Maandag, 25 Mei 2020

Arteta droomt van Barça-middenvelder bij Arsenal

Vier clubs uit de huidige top zes van de Premier League hebben Joshua King op het oog. Manchester United, Liverpool, Chelsea en Wolverhampton Wanderers volgen de aanvaller van Bournemouth nauwgezet. (Daily Mirror)
Bayern München heeft een bod van twintig miljoen euro uitgebracht op Dodô, de rechtsback van Shakhtar Donetsk die ook in de belangstelling staat van Paris Saint-Germain. Zijn club verlangt dertig miljoen euro. (Le 10 Sport)
/
Mikel Arteta droomt van de komst van Philippe Coutinho, wiens koopoptie niet is gelicht door Bayern München. Arsenal heeft inmiddels al contact de zaakwaarnemer van de middenvelder van Barcelona. (Le 10 Sport)
Manchester United heeft de vraagprijs voor Chris Smalling naar beneden bijgesteld. Omdat de verdediger graag bij AS Roma wil blijven, hoeft de club in plaats van 25 miljoen euro nu 18 tot 20 miljoen euro te betalen. (Il Tempo)
AS Roma voert gesprekken met Arsenal om Henrikh Mkhitaryan nog een jaar te kunnen huren. De Italianen zijn bereid om een verplichte koopoptie te laten opnemen, die volgend jaar gelicht moet worden. (Il Tempo)
Rafael Benítez hoopt dat hij kan terugkeren bij Newcastle United, als de overname doorgang vindt. De Spanjaard heeft met John Stones van Manchester City en Ross Barkley van Chelsea al twee potentiële aanwinsten geïdentificeerd. (The Telegraph)Poll

Zou Philippe Coutinho bij Arsenal passen?


24 reacties (laatste reactie door hoogindeconcen)

Op papier: Ja. In de realiteit: erge twijfels bij de komst van Coutinho. Hoe je het ook wendt of keert, Coutinho presteert al 2,5 jaar nauwelijks wat. Dat is erg lang voor een voetballer. Daar komt nog eens bij dat hij altijd al een mooi weer voetballer is geweest, net zoals Ozil bij Arsenal al is. Dus eigenlijk haal je een jongere variant van Ozil, waar al ontzettend veel kritiek op is. Het enige verschil is dat toen je Ozil haalde, Ozil op de toppen van zijn kunnen speelde. Coutinho doet dat duidelijk niet, dus zou ik hem absoluut niet halen. Zeker gezien de prijs die Barca zal verlangen en het salaris dat Coutinho zal verwachten. Nee, hopelijk kijkt Arsenal naar andere opties.

25 mei 2020 om 06:49

Feit. Alleen door deze algemene crisis gaat er nu toch wel wat moeten veranderen aan de prijzen. Dus een slechte moment om dit soort “overbodige” en vooral dure spelers te proberen verkopen.. Ik denk dat hij eerder nog een jaar verhuurd zal worden, tenzij Barcelona dringend cash nodig heeft.. Arsenal lijkt mij niet de club voor hem, als Courinho ooit nog zijn echte top wilt halen moet hij nu in een ploeg komen die al goed draait..

Als Bayern voor die rechtsback van Shakhtar gaat kunnen we wel stellen dat Bayern hem niet gaat worden voor Dest, al zie ik het wel gebeuren dat hij naar Barcelona gaat.

25 mei 2020 om 01:28

Lijkt me verstandig ook. Dest is nog helemaal niet klaar voor dat niveau en nog veel te druistig voor de absolute top. Laat die jongen het eerst eens leuk blijven doen hier.

25 mei 2020 om 09:58

Dat is maar afwachten, Bayern wil 20 mio uitgeven, Ajax wilde meer. Nu bieden ze 20 mio op een andere rechtsback, maar ook die club wil meer. Als Bayern besluit toch meer uit te geven dan 20 mio dan kan het zomaar zijn dat ze eerst weer bij Ajax bieden.

Eerlijk, als Roma het salaris betaalt en hem volgend jaar verplicht overneemt denk ik dat dat wel prima is. Ben je alsnog van Mkhitaryan's salaris af, en weet je ook zeker dat het niet terug komt op de loonlijst. Het is eigenlijk gewoon een vorm van gespreid betalen door Roma.

25 mei 2020 om 10:44

Precies stravven. Zolang Miki maar van de loonlijst af gaat, vind ik alles best. En als je dan uiteindelijk nog een transfersom voor hem vangt, prima. Uiteindelijk is het gewoon belangrijk dat dit soort overbodige en overbetaalde spelers weg gaan bij Arsenal, zodat er ruimte is voor nieuwe spelers die wel wat toevoegen (hopelijk).

25 mei 2020 om 10:49

Doen ze lekker, die Italiaanse clubs. Binnen de FFP beperkingen zijn de budgetten relatief beperkt, maar salaris kan je vrij makkelijk buiten de clubfinancien om nog wat opkrikken (persoonlijke sponsorcontracten e.d.) terwijl transfersommen veel moeilijker te omzeilen zijn. Het is geen toeval dus dat die clubs vooral transfervrije of huurspelers kunnen trekken op stevige salarissen, ipv transfers.

25 mei 2020 om 12:55

Verplicht overneemt? Zijn contract loopt nog maar tot 2021. Dus als hij nog een jaar verhuurd wordt dan kan hij zelf bepalen waar hij tekent. Arsenal moet er juist alles aan doen om nog wat geld te pakken. De meest betrouwen journalisten rondom Arsenal geven namelijk allemaal hetzelfde aan: Arsenal zit in diepe geldproblemen omdat 25% van de inkomsten vanuit wedstrijden komt. Ze verliezen nu 25 miljoen per maand en als dit dus een jaar duurt (spelen zonder publiek) dan verliest Arsenal, 300 miljoen euro in een jaar. Er worden dus geen grote transfersommen uitgegeven en we zitten al redelijk in de problemen qua selectie. AS Roma is daarentegen ook wel een gierige club. Niet eens 10 miljoen willen betalen voor Mkihy..

25 mei 2020 om 13:01

Als ze nu huren met verplichte optie tot koop aan het einde maakt dat niet echt uit. Milan huurde Kessie ook tot het einde van zijn contract, en betaalde daarna een transfersom die van te voren is afgesproken. Het is in principe gewoon het betaalmoment uitstellen.en ik weet het niet zeker hoor, maar volgens mij is de omzet van Arsenal zeker geen 1.2 miljard.

25 mei 2020 om 13:59

Heb het nog even na gezocht en er wordt gemeld dat 25% van Arsenal hun jaarlijkse omzet uit wedstrijddagen voorkomt. Op het moment verliezen ze nu 25 miljoen pond per maand en dit kan dus een bedrag zijn van 244 miljoen pond per jaar wat ze mogelijk verliezen. Op een jaaromzet kom ik niet uit maar zou best kunnen kloppen als je het salarishuis van Arsenal ziet + alle faciliteiten etc. Daarom moeten fans (volgens deze journalisten) geen grote transfers verwachten, het gaat gewoon niet gebeuren. Daarom snap ik ook niet dat Arsenal al aan een stuk of 150 spelers is gelinkt. De journalisten die dit melden zijn overigens Charles Watts, David Ornstein en the Athetlic. Meestal vrij betrouwbaar als het op Arsenal aankomt..

Coutinho is denk ik een wat overschatte speler, hij was goed bij Liverpool in de periode voor hij naar Barca ging, maar achteraf blijkt misschien dat hij toen eerder werd meegezogen in de kwaliteit van het team dan dat hij dat team nu echt beter maakte. Zoals hierboven gezegd wordt, hij heeft dat niveau daarna niet meer gehaald, en dat is alweer een kleine drie jaar geleden. Maar hij was bij Bayern in het afgelopen seizoen wel redelijk productief, qua goals en assists, en ik denk dan ook dat het een hele goede aankoop voor Arsenal zou zijn. Ik bedoel, het is niet zo dat Arsenal nu kan kiezen uit Coutinho en de Bruyne ofzo, het zou een hele grote vis zijn voor Arsenal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Dinsdag 7 juli
Dat Barcelona bereid is om de vraagprijs voor Ivan Rakitic te laten zakken, heeft de aandacht van Manchester United getrokken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren