Stijn Vreven staat voor terugkeer als hoofdtrainer in Nederland

Zaterdag, 23 mei 2020 om

Stijn Vreven keert mogelijk terug naar Nederland als hoofdtrainer. Volgens Veronica Inside heeft de Belgische oud-verdediger reeds een gesprek gevoerd met Roda JC Kerkrade, dat woensdag voor de vijfde keer in korte tijd werd overgenomen. Momenteel staat René Trost op interim-basis voor de spelersgroep.

"Ik zit in de wachtkamer, maar ik heb wel een eerste gesprek gehad met een buitenlandse club", zegt Vreven zelf tegenover het Belgische TV Limburg. "Nederland? Dat zou zomaar kunnen." Volgens Veronica Inside gaat het dus inderdaad om een Nederlandse club, namelijk Roda JC. De Koempels namen dit seizoen na een half jaar afscheid van Jean-Paul de Jong, die vanwege de tegenvallende prestaties moest vertrekken.

Vreven is zeker geen onbekende van het Nederlandse voetbal: de oud-rechtsback speelde in totaal zeven jaar lang in de Eredivisie bij FC Utrecht, Vitesse en ADO Den Haag. Vanaf 2017 was Vreven twee seizoenen de hoofdtrainer van NAC Breda. In zijn eerste jaar promoveerde hij met de Noord-Brabanders naar de Eredivisie, om zich een seizoen later te handhaven op het hoogste niveau. Toch besloten NAC en Vreven in 2018 om in onderling overleg uit elkaar te gaan. Dit seizoen werkte de markante trainer bij KSC Lokeren, dat op 20 april failliet werd verklaard. Sindsdien is Vreven clubloos.

Roda JC is naarstig op zoek naar een nieuwe trainer, nu de club door de overname afscheid heeft genomen van grootaandeelhouder Aleksei Korotaev. Eerder werd Alfons Groenendijk genoemd, maar technisch directeur Jeffrey van As ontkende dat tegenover Voetbal International. "Ik denk niet dat hij komt. We hebben wel nog altijd veel contact. Ik vind Fons een goede trainer, maar ik weet dat hij in principe op het buitenland wacht", aldus Van As.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.Gerelateerd

Meer sportnieuws

24 reacties (laatste reactie door edforce2)

Stijn Vreven is natuurlijk gepromoveerd met NAC. Mocht hij het worden, dan hoop ik dat hij dat kunstje nog eens kan herhalen met Roda. Deze trainer zal een hoop ervaring en kennis met zich meebrengen, al moet hij ervoor waken dat er niet te veel nadruk komt te liggen op zijn gedrag langs de lijn. Al met al lijkt me dit geen slechte keuze.

23 mei 2020 om 22:35

Ik denk dat het vooral belangrijk is dat er eens wat rust in die club komt en een duidelijke visie. 5 keer overgenomen in hoeveel jaar? 3/4 keer of zo? Toch belachelijk. Financieel is het een bende, dat los je met welke trainer dan ook, niet op.

23 mei 2020 om 22:57

Dat het financieel een bende was, ben ik volledig met je eens. Met de nieuwe eigenaren kunnen we hier hopelijk een streep onder zetten. Rust en structuur binnen de club is inderdaad een primaire vereiste. Echter gaat dit artikel over een nieuwe trainer, en niet over de situatie in het verleden. Als supporter mag je altijd hopen op goede prestaties in het nieuwe seizoen.

24 mei 2020 om 00:17

Wat is de eerste stap om een club in rustiger vaarwater te brengen? Zorgen dat de prestaties goed zijn. Kijk bijvoorbeeld naar Feyenoord. Vanaf het moment dat Advocaat het team in de winnende flow kreeg, is de club stuk minder in negatief in het nieuws geweest.hopelijk lukt Vreven dat ook. Vond het zelf niet perse een bijzondere coach, maar we gaan het (waarschijnlijk) zien!

24 mei 2020 om 10:00

15 jaar geleden was het ook al niks met Roda JC. Een karakterloze club die zich louter richt tot buitenlandse spelers. Wel een mooi stadion. Ik pleit voor een FC Limburg. Fusie met Fortuna Sittard en MVV. Iedereen zla daar beter van worden.

24 mei 2020 om 14:09

Heel vaak geopperd. En altijd gebleken dat het niet realiseerbaar is. Droom verder.

24 mei 2020 om 14:08

Even serieus. Mits er een serieus enorm budget samen wordt gesteld.. Zou ik zeggen: droom verder. Ik denk dat Roda nu meer gebaat is bij een rustig seizoen om te bouwen. Die hoop is gevaarlijk, want die zal waarschijnlijk teleurstellen. Denk dat je eerder moet gokken in een seizoen middenmoot. Dat is al lastig genoeg gebleken.

Dat wordt weer smullen langs de lijn, Vreven staat nou niet bekend als het lieverdje van de klas. Maar hij brengt altijd pit in de ploeg en wie weet is dat wat Roda nu nodig heeft. Maar zolang de organisatie niet op orde is, is het alleen maar weer de vraag hoe lang deze trainer de tijd krijgt.

23 mei 2020 om 23:15

Die was als voetballer al Geschift en als trainer ook Succes ermee roda

23 mei 2020 om 23:42

Vond m goeie back anders (voor dat nivo, bij Utrecht). Fel, ruzie makend, keihard. Ouderwetse back.

23 mei 2020 om 23:50

@toppertje, inderdaad een ouderwetse back met een grote bek.

23 mei 2020 om 23:58

@Romarky, als je het karakter van Stijn Vreven als speler en trainer vergelijkt met de koempelmentaliteit bij Roda. Dan zijn er voldoende overeenkomsten in ieder geval. Qua cultuur zou hij dan ook goed bij Roda passen.

Stijn Vreven zal in ieder geval wat leven in de Limburgse brouwerij brengen. En dat kan de club uit Kerkrade en zijn aanhang best gebruiken. Zeker als ik zie op welke plaats Roda JC het al afgelopen seizoen is geeindigd: Een zeer teleurstellende 17e (!) plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Dat moet beter! Veel slechter kan haast niet. Als er een man is die het Parkstad Limburg Stadion weer in vuur en vlam kan zetten is het Stijn Vreven.

24 mei 2020 om 10:31

Precies en dat sluit weer mooi aan op de woorden die genoemd zijn bij de persconferentie afgelopen woensdag. Dat ze het stadion weer willen zien bruisen. Denk dat een coach als Vreven wel kan fungeren als een aanjager, iets waar het publiek in Kerkrade wel van houdt. Tenslotte hebben ze de echte koempelmentaliteit bij een coach de laatste jaren ook wel gemist.

Zou voor Roda een prima optie zijn, uiteraard een vooruitgang ten op zichtte van René Trost. Daarbij Vreven heeft het nooit slecht gedaan bij NAC, zie in hem dan ook wel een prima trainer voor Roda. Al ging mijn voorkeur uit naar Maurice Steijn, Groenendijk of Streppel.

Qua taal past hij wel in limburg en voor Roda lijkt me het wel een goede keuze om voor Vreven te gaan. De Koepelmentaliteit kan hij er mooi inbrengen bij Roda. Zoals we weten was Vreven ook altijd wel een speler die er voor ging en het wel mooi heeft gedaan als speler.

Dit is op papier een heel goede keuze voor Roda. Hopelijk kan hij Roda weer wat passie geven, iets wat de aanhang al een lange tijd mist...

Wie stapt er nou in bij Roda JC? Die club gaat verdwijnen (uit het profvoetbal) daar ben ik van overtuigd. Daar is teveel misgegaan de afgelopen jaren.

24 mei 2020 om 10:43

Vind ik tamelijk een kortzichtige reactie, nadat bekend is geworden dat de nieuwe investeerders garant staan voor 4,5 miljoen over 3 jaar. Met deze verhoging van 1,5 miljoen kan het spelers budget van Roda gezond worden vergroot, waardoor ze beschikken over een top 5 KKD budget. Als je zo'n budget en garantie voor de komende 3 jaar hebt, lijkt het me allesbehalve overtuigend dat Roda van het toneel verdwijnt. Daarbij zijn er genoeg voorbeelden zoals RKC en Fortuna die nu ook gewoon weer alles op de rails hebben.

24 mei 2020 om 14:11

Iets wat Roda wel kenmerkt. Geld pompen, geld pompen en weer miljoenen verlies draaien. Dan weer bij de gemeente aankloppen. And repeat.

Leuk! Dat is weer eens wat anders dan 1 van de B garnituur Hollandse school trainers. Vermakelijk is het in ieder geval met Vreven langs de lijn en bij NAC heeft hij ook nogeens laten zien een goede trainer te zijn.

Ik hoop het beste voor Roda.in mijn beleving hoort die club in de eredivisie.de oude angstgegner van FC Twente.ik wens Vreven en Roda veel succes.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Roda JC Kerkrade

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
16.TOP Oss25-25
18.Jong PSV22-22
19.FC Dordrecht20-32
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
J. CrouxAanvaller293
I. UgboAanvaller2813
J. VijgenAanvaller00
L. HamersKeeper00
R. MertensKeeper00
T. MuytersKeeper250
R. NovakovicKeeper40
Voor de complete selectie: Clubpagina Roda JC Kerkrade.
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Roda JC Kerkrade.

0 fans
Coach, 46 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 2 juni
Jan Vertonghen kan zijn loopbaan ook verder zetten bij een nieuwe club in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren