‘Ajax signaleert ook in Turkse competitie mogelijke opvolger van Onana’

Zaterdag, 23 mei 2020 om

Nu André Onana op het punt lijkt te staan om te vertrekken bij Ajax, kijkt directeur voetbalzaken Marc Overmars rond naar een mogelijke vervanger van de doelman. Vrijdag maakte Kicker al melding van de vermeende belangstelling van Ajax in Alexander Schwolow van SC Freiburg, een dag later voegt de Turkse krant Hürriyet daaraan de naam van Fenerbahçe-goalie Altay Bayindir toe.

De 22-jarige Bayindir staat sinds dit seizoen onder de lat bij Fenerbahçe, dat hem vorig jaar zomer overnam van competitiegenoot Ankaragücü. De goalie speelde deze jaargang 25 van de 26 gespeelde wedstrijden in de Süper Lig; het laatste duel voordat de competitie werd onderbroken moest hij aan zich voorbij laten gaan vanwege een schorsing. Fenerbahçe beleeft met een zevende plek een teleurstellend seizoen en is al kansloos voor het kampioenschap.

Buiten Ajax zou ook Sheffield United interesse hebben in Bayindir. De revelatie van de Premier League moet op zoek naar een vervanger van huurling Dean Henderson, die naar verwachting terugkeert bij Manchester United. Onduidelijk is hoeveel Bayindir, die nog wacht op zijn debuut in het Turkse nationale elftal, moet opbrengen; zijn contract bij Fenerbahçe loopt door tot medio 2023.

Marca stelde onlangs dat Ajax met Hendrik Van Crombrugge van Anderlecht en Marco Bizot van AZ nog twee mogelijke opvolgers voor Onana in het vizier heeft. Het ligt overigens voor de hand dat Ajax pas kan handelen als Onana verkocht wordt en daar ziet het voorlopig nog niet naar uit. De Kameroener wordt gelinkt aan Chelsea, Manchester United en Barcelona, maar van concrete onderhandelingen lijkt momenteel geen sprake.Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door giesburts)

Uitstekende keeper. Prima reflexen en 1 tegen 1 ook heel goed. Bij Ajax zou die nog beter kunnen worden. Denk dat Fener max 10 miljoen voor hem zal vragen. Ajax kan hem makkelijk doorverkopen voor het dubbele bedrag.

23 mei 2020 om 21:08

Is die ook goed in de opbouw? Dat wordt veel gevraagd bij Ajax natuurlijk.

23 mei 2020 om 21:10

Daar is hij dus juist niet zo goed in. Denk dat hij dat bij Ajax echter wel goed kan leren.

23 mei 2020 om 21:14

Ons hele team is daar niet goed in.

23 mei 2020 om 21:21

Hier onder een reactie van @semih_024 die juist aangeeft dat hij wel goed kan opbouwen, waarheid zal wel in het midden liggen dus. Wel een must voor een Ajax keeper natuurlijk.

23 mei 2020 om 21:29

Messibazoer, ik weet zelf niet naar welke wedstrijden hij heeft gekeken, maar geloof mij wanneer ik zeg dat hij opbouwend echt heel minder is.

23 mei 2020 om 21:49

Man overdrijf niet. Hij laat her en der wel wat steken vallen maar is nu al opbouwend beter dan pak em beet Cillessen bijvoorbeeld. Ook Onana liet zo nu en dan opbouwend wat liggen maar is nu meer dan prima hierin. Ook in Altay zit genoeg potentie. Durft een bal onder druk strak in te spelen, tussen "consistenter worden" en "heel minder" zit een stuk verschil.

23 mei 2020 om 21:55

Ik vind dat persoonlijk altijd zo’n onzin. Dat een keeper moet kunnen opbouwen. Sorry maar dat vind ik Echt overtrokken. Hij hoeft enkel een goede inspeelpass te hebben maar als je naar Ajax kijkt bouwen ze toch op via blind, de backs of doorgaans Martinez. Koop nu maar gewoon een goede reflexkeeper en laat het opbouwen over aan spelers die daar oog voor hebben. Het is leuk om te zien dat Onana af en toe een speler uitkapt die als een dolle op hem af komt stormen maar zijn reddingen en dan zeker die van korte afstand zijn veel belangrijker gebleken.

23 mei 2020 om 22:00

@Elninoo, Volledig mee eens hoor. Een keeper moet beoordeeld worden op het keepen, niet op het voetballen. Maar het is toch fijn als je onder druk gezet wordt dat je de bal er een keer kan uithalen na de keeper, en dat hij dan niet in paniek gekke dingen doet.

23 mei 2020 om 22:04

@Elninoo het hoeft ook echt geen Neuer te zijn. Maar je hebt ook van die keepers waarvan je gewoon ziet dat de verdedigers de bal niet terug durven te spelen en m liever buiten knallen. Bij Ajax moet je toch wel enige rust aan de bal hebben en een teamgenoot kunnen vinden, een keeper is gewoon een belangrijke pion in de opbouw.

23 mei 2020 om 22:04

Messibazoer. Nee maar ik vraag mij af welke keeper op dat niveau nog in paniek raakt. Je ziet op dat niveau nauwelijks dat keepers in paniek raken. Eerder dat ze overmoedig zijn en “het kunstje wel even flikken” maar ik denk dat je als Ajax zijnde beter een keeper met fantastische reflexen kunt nemen dan een meevoetballende keeper.

23 mei 2020 om 22:08

Lucas. Er zijn op dit niveau nog nauwelijks keepers die in paniek raken die eerste keeper zijn bij een topclub. Dat soort keepers spelen voornamelijk een treetje lager want als je in paniek raakt op dat niveau sta je per definitie niet bij Fenerbahçe op doel in een land als Turkije waar de fans soms nogal intimiderend over kunnen komen. Dus ik denk dat je je niet druk hoeft te maken over het feit dat deze jongen in paniek raakt bij een balletje terug. Op dat niveau hebben die jongens daar geen last van.

23 mei 2020 om 22:33

We moeten het belang niet overdrijven, maar ik denk dat jij het nu onderschat. Het is natuurlijk meer dan een balletje terug in alle rust. Als je bijvoorbeeld die Ederson van City ziet, die geeft gewoon een assist op Aguero, dat is natuurlijk ongekend. Maar het is toch handig als je een keeper hebt die goed een bal kan inspelen over 30 meter, of met een lange bal het spel kan verplaatsen.

24 mei 2020 om 00:39

Messibazoer. Ja tuurlijk maar je denkt toch niet werkelijk dat die jongen bij Fenerbahçe op doel staat als hij voor geen meter kan meevoetballen? Die club heeft evenveel baat bij een keeper die een bal in kan spelen. Maar nogmaals, keepers op dat niveau kunnen dat allemaal anders staan ze er niet onder de lat. Die jongens worden allround opgeleid en ik vind de vraag of hij überhaupt niet onder de indruk raakt van een afjagende speler wel wat vergezocht. Zelfs Valdez in de beste tijd van Barcelona werd zo nu en dan afgejaagd ondanks het feit dat het wereldwijd de ploeg was met de meeste balbezit. Wijzen naar een assist is natuurlijk leuk maar dat is voor iedere keeper een uitzondering en tevens een incident. Feit dat een keeper een assist kan geven zegt wat mij betreft meer iets over de manier van verdedigen dan over de assist zelf. Hoe mooi ook voor de keeper.

24 mei 2020 om 11:08

Denk dat Fener wel richting de vijftien miljoen zal gaan hoor, en ik vermoed dat ze ook een verkooppercentage erin willen. Altay barst van de potentie.

Ben bang dat we nog heel veel berichten gaan zien van mogelijke opvolgers van Onana zolang die nog niet weg is. En gezien deze situatie, ga ik er eigenlijk niet van uit dat er spelers vertrekken gezien de gevraagde bedragen. Ik zie eigenlijk alleen Tagliafico vertrekken. Al is het misschien meer hoop 😅.

alle wedstrijden van Fenerbahce gekeken dit seizoen en het is echt een uitstekende keeper die ook heel goed is in de opbouw. Denk niet dat Fener hem wilt verkopen voor onder de 15 miljoen.

23 mei 2020 om 21:26

Kan jij voor mij 1 situatie opnoemen waarbij hij zijn voeten goed gebruikte?

23 mei 2020 om 22:20

Het hele seizoen! Heerlijk om die jongen gezien te hebben opbouwen.. van die 26 wedstrijden zal die ergens vast wel fouten hebben gemaakt! Maar durf jij dat maar eens zo jong bij een ploeg als Fener zulke risico’s te nemen. Bekijk het eens van die kant

23 mei 2020 om 22:25

met opbouwend goed bedoel ik natuurlijk niet net zo goed als een Ederson of Ter Stegen maar dat de verdedigers niet bang zijn om de bal terug te spelen naar hem en dat hij rustig (soms iets te rustig) is als hij de bal heeft

Het is natuurlijk onzin dat Onana interesse vanuit Manchester United geniet. Die hebben met Henderson en De Gea 2 uitstekende mogelijkheden voor volgend seizoen en gaan geen miljoenen spenderen om een ingewikkelde situaties te creëren met 3 keepers voor de nummer 1 positie. Ik vraag me regelmatig af waar dat soort onzinnige geruchten vandaan komen.

23 mei 2020 om 21:57

Klinkt allemaal best logisch... Maar met Woodward gaat alle logica het raam uit. Ik zie het ze zomaar doen. Ook dat gerucht over Kane voor 200 miljoen van een tijdje terug. Lijkt onzin, maar als ik het iemand zie neerleggen is hij het wel.

23 mei 2020 om 22:05

Het blijft de voetbalwereld. De Ligt zou ook niet naar Juve gaan, daar liepen namelijk ook al genoeg verdedigers rond.. om maar aan te geven. Ik geloof niet dat Onana snel naar Man U gaat maar om het af te doen als onzin heb ik wel afgeleerd de laatste jaren.

Welke scout heeft er Altay bekeken? Ik hou van Altay daar niet van, maar hij past echt niet bij Ajax vind ik. Hij is super met de handen en heeft fantastische reflexen maar is juist niet zo goed met de voeten, waar hij al zelfs bij Fenerbahce kritiek over kreeg. En dan moet je bij Ajax spelen, die juist alles smooth en over de grond willen. Voor Altay zelf zou dit een goede transfer zijn natuurlijk, maar ik denk dat Ajax beter eerst naar andere opties kijkt. Ik zie hem bij ons ook niet vertrekken onder de 12-15 mil en ik hoop dat meneer Koc zeker niet onder de 12 mil gaat.

Een hele goede keeper. Is 1 tegen 1 niet te stuiten, heeft katachtige reflexen en ik heb het gevoel dat hij ook voor zijn team door het vuur gaat. Turkije heeft met hem en Ugurcan Cakir toch twee potentiele wereldkeepers in de gelederen, daarbij komt ook Berke Ozer er nog aan en hoor ik hele positieve verhalen over Ersin Destanoglu van Besiktas en Arda Akbulut van Trabzonspor. Altay komt alleen soms wat onnozel zijn doel uit, en is heel slecht in de opbouw. Dit zijn echter punten waar hij bij Ajax aan kan werken, dus ik zie deze overstap nog wel gebeuren ook.

23 mei 2020 om 21:43

Sws hebben jullie een veelbelovende generatie waar ik al veel goede dingen over heb gehoord/gezien met Söyüncü, Demiral, Kokcu, Kabak, Under, Yazici, Under, Tufan, Celik, Ömür en wellicht Unuvar. Ik denk wel dat het voor de nationale ploeg goed is dat de talenten zo snel mogelijk naar wordt vertrokken naar het buitenland. Zo'n keeper kan bij Ajax natuurlijk goed aan zijn opbouw werken. En Ajax staat er enorm goed op bij de grote clubs.

Wil je super reddingen en veel one on one situations oplossen dan is Altay Bayindir je mannetje. Wil je opbouwen met een keeper dan ben je aan het verkeerde adres. Kan natuurlijk ook doordat onze verdediging niet kan verdedigen en opbouwen maargoed.

Als alternatief voor Onana: Cleiton Schwengber 22 jarige keeper van Atletico Mineiro

Ik vind het persoonlijk echt geen goeie keeper, dan kan je beter die van Trabzonspor aantrekken. Die jongen van Fener is soms zo dom bezig tijdens de wedstrijd dat hij je veel punten gaat kosten.

Als ze toch een keeper willen halen dan Berke Özer of Ugurcan Cakir.

Wat zal ik balen als hij weggaat.. sommigen zullen het overdreven vinden, maar ik zou hem qua stijl bij Barca onder de lat zien keepen.. erg meevoetballend en 1op1 een monster.. totdat deze jongen kwam had ik bij Fener nooit een meevoetballende keeper meegemaakt. Een genot om deze keeper te zien.. als het klopt doet Ajax hele, hele goede zaken!

In Turkije loopt er maar 1 keeper rond die een hoger Europees niveau aan kan. Dat is Ugurcan Cakir van Trabzonspor. Nu al een geweldige keeper met snelle reflexen. Heeft de juiste lengte en reach in het doel. Heeft een felle duik. Maakt een zeer stabiele indruk. Ik weet niet of Ajax hem kan/wil halen aangezien Liverpool en Spurs al een openingsbod van 20 miljoen hebben gedaan. Desondanks zal hij goed bij Ajax passen aangezien hij ook erg jong is en voor het driedubbele verkocht kan worden. De jonge keeper Altay van Fenerbahçe is ook een goede keeper maar is niet zo compleet als Cakir.

Ik lees reacties hierboven over Altay dat die slecht is in de opbouw.. Misschien ligt het aan mij maar deze jongen is na Mert voor mijn gevoel de beste mee voetballende keeper.. hij beheerst zijn voete juist heel goed, soms te rustig en tuurlijk heeft die een paar keer stomme foutjes gemaakt. Hij komt van een degradatie kandidaat naar een topclub waar de druk op dit moment heel groot is. Op zo een leeftijd, komt niet vaak voor in Turkije. Hij zal perfect passen bij Ajax, zou een mooie transfer zijn voor hem. Bij Ajax zal die veel meer leren dan in Turkije.. dat maakt natuurlijk de weg vrij voor Berke.. de keepers en verdediging van Turkije gaan richting de wereldklasse..

Ik zie onana nog wel blijven, mede door de Corona-toestanden. Er is geen topclub die een keeper nodig heeft en voor minder gaat onana niet... lees wel heel veel over vervanging trouwens ... Fenerbahçe, freiburg, Rennes meen ik, van crombrugge, bizot, cillessen, vlachomidos etc. Mocht t zover komen hoop ik op de laatste, al zal die wel t duurste zijn.

Een goede stap voor hem, kampioenschap en Champions league spelen met fener gaat niet lukken😂 Bij ajax zou hij zelf verder groeien dan bij fener

Iedereen die zegt dat Altay slecht met zijn voeten is heeft peper in zijn ogen. Hij is juist voetballend erg sterk, ook zijn reflexen zijn heel erg goed. Zijn grootste verbeterpunt is het uitkomen uit zijn doel. Corners schat hij vaak fout in, en ook heeft hij dit jaar een paar blunders begaan toen hij op het verkeerde moment uit zijn doel stormde. Maar goed, hij is nog erg jong voor een keeper, en dat zijn zeker punten die hij nog kan verbeteren. De reflexen, en het voetballende gedeelte beheerst hij al.

24 mei 2020 om 13:40

Bozkurt heeft het helemaal goed samengevat.. sterke keeper, veel potentie en veel lef en zelfvertrouwen.. erg volwassen ook voor zijn leeftijd.. sterke punten idd zijn reflexen en keepen 1 op 1.. en hij durft risico’s te nemen.. dat is wel mooi om te zien vind ik.. dat je dat durft een inspeelbal geven terwijl er 3 aanvallers staan.. dat moet je echt durven doen.. zwak is hij idd zijn timing met corners.. hij is NOG geen heer en meester in het strafschopgebied bij hoge ballen.. zo heeft Fenerbahçe tegendoelpunten gehad vanwege zijn fouten.. maar dat neemt Fenerbahçe voor lief.. omdat hij veel potentie heeft, dit kan hij leren en groeien.. als hij dit ook goed kon, was hij veel duurder geweest en door de top 5 beste ploegen in het vizier geweest.. voor Ajax dus een perfecte kandidaat keeper.. ook voor hem persoonlijk een tussenstap voor de top.. en Fenerbahçe zal zeker een doorverkoop percentage afdwingen.. Hij zal een topkeeper worden als hij net als oud psv keeper Gomes heer en meester wordt in de lucht..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2511
L. TraoréAanvaller92
I. El MaachKeeper00
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper240
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

0 fans
Keeper, 22 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 2 juni
Jan Vertonghen kan zijn loopbaan ook verder zetten bij een nieuwe club in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren