LaLiga krijgt groen licht en werkt toe naar spoedige hervatting

Zaterdag, 23 mei 2020 om

De Spaanse regering heeft groen licht gegeven voor een herstart van LaLiga. Premier Pedro Sánchez bevestigt zaterdagmiddag tijdens een persconferentie dat de Spaanse competities per 8 juni weer van start mogen gaan. De verwachting is zodoende dat er op vrijdag 12 juni, en anders op vrijdag 19 juni, weer gevoetbald zal worden in de Spaanse hoogste afdeling. De precieze datum van de hervatting van LaLiga wordt binnen een paar dagen bekendgemaakt.

Met de toestemming van de overheid verdwijnt een van de laatste struikelblokken voor de hervatting van het profvoetbal. Spanje werd in de afgelopen maanden hard getroffen door het coronavirus en het land ging geruime tijd in een complete lockdown. In de afgelopen weken kregen de clubs echter weer toestemming om te trainen en nu kunnen zij zich ook weer gaan richten op het spelen van wedstrijden.

De bevestiging van de regering komt een paar dagen nadat verschillende media wisten te melden dat 12 juni de beoogde datum is om het voetbal te hervatten. Er zijn nog elf speelronden te gaan in LaLiga en Barcelona gaat momenteel met een voorsprong van twee punten op aartsrivaal Real Madrid aan kop.

Als er inderdaad op 12 juni weer gevoetbald wordt, is de stadsderby tussen Sevilla en Real Betis volgens de berichtgeving de eerste wedstrijd die op het programma staat. De wedstrijden in Spanje zullen uiteraard wel zonder publiek worden gespeeld. LaLiga wordt na de Bundesliga de tweede grote competitie van Europa die weer van start zal gaan.36 reacties (laatste reactie door fransmanneke)

Mooi nieuws. Dan kan ik ook met mijn Ziggo Sport eindelijk weer live voetbal kijken

23 mei 2020 om 15:32

Barcelona staat nu al maanden op kop, als ze binnen 2 weken nog op kop staan, gewoon Barcelona uitroepen tot kampioen en hop naar het volgende seizoen !!

23 mei 2020 om 15:38

In speelronde 26 stond Real gewoon nog aan kop in La Liga...

23 mei 2020 om 16:51

dat is maanden en maanden terug, een eeuwigheid in het voetbal. We praten over nu en over twee weken staat Barça nog steeds op kop !!! Dat gaan er niet veel nadoen :D

Mooi voor de voetbal liefhebbers dat we deze zomer nog voetbal kunnen kijken! Duitsland, Spanje en misschien ook Italië en Engeland. Er zitten natuurlijk wat risico's aan verbonden en de toekomst zal uitwijzen wat de juiste beslissing is geweest. Maar ik ben blij dat we straks weer voetbal kunnen kijken!

Wat enkele weken geleden nog een utopie leek, lijkt dan toch te gaan gebeuren, een hervatting van de Spaanse competitie. Natuurlijk spelen er hele andere financiã«le belangen mee, net als in Duitsland en helemaal in Engeland, dan in Nederland, maar met steeds meer kennis over het virus en de, zo lijkt het, beperkte verspreiding in de buitenlucht heeft de Nederlandse regering misschien te vroegtijdig de stekker eruit getrokken. Echter zal pas de komende weken blijken of dit zo is met de werkelijke ontwikkelingen van het virus in de voetbalwereld wanneer competities meer en meer hervat worden. Misschien blijkt straks alsnog dat Nederland de enige juiste keuze heeft gemaakt.

23 mei 2020 om 14:50

Je geeft zelf het antwoord al. De financiële belangen spelen in Nederland niet mee. Fox heeft de clubs al uitbetaald, dus er is geen enkele reden om extra risico te gaan lopen voor vermaak op TV.

23 mei 2020 om 15:01

Hoewel Fox het resterende deel heeft uitbetaald, lopen de clubs natuurlijk wel inkomsten mis door het vroegtijdig beëindigen. Verder verandert het sentiment omtrent 'geen extra risico lopen voor vermaak op tv' ook sterk de laatste weken, vooral in Engeland, maar dat is niet per se relevant voor dit artikel.

23 mei 2020 om 15:20

Welke inkomsten heb je het dan over? Er zijn geen fans die een kaartje en een biertje kopen. De enige inkomsten voor Duitsland en Spanje zijn nu de televisiegelden, iets wat in Nederland dus niet nodig is.

23 mei 2020 om 15:43

Ik ga ervan uit dat clubs ook sponsorinkomsten krijgen op een speeldag (reclame-uitingen en dergelijke), maar mogelijk zit dit in het tv-geld. Zo ja, dan blijft er qua misgelopen inkomsten inderdaad weinig over.

23 mei 2020 om 16:21

Daar had ik even niet aan gedacht. Maar het lijkt me dat de kosten groter zijn dan de inkomsten. Het publiek zorgt voor de meeste inkomsten, en dat is al geëlimineerd. Dus het lijkt me vrij zinloos.

23 mei 2020 om 14:55

Ze zijn sowieso niet de enige want ook België, Schotland en Frankrijk (er zullen er nog wel zijn) hebben het enige besluit genomen. Sowieso zie ik het belang van de huidige competitie afspelen niet meteen in. Het enige waar je wel enige kritiek op kunt hebben is die genoemde datum van 1 september, die lijkt me nogal voorbarig.

23 mei 2020 om 15:06

Enige refereert dan ook aan de juiste keuze en niet aan land. Kan dat jij het belang daar niet van inziet. Er zijn er ook duizenden banen gerelateerd aan het profvoetbal en hoe langer er niet gevoetbald wordt en hoe minder ruimhartig de regelingen worden vanuit de overheid hoe meer mensen er getroffen zullen worden en dat is slechts een deel van het bredere plaatje. Maar goed, alles moet en zal maar wijken voor Covid-19. Wanneer je relativeert, krijg je vaak het verwijt dat je vermaak belangrijker vindt dan mensenlevens of iets in die trant.

23 mei 2020 om 15:15

Niet alles moet wijken voor Covid, maar dingen die het aankunnen wel. Sorry maar je maakt mij echt niet wijs dat de voetballerij niet tot juli kan wachten om terug herop te starten. De 840 miljoen in de PL lijkt bijvoorbeeld veel geld, maar per PL-club is dat 42 miljoen. Een zomer geen transfers en het probleem is van de baan. Natuurlijk moet voetbal terug heropstarten, maar waarom dat precies in een vitale periode moet (namelijk de periode van de gefaseerde afbouw van de lockdown) is me een raadsel.

23 mei 2020 om 15:31

Tv gelden liggen in Frankrijk zelfs hoger dan in Duitsland en Italië dacht ik. Clubs als Marseille, Monaco, Bordeaux, Saint-Etienne en Lille zijn al in de problemen geraakt omdat ze nu geen inkomsten meer hebben

23 mei 2020 om 15:35

In de problemen geraken is eigenlijk relatief logisch in de huidige crisis, maar nog steeds zouden die clubs dit perfect moeten kunnen opvangen. Daarnaast dacht ik dat het grootste gedeelte van de Franse tv-gelden al was uitgekeerd en dat er nu nog strubbelingen zijn over een bedrag van 100 miljoen.

23 mei 2020 om 15:41

Volgens mij beperken de financiële gevolgen van het niet uitspelen van dit seizoen niet enkel tot de topclubs en competities, maar zal het mislopen van gigantische bedragen in de top doorwerken tot de 'mindere' clubs en lagere niveaus. Maar goed, voetbal is geen must, dat klopt. Echter blijf ik erbij dat het extra risico van tien potjes voetbal per weekend te verwaarlozen is, maar dat zijn keuzes die men maakt en dat is moeilijk zat voor de beleidsbepalers.

Heerlijk dat la liga weer gaat starten, neem aan dat ze er een goede risicoanalyse op losgelaten hebben. Spanje had misschien wel de strengste lockdown van heel Europa, nog strenger dan in Italië, gelukkig wordt dit nu wat soepeler, meer dan de helft van de regio's gaan nu naar fase 2, maar ook nog aardig wat andere zoals Madrid, Barcelona en wat Costa's gaan nu pas naar fase 1. We gaan het zien, ben nu alweer lang genoeg in Nederland en zal blij zijn als ik weer terug mag 😎

Dat Real Madrid wel even een break kon gebruiken was geen geheim, en de jongens op Valdebebas zijn op dit moment keihard aan het trainen voor het restant van Laliga, wat net als Duitsland en Itallie nog hele spannende competities zijn. Gaat Messi in de laatste11 wedstrijden zijn barcelona kampioen maken, of tilt Ramos zijn ploeg naar een zwaarbevochten titel? Het leven is een toneelstuk, en het seizoen afmaken na deze vreselijke toestand waar we in zitten wordt hoe dan ook iets speciaals. De Spaanse competitie is leuker dan ooit om te volgen, op dit moment staan Sociedad en Sevilla op CL plekken, en Atletico en Valencia dus niet want die staan nummer 6 en 7, inderdaad want het is het prachtige Madrileense clubje Getafe die op de 5e plek staat, een ploeg die voorheen alleen tegen degradatie vocht, daar zijn ze ook echt met iets unieks bezig. Het schijnt dat de Laliga nu 35 dagen achter elkaar iedere dag op de televisie zal zijn. Mooie tijden als je een voetbalfan bent. Maak er een mooie zaterdag van en geniet straks van de Bundesliga!

23 mei 2020 om 15:27

Hele ode ben ik mee eens maar ik hoop toch echt dat het de juiste beslissing is. Zou onacceptabel zijn als spanje in een keer een tweede piek krijgt. Ze willen ook weer toeristen in laten binnen het land. Als spanje een tweede piek krijgt mogen zij zich diep en diep schamen.

Niet verwacht. Het lijkt dat toch echt te gaan gebeuren. Ik heb er weer zin in. Krijgen we toch een kampioen

Erg blij dat mijn favoriete competitie weer gaat beginnen. Kan niet wachten om alle wedstrijden van Atleti te zien met al het geschreeuw van Simeone vanaf de zijlijn. Of het verantwoordelijk is om de competitie te hervatten weet ik niet. Spanje is natuurlijk hard getroffen met deze coronacrisis. Gelukkig zijn de sterfte gevallen de laatste paar dagen in Spanje onder de 100 dus is er weer lichte optimisme.

Ik denk dat de wens is van iedereen in de wereld om weer corona vrij te zijn. Zodat we allemaal weer 'vrij' kunnen zijn. Maar ik ben ook hartstikke blij dat het voetbal weer langzamerhand weer begint. Dat is iets wat al geprint is in 'mijn' samenleving. Ik kan niet zonderrrr!!!

Met al die competities die weer beginnen zie je dus het ongelijk van de knvb dat ze dus te voorbarig onze competitie stop hebben gezet. De angst regeerde in zeist, ze hadden best even de tijd kunnen nemen. Had Ajax gewoon kampioen kunnen worden. Al zijn de ze dat nu ook al eigenlijk. We spelen straks niet hoor niets CL en dat zonder voorronde. #trots

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Donderdag 4 juni
Napoli heeft een poging van Real Madrid om Fabian Ruíz in te lijven afgeslagen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren