Koopoptie van 120 miljoen euro definitief niet gelicht: ‘Hij is verlopen’

Zaterdag, 23 mei 2020 om

Philippe Coutinho streek afgelopen zomer op huurbasis neer bij Bayern München. De Braziliaan heeft echter geen onuitwisbare indruk achtergelaten in Beieren en zoals het er nu naar uitziet, keert hij na dit seizoen dan ook terug naar Barcelona. Algemeen directeur Karl-Heinz Rummenigge houdt de deur voor een terugkeer van Coutinho echter toch nog op een kier.

Bayern had de mogelijkheid om Coutinho voor 120 miljoen euro definitief in te lijven. Der Rekordmeister heeft er echter voor gekozen om hier in ieder geval geen gebruik van te maken: “De optie is verlopen en wij hebben ‘m niet geactiveerd”, legt Rummenigge zaterdag uit in gesprek met Der Spiegel. Hij sluit desondanks niet uit dat Coutinho na de zomer toch nog voor Bayern speelt: “We gaan onze selectie voor volgend seizoen plannen en zullen dan kijken of hij nog een rol te spelen heeft bij ons of niet.” De Duitse grootmacht wordt echter nadrukkelijk in verband gebracht met de komst van Leroy Sané, waardoor een nieuw dienstverband voor Coutinho onwaarschijnlijk lijkt.

Hoewel Bayern er financieel nog goed voor lijkt te staan en dus ook aan grote transfers denkt, ontsnapt de club niet aan het publieke debat dat door de coronacrisis in Duitsland is ontstaan. Fritz Keller, de voorzitter van voetbalbond DFB, opperde bijvoorbeeld onlangs het idee om een salary cap in te stellen in de Bundesliga en om de betaalde salarissen openbaar te maken. Keller hoeft niet op bijval te rekenen van Rummenigge: “Dat zou alleen maar voor meer jaloezie zorgen.”

“Het is algemeen bekend dat de spelers veel geld verdienen. Als wij die cijfers bekendmaken, ontstaat er een rare discussie tussen de clubs en het publiek. Wie schiet daar iets mee op? Meneer Keller heeft mij dinsdagochtend opgebeld en we hebben afgesproken dat we elkaar binnenkort zullen spreken. Er zijn in het verleden wellicht een aantal gevallen geweest waarbij spelers zich niet bepaald voorbeeldig gedroegen, maar om dan meteen iedereen ter discussie te stellen is voor mij te kort door de bocht.”


Poll

Denk jij dat Philippe Coutinho volgend seizoen weer voor Barcelona speelt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

17 reacties (laatste reactie door sirius)

De statement zorgt alleen maar voor jaloezie zegt al heel veel natuurlijk en dat ze dus zwaar overbetaald zijn de meeste voetballers. Ook 1 vd reden dat sommige mensen na 20/30 jaar opeens niet meer een kaartje / seizoenskaart kunnen betalen.

23 mei 2020 om 13:15

De reden dat sommigen dat niet meer kunnen betalen is eerder het feit dat anderen het wel willen en kunnen betalen, dat is dus niet de schuld van de voetballers an sich.

23 mei 2020 om 13:22

Lierse , ik denk dat ie bedoeld dat om de hoge salarissen te kunnen betalen de prijskaartjes omhoog moeten. In Bayerns geval is dat niet zo , wij hebben volgens mij van de topclubs de laagste prijzen.een seizoenskaart voor 80/90 euro per jaar (laatste x dat ik het gecheckt heb was wel een aantal jaar geleden tho). Los kaartje vanaf zo'n 15/20 euro.als je de status van de club en de prijzen (van de seizoenskaarten) vergelijkt met bijvoorbeeld Arsenal ofzo , dan is dat echt absurd laag. Edit: Ah kijk , Wandering heeft de exacte bedragen hieronder.

23 mei 2020 om 13:26

Hij heeft het eerder algemeen over de hoge prijs van de toegangskaartjes lijkt me. En die zijn echt niet zo duur omdat de voetballers ermee betaald moeten worden, ze zijn zo duur omdat er vraag naar is. Als je een brood kan verkopen voor €3, waarom zou je het dan verkopen voor €1?

23 mei 2020 om 16:02

Daar betaal je inderdaad niet alle voetballers mee , maar het is wel een aanzienlijk hoge inkomstenbron. Bayern als voorbeeld even , die hebben een capaciteit van 75.000 , als je de prijs van de tickets met 2 euro verhoogd dan komt dat neer op zo’n 2,25mln euro , dan hebben we het enkel over de verhoging dus niet over het totaal bedrag, en dan ga ik er even vanuit dat we tot de kwartfinale CL komen (dus enkel competitie en cl wedstrijden) ... rekensom= 2 (euro) x 75.000 (kaartjes) x 15 (thuiswedstrijden) = 2,25mln euro (klopt de berekening een beetje? Ben niet zo van het rekenen namelijk🙄) Als je alle wedstrijden mee rekent en er van uitgaande dat alle stoeltjes bezet zijn dan komt dat neer op tientallen miljoenen euros. Daar kan je een elftal mee betalen of een paar topspelers.

23 mei 2020 om 13:18

Een seizoenskaart bij Bayern heb je al vanaf minder dan 150 euro, lijkt mij dat dit vrij voordelig is voor 19 wedstrijdenEdit: ff opgezocht 145 euro, nog geen 8 euro per wedstrijd

23 mei 2020 om 14:08

17 wedstrijden.. Bundesliga heeft 18 clubs..

23 mei 2020 om 14:23

Thnx, my bad 👍 Oké dan is het dus ongeveer 8,50 per wedstrijd

23 mei 2020 om 13:28

@wehave wat probeer je nou allemaal te zeggen? Waarom zijn voetballers overbetaald? Populistische dooddoener. Het bedrijf waar de voetballers voor werken bieden die salarissen niet zomaar aan er zit gewoon een verdienmodel achter. Dat is niet moeilijk te begrijpen als je kijkt naar de bedragen die voetballiefhebbers ophoesten voor alles met betrekking tot voetbal. Zou je liever zien dat de spelers minder verdienen en de clubs meer winst boeken? Dan loopt de samenleving lekker inkomstenbelasting mis.

23 mei 2020 om 14:14

Dat is in Duitsland dus niet zo. Seizoenskaarten zijn daar goedkoop gebleven voor de fans, ook de reden waarom Duitsland als enige land stuk voor stuk nog sfeervolle stadions heeft.

Als je voor dat geld Leroy Sane kan krijgen ga je natuurlijk niet de koopoptie op Coutinho lichten. Coutinho was bij Liverpool grandioos. Sinds zijn vertrek glijdt hij wel een beetje af.

Tja, buiten de corona-crisis ga je sowieso geen 120 miljoen euro betalen voor Philippe Coutinho. Dat Barcelona in het verleden zo dom is geweest om zo'n 145 miljoen euro voor hem neer te tellen is sowieso een ernstige vorm van wanbeleid en geldverdamping. Coutinho rendeert alleen als hij de grote man is en hij geen verdedigende taken hoeft te verrichten. Gezien zijn prijskaartje zullen nauwelijks clubs zijn die in een dergelijk profiel passen en hem nodig hebben. Barcelona zit dus denk ik aan hem vast en zal toch een manier moeten gaan vinden om die jongen in te passen om niet een enorm deel van die transfersom te verdampen, terwijl je niets aan 'm hebt. Coutinho mag zelf overigens ook weleens kritisch naar zichzelf kijken. Hij heeft namelijk wel de capaciteiten om vrij compleet te zijn.

23 mei 2020 om 15:04

Dan moeten ze hem ook goed gebruiken bij Barcelona. Coutinho is een speler die je lekker moet laten gaan en een vrije rol moet geven om zijn creativiteit kwijt te kunnen. Dan is hij een van de beste aanvallende middenvelders ter wereld. Zet je hem vast aan de zijlijn als linksbuiten dan wordt het natuurlijk niks, dat weet je zelf ook wel.

23 mei 2020 om 19:08

Voor die rol hebben ze Messi al. Twee spelers die verdedigend nauwelijks iets uitvoeren en het spel naar zich toe willen trekken is wel wat te veel van het goede. Zolang Messi er zit, denk ik dat Coutinho hooguit mee zal doen bij Barcelona. Messi eist namelijk elke bal op en doet daar veel meer mee dan een Coutinho. Hij zal echt andere dimensies aan z'n spel moeten toevoegen, wil hij slagen bij Barcelona.

Gewoon weer lekker naar Barca gaan. Stuk beter dan de mogelijk Pjanic die ze willen kopen.

Coutinho is echt wel een goede speler en dat Barcelona hem destijds haalde was niet eens zo onlogisch. En 145 miljoen destijds was en is erg veel geld maar toen werden er ook hoge bedragen betaald en hij kwam van Liverpool.die hoge bedragen komen ook wel weer terug al zie ik dat niet meteen dit jaar gebeuren maar volgend seizoen zal die stijging gewoon doorgaan en zullen transfers van nabij de 80 miljoen heel normaal zijn zoals we konden zien bij De Ligt en De Jong. Ik hoop zelf dat Countinho zich bij Barca in de basis kan spelen en wat geld terug kan verdienen voor Barca.

Al speelde hij de sterren van de hemel, dan nog hadden ze die optie gelicht. Door het corona krijg je 'm naar alle waarschijnlijkheid een stuk goedkoper.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

172 fans
Middenvelder, 27 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 4 juni
Napoli heeft een poging van Real Madrid om Fabian Ruíz in te lijven afgeslagen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren