‘Onana is geen Van der Sar, hij is niet zo fantastisch als iedereen zegt’

Zaterdag, 23 mei 2020 om

André Onana liet onlangs weten toe te zijn aan een nieuw avontuur en de doelman van Ajax wordt genoemd bij clubs als Barcelona en Chelsea. De Amsterdammers zouden op hun beurt ook al bezig zijn met de opvolging van de Kameroener en de namen van onder meer Jasper Cillessen, Alexander Schwolow, Hendrik Van Crombrugge en Marco Bizot passeren de revue.

Voormalig Ajacied Keje Molenaar denkt echter dat Onana nog wel een seizoen in de Johan Cruijff ArenA actief zal zijn. De voormalig verdediger gaat er namelijk niet van uit dat het binnenhalen van een nieuwe doelman momenteel hoog op het prioriteitenlijstje van de Europese topclubs zal staan: “Het laatste wat ze kopen is een keeper”, vertelt hij zaterdagochtend bij NH Sportcafé.

Alle reddingen van André Onana in 2019

“De hele transfermarkt blijft stil en om dan een keeper te kopen voor veertig miljoen, dat zie ik niet zitten.” Molenaar is bovendien van mening dat de kwaliteiten van Onana wat te hoog worden ingeschaald. Hij stelt dat de sluitpost zijn ploeg in het afgelopen seizoen punten heeft gekost: “Hij heeft er wel een paar verloren.”

“Wat dacht je tegen AZ? Dat hij zo twee keer de goal uitkomt. Hij is niet zo fantastisch als dat iedereen zegt. Hij maakt regelmatig essentiële fouten. Het is geen Edwin van der Sar bijvoorbeeld.” De tegenwerping dat de huidige algemeen directeur van Ajax in het begin ook fouten maakte, doet Molenaar niet van mening veranderen: “In het begin maakte hij fouten, maar later maakte hij heel weinig fouten. Dat was echt een complete keeper.”


Poll

Ben jij het eens met Keje Molenaar?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

78 reacties (laatste reactie door constant kante)

Vd Sar was natuurlijk de top van de top en kan je moeilijk vergelijken met Onana die aan het begin van zijn loopbaan staat. Vd Sar won de CL met twee verschillende clubs ook nog, dat is echt uniek

23 mei 2020 om 12:48

Klopt allemaal, maar Keje Molenaar vergeet overduidelijk dat juist ook Van der Sar in het begin als schuchtere jongeling fouten maakte. Althans, hij vergeet het niet maar hijveegt dat van tafel om dan te praten over Van der Sar de wereldtopper. Ja, hallo, Van de Sar was toen hij naar Juventus vertrok ook geen wereldtopper. Dat is hij uiteindelijk (pas) geworden bij United. Onana kan toch een vergelijkbaar pad bewandelen? Dus als je de jonge Sar vergelijkt met Onana nu dan vind ik niet dat je kunt zeggen dat er zoveel tussen zit. Ik zie zelfs aspecten die ik bij Onana beter vindt. Maar, Onana heeft nog een weg te gaan voordat hij het niveau bereikt dat Sar bereikt heeft. Maar daarvoor heeft Onana nog een hoop tijd. Sar ging pas op zijn 31e naar Fulham en op zijn 35e naar United! Onana kan ook nog zat cups en titels winnen, hij is net 24.

23 mei 2020 om 12:56

Imo is onana verder op zijn 24e dan vd sar was. Het heeft bij vd sar idd geduurd voor hij wereldtop was, bij onana verwacht ik dat het toch echt wat sneller zal gaan dus (mening) vindt onana potentieel beter

23 mei 2020 om 13:02

Ik vind ze niet veel verschillen qua niveau. Wel qua stijl. Sar viel op door zijn sobere en ingetogen stijl. Ballen die gewoon rustig gepakt konden worden werden gewoon simpel gepakt, zonder mooie duik of andere showbeweging. Onana straalt meer uit, vind ik, en is bruter in de duels. Die beukt tegenstanders én ploeggenoten omver als dat moet om bij de bal te komen. Sar had een gepolijstere stijl, vind ik. Maar wie weet krijg je gelijk en behoort Onana al voor zijn 30e tot de wereldtop.

23 mei 2020 om 13:04

Maar de jonge vd Sar was bij Ajax wel heel goed. Hij had gewoon nooit naar Italië moeten gaan, want daar werd een hele andere stijl van keepen verwacht. Van der Sar was wel degelijk een wereldtopper toen hij naar Juventus ging.dat Ajax in 95 de CL won was zeker ook vd Sar zijn verdienste. Wat Onana in de wedstrijd tegen de Spurs deed, was vd Sar nooit gebeurd, ook niet toen hij jong was. Hiermee wil ik overigens niet zeggen dat Onana geen goede keeper is, maar dat hij geen vd Sar is, ben ik wel met Molenaar eens. Van der Sar zijn bijnaam was niet voor niets het Ijskonijn, terwijl Onana in alles een veel meer emotionele keeper is.

23 mei 2020 om 13:09

@only1romario ik vind dat stijl van keepen verhaal ook wel een beetje overdreven hoor. waar staat een keeper voor op goal? om de ballen uit het doel te houden. dat zal in Nederland niet anders zijn geweest als in Italie. het is toch niet zo dat je in de Serie A heel anders naar de hoek moet duiken als in een andere competitie

23 mei 2020 om 13:15

Constant Kante. Van der Sar is niet sober en ingetogen. Zijn positionering was gewoon van top niveau.

23 mei 2020 om 13:17

Wat romario zegt klopt wel degelijk. Sar moest wel degelijk in een andere stijl keepen. Bij Ajax moest hij 'meevoetballen' bij Juventus mocht hij bij wijze van spreken niet van zijn lijn af. Sar heeft dat zelf heel vaak verteld in interviews en boeken, dat die stijl van keepen hem gewoon niet paste. Dus dat verhaal is niet overdreven, het klopt wel degelijk. Maar dat Sar al wereldtop was toen hij naar Juventus vertrok, dat ben ik niet eens met hem. Dat kwam echt pas later, in de PL.

23 mei 2020 om 13:32

@ Japie Een keeper staat er inderdaad om de bal tegen te houden en de goal is overal even groot, dus wat dat aangaat heb je helemaal gelijk. De problemen die vd Sar had in Italië kwamen ( mijn inziens dan) vooral voort uit communicatie problemen met de verdediging. Die verdediging was niet gewend dat de keeper zover uit zijn goal kwam ( zij waren tenslotte gewend aan Peruzzi) en dus liepen ze elkaar in de weg, wat weer tot tegendoelpunten leidde en uiteindelijk zelfs het kampioenschap koste. VD Sar kreeg hier grotendeels de schuld van, maar die was de verdediging van Ajax gewend, die rond de middellijn verdedigden, wat echt wel wezenlijk anders is voor een keeper. Ik denk dus echt dat vd Sar gewoon niet paste bij de speelstijl van Juventus, wat ook wel is gebleken toen hij naar Engeland ging.

23 mei 2020 om 13:35

Bijna volledig eens. Ik vond Vd Sar al een topper toen hij naar juve vertrok. Bedoel heel Ajax was wereldtop op dat moment dus ook van de sar! 2 jaar achter elkaar finalist en niet de minste clubs klop gegeven. Kan me die 0-2 tegen Madrid nog herinneren waar Madrid werd weggevaagd, een wonder dat de uitslag 0-2 was met al die onterecht afgekeurde doelpunten. Nee, dat hele team was al wereldtop inclusief Vd sar anders presteer je dat niet jaren achter elkaar! Vd sar en juve was geen match dat is duidelijk, bij fulham was hij snel weer de oude en dat zette hij door bij united. Maar voor de rest ben ik het met je eens

23 mei 2020 om 13:52

@only1romario dat soort dingen zouden zeker een rol kunnen spelen, dat geloof ik wel maar hij was toen ook gewoon niet in beste doen. soms kan je dat hebben maar hij heeft zich knap terug geknokt naar de wereldtop. een Stekelenburg bv lukte dat niet en die ging na AS Roma steeds verder bergafwaarts

23 mei 2020 om 13:53

@benenbreker bij Ajax was hij idd fenomenaal, zeker ook in de CL. hij verdreef toen op jonge leeftijd in Oranje Ed De Goeij ook naar de bank en dat was natuurlijk ook geen verkeerde keeper dus dan moet je wel wat kunnen

23 mei 2020 om 14:18

Zo herinner ik 't me niet. vd Sar was echt wel een niveau beter dan Onana voordat die vertrok. vd Sar was echt al top toen, met winst in de CL o.a. ook. Het was alleen apart dat het bij Juventus niet lukte, daar bleek toch dat een andere cultuur en omgeving behoorlijke impact op 'm had. Zoals hij bij Man Utd keepte, zo goed was hij ook al bij Ajax. Volgens mij was hij zelfs beter bij Ajax en heeft hij dat niveau nooit meer gehaald. Hij heeft alleen een paar jaar een dip gehad omdat die op de bank belande bij Juventus en weer vertrouwen moest opbouwen bij Fulham.

23 mei 2020 om 14:47

@constant. van der Sar geen wereldtop bij Ajax? Wat een giller, Ajax was toen wereldtop. En daar had hij een enorm groot aandeel in, die wedstrijd tegen grasshoppers bijvoorbeeld. Om maar te zwijgen van z’n prestaties met het Nederlands elftal of Fulham. Zonder van der Sar was Fulham al veel eerder gedegradeerd dan dat ze deden.

23 mei 2020 om 15:32

Japie, niet om het 1 of ander, je mag best een mening hebben, maar net als in het vorige topic blijkt dat je zelf niet hebt gekeept. Een doelman moet voorkomen dat er doelpunten vallen (samen met zijn verdediging. Net als dat spitsen, samen met zijn aanvallers, moeten scoren. Een kopsterke grote spits is geen counterspits. Een doelman die meevoetbalt, coacht en onderschept, is niet per definitie een reactie doelman. Andere kwaliteiten om doelpunten te voorkomen. Waarom denk je dat een Unnerstal bij VVV geweldig keept en bij PSV dat niveau niet haalt? Er worden gewoon andere dingen van je verwacht.

23 mei 2020 om 16:54

Of je als keeper mee voetbalt of in het doel blijft staan, dat maakt je geen betere keeper. Het was misschien saai voor hem, maar daar zou het niet aan gelegen hebben. Alsnog staat hij in het doel om de ballen eruit te halen.

24 mei 2020 om 18:00

Uit sommige kribbige reacties begrijp ik dat mijn opmerking dat Van der Sar bij zijn vertrek bij Ajax in 1999 (nog) niet tot de absolute wereldtop behoorde bij sommigen in het verkeerde keelgat geschoten. Dat kan natuurlijk gebeuren. Maar, dan zou het fijn zijn als dan concrete tegenargumenten worden genoemd die aantonen dat je dit anders moet zien. Maar helaas wordt maar één argument genoemd. 'ajax was destijds wereldtop. En dús was Sar wereldtop.' Slecht argument! Geen relevant argument. En, belangrijkste, niet juist argument. Om met dat laatste te beginnen: Hoezo was Ajax in 1999 (nog) 'wereldtop'? Na de winst van 1995 werd het elk seizoen minder en minder, met het niet eens bereiken van de laatste 16 in 1998 en zelfs uitschakeling in de groepsfase in 1999 (ajax werd vierde in een poule met Olympiakos, Zagbreb en Porto, ...). Prima dat mensen daarvan vinden dat je dan, dus, nog tot de 'wereldtop' behoort. maar als je dat naar vandaag vertaald zou dat betekenen dat Ajax op dit moment dus nog tot de Europese top behoort. En met die steling ben ik het totaal oneens. Ajax is geen Europese top, want daarvoor is meer nodig dat één uitschieter van afgelopen seizoen. Maar zelfs als we er, puur voor de discussie, vanuit zouden gaan dat Ajax in 1999 nog wél tot de 'wereldtop' behoorde, dan nog is de vraag hoezo dat dus betekent dat iedere speler van Ajax in 1999, dus, een wereltopper was?? Dat slaat nergens op. PSV werd in 2018 landskampioen met ene Joshua Brenet als linksback. PSV was kampioen, dus de beste van Nederland. En dan was Brenet, dus, de beste linksback van Nederland??? Nonsens! Zelfde met Van der Sar. Want wat je met dat statement in feite bedoeld, is dat Tim de Cler, Mario Melchiot, Ole Tobiassen, Richard Knopper, Peter Hoekstra, Brutil Hosé en Cedric van der Gun dus wereldtoppers waren. Want, je zegt het nota bene zelf: ' heel Ajax was wereldtop op dat moment dus ook van de sar!" Lijkt me geen sterk argument. Want denk even na, een team met voornoemde spelers is echt een ander team dan het team dat Milan drie maal versloeg. Dus je kunt nooit op die manier redeneren. Tenmiste, dat kán wel, maar het slaat in feite helemaal nergens op.

24 mei 2020 om 21:16

Beetje overdreven? De communicatie zal misschien niet altijd even makkelijk zijn geweest. Of een keeper word minder in het spel betrokken of word gevraagd om wat vaker lange bal te spelen. Maar een ander stijl in keepen is inderdaad ONZIN.

26 mei 2020 om 07:23

@elendil zal dat ook niet te maken hebben met de druk, de verwachtingen en het niveau bij een topclub?

23 mei 2020 om 15:17

Daarnaast vergeet Keje ook de periode van van de Sar bij Juve. Vergeet Keje dat de top hem niet meer wilde hebben en van de Sar bij Fulham ging keepen. Pas op latere leeftijd kreeg hij weer een kans, bij Manchester United en daar ging het weer goed.

Onana heeft veel tegen gehouden maar inderdaad maakt hij nogal eens rare fouten. Als je dat in engeland doet sta je snel wissel. Ik denk daarom ook echt dat Ajax zijn max is en dan mag Onana heel blij mee zijn.

23 mei 2020 om 12:34

De gea, kepa, ederson etc zie anders ook heel regelmatig ketsers maken in de PL en die staan of stonden er ook niet zomaar ineens naast. Denk dat dat wel meevalt. Pas als het echt structureel wordt en je pakt ook geen punten in andere wedstrijden wordt het een ander verhaal.

23 mei 2020 om 12:38

De Gea kun je niet permitteren om ernaast te zetten, die verdiend 400k per week en dat wil je niet op de bank hebben zitten. Kepa is er gewoon naast gezet de laatste wedstrijden voor Caballero en ik weet zeker dat Ederson ernaast zou worden gezet als City een betere 2e keeper had.

23 mei 2020 om 12:39

De Gea en Ederson hadden daarvoor wel al krediet opgebouwd door een sterk voorgaand seizoen te spelen (De Gea zelfs meerdere). Een Kepa slaagde daar niet in en dan zie je toch dat je meteen geslachtofferd wordt. Dus je moet er toch wel meteen staan. Verder denk ik wel dat Onana zeker genoeg kwaliteiten heeft om te slagen. Alleen hebben weinig topclubs echt meteen een nieuwe doelman nodig.

23 mei 2020 om 12:59

Klopt helemaal wat je zegt, maar denk toch echt dat hij niet zou misstaan bij de (lloris is op leeftijd en onana heeft minstens net zoveel potentie) spurs of (krpa lijkt einde verhaal) Chelsea.

23 mei 2020 om 12:37

Als ajax met hem de halve finale cl haalt en ajax gewoon hoger aangeschreven staat dan menig club in engeland, dan is zeggen dat ajax zijn top is toch vreemd? Als ajax niveau zijn top is, dan zijn er toch nog steeds tig clubs in grote competities waar hij terecht kan. Misschien geen city, barca etc, maar is een lloris zoveel beter? Die maakt elk seizoen ook tal van fouten. Dan zit je dus ineens al bij clubs van niveau spurs.

23 mei 2020 om 12:41

Eenmalig een halve finale halen zegt niet zoveel, of zie jij Monaco ook nog steeds als een absolute topclub? Verder is Lloris niet merkelijk slechter, dus waarom zou Spurs dan in de huidige ietwat vreemde transfermarkt 40 miljoen neertellen, die lijken me wel andere prioriteiten te hebben.

23 mei 2020 om 13:19

Ajax is in alles een veel grotere club dan Monaco, behalve dat onze interne markt een stuk kleiner is.

23 mei 2020 om 13:24

Qua historie zeker en vast. Maar staat Ajax echt hoger aangeschreven dan menig team in Engeland? Wat ik eerder bedoel met het Monaco-voorbeeld is dat eenmalig een halve finale van de CL halen je geen topclub maakt.

23 mei 2020 om 14:01

De begroting van Monaco is het dubbele van Ajax. Mensen die denken dat Ajax na een eenmalig succes gelijk bij de top van de wereld horen zijn hopeloos naïef of arrogant. Spelers die Monaco haalt die kan Ajax gewoon niet betalen met haar begroting.

23 mei 2020 om 14:09

Ik zeg niet dat ajax absolute top is en ik zeg erbij dat ajax hoger aangeschreven staat dan menig club in engeland. En waarom zouden ze lloris vervangen? Omdat die 33 is zijn top 3 jaar geleden had..?

23 mei 2020 om 14:28

33 is nog niet al te oud voor een doelman en spurs heeft andere posities waar ze meer problemen hebben (cv, linksachter). Verder staat Ajax inderdaad wel hoger aangeschreven dan menig premier league team, maar dat is zowat elke subtopper uit de topcompetities. Ze zijn alleszins zeker niet hoger aangeschreven dan Spurs.

Onana is geen wereldtop zoals van der Sar dat was inderdaad. Maar waarom zou je die als meetlat nemen? Onana zit op basis van afgelopen 2 seizoenen gewoon in de top 10-12 van de wereld. Dat er weinig topclubs een mindere keeper hebben dan Onana is de enige reden dat het lastig wordt voor hem om een mooie stap te maken denk ik. Niet omdat hij niet goed genoeg zou zijn.

23 mei 2020 om 12:43

Ik vraag me ook af waar hij heen zou moeten.barcelona, Bayern, Real, Liverpool, Man Utd, Tottenham, Atletico, Psg, Juventus hebben allemaal keepers die beter zijn.chelsea gaat nooit nog een keer een bizar bedrag voor een keeper neerleggen.welke andere club gaat er dan 40 miljoen euro neerleggen voor Onana?manchester City?

23 mei 2020 om 12:45

Ederson heeft toch ook al een stuk meer bewezen, zeker in zijn eerste seizoen.

23 mei 2020 om 12:57

@lierse1997 ik ben niet zo een fan van die Ederson. die snapt volgens mij niet dat hij een keeper is en geen voetballer. hij haalt vaak echt de meest vreemde capriolen uit achterin met al een paar keer een onnodige tegengoal als gevolg

23 mei 2020 om 13:02

Dit seizoen viel hij inderdaad wat tegen, maar de voorgaande seizoen was hij toch echt goed bij City. Zeker ten opzichte van Bravo was hij een openbaring en er was een periode dat velen verbaasd waren dat Allisson de voorkeur kreeg bij Brazilië.

23 mei 2020 om 13:06

@lierse1997 dat wel maar ik vond hem bij Benfica eigenlijk een veel stabielere indruk maken. daar had hij nog niet het idee dat hij elke keer de bal in zijn bezit moest houden en steeds 20 meter moest uitkomen bij een counter. vaak maak je een aanvaller juist zenuwachtig als je in je strafschopgebied blijft staan want hoe langer de aanvaller zo een bal heeft hoe meer hij gaat nadenken vaak en des te meer hij gaat twijfelen wat hij gaat doen met die bal

23 mei 2020 om 13:18

Daar is hij inderdaad wel een beetje teveel een schowmannetje in aan het worden. Maar nog steeds zie ik geen enkele reden voor City om hem te vervangen door Onana, zeker omdat die zelf ook wel eens van een Showtje houdt.

23 mei 2020 om 13:54

@lierse1997 dat zeker niet alleen als ik Guardiola was zou ik hem wel de instructie geven iets soberder te keepen. voor de rest is het idd een uitstekende keeper

23 mei 2020 om 12:52

Kan er zo 20 opnoemen die beter zijn: Ederson, Alisson, Courtois, Handanovic, Neuer, Leno, Ter Stegen, De Gea, Kepa, Gulasci, Lloris, Oblak, Navas, Szczesny, Donnarumma, Lopes, Burki, Sommer, Schmeichel, Trapp.

23 mei 2020 om 13:02

Ik vind van die lijst alleen Ederson, Allison, Handanovic, Ter Stegen, De Gea, Lloris écht aantoonbaar beter. Waarschijnlijk zijn Neuer, Szczesny, en Courtois ook beter, maar ik vind Onana zeker van vergelijkbaar niveau als bijvoorbeeld Leno, Kepa, Navas, Burki en Donnarumma. Lopes en Gulasci ken ik niet goed genoeg.

23 mei 2020 om 13:04

Ben het eens met slechts de helft van de bovengenoemde namen.

23 mei 2020 om 15:59

@jsdenhaag. Briljante comment van je. Mooie lijst namen en ik ben het helemaal eens met je. 1 naam van een talentvolle keeper staat er niet tussen. Ugurcan Cakir. Die is zeker gelijkwaardig aan Onana.

Ik ben het met Keje eens dat ik ook denk dat clubs geen grote bedragen voor keepers gaan uitgeven in de huidige situatie. Maar Onana is ook niet het type dat nog een jaartje blijft als hij weg wil. Helemaal omdat er natuurlijk vorig jaar al een belofte is gedaan deze zomer mee te werken aan een vertrek. Ik ben dus erg benieuwd hoe dit gaat aflopen want ook Marc zal niet teveel water bij de wijn willen doen.

24 mei 2020 om 18:02

Ik denk dat het dan eindigt met Overmars die toch best veel water bij de wijn doet. Maar dat komt omdat die wijn, dankzij Corona, een stuk zuurder is geworden dan hij afgelopen zomer nog was.

Onana is inderdaad niet zo goed als van der Sar was, maar desondanks is hij echt wel een zeer goede keeper van een behoorlijk niveau. Molenaar heeft wel gelijk dat Onana soms van die momenten heeft dat hij zeer onrustig zijn doel uitkomt en er dan een gevaarlijke situatie ontstaat, terwijl dat helemaal niet nodig is dat Onana zijn doel uitkomt. Maar voor de rest is hij echt gewoon een hele goede keeper en heeft hij echt geweldige reflexen. Heeft Ajax zowel in de Eredivisie als Europees verband de afgelopen seizoenen echt op de been gehouden met fraaie en goede reddingen. Voor mij persoonlijk is Onana de beste keeper die we hier in Nederland hebben gehad, sinds Gomes bij Psv. Vanaf het moment dat Gomes vertrok bij PSV totdat Onana in Ajax 1 kwam, hebben o.a. keepers als Cillessen, Stekelenburg, Bizot, Mihaylov, Vermeer, Padt, etc. bij verschillende Nederlandse clubs gespeeld maar op misschien Stekelenburg na (die was tot zijn periode bij Ajax erg goed, daarna nooit meer wat geworden) heb ik geen keeper gezien die het niveau haalt dat Onana en Gomes hebben gehaald in de Eredivisie en Europees verband.

23 mei 2020 om 12:54

Yep, eens. Onana gewoon de beste die we in Nederland hebben sinds Gomes. Waarbij ik wel ook vindt dat Onana niet zo goed is als Sar was toen die stopte. Maar Onana nu is echt niet minder dan Sar destijds, toen die 24 was. En daar moet je in mijn ogen vooral naar kijken, niet wat Sar op zijn 38e allemaal bereikt had. Weten wij veel wat Onana nog gaat winnen allemaal en bij welke club hij terecht gaat komen? Wie weet wint Onana straks met City drie Cl's?? Kan allemaal.

23 mei 2020 om 15:02

Van der Sar had rond zijn 24e/25e de volgende prijzen gewonnen: 1x Wereldbeker voor clubs 1x Champions League 1x UEFA cup 1x KNVB Beker 2x Eredivisie 2x Nederlandse supercup Waar moet je precies vooral naar kijken Constant Kante?

23 mei 2020 om 17:07

@suurbier Die opsomming van prijzen zegt niet zoveel. Had dat team van 95 met Onana die prijzen niet gewonnen denk je? Wonnen ze in 95/96 door Van der Sar? Omdat dat team van 95/96 wereldkampioen was betekent dat nog niet dat Van der Sar ook de beste keeper van de wereld was. Of bijvoorbeeld Blind de beste centrale verdediger van de wereld. Daar waren er veel betere van. Net zo goed als ik het met Constant Kante eens ben dat je bij een gewone vergelijking van beide keepers op die leeftijd tot de conclusie zou kunnen komen dat Onana verder is dan Van der Sar destijds (een stuk atletischer, pakt ballen die van der Sar echt niet zou hebben met zn katachtige reflexen, uitstraling). Neemt niet weg dat Van der Sar natuurlijk ook een topper was in zijn tijd.

24 mei 2020 om 03:50

Hollamd8. Constant Kante zegt heel duidelijk dat we vooral moeten kijken wat Vd Sar bereikt had op zn 24e. Dus ik som dat om en dan ga je daar inhoudelijk niet op in, ik zeg nergens dat hij daarom de beste is. Ik betwijfel of de meesten oud genoeg zijn om hem uberhaupt in dat Ajax te zien spelen en van jullie twee weet ik haast zeker. Dus hier ga ik geen tijd meer aan verdoen.

24 mei 2020 om 18:19

Suurbier. "constant Kante zegt heel duidelijk dat we vooral moeten kijken wat Vd Sar bereikt had op zn 24e." Voor je begrip, ik zei niet: som even de prijzen op van Sar en kijk dã¡ã¡r naar. Dat is jouw interpretatie. Ik zei: 'kijk naar wat Sar bereikt heeft', daarmee bedoelend dat je beziet wat voor ontwikkeling je als doelman doormaakte (van bibberende bonustaak van twee meter met spillebeentjes naar de op éã©n na beste Nederlandse doelman aller tijden). Puur naar prijzen kijken, dat vind ik niet zinvol. Joshua Brenet won een paar landstitels met Psv. Maakt hem dat opeens de beste back van Nederland??? Uiteraard niet. Zeker niet als je wedstrijden hebt gezien waarin Brenet heeft gespeeld. Dus nee, dat zei ik helemaal niet. Ik vraag je te kijken naar Sar bij Ajax. En dat te vergelijken met Onana. Dan vind ik dat Sar echt niet verder was dan Onana, op zijn 24e. Daarbij, je lijstje klopt niet. Onana is net 24. Sar won die CL finale in 1995 toen bij bijna 25 was. Ergo, feitelijk kan Onana, als die nu naar Madrid zou gaan bijvoorbeeld, dus ook nog gewoon voor zijn 25e een CL halen. En dat Sar op zijn 24e een Uefa Cup heeft gewonnen, dat is onjuist. Stanley Menzo stond in 1992 onder de lat mijn beste! Sar zat op de bank! Is dat wat je bedoelde met 'sar heeft veel meer bereikt', dat ie op de bank meer heeft bereikt dan Onana op het veld?? overigens, als jij zeker weet dat ik te jong ben om dat Ajax te hebben zien gespeeld, dan is het inderdaad verstandig hier geen tijd meer aan te voldoen. Sar op zijn 24e was niet veel verder dan Onana nu. Dat hij op die leeftijd bijna een CL heeft gewonnen, dat zegt verder niet veel. Ik herinner me namelijk exact hoe Sar destijds speelde. En wie weet zegt de naam Gerasimets jou als oude man nog iets??

Van der Sar maakte op zijn 30e anders nog steeds fouten. Daarom mislukte hij ook bij Juventus en werd hij opgepikt door Fulham, in plaats van een andere topclub. Wat dat betreft heeft Onana nog heel wat jaren dat hij fouten mag maken. Dat Onana lang nog niet de perfecte keeper is, dat zien we allemaal, maar hij is wel iemand die rond de top 10 van beste keepers ter wereld zit. Erg knap op die leeftijd. Daarom is er ook interesse. Hij wordt nog beter en je bent met hem 12 jaar uit de brand voor de positie tussen de palen.

Hij is nog Jong en vind hem beter Dan Sar op die leeftijd..Maar Sar bleef groeien en het is altijd moeilijk inschatten of ook Onana dat gaat doen. Onder normale omstandigheden is hij zeker wel 40 miljoen waard, nu clubs wellicht vanwege de Corona de.hand op de knip houden wordt dat bedrag lastiger.

Onana is inderdaad geen Van der Sar. Hij is in sommige opzichten gewoon beter dan Van der Sar was. Maar dat is helemaal niet belangrijk want je moet hem vergelijken met de keepers van nu. En dan zijn er niet veel die beter zijn dan Onana. Ik schat Onana in als een top 10 keeper op dit moment. En dan is ie dus internationale top. En dat een keeper weleens een fout maakt is normaal. Dat doen ze allemaal regelmatig en dat gold zeker ook voor Van der Sar. Vraag dat maar aan de mensen van Juventus. Dat Keje Molenaar Onana niet met de keepers van nu vergelijkt maar met een keeper van 20 jaar en langer geleden (wat totaal onlogisch is) is alleen omdat hij graag een rol wil spelen binnen Ajax en dan een wit voetje probeert te halen bij de algemeen directeur. Om er zelf beter op te komen staan bij Edwin geeft hij Onana een schop. Een beetje doorzichtig van deze slijmbal en niet netjes om je zo uit te spreken over een Ajax speler als je met een half been binnen de club staat.

" Onana is geen wereldtop zoals van der Sar dat was inderdaad ". Dat was Van der Sar ook niet toen hij net zo oud was als Onana. Daarbij was het elftal waar Van der Sar namens Ajax in speelde, op een bepaald moment het beste team ter wereld, terwijl het huidige Ajax al jaren lang niet meer tot de wereldtop wordt gerekend. Van der Sar was bij Ajax een voortreffelijke keeper, maar werd toen nog niet tot de wereldtop gerekend. Na zijn vertrek bij Ajax kwam hij bij juventus terecht, maar dat was allesbehalve een succes hoewel hij bijna alle wedstrijden tussen de palen stond. Het zegt in dat opzicht genoeg dat hij Juventus verliet om voor Fulham te gaan spelen. Van der Sar werd feitelijk pas tot de wereldtop gerekend toen voor Manu ging spelen en toen was hij inmiddels 35 jaar. Ik vind die vergelijking die je maakt, daarom behoorlijk mank gaan. Onana heeft bij Ajax bewezen een geweldige keeper te zijn, om aanspraak te maken op het predicaat wereldkeeper, zal hij eerst naar een grote competitie moeten verhuizen. In Nl is het niveau simpelweg veel te laag omdat te kunnen doen en een aantal Europese wedstrijden van niveau per jaar, simpelweg te weinig.

23 mei 2020 om 12:58

Mee eens! En ook dat hij eerst naar een grote competitie moet, naar een grotere club dan Ajax. Probleem is alleen dat als Ajax niet flink zakt in de geprojecteerde 'vraagprijs' van 30 miljoen, Onana helemaal nergens heen gaat. En de man heeft zijn zinnen gezet op een vertrek bij Ajax, dus dat kan nog interessant gaan worden als straks een club komt waar Onana persé heen wil die 20 miljoen ook wel voldoende vind.

ja en Salah is geen Messi maar maakt dat hem dan meteen geen goede aanvaller meer? Onana is imo gewoon een geweldige keeper die de potentie heeft de wereldtop te halen

23 mei 2020 om 15:54

@japie. Nee Japie, Onana wordt geen wereldtop. Misschien dat een topclub zich verkijkt en hem koopt. Maar onder de lat komt die club er al gauw achter dat Onana het niet is. Dus kopen is 1, maar daar slagen is 2. Onana is geen topkeeper. We gaan het er over een poos met jou over hebben.

23 mei 2020 om 16:34

Waarom wordt hij geen wereldtop, Akon?ik zie je posting hieronder en die overtuigt mij niet.ik zeg niet dat Onana wereldtop wordt, maar ik zou graag jouw onderbouwing zien waarom niet; je bent nogal zeker van je zaak.

24 mei 2020 om 12:45

@okan61 hoezo denk je dat hij niet die potentie heeft dan?

Uuhhh ... nee Molenaar Onana is inderdaad geen Van der Sar. Ze zien er totaal anders uit. Soms word ik er zo moe van als mensen spelers gaan vergelijken. Wat heeft Edwin nu met Andre te maken qua speeltstyle. Dat heeft toch geen enkele zin om steeds te gaan roepen dat die beter was dus hij nog 'n jaartje kan blijven. En volgend jaar hetzelfde roepen als Molenaar vind dat hij nog niet ready is.

Onana is nog best jong. Vd Sar speelde tot zn 30e(?) nog voor Fulham. Die grootheid die we herinneren werd ie pas daarna eigenlijk. Althans, in clubverband, voor Oranje was ie altijd al een goede keeper. Edit: sorry al 4 mensen zeggen iets vergelijkbaars. Ik ben een papegaai.

23 mei 2020 om 13:03

Sar ging toen hij 31 was náár Fulham. En op zijn 35e naar United.

23 mei 2020 om 14:49

Oh wow je hebt gelijk, bizar eigenlijk..

23 mei 2020 om 13:48

Ik vond Vd sar toen hij bij Ajax keepte in de cl finales al een wereldtopper. Keepte toen bij de beste club vd wereld op dat moment, je hoeft toch niet in het buitenland te presteren om een wereldtopper te zijn? Ik vond bijvoorbeeld onze nr 14 ook al wereldtop toen hij bij Ajax speelde, dat zette hij door bij barcelona. Wellicht dat hij in barca meer wereldwijde faam heeft gekregen net als Vd sar bij united maar voor mij, kwalitatief gezien waren het al wereldtoppers bij Ajax!

23 mei 2020 om 13:54

Net als bijvoorbeeld litmanen, ook wereldtop bij Ajax, later door blessures helaas afgetakeld... bij Ajax een wereldtopper bij Liverpool en barca minder. Maar goed het gaat over Onana, die vind ik toch nog wel iets minder dan een Vd sar destijds bij Ajax! Zie ook betere keepers bij de topclubs, destijds met Vd sar had ik dat niet echt, was voor mij toen al top, iig niet minder dan andere toppers in die tijd, onana is beduidend minder dan de topkeepers in t buitenland, wat mij betreft een wezenlijk verschil.

Eindelijk iemand die ook ziet dat Onana wel erg opgehyped is in het seizoen dat het voor Ajax, naast hun goede spel, ook wel allemaal mee zat. Dit seizoen heb ik hem maar weinig punten zien pakken, vooral Europees vond ik het matig.

23 mei 2020 om 14:23

Onana is ook overhyped. Is vaker gezegd. Maar we gaan het zien.

Molenaar heeft helemaal gelijk. Van der Sar was wel 2 klassen beter dan Onana. Ook bij aanvang van zijn loopbaan was Sar al 1 klasse beter. Sar wil zichzelf niet in de middelpunt van de belangstelling zetten maar serieus keepen. Onana wil in de belangstelling staan en haalt daarom vreemde capriolen uit. Die paar goede reddingen van hem verandert daar niks aan.

Onana is als atleet natuurlijk een betere keeper , alleen heeft Onana zijn Afrikaanse roots als manco , geweldige atleet , reddingen die soms echt ongelooflijk zijn maar ook uit het niets ineens hele onverwachte rare blunders; al zie ik die bij Onana nog wel verdwijnen met de jaren.

Is Molenaar nu negatief over Onana omdat hij hem echt minder vindt of omdat hij weg wil bij Ajax? Van der Sar was een goede keeper, maar het duurde heel lang voordat hij echt op zijn top was. Onana is gewoon een hele betrouwbare doelman met goede reflexen. Qua status ontlopen ze elkaar niet veel op het moment van vertrek bij Ajax.

Onana heeft Ajax zelfs het kampioenschap van 2016/2017 gekost met zijn fratsen. Al had de partijdige Nijhuis natuurlijk moeten fluiten. Waren 2 dure punten waar Ajax er aan het einde1 tekort kwam.

Daar heb je het weer, da eeuwige vergelijken. In dit geval maakt Molenaar het helemaal lastig door een doelman van 24 te vergelijken met een doelman die al jaren met pensioen is en die dus in een andere tijd keepte. Onana is gewoon bij Ajax een uitstekende doelman geworden die zeker nog wel slippertjes maakt maar waarvan ik ook goed kan begrijpen dat hij vindt dat hij rijp is voor clubs uit La Liga of de PL.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2511
L. TraoréAanvaller92
I. El MaachKeeper00
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper240
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

66 fans
Keeper, 24 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 24 0 1 0
2018/2019 Ajax 33 0 3 0
2017/2018 Ajax 33 0 3 0
2016/2017 Ajax 32 0 2 0
2015/2016 Ajax 0 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Barcelona vroeg De Jong om versterkingen, hij noemde twee Ajacieden’

Vanwege de aanhoudende financiële gevolgen van de coronacrisis is Barcelona volgens Marca bereid om de nodige spelers te verkopen, mits een acceptabel bod op tafel komt. Alleen Frenkie de Jong, Marc-Andre...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 26 mei
Newcastle United is in gesprek met Philippe Coutinho over een mogelijke overgang van de middenvelder van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren