‘Klein Ajax’ op Nederlandse grens wordt ‘negende broer’ in miljardenimperium

Maandag, 25 mei 2020 om 17:08Chris Meijer • Laatste update: 17:12

Manchester, Melbourne, New York, Montevideo, Mumbai, Yokohama, Lommel. Het klinkt misschien nog wat onwennig, maar sinds kort past de 34.000 zielen tellende stad in het noorden van de Belgische provincie Limburg in het rijtje met deze wereldsteden. Lommel SK werd vorige week het nieuwste filiaal in de City Football Group (CFG), het ‘Disney-imperium’ achter Manchester City dat de voetbalwereld momenteel verovert. Maar hoe kwam het opvallende huwelijk tussen de CFG en de nummer zes van het afgelopen seizoen in de Eerste Klasse B tot stand?

Door Chris Meijer

Als je vanuit de Brabantse dorpen Valkenswaard, Westerhoven, Bergeijk, Loo of Luyksgestel hooguit twintig minuten de Lommelsedijk volgt, rijd je zo tegen het Soevereinstadion aan de Lommelse Speelpleinstraat aan. Iets verderop, in de raadszaal van het Lommelse stadhuis, werd op 13 mei de overname van Lommel door de CFG officieel bekendgemaakt. “Men zal Lommel onze dochterclub noemen, ik zie in hen eerder een welkome broer of zus. Ja, de negende in de rij maar we zijn blij nu ook in België van de partij te zijn. Jullie land heeft een aardige voetbalreputatie en ik hoef je niet te vertellen dat wij met Kompany en De Bruyne geweldige ambassadeurs in onze eigen kleuren leerden kennen. We maken er iets moois van”, zei Simon Cliff namens de CFG, op jaarbasis goed voor een omzet van een slordige zeshonderd miljoen euro. Lommel-voorzitter Paul Kerkhofs sprak van ‘opluchting’ en ‘iets unieks’ na een ‘race tegen de klok’.

Het artikel gaat verder onder de video
Portret Ernie Brandts: 'Als Feyenoorder gevallen voor gemoedelijkheid van PSV'
Meer videos

Jeffrey Ket speelde in seizoen 2017/18 voor Lommel SK en draagt sinds de zomer van 2018 het shirt van Quick Boys.

De start van deze ‘race tegen de klok’ is te herleiden naar mei 2019. Lommel SK was een jaar eerder als kampioen van de Eerste Amateurs teruggekeerd naar het tweede niveau van het Belgische voetbal. Jeffrey Ket maakte met Lommel het kampioenschap op het derde niveau mee. De 27-jarige verdediger arriveerde in de zomer van 2017 in Lommel, nadat hij werd overgenomen van het Roemeense Pandurii Targu Jiu. “Een goede vriend, die destijds mijn zaakwaarnemer was, kwam in contact met de technisch directeur van Lommel. Het ging best snel, ik was in Nederland om mezelf fit te houden en trainde mee met de VVCS. We hadden gesproken en ik speelde mee in een oefenwedstrijd, waar Lommel kwam kijken. Na die wedstrijd kreeg ik direct een telefoontje dat ze me wilden hebben”, vertelt Ket in gesprek met Voetbalzone over zijn komst naar Lommel. Hij zette zijn handtekening onder een eenjarig contract, dat automatisch zou worden verlengd én verbeterd als Lommel kampioen zou worden in de Eerste Amateurs.

Dat leek in eerste instantie geen enkel probleem, tot Wouter Vrancken in oktober wegens persoonlijke redenen opstapte bij Lommel. De huidige oefenmeester van KV Mechelen werd opgevolgd door Tom Van Imschoot en onder de oud-middenvelder, die de functies van technisch directeur en trainer combineerde, werd Ket niet meer gebruikt. Maar Lommel werd wél kampioen en dus moest het contract van Ket volgens de afspraken verlengd én verbeterd worden. “Toen we al wisten dat we kampioen zouden worden en dus mijn contract zou worden opengebroken en verlengd, werd er heel moeilijk gedaan. Van Imschoot wist wel hoe het zat, ze zaten een beetje met me in de maag. Misschien dat ze toen al tegen hun top aanzaten, in financieel opzicht. Op dat moment waren ze al een tijdje op zoek naar een nieuwe investeerder, alleen ketste dat eerder af op de rechten voor het logo en de clubkleuren. Ik verdiende wat meer dan de andere jongens. In eerste instantie moest ik apart trainen, maar op gegeven mocht ik toch weer bij de groep komen. Ik hoefde ook helemaal niet te vertrekken, mijn salaris werd verdubbeld en we promoveerden. Ik dacht: misschien gaat de trainer zelf wel weg op gegeven moment. Tot mijn zaakwaarnemer met Quick Boys een perfecte oplossing aandroeg.”

‘Stond ik ineens met Van Bommel en dat soort mannen op het veld’

Voetbalzone sprak onlangs uitgebreid met Joep Hakkens, die afgelopen seizoen onder contract stond bij Lommel SK en komende zomer de overstap maakt naar Witgoor Sport Dessel.Lees artikel

Doordat Quick Boys bereid was om het salaris van Ket over te nemen, vertrok hij in de zomer van 2018 bij Lommel. “Lommel moest me nog zes maanden doorbetalen. Ze wilden me eerst uitkopen, maar we kwamen niet tot het bedrag dat ik wilde. Het bedrag werd netjes iedere maand overgemaakt. De nieuwe eigenaar heb ik uiteindelijk daardoor niet meegemaakt”, vertelt de huidige aanvoerder van Quick Boys, die eerder uitkwam voor AZ, Telstar, FC Dordrecht, TOP Oss en AS Trencín. Met de nieuwe eigenaar bedoelt Ket Udi Shochatovitch. Het bestuur was al een tijdje op zoek naar zogenaamd ‘vers kapitaal’, wat gezien het verhaal van Ket over de gang van zaken rond zijn nieuwe contract niet per se een verrassing mocht heten. De Israëlische zakenman arriveerde in het voorjaar van 2019 met torenhoge ambities, maar was niet geheel onbetwist. Shochatovitch werkte in het verleden als advocaat van supermakelaar Pini Zahavi, waardoor gevreesd werd dat hij slechts een stroman was. Verder had de in Engeland geschoolde advocaat ook een voetbalschool in Gambia en noemde hij België samen met Portugal en Cyprus ‘paradijzen van het voetbal’, omdat er relatief soepele regels omtrent buitenlandse spelers gehanteerd worden. “Ik wil dat deze club een klein Ajax wordt, of een klein Dortmund”, zei Shochatovitch in gesprek met Sport/Voetbalmagazine. Het bestuur bouwde weliswaar een optie in om de overname ter waarde van één symbolische euro - Shochatovitch beloofde 2,6 miljoen te investeren - terug te kunnen draaien, maar dat bleek uiteindelijk moeilijker dan gedacht.

Shochatovitch slaagde erin om Lommel razendsnel in grote financiële problemen te brengen. Niet alleen investeerde hij minder dan aanvankelijk beloofd, maar ook werden volgens De Standaard op zijn aandringen peperdure clubkostuums en ledboarding aangeschaft en liet hij zichzelf rondrijden in een BMW waarvan er op de wereld slechts achttien bestaan. Ondanks de investering van 1,6 miljoen bedroeg het tekort aan het einde van dit seizoen ruim 800.000 euro. Met Abdoulie Sanyang, Pa Omar Babou (beide Gambianen uit de academie van Schochatovitch), Beka Vachiberadze (een Georgiër), Kolbeinn Thórdarson (een IJslander), Mitja Krizan (een Sloveen), Luka Stevic (een Zwitser), Tomas Svedkauskas (een Litouwer), Samson Iyede (een Nigeriaan) en Armin Mujakic (een Oostenrijker) onstond er een bont gezelschap aan nationaliteiten in de selectie van Lommel, terwijl er een jaar eerder juist lof was voor de manier hoe de club zich met louter Belgische talenten had gehandhaafd in 1B. Met Tim Siekman, Jesse Bertrams, Ricardo Ippel en Joep Hakkens stonden er afgelopen seizoen tevens de nodige Nederlanders onder contract bij Lommel.

Voetbalzone publiceert komende dinsdag een uitgebreid interview met Jesse Bertrams.

“Ik had eind februari al getekend en op dat moment liepen er in de leiding nog exact dezelfde mensen rond als twee seizoenen eerder, toen ik een heel prettig jaar had bij Lommel”, vertelt Bertrams, die door Lommel SK werd overgenomen van ASV Geel en in het seizoen 2016/17 al in het shirt van de club had gespeeld. Een maand nadat hij had getekend, werd de club overgenomen door Shochatovitch. “Met een nieuwe eigenaar weet je niet wat je moet verwachten en dit was de eerste keer dat een club werd overgenomen terwijl ik daar zat. Je weet dat er dan een smak geld in gepompt wordt, er kwamen overal nieuwe mensen en ik merkte dat er ook geïnvesteerd zou worden in nieuwe spelers. Lommel was normaal een club die werkte met spelers uit de regio, maar het veranderde in een club die spelers overal vandaan haalde. Dat vond ik jammer, het was een rare gewaarwording. Drie jaar geleden speelde ik met heel veel plezier bij Lommel, destijds vooral met jongens uit de Belgische provincie Limburg, een paar Hollanders en misschien eentje iets verder uit België. Nu zag ik jongens vanuit de hele wereld komen. We merkten dat hij ambities had, de open en relaxte sfeer veranderde. Er kwam wat meer druk op te liggen.”

De hoge ambities ten spijt, bevond Lommel zich in maart op de rand van de afgrond. Allereerst kwam de licentie voor de Eerste Klasse A en Eerste Klasse B in gevaar vanwege de dubieuze reputatie van Shochatovitch. Naast de eerder genoemde voetbalschool in Gambia, zou hij namelijk ook nog in het geheim op Cyprus opereren als zaakwaarnemer. En volgens de regels mag een club geen eigendom zijn van een makelaar. Daarbij kwam nog eens dat Shochatovitch in maart had besloten dat hij van de club afwilde en de geldkraan dicht te draaien, al was hij in eerste instantie niet bereid om verlies te lijden op zijn investeringen. Door de peperdure huishouding van Shochatovitch was de schuld van Lommel spoedig opgelopen, wat niet bepaald gunstig was voor het eventueel verkrijgen van een licentie. De vanuit Londen en Tel Aviv opererende zakenman, die zijn gezicht alleen zo nu en dan bij de wedstrijden liet zien, zag daarom geen andere keuze om de club voor één symbolische euro terug te verkopen aan de zogenaamde vereniging zonder winstoogmerk (vzw) Lommel SK. Niet alleen bleek Lommel niets waard zonder licentie, maar zijn besluit om vanaf begin maart na het uitbreken van de coronacrisis de salarissen niet meer uit te betalen kon op de nodige weerstand vanuit de selectie rekenen.

Hoe Man City met zijn ‘Disney-imperium’ uitgroeide tot rijkste club ter wereld

Voetbalzone schreef eerder een uitgebreid achtergrondverhaal over de bedoelingen van de City Football Group.Lees artikel

“We trainden in het begin van de coronacrisis voor onszelf, dat controleerden ze vanuit de club. Dat moest via een app, daarin hielden ze alles bij en konden ze kijken wat we deden. Maar ze hebben ons sinds 18 maart tijdelijk werkeloos gesteld, waardoor we als groep besloten hebben om niet meer op de manier van de club te trainen. Heel veel Belgische clubs doen het op deze manier, dus je moet het ergens ook accepteren. Het is ook begrijpelijk. De overheid betaalt je dan een soort uitkering, maar dat is lager dan je normale salaris. Als een soort boycot, omdat we vonden dat we niet goed behandeld werden na een prima seizoen. Op gegeven moment zijn ze ermee opgehouden die schema’s te maken, omdat ze in de gaten hadden dat we het toch niet deden”, legt Bertrams uit. Zijn verhaal wordt onderschreven door Ket, die nog altijd contact heeft met voormalig collega’s. “Ik heb dit seizoen een jongen wie ik bij Lommel speelde nog een aantal keer gesproken. Van hem begreep ik dat het dit seizoen al een beetje gezeik was, maar na de coronacrisis is dat in financieel opzicht nog erger geworden. Voor de crisis kregen de spelers al te horen dat ze maximaal 1500 euro per maand zouden krijgen. De rest moesten ze inleveren.”

Na het wijken van Shochatovitch begon voor de leiding van Lommel een race tegen de klok om de licentie én het voortbestaan van de club alsnog veilig te stellen. Een groep lokale investeerders was bereid om de lopende schulden af te lossen en gaf een bankgarantie voor 1,65 miljoen euro, het bedrag dat nodig was om de continuïteit te waarborgen. Schuldenvrij én met licentie was Lommel weer aantrekkelijk voor een eventuele investeerder en met de CFG diende die zich al snel een gegadigde aan. Het vanuit Londen bestuurde voetbalimperium achter Manchester City had eerder al getracht in België voet aan de grond te krijgen door KV Oostende over te nemen. Met Lommel heeft de CFG alsnog praktisch voor niets een Belgische club in handen gekregen, al moet er wel twee miljoen betaald worden om de schulden aan de lokale investeerders weg te werken. Er werd tevens gemeld dat er strategische motivaties bestaan rond de overname van Lommel. De Nederlandse grens is immers nog geen tien minuten verwijderd van het Soevereinstadion, terwijl ook Duitsland relatief dichtbij ligt.

Sheikh Mansour, de eigenaar van de City Football Group.

Het uiteindelijke doel van de CFG is duidelijk: geld verdienen. Lommel is de negende club waarin de door Sheikh Mansour opgerichte groep een aandeel vergaart, na Manchester City, Mumbai City, Montevideo City Torque, New York City, Melbourne City, Girona, Sichuan Jiuniu en Yokohama F. Marinos. Met het opzetten van een wereldwijd merk creëert men op verschillende delen van de wereld een fanbase, wat in commercieel opzicht interessant is. Een ander belangrijk aspect in het verdienmodel van de CFG is het aantrekken en doorverkopen van spelers. Een voorbeeld van hoe het ‘Disney-imperium van voetbal’ in korte tijd veel geld kan verdienen aan een speler, is Aaron Mooy. De Australische middenvelder werd eerst door Melbourne City opgepikt, maakte de overstap naar Manchester City, werd verhuurd aan Huddersfield Town en verliet the Citizens een jaar later definitief zonder een wedstrijd gespeeld te hebben voor 9,1 miljoen euro. Voor het ontwikkelen en laten rijpen van spelers, is een Belgische club een ideale aanwinst. De regels in België voor buitenlandse spelers zijn relatief soepel, terwijl Lommel al op een aardig niveau speelt.

Het is de vraag hoe de samenwerking met de CFG er voor Lommel precies komt uit te zien. “Het was voor ons onverwachts. We wisten wel dat ze bezig waren, maar we lazen online ineens dat de club was overgenomen door de City Football Group. Positief nieuws, denk ik. De club is dan in ieder geval uit de financiële problemen. Voor ons is het afwachten wat er gaat gebeuren. Als we weer te werk worden gesteld, zullen we moeten wachten”, stelt Bertrams. Voorlopig is al bekend dat jurist Cliff en financieel directeur Andy Young zitting krijgen in het bestuur van Lommel. Operationeel directeur Harm van Veldhoven is in ieder geval overtuigd van de ambities van de CFG, zo zei hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. “We hebben moeten knokken om te overleven, nu kijken we weer vooruit. City is niet naar hier gekomen om de bomen in het mooie groene bos te tellen. Het idee is om in een x-aantal jaren om promotie te spelen.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door doncoxxx)

Op het vlak van regulering is België gewoon een lachertje en daar wordt gretig gebruik van gemaakt door buitenlandse investeerders. Sommigen hebben best goede bedoelingen (de eigenaar van OHL, dezelfde als Leicester, heeft toch wel iets mooi neergezet), maar anderen profiteren er op het malafide af van (Moeskroen bijvoorbeeld, een club waar tegen de FIFA-reglementen in Pini Zahavi onofficieus de plak zwaait, hij is onder andere de makelaar van Lewandowski, Zaha, Tevez en Mascherano). Zeker het tweede niveau wordt dan ook overspoeld door steenrijke eigenaars die goedkoop een voetbalclub willen kopen. Hopelijk valt Lommel in de eerste categorie, maar ik vrees er voor. Binnen een bepaalde periode zullen ze wel Lommel City heten en gewoon een doorgeefluik van talent worden.

24 mei 2020 om 10:31

Hoe je het ook bekijkt, voor Lommel is het de enige kans om ooit te kunnen promoveren. Natuurlijk zullen ze nooit om de titel of Europees voetbal strijden, maar als ze hetzelfde traject als Cercle kunnen doorlopen dan heeft de club het goed gedaan.

24 mei 2020 om 10:39

Nou, Lommel is zelf toch al aardig dichtbij promotie geweest een paar jaar geleden, maar toen hebben de spelers dat bewust nog verpest in de laatste weken. Ze kregen van het bestuur te horen dat ze in de hoogste klasse geen salarisverhoging zouden krijgen en dat wedstrijdpremies hetzelfde zouden blijven, de club kon zich niet meer veroorloven. Hoogstwaarschijnlijk zouden ze minder wedstrijden gaan winnen, dus de spelers zouden minder gaan verdienen en dat zagen ze niet zitten. En voor in de toekomst, mochten ze wel een keer Europees voetbal halen, dan zullen ze toch veel moeten doen aan het sradion. Ze hebben een geweldig trainingscomplex, maar het stadion voldoet totaal niet aan UEFA normen.

24 mei 2020 om 10:41

Bij Cercle zijn de supporters toch gedeeltelijk afgehaakt hoor. Waar ze vroeger nog speelden voor ongeveer 8000 supporters, mogen ze nu al heel blij zijn als ze op een seizoen het gemiddelde van 5000 halen. Je haalt dan misschien wel sportieve successen, maar je bent wel je hele eigenheid kwijt.

24 mei 2020 om 11:08

@richardmas ik heb speciaal voor jouw reactie een account aangemaakt. Mag ik vragen op basis van wat je bovenstaande beweringen maakt? Ik maakte deel uit van het elftal dat in 2014-2015 de promotie miste onder Stijn Vreven. Get your facts straight

24 mei 2020 om 11:35

Het verschil is dan ook wel dat Cercle een gevestigde naam in de hoogste divisie was en Lommel niet. Misschien is de vergelijking met Cercle inderdaad niet erg gelukkig, maar wat voor historie heeft Lommel dan in eerste klasse? En zoals je al zelf zegt in een andere reactie hebben ze de laatste 15 jaar toch wel verschillende metamorfosen begaan.

24 mei 2020 om 11:47

Echt een grote geschiedenis hebben ze inderdaad niet, wel één als het aankomt op faillissementen. Voor zover ik weet hebben ze in totaal maar een jaar of 10 in eerste klasse gespeeld, één keer een bekerfinale gehaald (en verloren) en ook één keer de ligabeker gewonnen (een nogal speciale competitie die niet meer bestaat). Dus je hebt wel gelijk dat dit een uitgelezen kans is voor hen om wat geschiedenis op te bouwen. Of het anderzijds een goede zaak voor het Belgische voetbal durf ik betwisten, het zoveelste kleine team dat zonder de rijke eigenaar meteen zal omvallen.

24 mei 2020 om 15:19

Als je niet wilt dat investeerders geld investeren in bedrijven moet je niet in het Westen gaan wonen. Dit heeft niks te maken met regulering en is in Nederland precies hetzelfde gebruik met buitenlandse investeerders.investeerds creeren namelijk banen en hoeven daarom niet zoveel belasting te betalen leert de politiek ons elke keer.

24 mei 2020 om 15:23

Ik wil niet dat mensen in een club investeren uit puur eigenbelang. Ik heb liefst dat ze investeren in een club omwille van interesse in het welzijn van die club. Wat dus helaas niet vaak genoeg gebeurt in België door de lakse regelgeving.

24 mei 2020 om 16:19

wickedman. Ik vind dat je een beetje een warrig verhaal ophangt. Hoezo moet je niet in het Westen wonen als je geen 'ongewenste' investeerders wilt? Aandelen van besloten vennootschappen zijn per defintie niet openbaar of openbaar te verhandelen. Alleen de aandelen van naamloze vennootschappen zijn dat. Dus in 'het Westen' is als je dat wenst gewoon mogelijk om externe investeerders buiten je bedrijf te houden. Wat je met je laatste zin probeert te zeggen (of niet te zeggen) dat is al helemaal onduidelijk. Niemand in de politiek heeft ooit beweert dat 'investeerders banen cerëren'. Bedrijven creëren banen. Niet 'investeerders'.

24 mei 2020 om 19:16

"k heb liefst dat ze investeren in een club omwille van interesse in het welzijn van die club."die tijd is dood. Het hedendaagse voetbal is te commercieel om te bestaan uit een liefdadigheidsinstelling. Zelfs een suikeroom als Frans van Seumeren zal er waarschijnlijk een aardig zakcentje (exclusief de crisis) aan overhouden.

24 mei 2020 om 19:21

En die bedrijven worden weer groot gemaakt door het geld van investeerders.ik werk zelf voor Uber. Het bedrijf dat vorig jaar 400 miljoen overmaakte aan de rijkste man ter wereld omdat die ooit heeft geïnvesteerd in Uber. Mijn baan is dus deels gecreëerd door het geld van anderen en niet van bedrijven.daarnaast rijst de vraag hoe winstgevend Uber zelf is. Elk ander bedrijf zou allang failliet zijn gegaan maar in bedrijven die fors verlies maken worden talloze miljoenen gepompt.

26 mei 2020 om 22:13

" Binnen een bepaalde periode zullen ze wel Lommel City heten en gewoon een doorgeefluik van talent worden." Dit is de insteek van de City group en dit lijkt mij ook wat Lommel zou moeten willen, kweekplaats van talent worden van de City group in de regio. Op die manier zou Lommel Belgisch talent aan zich kunnen binden die anders door de grote clubs worden opgepikt en Lommel zou een stalplek kunnen worden voor City talenten die nog niet rijp zijn voor het eerste. Dat lijkt mij een stuk beter dan het veld opstappen met Jeffrey Ket en (uitleggende) Jesse Bertrams; dat zijn goedwillende amateurs, niet meer. Je kan er van alles van vinden, maar zonder extern geld hebben veel clubs in Nederland en Belgie geen bestaansrecht als profclub. Wij hebben het gebrek aan volwaardige profclubs opgelost door belofteteams toe te laten op het 2e niveau, maar daar wordt nog steeds over gesputterd door puristen en romantici, die maar niet willen beseffen dat de eerste divisie op sterven na dood was voordat Fox en een aantal Eredivisieclubs de (destijds)jupiler League (en nu Kkd) binnenstapten. Dat neemt overigens niet weg dat het niet zou kloppen wat jij beweert dat de regewlgeving niet deugt, waardoor er teveel cowboys rondlopen in Belgie. Maar daar heb ik me niet op ingelezen, dus daar ga ik niet op in.

Lijk me wel eens interessant om met me zoon daar een bezoekje te brengen. Het is in de buurt en lijk me wel geaellig.je weet nooit hoe dit zich gaat ontwikkelen. Eigenlijk had ik alleen gehoord van Lommel United, een leuke naam voor een camping -elftal.

24 mei 2020 om 10:55

Lommel United was de vorige naam, ze hebben die pas vrij recent gewisseld. Naamsveranderingen zijn trouwens bijna normaal geworden bij Lommel. In 15 jaar tijd heeft de club 3 namen gehad waarvan zeker de eerste nogal een gedrocht was: “KVSK United Overpelt-Lommel”.

24 mei 2020 om 13:45

Bedankt voor de update. Ik princiepe hebben ze daar weinig concurentie,als het gaat om profclubs. De dichtbijzijnde is geloof ik PSV en Genk. Dus een groot gebied om te scouten. Ook de plaats Lommel is niet verkeerd, lijkt me een gezonde gemeente met veel bedrijvigheid. Als men echt iets wilt en samen de schouders er onder zetten kan het wel eens wat worden.

24 mei 2020 om 14:20

Natuurlijk zitten ook Sint-Truiden en Standard in die regio te scouten en ook Mönchengladbach is er niet zo ver vandaan. Het is dus zeker niet het gemakkelijkste gebied om jeugd te scouten.

Mooi club wel. Ik woon op zo'n 15 minuten afstand van het trainingscomplex en ook in Nederland hebben ze wat fanatieke supporters. Ook heeft een neefje van me jarenlang in de jeugdopleiding gespeeld. Ik heb net even wikipedia moeten checken om te kijken wanneer ze voor het laatst in de hoogste klasse hebben gespeeld. Blijkt dat nog niet het geval te zijn geweest. Ik ben benieuwd

24 mei 2020 om 17:27

Tussen 1992-2000 en 2001-2003 speelden ze in eerste klasse als Lommel SK. Ze zijn echter in 2003 failliet gegaan, vandaar dat je waarschijnlijk niet meteen iets terugvond over die geschiedenis.

24 mei 2020 om 17:44

Ik dacht al inderdaad, dacht het toch vrij zeker te weten... Bedankt voor de info!

Hey Lommel, misschien mag Gio het hier dan eens proberen namens de city group 🙄

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

KVSK United Lommel


6 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
G. NevenVerdediger151
R. HenkensMiddenvelder151
K. SaitoMiddenvelder133
Diego RosaMiddenvelder131
K. ÞórðarsonMiddenvelder112
C. FiermarinKeeper150
D. ArzaniAanvaller111
Voor de complete selectie: Clubpagina KVSK United Lommel.

0 fans
Verdediger, 28 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 21 januari
AC Milan heeft de hoop op de komst van Sven Botman nog niet opgegeven. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren