Kampioen van 2015 en 2016 flirt met PSV: ‘Terugkeer is een mooie optie’

Zaterdag, 23 mei 2020 om

Jeffrey Bruma houdt de deur voor PSV altijd open. De verdediger van VfL Wolfsburg, die dit seizoen wordt verhuurd aan FSV Mainz 05, ligt nog een jaar vast in Duitsland en geeft toe dat een terugkeer in Eindhoven verleidelijk is. Hij weet echter niet hoe zijn nabije toekomst eruitziet en richt zich voorlopig met zijn ploeg op de strijd tegen degradatie in de Bundesliga: Mainz staat momenteel op de vijftiende plek, met vier punten afstand tot de gevreesde rode streep.

Bruma speelde tussen 2013 en 2016 voor PSV en kijkt met warme gevoelens terug op die periode. "Vooral de Champions League-avonden sprongen er bovenuit. Die hele ambiance en sfeer was fantastisch. Ook de twee kampioenschappen spreken voor zich", doelt Bruma op de titels van 2015 en 2016. De eerste titel vierde PSV met een 'ruime voorsprong' en de tweede wam 'heel onverwachts', weet Bruma nog. Op de slotdag passeerde men Ajax op de ranglijst. "Dat had ik nog nooit meegemaakt en de rest van het team natuurlijk ook niet. Het was echt fantastisch om zoiets mee te maken op de laatste speeldag."

Na zijn vertrek heeft de 25-voudig international van Oranje meermaals gedacht aan een terugkeer, geeft hij toe. De mogelijkheid is er nog altijd. "Als die kans weer ooit voorbijkomt en alle partijen kunnen daarbij iets bereiken, is het zeker een heel mooie optie", vertelt hij aan PSV TV. "Daar zal ik dan zeker over gaan nadenken. Ik ben nu 28 en heb bij Wolfsburg nog een contract voor een jaar. We moeten nu even kijken wat er gaat gebeuren. Vooral met die coronacrisis is het de vraag of clubs het durven om spelers aan te trekken."

"Als een club zich meldt, is het altijd leuk om te kijken of dat past in mijn plaatje en eventueel doorgezet kan worden. PSV is altijd een heel mooie optie, of dat nu is of over een aantal jaar. We moeten maar kijken wanneer dat het beste past. Maar het is zeker een optie waar ik al vaak over heb nagedacht", geeft hij toe. Bruma kwam namens PSV tot 94 optredens in de Eredivisie. Hij verkaste vervolgens naar Wolfsburg, dat een bedrag van circa 13,5 miljoen euro neertelde. Bruma werd direct basisspeler, maar liep in de loop van zijn debuutseizoen een ernstige knieblessure op. Sindsdien wist hij zijn vaste basisplaats nooit te heroveren; vanaf januari 2019 werd hij een halfjaar gestald bij Schalke 04 en sinds januari 2020 speelt hij zijn wedstrijden voor Mainz.


Poll

Zou Jeffrey Bruma een goede aanwinst zijn voor PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door vsop)

Ik hoopte eerlijk gezegd op Guardado, maar Bruma mag ook wel terugkomen.

23 mei 2020 om 12:18

Neeeeee, alsjeblieft niet zeg! Dit zou echt een hele slechte move zijn. Bruma is in zijn PSV tijd gewoon een zwaar overschatte verdediger geweest. Tuurlijk, hij heeft Ãâ©ã£â©n hele mooie periode gehad waarin hij inderdaad, in de CL, opviel en zeer goed speelde. Dat is best te verklaren. Cocu zette destijds in de CL standaard een defensie neer met vijf man. Daarin kon Bruma in zijn kracht spelen. Weinig ruimte in de rug, klein speelveld en een directe tegenstander om zich in vast te bijten en vele hoge ballen. Ja, dã£â¡n functioneert Bruma inderdaad uitstekend. Maar zodra je hem laat spelen met ruimte in de rug en zonder directe tegenstander is het echt soms een amateur. En de realiteit is nu eenmaal dat PSV 80 van de tijd speelt tegen tegenstanders die achteruit lopen, dus in de eredivisie is hij dan echt kwetsbaar. Hij maakt enorme blunders, staat verkeerd, grijpt verkeerd in, etc. En het ergste van alles, zijn handelsmerk. Hoe hij het voor elkaar kreeg weet ik niet maar hij slaagde erin om op de raarste momenten uit te glijden. Hij was te doen zolang hij een geweldenaar als Moreno naast zich had, maar zonder een goede CV naast hem is Bruma echt een matige verdediger. Als je al Baumgartl en Viegever hebt moet je daar echt niet nog zo'n halfbakken type als Bruma bij zetten. #nietaanbeginnen!

23 mei 2020 om 12:46

In de jaren dat PSV Bruma en Rekik had staan, zat het gemiddeld op een tegendoelpunt per wedstrijd, Champions League meegerekend.bruma is een van de betere centrale verdedigers die we de afgelopen tien jaar hebben gehad en ik zie hem graag terugkomen.denk ook dat hij goed in het spel gaat passen van de nieuwe trainer.

23 mei 2020 om 13:10

Ah, daar komen de cijfers weer. Bruma was wél goed, want ... (gevolgd door een teamstatistiek). Kun jij voor mij even doorrekenen binnen die statistieken wat de bijdragen waren van die tien ploeggenoten van Bruma in die statistiek, met daarbij een controlegroep die dubbelblind hetzelfde resultaat heeft bereikt? Nee? Oh, nou dan kunnen we wellicht aannemen dat er uit dat cijfertje over het gehele team niet een directe relatie te leggen valt met het concrete spel van Bruma zelf? Of mogen we dit cijfer ook anders direct gebruiken om aan te tonen dat Jeroen Zoet eigenlijk de beste doelman van Nederland is sinds de Tweede Wereldoorlog? Geen overtuigend argument. Iedereen mag uiteraard Bruma een prima verdediger vinden, ja zelfs één van de betere van dit deccenium (nogal makkelijk, in dit decennium heeft PSV een ongelofeljike reeks mega matige Cv's gehad namelijk) maar het argument dat je in dit geval gebruikt overtuigd op geen enkele manier.

Bruma is voor eredivisie prima en ook echt een versterking. Nu met de Corona crisis zal hij niet veel kosten en kunnen verder. Willen we echter in het niveau van Ajax mee en internationaal wat willen moet er een betere cv komen. Maar die zijn nu te duur dus is Bruma prima.

23 mei 2020 om 09:35

Hij zal door de crisis minder kosten, maar als club heb je ook minder uit te geven. Denk dat het lastig word als je je supporters een gunst om hun seizoenskaart vraagt en dan wel een speler koopt. Hoop wel het natuurlijk.

23 mei 2020 om 10:14

Als Dumfries voor 12-15 miljoen vertrekt. Kan je prima Bruma ophalen, haal je Zeefuik nog op als vervanger voor Dumfries en je bent er niet eens echt zwakker op geworden denk ik.

23 mei 2020 om 10:23

Die 12-15 miljoen heeft PSV misschien hard nodig om de vele miljoenen euro’s verlies van dit seizoen op te vangen. En dan hebben we het nog niet eens over aankomend seizoen..

23 mei 2020 om 10:32

Als je Dumfries voor 12 -15 miljoen verkoopt, zou dat echt wanbeleid zijn. Een international, aanvoerder en bijna topscoorder van Psv, zou naar mijn mening echt meer op moeten leveren.

23 mei 2020 om 10:50

Het aankomende seizoen zal nog begroot moeten worden. Minder inkomsten is een ding wat zeker is, maar zolang er geen begroting is, zijn er ook nog geen verliezen vast te stellen. Daarnaast hebben ze ook Bergwijn nog verkocht zonder er iemand voor terug te halen afgelopen winter. Schwaab loopt uit zijn contract, gehuurde Mitroglu en Rodriguez gaan terug. Lato is al weg. Daardoor zal er vooral achterin nog wel versterking nodig zijn en een speler moeten worden aangetrokken. Denk dat iedereen dat wel begrijpt bij de fans. En dat is m.i. nog los van een eventueel vertrek van Dumfries.

23 mei 2020 om 12:20

Nee Blackpool, PSV gaat deze zomer gewoon spelers aantrekken. Zelfs zonder dat Dumfries verkocht wordt.

23 mei 2020 om 12:25

Die 15 miljoen is trouwens gewoon verzonnen in de Italiaanse media. Ik vermoed dat Raiola daar iets mee te maken heeft. Dus onzin dat PSV aan dat bedrag denkt. Raiola is gewoon vast wat weggetjes aan het plaveien voor zijn cliënt. Maar even nuchter bezien, het kan zomaar zijn dat 15 miljoen (dat het nieuwe 5 miljoen was een jaar geleden) opeens dankzij Corona het nieuwe 30 miljoen is. Oftewel, als PSV hem verkoopt voor dat bedrag, dan kan PSV voor een relatief laag bedrag Zeefuik halen van Groningen. Want als de marktwaardes dalen, dan zal Groningen dat ook voelen. Omgekeerd, ook Ajax gaat naar alle waarschijnljikheid geen tientallen miljoenen meer vangen voor spelers. Wie weet komt er een herijking van de markt dankzij Corona. Zou er dan toch nog iets goeds komen uit deze crisis?

Als we kunnen afspreken dat als Bruma komt de andere Bruma weg gaat vind ik het goed.

23 mei 2020 om 12:28

Dat zou voor mij letterlijk de énige voorwaarde zijn waarop ik Bruma (J) bij PSV terug wil zien. Maar dan ook echt alleen onder deze voorwaarde, anders wil ik hem niet meer terugzien bij Psv. Want die Bruma (a), is echt de slechtste rechtsbuiten van PSV sinds Edwin van Ankeren.

23 mei 2020 om 12:30

Maar Bruma (a) is meer een linksbuiten 😉

23 mei 2020 om 12:35

Is dat echt zo Skede? Is me niet opgevallen. Dat hij een fel begeerd talent was paar jaar geleden, daar heb ik bij PSV ook helemaal niets van gezien. Okay, ik vervang het woord 'rechtsbuiten' door 'vleugelaanvaller'!

Maw als je ergens anders niet meer voldoet kun je altijd weer terug naar PSV of Feyenoord. Weet niet of PSV dit zou moeten willen, het is niet zo dat hij in Duitsland nog de pannen van het dak speelt. Werd niet voor niets verhuurd.

23 mei 2020 om 09:40

Tot nu toe waren et wel voltreffers die van psv.. Van Ginkel en Luuk hebben het bij psv toch wel echt top gedaan. Bruma is ook wel leuke versterking maar zou daar naast wel echt een slimme CV naast zetten want vind bruma niet echt intelligent maar hij brengt wel veel power

23 mei 2020 om 09:47

Zou misschien juist voor feyenoord wel een goede optie zijn naast Senesi

23 mei 2020 om 11:02

Daar moet ik je inderdaad gelijk in geven.

23 mei 2020 om 13:00

Maar Van Ginkel en De Jong waren relatief jong en zaten in hele andere fases in hun carriere. Deze Bruma heeft het nooit echt laten zien in de Bundesliga. Ik heb zo m'n twijfels of Bruma echt zoveel beter is dan de verdedigers die er nu rondlopen. Om dan de portemonnee te trekken voor een speler als Bruma terwijl daar financieel niets meer tegenover staat in de toekomst, is wel een twijfel waard.

23 mei 2020 om 13:13

Je zou eventueel, met wat fantasie, een Bruma kunnen gebruiken als je hem in een vijfmansdefensie laat spelen of als je een echte bikkel/sloper (alex, Moreno, etc.) naast hem neer kunt zetten. Maar als hij naast Baumgartl of Viergever komt te spelen, nou dan wordt het dit seizoen lachen geblazen voor de tegenstanders. Dan heb je pas écht een lachwekkend centrum.

Voor Bruma zou het een goede stap zijn om terug te keren naar PSV. Heeft het in Duitsland niet top gedaan (mede door blessure), maar werd afgelopen jaar niet voor niets het laatste half jaar verhuurd aan degradatie kandidaat Mainz. Dan kan je in mijn optiek beter in de top van de Eredivisie spelen. Wie weet kan hij dan ook wel een rol spelen bij het behoud van Rodriguez, die hij wel eens omschreef als goede vriend 😉

23 mei 2020 om 10:51

En zat bij Mainz afgelopen week op de bank

23 mei 2020 om 13:02

Ik vraag me alleen af of je een 28-jarige speler moet halen die totaal geen indruk weet te maken in de bodem van de Bundesliga en bij z'n eigen club niet eens in de plannen voorkomt.

Mag van mij heel snel terugkomen. Was met name in 2016 een goede stabiele verdediger. Zat ook volgens mijn iedere keer dichtbij het Nederlands Elftal op dat moment. Bruma is voor de Eredivisie een uitstekende verdediger. Alles beter dan wat er nu staat.

23 mei 2020 om 10:08

Ik heb liever Rekik terug. Vond ik veel stabieler dan Bruma. Bruma wordt iedere transferperiode warm gemaakt voor PSV en geeft ook iedere keer aan dat hij wel open staat. Maar als het puntje bij paaltje komt, tekent hij altijd ergens anders.

23 mei 2020 om 10:17

Met alle respect maar Rekik vind ik een hele matige verdediger vond ik hem destijds bij PSV al. Werd bij Marseille al 2 jaar lang verguisd vanwege zijn matige optredens. Laten we daar niet aan beginnen. Bruma vind ik wel iets beter, maar laten we aub stoppen met het terughalen van oud spelers. Bord op schoot scouting dit.

23 mei 2020 om 10:30

Ik heb liever dat ze het centraal gewoon laten staan volgend jaar met Baumgartl en Obispo. Als Dumfries weg gaat zou ik Zeefuik een prima vervanger vinden, terwijl je op de linksback wel nog goed moet kijken. Ik weet niet of ik het aan zou durven met van Aanholt. Op het middenveld zal echt wat moeten gaan veranderen. Ik denk dat van het trio Hendrix, Guti en Rosario er minimaal twee vertrekken. Dan moet je hopen op van Ginkel( die ideaal is in het spel van Schmidt). Dan heb je nog geld over om eventueel een CV of CVM te kopen.

23 mei 2020 om 10:52

Is van Ginkel transfervrij?

23 mei 2020 om 12:21

Obispo die bij vitesse al matig was en wat heeft iedereen toch met zeefuik dat is een leuke speler voor fc groningen, utrecht en vitesse nee daar moet je geen 5-10miljoen voor uittrekken, heb je weer een niveautje doan.

23 mei 2020 om 12:31

Het contract van Van Ginkel bij Chelsea loopt deze zomer af. Voor zover ik weet heeft hij van Chelsea (nog) geen voorstel ontvangen voor verlenging van zijn contract.

23 mei 2020 om 12:32

Ik hoef Rekik niet persã© terug maar als ik moest kiezen tussen hem of Bruma, dan is het een no-brainer: Karim Rekikie!! Niet zoveel power als Bruma, maar wel vijf keer slimmer als verdediger. En Rekik glijdt niet vier keer per wedstrijd op zijn gat.

23 mei 2020 om 13:05

Rekik doet het toch veel beter in de Bundesliga dan Bruma.

23 mei 2020 om 13:13

@El_guaje, Rekik was destijds ook heel jong. bruma was idd betrouwbaarder tijdens zijn PSV tijd maar dat had meer te maken met leeftijd en ervaring. Rekik kwam als 18 jarige bij PSV, je ziet zelden iemand op 18 jarige leeftijd op die positie bij een topclub van Nederland.

23 mei 2020 om 17:53

In sambo en Teze heb je in principe ook al twee vervangers voor dumfries, jong en onervaren dat klopt, maar ervan uit gaand dat je toch "maar" EL speelt. Kun je deze jongens best voor de leeuwen gooien.

Wij zijn niet bang, want Bruma is erbij. Nou, ik weet niet of dit nou wel zo’n goed idee is. Bruma was in die kampioensjaren enorm goef, maar heeft in Duitsland toch ook enorm lopen schutteren. In Nederland had hij ook nog wel eens een rare actie. Hij is natuurlijk ouder nu, maar ik zou het alleen doen als er echt niets beters is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
P. RosarioMiddenvelder262
C. GakpoAanvaller257
BrumaAanvaller183
D. MalenAanvaller1411
K. MitroglouAanvaller131
L. UnnerstallKeeper140
S. LammersAanvaller72
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

63 fans
Verdediger, 28 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 FSV Mainz 05 8 0 3 0
2019/2020 VfL Wolfsburg 9 0 1 0
2018/2019 Schalke 04 9 0 4 0
2018/2019 VfL Wolfsburg 0 0 0 0
2017/2018 VfL Wolfsburg 11 0 2 0
Laatste voetbalnieuws

Dilrosun doet het voor Hertha BSC; debuut Bogarde na één helft voorbij

Mede dankzij Javairo Dilrosun heeft Hertha BSC zaterdag drie punten in de Bundesliga gepakt. In zijn eerste basisplaats na de coronastop tekende de Nederlander voor de openingstreffer in het thuisduel met...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 4 juni
Napoli heeft een poging van Real Madrid om Fabian Ruíz in te lijven afgeslagen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren