Feyenoord moet puzzelen: ‘De vraag is of wij hem weer kunnen betalen’

Zaterdag, 23 mei 2020 om

De coronacrisis heeft, net als bij zoveel andere clubs, een flinke impact op de plannen van Feyenoord inzake de samenstelling van de selectie voor komend seizoen. Hoewel technisch directeur Frank Arnesen er naar eigen zeggen ‘heilig van overtuigd is dat er straks een prima Feyenoord staat’, is er ook in Rotterdam-Zuid momenteel geen geld om spelers te halen. Dat leidde onlangs zelfs al tot het afketsen van de komst van Bryan Linssen, ondanks een aflopend contract met Vitesse. “Dat kan gebeuren”, oordeelt de Deen.

“We hebben Bryan een prima aanbieding gedaan, maar hij kon elders gewoon veel meer verdienen. Ik neem hem niets kwalijk, we wilden hem echt graag vastleggen. Maar het is niet zo dat als wij een speler een aanbieding doen en hij tekent niet meteen, dat we er dan nog een forse smak geld bij kunnen leggen. In die situatie zitten we helemaal niet”, benadrukt Arnesen zaterdag in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Het verlengen van de aflopende contracten van Leroy Fer en Eric Botteghin is evenmin een één-tweetje. “De gesprekken met die spelers over een nieuw contract lopen en ook nog eens in een heel goede sfeer. Ik ben positief. Ik heb zeker niet het idee dat het onmogelijk is om daaruit te komen”, benadrukt Arnesen in aanloop naar ‘een abnormale transferwindow’. “Vrijwel niemand heeft geld, iedereen kijkt naar elkaar.” Zolang de competities in het buitenland en de Europese competities niet beëindigd zijn én ook niet duidelijk is of en wanneer het nieuwe seizoen van start gaat, wachten de clubs sowieso af.

Feyenoord zoekt vooral naar huurlingen en transfervrije spelers. “Dick Advocaat weet dat we alles doen om de spelersgroep bij elkaar te houden en straks te versterken”, benadrukt Arnesen. Edgar Ié is een optie om opnieuw te huren. “Bij Ié zijn we afhankelijk van Trabzonspor. Als die club hem wil verkopen, wordt het moeilijk en haken wij af”, erkent de sportbestuurder. “Als hij nog een jaar mag worden verhuurd, moeten we kijken of dat mogelijk is voor ons.”

De kans is groot dat Oguzhan Özyakup niet meer terugkeert in De Kuip. De middenvelder kwam in januari op huurbasis over van Besiktas en speelde door de coronastop uiteindelijk maar vier duels voor de Rotterdammers. Arnesen erkent dat een nieuwe deal ‘misschien lastiger’ is. “Een prima jongen en een prima speler, maar Besiktas bepaalt. En de vraag is of wij hem weer kunnen betalen zoals dat in de winterstop lukte, mocht dat überhaupt aan de orde zijn.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door primetime)

Feyenoord maakt het zich zelf vaak zo moeilijk door vaak onbegrijpelijke keuzes. Als je ongeveer 6 ton salaris geeft aan Kelly en Narsing dan snap je zelf toch ook wel dat er iets niet helemaal goed zit. Dan is het toch ook hartstikke logisch dat Kökcü niet gaat bijtekenen en dat Linssen denkt dat hij voor de gek wordt gehouden. Wat een mismanagement weer in Rotterdam Zuid.

23 mei 2020 om 07:44

Oude koeien, het lijkt mij inmiddels duidelijk dat Feyenoord met Arnesen een nieuwe koers wil gaan varen. Dat er nog wat brokstukken liggen, het zij zo. Daarnaast is het helemaal niet gezegd dat Kokcu niet wil bijtekenen. Sterker nog, ze zijn constant in onderhandeling. Ik heb er wel vertrouwen in dat hij bij gaat tekenen. En Linssen moet zelf weten wat hij doet. Als je als 29-jarige verwacht bij Feyenoord nog een klapper te maken, dan lijkt mij dat nogal een misvatting.

23 mei 2020 om 08:49

Linssen was een ideale speler voor Feyenoord geweest. Staat garant voor 10+ goals en 10+ assists alleen Berghuis is productiever. Verder past zijn mentaliteit bij die waarvoor de Feyenoord supporter, jij blijkbaar niet, staat. Feyenoord had met het eerste bod, wat zeer triest bleek te zijn, moeten laten zien dan ze hem graag wilde hebben. Maar dat hebben ze nagelaten. Een klapper maken had Linssen vast niet verwacht maar een respectabel salaris denk ik wel. Maar succes met je Narsing en Kelly types jullie gaan een mooie toekomst tegemoet....

23 mei 2020 om 08:50

Maar verderop in het stukje staat wel dat ze vooral weer zoeken naar huurlingen en transfervrije spelers. Ik snap dat er dit jaar misschien geen budget is maar pas dan liever een aantal jeugdspelers in het elftal. Denk aan Summerville, Azarkan, Burger, El Bouchataoui en Geertruide basisspeler maken. Transfervrije spelers zijn vaak zonder rest waarde en huurlingen ben je ook na een jaar weer kwijt.

23 mei 2020 om 08:58

@Stefandefree: ik heb ook echt wel een goed gevoel bij Arnesen. Komt op me over als een rustige man die weet wat hij doet. En ja, je hebt natuurlijk een historie waar je niet zomaar af kan. Heb er wel vertrouwen in dat hij zorgt dat Feyenoord weer prima voor de dag komt als het seizoen weer begint.

23 mei 2020 om 09:15

LaPaloma dus je wilt die jongens basisspeler maken? Summerville speelde onderin de Eredivisie, Azarkan is fysiek er nog lang niet aan toe, Burger en El Bouchataoui speelde in de KKD. Die jongens zijn prima als wissels maar niet om meteen in de basis te gooien.

23 mei 2020 om 09:25

Linssen gaat bij Feyenoord nooit zo productief zijn als bij Vitesse, dat is toch wel even heel anders voetballen hoor. En met de Narsingh en Kelly types was Feyenoord toch aardig op weg om het “onaantastbare” Ajax in te halen..

23 mei 2020 om 09:33

Spelers zijn weg als clubs als Arsenal komen inclusief een aanbieding die een veelvoud zal zijn van wat Feyenoord kan / wil bieden.

23 mei 2020 om 10:54

Qua kwaliteit ga je er misschien wel wat op achteruit maar wie weet maakt een van deze gasten een stormachtige ontwikkeling door en kan Feyenoord eindelijk weer eens een toptalent voor de hoofdprijs verkopen. Door bijna alleen maar transfervrije- of huurspelers te halen blijf je in diezelfde vicieuze cirkel waarin je al jaren zit.

23 mei 2020 om 11:42

Ja, want Feyenoord heeft alleen maar Kelly en Narshing. Goed verhaal man. Ik denk dat de Feyenoord supporters meer blij zijn met Sinisterra en Summerville dan met Linssen, maar jij kent alleen Narshing en Kelly die volgens mij niet zijn aangetrokken door Arnesen. Die types waren er ook toen Feyenoord een inhaalslag maakte.

23 mei 2020 om 11:45

En met die instelling komen ze er nooit... wanneer moeten ze dan basisspelers worden? Speelde jongens als de Jong, de Ligt, van de Beek, Dest, Gravenberch ook eerst ergens hoog? Kokcu kon het ook en Summerville was een van de weinige lichtpuntjes hij ADO. Feyenoord moet eens durven om jonge jongens door te selecteren. Er was zelfs een periode dat ze het van jeugdspelers moesten hebben en dat liep goed...

23 mei 2020 om 13:00

@DNeres: zeg ik dat dan? Ze zijn inderdaad niet aangetrokken door Arnesen maar wie zegt dat Arnesen het opeens wel goed gaat doen? Kökcü heeft nog steeds niet bijgetekend en hij kan niet eens een fatsoenlijk bod uitbrengen op Linssen dat een beetje respectabel is. Nogmaals ik denk dat Linssen supergoed bij Feyenoord zou passen maar we zullen zien.

23 mei 2020 om 10:30

Je moet goed onthouden dat deze contracten onder Troost getekend zijn en niet onder Arnesen. Arnesen doet t tot nu toe prima en is de fouten die gemaakt zijn aan t omdraaien.

23 mei 2020 om 10:43

Ik zei het gister al , ik denk dat de heren die er vorig jaar zaten bewust de boel Hebben gesaboteerd omdat ze al aanvoelden komen dat ze er niet meer lang zouden zitten, want de hoogte van de salarissen van de nieuwe spelers zijn buiten proporties voor een club als Feyenoord. Ondanks dat we een super krappe selectie hebben zie ik graag Van Beek vertrekken (nutteloos) en Le mag bij Trabzon blijven. We hebben minimaal 2 cv’s nodig , 1 rb , 3 cm’s (wellicht meer , afhankelijk van wie er blijft/vertrekt) , 1 cvm , 1 lv.... een hele drukke zomer krijgt Andersen , hij heeft nu lang de tijd om de juiste spelers te kiezen, hopelijk komt zijn netwerk van pas!

23 mei 2020 om 12:14

Waarom zou Troost zijn eigen club saboteren?

23 mei 2020 om 12:53

Naar mijn mening kunnen het 2 dingen zijn: 1. Hij wilde koste van het kost nieuwe aanwinsten strikken , hoeveel ze moesten verdienen maakt niet uit , als ze maar kwamen , zodat ie vervolgens ermee zou kunnen pronken (als het goed zou gaan). Met andere woorden , voor zn eigen gewin. Hij wist sws dat ie er niet lang zou zitten dus ook dat ie weinig verantwoordelijkheid zou dragen.2. Totale onkunde. In dit geval is het belachelijk dat hij die functie heeft aangenomen. Waarschijnlijk uit liefde , maar soms kan je het beter laten gaan. Als ik weet dat ik niet geschikt ben voor een bepaalde functie dan neem ik die toch ook niet aan.

23 mei 2020 om 14:26

dat Linssen niet komt daar lig ik niet van wakker. die zag ik sowieso toch liever niet komen omdat hij imo niet veel aan Feyenoord gaat toevoegen. als je Kokcu voor de hoofdprijs kan verkopen is daar ook weinig mis mee imo

23 mei 2020 om 16:34

Ik zou daar als Feyenoord supporter wel wakker van liggen. Jongens als Linssen heb je nu net nodig bij een volksclub zoals Feyenoord. Gaat altijd voorop in de strijd, neemt zijn ploeggenoten mee in zijn wil om te winnen en hij heeft de afgelopen jaren laten zien dat hij bij subtoppers prima rendement heeft. Ik vind het echt oprecht jammer voor Feyenoord en Linssen dat ze er niet uitgekomen zijn.

Feyenoord leeft al jarenlang van maximale uitgave en blijft steeds hopen dat het wel goed loopt. PSV moest steeds hard werken om te kunnen overleven door spelers te verkopen en dat idee heb ik bij Feyenoord nooit, vreemd. Bij Feyenoord heb ik meer het idee dat ze hard moeten werken om financieel bij elkaar te krijgen om te overleven, via derden?

23 mei 2020 om 09:41

Ik heb juist het idee dat Feyenoord nooit iets creatiefs doet met derden, de uitgaven bij Feyenoord zijn vele malen lager dan bij PSV. Alleen Berghuis zou in de salarishuishouding van PSV passen, dan verdient Bruma nog een miljoen meer op jaarbasis. Maar bij PSV zit een rijk groepje personen te sponsoren genaamd brainport en heb je creatieve manieren met een gemeente om geld op te halen. Het beleid van Feyenoord is gewoon enorm slecht, maar wie weet dat er met het nieuwe bestuur wat anders gaat gebeuren.

23 mei 2020 om 09:59

Senesi, Botteghi, Tapia, Sinisterra komen uit buiten EU en zijn dus niet goedkoop.En nog een Toornstra, Jorgensen, vd Heijden, Narsingh zijn ook niet zo goedkoop hoor. Daarom vind ik het vreemd dat PSV de spelers moeten verkopen, vrijwel iedere jaar.

23 mei 2020 om 11:36

Een speler buiten de EU verdiend minimaal 150 % van gemiddeld eredvisie speler. Nou is het voordeel dat Senesi, Botteghin een Italiaans paspoort hebben. Dus geld die regel daar niet voor. Tevens betaald Feyenoord een meer dan een gemiddeld eredivisie loon voor een normaal selectie lid. Dus niet goedkoop voor feyenoord vind ik niet het geval. Als zo speler bij PEC speelt is een ander geval. Nou heel simpel, PSV zit qua loonkosten zo 10-15 miljoen boven Feyenoord per siezoen. Daarom moeten ze elk jaar verkopen. Feyenoord niet zo extreme gokjes. Berghuis en Jorgensen passen denk ik alleen maar in het PSV salarishuis.

Iedereen straks weer een jaar ouder. En geen geld voor een goede aankoop. Klinkt allemaal hoopgevend voor de concurrentie (vitesse, Utrecht, AZ, Heerenveen). :-)

23 mei 2020 om 12:24

Leg mij eens uit waarom dat goed zou zijn voor de concurrentie? Die hebben wel allemaal geld voor (goede) aankopen en dan met name Heerenveen en Vitesse?

23 mei 2020 om 17:59

Aparte redenering. Als clubs als Feyenoord en PSV geen grote budgetten hebben, dan verwacht je die wel bij de 'concurrentie?'

23 mei 2020 om 21:32

@mrkeys, een AZ geeft sws amper iets uit aan aankopen. Hun spelers zijn juist nog heel jong dus een jaartje ouder is in dat geval juist gunstig. Zo'n Bottghin gaat alleen maar achteruit.

24 mei 2020 om 16:46

Hebben aanvraag ingediend voor de 30 plus competitie

Feyenoord doet het op dit moment prima. Niet gek laten maken door overstag te gaan met te hoge salarissen of te dure aankopen. Veerman ook uit je hoofd zetten.

Wat een armoede daar. Wordt nu nog erger. Ieder jaar sprokkelen. Niks geen opleiding. Worden vet voorbij gegaan door AZ en straks Utrecht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. ToureAanvaller
S. BerghuisAanvaller2415
L. FerMiddenvelder232
O. KökçüMiddenvelder222
J. ToornstraMiddenvelder215
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

54 fans
Middenvelder, 27 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 4 juni
Napoli heeft een poging van Real Madrid om Fabian Ruíz in te lijven afgeslagen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren