De ‘nieuwe Arthur Melo’ die geknipt lijkt voor de ‘Frenkie-rol’ bij Ajax

Zondag, 24 mei 2020 om 14:10Rian Rosendaal • Laatste update: 14:23

Het Braziliaanse medium BolaVIP bracht afgelopen dinsdag naar buiten dat er door Ajax bij Gremio is geïnformeerd naar de beschikbaarheid van de 22-jarige middenvelder Matheus Henrique. De vergelijking met Barcelona-controleur Arthur Melo is in het afgelopen jaar vaak gemaakt. De enkelvoudig international van Brazilië heeft door zijn stormachtige ontwikkeling steeds meer bewonderaars uit de grote Europese competities. Wie is deze jonge speler, die in zijn spel lijkt op Frenkie de Jong en volgend seizoen wellicht in de Johan Cruijff ArenA te bewonderen is?

Door Rian Rosendaal

Voor Henrique ging op 10 oktober 2019 een jongensdroom in vervulling, want in de oefeninterland tegen Senegal in het National Stadium te Singapore maakte hij zijn eerste minuten als international van de Goddelijke Kanaries. Ruim twintig minuten voor tijd loste de debutant Arthur Melo af op het middenveld. Hij stond hierdoor opeens op het veld met gelouterde namen als Neymar, Gabriel Jesus, Philippe Coutinho en Roberto Firmino. "Dit is weer een stapje hogerop voor hem in de weg naar de absolute top. Zijn uitverkiezing is ook volledig terecht", stak bondscoach Tite de loftrompet over Henrique. De keuzeheer van de vijfvoudig wereldkampioen had de aanjager van Gremio al enige tijd op zijn lijstje staan. "Hij geeft altijd het maximale van zichzelf tijdens de trainingen." Henrique is inmiddels een vast gezicht bij Jong Brazilië en de kans is groot dat hij volgend jaar wordt opgenomen in de definitieve selectie voor de naar 2021 uitgestelde Olympische Spelen in Tokio.

Henrique stapte in de herfst van vorig jaar bij het nationale elftal van Brazilië in een totaal nieuwe wereld, zo blijkt uit een interview met voetbaljournalist Luciano Périco op Instagram, een gesprek dat in april plaatsvond. "Ik kende Tite helemaal niet", gaf de aan Ajax gelinkte middenvelder te kennen. "Ons allereerste gesprek was tijdens het ontbijt, net nadat ik heel vroeg in het trainingskamp van de nationale ploeg was gearriveerd. Tite feliciteerde mij gelijk met de uitverkiezing, die ik volgens hem te danken had aan mijn goede spel bij Gremio. Het waren uiteindelijk tien zeer intensieve dagen." Henrique hoopt ondanks de aanhoudende coronacrisis, waardoor ook de Braziliaanse competitie stilligt, snel weer te kunnen trainen bij Gremio, met een nieuwe oproep van Tite als ultiem doel. "Ik ga er bij mijn club alles aan doen om in beeld te blijven bij de bondscoach." Henrique had bij Brazilië overigens gelijk de lachers op zijn hand, toen hij bij zijn inwijding een hilarische anekdote vertelde. Tijdens zijn eerste keer in de Business Class van een vliegtuig dacht hij ooit een pannenkoek te eten, maar het bleek een heet doekje te zijn die altijd wordt uitgedeeld door een stewardess. Een lachende zaal was vervolgens zijn deel.

Matheus Henrique in actie tijdens een duel van Jong Brazilië met Jong Argentinië

Moeilijke weg naar de top
De huidige status van Henrique in het Braziliaanse voetbal staat in schril contrast met de situatie in zijn jeugdjaren in São Paulo. Zijn vader werkte als medisch technicus, terwijl zijn moeder de kost verdiende als lerares. Desondanks was er een hoop armoede in het gezin, dat net buiten voornoemde miljoenenstad woonde. Er was zelfs geen geld om de jonge Matheus naar school te laten gaan. Bij een amateurclub spelen was eveneens geen optie, waardoor Henrique in de sloppenwijken van São Paulo leerde voetballen en tegelijkertijd kennis maakte met de wetten van de straat. Hij was dagelijks met een bal aan zijn voet te vinden, wat al snel werd opgemerkt door de ouders van de kinderen met wie hij partijtjes speelde. Zijn vader wilde vroeger dolgraag slagen als voetballer, maar die droom kreeg nooit gestalte. Hierdoor werd later alle hoop later gevestigd op zoonlief Matheus. Het voetbal moest de nog piepjonge middenvelder ook weghouden van de gevaren van criminaliteit en drugsgebruik, zo luidde het oordeel.

Henrique werd al snel opgemerkt door scouts van Fluminense, dat hem dan ook een proefperiode in het vooruitzicht stelde. De tijdelijke overgang naar het bijna vierhonderd kilometer verderop gelegen Rio de Janeiro bracht echter niet het gewenste resultaat. Henrique had enorm last van heimwee en wilde na de stage van twee maanden zo snel mogelijk terug naar zijn familie in São Paulo. Een stage bij Gremio, bijna duizend kilometer verwijderd van de vertrouwde thuisomgeving, viel een stuk beter in de smaak. Desondanks besloot de uit Porto Alegre afkomstige club om de samenwerking aan het einde van het seizoen stop te zetten. Henrique keerde enigszins teleurgesteld terug bij amateurvereniging Nacional Atlético Clube, al diende een nieuwe kans zich al snel aan. Serie D-club São Caetano liet hem speelminuten maken in het Onder-17-elftal en al snel volgde de stap naar de Onder-20-lichting. Na zijn debuut in de hoofdmacht, met ook nog eens een doelpunt, begon Henrique aan een ijzersterke reeks in de São Paulo Youth Cup. Gremio was al snel overtuigd en haalde hem enkele jaren geleden binnen. Na het vertrek van Arthur Melo naar Barcelona, in 2018, nam hij al snel de rol van controleur op zich op het middenveld.

Veelzijdigheid als troef
Een volgend stap naar Europa ligt in de lijn der verwachtingen. Xander Wilkinson voorspelt in dat kader een grote toekomst voor Henrique op clubniveau. "Hij is op elk gedeelte van het veld aanspeelbaar", zo schreef de Engelse voetbalanalist in maart voor Just Football. "En de manier waarop hij wegdraait, waardoor aanvallers lijken op honden die achter een bal aanrennen, is ook geweldig om te zien. Zijn tomeloze energie en zijn oog voor de ruimte werken doorgaans echt in zijn voordeel. Het is soms echt genieten met hem. Hij heeft ook gevoel voor op het juiste moment in het strafschopgebied komen, omdat hij vroeger verder naar voren speelde." Henrique is tevens erg degelijk in balbezit, want volgens WyScout komt 92,4 procent van zijn passes aan. Ook hierin houdt hij gelijke tred met voorganger Arthur Melo, die 93,3 procent noteert. Wilkinson is zeer te spreken over de ontwikkeling van de Gremio-middenvelder, maar bepaalde onderdelen zijn zeker voor verbetering vatbaar. "In zijn naïviteit begaat hij tijdens wedstrijden nog weleens stomme overtredingen. Dat komt hem dan ook geregeld op een gele kaart te staan. Ik heb er echter het volste vertrouwen in dat Henrique zal leren van deze fouten, naarmate hij steeds meer ervaring krijgt op profniveau." Het lijkt zeker dat een club uit een van de grote Europese competities op termijn een bod neerlegt bij Gremio. "Zijn vechtlust en karakter hebben hem al heel ver gebracht. We hebben het hier over een succesverhaal in wording."

Renato Gaúcho, die zelf in de beginjaren van zijn actieve loopbaan een contract wist af te dwingen bij AS Roma, is ook razend enthousiast over de slagingskansen van Henrique op het allerhoogste niveau. De huidige hoofdtrainer van Gremio vindt de vergelijking met Arthur Melo volstrekt logisch. "Hij beschikt zonder twijfel over dezelfde kwaliteiten en ik had ze dan ook graag in hetzelfde team zien spelen", liet de ervaren coach vorig jaar augustus optekenen door FOX Sports. "Hij gaat zeker het nationale elftal halen, zoals ik ook heb voorspeld met Arthur Melo. Voordat hij bekend werd, sprak ik al over Arthur met bondscoach Tite. ‘Let op hem’, zei ik toen. Henrique volgt precies dezelfde route." Het bleken profetische woorden te zijn, want slechts twee maanden later kende de alom geprezen middenvelder zijn vuurdoop bij Brazilië. Marcelo Teixeira, voormalig hoofdscout van Manchester United in Zuid-Amerika en de ontdekker van onder meer Rafael Da Silva, deelt de mening van Gaúcho. "Het is een erg dynamische en actieve speler, die in Porto Alegre door de meesten wordt gezien als de nieuwe Arthur Melo. Hij heeft een verfijnde manier van spelen, is ook nog eens behoorlijk snel en kan tevens het hele veld bestrijken", zo analyseerde de meesterscout vorig jaar op verzoek van Bleacher Report.

Braziliaanse versie van Frenkie de Jong?
De Peruviaanse voetbaljournalist Gonzalo Adolfo legde in maart in een uitgebreide van Henrique namens Football Bloody Hell het verband tussen Gremio en de manier van spelen in Europa. "Bij zijn club wordt hij gebruikt als een van de drie middenvelders in een 4-3-3-systeem. In deze speelwijze, die ook wordt gebruikt door Barcelona, Liverpool en Ajax, ligt de focus op balbezit en het van achteruit opbouwen. Henrique is vaak degene die de bal ophaalt bij een van de verdedigers, om zich vervolgens met het aanvalsspel te bemoeien." Adolfo snapt de vergelijking met Arthur Melo, al heeft Henrique volgens hem wel een streepje voor. "Hij heeft het in zich om een nóg completere middenvelder te worden, eentje die van toegevoegde waarde kan zijn in aanvallend opzicht. Henrique heeft vaker dan Arthur de neiging om al dribbelend en in het combinatiespel tussen de linies te opereren. Met deze kenmerken kun je een profielschets maken die lijkt of die van Frenkie de Jong of Thiago Alcántara." De smaakmaker van Gremio is daarnaast van grote waarde met zijn splijtende passes. "Met deze passes kunnen watervlugge vleugelaanvallers in stelling worden gebracht, wat vervolgens tot één-op-één-situaties met verdedigers van de tegenstander kan leiden. Er zijn veel elftallen met een 4-3-3-systeem die zo opereren, zoals Liverpool met Sadio Mané en Mohamed Salah." Uit cijfers van WyScout blijkt dat 88 procent van de voorwaartse passes van Henrique aankomt, net iets minder goed dan De Jong: 89 procent. Desondanks blijft de begeerde Braziliaan onder meer Georginio Wijnaldum (81 procent) en Donny van de Beek (75 procent) voor.

Henrique is in verschillende buitenlandse media gelinkt aan Barcelona, dat in verdediger Gerard Piqué een bewonderaar heeft. De routinier had in mei vorig jaar een duidelijke videoboodschap voor de aanstormende middenvelder. "Hoi Matheus, ik hoop je snel in Europa te zien. Een dikke knuffel en blijf vooral zo doorgaan, dan komt het vanzelf wel goed." De door Henrique op Instagram geplaatste video ging al snel viral, waarna de laatstgenoemde besloot om de beelden snel weer te verwijderen. Naar verluidt was het bestuur van Gremio niet zo gelukkig met het feit dat hij de lokroep van Piqué zo gretig deelde met zijn volgers op de sociale media. Mocht Barcelona niet zijn volgende club worden, dan is AS Monaco, Ajax of een Italiaanse topclub wellicht de volgende halte in de nog prille loopbaan van Henrique. Kort voor de uitbraak van het coronavirus gaf hij nog maar eens zijn visitekaartje af in het duel met het Colombiaanse América de Cali in de Copa Libertadores. Het doelpunt van net buiten het strafschopgebied behoorde in maart tot de vier mooiste treffers van het prestigieuze toernooi. De rijzende ster van het Braziliaanse voetbal heeft een ontsnappingsclausule van tachtig miljoen euro in zijn contract staan en omdat de coronacrisis ook de voetbalwereld in zijn greep heeft, is het nog maar de vraag of Henrique deze zomer al de sprong waagt richting het Europese toneel.


Poll

Zou Matheus Henrique een aanwinst zijn voor Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door dolfifumi)

Geweldig talent, maar toch al 22 jaar. Ik betwijfel of Overmars nog een Braziliaan haalt nu het financieel toch minder gaat. Of het biedt nu juist een mooie kans. Een creatieve middenvelder staat bij mij op één op gewenste aankopen. Gezien zijn leeftijd staat hij de aankomende talenten niet in de weg. Giovanni, Unuvar, Taylor, Regeer zijn allen nog niet klaar voor het grote werk. En van de huidige spelers voldeed niemand eigenlijk afgelopen seizoen. Benieuwd in hoeverre dit actueel is.

23 mei 2020 om 05:22

Vooral een creatieve speler in de passing en niet perse in het uitspelen van een mannetje. Iemand die de voorste linie kan bedienen of mee kan combineren zie ik graag. Een type Eriksen

23 mei 2020 om 09:15

Overmars informeert nu juist naar de mogelijk heden om koopjes op te sporen. Clubs die het water aan de lippen hebben staan, vinden een deal tegen directe cash wellicht zo aantrekkelijk dat ze de trasnfersom behoorlijk laten zakken. Ajax heeft geen Corona problemen, ja er zullen diep rode cijfers geschreven worden in 2020 en wellicht in 2021 maar er is genoeg kapitaal op de bank om te overleven.

23 mei 2020 om 10:33

Wat speedy AFC zegt klopt helemaal. Wij kunnen hier hard van profiteren. Ik zou juist nu kopen als ik Overmars was.

23 mei 2020 om 13:08

" Overmars informeert nu juist naar de mogelijk heden om koopjes op te sporen. Clubs die het water aan de lippen hebben staan, vinden een deal tegen directe cash wellicht zo aantrekkelijk dat ze de trasnfersom behoorlijk laten zakken. Ajax heeft geen Corona problemen, ja er zullen diep rode cijfers geschreven worden in 2020 en wellicht in 2021 maar er is genoeg kapitaal op de bank om te overleven ". Een dergelijke redenatietrant kan een supporter die geen enkele verantwoordelijkheid draagt zich permitteren, een bestuurder van een beursgenoteerd bedrijf, die wettelijk aansprakelijk kan worden gesteld als hij zijn taken niet naar behoren uitvoert en met geld handelt dat niet van hem is, heeft die weelde niet. Ook een bedrijf met voldoende kapitaal zal de tering naar de nering moeten zetten als een inkomstenverlies van 50 tot 60 procent dreigt. En de uitgaven dus dienen te beperken. Geld uitgeven terwijl dat niet strikt noodzakelijk is, is wanbeleid in een tijd als deze. De technische staf noch de Directie noch de RvC heeft er een misverstand over laten bestaan dat dit seizoen de hand op de knip zal worden gehouden en daar uitsluitend vanaf zal worden geweken als dat bittere noodzaak is. Daarnaast heeft ook Ajax een loonoffer van de spelers gevraagd en is dat al moeilijk genoeg te verkopen bij de winst die de club dit jaar heeft gemaakt. Als de club miljoenen aan transfers uit zou geven, valt dat helemaal niet meer uit te leggen. Dit soort berichten zijn goed voor de clicks en leuk om over te discussieren maar Ten Hag heeft duidelijk aangeven dat hij het met deze selectie zal moeten doen, terwijl de opbrengsten van bijv. een speler als Dest in eerste instantie zullen worden gebruikt om de verliezen te beperken. Pas bij het vertrek van een sleutel zal eventueel de markt op worden gegaan, maar dan nog met een beperkt budget. Spelers halen die niet perse nodig zijn, zoals deze Braziliaan, is door de crisis volstrekt uit den boze, ook al zijn er supporters die liever de kop in het zand steken dan de ernst van de situatie te aanvaarden en in te zien..

23 mei 2020 om 15:14

Als je gelijk hebt dan zal Ajax ook de eventuele CL miljoenen niet mogen weggeven om andere clubs te helpen. Ik heb daar echt helemaal niets van vernomen in de media. Dus ik zet wel vraagtekens bij jou redenatie, immers anders zou Ajax alle CL inkomsten zelf moeten houden om wettelijke aansprakelijkheid van de bestuurers te voorkomen.

23 mei 2020 om 16:53

@Scepticus, "geld uitgeven dat niet strikt noodzakelijk is, is wanbeleid in een tijd als deze.". Wellicht, of juist erg slim... Ajax is financieel gezien gewoon één van de allergezondste clubs ter wereld. Juist in tijden dat andere clubs blij zijn met elke euro aan inkomsten, zou Ajax dus in de gelegenheid moeten zijn om te profiteren. De een zijn dood is andermans brood. Juist nu zou Ajax met het geld dat het heeft een flinke stap kunnen zetten. Spelers die anders voor 30 miljoen naar grote clubs gingen, zijn nu wellicht voor 10 of 15 miljoen haalbaar. Als je het geld hebt, ben je stom als je dergelijke kansen links laat liggen.

23 mei 2020 om 19:05

Scepticus, jouw verhaal klopt natuurlijk helemaal als je geen ondernemer bent. Juist nu zullen ondernemers/bedrijven de kansen moeten grijpen die er zijn. In jouw redenatie is het glas half leeg , er is echter ook een andere versie. Ben het helemaal eens met De Toekomst. Je zou juist nu moeten investeren in spelers die je over een jaar 3 , wanneer de markt weer aangetrokken is, voor flinke bedragen kunt verkopen. De term "met geld kun je geld maken" is hier van toepassing.

23 mei 2020 om 11:46

@woutersl Ik denk ook niet dat Overmars zo snel weer een nieuwe Braziliaan haalt. We hebben nu Neres, Antonie, Danilo en Giovanni. Maar dit is wel een speler die er direct zou staan en misschien kan Ajax juist nu profiteren van de crisis om ons erbarmelijke middenveld op te knappen. Doordat onze twee beste middenvelders van het seizoen daarvoor vertrokken (frenkie en Schone) hadden we vorig seizoen het slechtste middenveld van de laatste 20 jaar. Echt niet normaal meer. Alleen Ziyech was top maar die speelde vaker rechtsbuiten dan op 10. De andere middenvelders zijn echt beroerd en niet het niveau dat we bij Ajax mogen verwachten. Een uitzondering wil ik ook nog wel maken voor het latino-blok van Martines en Alvares op het middenveld. Met deze twee krijgers samen op het middenveld stond er opeens een stabiel Ajax op het veld. En Gravenberch heeft natuurlijk wel echt potentie. Maar goed, minimaal twee goede middenvelders erbij en we doen weer mee. Een van die middenvelders zou Ihatarren moeten zijn. Dat is een echte Ajax speler en hij voegt de nodige creativiteit toe op het middenveld. Waar zijn onze creatieve middenvelders? Waar is Eriksen? Waar is Van der Vaart? Bergkamp, Sneijder? En als de andere middenvelder deze Henrique zou worden is dat prima, maar wat mij betreft wordt het Propper (met Davy Klaassen als prima alternatief). Voorhoede en achterhoede zijn prima en beide linies gaan echt veel beter functioneren als er straks betere middenvelders in het team staan. Hoewel we Ziyech mega gaan missen. Dan hebben we ook tijd om de jeugd die er aan komt rustig in te passen. Onze top middenvelders in de jeugd zijn Unuvar (zal linksvoor beginnen voordat hij op 10 zal gaan spelen), Regeer en Gravenberch. Unuvar is de natuurlijke opvolger van Eriksen, van der Vaart, Sneijder, Bergkamp op 10. Onze nieuwe creatieve middenvelder. Top aanvallers zijn Brobbey en Hansen. Het ziet er mooi uit.

Volgens mij lopen er zeer talentvolle jongens op De Toekomst rond. Ik heb liever dat die spelers hun contracten verlengen dan weer een aankoop.

23 mei 2020 om 07:14

Liefst beide. En een creatieve middenvelder en de talenten verlengen.

De nieuwe Arthur Melo, haha. Hij is krap een jaar jonger dan de oude Arthur Melo.

23 mei 2020 om 16:42

En? Samsung brengt ook elk jaar de nieuwe versie van hun S-serie uit 😜

Die Henrigue is al opgeroepen voor het 1ste (weliswaar oefenduelletje maar toch). Om op de poll te antwoorden. Dan ben je meestal wel een aanwinst bij Ajax.

Heb weleens gehoord van deze speler en ik zie hem graag komen. Het zal nu wel een lastig verhaal worden door de coronacrisis in financieel opzicht, maar aan de andere kant zijn spelers nu ook wel minder waard en heeft Ajax redelijk wat financiële middelen opgebouwd waardoor ze nog wel redelijk wat kunnen. Er moet in mijn ogen sowieso 1 middenvelder bij Ajax bijkomen en misschien wel 2, waarvan 1 middenvelder sowieso een middenvelder een creatieveling is. In mijn ogen is Ajax met name op het laatste punt afgelopen zomer de fout ingegaan: de Jong en Schöne werden verkocht en daarmee is echt behoorlijk veel creativiteit ingeleverd ten opzichte van het middenveld van vorig seizoen. Toen speelden de Jong, van de Beek en Schöne op het middenveld (en Ziyech speelde toen in een vrije rol vanaf de vleugels) en het vertrek van de Jong en Schöne is proberen op te vangen met Marin, Álvarez en Martinez maar geen van deze 3 spelers kunnen het creatieve gat opvullen wat de Jong en Schöne achter hebben gelaten. Daarbij zijn Martinez en Álvarez van oorsprong niet eens middenvelders, al moet ik wel zeggen dat ik Martinez wel graag op het middenveld heb staan aangezien hij iemand met pit en duelkracht is en mij ideaal lijkt als nummer 6, die dan wel weer voor een nummer 6 gezien een goed spelinzicht heeft (maar niet zoals de Jong en Schöne). Dit seizoen is Ajax ook gewoon heel vaak in de problemen gekomen doordat het middenveld geen creativiteit had, want daardoor kwam Ajax er voetballend er niet doorheen of ging het in een te laag tempo en de creativiteit begon dan pas voorin in de aanval. Pas ergens eind september/begin oktober leek Ajax de ideale basiself te pakken te hebben met Ziyech op de 10-positie en daarachter van de Beek en Martinez en Neres, Tadic en Promes in de aanval maar juist op het moment dat Ajax de ideale basiself had, raakte Neres geblesseerd en dat heeft uiteindelijk weer voor problemen bij Ajax gezorgd en dat Ziyech weer in een vrije rol vanaf de vleugels ging spelen en Ajax dus weer creativiteit ging missen op het middenveld. Nu zal Ziyech naar Chelsea vertrekken, dus er moet zoals ik al aangaf sowieso minimaal een creatieve middenvelder erbij komen. Misschien dat ze deze Matheus Henrique kunnen strikken en dan kijken of bijvoorbeeld van de Beek (geen creatieveling maar meer een loper, maar een vertrek van hem bied denk ik ook wel mogelijkheden om nog 1 middenvelder te halen) misschien nog vertrekt en proberen om een creatieve nummer 10 te halen. Want dat lijkt mij essentieel voor het spel dat Ajax graag speelt.

De nieuwe Arthur is een jaar jonger dan de originele? Dat gaat snel. Groot talent hoor maar komt echt nog niet in de buurt. Boor Ajax echter wel een uitstekende optie en wederom iemand die je over 2-3 jaar met een boel winst kunt verkopen denk ik

Is er een nieuwe 'naam speler' ooit daadwerkelijk de nieuwe 'naam speler' geworden? Vind het wel grappig dat de alle nieuwe 'naam speler' die ik ken het allemaal niet waar hebben gemaakt. Zo werd Cleverley de nieuwe Xavi genoemd, Martial de nieuwe Henry en Dybala de nieuwe Messi (ja echt waar).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
5.Feyenoord1611
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MazraouiVerdediger94
R. GravenberchMiddenvelder91
S. BerghuisAanvaller92
S. HallerAanvaller96
D. TadićAanvaller94
J. TimberVerdediger81
E. ÁlvarezMiddenvelder82
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

256 fans
Middenvelder, 24 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Barcelona 7 0 1 1
2020/2021 Barcelona 37 3 5 0
2019/2020 Barcelona 29 2 2 1
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
2017/2018 Ajax 22 0 2 0
Laatste voetbalnieuws

Ronald Koeman en Spaanse media lovend over tandem Fati-Depay

Ronald Koeman kijkt met een tevreden gevoel terug op de overwinning van Barcelona tegen Valencia (3-1). Met name de mentaliteit en de werklust van zijn spelersgroep kunnen hem bekoren, zo laat...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 18 oktober
Barcelona beschouwt Alexander Isak als alternatief voor Erling Braut Haaland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren