‘Kuyt wijkt niet af van plannen richting hoofdtrainerschap Feyenoord’

Vrijdag, 22 mei 2020 om

Feyenoord neemt afscheid van assistent-trainer Said Bakkati, die met Jaap Stam meegaat naar FC Cincinnati. Er komt derhalve een plaats vrij in de technische staf van het eerste elftal, maar die wordt volgens technisch directeur Frank Arnesen en zaakwaarnemer Rob Jansen niet ingevuld door Dirk Kuyt, zo verzekert het Algemeen Dagblad vrijdag. De trainer van Feyenoord Onder-19 wil komend seizoen vooral rondkijken binnen de organisatie van de club en ervaring opdoen in het buitenland, zo klinkt het.

Kuyt houdt vast aan het plan om na twee seizoenen als jeugdtrainer zijn horizon te verbreden, terwijl de oud-aanvaller met ingang van volgend seizoen ook veel zal gaan samenwerken met Arnesen. Het is nog niet bekend wie Bakkati gaat opvolgen in de technische staf van hoofdtrainer Dick Advocaat, die met John de Wolf en Cor Pot reeds over twee assistenten beschikt in De Kuip. De technische leiding van Feyenoord buigt zich de komende tijd over dat vraagstuk.

Volgens het Algemeen Dagblad zijn er bij Feyenoord plannen om Kuyt in 2021 aan te stellen als vervanger van Advocaat. Laatstgenoemde verlengde onlangs zijn contract in Rotterdam-Zuid met een jaar. Kuyt had ook verder kunnen gaan bij Feyenoord Onder-21, maar de voormalig international van Oranje ziet daar geen heil in. Hoofd opleidingen Stanley Brard denkt nu onder meer aan René van Eck voor die functie. De ex-trainer van onder meer FC Luzern en FC Den Bosch meldde zich in januari al op trainingscomplex Varkenoord om verschillende jeugdtrainers te ondersteunen.

Bakkati streek vorig jaar zomer in het kielzog van Stam neer bij Feyenoord. Laatstgenoemde vertrok in oktober vorig jaar alweer, een dag na de smadelijke 4-0 nederlaag tegen Ajax. Desondanks besloot Bakkati om Feyenoord trouw te blijven, met de afspraak dat hij zou mogen vertrekken als Stam weer bij een club aan de slag ging. Het duo werkte in het verleden al samen bij Jong Ajax, PEC Zwolle en Reading.

Portret Ernie Brandts: 'Als Feyenoorder gevallen voor gemoedelijkheid van PSV'
Meer video's

Poll

Denk jij dat Dirk Kuyt de ideale opvolger is van Dick Advocaat bij Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door sportweek86)

Lijkt vrij duidelijk dat Dick het niet ziet zitten met Dirk samen te werken want dat zou natuurlijk de ideale leerschool zijn. Maar Dick ziet het eerste van een club niet als leerschool, geeft ook weinig het vertrouwen aan de jeugd. Presteren en het optimale halen uit de selectie; zo denkt Dick. John de Wolf, toch ook een kind van de club, heeft inmiddels wel veel ervaring, misschien een duo met Dirk?

22 mei 2020 om 13:44

Je reactie zou verwijderd moeten worden voor het zo snel verbinden van je eigen op niets gebaseerde mening. Waarom zou Dick het niet zien zitten in Dirk? Weinig vertrouwen in de jeugd? De Wolf ervaring? Alleen bij de amateurs, en ook niet overtuigend.

22 mei 2020 om 14:57

Emile niks mis met de reactie van nuanceman. Dick is van de puntjes binnenhalen. Hoe maakt hem niet uit. Dirk is wel verstandig om niet Feyenoord -21 te gaan coachen. Ik heb weinig vertrouwen in die opzet. Gaf al eerder aan dat de uitgeleende spelers aan KKD teams echt niet zitten te wachten om minimaal 2 jaar als amateur te spelen en vervolgens KKD. Dat gaat echt een lastig verhaal worden voor Feyenoord. De talenten gaan straks ook nog gewoon weg. KKD spelen bij AZ, PSV of AJAX of in een amateur onder 21 competitie? Dirk gaat lekker een jaartje op zijn gemakkie rondkijken bij de topclubs in Europa. En dan dan op de bank van Feyenoord plaatsnemen als hoofd trainer.

22 mei 2020 om 15:18

WouterSL, de onder 21 is opgezet voor jeugdspelers die niet het complete niveau hebben van KKD maar wel weer de onder 19 uitgegroeid zijn. Zo is het mij ooit verteld. De grotere talenten zoals een burger gaan gewoon verhuurd worden en de onder 21 wordt geacht om in paar jaar toch op KKD niveau te kunnen door groeien.

22 mei 2020 om 13:54

Kökcü, Senesi, Malacia, Geertruida, Sinisterra, Bijlow en EAB (weinig minuten) om er even 7 te noemen van de jeugd spelers die geen kansen krijgen waarvan 5 basis. Maar laat Dirk maar zijn eigen weg gaan volgen, persoonlijk hoef ik hem niet zozeer voor de groep te zien staan.

22 mei 2020 om 15:13

Nuanceman, is geertruida geen jeugd? Of malacia, kokcu die opgebloeid is? Bijlow is tot eerste keeper genoemd. Daarnaast sinistera die toch jong is bleef vertrouwen krijgen. Nee wat verwacht je dan van jeugd kansen geven? 4 spelers krijgen volop kansen in de basis en dat is zeker meer dan genoeg. Je kan niet verwachten dat een club 7/8basisspelers allemaal jeugd zijn.

Snap niet waarom Feyenoord Kuyt zo geforceerd hoofdtrainer wil maken voor volgend jaar. Wie weet zijn er volgend jaar wel betere kandidaten beschikbaar met meer ervaring.

22 mei 2020 om 13:41

Volgens mij is het vooral de media die het wil laten lijken. Ik denk dat ze bij Feyenoord lachend een andere kandidaat kiezen als Dirk niet in het profiel past. Desondanks geloof ik best dat er een lange termijn traject met hoofdtrainer schap uitgezet is. Maar de media hemelt dit op, niet Feyenoord.

22 mei 2020 om 13:45

Dit is helaas wel hoe de media werkt. Gasten als johan derksen en redacteurs bij voetbalzone hoeven iets maar een paar keer te herhalen en het lijkt een gegeven feit.

22 mei 2020 om 13:47

Ik hoop in ieder geval dat Feyenoord zich niet laat leiden door sentiment en daardoor voor een trainer kiezen die er eigenlijk misschien niet klaar voor is.

22 mei 2020 om 22:00

Zelfs de plaatselijke amateurclub die haar vlaggenschip in de 5e klasse onderbond heeft spelen laat het sentimentnminder bepalend zijnnl dan F'noord. Ik kan je nu al op een presenteerblaadje geven wie de toekomstige hoofdcoach van F'noord zal.worden

22 mei 2020 om 13:46

@andres13: Ik vraag het met af of Feyenoord zelf zo graag wil dat hij hoofdtrainer wordt. Ik heb totaal geen zicht op de jeugd van Feyenoord, maar als ik het moet doen met de berichtgeving hieromtrent (zeker laatst met de "opstand" in de jeugd bij Feyenoord wat in de media kwam), komt hij er totaal niet goed van af. Ik zie Kuyt wel eerder hoofdtrainer worden dan algemeen directeur zoals ook eerder is genoemd. Dat laatste, daar is hij denk ik echt niet voor weggelegd. Ik begrijp niet dat hij met de -21 aan de slag gaat. Hoe meer ervaring als (mede)eindverantwoordelijke, hoe beter. Onder de vleugels bij Dick als assistent zou ik hebben gedaan als ik Kuyt was.

Niet beginnen aan hem. Als speler had hij al vaak van die domme eisen, spelers halen deze zomer of ik ga weg etc. Zo gozer wil je toch niet voor je groep hebben staan.gewisseld worden en dan langs je trainer naar de technisch directeur gaan om aan te geven dat hij zijn contract inlevert als dat nog een keer gebeurd.nooit je rug naar hem toedraaien, levensgevaarlijk.

Ik blijf het een groot risico vinden om een oud voetballer zonder ervaring trainer van een grote club te maken. Ik zou als Feyenoord eerder voor Fraser gaan. Hij heeft in ieder geval al de nodige ervaring.

Jaa! Rene van Eck, wat een held is dat. Laat hem maar met die jongens van de onder de 21 werken, dan krijg je de mentaliteit er wel in. Zou zijn komst zeker toejuichen, cultheld.

dat worden hele saaie persconferenties straks met Dirk. elk cliche en populitische uitspraak die hij heeft geleerd op de mediatraining horen we dan weer voorbijkomen

22 mei 2020 om 19:49

Nou inderdaad. Ik zet hem dan bij de nabeschouwing lekker uit. Bij Dirk kan je wekelijks 96 open deuren klaarzetten die hij vervolgens naar hartelust opentrapt. Dat terzijde heeft hij bij lange na niet de ervaring waar ze bij Feyenoord op moeten mikken, dat doorschuiven van voormalige spelers kan ook gewoon slecht uitpakken.

Zolang Dick Advocaat nog bij Fijenoord hoofdtrainer is moet alles zo blijven anders stort het hele systeem uit elkaar. Zodra Advocaat er genoeg van heeft mag het beleid van Feijenoord gaan uitvechten over wie welke rol gaat vervullen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. ToureAanvaller
S. BerghuisAanvaller2415
L. FerMiddenvelder232
O. KökçüMiddenvelder222
J. ToornstraMiddenvelder215
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

Nederland
308 fans
Coach, 39 jaar
SeizoenClub
2018- Feyenoord U19
2015-2017 Feyenoord
2012-2015 Fenerbahçe
2006-2012 Liverpool
2004-2014 Nederland

In de wandelgangen

Dinsdag 2 juni
Jan Vertonghen kan zijn loopbaan ook verder zetten bij een nieuwe club in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren