Chiellini aangepakt om alcohol-verhaal in boek: ‘Er zijn ongeschreven regels’

Vrijdag, 22 mei 2020 om

Giorgio Chiellini is in zijn autobiografie bepaald niet mild voor enkele van zijn voormalig ploeggenoten. Naast Mario Balotelli en Felipe Melo krijgt ook Arturo Vidal de nodige kritiek te verwerken. Volgens de verdediger van Juventus ging de Chileense middenvelder zich nog weleens te buiten aan alcohol, al had Chiellini ook veel waardering voor de strijdvaardigheid van de huidige Barcelona-speler, die inmiddels heeft gereageerd op het verhaal van de Italiaanse routinier.

"Vidal ging soms uit en dronk dan meer dan hem lief was, dat weet iedereen. Je kunt stellen dat alcohol een beetje zijn zwakke punt was", zo schreef Chiellini over de ex-middenvelder van La Vecchia Signora. "Maar dat doet niets af aan de winnaar die hij is, of het type mens dat hij is. Zwakke punten maken deel uit van de menselijke natuur. Het gaat erom wat de gevolgen kunnen zijn voor een team. Arturo kwam een paar keer per jaar niet opdagen voor de training, maar hij heeft nooit echt verzaakt. Sterker nog, ik denk dat bepaalde aspecten ons soms sterker maakten."

Chiellini bracht gelijk een voorval omtrent Vidal bij Juventus in herinnering. "We waren de avond voor onze laatste training daar in Miami. De volgende ochtend was Arturo nergens te bekennen. Hij moest echt letterlijk uit bed worden gesleurd. Antonio Conte (toenmalig trainer van Juventus, red.) kon toen niet wachten om Arturo uit de selectie te zetten, om zo een voorbeeld voor de rest te stellen. Maar Arturo slaagde erin, ondanks dat hij nog half dronken was, zich als een gek in te zetten en iedereen te verslaan in de sprints van twintig meter."

Ronaldo en zijn Juventus weer terug op het trainingsveld

Vidal op zijn beurt snapt wel waarom de verhalen uit de biografie van Chiellini zoveel aandacht krijgen. De middenvelder plaatst echter ook gelijk een kanttekening. "Ik begrijp niet waarom iemand zulke dingen zegt. Het stoorde me zeker, maar gelukkig zei hij ook dat ik een echte kampioen was", benadrukt Vidal in een Instagram Live-sessie met de Chileense journalist Mario Velasco.

De 115-voudig international van Chili geeft toe dat hij zich buiten het veld graag vermaakt met een drankje. "Maar ik deed niets wat niet kon", zo verzekert de ex-speler van Bayer Leverkusen en Bayern München. "Ik ben gewoon een mens, net als ieder ander. Ik werk hard en als mijn vrienden bij elkaar komen voor een barbecue, en ik toestemming krijg van de club, dan ga ik daar ook heen. Als ik volledig gefocust moet zijn, dan ben ik dat ook. Maar als er de gelegenheid is om plezier te beleven, dan maak ik daar gewoon gebruik van", aldus Vidal, die teleurgesteld is in de ontboezeming van Chiellini. "In de voetballerij zijn er ongeschreven regels."Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Kan me herinneren dat toen dat artikel op VZ kwam mensen hier zeiden dat het allemaal best kon en Vidal het heus wel van hem had gehoord bla bla bla, maar hij is na Balotelli en Melo nu al de 3de die verontwaardigd reageert. Jammer van Chiellini dit.

22 mei 2020 om 16:20

Jammer? Juist leuk om te lezen toch? Ik ga dat boek zeker aanschaffen. Grote held van Juve die Chiellini. En iedereen weet toch al dat Vidal gewoon zijn leven leidt. Niets bijzonders..

22 mei 2020 om 16:26

Had hem hoger zitten. Ik vind dit absoluut niet netjes en dacht dat juist hij hier boven stond. Grote spelers hebben dit toch niet nodig om een boek te verkopen? Achja... Hij moet het allemaal zelf weten natuurlijk.

Ben het in deze wel eens met Vidal. Niet erg netjes om dit over ex collega’s naar buiten te brengen, helemaal als ze nog actief zijn.

22 mei 2020 om 13:23

Precies! Zulke verhalen zijn leuk over misschien 20 jaar in een boek of bij een praatprogramma, maar het kan nu een speler schaden. Wel eerlijk van Vidal dat hij toegeeft dat het gebeurd is. En ik ben sowieso wel een fan van die Vidal. Een winnaarsmentaliteit en bewijst op zijn leeftijd nog heel wat toe te voegen aan Barca

22 mei 2020 om 13:47

Niemand boeit het wat Chielini te zeggen heeft. Maradona, R9, Zidane, Cruijff, Messi en Cristiano die zijn interssant. En alles daaronder is alleen interssant wanneer je een geval apart bent zoals een Ibrahimovic, Cantona etc bent. Maar niet iemand als Chielini. Die gozer is totaal niet interssant.

22 mei 2020 om 14:08

@elphenomeno: Nu ga je wel heel kort door de bocht hoor. Hier in Nederland worden boeken verkocht van (oud) Nederlandse voetballers die een veel minder indrukwekkend palmares hebben dan Chiellini die ook gretig aftrek vinden. Weet zeker dat het boek van Chiellini prima zal verkopen.

22 mei 2020 om 14:58

Ik denk dat het ook uitmaakt over wie Chiellini wat zegt. Melo en Balotelli vind ik bijvoorbeeld totaal niet interessant, maar als die wat zegt over een speler als Vidal wel.

22 mei 2020 om 15:13

Vandaar dat heel de commentsectie bij het artikel van VZ vol stond. Vast omdat het niemand iets boeit wat Chiellini te zeggen heeft.

22 mei 2020 om 15:32

Ik vind het apart dat jij bepaalt dat niemand het iets boeit wat hij te zeggen heeft. Chiellini is toch een van de beste en meest gerespecteerde verdedigers uit dit tijdperk en heeft met vele sterspelers samen gespeeld. Als het allemaal niet zo interessant was wat deze man te zeggen had, zouden spelers als Melo, Balotelli en Vidal niet reageren op dit soort berichten.

22 mei 2020 om 13:37

Netjes is het niet, maar iedereen weet allang dat hij veel uitging en genoeg dronk door alles wat hij zelf geflikt heeft (zoals een auto in de prak rijden in Chili met teveel drank op)

Chiellini is misschien een beetje té openhartig in zijn boek. Waarschijnlijk erg leuk voor de verkoop en zulke headlines scoren goed, maar ik vind het niet bijzonder netjes om je ex-teamgenoten en public zo te belichten. Het zal vast allemaal waar zijn, maar de uitspraken over vooral Vidal en Melo vind ik niet erg genuanceerd.

22 mei 2020 om 13:22

Vooral als ze nog spelen. Stel hij had dit over 10 jaar gedaan dan was het veel minder geweest.

22 mei 2020 om 15:01

Dat van Vidal is niet heel professioneel, misschien dat sruk van Melo ook niet. Maar die Melo is ook echt wel heel vervelend lijkt me. Voor Vidal vind ik het dan wel wat sneuer.

22 mei 2020 om 19:20

Dat is in principe dus helemaal niet aan de orde, of Melo een strontvervelende vent is. Iedere fan heeft dat op het veld jarenlang kunnen zien. Dat natrappen in zo’n boek is gewoon totaal niet nodig vind ik, ik denk dat Chiellini er beter aan had gedaan de highlights uit zijn carrière te promoten. Het enige wat ik nu heb gelezen over dat boek is hoe hij meerdere ex-collega’s afbrandt.

22 mei 2020 om 15:16

@fcb_catalunya ik ben benieuwd of hij ook zo openhartig is over zijn eigen tekortkomingen en zondes in dat boek. ook dat mensen er nu al vanuit gaan dat het waar is maken zijn teksten over deze spelers des te vervelender. die jongens hebben al een reputatie en dan is het ongeveer hetzelfde als een ex gedetineerde die vanaf dan altijd voldoet aan een verdacht profiel omdat hij eerder een keer de fout in is gegaan

22 mei 2020 om 16:24

Vidal hoeft toch niet aan dat profiel te voldoen? Waarschijnlijk wordt hij ook iets wijzer naarmate de jaren vorderen. Kan mij bij Barça geen auto-ongelukken herinneren...

22 mei 2020 om 19:22

Nou inderdaad. Los van het feit dat deze jongens inderdaad al genoeg reputatie hebben - de verhalen van Vidal en Balotelli zijn wijd en zijd verbreid - blijf ik het hoogst onbeschoft vinden. Van een man die universitair geschoold is, verwacht ik toch iets meer om eerlijk te zijn - zeker qua zelfreflectie.

Chielini is een zelfingenomen kwalletje. Dit zijn de ongeschreven regels die je gewoon niet doet.

Dit vind ik nou geld verdienen over de rug van een ander. Heel smerig. En dan ook te bedenken dat al deze voetballers nog actief zijn. Hou het lekker bij jezelf in plaats van zo negatief te zijn over anderen.

Chiellinie blijft zichzelf populair maken. Waarom je zulke zaken van teamgenoten zou onthullen weet ik echt niet. En ga nou niet zeggen om het boek te verkopen want geld heeft chiellinie zat. Alcoholisme is het probleem van vidal, het is zijn zonde alleen hij mag zeggen tegen de buitenwereld dat hij een probleem vind. Ik vind dit boek echt niet netjes. Die code of honour snapt chiellinie niet.

22 mei 2020 om 15:32

Het is om het boek te verkopen. Niet om het geld, maar zodat mensen lezen wat hij te zeggen heeft; erkenning

22 mei 2020 om 15:35

Als het niet om het geld is maak het boek dan gratis dan lezen meer mensen het. En erkenning van wat? Dit boek heeft zijn reputatie tot nu toe alleen maar beschadigd. Zit een beetje over andere te praten. Iets richting een snitch

Als je dit zo leest zou je maar de beste man als teamgenoot hebben in de kleedkamer. Tegenwoordig als er al vuile was is dan gooit iemand het wel naar buiten in een biografie. Wat echt te triest voor woorden is, hoe kun je dan iemand vertrouwen? Zoals Vidal ook zei er zijn ongeschreven regels en dit is ongepast, maakt dan niet uit wie het ook zegt

Een boek dat alleen verkoopt wegens dit soort zielige praktijken. In mijn ogen ben je dan als Chiellini zijnde een saaie donder en een sneuneus dat je anders je boekt niet verkoopt.

Ik ben het hier helemaal mee eens. Ik ben ook van al die verhalen geschrokken, eens te meer omdat ik deze man zo hoog had zitten. De kleedkamer is heilig en zulke dingen naar buiten brengen vind ik schandalig. Natuurlijk als een teammaat iets verprutst zeg je dat en sla je m eventueel voor de kop maar je regelt het wel binnen de kleedkamer/club. Chielini verraad hiermee zijn teammaats en schendt het onderlinge vertrouwen. Gooit hier gewoon teammaats onder de bus om zijn boekje te verkopen en geld te verdienen. Smerige actie. Spreek toch gewoon lekker over jezelf?

na dit boek heb ik veel meer respect voor een Balotelli dan voor een Chiellini de zogenaamde "winnaar". op sportief vlak dan wel misschien maar als persoon vind ik hem nu eerder een loser. dit doe je gewoon niet imo

Wat een onzin dit. Iedereen die Last Dance heeft gekeken ziet Rodman ook zijn leven lijden en floreren als een steunpilaar. Dit is niets anders. Geen fout van Chiellini en geen fout van Vidal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1064 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Juventus6326
2.Lazio6237
4.Atalanta4836
5.AS Roma4516
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
L. BonucciVerdediger253
P. DybalaAanvaller247
G. HiguaínAanvaller235
M. OlivieriAanvaller00
G. BuffonKeeper70
C. PinsoglioKeeper00
W. SzczęsnyKeeper190
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

182 fans
Verdediger, 35 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Juventus 3 1 0 0
2018/2019 Juventus 25 1 3 0
2017/2018 Juventus 26 0 2 0
2016/2017 Juventus 21 2 4 0
2015/2016 Juventus 24 1 5 1

In de wandelgangen

Dinsdag 2 juni
Jan Vertonghen kan zijn loopbaan ook verder zetten bij een nieuwe club in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren