Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Het La Masía-elftal van 323,5 miljoen euro dat furore maakt buiten Barcelona

Laatste update:

Barcelona staat erom bekend dat het over een van de beste jeugdopleidingen ter wereld beschikt. De afgelopen decennia braken tientallen spelers door die jarenlang in het eerste elftal speelden of nog altijd spelen. De laatste jaren is de doorstroming vanuit de eigen jeugd steeds beperkter geworden. Zo nu en dan breekt er nog wel een jeugdspeler door, maar vaker komt het voor dat talenten La Masía op jonge leeftijd achter zich laten, om vervolgens door te breken elders in Europa. Een overzicht van de beste spelers die Barcelona heeft opgeleid voor andere clubs.

De tijd van de enorme aanwas van exceptionele talenten voor het eerste elftal van Barcelona is voorbij. Op 25 november 2012 vond nog het absolute hoogtepunt plaats van La Masía in de wedstrijd tegen Levante. Barcelona won de wedstrijd met 4-0 en speelde een uur lang met elf spelers uit de eigen jeugdopleiding. Dani Alves raakte al vroeg in het duel geblesseerd. De van Sevilla overgekomen Braziliaan werd vervangen door Martín Montoya, waardoor Barcelona speelde met elf spelers die het zelf opleidde. De andere namen die de vloer aanveegden met Levante waren Víctor Valdés, Gerard Piqué, Carles Puyol, Jordi Alba, Sergio Busquets, Xavi, Andrés Iniesta, Cesc Fàbregas, Lionel Messi en Pedro.

De basis van Barcelona voor het duel met Levante.

Inmiddels zijn de kaarten anders geschud. De jeugdopleiding staat nog altijd zeer hoog aangeschreven, maar de sprong vanuit de jeugd of Barcelona B naar de hoofdmacht lijkt steeds groter te worden. Alba, Piqué, Messi en Busquets mogen zich nog altijd vaste basisspelers noemen, terwijl de volgende generatie achterblijft. Sergi Roberto komt regelmatig in actie, terwijl Ansu Fati en Riqui Puig de twee spelers zijn die het dichtst tegen een basisplaats de hoofdmacht aanzitten. Steeds vaker is Barcelona genoodzaakt om de transfermarkt op te gaan. In totaal werden honderden miljoenen neergeteld om spelers als Clément Lenglet, Samuel Umtiti, Arthur, Frenkie de Jong, Ivan Rakitic, Ousmane Dembélé, Antoine Griezmann en Luis Suárez naar het Camp Nou te halen. Die lijn lijkt de clubleiding door te trekken, want voor de komende transferperiode worden Lautaro Martínez en Neymar genoemd als belangrijkste doelwitten.

De laatste jaren dienden grote talenten zich aan in de jeugd van Barcelona. Sommigen haalden het eerste elftal, anderen kwamen tekort. Om uiteenlopende redenen kozen zij ervoor om hun opleiding elders voort te zetten. Tientallen hebben het bij andere clubs geprobeerd, met wisselend succes. Voetbalzone stelde een elftal samen van de beste spelers die afkomstig zijn van de jeugdopleiding van Barcelona, maar nu succes hebben buiten het Camp Nou. Spelers die door Barcelona zijn verhuurd, zijn niet meegenomen in onderstaand overzicht. De geschatte marktwaarden zijn afkomstig van Transfermarkt.

André Onana - Ajax
Geschatte marktwaarde: 36 miljoen euro
De 24-jarige Kameroense doelman kwam in 2010 in de jeugdopleiding van Barcelona terecht. Hij haalde het hoogste jeugdteam van de Catalanen en werd in januari 2015 voor 150.000 euro aangetrokken door Ajax. Na het vertrek van Jasper Cillessen naar Barcelona, kreeg Onana de kans in het eerste elftal van de Amsterdammers en die greep hij met beide handen aan. Inmiddels mag de vijftienvoudig international zich een van de beste keepers ter wereld noemen en staat hij voor een zomerse transfer. Diverse Europese topclubs zouden hem willen inlijven, waaronder ook Barcelona.

Héctor Bellerín - Arsenal
Geschatte marktwaarde: 32 miljoen euro
De drievoudig Spaans international was een veelbelovend talent bij Barcelona. Arsenal zag hem wel zitten en haalde hem in 2011 op zestienjarige leeftijd naar Londen. Hij stroomde in de jeugd van the Gunners in en brak na een verhuurperiode bij Watford uiteindelijk door bij Arsenal onder manager Arsène Wenger. Spaanse media meldden in 2017 dat Barcelona werk maakte van de terugkeer van Bellerín, maar zover kwam het niet. Voor de uitbraak van het coronavirus lag zijn geschatte marktwaarde volgens Transfermarkt op veertig miljoen euro.

Marc Bartra - Real Betis
Geschatte marktwaarde: 17,5 miljoen euro
De mandekker gooide hoge ogen in de jeugdopleiding en bij Barcelona B, met een debuut als tiener in de hoofdmacht als gevolg. De verwachtingen waren hoog, maar de concurrentie in de achterhoede was gigantisch. Met Carles Puyol en Gerard Piqué beschikte Barcelona over een sterk centrum, terwijl Javier Mascherano ook centraal in de achterhoede uit de voeten kon. Bartra wist bij Barcelona de volgende stap niet te zetten, waarna hij in 2016 verkocht werd aan Borussia Dortmund. Inmiddels zet hij als 29-jarige de lijnen uit in de verdediging bij Real Betis.

Marc Bartra namens Barcelona in duel met Arek Milik in de Champions League-wedstrijd tegen Ajax in het seizoen 2014/15.

Álex Grimaldo - Benfica
Geschatte marktwaarde: 28 miljoen euro
De Spanjaard speelde lange tijd in de jeugdopleiding van Valencia en werd op jonge leeftijd opgepikt door Barcelona. Hij ontwikkelde zich als linksback en werd in 2011 de jongste debutant namens Barcelona B in de Segunda División A. Met zijn 15 jaar en 349 dagen startte hij tegen Cartagena vanuit de basis. Ondanks dat hij gezien werd als een veelbelovend talent, wist hij niet doot te breken in het eerste elftal. Het kwam zelfs niet tot een debuut. Na jarenlang in de beloftenploeg gespeeld te hebben, maakte hij in 2016 de overstap naar Benfica. Daar behoort hij tot de vaste basisspelers en geruchten over een transfer naar een Europese topclub laaiden de laatste maanden op.

Thiago Alcántara - Bayern München
Geschatte marktwaarde: 48 miljoen euro
Samen met zijn broertje Rafael kwam hij in 2005 in de jeugdopleiding van Barcelona terecht. Dat hij veel potentie had was al snel duidelijk en zijn debuut in de hoofdmacht kon niet uitblijven. Hij brak door in het Camp Nou, maar had net als veel spelers van zijn generatie te maken met ongekende concurrentie in de hoofdmacht. Een vaste basisplaats zat er niet in voor Thiago en dus koos hij voor een vertrek uit Barcelona. De clubs stonden in de rij om hem over te nemen en Bayern München kwam als winnaar uit de strijd. De inmiddels 37-voudig international groeide in de Bundesliga uit tot een van de beste middenvelders van Europa.

Adama Traoré - Wolverhampton Wanderers
Geschatte marktwaarde: 25,5 miljoen euro
In de jeugd bij Barcelona stond deze buitenspeler vooral bekend om zijn snelheid. Inmiddels kent iedereen Traoré als een van de meest gespierde spelers uit de Premier League. Zijn start in het eerste elftal was veelbelovend. Hij maakte zijn debuut tegen Granada als vervanger van Neymar en niet lang daarna volgde zijn debuut in de Champions League tegen Ajax. Hij kwam echter tekort voor de hoofdmacht en koos voor een transfer naar Aston Villa, dat tien miljoen euro voor hem betaalde. Traoré ontwikkelde zich sterk in Engeland en kwam terecht bij Middlesbrough, waar hij een transfer naar the Wolves verdiende. Hij wordt momenteel gezien als een van de beste aanvallers op de Engelse velden en naar verluidt zitten Arsenal, Liverpool, Manchester United, Manchester City en Bayern München achter hem aan.

Frenkie de Jong weer in training: 'Geniet vooral van de rondo's'

Dani Olmo - RB Leipzig
Geschatte marktwaarde: 31,5 miljoen euro
Als veelbelovend talent uit de jeugdopleiding van Barcelona, koos hij in 2014 voor een bijzonder opvallende stap. Olmo verliet La Masía voor Dinamo Zagreb. Hij wilde namelijk zo snel mogelijk in een eerste elftal spelen en hij dacht in Kroatië een goede kans te maken. Op zestienjarige leeftijd maakte hij zijn debuut in het eerste elftal en uiteindelijk won hij vier Kroatische landstitels. Als speler van Dinamo Zagreb imponeerde hij in de Champions League en dat leidde tot zijn debuut in de nationale ploeg van Spanje in november 2019. Barcelona wilde hem in januari van dit jaar dolgraag terughalen, maar RB Leipzig trok aan het langste eind. De Bundesliga-club betaalde twintig miljoen euro en kan de komende jaren veel plezier beleven van de 22-jarige rechtspoot.

Keita Baldé - AS Monaco
Geschatte marktwaarde: 16 miljoen euro
De 25-jarige linksbuiten maakte in de jeugd bij Barcelona grote indruk, maar gooide zijn eigen ruiten in. Tijdens een trainingskamp met een jeugdteam in Qatar haalde hij een grap uit bij een ploeggenoot. Het toenmalige talent legde ijsblokjes in het bed van zijn ploeggenoot en die grap beviel Josep Guardiola allerminst. De trainer van het eerste elftal was toentertijd erg betrokken bij het reilen en zeilen rond de aanstormende talenten van de club. Op aandringen van Guardiola koos Barcelona ervoor om Keita om in de jeugd van streekgenoot Cornellà te stallen, als straf. Baldé zag vervolgens geen heil in een terugkeer naar Barcelona en voor een financiële vergoeding van drie ton maakte Keita de overstap naar Lazio; ook al hadden onder meer Real Madrid en Juventus interesse. In de zomer van 2017 verkocht de club uit Rome hem voor dertig miljoen euro aan AS Monaco.

Carles Pérez - AS Roma
Geschatte marktwaarde: 9 miljoen euro
De Spaanse aanvaller speelde vier jaar lang in de opleiding van Espanyol, voordat hij de overstap maakte naar La Masía. Dit seizoen brak hij door in het eerste elftal, maar een vaste basisplaats zat er door de grote concurrentie in de voorhoede niet in. In januari van dit jaar werd hij verkocht aan AS Roma, waarna de hoofdmacht door blessureleed plots met een probleem in de aanval kwam te zitten. Buiten de transferperiode om kon de club uiteindelijk Martin Braithwaite nog aantrekken. Pérez snapte niet waarom hij weg moest. "Van kinds af aan heb ik alles gegeven voor Barcelona. Mijn droom was het eerste team bereiken. Dat is me gelukt, maar is me nu zonder reden afgenomen", zei hij vlak na zijn transfer tegen Mundo Deportivo. Hij kraakte het beleid van de club waar hij werd opgeleid. "Ze praten veel over de jeugdopleiding, maar uiteindelijk laten ze het tegenovergestelde zien. Barcelona wil altijd winnen, maar de club heeft geen geduld meer met jeugdspelers. Verder wil ik er ook niet te veel op ingaan. Ik ben Barcelona ook dankbaar voor wat zij mij hebben gegeven."

Carles Pérez eerder dit seizoen namens Barcelona in de Champions League tegen Internazionale.

Mauro Icardi - Paris Saint-Germain
Geschatte marktwaarde: 60 miljoen euro
Vanwege de economische crisis in Argentinië verhuisde het gezin Icardi in 2001 naar de Canarische Eilanden. Als jonge aanvaller maakte hij indruk bij Union Deportiva Vecindario. Barcelona nam hem als vijftienjarige op in de jeugdopleiding, maar niet voor lang. Na drie jaar vertrok hij naar Sampdoria. Hij vond dat zijn speelstijl niet goed aansloot op die van Barcelona. “We kozen voor het Italiaanse voetbal, want dat past veel beter bij mij.” Volgens zijn oude zaakwaarnemer Abian Morano was het vertrek uit Catalonië de juiste beslissing. “Het vertrek bij Barcelona heeft Icardi’s leven veranderd”, zei hij in 2018 tegenover Toda Pasion. “Ik ben ervan overtuigd dat hij zonder die stap vandaag de dag geen profvoetballer was geweest. In het eerste elftal van Barcelona zijn spelers als Samuel Eto’o en David Villa naar de flank verdreven, terwijl Zlatan Ibrahimovic bijna een heel jaar op de bank zat. Icardi is een pure spits en die zijn ook in de jeugd niet meer belangrijk.” Icardi groeide bij Internazionale uit tot een fenomeen en verkast mogelijk definitief naar Paris Saint-Germain, de club die hem huurt.

Gerard Deulofeu - Watford
Geschatte marktwaarde: 20 miljoen euro
Deze buitenspeler begon in 2003 in de Barcelona-opleiding en doorliep alle jeugdteams, om op 29 oktober 2011 te debuteren in de hoofdmacht. Hij wist echter niet definitief door te breken en koos voor een verhuurperiode bij Everton en later bij Sevilla. In de zomer van 2015 vertrok hij definitief naar Everton en na een verhuurperiode bij AC Milan keerde hij in 2017 voor een bedrag van twaalf miljoen euro terug naar Barcelona. Maar ook in zijn tweede periode in het Camp Nou slaagde Deulofeu niet. Tegenwoordig draagt hij het shirt van Watford, al kwam zijn seizoen aprubt ten einde toen hij zwaar geblesseerd raakte in de wedstrijd tegen Liverpool. In een duel met Virgil van Dijk scheurde hij zijn voorste kruisband en meniscus.

Bank
Pepe Reina (Aston Villa, gehuurd van AC Milan)
Marc Muniesa (Al Arabi)
Martín Montoya (Brighton & Hove Albion)
Oriol Romeu (Southampton)
Cesc Fàbregas (AS Monaco)
Cristian Tello (Real Betis)
Giovani Dos Santos (Club América)
Jonathan Dos Santos (LA Galaxy)
Isaac Cuenca (Vegalta Sendai)
Bojan Krkic (Montreal Impact)
Antonio Sanabria (Genoa, gehuurd van Real Betis)
Munir El Haddadi (Sevilla)

Wie vanuit dit elftal zou in het huidige Barcelona in de basis staan?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Thiago en Grimaldo zijn in dit rijtje veruit de spelers die het meest in aanmerking zouden komen op een basisplaats in het huidige elftal van de Catalanen. Grimaldo had de perfecte stand-in/opvolger kunnen zijn van Alba en Thiago zou volgens mij voldoende wedstrijden gewoon in de basis staan.

23 mei 2020 om 01:15

Icardi zou ook in aanmerking komen voor een basisplaats een absolute top spits. Maar de grootste blunder is toch dat ze Thiago kwijt zijn geraakt aan Bayern.

23 mei 2020 om 09:12

De broer van Guardiola is zaakwaarnemer van Thiago. Toen Pep Bayern ging coachen, kon hij hem tegen een gereduceerd bedrag meenemen, omdat hij niet aan een x aantal speelminuten was gekomen. Uiteindlijk heeft Bayern nog een bedrag van 18(?) miljoen betaald, iets wat ik nooit begrepen heb, want ze konden hem voor minder meenemen. Het leek een beetje een lijmpoging om de broers Guardiola niet in een te kwaad daglicht te stellen, want helemaal sjiek was het niet (maar wel legaal, uiteraard ).

23 mei 2020 om 14:48

Gezien de problemen om een juiste rechtsback te vinden was Bellerin ook geen verkeerde keus geweest voor jullie. Nu is het door blessures allemaal wat minder, maar daarvoor was hij wel goed op weg.

23 mei 2020 om 01:16

Denk dat thiago in dit barca onbetwiste basis speler zou zijn.

23 mei 2020 om 07:18

Voor de Barcelona fans speelt ook mee dat ze eigen spelers willen zien. Zoals voorheen. Spelers met het BARCA DNA. Die roep wordt steeds groter zo ook de kritiek op het huidige beleid.

23 mei 2020 om 15:19

Die roep zal direct krimpen als zij in een keer in zien dat veruit het grootste gedeelte wat uit la masia komt niet het niveau heeft om op de bank te zitten in een team dat mee wil vechten voor alle titels. Het romantiseren van la masia onder pep heeft mensen doen denken dat barca elke 5 jaar een messi, xavi en iniesta uit poept.

24 mei 2020 om 09:51

Ik durf toch wel te stellen dat Onana, Bellerin, Icardi, Traore, Thiago en Grimaldo over het juiste niveau beschikken.

24 mei 2020 om 10:47

sorry maar hier ben ik het niet mee eens. Alsof Bellerin, Grimaldo, Thiago, Traore, en Icardi koekenbakkers zijn. Had liever deze gasten dan Dembele, Griezman en Firpo. Had je nog bijna 300 mil bespaart ook nog..

24 mei 2020 om 15:45

Uit die lijst is thiago dan ook de enige. 1 speler spreekt de norm niet tegen, 1 speler bevestigt wat ik hier eerder zei. Die andere zijn geen koekenbakkers. Maar niet het niveau wat barca wil nastreven. Met die jongens ben je zo je strijd voor 3 titels verloren. En icardi zou ook geen basis zijn met suarez in het elftal. Maar je doet alsof ik in voordeel van dembele en griezman spreek. Dat ik realiseer dat de meeste uit la masia komt niet het niveau heeft wat barca wilt wil niet zeggen dat ik voor het andere extreme ben. Griezman was een slechte inkoop. Dembele is ongelukkige inkoop want het potentie is er zeker aanwezig alleen super blessure gevoelig gebleken.

24 mei 2020 om 15:57

@bf1994, precies. Als Dembele en Griezmann de ene bal na de andere bal erin trapten en er 2 CL titels gepakt werden had niemand om La Masia geschreeuwd. Als het slecht gaat schreeuwen mensen altijd om iets anders. Eigen jeugd, een speler die op dat moment geblesseerd is terwijl hij voorheen uitgekotst werd

Het is toch zo ontzettend zonde dat Barca nu mee gaat in alle gekte wat betreft de bedragen. La Masia is wereldwijd bekend en een magneet voor alle jeugdspelers over de hele wereld. Als ze zich nou meer op de jeugd focussen kunnen ze zich zoveel kosten besparen want je ziet bij Ajax wel wat een goede doorstroom vanuit de jeugd oplevert

23 mei 2020 om 02:02

Tja, dan hebben we het over Ajax en Barcelona, twee totaal verschillende clubs en doeleinde natuurlijk. Barcelona moet eigenlijk ieder jaar de champions league winnen, Ajax moet in principe alleen maar proberen de groepsfase te overleven. Totaal andere belangen natuurlijk, niet te vergelijken. Ajax heeft een jaar fantastisch gepresteerd, maar iedereen weet dat dat gewoon een incident was aangezien ze vrijwel altijd uitgeschakeld worden in de groepsfase of daarvoor al...

23 mei 2020 om 07:20

Barcelona speelde zijn beste voetbal ooit met een kern van minimaal 5 spelers uit La Masia. Puyol, Piqué, Messi, Xavi, Iniesta, Busquets, Valdes. En de belangen waren toen ook groot. Je moet gewoon lef hebben. Barcelona nu is niet het Barcelona wat de fans willen zien. De kern wordt oud of is met pensioen en er is haast geen nieuwe aanwas.

23 mei 2020 om 09:26

Alleen waren die spelers niet op hun huidige niveau geweest als ze bij La Marcia waen gebleven, dat is namelijk het grote probleem. De ontwikkeling stokt omdat ze weinig basis plaatsen krijgen in het eerste elftal, ze zelden meerdere wedstrijden achter elkaar mogen starten. Neem Onana als voorbeeld, bij het vertrek van Cillessen werd die nog niet als eerste keeper beschouwt in Amsterdam, Ajax trok daarom Krul aan. Alleen raakte Krul geblesseerd, kwam Onana er alsnog in en speelde in zijn eerste jaar bij de A selectie een EL campagne van jewelste inclusief finale.

23 mei 2020 om 14:31

@woutersl daar noem je vijf talenten/spelers die van de absolute buitencategorie waren. die leid je niet op maar die worden geboren. de vraag is dus of Barca momenteel wel talenten van dat kaliber heeft want daar moet je als club gewoon heel veel geluk mee hebben

23 mei 2020 om 15:57

Goed opleiden heeft niet alleen met geluk te maken. Hoe kan het anders dat er bij bepaalde clubs altijd jeugd spelers doorbreken en bij andere niet? Dat heeft met beleid te maken. Toevallig ken ik iemand van La Masia en die Balen gewoon van het huidige beleid van de club. Ik noemde er volgens mij 6. Maar 2-3 per jaar moet echt mogelijk zijn. Ik heb Iniesta vanaf zijn debuut gevolgd en die was in het begin echt niet zo goed. Klein en licht. Maar hij kreeg steeds een beetje speeltijd en groeide uit tot een top speler. Messi ben ik het mee eens die wordt maar eens in de misschien 10-30 jaar geboren.

23 mei 2020 om 18:26

@woutersl Misschien is het mogelijk maar het is nog geen top club structureel gelukt. Zeker niet met spelers van het niveau Xavi, Iniesta, Messi, Busquets, Pique (als je die mee wil tellen). De lijst hierboven is leuk, maar uiteindelijk spelen de meesten daarvan in de subtop.in Nederland hebben we met al onze opleidingen bij elkaar nog geen 5 spelers van dat niveau voortgebracht in de afgelopen 10 jaar. En andere opleidingen die internationaal als top worden gezien zoals Ajax, Sporting, Santos, of die van top clubs als Bayern of Real komen niet in de buurt bij 2 of 3 spelers per jaar van dat niveau. Ze zullen toch niet met zijn allen overal ter wereld iets fout doen...

23 mei 2020 om 12:43

Die doorstroming van een hele lichting toptalenten gebeurd maar eens in de 5/10 jaar zowel bij Ajax als bij Barca, je kunt niet elk jaar 4 talenten door laten stromen die er meteen staan. Met 1 of 2 per seizoen moet je al tevreden zijn. Er zijn uitzonderlijke periodes zoals afgelopen jaren bij Ajax en rond 2010 bij Barça maar er zijn ook jaren met schaarste

23 mei 2020 om 13:22

Het is ook een idioot idee om te denken dat zelfs de spelers van de "gouden generatie" er meteen stonden. Xavi had een paar jaar nodig, werd "mr breedtepass genoemd in zijn eerste jaren", Iniesta was in de eerste jaren ook invaller en had (net als Xavi) geluk dat ie minuten kon maken door blessures van andere spelers. Puyol werd ook een paar keer bijna verkocht en Pique had eerst zijn periode bij Utd en Zaragoza. De enige die er meteen stond, was Messi.

23 mei 2020 om 15:58

Niet met je eens. Er komt nu alweer een hele goede lichting aan bij Ajax.

23 mei 2020 om 18:46

Maar hoeveel spelers zijn er nou vanuit Ajax echt doorgebroken naar de wereld top in de afgelopen 20 jaar. Misschien 4 of 5? In de afgelopen 10 jaar kom ik alleen op de Ligt en dan zou je internationaal ook de Jong nog mee kunnen rekenen door zijn wedstrijden in Jong Ajax.genoeg spelers die de internationale subtop hebben gehaald, maar de echte top (bayern, Real, Barca, Juve,liverpool, etc..), dat zijn er niet zo veel. Fantastisch dat er weer een paar talenten aankomen bij Ajax. Maar ook daar stromen er in de praktijk niet meer dan 1 of 2 per jaar door. Zelfs niet in het elftal van van Gaal in de jaren 90 (mensen vergeten wel eens dat er al 7 jaar zit tussen de broertjes de Boer en iemand als Kluivert, dus toen had je er 6 in 7 jaar (5 als je R. de Boer niet mee neemt).

24 mei 2020 om 09:56

Je bent al gestopt met tellen? Eriksen, Alderweireld, Vertonghen, Blind, Kluivert en Onana komen al vande toekomst. Ajax mag je inmiddels ook wel tot de top15 van de wereld rekenen, dus dan heb je de hele selectie van Ajax.

24 mei 2020 om 10:37

Ajax top 15 van de wereld. Alleen in Engeland zijn er 8 clubs die door veel spelers hoger aangeschreven zullen worden dan Ajax. Dat je eenmalig de halve finale van de CL haalt betekent echt niet dat je tegen de wereldtop aanschurkt hoor, kijk maar naar Monaco.

24 mei 2020 om 15:17

Haha, ja Onana komt van de Toekomst.. Omdat 'ie een bal tegengehouden heeft daar? Die is gewoon gescout en werd klaargestoomd in een 2e elftal. En dat hele top 15 van de wereld. Ja, zeker. Haha.

Mooie reeks namen om te lezen! Idd een mooie bloemlezing. Ook niet abnormaal dat er velen niet doorstoten.
Een heel pak jeugdspelers werden ook op jonge leeftijd weggetrokken naar landen waar de wetgeving meer mogelijk maakt bij contracten voor jonge spelers. Hét voorbeeld is Engeland, met o.a. Cesc, Bellerin, en vroeger ook Piqué. Konden op jonge leeftijd al heel wat meer verdienen en gingen dus weg.
Dat zeker in combinatie met een heel succesvol decennium voor de club en dus idd minder kansen in het eerste wegens vaak volzet. Een voorbeeld daarvan is Thiago: topper in wording, maar raakte niet aan een minimum aantal wedstrijdminuten in de basis en kon daarom redelijk goedkoop weg.
Ik vind dat Barça vaker had mogen kiezen voor uitlenen aan subtoppers en echt ook perspectief en een plan bieden. Dat missen degene die weggaan vaak

23 mei 2020 om 01:21

Maar Bellerin en Cesc hebben het uiteindelijk wel ver geschopt bij Arsenal. Het is niet vanzelfsprekend dat die spelers ook de kans hadden gekregen bij Barca. Als je ziet dat toen bijvoorbeeld Dani Alves echt de beste rechtsback van de wereld was en het middenveld ook geweldig was. Dus buiten dat ze misschien iets meer gingen verdienen, heeft het sportief ook niet verkeerd uitgepakt. Toch wel mooi om te zien vind ik en Cesc natuurlijk ook teruggekeerd bij Barca al was het naar mening mooier geweest als hij bij Arsenal jarenlang aanvoerder was geweest. Denk dat Arsenal dan ook meer prijzen had gewonnen.

23 mei 2020 om 10:54

De Bellerin van voor zijn blessure was zeker wel goed genoeg voor Barca. Zelfs beter dan elke rechtsback die Barca heeft gehad sinds Dani Alves. Spelers als Sergi Roberto en Alex Vidal hebben daar gespeeld. Bellerin speelde altijd top in de CL en ook tegen de beste teams in de PL. Door die blessure heeft hij deels zijn snelheid ingeleverd. En Fabregas was zeker wel goed genoeg, hij paste alleen niet echt in het team. In 151 wedstrijden bij Barca, bij 92 goals betrokken en veel van die wedstrijden waren echt geen 90 minuten.

23 mei 2020 om 12:43

Bellerin had bij Barça nooit meer geweest dan een rotatiespeler. Los van z'n snelheid, heeft ie geen enkele topclub veelt e bieden.

23 mei 2020 om 12:45

De fabregas van toen zou nu meer spelen maar vergeet niet dat er in die tijd ook ene Xavi en iniesta en busquets op het middenveld liepen, daar kwam niemand zomaar tussen

23 mei 2020 om 14:55

Nou, als je ziet dat daar Sergi Roberto, Aleix Vidal en Semedo hebben gespeeld.. Dan had Bellerin in plaats van 1 van die spelers ook gewoon een basisplaats gehad. Zo goed bezet is de rechtsback positie bij jullie niet geweest namelijk. De huidige Bellerin is natuurlijk niet goed genoeg meer, vanwege zijn blessures. Maar op een bepaald moment was hij niet minder dan Sergi Roberto/Aleix Vidal, die toen speelden.

Eigen jeugdproduct Carles Perez laten gaan en dan in paniek 18 miljoen betalen voor Braithwaite... die nu amper 127 minuten gespeeld heeft dit seizoen. Zou toch mooi zijn als de kern van Barcelona uit meer eigen jeugd zou bestaan, dat ze ex-jeugdspelers kunnen terugkopen voor een lage prijs zoals ze met Jordi Alba gedaan hebben. En da ze stoppen met belachelijke transfebedragen uit te geven aan de foute spelers.

23 mei 2020 om 12:37

“Die nu amper 127 minuten gespeeld heeft dit seizoen” alsof Barca kon weten dat nog geen maand nadat ze hem gekocht hadden, Corona ervoor zou zorgen dat alles stilgelegd zou worden. Braithwaite is verre van niveau barca maar het aantal minuten erbij halen slaat nergens op tenzij hij in september was gehaald

23 mei 2020 om 10:56

Thiago, Grimaldo en Traore voor 100m? Nou dat gaat hem echt niet worden. Thiago wil waarschijnlijk niet eens terug naar Barca, die is gewoon minimaal 50/60m waard anders. Grimaldo ook zeker 40m en Traore zal ook niet goedkoop zijn.

23 mei 2020 om 22:59

Thiago heeft achter de schermen al verlengt, wordt een deze dagen bekend gemaakt. Dus dat lijkt mee een onmogelijke opgave voor Barcelona.

23 mei 2020 om 12:42

Grimaldo was destijds ook al beter dan Digne. De komst van Vidal is in pricipe niet gek, als je alleen kijkt naar de speler. Hij brengt wel iets dat niet in de selectie van Barça zit. Alleen de persoon die meegaat, die moet je niet willen hebben. Die gaat stennis schoppen.

Minimaal de helft van de spelers die in deze lijst staan, waren in hun tijd al bruikbaar, laat staan nu. Van een enkele speler kun je de schuld nog geven aan de trainer, zoals Grimaldo. Die vertrok omdat Luis Enrique het verdomde om wat met hem te doen. Maar verder ligt het toch bovenal bij het bestuur. Als je ziet wat voor spelers er zijn aangetrokken, bewijst het eens te meer het gelijk van Cruijff: je gebruikt in principe zelf-opgeleide spelers en koopt alleen wat je mist.

Adama Traoré 25 miljoen? Zijn enige kwaliteiten zijn kracht en snelheid. Speelt amper een bal fatsoenlijk in, heeft geen overzicht en heeft een slecht schot. Als ik me niet vergis is het ook geen dribbelkoning. Vind hem absoluut geen 25 miljoen waard

24 mei 2020 om 15:27

Kracht en snelheid zijn van groot belang in de PL. Daarnaast is hij ook gewoon in driekwart seizoen bij 16 goals betrokken dus ook prima rendement.

Toch raar om dit te lezen als ik me bedenk wat er de afgelopen tijd allemaal over La Masia is gezegd en geschreven. Het zou dood en begraven zijn geweest. De absolute buitencategorie allemaal in een generatie was een unicum, dat gaan we niet snel nog eens zien - waarschijnlijk nooit. Toch zie je maar weer hoe ex-spelers van La Masia toch enorm ver komen. Van Thiago vind ik het eeuwig zonde dat hij Barca heeft verlaten en ook Grimaldo zou ik graag zien spelen. Olmo ontwikkelt zich ook uitstekend maar over de absolute top twijfel ik bij hem nog.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren