‘Valencia ziet in duurste doelman aller tijden geschikte vervanger Cillessen’

Vrijdag, 22 mei 2020 om

Jasper Cillessen staat nog geen jaar onder contract bij Valencia, maar er lijkt binnenkort alweer een einde te gaan komen aan het dienstverband van de doelman in de sinaasappelstad. Nadat Sport eerder deze week al wist te melden dat los Che openstaan voor een vertrek van de sluitpost, noemt dezelfde krant nu ook twee mogelijke vervangers van Cillessen.

Vanuit Spanje komt namelijk het bericht dat Valencia Kepa Arrizabalaga op de korrel heeft. De 25-jarige keeper werd twee jaar geleden door Chelsea nog voor tachtig miljoen euro overgenomen van Athletic Club en is door dat transferbedrag de duurste doelman aller tijden. Kepa onderhoudt echter een moeizame relatie met manager Frank Lampard en moest eerder dit seizoen zelfs even plaatsmaken voor Willy Caballero.

Hoeveel Valencia precies bereid is om neer te leggen voor Kepa is niet duidelijk, maar dit bedrag zal in ieder geval niet in de buurt komen van de tachtig miljoen die the Blues eerder betaalden voor de sluitpost. Een van de redenen dat de Spanjaarden namelijk van Cillessen af willen, is om budget vrij te maken voor eventuele aanwinsten. Een huur van Kepa behoort overigens eveneens tot de mogelijkheden.

Naast Kepa is overigens ook oude bekende Neto in beeld in het Mestalla. De Braziliaan bewandelde afgelopen zomer de omgekeerde weg toen Cillessen overkwam van Barcelona en is dit seizoen de back-up van Marc-André ter Stegen in het Camp Nou. Of Barça bereid is om mee te werken aan een snelle terugkeer van Neto, wordt voorlopig echter in het midden gelaten.

Maduro blij dat Advocaat bij Feyenoord blijft: 'Hij onderschat zichzelf soms'
Meer video's

Poll

Zou jij Kepa een goede aanwinst vinden voor Valencia?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door zermatt_person)

Cillissen is een prima keeper voor de eredivisie, maar daar buiten gewogen en veel te licht bevonden. Heeft ook geen uitstraling, van ik ben de baas in de 16. Heeft geluk dat we niks beters hebben momenteel, anders had hij nooit in oranje gespeeld.

22 mei 2020 om 11:16

De laatste wedstrijden voordat Corona alles kapte, stond hij weer basis en deed hij het prima. Ik moet maar zien hoeveel clubs nog te besteden hebben voor transfers. Denk dat er heel veel minder gaat gebeuren. Denk dat de kans groot is dat hij gewoon blijft.

22 mei 2020 om 12:28

Heb je Cillessen wel eens bij Barcelona in de Copa del Rey zien keepen? Daar keepte hij toch wel bijzonder sterk. De Cillessen van toen was geen Ter Stegen, Neuer of Oblak, maar op dat niveau daaronder kwam hij moeiteloos mee.

22 mei 2020 om 12:38

@airbags als je alleen de goede wedstrijden eruit haalt wel maar ik heb hem ook een aantal wedstrijden in die Copa flink zien blunderen. daar wil ik dan verder geen conclusies uit trekken want ik vind het sowieso onzin om te zeggen dat een keeper het heel goed of slecht heeft gedaan als hij maar 7 potjes in een seizoen keept tegen voor Barca begrippen normaliter matige weerstand in zo een toernooi

Toch vreemd dat wij als Nederland geen eens een top 20 a 30 keeper kunnen opleiden? Jaren werd er hoog opgegeven over onze methode wat betreft keeperstraining (Frans hoek en consorten), maar wat levert het uiteindelijk op? Een keeper die comfortabel (voor het oog) aan de bal is, maar geen onmogelijke ballen eruit kan halen. Op die keepersdagen werd ook altijd bepaald wie de beste keeper was, aan de hand van keepersvoetbal. Had vrij weinig te maken met keepen, maar vooral met het passeren van de keeper. De beste veldvoetballer wint zo'n dag en niet de beste keeper.

22 mei 2020 om 10:59

Heeft alles te maken met het Nederlandse systeem. Een keeper moet goed kunnen voetballen en verdedigers moeten bijvoorbeeld goed kunnen opbouwen terwijl daar minder wordt gekeken hoe sterk iemand verdedigd. Ik ben het wel met je eens dat het raar is dat er in Nederland niet een topkeeper is. Alle andere landen (buiten Argentinie) hebben wel een topkeeper in het doel staan.

22 mei 2020 om 12:24

Het heeft alles te maken met talent. Soms heb je generaties met meerdere topkeepers, soms heb je een tijdje wat mindere keepers. Momenteel hadden we twee gegadigde voor de top, Cilessen en Stekelenburg, die voor wat voor reden dan ook na hun vertrek bij Ajax niet doorgegroeid zijn. Let wel, toen speelde ze dus bij clubs zoals Roma en Barca. Beide hebben overigens wel uitstekend gekeept op Wk's. Waar we dan ook tweede en derde werden dus destijds zag men het wel anders.

22 mei 2020 om 15:18

ik vond Cillessen nou niet per se uitstekend keepen op het WK. Hij keepte degelijk maar hij blonk niet uit als Stekelenburg 4 jaar ervoor. Krul daarentegen....

23 mei 2020 om 11:49

Krul wat? Ga je hem beoordelen op enkel die penalty serie dan? Eigenlijk had Krul het niet fout kunnen doen natuurlijk. Die druk lag toch bij de spelers. Of hij het in de wedstrijden beter had gedaan is nog maar de vraag. En Cillissen was tegen Spanje toch gewoon belangrijk in die eerste wedstrijd. Anders begin je misschien wel met een nederlaag.

22 mei 2020 om 11:14

Ik kan ook niet zo goed beredeneren waar het aan ligt. Wellicht dat het bij keepers toch niet zo heel veel uitmaakt hoe en waar je bent opgeleid. Onana, Oblak, Navas en Sczechny komen ook niet uit grote voetballanden, maar zijn wel (potentiele) wereldtop. Wat zij wel hebben is dat zij lang vertrouwen hebben gekregen van hun club en ze die vertrouwen hebben terugbetaald. Ik vind Cillessen een prima keeper, maar hij heeft alleen te lang bij Barca op de bank gezeten.

22 mei 2020 om 12:31

Ik denk dat dit gewoon toeval is. Momenteel is de aanwas met betrekking tot doelmannen gewoon een poosje minder. Frankrijk heeft dat probleem ook wel een beetje en dat land is vele malen groter. We hebben een hele tijd opeenvolgend uitstekende doelmannen gehad en nu is het even wat minder. Ik verbaas me er nog steeds over dat de carriere van Stekelenburg als een nachtkaars uitging. Dat was in mijn ogen een doelman waarvan ik geen enkele twijfel had dat hij de top zou halen totdat bleek dat hij naar Italie wou verkassen. Toen kreeg ik er al een slecht gevoel bij.

Wat is dit nu weer voor berichtgeving.gisteren werd er nog melding gemaakt over dat ze Jasper wilde slijten om zo geld vrij te maken voor het middenveld en aanval en nu zou men dus mikken op het terugkopen van een keeper die 2 jaar geleden nog 80 miljoen zou hebben gekost.

Prima driehoekje. Kepa -> Valencia, Onana -> Chelsea, Cillessen -> Ajax. Iedereen blij

22 mei 2020 om 12:06

Ik zou toch geen driehoek doen maar rechtstreeks met Chelsea om tafel gaan. Onana verkopen aan Chelsea en Kepa ervoor terug (eventueel huren voor 2 seizoenen om de jeugd keepers klaar te stomen). Dan heeft Chelsea een top keeper en Ajax een goede keeper als vervanger terug voor de tijd en kan Kotarski en of Scherpen rustig klaargestoomd worden om het over te nemen.

22 mei 2020 om 12:22

Zeg me alsjeblieft dat je dit als grap bedoelt.

22 mei 2020 om 12:35

Ik denk niet dat Kepa trek heeft in Ajax en de Eredivisie en ik denk dat je een kapitaal kwijt bent aan Kepa, ook al wil je 'm slechts huren. Dat lijkt me totaal niet realistisch...

22 mei 2020 om 12:26

Ik zou ook niet verbaasd zijn als Cilessen naar Ajax terug komt. Ik kan me voorstellen dat zijn vriendin na al die jaren in Spanje ook wel toe is om zich te gaan settelen in de buurt van haar familie. En voor Cilessen is het ook fijn om weer eerste keeper te worden. Qua salaris zal het iets minder worden maar ook niet zoveel, Ajax betaald Onana ook best redelijk.

22 mei 2020 om 12:37

Voor beide partijen ook een uitstekende oplossing. Ajax krijgt er toch een behoorlijke doelman voor terug en Cillessen kan nog wat jaren in het eerste van Ajax keepen. Ik mag toch voor 'm hopen dat Cillessen nu ook wel een keer toe is aan een basisplaats.

22 mei 2020 om 12:40

daar moet Ajax niet aan beginnen imo. je wil weer aanhaken bij de Europese subtop en dan ga je een keeper halen voor wie de Europese subtop te hoog gegrepen is gebleken. dat lijkt me geen slimme zet

22 mei 2020 om 13:11

Japie, Cillessen is nog altijd de beste veld keeper van het WK in Brazilie. Won de derde plaats met Oranje en had daar ook een behoorlijk aandeel in ondanks dat van Gaal gebruik maakte van een penalty keeper. Haalde recent nog de finale van de Nations cup met Oranje. Ook bij Ajax deed hij het prima, net zoals hij het bij Barca in de Copa del Rey ook prima deed. Nu heeft hij gewoon lang niet wekelijks gespeeld, maar dat trekt bij Ajax zo bij. Cilessen is gewoon een uitstekende keeper, de beste Nederlandse keeper die we momenteel hebben. Niet voor niets is hij ook onder Koeman gewoon de eerste keuze.

22 mei 2020 om 14:02

Dat Cillessen de eerste doelman van oranje is zegt niet heel veel als je alternatieven zoet en bizot zijn. Cillessen is voor Ajax echt wel een prima maar een echte topkeeper vind ik het niet.

22 mei 2020 om 15:05

@speedyafc de beste keeper op het WK In Brazilie? hoe kom je daarbij? volgens mij was een Neuer ook gewoon actief op dat toernooi. in de Nations Cup finale liep hij te schutteren bij een afstandsschot van Portugal dus dat vond ik nou niet hele indrukwekkend. ook tegen Ajax stond hij bij Valencia dramatisch te keepen dit seizoen en aan het begin van het seizoen liep hij twee keer te schutteren op afstandschoten van Barcelona. ik vind het helemaal geen uitstekende keeper. hij is niet lang, onzeker op hoge ballen en afstandsschoten, heeft de uitstraling van een pak diepvries spinazie, ik vind hem in zijn voortzettingen ook niet geweldig en hij stopt zelden tot nooit een penalty. wat hem dan zo uitstekend maakt zou ik niet weten. de eerste spits van Estland zal ook de beste zijn als zijn land niks beters voort brengt maar maakt dat zo een speler dan meteen een uitstekende spits?

22 mei 2020 om 15:31

De beste veldkeeper van het WK in Brazilië? Wat een kolder. Dit verzin je gewoon.Cillessen heeft een degelijk WK gespeeld maar daarin niets bijzonders gedaan. Geen redding van hem staat bij de beste reddingen van het wk en in de lijstjes met beste keepers van dat WK komt Cillessen simpelweg ook niet voor. Google eens op best goalkeepers world cup 2014 en dan ga je het zien. Top 3 Golden Glove van dat WK? Geen Cillessen. Prima dat je Cillessen een uitstekende keeper vindt maar je bewering over het WK is eenvoudig weerlegbaar.Bijzonder is ook dat hij in de groepsfase het laagste passing percentage had van alle Europese keepers, gedeeld met die van Griekenland. Louter enkele keepers van Afrikaanse landen zaten nog lager. Opvallen voor een keeper die volgens de overlevering zo goed zou meevoetballen. Nee, Cillessen heeft weinig fout gedaan op dat WK. De goal van Mexico vond ik wel zwak gekeept, maar hij heeft ook niets gedaan wat een gemiddelde andere keeper niet had kunnen doen.In de Nations league was hij helaas ook zeker niet foutloos. De goal van Portugal in de finale was ook zwak gekeept.Cillessen is de beste Nederlandse keeper momenteel, maar helaas zegt dat gezien de concurrentie weinig.

22 mei 2020 om 16:30

@sammerens hij had tegen Spanje en tegen Costa Rica wel een hele belangrijke redding in huis maar om hem nou meteen de beste keeper van dat toernooi te noemen op basis van twee goede ingrepen dat gaat me ook weer iets te ver

22 mei 2020 om 17:44

Punt is dat je dan niet het niveau van de redding gaat beoordelen maar het moment waarop hij gemaakt is. Die stift van Silva was belangrijk vanwege het moment, maar die bal mag er bij een goede keeper gewoon niet in. En die heeft hij dan ondanks dat hij bijna te vroeg naar de grond ging dan ook gehouden. Net als de reddingen tegen Costa Rica geen lastige waren. Of je een bepaalde redding die een keeper behoort te houden nu maakt in minuut 11 of 112 maakt bij het beoordelen van de kwaliteit van een keeper simpelweg niet uit. Maar je ziet dat omdat het op het WK was en op een belangrijk moment was ineens dat een standaard redding ineens een wereld redding wordt genoemd.

Chelsea lijkt Kepa te willen slijten om zo plaats te maken voor een vervanger. Ik lees steeds vaker de naam van Ugurcan Cakir van Trabzonspor. Zou beter zijn dan de stand-in worden van Allison bij Liverpool, want die jongen is te goed om te banken. Overigens is Ajax ook geïnteresseerd in Cakir als vervanger van Onana. Ben benieuwd hoe dit zich gaat ontwikkelen, kunnen een paar interessante verschuivingen plaatsvinden deze zomer op de keeper positie van een aantal clubs.

22 mei 2020 om 12:38

Ik denk dat Chelsea voor meer zekerheid gaat en voor een gevestigde naam kiest.

Als je Cillessen kunt vervangen door Kepa dan zou ik dat meteen doen. Cillessen is een prima keeper. Maar het is geen topkeeper die elke week op hoog niveau goed presteert. Wat ben ik jaloers op Duitsland die gaan met Neuer en Ter stegen naar het EK. En wat te denken van Brazilie. Die hebben straks op het WK Alisson en Ederson om uit te kiezen. Dat is toch wel heel luxe in vergelijking met de keepers die we in nederland hebben.

22 mei 2020 om 22:32

Zelfs Slovenie heeft een enorme luxe op doel. Die kunnen kiezen uit Oblak of Handanovic.

22 mei 2020 om 23:07

Teveel goede spelers voor één positie kan juist ook een bron van onrust opleveren. Zo zwart-wit als jij het stelt is het in de regel niet denk ik. En een toernooi heeft al helemaal zijn eigen wetten.

Cillessen is juist wel een topkeeper, hij is misschien niet zo atletisch En acrobatisch als Oblak en Ter stegen om de beste der besten te zijn maar hij zit makkelijk in de top 20 beste keepers van de wereld. Hij is gewoon beter dan een De Gea of een Leno. Cillesen leest het spelletje heel goed wat heel weinig keepers hebben. Stekelenburg was zo een lompe keeper in heel zijn carrière heeft hij maar 1 blunder loze seizoen gehad daarmee had hij direct een transfer naar Roma verdiend. In Nederland maken ze de fout dat ze alleen bange lange slungels scouten. Als je boomlang bent word je direct keeper gemaakt. Terwijl een topkeeper helemaal niks met lengte te maken heeft. Wat ik hiermee bedoel is dat ze best 10 cm kleiner dan Vd sar of Stekelenburg mogen zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Valencia

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Getafe4612
7.Valencia42-1
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Dani ParejoMiddenvelder258
Ferran TorresMiddenvelder254
D. WassMiddenvelder251
M. GómezAanvaller229
RodrigoAanvaller212
Gabriel PaulistaVerdediger241
K. GameiroAanvaller195
Voor de complete selectie: Clubpagina Valencia.

283 fans
Keeper, 31 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 4 juni
Napoli heeft een poging van Real Madrid om Fabian Ruíz in te lijven afgeslagen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren