Valentijn Driessen: ‘Alles uit die familie is zogenaamd zo interessant en goed’

Vrijdag, 22 mei 2020 om 06:21Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 06:32

Niemand wordt de laatste jaren warm of koud van de verrichtingen van Vitesse, zo oordeelt Valentijn Driessen. De chef voetbal van De Telegraaf zet vrijdag in zijn column een groot vraagteken bij de manier waarop de club uit Arnhem wordt geleid. “Vitesse speelt in een mooi stadion, bezit een prachtig trainingscomplex, heeft een indrukwekkende historie met geweldige clubiconen en de achterban is niet groot, wel trouw en fanatiek. Maar waar staat Vitesse de laatste tien jaar voor?”, vraagt Driessen zich openlijk af.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

16 reacties (laatste reactie door 4ever4ajax)

Hij zal vast wel een punt hebben maar ik heb Valentijn Driessen serieus nog nooit iets positiefs horen zeggen 😂

Beste Meneer Driessen, Als je voor de zoveelste x wat op te merken heeft over ons cluppie controleer je feiten eens een xtje. Oyf kan niet zomaar opstappen om 12:00 want het contract loopt tot 2022 of 2024 door en daarin staat dat hij de tekorten blijft dekken. Tevens als meneer Oyf van de club af wilt is er contractueel vastgelegd dat hij de aandelen MOET verkopen aan een andere partij. Dus zomaar failliet gaan kan niet zomaar (hoewel ik niet uitsluit dat er in alle contracten addertjes onder het gras zitten dat zodra het fout gaat........) En mogen de supporters bepalen of ze iets de moeite waard vinden waarvoor hun cluppie strijd? NEC ADO en nog meer clups zijn afhankelijk van geldschieters wat dacht je van Utrecht? Dus Valentijn laat ons lekker met rust en laat de mensen trots op hun cluppie zijn of het nu Vitesse Top Oss Almere City of PSV is!

22 mei 2020 om 07:38

Het gaat uiteindelijk ook om het idee dat een suikeroom al jaren de slechte cijfers compenseert en je daarmee volledig afhankelijk bent van hem. Zou hij stoppen of aandelen overdragen zit je nog steeds met een enorm financieel gat. Tevens is Vitesse buiten dat niet echt op enig beleid te betrappen wat serieus te nemen is toch? Want waar is het beleid eigenlijk op ingericht? Op welk lange termijn doel als je rode cijfers presenteert?

22 mei 2020 om 08:00

" Oyf kan niet zomaar opstappen om 12:00 want het contract loopt tot 2022 of 2024 door en daarin staat dat hij de tekorten blijft dekken ". Je hebt kennelijk nooit van de term beeldspraak gehoord. Wat Driessen hier zegt, is natuurlijk niet letterlijk maar figuurlijk bedoelt. Wat hij bedoelt, is dat zodra deze man zijn handen van Vitesse aftrekt, ongeacht of het nu om 12:00 uur is of in 2022, de club haar schuldeisers niet meer kan betalen en verloren is. Het feit dat deze man de ieder jaar geld moet bijpassen, toont genoegzaam aan hoe gevaarlijk de club bezig is en hoe groot de risicos zijn die er genomen worden. Naar verluid betaalt de club al aan salarissen meer uit dan de begroting bedraagt en als dat maar lang genoeg door gaat, is het niet de vraag of Vitesse een keer failliet gaat, maar wanneer. Als er een jaar zonder publiek gespeeld moet worden, kost dat de helft van de omzet en dat bij een begroting die al structureel verliesgevend is. En zelfs als er in het contract staat dat de eigenaar de aandelen aan een derde persoon moet verkopen, hoe groot denk je dan dat de interesse voor die aandelen zal zijn in een crisistijd dat ondernemingen al hun handen vol hebben om te voorkomen dat ze niet omvallen en bij de wetenschap dat die helemaal niets opleveren en alleen maar geld kosten? Als er al een partij is die interesse heeft, zal die als eerste daad de beste spelers verkopen om zijn investering veilig te stellen. Het zegt al genoeg dat je je rijker rekent dan je bent omdat de eigenaar contractueel aan Vitesse vast zit en geen enkele rekening houdt met de mogelijkheid dat die eigenaar op een gegeven moment niet meer aan zijn verplichtingen kan voldoen door de crisis. Als Vitesse geen suikeroom meer heeft om de tekorten aan te zuiveren, is een faillissement schier onafwendbaar zoals dat geldt voor iedere club waar structureel veel meer wordt uitgegeven dan er binnen komt en die financieel geen enkel vet op de botten heeft. De clubleiding neemt onverantwoorde risicos door veel meer uit te geven dan er binnen komt en het typisch voor de voetbalwereld om de boodschapper die de vinger op de zere plek legt, de maat te nemen ipv de kritiek neer te leggen waar die thuis hoort. Dat gebeurde destijds op exact dezelfde manier bij Twente bij de kritiek die er was op het megalomane gedrag van Munsterman en we weten allemaal hoe dat (bijna) is afgelopen.

22 mei 2020 om 10:09

En Toch heeft Peter Schmidt gelijk. Als Oyf besluit te vertrekken, is er contractueel opgenomen, dat hij 2 jaar lang de tekorten blijft dekken. Dan heeft Vitesse 2 jaar , om uit de schulden te komen. Maar op dit moment is dat helemaal niet aan de orde, die OYF is stinkend rijk. Dat het beleid niet goed te noemen is,dat is duidelijk. Daar zijn ze ook mee bezig, want de salarissen gaan drastisch naar beneden , groot verdieners vertrekken. Een onervaren traiber aantrekken is helemaal niet gek. Wim Jonk bv, die had ik graag hier in Arnhem gehad, heeft maar 1 jaar op het hoogste niveau getraind, en toch had ik hem graag willen zien, ondat het gevoel goed is bij hem. Een man die jeugd de kans durft te geven, zo lijk deze Letsch ook te werken. Of het gaat werken, dat weet niemand , mischien werkt her wel fantastisch. Net als dat ik ook heel goed gevoel heb bij Spors. Mischien nergens op gebasseerd. Ik ben wel klaar met trainers als Streppel, Steijn, Jans, Verbeek, of Groenendijk. Die brengen clubs echt niet verder. Een nieuw zicht, nieuwe methode, vernieuwing, waarom zou ie her niet proberen. Allach heeft er een zooitje van gemaakt, een Nederlander die bij de KNVB werkte, Israël , maar toch belabberd werk geleverd. We gaan het meemaken, er is niet 1 supporter die er moeilijk over zou doen, als we in de middenmoot zouden mee spelen, maar er wel heel leuk gevoetbald wordt. De tijden onder Bosz, Rutten, dat we Ajax Elk jaar in de Arena weg vaagsen mag best terug komen. Driessen moet zich lekker met Ajax en Ten Hag bezig houden, daar is hij veel beter in.

22 mei 2020 om 16:55

Haha, je hebt gewoon geen gelijk. Hij kan Vitesse gewoon over de kop laten gaan als hij dat wil. Kans dat dat gebeurt is natuurlijk niet heel groot, maar vergis je niet, er zijn heel veel clubs in verval geraakt of gewoon failliet door dit soort praktijken. Contracten zijn makkelijk onderuit te komen, zeker door dat soort mannetjes die gewoon contractbreuk kunnen plegen en de boete ervoor te betalen. Daarbij vergeet je dat NEC gewoon wordt gesponsord door de bedrijven van de rijke mannen uit Nijmegen. Daar zijn gewoon handige constructies voor. Geen enkele club kan bestaan door de bedrijven van de rijke. Vitesse heeft een eigenaar, dat is dus weer een heel ander verhaal.

Ik geef Driessen gelijk. Van Slutsky als relatief grote buitenlandse naam naar local hero Edward Sturing naar dit Red Bull duo om mee te surfen op de hype met Duitse 'laptoptrainers'. Veel beleidscontinuïteit is er niet te bespeuren, de meest recente trainers zijn allemaal volstrekt andere types.

22 mei 2020 om 08:49

Ik hoop vurig dat deze mensen slagen, want die 'laptoptrainers' zijn de toekomst. Ik noem ze trouwens "slimme trainers die snappen hoe goed data kan bijdragen", in plaats van 'laptoptrainers'.

22 mei 2020 om 10:17

Local hero, Ajax moet Blind aan stellen, en die Tukker eruit. Waarom wordt Faber weggestuurd, en Schmidt gehaald? Been terug naar Feyenoord, wat is dat voor een onzin? Sturing is geen hoofdtrainer, net als Blind dat niet is. Ze denken dat ze het zijn, maar zijn ze niet. We hebben jarenlang Allach gehad, en inderdaad, na het vertrek van Bosz, waar we het mooiste voetbal uit de Eredivisie speelden, had Fraser niet moeten worden aangetrokken. Dat past namelijk niet, 2 verschillende trainers terwijl je als club aanvallend voetbal wilt. Daarna Slutsky, zelfde verhaal. Helemaal eens. Maar er is een nieuwe TD die een nieuw beleidsplan uitgeschreven js, wat vanaf nu gaat gebeuren. Aanvallend voetbal. Of het gaat werken, weer niemand, maar werken die het bij Allach ook niet. Terwijl we wel altijd het linkerrijtje halen. Doelstelling is en blijft MEEDOEN voor Europees voetbal, PO halen dus. Het is elk jaar stuivertje wisselen met Utrecht . Ene keer wordt Utrecht 5e, dan wij. Maar doet Utrecht het dan geweldig, en wij dramatisch?

Bij Merab Jordania kreeg je nog iets van gezicht bij de club. wist je voor je gevoel wie de ''leiding'' had. en het gevoel dat het hem nog iets kon schelen. Ik vond het toen ook nog wel interessant om als niet vitesse supporter de club een beetje te volgen. Nu vind ik het een beetje een grijze club geworden. Dus kan me voor het eerst sinds lange tijd wel vnden in de worden van Driessen.

Ik vind het maar een zielloze club. Lelijk stadion en sfeerloze wedstrijden, ondanks dat 100 man achter het doel er iets van proberen te maken. Zonder die Rus was het nu KKD.

22 mei 2020 om 12:04

Is dat zo, hadden ze dan KKD gespeeld? Hoe kom je daar bij? Dat jij het een sfeerloze club vind, tsja. Zet een Sparta, Heerenveen, AZ, Groningen, Heracles of PEC in het Gelredome, en je hebt precies dezelfde sfeer. Stadion is ook niet mijn stadion, in 98 was hij top, nu niet meer. Maar Vitesse en de KKD ,nee dat was niet gebeurd. In de periode van de overname liepen er nog steeds jongens als van Ginkel. Propper enz. Noem eens jongens die doorbroken zijn bij een Heerenveen, Utrecht, PEC of Heracles in de afgelopen 10 jaar van het kaliber Propper, van Ginkel, van Wolfswinkel, Gosens of Janssen. Ben benieuwd.

22 mei 2020 om 13:55

Zonder geldschieter was het geen Kkd, maar faillissement. Dus ook geen Kkd. Feit is dat Vitesse de afgelopen jaren (lange termijn), 1 jaar winst heeft gemaakt (door transferresultaat) en alle andere jaren dikke verliezen heeft gedraaid. Daarbij zijn de salarissen elk jaar hoger dan de inkomsten zijn. Dat is geen gezond businessmodel. Helaas is de Knvb niet streng genoeg, want dit is in mijn ogen gewoon competitievervalsing en gebeurt bij geen enkele andere club op deze schaal in de Eredivisie. De FFP zou niet moeten voorzien in max 30 miljoen verlies in 3 jaar, maar het verlies moeten afmeten aan de omzet die wordt gedraaid. Door deze 'maas in de wet' kan Vitesse blijven bestaan, anders was Vitesse al lang failliet of speelden ze wel rechterrijtje omdat je de salarissen dan zo drastisch omlaag moet stellen dat veel leuke spelers niet meer komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7266
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. PasveerKeeper280
M. WittekVerdediger281
L. OpendaAanvaller288
O. DarfalouAanvaller278
R. BazoerMiddenvelder254
A. BrojaAanvaller259
O. TannaneAanvaller257
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

0 fans
Coach, 57 jaar

In de wandelgangen

Zondag 18 april
Sergio Agüero kondigde onlangs zijn vertrek bij Manchester City aan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren