Mohamed Ihattaren slaat terug: ‘Het boeit me eigenlijk vrij weinig wat hij zegt’

Donderdag, 21 mei 2020 om 22:00Demen Bulbul

Mohamed Ihattaren werd begin deze maand hard aangepakt door Gertjan Verbeek, nadat de achttienjarige middenvelder van PSV een peperdure auto had aangeschaft. Volgens Verbeek heeft Ihattaren 'geen enkel idee van deze wereld' omdat hij in tijden van crisis op Instagram pronkte met zijn nieuwe Audi RS6. Ihattaren heeft vandaag voor het eerst gereageerd op de uitlatingen van de clubloze trainer.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

125 reacties (laatste reactie door scepticus38)

Mooie reactie. Zijn geld dus hij mag het ook zelf uitgeven. Jongen heeft een verstandige kijk op alles en zijn omgeving helpt hem goed. Die komt er wel.

21 mei 2020 om 22:32

Natuurlijk is het zijn geld en dus zijn keuze. Verbeek of wij hebben daar niets over te zeggen. Als Ihattaren dan zegt dat hij er hard voor heeft gewerkt geloof ik dat wel. Alleen werkt 80% van de jongeren er hard voor en verdient slechts een enkele zo veel dat hij een dergelijke auto kan kopen. Dus ik heb er geen problemen mee dat hij geld uitgeeft. Ik heb er wel problemen mee dat er veel voetballers veel te veel betaald krijgen.

21 mei 2020 om 22:40

Tja anderzijds is dat ook logisch hè. Als je een weergaloze IT’er bent verdien je ook bakken met geld. Daar doe je gewoon niets aan. Er gaan nu eenmaal miljard om in het voetbal en het zou vreemd zijn dat de personen die voor het hele zooitje zorgen (de voetballers dus) er zelf niet van zouden mogen profiteren.

21 mei 2020 om 22:44

Los van het feit dat voetballers te veel verdienen, vind ik dat een 18 jarige niet kan zeggen dat hij ergens hard voor gewerkt heeft als t om voetbal gaat. Had hij gezegd dat hij er veel voor moest laten, Om te bereiken wat hij bereikt heeft, begrijp ik dat en daar geef ik m gelijk in. Maar hard werken is jeugd voetbal niet. Om professioneel te worden moet je vooral veel laten. Om t te blijven is werk. Maar of t hard werk is... ik betwijfel t.

21 mei 2020 om 22:48

Tjahhh vrije markt he. Alleen 1% van alle talenten redt het tot de top. Keihard werken, soms drie keer per dag trainen, sportschool in en dan hebben ze vaak niet eens een normale jeugd gehad waarbij ze konden doen wat ze willen en waren ze in hun jeugd al vaak bezig met elke dag voetballen op de pleintjes.nee wees blij dat je tenminste een normaal leven lijdt. Als ik kijk naar een Gijp en hoe die leeft en met zichzelf in elkaar zit is dat ook geen pretje. Hij geeft zelf al aan dat hij niet eens normaal naar een restaurant kan zonder herkend te worden dus blijft hij maar thuis.

21 mei 2020 om 22:56

Haha, dan weet jij niet wat topsport in houd. Naast het feit dat hij veel heeft moeten laten (zoals zijn jeugd) feestjes etc wat ieder puber doet, moet hij iedere training tot het gaatje.. ik zou zeggen train een keer een week lang volle bak, twee uurtjes.

22 mei 2020 om 00:08

@toppertje, los van dat voetballers teveel verdienen, maar hoezo kan hij niet zeggen dat hij niet hard werkt als het om voetbal gaat? Je onderschat jeugdvoetbal bij dergelijke clubs wel. Idd het laten van stappen e.d. maar ook keihard trainen. De balans is zeker zoek, maar hij kan wel zeggen dat hij hard heeft gewerkt imo

22 mei 2020 om 00:52

@Lierse1997 klopt. Alleen zijn er weinig IT’ers die op hun 18-e het salaris van Ihattaren hebben en zeker als je dat met de echte toppers in het voetbal vergelijkt. Bovendien hoef ik het ook niet normaal of oké te vinden. En als die bedrijfstak toch zo veel geld heeft mogen zij ook hun eigen broek ophouden. Dus geen compensatie nav Corona, geen regelingen voor inkomstenbelasting (vooral buitenland) en opdraaien voor alle kosten die de overheid door hun maken (politie inzet) enz enz. Zij hebben geld genoeg en geven het anders toch maar aan belachelijke zaken uit. Het verschil tov de rest van de wereld is gewoon te groot.

22 mei 2020 om 00:53

Als je vind dat ze teveel betaald krijgen dan begrijp je best weinig van de wereld, met alle respect. Het komt door mensen als jij, die voetbal leuk vinden en voetbal zo populair maken waar grote sponsors op af komen, die de salarissen voor spelers veroorzaken. Filmsterren krijgen ook dik betaald, dat is nou eenmaal een andere schaal....

22 mei 2020 om 00:54

Ja, om profvoetballer te worden hoef je niet hard te werken.... het is vanzelf sprekend dat iedereen het redt...

22 mei 2020 om 01:00

Dat is toch niet het probleem van Ihattaren dat de marktwerking zo is dat er dusdanig veel geld in de voetballerij omgaat dat hij meer verdiend dan de gemiddelde Nederlander? Aantal zaken zijn van toepassing en deze jongen zorgt voor veel spel plezier onder de met name Eindhovense supporters dus draagt hier maatschappelijk enorm aan bij. Dan de sponsors die eraan profiteren, FOX die extra kijkers trekt. Daarnaast is Social media een medium wat een enorm bereik heeft waardoor een onschuldige foto wordt gehyped want waarom zou Ihattaren niet een mooie auto mogen kopen en deze posten op internet... Er zijn genoeg bekende Nederlanders met een net zo mooie auto maar omdat het Social media bereik minder is hoor je daar niks over. De auto is echter vaak net zo duur en mooi. Voetballers zijn net filmsterren, maar ook mensen en als Ihattaren dit een mooie auto vindt zou ik zeggen, koop die bak jongen, want je hebt hem verdiend en schijt aan iedereen die er anders over denkt. Blijf vooral geluk strooien in de harten van de mensen en dan zal niemand ooit nog beginnen over je auto.

22 mei 2020 om 07:50

@DNeres dus als ik een mening ergens over heb die niet in jou gedachtegang past begrijp ik weinig van de wereld? En als iets zo is dan is dat nou eenmaal zo.... Tja als jij zo snel een oordeel hebt, zelf niet nadenkt en als een mak lammetje overal achteraan loopt komen we niet verder. De wereld is gevormd door mensen die kritisch naar zaken keken. Dat er veel geld in het voetbal omgaat wil nog niet automatisch zeggen dat er geen probleem is als er belachelijke transfer bedragen en salarissen betaald worden! Een ongewenste situatie erkennen is belangrijk. Alleen als dat gedaan wordt kan er een oplossing komen.

22 mei 2020 om 08:01

@Gerben1978 zoals al aangegeven mag Ihattaren natuurlijk die auto kopen. Je zou nog iets over het moment en de exposure kunnen zeggen maar hey, dat is niet de hoofdzaak. Naar mijn mening is het salaris en de transfer bedragen in het voetbal het probleem. Niet het salaris van de gemiddelde eerste divisie speler, niet het salaris van in de onderste regionen van de eredivisie, maar de salarissen in de top van het voetbal en de grote van die top. Je hoeft tegenwoordig maar de potentie te hebben om in de buurt van de top 5000 te kunnen komen, om een miljoenen salaris te ontvangen. Dat staat veel te ver af van de rest van de wereld. Dat is waar ik mij aan irriteer. Niet aan het feit dat Ihattaren een 2e hands auto koopt die hij erg leuk vindt. Sterker nog, ik vindt het opmerkelijk dat hij een 2e hands koopt en vindt dat juist voor hem pleiten.

22 mei 2020 om 08:05

@Lierse, nou ik zit ook in de IT, heb een prima salaris. Maar bakken met geld haal ik niet binnen. Laat staan dat ik op mijn 18e zo'n auto had kunnen betalen. Toen begon ik net met studeren. Het is gewoon enorm veel geld voor zo'n pikkie van 18. Niet verstandig ook btw. Had het dan in onroerend goed geïnvesteerd.Maar het is zijn geld, hij moet het lekker zelf weten.En p.s. al die reaguurders die zeggen dat hij er hard voor werkt en er veel voor heeft moeten laten gaat volledig mank. Je kiest ervoor, net als jongeren ervoor kiezen om een studieschuld op te bouwen, maandelijks weinig te besteden hebben etc. Ieder persoon investeert op een andere manier in zijn toekomst.

22 mei 2020 om 08:30

" Natuurlijk is het zijn geld en dus zijn keuze. Verbeek of wij hebben daar niets over te zeggen. Als Ihattaren dan zegt dat hij er hard voor heeft gewerkt geloof ik dat wel. Alleen werkt 80 van de jongeren er hard voor en verdient slechts een enkele zo veel dat hij een dergelijke auto kan kopen ". Dat is natuurlijk een non-argument, waar deze jongen helemaal niets mee kan. Die jongeren waar je het over hebt, kunnen ook niet zo goed voetballen als hij, moet hij daarom ook maar stoppen met voetballen? Ik hoop bovendien voor jou dat je niet in de veronderstelling bent dat als de situatie omgedraaid was en 1 van die jongeren goed had kunnen voetballen en Ihattaren niet, die geen mooie auto had gekocht van zijn geld. Zo werkt het nl. niet in de kapitalistische wereld. Het communistische of socialistische systeem is in essentie een mooi systeem omdat het uitgaat van een eerlijke verdeling van de rijkdom. Het is in de praktijk echter een volstrekt onuitvoerbaar systeem gebleken en dat was voor de volle honderd procent te wijten aan menselijke tekortkomingen. Mensen willen helemaal niet eerlijk delen, de mensen die vooraan in de rij staan om te roepen dat er gedeeld moet worden, zijn de mensen die zelf niets hebben om te delen. Zodra ze dat wel hebben, zullen ze niet meer vooraan in de rij worden aangetroffen. Dat is ook de reden dat het communistische tijdperk, slechts een beperkte houdbaarheid had. De communistische ideeen konden alleen maar onder dwang worden opgelegd omdat menselijke tekortkomingen als hebzucht en egoisme dat zo goed als onmogelijk maakten. En iets dat met dwang wordt opgelegd, kan ook alleen onder dwang worden gehandhaafd, terwijl dat op den duur niet meer is vol te houden als het verzet te groot wordt. We leven tegenwoordig in een decadente en egocentrische wereld waarin mensen geen enkele terughoudendheid meer tonen om met hun rijkdom te pronken. Een jongen die daarin is opgegroeid, kan je geen verwijten maken dat hij dat doet, al helemaal niet als hij door die rijkdom een bepaalde status heeft en die belangrijk is in zijn cultuur. Maar bovenal omdat het ook tamelijk hypocriet is omdat de meeste jongeren precies hetzelfde hadden gedaan als ze in dezelfde situatie terecht zouden zijn gekomen. Het gedrag van Ihattaren is gewoon een teken des tijds en dat tijdsbeeld kan je 1 individuele jongere moeilijk alleen aanrekenen.

22 mei 2020 om 08:59

Toppertje, hij heeft niet hard hoeven werken voor dat talent. Dat heeft hij bij zijn geboorte gekregen. Om dat talent tot wasdom te brengen, tot het niveau dat hij op het veld 90 minuten meer kan leveren dan 99,9 procent van al die andere miljoen voetballers in die Nederland, moet je heel, heel hard werken. Jarenlang. En daarnaast inderdaad veel laten. Lees voor de grap eens de bio van Jari Litmanen. Helaas is die belabberd geschreven, maar je haalt er wel uit wat die allemaal in zijn jeugd heeft gedaan om top te worden. Diep respect.

22 mei 2020 om 10:43

@Scepticus38 als ik jou verhaal goed begrijp vindt jij dus dat communisme, en het socialistische gedachte goed niet werkt. Daarbij geef je aan dat we in een kapitalistische wereld leven en het de mens nu eenmaal niet eerlijk wil delen. Als ik jou dan goed begrijp zeg je daarmee dat we al iets anders hebben geprobeerd en dat dat niet werkt dus moeten we het hier mee doen. Tja, dat mag jij denken natuurlijk maar stel je voor dat iedereen zo Denkt en had gedacht. Hadden we dan ooit iets kunnen bereiken als mensheid? En wat Ihattaren en elke andere voetballer betreft, ik reken hun niets maar dan ook helemaal niets aan. Ik zeg alleen dat het geld in de voetbalwereld zorgt voor een volledige disbalans tov de rest van de maatschappij en dat dit naar mijn mening zou moeten veranderen.

22 mei 2020 om 14:27

Iedereen zegt dat voetballers te veel betaald krijgen, maar ook in het voetbal is het gewoon vraag en aanbod. Tuurlijk, zijn het absurde bedragen maarja er zijn dan ook heel veel mensen die het niet kunnen.

22 mei 2020 om 15:02

Dus als ik het goed begrijp, wil jij dat de eigenaren van de club, minder salarissen etc betalen. Het is niet zo, dat er dan minder inkomsten zijn, als alle voetbalsalarissen en transfersommen gehalveerd zouden worden. Maar de steenrijke eigenaren het geld zelf in hun eigen zak zouden moeten steken?

22 mei 2020 om 21:25

Nee hoor, je zou de politie inzet in rekening kunnen brengen, meer bijdragen aan de amateurs clubs, minder belasting voordeel (in het buitenland) enz enz. Allemaal zaken die in het algemene belang zijn ips een individu.

21 mei 2020 om 22:44

Hij heeft niet alleen een verstandige kijk. Zijn reactie is hoed onderbouwd en constructief. Daarnaast vind ik zijn moeder een voorbeeld voor veel moeders in Nederland. Tv en telefoons in je kamer zijn veel voorkomende stoor factors voor een goede nachtrust. Verbeek probeerde aandacht te trekken over de rug van deze ster in wording. Hij heeft zichzelf echter niet heel positief in de kijker gespeeld.

22 mei 2020 om 08:28

Het is een nette reactie maar zeker niet goed onderbouwd en constructief. Toen ik de foto zag en las over het niet patserig willen doen viel zijn hele verhaal in het water. Dat kan best jaloezie zijn, maar wanneer je horloge minimaal een salaris is van jan modaal is het juist patserig gedrag. Nog niet te beginnen over het capslock merk van zijn shirt. Daar prik je toch doorheen. Als ze nou eens eerlijk roepen: 'ik krijg (niet verwarren met verdienen) bakken met geld en koop graag dure luxe producten om dat te tonen'. Dat is eerlijk.

21 mei 2020 om 23:18

Het is inderdaad zijn geld en hij moet inderdaad zelf weten hoe hij daarmee omgaat. Maar daar is alles wel mee gezegd, want iemand die gezegend is dat hij van zijn hobby zijn beroep mag maken en daarmee schathemeltje rijk wordt, terwijl hij nauwelijks baardgroei heeft, weet natuurlijk niet wat hard werken is. De gemiddelde 18 jarige mag blij zijn als hij een brommertje kan kopen met de krantenwijk waarvoor hij jarenlang dagelijks, door weer en wind, om 6 uur zijn bed uit moet. Dat is al harder werken dan profvoetballer worden, waarbij je mag uitslapen en alles voor je verzorgd wordt, je hoeft niet eens af te wassen, je kleiding te wassen of je eigen schoenen te poetsen! Goed, kranten bezorgen is ook niet 14 uur per dag in de mica mijnen van Madagascar zwoegen, maar daar leer je wel werken van. Verbeek, een man die met zijn eigen handen zijn eigen woning heeft gebouwd, weet wat werken is. Hij is een verstandige man, die dit zegt omdat er door de crisis momenteel mensen zijn die hun inkomen en hun bedrijf hebben verloren. Er zijn mensen met te weinig inkomen om hun hypotheek te betalen. Al die mensen steek je hun ogen uit door je auto van 2 ton op instagram te gooien. Op zon moment is het gepast dat als je het doet, dat niet aan de grote klok hangt.maar goed, dat snapt 90 procent van de "yo-mo-hoes-and-moneyz, biaaaatch" adolescenten hier toch niet. Daar kom je straks wel achter als je later groot bent en je kinderen willen nieuwe schoenen, maar je hebt niet eens geld voor pampers voor je pasgeboren kindje. Ik hoop dan dat er weer zo'n patser zijn nieuwe auto komt showen op insta, en ik hoop dat je hier nog eens aan denkt.

21 mei 2020 om 23:41

@Don Er hebben bij mij jongens gewerkt (vakken vullen) die vanaf hun 15de alleen maar spaarde en op hun 18 een BMW kochten. Hoef je dus geen talent voor te zijn, in verhouding komt het op hetzelfde neer. Leuk zo sparen voor een brommer, maar meestal verkwanselen ze een deel in de kroeg en komen ze inderdaad niet verder dan zo'n snorfiets. Maar diegene die echt een doel hebben en hun centen elke week apart houden kunnen met 18 jaar al een droom verwezenlijken, aldus ook Mo Ihattaren. Alleen kreeg hij een talent en kan jij het niet hard werken vinden, maar reken maar dat hij er wat voor over moest hebben om te zijn waar hij nu is. En Instagram is gemaakt om met je vrienden te delen wat er in je leven gebeurt of zoals bij voetballers je fans. Jij en ik hoeven het niet leuk te vinden, ongepast of wat dan ook, maar wie zijn wij?

22 mei 2020 om 00:16

Je kan hard werken op vele manieren bekijken. Ik heb van me 12e tot me 16e bij bvo gespeeld en van me 18e tot me 20e. Me broertje speelt nu 6 seizoenen bij de Graafschap en zit nu in de onder 15. 4 dagen in de week trainen soms 2x per dag. Naar school maar een totaal ander lesrooster. Je vertrekt om 07.00 uur en bent om 20.00 uur savonds thuis als 14 jarige. Vervolgens moet je op je eetpatroon letten, huiswerk maken. Je moet de meeste pleziertjes en uitjes met je vrienden laten gaan. In het weekend heb je de zaterdag als je uit moet of zondag thuis nauwelijks vrije tijd. Thuis rust? Ook daar krijg je oefeningen mee van de club. Zo kan ik nog wel een paar punten opnoemen. Lijkt me dat je dan harder werkt ja.. Mensen doen altijd maar zo kort door de bocht. Eerlijkheid zelf.. De weg naar de top is in principe nog het zwaarst dan er zijn. Ben je prof is constant proberen te presteren nummer 1. Maar de weg om prof te worden is een leidingsweg! Heb het zelf meegemaakt en ik had de mentaliteit niet en was te gevoelig voor me omgeving. Dus ja, Ihattaren heeft er hard voor moeten werken.

22 mei 2020 om 00:57

Prima, dus krijgt Ihattaren wat meer dan een (met alle respect) vakkenvuller. Maar om nu 500x zo veel te moeten krijgen!!!! Kom op, de verhoudingen zijn gewoon compleet scheef.

22 mei 2020 om 01:10

Hoop dat je niet vergeet wat een Ihattaren moet laten voor zijn beroep. Waar jij in de avond misschien nog een fles je open trekt liggen zij vaak al op bed. Dan komt daar de media aandacht bij kijken van interviews en continue aangesproken worden op straat voor een selfie. Ga er maar aan staan als 18 jarige en hij doet hetzelfde als andere Nederlanders, een foto maken van zijn auto alleen zijn bereik en budget is groter. Als hij nu een Kia had gekocht waren er ongetwijfeld opmerkingen gekomen dat hij met zijn salaris toch wel wat mooiers had kunnen kopen.... En zo doe je het nooit goed

22 mei 2020 om 02:54

Doncoxxx, je praat wel even heel makkelijk over het prof voetballer zijn. Met alleen talent kom je er niet, genoeg voorbeelden. Vele prof voetballers doorlopen de jeugdelftallen van de profclubs, dat begint al bij een slordige 6 jaar. Die starten hun leven niet met een normale jeugd maar alles draait om topsport. Hoe laat denk je dat die jeugdspelers sochtends worden opgehaald zodat ze voor schooltijd kunnen trainen?verdienen de voetballers teveel geld? Jazeker! Komt het allemaal zo aanwaaien zoals jij beweerd, zeker niet! Verder zullen er altijd mensen zijn die het goed hebben en mensen die het slechter hebben dat is nu eenmaal zo.

22 mei 2020 om 02:59

Alifurufr, mooie reactie sluit ook aan wat ik in een docu over de Sneijder familie zag. Snap ook niet dat mensen zoals Doncoxxx zo makkelijk praten over dit alles.

22 mei 2020 om 03:26

Alifuru. Ja zo werkt het wel enigszins. Maar wel lichtelijk overtroffen allemaal. Heb zelf ook vanaf mijn dertiende bij een bvo gezeten tot mijn achttiende. Moest je inderdaad veel trainen en opletten met wat je doet qua levensstijl. Met alle respect, maar je voert gewoon je hobby uit. Ben inmiddels een stuk ouder en speel voor mijn plezier in de Kelderklasse bij een eerste elftal. Ik heb nooit nagedacht over hard werken. Nu moet ik pas hard werken, en dan heb ik het niet over voetballen. Heb het zelf helaas vergooit, maar van je hobby je beroep maken is niet zwaar. Daar moet je alleen maar van genieten, en later kun je daar dus ook nog van blijven genieten. Heb zelf ongelofelijk veel spijt van al die dingen die ik niet moest doen, maar helaas wel allemaal heb gedaan...

22 mei 2020 om 08:23

Wat een onzin man. Ik voetbalde elke dag. Eerst naar school, maandagavond zaalvoetbaltraining. Dinsdag selectietraining, woensdag trainde ik E-junioren. Donderdag selectietraining. Vrijdagavond zaalvoetbal. Zaterdag deed ik vaak mee in het team van mijn broer en zondag moest ik zelf ballen. Oh ja, en daar kwam ook huiswerk bij. Heb het nooit als zwaar ervaren. Ik wilde gewoon altijd voetballen.

22 mei 2020 om 10:07

@Gerben1978, en wat moeten anderen laten dan? Alsof ik met mijn reguliere baan er maar op los kan leven doordeweeks. Elke Nederlander met werk gaat tijdig naar bed en laat doordeweeks een biertje staan als er de dag erna vroeg uit bed moet worden gestapt om fris aan het werk te kunnen. Jullie overschatten het echt enorm.

22 mei 2020 om 11:42

@JowsDenk er toch anders over, want mensen zoals jij en ik kunnen regelmatig een biertje doen of patatje op zijn tijd. (Ik zeg kunnen want er zijn velen die idd ook gedisciplineerd leven met een reguliere baan). Kilo meer of minder, ach wat maakt het uit. Dit is topsport hé, dus continue verplicht letten op je voeding, je rust en daar komt dan nog de media aandacht bij wat met Social media heftig. Ga er maar aan staan als 18 jarige jongen waar je ook nog eens als een vedette wordt gezien dus alle ogen op jou gericht. Als zo'n jongen nou zo'n auto wilt kopen en hij plaatst dit met trots op Social media. Dat moet toch gewoon kunnen, want ook hij heeft er hard voor gewerkt. En met talent alleen bereik je niet waar hij nu staat, dus hij heeft het wat mij betreft verdiend. Dat de auto duurder is dan die van een andere arbeider, JA zoals zit de markt nu eenmaal in mekaar, want er gaat enorm veel geld om in het voetbal. Neemt niet weg dat ik het jou en ook andere arbeiders gun om een mooie auto te kopen, want ook jij werkt er ongetwijfeld hard voor. Mogelijk zal dan de categorie auto anders zijn en dat is het verschil tussen een arbeider (waar ik ook onder val) en een profvoetballer. Persoonlijk heb ik daar geen moeite mee.

22 mei 2020 om 08:04

Grotendeels mee eens. Het is zijn geld als daar mag hij mee doen wat hij wil. De opmerking 'ik heb er hard voor gewerkt' mag hij wel weglaten, want daarmee voedt hij het gelijk van de woorden van Verbeek. Ik hoop ook dat hij met beide benen op de grond staan, maar heb toch ook al een paar dingen in het veld gezien die me niet bevielen. Dat ging dan om houding niet om voetbal want voor hem kom je naar het stadion.

Tja, ik vind het ook niet zo gepast om met een dure auto te pronken in tijden van crisis. En ik vind het ook niet zo gepast dat een jongen van achttien op zo'n toon praat over iemand die drie keer zo oud is en al veel langer meeloopt in de voetballerij. Maar omdat het Verbeek betreft, heb ik er minder moeite mee. Die man kikt op het maken van vijanden, lijkt het... Zelden iets positiefs uit zijn mond gehoord.

21 mei 2020 om 22:21

“Niet gepast om met een dure auto te pronken in tijden van crisis”. Wellicht had hij deze auto al een half jaar geleden besteld. Dan kan hij er niks aan doen dat nu de crisis uitbreekt. Ook vind ik er niks mis mee dat hij als 18 jarige jongen die er inderdaad hard voor gewerkt heeft er trots op mag zijn. Trouwens, deze auto heeft niet de prijs gekost die Verbeek hier stelt. De auto is tweedehands dus hij zal de volledige prijs er niet voor hebben betaald

21 mei 2020 om 22:25

Ik gun hem ook zeker die auto, van mij mag hij er tien hebben. Vind alleen het moment waarop ie 'm deelt met de buitenwereld niet helemaal juist gekozen. Kan me voorstellen dat hij fans heeft die het financieel zwaar hebben en hier niet zo vrolijk van worden.

21 mei 2020 om 23:38

Hij heeft hem niet gestolen en het is zijn geld zijn keuze. Alleen zegt hij wel ik houd van auto’s en doe het niet om er mee te patsen. Dat kan maar dan is het niet logisch dat ik dan op instagram 5 foto’s zie van hem en zijn broer waarop het toch wel heel erg lijkt dat hij het belangrijk vindt om de wereld te laten zien dat hij een rs6 gekocht heeft. Dat is wel inconsequent.

21 mei 2020 om 22:24

Pak hem dan op voetbal gebied en niet op zijn vrijetijd. Nu wordt het persoonlijk. Ihattaren beantwoord hier juist goed om van zich af te bijten.

21 mei 2020 om 23:10

Naast dat ik de reactie van Ihattaren prima vind, is het wat mij betreft ook uitstekend dat hij flinke aankopen doet. Laat dat geld maar rollen, is veel beter voor de economie dan wanneer hij het op de bank laat staan.

21 mei 2020 om 23:33

So true! Schrik niet, want het is echt schokkend wat je nu gaat lezen. De banken verdienen schandalig veel geld aan je spaar geld. Ze maken gretig misbruik van.

21 mei 2020 om 23:18

Dus je mag wel een auto van 500 euro kopen, en op een Facebook zetten maar een auto van 180k mag niet? Waarom niet? Omdat mensen er weer eens niet tegen kunnen dat een iemand anders veel geld maakt? Prima reactie van Mo, hij is een top talent, één van de grootste talenten van de wereld, en al die zeurende mensen zijn meestal mensen die lekker 1500 euro per maand verdienen met 40 uur per week werken, misschien hadden die maar door moeten leren, dan hadden ze ook een duurdere auto kunnen halen.

22 mei 2020 om 00:02

Het heeft niet zoveel te maken met 'er niet tegen kunnen' van andere mensen. Geen afgunst, jaloezie of wat dan ook. Puur het besef dat de halve natie het financieel zwaar heeft of gaat krijgen. Als Ihattaren daar bij stil stond, zou hij er waarschijnlijk zelf voor kiezen om nog even te wachten met dit soort foto's.

22 mei 2020 om 03:03

Voetbalvreugd, zo'n auto zit een levertijd op dus die is ver voor de crisis besteld. Maar dan nog, als hij het geld heeft en het er voor over heeft wat is dan het probleem? Zou je het serieus verstandiger vinden als hij het dan bijvoorbeeld op de bank laat staan? Wat denk je dat er gaat gebeuren als iedereen op zijn geld gaat zitten? Het is veel beter om geld uit te blijven geven om zo de economie draaiende te houden. Voorwaarde is dat je het geld dan natuurlijk wel moet hebben en kunnen missen. Verder als je zo reageert als Verbeek en blijkbaar overal een ongezouten mening over hebt dan kan je weinig respect verwacht al was die man 300 jaar. Dat gezegd te hebben waar was Verbeek zijn respect toen hij Makaay even ging vertellen hoe hij moest voetballen?

22 mei 2020 om 09:25

Het gaat me niet om de aankoop zelf, iedereen moet met z'n centen doen wat hij wilt! Ik ben het zelfs met je eens dat hij het beter kan uitgeven dan op de bank laten staan. Louter het moment van plaatsen van de foto vind ik ongelukkig, in een tijd dat half Nederland moet vrezen voor z'n inkomsten. En Verbeek is absoluut een zuurpruim, dat vermeld ik ook nadrukkelijk in m'n eerste reactie.

Ben toch bang dat deze jongen mentaal een risicogevalletje is. Als je kijkt naar z'n houding in het veld af en toe (bv tegen Bruma na een misverstand) en wat ongeïnteresseerde interviews. Maar hoop toch dat het een ster in NL elftal wordt.

21 mei 2020 om 22:29

Mentaal een risicogeval op basis van houding in het veld en interviews? Voor de duidelijkheid, 18 jaar en de druk van PSV lag op zijn schouders nadat Malen geblesseerd raakte en Bergwijn vertrok. Hij was ontzettend gretig om het goed te doen. Ziyech is ook niet geweldig in interviews en heeft af en toe ook niet de beste houding, maar mentaal is het toch echt een beest die je niet van de wijs brengt

21 mei 2020 om 22:34

De opmerking 'ik heb er altijd hard voor gewerkt'. Op de leeftijd van 18 kan je je dan een 2de hands scooter veroorloven. Het is idioot dat zo iemand zich al z on auto kan veroorloven en er zo mee loopt te pochen in een tijd dat tienduizende werkenden met modale banen hun baan verliezen.

21 mei 2020 om 22:38

dan heb je totaal geen idee van de salarissen die jeugdspelers tegenwoordig verdienen.

21 mei 2020 om 22:49

@lord, als je je op 18e slechts een 2e hands scooter kan veroorloven dan had je misschien gewoon wat meer moeten werken en sparen. Je kan prima op die leeftijd 7000/8000/9000 euro hebben gespaard van een simpel baantje bij de appie. Vroeg beginnen met werk, op feestdagen werken, op zondag werken. Vanaf je 18e ergens werken waar je toeslagen kan pakken. Daar kan je nog best een leuke 2e hands audi van halen, weliswaar geen rs maar wel een leuke a5.

21 mei 2020 om 22:57

Hij heeft er toch ook hard voor gewerkt? Je komt niet zomaar in het eerste van Psv en al helemaal niet op die leeftijd. Dat het werk niet in verhouding staat naar het riante salaris is een andere discussie, maar je komt niet zomaar in het eerste van een Nederlandse topclub.

22 mei 2020 om 02:07

Waarom doet het jou zo veel dat een jonge man een dure auto kan kopen?

21 mei 2020 om 22:31

In interviews valt dat best mee, ik snap wel dat het best moeilijk is jezelf een makkelijke houding te geven in een interview als je nog jong bent en dat allemaal nieuw voor je is, mediatraining of niet.

21 mei 2020 om 22:34

Valt volgens mij wel mee. Op dat harde werken na zegt ie volgens mij geen gekke dingen. En hij accepteert gewoon dat ie zonder telefoon zit als ie naar bed gaat.

21 mei 2020 om 22:56

Mwa, wat Bruma toen deed was ook gewoon dom en ik snap dan dat je dat wellicht niet zo goed kan hebben als je met je hoofd bij een wedstrijd bent. Voor de rest lijkt hij een leergierige jongen die hard werkt voor zijn carrière. Dat zie je ook aan zijn uitspraken over zijn afspraken met zijn moeder en hoe hij dat doet om een goede nachtrust te hebben. Het is natuurlijk ook nog een jonge gast he, recent pas 18 geworden. Geef hem wat dat betreft ook nog even de tijd.

Dit heeft niets met terugslaan te maken, dit is simpelweg op een beschaafde manier iemand van repliek dienen. Deze voetballoze weken zijn voor iedereen saai, maar dat betekent niet dat voetbalzone op zoek zou moeten gaan naar relletjes. Goeie reactie van Ihattaren, al snap ik zelf de opmerking van Verbeek ook wel weer.

21 mei 2020 om 23:03

Het wordt natuurlijk ook lekker overdreven, omdat drama zeker in deze tijden natuurlijk verkoopt, maar er is niet zoveel aan de hand. Verbeek heeft ergens wel een punt natuurlijk, maar aan de andere kant lijkt mij niet dat Ihattaren dit gedaan heeft om patserig te doen. Verplaats je in hem: een jonge jongen die simpelweg gewend is veel geld te hebben en in zijn enthousiasme naar zijn eigen financiële draagkracht een mooie auto koopt omdat hij daar altijd al van gedroomd heeft. Misschien niet heel handig om dat in deze tijd breed op social media te zetten, maar daar zal geen kwade opzet in hebben gezeten. Als hij daar op dat moment ook even niet bij na heeft gedacht (kan gebeuren, jonge gast die vooral met voetbal bezig is geweest in zijn leven) wil dat ook weer niet zeggen dat hij volledig in zijn eigen wereld leeft of niet stil staat bij de maatschappij. Ihattaren komt op mij over als een wat introverte, maar lieve jongen met een groot hard.en vergeet natuurlijk niet: deze jongen heeft nogal wat te verwerken gehad, op persoonlijk (zijn vader) en professioneel (vaste waarde in PSV 1 worden, keuze voor Oranje) gebied.

Heb je helemaal gelijk in Mootje, je mag dus geen auto kopen vanwege de coronacrisis? Die jongen heeft er heel lang heel hard voor gewerkt, dan mag hij zich zelf best belonen. Als je een beetje verstand van auto’s hebt heeft hij geen Audi R8 maar een RS6 gekocht en zeer waarschijnlijk ook geen 198 duizend euro voor afgetikt. Maar we hebben in Nederland altijd wel wat te zeiken.

21 mei 2020 om 22:22

Ik meende dat die 198 duizend destijds (in 2018) de nieuwprijs was en Ihattaren hem dus gewoon tweedehands heeft gekocht. Scheelt al een stuk in dat geval.

21 mei 2020 om 22:22

Ik gun iedereen z'n plezier en ik gun Ihatteren dus ook deze mooie auto. Maar ik had 't wel gepaster gevonden als hij een foto had geplaatst wanneer deze crisis voorbij is. Er zijn gigantisch veel mensen die nu in financiële nood (dreigen te) raken. Niet dat 't zijn schuld is, maar helemaal netjes vind ik het ook niet...

21 mei 2020 om 22:27

Tijd maakt toch niks uit? , hij beloont zichzelf zoals iedereen dat graag doet. Tja je hebt ook profs die in deze tijd nog durven te vragen om salarisverhoging🙄. Maargoed vele mensen doen dit vast wel weer omdat dit een “marrokaantje” is. Als frenkie de jong dit deed was er niks aan de hand...

21 mei 2020 om 22:30

Hm, ik hoop dat je met die laatste zin niet op mij doelt. Ik ben de grootste voorvechter van een multiculturele samenleving en ben als blanke Hollander de eerste om te erkennen dat we (helaas) in een racistisch land leven. Dus mijn oordeel over deze actie van Ihattaren heeft niets te maken met zijn Marokkaanse roots. .Met zijn timing doel ik op de coronacrisis. Niet op het feit dat hij die auto koopt, die gun ik hem van harte, maar het moment van delen met de buitenwereld.

21 mei 2020 om 22:51

Voor corona zaten mensen ook in een financiële crisis. Als mensen het zelf niet breed hebben en daarom andere mensen het licht in de ogen niet gunnen heb ik weinig medelijden met ze. Zijn vaak hetzelfde soort type mensen namelijk. Hun situatie ligt aan alles en iedereen behalve bij zichzelf.

21 mei 2020 om 22:33

Een RS6 uit 2018 kost normaal tussen de 110 en 120k met een lage kilometerstand dus hij heeft nooit 198k neergelegd.

22 mei 2020 om 08:30

Heel lang heel hard voor gewerkt? Wat ‘n onzin is dit zeg. Vroeger, in de mijnen, daar werd hard gewerkt! Dit soort voetballertjes moet zich eens heel goed realiseren dat ze ontzettend geluk hebben met een dosis talent die ze hebben. Als je dan vervolgens zo belachelijk veel betaald krijgt dat het je eigenlijk niet uitmaakt dat je 20% moet inleveren, dan mogen we toch wel verwachten dat ze tijdens hun trainingen ende wedstrijdvan 90 minuten ‘hard werken’. En zelfs dat doen sommige al niet meer. Het is echt een verwaande generatie. Ik mis van Gaal in de voetbalwereld. Met zijn keiharde discipline. Iets wat dit soort gasten nodig hebben.

Dit is niet terugslaan maar dit heet zo mooi “koeltjes” reageren. Ik snap ihattaren zijn reactie wel, hij kocht gewoon een auto die hij mooi vind en dat mag hij zelf weten natuurlijk. Als anderen zich hieraan storen is dat hun probleem, het is zijn geld en hij doet daarmee wat hij wilt!

Altijd spelers die dan zeggen “dat boeit me niks” of “dat doet me niks”. Ik heb altijd een beetje het idee dat dat van die grootspraak uitspraken zijn. Zo van ‘kijk mij het niets boeien wat anderen vinden’. Niks tegen Ihattaren specifiek nu ofzo. Maar vind het wel opvallend. Alsof ze zich groot willen maken naar anderen toe

21 mei 2020 om 22:20

Wat moet hij anders zeggen dan? hij kan ook gaan schelden/afkraken etc maar daar schiet je ook niks mee op. Hij reageert gewoon op een gepaste manier terug.

21 mei 2020 om 23:38

Als je goed, maar echt heel goed leest, zie je dat ik zeg niet specifiek Ihattaren zijn reactie te bedoelen, maar in het algemeen. Het zou verfrissend zijn als een speler dan leuk of gevat reageert, maar toch met respect. Zeg iets met een knipoog ipv dat serieuze ‘het doet me niks’.

22 mei 2020 om 00:19

ja zelfde als in het algemeen, je kan het best negeren of gewoon zeggen dat het je niks doet.

21 mei 2020 om 22:23

Aan de andere kant heb je een groep die zit te zeuren omdat een jongen een auto koopt die hij met zijn legaal verdiende geld heeft gekocht. Vul zelf in welke irritanter zijn.

Gent Jan Verbeek die voor anderen wilt bepalen hoe ze hun geld besteden. Of ie nu een vliegtuig koopt, het geld aan 435 prostituees besteedt of een Audi RS6 koopt. Laat die jongen lekker.

21 mei 2020 om 22:24

Hahaha inderdaad, snap echt het gezeik niet. Zeiken om te zeiken, daar is Verbeek blijkbaar wel een goeie in.

Vergeet ook niet dat in de marrokaanse cultuur status belangrijker is dan in de Nederlandse cultuur. Verbeek zou daar wellicht iets meer begrip voor moeten hebben. Hij geeft het geld uit aan een auto, andere mensen weer aan andere spullen.

21 mei 2020 om 22:37

We zijn hier toch in Nederland, wij hebben toch niks met de Marokkaanse cultuur te maken?

21 mei 2020 om 22:44

Ja dag als je achtergrond Schots is loop je misschien ook af en toe rond met een rok, ga je daar dan ook kritiek op hebben omdat het niet echt binnen de “Nederlandse” cultuur hoort?

21 mei 2020 om 23:14

Wat een vergelijking zeg Lierse... Zo kunnen we ook wel alles onder de cultuurnoemer gooien. Ongegeneerd je materiële bezittingen bewust bij zoveel mogelijk mensen onder ogen brengen in de hoop een bepaalde status af te dwingen bij een bepaalde groep onder dezelfde paraplu brengen als de kilt.

21 mei 2020 om 23:30

Het ging me er eerder over dat het nogal vreemd is dat we iets niet moeten accepteren omdat het niet onder onze “eigen cultuur” valt. Het is trouwens gewoon de attitude van de hele jonge generatie hoor, niet alleen van de Marokkaanse. Pronken met dure dingen hoort er nu eenmaal bij.

22 mei 2020 om 03:10

Beetje simpele opmerking niet? Het betreft hier een persoon die kon kiezen om uit te komen voor twee landen, zou die dan opgegroeid zijn met twee culturen?

Nou ja informatie niet geheel correct. Audi R8 en RS6 zijn in basis een hele andere bolide. Alleen al de aandrijving is anders. Daarnaast zal Mo deze auto echt niet hebben gekocht voor bijna 200.000 euro. Dat is de nieuwprijs van zijn auto. De auto is tweedehands daarnaast een uitloop model met daarboven op deze corona crisis dus hij zal waarschijnlijk een vrij schappelijk prijs betaald voor zijn Audi.On-topic: Ik vind dat Mo lekker zelf moet beslissen wat die doet met zijn geld, hij heeft r zelf hard voor gewerkt. Wellicht had hij het niet op Instagram hoeven te plaatsen omdat het toch voor scheve gezichten kan zorgen.

Die jambek van een verbeek mag hem wel, een veeg uit de pan geven. En Mo mag dat niet? Weer een gevalletje hypcriesme, Mo koop er nog een!! Niemand die bepaald wat jij met je geld koopt

22 mei 2020 om 00:06

Wie noem je hier dan hypocriet? Ik weet zeker dat veel Voetbalzone-leden de kritiek van Verbeek ook afkeuren. Echter staat in dit artikel de reactie van Ihattaren centraal, dus lijkt het me logisch dat men daar op reageert.

"ik heb er altijd hard voor gewerkt". Hij komt net kijken!

21 mei 2020 om 22:53

Jij dacht dat je op zijn leeftijd puur en alleen op talent basisspeler in PSV 1 wordt? Niet door hard werken en een heleboel dingen op te geven?

21 mei 2020 om 23:22

Nee hoor. Maar "altijd" vind ik op 18-jarige leeftijd een beetje overdreven klinken.

21 mei 2020 om 23:29

Dat is nog steeds niet hard werken

21 mei 2020 om 23:37

hoezo is dat niet "hard werken" wat is hard werken eigenlijk? die jongen speelt al sinds zijn 8ste bij psv, sindsdien werkt die hard om dit te bereiken. dat hij zich een auto van 100k+ kan veroorloven doet bij u meer pijn denk ik.

21 mei 2020 om 23:59

Ik heb het niet over de auto. Dat vind ik prima. Maar over de uitspraak.

Als je op 18 jarige leeftijd er hard voor hebt gewerkt, dan denk ik eerder aan een 2de hands scooter. Realiteit nu al helemaal kwijt.

21 mei 2020 om 22:50

Dat is een ongelukkige uitspraak misschien, maar ik wat hij over zijn moeder vertelt is bemoedigend! Dat kan hem op de grond houden.

21 mei 2020 om 22:51

Wat is de realiteit? Die jongen speelt al 10 jaar bij psv, al 10 jaar werkt die hard om van zijn Hobby zijn werk te maken. dat is iets heel anders dan een 17 jarige die even 1 jaar bij die appie gaat vakkenvullen om op zijn 18e een scooter te kopen. En die heeft hoogstwaarschijnlijk ook niet op zijn 16e gedebuteerd voor Psv en onlangs een oproep gekregen voor het Nederlands elftal.

22 mei 2020 om 03:15

Hij leeft al meer dan 10 jaar als een prof dus ja dan kan je gerust stellen dat hij er hard voor gewerkt hebt. De vergelijking met die scooter snap ik dan niet zo, op wie moet dat slaan?

Ben gert-jan zelf eens als vakkenvuller tegengekomen, liep hij in oud versleten shirtje. Vind ik altijd wel mooi als je gewoon lekker nuchter en jezelf blijft. Ihattaren is natuurlijk ook een jonge gast en het hoort er tegenwoordig ook wel een beetje dat je alles maar op insta gooit, vind mo'tje verder wel een prima gozertje zit mentaal wel goed in elkaar. Vergeet niet dat hij 18 jaar is en we allemaal wel van dit gedrag hebbeb vertoont, nu is het wellicht meer met insta.

Ik neem die jongen niks kwalijk, moet ie lekker zelf weten. Ik neem het PSV eerder kwalijk dat een jongen van 18 blijkbaar zo’n salaris krijgt en dat ze dan bij mij als seizoenskaart houder gaan lopen zeuren om een paar tientjes ivm Corona

21 mei 2020 om 23:01

Zo is de markt helaas, dit is een van de meestgewilde talenten van Europa. Bieden ze hem op zijn 18e niet zo'n contract aan ga je klagen dat hij gratis de deur uitloopt. Het is helaas zo.

Deze jongen heeft groot gelijk. Als je het geld hebt mag je het uitgeven. Dat mensen vinden dat hij het dan niet mag delen vind ik ook zo'n onzin. Alsof er nu meerdere mensen gekwetst zijn door zijn uitgaven. Het zou een groter probleem zijn als alle rijke mensen nu op hun geld gaan zitten.

21 mei 2020 om 23:28

Er zijn wel degelijk mensen gekwetst door z’n woorden...ik heb er hard voor gewerkt. Te triest voor woorden

22 mei 2020 om 01:52

Dan mogen die mensen daar toch aan werken. Als profvoetballer heb je heel veel moeten laten en het is een aanslag op je lichaam. Topsport is hard werken en het verdient in dit geval veel te veel. Maar om me gekwetst te voelen omdat je het niet eens bent met iemands beeld over wat hard werken is is echt triest.

22 mei 2020 om 02:31

Heeft die ook gedaan. Een profsporter word je niet zomaar.

Hij moet zelf weten wat ie met zn geld doet, maar wie dingen op instagram zet, moet zowel likes als kritiek accepteren. En Verbeek heeft natuurlijk wel een punt. En er hard voor gewerkt, tja, ik vind dat gezien de beloning relatief te noemen.

Die jongen heeft eerlijk zijn geld verdient en mag het gewoon uitgeven aan wat hij wilt. Ik begrijp dat posten op insta alleen niet zo. Dat ligt echter veel meer aan mij, dan aan degene die het doen. Bevalt het je niet wat je van een persoon ziet? Ontvolg hem en ga door met je leven.

Ik heb er altijd hard voor gewerkt....dat zijn de woorden van een 18-jarige Een fabrieksarbeider die 30 jaar aan de band heeft gestaan,mag zoiets zeggen.meneer komt net kijken...dat ie de auto koopt is zijn goed recht,maar dan zoiets zeggen...dan mis je iedere realiteitszin.

21 mei 2020 om 23:26

Echt hè. Ik wordt gewoon kwaad als ik dat zinnetje lees. Hoe durft ie het te zeggen. Ik gun hem z’n dure auto als dat z’n droom is maar die woorden.

Het is toch werkelijk waar niet te geloven he. Wat is het probleem man. Hij mag toch kopen wat hij wil met zijn eigen geld. Waarom moet men zoeken naar iets wat er niet is. Heb echt het gevoel alsof hier continue iets negatiefs gezocht wordt of om een reactie uit te lokken. Met kucku of hoe die heet ook al en waarom? Hoop toch niet omdat ze een buitenlandse afkomst hebben. Laat ze lekker genieten man. Men oppert voor vrijheid en noem maar op maar wil even gaan opeisen wat een ander wel en niet moet doen, kom nou. Wat een onzin. Alsof andere jongens geen bolide hebben aangekocht maar blijkbaar is die negatieve hype op hen niet gewenst. Wat een vreemde zaak zeg.

22 mei 2020 om 07:49

Het gaat zeker niet om afkomst, jongens als Karsdorp, Noa Lang, Kluivert worden ook genoeg aangepakt. Allemaal een andere afkomst. Berghuis wordt ook aangepakt voor zn gedrag in het veld. Als je in een tijd van crisis, op het moment dat er een discussie is of spelers salaris in moeten leveren, als 18 jarig jongetje een foto deelt met je auto van 2 ton is dat gewoon niet handig. Natuurlijk heeft hij er 'hard voor gewerkt', maar zo werkt 80% van Nederland hard. Hij heeft het helemaal zelf verdiend, maar het is gewoon een slechte timing.

Ik heb er hard voor gewerkt? Sorry? Hoe durft dat joch dat te zeggen? Kan iemand die jongen eens een dagje in het ziekenhuis mee laten lopen? Daar wordt pas hard gewerkt. Wij werken ons helemaal kapot en verdienen amper een cent. In een sportschool zitten en tegen een bal trappen is niet hard werken. En dan ook nog zeggen het boeit me niet wat ie zegt? Zeg dan gewoon meneer Verbeek heeft zijn mening en dat mag. Ik heb dit zo gedaan omdat ik het leuk vond. Dat komt heel anders over dan het boeit mij niet. Dat zinnetje dat hij het anders kon verwoorden kan ie ook tegen zichzelf gaan zeggen. Heel mooi voor hem dat z’n droom is uitgekomen met die auto maar waag het niet nog eens te zeggen dat je er hard voor hebt gewerkt. Je hebt je hobby uitgevoerd en bent daar rijkelijk voor betaald. Wij stampen de hele dag door voor een paar stuivers.

21 mei 2020 om 23:38

Beter had ik het niet kunnen zeggen. De meeste beseffen hier niet dat het niet normaal is dat een 18 jarige jongen zo veel geld verdient. Toont misschien aan hoe de huidige millenials denken. Hard werken? My ass.

22 mei 2020 om 00:11

@007, lol deze jongen is echt een aantal jaar te jong om millenial te zijn. Millenials kenmerken zich vooral door ervaringen opdoen, veel willen reizen. Millenials zijn juist de idealistische generatie die opzoek is naar zingeving in werk. En ohja de gemiddelde millenial heeft inmiddels zelf al 2 kinderen, dat zijn bijna allemaal dertigers. Deze jongen is Gen Z. De generatie Gen Z staat er wel om bekend geld belangrijk te vinden en vinden spullen belangrijker dan ervaringen.

22 mei 2020 om 01:12

Ik vind die twee dingen redelijk los staan van elkaar. Hij verdient veel te veel, net als bijna elke topvoetballer bij grotere clubs. Voetbalsalarissen staan dan ook maar zelden enigszins in verhouding met de geleverde arbeid. Ook in dit geval niet. Ihattaren verdient veel meer dan hij nodig heeft. Ondertussen worden cruciale beroepen als de zorg en het onderwijs zwaar onderbetaalt, terwijl die mensen extreem hard werken. Ja, ook buiten deze corona crisis. Dat is extreem krom, kwalijk en een walgelijk bijproduct van onze maatschappij. Desondanks, als je het financiã«le plaatje vergeet, werkt Ihattaren wel degelijk hard. Je komt niet zomaar op jonge leeftijd in het eerste van een grote club als Psv. Daarvoor moet je vanuit je jonge jaren al hard werken om telkens in de hogere jeugdteams te komen en daarna moet je de stap naar het betaald voetbal en het eerste maken. Daar moet je tevens hard voor (blijven) trainen en het vergt veel discipline. Het ''je wordt rijk met je hobby'' is ook niet echt een goed argument, aangezien er ook mensen zijn die hun werk als hun hobby beschouwen of in ieder geval gewoon leuk vinden om uit te voeren en er een goed zakcentje mee verdienen. Denk bijvoorbeeld aan It'ers/softwareontwikkelaars. Ihattaren mag zich daar wel gelukkig mee prijzen ja, maar hard werken om te bereiken wat hij al heeft bereikt en nog mogelijk gaat bereiken zal hij zeker moeten.

22 mei 2020 om 03:29

007, dus omdat zijn vergoeding naar jouw mening niet klopt heeft hij niet hard kunnen werken? Hij speelt al 10 jaar bij Psv, weet je wat voor impact dat heeft gehad op zijn jeugd en wat hij er allemaal voor in heeft moeten leveren? Lees hierboven de reactie van Alifurufr over die impact.

21 mei 2020 om 23:47

Je besteedt wel erg veel aandacht aan Ihataren die een auto koopt. Ik zou zelf nooit zo'n auto kunnen kopen maar ik gun het deze jongen en ieder ander van harte. Zo'n jongen wordt op zijn auto aangesproken en geeft daar een gewone reactie van een 18-jarige op en gelijk komt er een zedenpreek over dat hij eens in een ziekenhuis moet gaan kijken. Sorry, dat is wel zó demagogisch, als je eerder was geweest met deze reactie had je vast veel duimpjes gescoord. Verder zeg je: 'waag het niet nog eens om...' Wat ga je doen als hij het nog eens zegt?

22 mei 2020 om 00:17

Topsport is toch werk? En dan maakt toch niet uit hoe oud die topsporter is. Iemand aan de lopende band, een dokter of n dierentemmer kan net zo hard werken als iemand die van zn hobby zn werk heeft gemaakt. Echter, je gaat nu appels met peren vergelijken... Het beroep is anders maar dan kun je nog steeds hard werken. Een profvoetballer moet n hoop dingen laten en vooral ook doen wil ie het 1e van n BVO halen, laat staan de top. Niet zo druk maken joh, ik begrijp wat hij bedoelt, misschien miet de goede woorden gekozen, maar het is niet dat hij met deze woorden het werk van andere beroepen devalueert ofzo...

22 mei 2020 om 03:03

Lol dus topsport bedrijven is niet keihard werken en alles komt zomaar even voorbij toch. Je moet het keihard werken ook niet een eigen invulling gaan geven. Want dan mag niemand meer daarover praten. Iedereen die iets bereikt op een eigen manier werkt er keihard voor. Ihattaren net zo met zijn familie bijv. hebben hier naar toe gewerkt. Dat zij snel veel geld verdienen is een ander verhaal maar ook zij hebben een traject doorlopen. Laten we aub niet jaloers gaan doen, de spelers verdienen veel ja, maar laten we hen niet gaan misgunnen.

22 mei 2020 om 03:23

Soccerfan_1, van jezelf roepen dat je hard werkt daar ken ik er nog wel een paar van wil je een sticker joh? Wel typerend dat op je profiel administratie MBO staat en dat je hier beweerd zorgverlener te zijn. Of draaien ze bij de administratie tegenwoordig ook al dubbele diensten? Lees hierboven de reactie van o.a. Alifurufr, die jonge voetballers draaien al lange dagen (12 uur) voordat ze hun puberjaren beginnen, kennen geen jeugd want alles draait om topsport en een stukje (verplichte) school maar noem het gerust een simpele hobby hoor..

Mooie reactie. Zo is dat. Hij heeft het geld eerlijk verdiend. Wie zijn wij om daar over te oordelen. Die jongen heeft een zwart jaar. Heeft zijn vader verloren. Deze auto was zijn droom zegt hij. Mooi toch

Voor de haters die hier zo reageren: zoek een leven man, ipv huilen dat voetballers teveel verdienen. Slaat helemaal nergens op, hoe kan je een mening delen van Gertjan Verbeek joh?! Die man wilde geen salaris inleveren ivm de Corona, en is vervolgens opgestapt. Wat een hypocriet zeg! en dan janken over een jongen die zn vader heeft verloren en zovaak op live televisie in tranen is gaan uitbarsten door het verlies van zn vader. Ongelooflijk! Vooral @Tipptopp zoek een leven joh hater, mensen zoals jullie snappen het leven niet naar mijn mening.

Hij is duidelijk op zijn vingers getikt. Eerst zo stomme actie en dan de goedheiligman spelen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4145
2.Vitesse3818
3.PSV3722
4.Feyenoord3519
5.AZ3416
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller169
E. ZahaviAanvaller93
R. SchmidtUnknown
J. PiroeAanvaller71
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper160
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

17 fans
18 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 PSV 14 2 0 0
2019/2020 PSV 22 3 0 0
2018/2019 PSV 12 0 0 0
2018/2019 PSV U19 12 5 0 0
2018/2019 Jong PSV 2 1 0 0

In de wandelgangen

Woensdag 20 januari
Voormalig rechtsback Cicinho heeft Alexandre Pato (31) gevraagd om naar Sivasspor te komen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren