Broederliefde, Depay en Rodrigues slaan handen ineen voor gezamenlijke liefde

Woensdag, 20 mei 2020 om 16:37Chris Meijer • Laatste update: 16:59

Broederliefde, Memphis Depay, Garry Mendes Rodrigues en een ‘andere grote voetballer die anoniem wil blijven’ slaan de handen ineen om Sparta Rotterdam en zijn fans te steunen. De hiphopgroep maakt via Instagram bekend dat er is besloten om acht seizoenkaarten te kopen bij de Rotterdamse club en deze via een verloting beschikbaar te stellen. Eerder maakte Georginio Wijnaldum al bekend zijn oude club te steunen in een financieel lastige tijd.

“Dit is een winactie voor alle mensen die Sparta Rotterdam een warm hart toedragen: vandaag zijn de seizoenskaarten van Sparta voor aankomend seizoen in de verkoop gegaan. Het is nu helaas voor iedereen een tijd van onzekerheid, omdat het afwachten is tot de samenleving weer ‘normaal’ wordt. Het is daarom extra belangrijk om in deze tijden elkaar te steunen en wij zouden Broederliefde niet zijn als wij dat niet op onze manier zouden doen!”, schrijft Broederliefde op Instagram.

“In samenwerking met Memphis Depay en Garry Mendes Rodrigues, die beiden een Sparta-verleden hebben, en een andere grote voetballer die het liefst anoniem blijft, stellen wij aantal seizoenkaarten beschikbaar. We hebben bewust gekozen voor verschillende seizoenkaarten, zodat iedereen kans maakt!”, zo valt er te lezen. Er worden twee seizoenkaarten beschikbaar gesteld op de Dennis Neville Tribune (voor mensen van 19 tot en met 64 jaar), twee gezinskaarten (één kind, één volwassene), twee kaarten op de Bok de Korver Tribune (voor kinderen tot achttien jaar) en twee kaarten voor mindervaliden.

Depay speelde tussen 2003 en 2006 in de jeugdopleiding van Sparta, waarna hij via PSV en Manchester United bij Olympique Lyon terechtkwam. Rodrigues kende een lastigere aanloop richting het profvoetbal en speelt tegenwoordig voor Fenerbahçe, dat hem huurt van Al-Ittihad Club. Hiphopgroep Broederliefde kent zijn wortels in het westen van Rotterdam en de leden speelden ook in de jeugd van Sparta, maar kozen uiteindelijk voor een muziekcarrière. Broederliefde trad ook al eens op in het stadion van Sparta.Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door bf1994)

Toch vaag dat ik dan het gevoel krijg van jullie zijn zo rijk en dan zo weinig seizoenskaarten. Terwijl ze eigenlijk helemaal niets verplicht zijn en gewoon een prima actie houden uit eigen initiatief.

20 mei 2020 om 16:56

Ja dat gevoel heb ik ook, maar dan denk ik gelijk eraan dat ze totaal niet verplicht zijn om het ook te doen.

20 mei 2020 om 17:01

Dit dacht ik zelf dus ook. Heb je als miljonair echt een warm hart voor een club, doe het dan ook gelijk goed zou je zeggen. Wat schiet de betreffende club nou op met een paar seizoenkaarten? Van Dijk, Koeman die ook een dergelijke actie hadden ondernomen. Ik denk eerder dat deze BN’ers eerder goodwill aan het kweken zijn dan dat ze echt de helpende hand willen toereiken; anders kom je hier niet mee in de spotlights.

20 mei 2020 om 17:06

Tja, zeer unpopulair opinion, maar als je Van Dijk zijn "bijdrage" dan afzet tegen teamgenoot Salah, die doodleuk 3 miljoen$ (!!) doneert voor een ziekenhuis in Egypte, en ook nu tijdens Corona heeft deze Mohamed duizenden tonnen voedel naar Egypte laten verschepen etc.Terwijl ze allebei even veel verdienen. Van Dijk is niks verplicht uiteraard maar toch ironisch dat de zogenaamd """egoïstische""" Mohamed (maar heeft meeste assists van ALLE Liverpool spelers sinds 2017) online letterlijk elke week werd afgezeken door bepaalde "reaguurders" terwijl oNzE Van Dijk wordt aanbeden en heilig is verklaard. (no offense naar Van Dijk trouwens)

20 mei 2020 om 17:14

Schandalige reactie.

20 mei 2020 om 17:22

De ongemakkelijke waarheid vertellen vindt jij "schandalig"?Tamelijk bizar aangezien ik ON TOPIC simpelweg het verschil beschrijf tussen Van Dijk en teamgenoot Salah hun bijdragen aan de Corona crisis. Moest ik dan gaan liegen en zeggen dat Van Dijk 3 miljoen aan een ziekenhuis doneerde en voor duizenden tonnen aan voedsel naar Afrika stuurt en dat Salah slechts een paar seizoenkaarten doneert aan zijn oude club? Jij bewijst hiermee letterlijk eerder gemaakt punt dat oNzE Van Dijk heilig is verklaard en dat zelfs gefundeerde kritiek niet wordt gewaardeerd. Dank hiervoor.

20 mei 2020 om 17:41

@caykurrizespor, wat Sparta eraan heeft? Influencermarketing. Normaal moet je bekende personen ervoor betalen om een gesponsorde post te krijgen. Deze krijg je nu gewoon gratis. Het is gewoon enorm goeie exposure. Kijk alleen maar naar voetbalzone, niet iedereen is actief op Insta of Facebook maar door deze voetballers bereikt dit jullie wel. Broederliefde komt dan bv in nieuws bij Funx.

20 mei 2020 om 17:45

Weet nog dat hij een man die zijn huis was binnen gevallen om hem te beroven hem geld en eten gaf. Salah heeft een hart van goud. Dat hij graag liever zelf scoort heeft toch helemaaal maar dan ook helemaal niks met zijn karakter buiten het veld te maken? Ik vind het echt merkwaardig dat je deze 2 dingen aan elkaar koppelt.

20 mei 2020 om 17:56

Beter leren lezen.Ik koppel nergens Salah’s karakter buiten het veld met zijn scoringsdrang. Ik koppel simpelweg Salah zijn karakter buiten EN op het veld met de vooringenomen hetze die er overduidelijk tegen Mohamed heerst online. Iemand die zo bizar veel geeft aan het goede doel wordt doodleuk valselijk beschuldigd van zogenaamd "egoïsme op het veld" terwijl het uiteraard lachwekkend is om uitgerekend de speler met de meeste assist van Liverpool op die manier te framen. (terwijl mane letterlijk slechts 1 assist had in de GEHELE PL vorig seizoen) Dàt was mijn punt.

20 mei 2020 om 18:18

Salah kan met zijn geld dan ook wel een wereld van verschil maken voor zijn land. Geef een miljoen aan een Egyptisch ziekenhuis en die zullen zich ineens voelen alsof ze in het geld zwemmen en veel meer levens redden dan ze gewend zijn. Stuur een miljoen naar een Nederlands ziekenhuis, dan wordt er eerst een paar weken naar je aanvraag om te doneren gekeken oid. Hoe gul dan ook, voor een Nederlands ziekenhuis zal zo’n miljoen veel minder impact hebben.

20 mei 2020 om 18:25

@Brian-vandijk— Appels met peren vergelijken. Dat is hetzelfde als dat je op je verjaardag cadeautjes met elkaar gaat vergelijken en dan verongelijkt bent met sommige cadeaus. Van Dijk hoeft namelijk geen eten te doneren aan zijn geboorte wijk. Dus wat hij doet is gewoon netjes, en wellicht doneert hij volgende week weer wat. Wat betreft Salah, respect.

20 mei 2020 om 18:39

Ik heb nergens mensen salah gierig of egoistisch zien noemen naast het veld. Alleen op het veld.dit is letterlijk de eerste keer dat ik erover lees. Je maakt die connectie zelf.

20 mei 2020 om 18:40

Hahaha Je gespeelde onwetendheid is hilarisch. Zelfs de bloedhonden van de Engelse tabloids framen Salah als "selfish" maar jij beweert doodleuk dat jij de "Salah is egoïstisch" hetze nooit hebt gelezen. Knap. Mischien moet je eens de grote voetbalaccounts op sociale media gaan volgen en kijken hoe Salah als een rode lap op de haters werkt. Is algemeen bekend. Tamelijk bizarre bewering die je nu maakt. Vooral erg ongeloofwaardig.Ik heb trouwens nergens gezegd dat de "reaguurders" Salah egoïstisch noemen BUITEN het veld. Dat suggereer jij hier nu.

20 mei 2020 om 18:45

@brianvandijk, en 10000 euro doneren aan 300 verschillende plekken/goede doelen komt ook op hetzelfde neer. Groningen is niet het enige goede doel van Virgil. Hij heeft ook donaties aan amateurclub gedaan, die kunnen het net zo hard gebruiken.

20 mei 2020 om 19:19

Leuk dat jij suggereert dat Van Dijk 10000 heeft gedoneert aan 300 verschillende doelen.
Mag ik weten welke bron van jou dit lichtelijk ongeloofwaardige verhaal bevestigd?

20 mei 2020 om 19:35

Ik bedoel enkel dat je niet een enorm bedrag op slechts een plek hoeft te doneren om van waarde te zijn. Je kan met kleinere bedragen ook van enorme waarde zijn, alleen krijg je met 1 grote donatie altijd van oh wat goed etc en bij meerdere kleinere donaties is het vaak: zo weinig?

20 mei 2020 om 20:05

@Brian-vandijk doe niet zo irritant joh. Heel je reactie + vervolg gaat helemaal nergens over.

20 mei 2020 om 20:09

Brian, hoezo gespeelde onwetendheid? Ik heb het zelf ook niet gelezen behalve egoisme op het veld. Lees de onzin tabloids dan ook niet aangezien ik ze niet serieus neem. Je hebt best een punt, maar de manier waarop je je punt maakt is jammer. Wel super netjes van salah trouwens qua die 3 miljoen, dat wist ik ook niet (nee echt niet). De vergelijking met van dijk snap ik dan niet helemaal, wie weet support van dijk nog wel heeel veel andere goede doelen. Heel veel respect voor wat salah doet maar dat hoeft niet ten koste te gaan van de "heilige" van dijk. Zeker niet als je het op 1 donatie gaat baseren. Dat maakt het dan weer jammer, terwijl dat salah dan gewoon veel respect verdiend voor die actie ipv van dijk disrespect.

20 mei 2020 om 21:10

Ik lees tabloids helemaal niet. Dus mijn "onwetendheid" is niet gespeeld in deze.

20 mei 2020 om 21:19

Er zit nog wel een verschil tussen het salaris van Mo en Van Dijk. Maarja ik vind het dat Van Dijk iets meer mag doen dan een paar seizoenskaarten kopen. Hij had met Groningen kunnen afspreken dat hij de over gebleven kaarten koopt en die aan oude seizoensleden geeft die ze nu niet meer kunnen betalen.

20 mei 2020 om 17:02

Mee eens, en ik denk dat velen zo denken hoor. Maar ik denk dat dat een beetje komt omdat zij zoveel verdienen en in vergelijking zo weinig. Maar wij kunnen natuurlijk niet in hun huishouding kijken. Ook denk dat dat het een actie is om buiten de voetballers ook andere mensen met geld te people om zo mee te doen, juist door geen achterlijke bedragen te doneren. De clubs zijn van alle mensen die hen een warm hard toe draagt en niet van alleen de voetballers.

20 mei 2020 om 20:13

Ja het is een mooie actie, ook al zie ik het meer als PR stunt dan dat ze Sparta daadwerkelijk helpen. Wel leuk dat mensen iets kunnen winnen. Voor mij blijven het vervelende enge mannetjes... meerdere keren tegen ze gevoetbald in de kelderklasse en het is altijd gezeik. Iemand een doodschop geven, terecht rood krijgen en de scheidsrechter een racist noemen en bedrijgen. Meneer de scheids vroeg onze club om politieescort zo bang was hij. Een andere keer liepen ze van het veld af nadat we terugkwamen van 0-3 naar 3-3, laatste goal mocht niet tellen. Zielig gedrag, waarbij hun fame een beetje naar het hoofd is gestegen. Achja, dat wilde ik even kwijt

Goede actie maar wat er bij mij uitspringt is die anonieme voetballer die niet met zijn kop in de schijnwerpers hoeft te staan voor deze actie, voor mij is die voetballer de held.

20 mei 2020 om 17:36

Precies. Overigens zijn er genoeg voetballers met soortgelijke acties die de media zelf niet opzoeken, maar juist door de media opgezocht worden.

20 mei 2020 om 17:49

@consy, als het om het helpen boodschappen voor een gezin was had ik je gelijk gegeven. Sparta is echter een bedrijf en voor hun was het gewoon beter geweest als die bekende voetballer zichzelf wel bekend had gemaakt. Die bekende voetballer heeft wss ook social media met 1 miljoen aan volgers, wat Sparta weer gratis exposure oplevert ipv dat zij hun post zelf op social media moeten sponseren wat weer geld kost.

Ik zie dat iedereen zo'n kaart kan winnen door te reageren op het bericht. Vraag me dan echt af of die kaarten wel goed terecht gaan komen. Ik kan dus ook een scc ''winnen'' van Sparta terwijl ik A, geen fan ben van Sparta en B, een scc zelf kan betalen. Misschien handig om de kaarten te verloten onder de huidige SCC houders die aankomend seizoen daar het geld niet voor hebben en aangegeven hebben de kaart niet te verlengen.

20 mei 2020 om 17:49

Ik denk vooral dat je het gebaar moet waarderen. Het valt moeilijk vast te stellen of iemand inderdaad de betreffende club support of een laag inkomen heeft. Maar het idee is heel aardig. En als de seizoenskaart in verkeerde handen terecht komt: jammer, maar helaas. Sparta heeft er dan nog steeds voordeel bij.

20 mei 2020 om 19:20

Voorkomen is heel makkelijk. De scc's verloten onder de scc-houders van afgelopen seizoen die hun scc niet kunnen verlengen voor aankomend seizoen.

20 mei 2020 om 19:45

@blackpool, je gaat nooit weten of het financieel bij de goede persoon terechtkomt tenzij je loonstrook + bankrekening opvraagt en dat lijkt me ook niet de bedoeling. En ja dat fan of niet, maakt niet zoveel uit toch? Als je reageert neem ik aan dat je er heen wil. Je reageert toch ook niet op huishoudbeurs kaartjes, alleen maar omdat het gratis is?

Oei oei, wat n zuurheid hier af en toe voorbij komt. Opmerkingen met strekkingen als: ze zijn miljonair, is dit alles, doe dan niets, wat hebben ze hier aan, anderen doen veel meer...
Ze zijn niets verplicht en je weet niet hoeveel ze schenken aan goede doelen zonder daar ruchtbaarheid aan te geven... Ik weet trouwens niet hoe het bij Sparta is, maar bij andere clubs kun je niet zomaar n seizoenkrt halen zonder op n wachtlijst te staan, laat staan meerdere...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sparta Rotterdam

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
18.PEC Zwolle4-13
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. VriendsVerdediger101
B. SmeetsMiddenvelder102
M. OkoyeKeeper100
E. EmeghaAanvaller101
L. ThyAanvaller102
V. van CrooijAanvaller101
H. FraserVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Sparta Rotterdam.

815 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Barcelona 10 4 1 0
2020/2021 Olympique Lyon 37 20 4 0
2019/2020 Olympique Lyon 13 9 0 0
2018/2019 Olympique Lyon 36 10 5 0
2017/2018 Olympique Lyon 36 19 3 0
Laatste voetbalnieuws

Toekomst Ronald Koeman aan zijden draadje: ‘Niet meer houdbaar’

Bij Barcelona wordt er spoedig intern gesproken over het al dan niet aanblijven van trainer Ronald Koeman. Woensdagavond gingen de Catalanen op pijnlijke wijze onderuit op bezoek bij Rayo Vallecano, dat...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 28 oktober
Xavi moet de nieuwe trainer van Barcelona worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren