Ronald en Erwin Koeman volgen voorbeeld van Van Dijk en Suárez

Woensdag, 20 mei 2020 om 13:20Chris Meijer • Laatste update: 13:24

Ook Ronald en Erwin Koeman steunen FC Groningen door vier seizoenkaarten aan te schaffen. Daarmee volgen de broers het voorbeeld van Virgil van Dijk en Luis Suárez, die eerder al lieten weten dat ze hun oude club te hulp zouden schieten. Ronald Koeman maakt via Twitter bekend dat de vier seizoenkaarten beschikbaar zullen worden gesteld aan het goede doel.

“De band van de familie Koeman met FC Groningen is nog steeds sterk. Dus helpen Erwin en ik de club met vier seizoenkaarten en stellen die beschikbaar voor het goede doel”, schrijft de bondscoach van het Nederlands elftal op Twitter. Zowel Ronald als Erwin Koeman begon zijn loopbaan bij FC Groningen. Eerstgenoemde droeg tussen 1980 en 1983 het shirt van de Trots van het Noorden, terwijl zijn twee jaar oudere broer over twee periodes voor de club speelde: tussen 1978 en 1979 en tussen 1982 en 1985.

Nijland over de parels van Groningen: 'Van Dijk had dat minder dan Robben'

Hun vader Martin heeft tevens een verleden bij FC Groningen, daar hij tussen 1963 en 1973 voor de club en diens voorganger GVAV speelde. In het Hitachi Capital Mobility Stadion is na het overlijden van Koeman senior in 2013 een tribune naar hem vernoemd. “Legendes! Bedankt Ronald en Erwin!”, zo schrijft FC Groningen op Twitter als dankwoord richting de gebroeders Koeman. De club lanceerde de seizoenkaartcampagne 'Laat ons weer eens juichen' afgelopen woensdag, nadat bekend werd dat de club diep in een financiële crisis zit als gevolg van de coronacrisis. Daardoor moesten elf medewerkers ontslagen worden, terwijl vijf openstaande vacatures niet ingevuld zullen worden.

Van Dijk maakte bekend dat hij vier seizoenkaarten had aangeschaft, terwijl ook Suárez zijn hulp toezegde. Hoe de aanvaller van Barcelona dat ging doen, maakte hij voorlopig niet bekend. Erik Nevland en Hans Hateboer doneren seizoenkaarten aan het Jeugdfonds Groningen. Martin Drent veilde een shirt van Rot Weiss Erfurt voor 1250 euro. De oud-aanvaller speelde zijn enige twee Europese wedstrijden tegen de Duitsers. Met de opbrengst schaft hij zeven seizoenkaarten aan voor 'fans die het op dit moment financieel niet kunnen opbrengen'.Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door rob81)

Hoeveel kost zo een seizoenskaart lijkt me toch niet zoveel geld?

20 mei 2020 om 13:25

Martin Drent heeft er 7 voor 1250 euro gekocht

20 mei 2020 om 13:25

Maakt dat wat uit dan?

20 mei 2020 om 13:26

Kleine beetjes bij elkaar kunnen samen een groot bedrag maken. Het kan er iig voor zorgen dat straks de koffiejuffrouw betaald kan worden.

20 mei 2020 om 13:39

Als ze normaal maar 400 seizoenkaarten verkopen is die geste van die topspelers en coaches best veel op het totaal 😉. Stadion was vroeger nog weleens vol maar loopt elk jaar terug volgens mij. Teveel gedacht dat ze subtopper waren en als het dan tegen zit blijft iedereen sneller thuis

20 mei 2020 om 13:40

Ziehier, de typische internetheld. Heeft geen idee wat een seizoenskaart kost en kent voetbal alleen van fifa. Maar staat vooraan om denigrerend te doen over bijdrages van anderen.

20 mei 2020 om 14:27

Ja sorry, hoor volg geen Nederlands voetbal dus heb er inderdaad geen verstand van!

20 mei 2020 om 14:08

Daar gaat het toch niet om? Alle kleine beetjes bij elkaar helpen. Erwin en Ronald hoeven dit ook niet te doen.

Vorige week werd hier heel zuur gedaan over de bijdrages van van Dijk en Suarez. Maar ondertussen vindt het overal bijval en loopt het totaalbedrag flink op. Dat is wat de geste van van Dijk oplevert. En uiteindelijk is het toch ook niet zo dat van Dijk verplicht de sores van de club volledig op zijn schouders hoeft te nemen ? Mensen weten altijd zo goed te vertellen wat een ander met zijn geld moet doen. Ik zou zeggen: bemoei je lekker met je eigen portemonnee !

20 mei 2020 om 13:29

Tja je kunt beter niets geven, lopen ze niet te zeuren dat je te weinig geeft.

20 mei 2020 om 13:30

Elke bijdrage is natuurlijk mooi en deze mensen zijn FC Groningen niets verplicht. Wat ik wel een beetje overdreven vind, is de mediahype die er eromheen gebouwd wordt. Had liever gezien dat het wat minder opzichtig zou zijn. Dit zijn geen grote bedragen en dat hoeft ook niet, maar pas daar de berichtgeving dan ook een beetje op aan. Nogmaals, dat doet niets af aan deze mooie initiatieven, want dat is alleen maar positief.

20 mei 2020 om 13:40

Mee eens, vooral het berichtgeving stoort mij. Ik ga ook niet twitteren wanneer ik 2 euro doneer aan het goede doel.

20 mei 2020 om 13:40

Het moet wel bekend gemaakt worden natuurlijk, als niemand weet dat er een verloting is heb je ook niet veel aan. Dat de media er mee op de loop gaat kunnen de schenkers niet veel aan doen

20 mei 2020 om 14:07

Het is natuurlijk wel een actie om iets te weeg te brengen. Als jij 2 euro doneert aan het goede doel dan hoef jij dat inderdaad niet te twitteren. Je kan het ook gewoon wel doen waardoor je andere misschien juist weer aanspoort om ook iets te doen. Misschien zullen mensen dan wel over jou denken dat je jezelf in een goed daglicht wil zetten, maar als jij 5 andere mee zou krijgen dan zou ik dat belangrijker vinden dan de mening van iemand anders. Die voetballers doen het echt niet alleen voor de aandacht hoor.

20 mei 2020 om 14:18

@wandering: ik bedoel inderdaad ook de media er mee. Ik neem de schenkers helemaal niets kwalijk (ik begrijp dat ze op social media aangeven dat ze ook meedoen, had ik ook gedaan in hun geval), die doen alleen maar een hele mooie geste.

20 mei 2020 om 13:34

En daarbij moet je even bedenken dat al deze gasten het financieel ook minder dan normaal hebben. Niet dat ze niet rond kunnen komen of iets dergelijks, maar toch. Kosten heeft iedereen.

20 mei 2020 om 13:39

Dit soort gestes zijn altijd positief. Ik snap dat geklaag van mensen ook niet, alsof voetballers maar even tonnen in een club zouden moeten steken. Hetzelfde met de kritiek over jongens die een dure auto kopen met hun eigen geld. Laat ze lekker een dure auto kopen. Ik heb het idee dat dat soort kritiek in bijna alle gevallen gewoon een kwestie van afgunst of jaloezie is met zo nu en dan personen die geen eigen mening hebben en daardoor de steeds gekker wordende roeptoeter Johan Derksen maar napraten of schrijven.

20 mei 2020 om 13:46

Ze hebben als internationals ook al een donatie gedaan, en ze leveren waarschijnlijk ook nog salaris in. En wie weet wat ze nog meer doen door de jaren heen waar je niks over hoort. Als je niks doet kun je ook niet afgezeken worden zei ooit eens iemand tegen me. En dat blijkt zo af en toe wel weer.

Waarom eigenlijk speciaal voor Groningen? Financiële problemen of niet?

20 mei 2020 om 13:39

Groningen is naar wat ik gehoord heb de club die als eerste in de problemen raakt. Vandaar dus inderdaad.

20 mei 2020 om 14:21

Dat lijkt mij stug. Groningen heeft nog een eigen vermogen van pak hem beet 5 miljoen euro. Volgens mij is groningen 1 van de weinige clubs die naar buiten treed, met het feit dat men in de problemen kan komen als het zo nog maanden doorgaat. Ik wed dat er geel veel andere clubs zijn die dieper in de shit zitten, maar er niet mee naar buiten komen.

20 mei 2020 om 13:49

Niet anders dan andere clubs. Volgens mij is het meer een kettingreactie op de actie van Van Dijk. En Koeman en Suarez zijn ook betrokken bij Groningen. Denk wel dat ze bij Fc Groningen blijer zijn met 20 extra seizoenskaarten verkocht en de publiciteit dan bijvoorbeeld PSV of Ajax.

20 mei 2020 om 14:24

Bij Ajax heeft het niet zoveel nut. Daar staan sws nog 40000 mensen ofzo op de wachtlijst. Die verkopen wel uit. Bij een club als Groningen blijven er altijd wel nog kaarten over.

Ook al blijft het een kleine financiele bijdrage in vergelijking met de financiele huishouding van deze mannen, het gebaar blijft geweldig mooi. Hierdoor kunnen mensen naar het stadion die normaliter zelf de mogelijkheid niet hebben. Top gedaan!

Erwin speelde dan 3 periodes voor groningen? Hij degradeerde in '98 met die club.

Dat velen nog steeds niet begrijpen dat de aankoop van een paar seizoenskaarten hoewel mooi meegenomen niet hetgeen is wat de club helpt is onbegrijpelijk. De publiciteit door de grote oud-spelers kan ertoe leiden dat meer mensen dit voorbeeld toch volgen.

Om trots op te zijn. Zoveel wereldtoppers die een band hebben met FC Groningen. Ik heb de laatste dagen de namen van Robben, Virgil van Dijk, Suárez, Nevland en nu de gebroeders Koeman zien langskomen. Alle beetjes helpen, fantastisch gebaar van de heren.

Er is iets misgegaan bij FC Groningen. Vroeger zat het Oosterpark eigenlijk structureel vol, zelfs in de Toto divisie (sans staanplaatsen want dat mocht niet meer). Dat was een capaciteit tussen de 10k-14k plaatsen. Toen kwam Euroborg terwijl de club goed beleid voerde en resultaat behaalde. Dat viel toevallig samen, want in 2005 eindigde we nog in het rechterrijtje. In 05/06 vlak voor de verhuizing werd alles thuis gewonnen en na de verhuizing ook. Enkele maanden na de verhuizing waren we 5e. Dat had niemand verwacht. Destijds was de capaciteit 19k en nog een wachtlijst van meer dan 5k als ik het goed heb. Er is geen groei geweest, integendeel. Terwijl we nog wel vaak Europees hebben gespeeld, de beker hebben gewonnen etc. Voor mij heeft het te maken met de identiteit, ik herken het vechtvoetbal al jaren niet meer. Alleen Zeefuik misschien, dat is een typische FCG speler.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.Willem II18-20
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. SuslovMiddenvelder181
C. NgongeAanvaller187
J. LarsenAanvaller186
M. de LeeuwAanvaller171
R. PostemaAanvaller171
M. El HankouriAanvaller160
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

336 fans
Coach, 58 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 19 januari
FC Utrecht wil clubtopscorer Bart Ramselaar niet kwijt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren