‘Financiële zorgen Valencia betekenen slecht nieuws voor Cillessen’

Dinsdag, 19 mei 2020 om 23:46Robin Bruggeman

Jasper Cillessen speelt pas sinds afgelopen zomer voor Valencia, maar de kans bestaat dat het in de aankomende transferperiode alweer van een vertrek van de Oranje-international zal komen. Los Che kampen namelijk met de nodige financiële problemen en Sport meldt dinsdagavond laat dat Jasper Cillessen een van de spelers is die in de etalage wordt gezet om deze zorgen te verlichten.

Valencia wordt net als de meeste andere clubs hard getroffen door de coronacrisis en moet daardoor actie ondernemen. De club is bovendien op zoek naar de nodige versterkingen voor het aankomende seizoen en heeft de inkomsten dus hard nodig. Valencia zou de komst van twee centrale verdedigers, een middenvelder en een aanvaller tot prioriteit hebben gebombardeerd.

Cillessen wordt gezien als een van de spelers die de nodige miljoenen op kan brengen om deze transferwensen uit te laten komen. De 31-jarige sluitpost werd afgelopen zomer met hoge verwachtingen overgenomen van Barcelona, terwijl Neto de omgekeerde weg bewandelde. Cillessen heeft echter een wisselvallig eerste seizoen achter de rug in de sinaasappelstad.

De doelman kampte met het nodige blessureleed, terwijl hij ook niet aan de verwachtingen wist te voldoen. Met Jaume Doménech heeft hij bovendien een concurrent die volgens Valencia heeft laten zien niet veel voor hem onder te doen. De Spaanse club zou nu willen profiteren van het aanzien dat Cillessen nog geniet en heeft een transfersom van om en nabij de vijftien miljoen euro voor de keeper in gedachten. Cillessen werd onlangs al eens in verband gebracht met een terugkeer naar Ajax, dat afscheid lijkt te gaan nemen van André Onana.


Poll

Denk jij dat Jasper Cillessen beter kan vertrekken bij Valencia?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

69 reacties (laatste reactie door foubi)

Sla je slag Ajax, want Valencia gaat hem voor een zacht prijsje laten gaan heb ik zo het gevoel.

19 mei 2020 om 23:55

Helemaal niks sla je slag. Onana is nog steeds Ajacied dus zolang die nog niet weg is geen andere keeper aantrekken. Als je auto nog niet versleten is ga je ook niet alvast een nieuwe kopen en in de garage zetten voor het geval dat.

20 mei 2020 om 00:02

Wacht maar tot de markt open gaat, dan loopt alles opeens heel snel. Ajax doet er goed aan om al een plan te maken, en ik denk dat Jasper goed in het plaatje van Ajax zal passen. Onana wil echt weg en meerdere clubs zullen gebruik willen maken van zijn diensten

20 mei 2020 om 00:11

Het kijk me niet onverstandig als Ajax Cillessen en Stekelenburg terughaalt. Twee ervaren krachten die de jongere keepers wat kunnen leren.

20 mei 2020 om 00:12

Of ja, als we toch in spreekwoorden spreken, geen oude schoenen weggooien als je nog geen nieuwe hebt. Het is natuurlijk wel makkelijker om Onana te laten gaan als je al weet dat je met Cillessen een waardige vervanger hebt aangetrokken.

20 mei 2020 om 08:31

@Soccerfan_1 dat moet je natuurlijk wel doen. Ajax heeft genoeg geld om hem te betalen en Onana zal dit seizoen of het seizoen erop vertrekken. Ajax heeft ook nog een tweede keeper nodig, dus hem sowieso halen.

20 mei 2020 om 09:17

Ik twijfel of Cillessen een ideale tweede keeper is voor een club als Ajax.die kan nog best wel eens voor de nodige irritatie gaan zorgen.

20 mei 2020 om 09:32

Lijkt me een goed idee om 2 keepers te halen waarvan 1 tegen een forse transfersom met beide een leeftijd boven de 30 naar een club die bekend staat om het opleiden van nieuwe sterren. Nee laat deze 2 heren maar zitten en gooi Scherpen of Kotarski maar voor de leeuwen, dat ging tenslotte bij Onana en van der Sar ook goed (en stiekem ook bij Cillessen natuurlijk).

20 mei 2020 om 09:55

@da-passa.Meen je nu dit echt de Steek terug halen , die heeft de laatste jaren niks anders gedaan dan de bank warm houden. Een keeper zonder ambities en ruggegraat. Daar moet je niet eens aan denken om die terug te halen. Cillessen daar valt nog iets voor te zeggen , al ben ik daar niet zo'n voorstander van. Ik heb liever een jonge nieuwe keeper , met nieuw elan. Mijn persoonlijke voorkeur zou die keeper van Anderlecht zijn of Bizot.

20 mei 2020 om 00:21

Moet je niet eens aan willen beginnen joh. Die jongen is al 31. Ajax staat voor talent opleiden en afleveren aan de europese top. Als je deze man nu terughaalt kun je alvast een opvolger gaan zoeken voor na zijn periode. Het laatste wat Ajax moet willen is gasten van 33 in je team hebben die de jeugd in de weg staan. Zeker als het gaat om posities die op te leiden zijn.

20 mei 2020 om 05:55

@meneerja: hoor je zelf wat je zegt? Al 31?! Pas 31, bedoel je zeker. Met Cillessen haalt Ajax gewoon de eerste keeper voor de komende 2-3 jaar en daarna een goede 2e. En kan een jongen als scherpen rustig blijven groeien. En over 2 jaar gebracht worden voor het grote werk. Ideaal lijkt me juist

20 mei 2020 om 10:19

Van der Sar was nog niet in de buurt van zijn uiteindelijke top niveau toen hij 31 was.het verschilt natuurlijk altijd, maar kans is best aanwezig dat Cillessen beter in komende jaren.

20 mei 2020 om 11:26

Van der sar had echter het uitstralen, zijn karakter en het feit dat hij penalties kon stoppen mee. Cillessen heeft de uitstraling van een junk, het karakter van een puber en kan geen penalties stoppen. Ik vrees dat cillessen niet het pad a la van der sar zal bewandelen

20 mei 2020 om 00:50

Ik denk dat Ajax echt wel beter dan Cillessen kan krijgen als Onana weg zou gaan. Viel door de mand bij Valencia en wordt een naar ventje als hij kritiek krijgt. Kunnen ze nog beter Bizot of die keeper van Anderlecht halen.

20 mei 2020 om 03:14

‘Viel door de mand bij Valencia’ maar schitterde bij Barca... apart toch..

20 mei 2020 om 05:53

Hij heeft geen moment de 2de keeper van Duitsland kunnen bedreigen..

20 mei 2020 om 08:06

Schitterde bij Barca...?😂

20 mei 2020 om 10:11

Schitterde bij Barca? Hahaha, in die paar wedstrijdjes waar hij mocht opdraven in de beker.

20 mei 2020 om 10:16

Ja daarin schitterde hij ja.. gewoon pech dat ter stegen een van de beste keepers ter wereld is

20 mei 2020 om 10:26

Leuk dat je een paar wedstrijdjes goed keept, maar als je het bij Valencia al niet redt, dan red je het bij Barcelona al helemaal niet. Had hem 10 wedstrijden achter elkaar bij Barcelona gegeven en waarschijnlijk werd dit dan meteen afgeserveerd.

20 mei 2020 om 12:07

Hahaha schitterde? Heb jij de samenvattingen alleen gekeken? Kwam tekort voor Barca, leuk om als 2e keeper te hebben en zo nu en dan een bekerwedstrijd spelen, maar thats it.

20 mei 2020 om 00:56

Ze willen geld om aan andere prioroteiten te voldoen dus hij krijgt geen reflecterende gele sticker op zij rug denk ik.

Kunnen we inmiddels voorzichtig benoemen dat Jasper het toch niet helemaal waar heeft gemaakt?

19 mei 2020 om 23:56

Nou dat mag je best hardop zeggen. Hij komt gewoon op veel fronten te kort om een topkeeper te zijn. Hij pakt weinig tot geen punten voor je. Hij houdt wel eens de nul, maar hij verricht zelden een redding die punten oplevert. Hij kan leuk meevoetballen maar hij heerst niet in de 16m en pakt zelden een penalty. Ik heb het altijd een overschatte keeper gevonden.

20 mei 2020 om 00:09

Haha altijd mooi dat zinnen als "ik heb het altijd een overschatte keeper gevonden." achteraf komen. Was bij Ajax (en oranje in 2014!) echt wel een goede keeper. Ook bij Barca waren de wedstrijden die hij wél speelde meestal goed. Heeft bijgedragen aan beker succes bij Barcelona. Hij werd niet voor niets op waarde geschat door Barcalona.

20 mei 2020 om 00:16

Cillessen is een prima doelman, maar blinkt nergens echt in uit. Koppel dat aan zijn matige uitstraling (als aanvaller word je nou niet bepaald bang van hem) en het is wel duidelijk dat hij voor de echte top niet goed genoeg is. Het verbaast me wel dat hij het bij Valencia ook niet lijkt te redden. Misschien heeft Everton nog een keeper nodig? Een dergelijke club lijkt me namelijk ideaal voor hem.

20 mei 2020 om 01:00

Gewoon te hoog gegrepen, Ajax en de NL competitie as prima voor hem om uit te blinken, maar aan hem zie je dat de stap naar Europese top te groot is gebleken. In zijn tijd speelde Ajax amper CL en kon hij zich alleen op NL niveau laten gelden. In oranje heb ik hem persoonlijk nooit top bevonden.

20 mei 2020 om 07:39

Ik vind hem al vanaf het begin een overschatte keeper, toen hij van NEC naar ajax ging. Niveau ajax en Nederlands elftal laag toen een stuk lager. Leuk dat hij als reserve keeper bij Barca wel eens een bal tegenhield maar bij Valencia valt hij enorm door de mand.

20 mei 2020 om 00:20

Omdat Valencia geld nodig heeft en een keeper heeft van waarde waar ze geld mee kunnen verdienen? Erg makkelijk weer. Heeft in Oranje vaak laten zien hoe goed hij is en heeft Nederland vaak zat gered in de grote wedstrijden. Dit is gewoon een makkelijke keuze voor Valencia om makkelijk geld te verdienen.

20 mei 2020 om 02:12

Nou, hij heeft in Oranje juist zelden iets bijzonders laten zien. Dat hij wel wat ballen tegen heeft gehouden mag duidelijk zijn, maar daar staat hij ook voor. In Oranje echter zelden tot nooit een redding die een andere degelijke keeper niet gehad zou hebben, terwijl er wel zat foutjes te benoemen zijn.

20 mei 2020 om 03:30

Noem er 5 foutjes? Ik kan er niet meer dan 3 bedenken in al die jaren terwijl die bijv in de wedstrijd tegen spanje op het wk in brazilie alleen al 3 wereld reddingen had. Iedereen zijkt op cillessen maar we gaan hem zeker missen als hij stopt want er is toraal geen opvolging voor hem. Bijlow is zeker 3 klassen minder.

20 mei 2020 om 08:19

Noem jij de 3 wereld reddingen van hen tegen Spanje dan maar. Dat was er niet 1. Dan laat je het moment van de wedstrijd de kwaliteit van de redding ineens bepalen. Ook het stiftje van Silva was geen wereld redding. Daar ging hij bijna te vroeg naar de grond waardoor het anders een zwak moment zou zijn geweest. Die redding zie je ook nergens terug bij video's met beste reddingen van dat WK.Om er even 5 op te noemen, in willekeurige volgorde:Goal van Giroud tegen Frankrijk. Niet uitkomen bij de goal van Griezmann tegen Frankrijk. Blunder bal korte hoek tegen Turkije, tegen N. Ierland gaf hij na 3 minuten bijna een goal weg door te lang te wachten met wegschieten. De 1-0 van Portugal in de Nations League had hij mogen hebben. De 1-0 van Duitsland in de door Nederland met 2-4 gewonnen wedstrijd had hij naar de zijkant moeten verwerken ipv het midden. Cillessen heeft de nodige wijfelende momenten gehad en zet daar niet veel bijzondere reddingen tegenover. Punt is dat er zoals jij al zegt ook geen andere optie is.

20 mei 2020 om 09:27

Kijk die redding op het einde tegen Costa Rica nog maar eens terug. Dat was diep in de extra tijd van de verlenging. Dat was echt een geweldige redding die ons daadwerkelijk van uitschakeling had behoed. Krul kreeg daarna alle lof, maar mensen vergeten toch wel echt die redding.

20 mei 2020 om 00:25

Waar basseer je dat op? Is hij minder geworden na zijn tijd bij ajax? Toen was iedereen hylarisch over hem.

20 mei 2020 om 01:02

Omdat Ajax kwalitatief vele malen zwakker was dan nu en hij omdat ze amper Europees speelde die jaren zich volledig kon voorhouden on een relatief zwakke eredivisie

20 mei 2020 om 07:02

Dat is juist het probleem voor Cillissen dat iedereen hilarisch is over hem. Dan doe je het niet goed als keeper en daarom is ie na Ajax nergens eerste keeper geworden.

20 mei 2020 om 07:47

Hylarisch 😂 hahah mooi!

20 mei 2020 om 08:17

Iedereen vond hem inderdaad hylarisch... misschien even opzoeken wat het betekent en hoe je het schrijft voordat je moeilijke woordjes gebruikt. Ajax was op dat moment 2 klasses minder dan nu. En meer dan leuk meevoetballen hoeft een keeper bij een topclub in NL in 90% van de gevallen vaak niet te doen. Alleen bij Barcelona heeft hij in mijn ogen als hij een keer mocht invallen leuke ballen gepakt. Maar bij Valencia en de laatste 2 jaar in het Nederlands elftal was het vaak hilarisch wat hij liet zien.

20 mei 2020 om 08:39

Ik denk dat 99.9 procent van de voetballers voor zijn carriere zou tekenen, Maar.wellicht dat reservebank een van die keepers is die een betere carriere heeft?

Als ik jasper was dan was ik gewoon lekker bij barca gebleven. Mooi leventje, mooi weer, mooie club waar alle faciliteiten top notch zijn. Leuk salaris en als tweede doelman weinig werkdruk. Champions leavue avonden van dichtbij meemaken, etc etc etc. Een beetje als alex song en we waren ook nog blij met hem als tweede doelman, hij werd vertrouwd als doelman

19 mei 2020 om 23:57

Ja tuurlijk en dan straks lekker door een andere keeper die wel 1e keeper is in oranje uit het doel verstoten worden zeker.

20 mei 2020 om 00:02

Ja dat is een risico. Ligt eraan hoeveel waarde je daaraan hecht. Als je per se eerste doelman van oranje wilt zijn en blijven loop je wel risico ja

20 mei 2020 om 07:04

Hij is nu ook nog steeds eerste keeper ondanks die jaren op de bank. Maar ook als ie regelmatig speelt loopt ie het risico op de bank te belanden bij Oranje.

19 mei 2020 om 23:57

Want in Valencia is het leven slecht en zit ie elke avond met een sjaal om ?

20 mei 2020 om 00:00

Njfrimvol jij gooit woorden in mijn mond die ik niet gebruikt heb. Ik refereer je weer terug naar mn eerste comment.

20 mei 2020 om 07:50

JIj noemt een aatal argumenten die ook gewoon van toepassing zijn op Valencia.vreemde manier van een argumentatie opbouwen.

20 mei 2020 om 00:00

al die punten die jij noemt is toch ook het geval bij valencia?🙄

20 mei 2020 om 00:04

Voor zover ik weet betaalt barca meer dan valencia. En bij valencia als eerste doelman is de werkdruk een stuk hoger dan tweede doelman zijn. Dus het is vrij logisch dat al die punten niet allemaal het geval zijn bij valencia. Nu lijkt het ook dat valencia jasper wil lozen. Terwijl ze bij barca daar helemaal niet aan dachten

20 mei 2020 om 08:43

Sorry maar je hebt het in je 1e argument over een “leuk salaris”. Dat zal die vast ook in Valencia krijgen. Mooi leventje, mooi weer, alle faciliteiten die top zijn en champions league avonden van dichtbij meemaken. Datzelfde doet die toch precies bij Valencia ook.. het enige verschil is misschien de werkdruk die je aankaart. Omdat hij van 2e keeper naar 1e keeper bij een andere club ging. Dus njfromvol en rmadrid/ajax hebben gewoon goede punten en je had je 1e argumentatie beter moeten doen.

20 mei 2020 om 10:13

De werkdruk veel hoger. Je wilt toch ook eerste keeper zijn? Als je geen hoge werkdruk wil dan moet je lekker bij de plantsoendienst gaan werken..

Voor allebei een juiste keuze als Cilllessen vertrekt. Cillessen kan dan eindelijk van de bank af richting het vliegveld, en Valencia is van deze matige grofverdiende keeper verlost.

20 mei 2020 om 00:21

Voor 10-15 miljoen moet er echt wel een keeper te vinden zijn die wel restwaarde heeft lijkt me. Zo lang Onana nog onder contract staat en de markt (verwacht ik) rustig blijft, mag Jasper rustig in het buitenland blijven. Niet dat ik twijfel aan de kwaliteiten van Jasper maar wanneer Onana blijft, dan is het een dure bankzitter en helemaal gezien het aantal wedstrijden wat Onana niet beschikbaar is.

Mocht Onana vertrekken bij Ajax dan zou ik Cillessen terug halen. Ik vind hem zelf niet goed genoeg voor de echte top, maar zou bij Ajax prima kunnen keepen tot zijn pensioen.

20 mei 2020 om 00:14

Nouuu Onnana is echt niet zomaar te vervangen, en zeker niet door Cillessen een overschatte keeper die het eigenlijk nooit waar heeft gemaakt. Onnana is een keeper op de hoogste niveau geworden en de topclubs staan al voor hem in de rij. Zou krul wel effe een jaartje willen zien bij Ajax totdat er een goeie vervanger is gevonden.

20 mei 2020 om 00:33

Ik hen nergens gezegd dat Onana zomaar te vervangen is. Ik bedoel de kans is groot dat Onana vertrekt dus dan vind ik Cillessen een prima keeper voor Ajax. Zie niet in wie een betere optie zou zijn op dit moment. Krul zou ook een optie kunnen zijn, maar zou minder goed passen in het spel van Ajax dan Cillessen denk ik.

Mocht je de ruil Onana voor plm. 40 M tegen Cillessen plm 10 M kunnen doen dan is het te overwegen. Dan zou je in de tijd dat Cillessen nog keept de twee talenten Kotarski en Scherpen ondertussen klaar kunnen stomen voor het grote werk. We hoeven heus niet te doen alsof Cillessen niet goed genoeg is voor Ajax, anders was Barca ook niet voor hem langs gekomen.dus ik denk, laat hem bnog een paar jaar begaan in Ajax 1 en zorg dat die andere twee dan de concurrentie aan gaan.

Cillessen is compleet door de man gevallen bij Valencia. De wedstrijden die hij bij Barca keepte, was hij vaak uitstekend, maar bij Valencia uiterst inconsistent. Ik zie een hoop dingen die Cillessen mist, maar het voornaamste is toch uitstraling. Als spits zou ik het nou niet echt warm krijgen als hij op me af zou komen rennen en het doel uitkomt.

20 mei 2020 om 11:27

@FCB_Catalunya hij komt gewoon kwaliteiten te kort. Dat hele gedoe over ‘mist uitstraling’ kan ik niet zo begrijpen. Van welke keeper word je als spits dan echt bang? Er zijn toch zoveel keepers te noemen die niet zo ‘imposant’ overkomen maar wel op het hoogste niveau naar behoren keepen. Vond je Edwin van de Sar er wel gevaarlijk uitzien dan? Of een Kaylor Navas oid..

Ai erg zuur voor die jongen. Raakte door een blessure zijn plek kwijt. Daarvoor wisselvallig. 15 miljoen zie ik Ajax niet betalen voor een 30ger. Misschien terug naar barca als neto vertrekt ?

20 mei 2020 om 08:50

Door blessure? Meer door slechte prestaties

20 mei 2020 om 10:29

Nee, gewoon duidelijk door blessure(s). Speelde gewoon alles tot zijn kuitblessure (3 duels niet bij de selectie, waaronder het CL treffen tegen Ajax in de Arena), toen keerde hij terug bij de selectie maar bleef Jaume nog eventjes staan ondanks 2 keer puntverlies op rij in La Liga maar die viel (zoals vaker in het verleden) ook weer vlot door de mand met een dramatisch optreden tegen RCD Mallorca (4-1 verlies). Cillessen was toen gegarandeerd teruggekeerd in de basis, ware het niet dat hij weer geblesseerd raakte, dit maal aan de heup. Toen hij van deze blessure terugkeerde stond hij, vlak voor de Corona-stop, gewoon weer terug onder de lat in zowel La Liga als in de CL.

Zouden ze veel geld voor hem vangen dan? Wie zit er nou nog op hem te wachten? Geen enkele topclub in ieder geval en clubs als Dortmund, Spurs, Arsenal, of de clubs uit Milaan hebben hem ook niet nodig. Onderkant premier league misschien, die betalen best hoge transfersommen. Maar ik vind Cillesen wel een beetje een doetje voor de premier league.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Valencia

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.Valencia27-2
13.Osasuna25-11
14.Cádiz25-19
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
D. WassMiddenvelder232
M. GómezAanvaller215
Manu VallejoAanvaller215
Lee Kang-InAanvaller160
J. CillessenKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Valencia.

284 fans
Keeper, 31 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Valencia 1 0 0 0
2019/2020 Valencia 24 0 1 0
2018/2019 Barcelona 3 0 0 0
2017/2018 Barcelona 1 0 0 0
2016/2017 Barcelona 1 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Frank de Boer krijgt goed nieuws uit Spanje na rentree na zeven maanden

Jasper Cillessen heeft na ruim zeven maanden zijn rentree in het clubvoetbal gemaakt. De doelman van Valencia stond zaterdagavond onder de lat in de thuiswedstrijd tegen Celta de Vigo: 2-0. De...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 24 februari
West Ham United heeft een gigantisch prijskaartje om de nek van Declan Rice gehangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren