‘Vitesse kijkt voor opvolging Edward Sturing rond bij competitiegenoot’

Dinsdag, 19 mei 2020 om 18:40Robin Bruggeman

Edward Sturing nam eind december als interim-trainer het stokje over van Leonid Slutsky en stond tijdens de laatste acht Eredivisie-wedstrijden van het seizoen aan het roer bij de Arnhemmers. Daar zal het ook bij blijven, aangezien dinsdagochtend duidelijk werd dat Sturing volgend seizoen niet opnieuw hoofdtrainer zal zijn in het GelreDome.

De clubicoon gaat waarschijnlijk een andere functie binnen Vitesse vervullen, waardoor de positie van hoofdcoach weer vacant is. De kans is aanwezig dat de nieuwbakken technisch directeur Johannes Spors voor deze functie bij een landgenoot uit zal komen, aangezien Omroep Gelderland meldt dat de naam van Heracles Almelo-trainer Frank Wormuth ‘genoemd wordt’.

Linssen zegt Feyenoord af en aast op het buitenland: 'Ik word al grijs'

Bovenstaande regionale omroep kreeg desgevraagd van Spors geen bevestiging of Wormuth inderdaad in beeld is: “Je moet er begrip voor hebben dat ik niet in ga op namen. We zoeken iemand die coöperatief is, die samenwerkt in een team en een duidelijk idee heeft over de speelwijze. We hebben al serieuze kandidaten en ik ben ervan overtuigd dat we hier een goede trainer krijgen”, liet hij optekenen.

“Het is niet makkelijk nu om te werken in deze tijd. We weten niet eens wanneer we weer beginnen. Ik ben iemand die alles graag goed wil plannen, maar we moeten nu vooral ook van dag tot dag kijken.” Als Vitesse inderdaad voor de komst van Wormuth gaat, lijkt er wel een transfersom op tafel gelegd te moeten worden. De 59-jarige oefenmeester verlengde zijn aflopende contract bij Heracles in februari namelijk met een jaar, waardoor hij nog tot medio 2021 vastligt.


Poll

Zou jij Frank Wormuth een goede trainer vinden voor Vitesse?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door robby)

Dat zou toch wat zijn. Zogenaamd geen geld om de stadionhuur te blijven ophoesten, maar wel de trainer van een concurrent aantrekken. Daarom wil de verhuurder je geen huurverlaging geven als club. Omdat je het geld wel hebt, maar gewoon niet wil betalen en liever meer dan 100% van de omzet aan salarissen blijft uitgeven.

19 mei 2020 om 19:05

Concurrent?

19 mei 2020 om 19:12

Ja concurrent. Vitesse is de nummer 7 en Heracles de nummer 8. Daarnaast heb ik nou niet het gevoel dat Vitesse echt bezig is met ontwikkelen. Zowel op sportief als financieel is de situatie vrij karig. En dan heb ik het nog niet gehad over de supporters van Vitesse en hun belabberde aantallen van uit-supporters.. Heracles daarentegen doet het financieel goed (jammer van het kunstgras) en voeren goed beleid...

19 mei 2020 om 19:13

Ja, concurrent. Vitesse staat maar 5 punten boven Heracles na 26 wedstrijden en beiden strijden al jaren voor plekken in de play-offs waarin ze elkaar dus tegen kunnen komen. Dan ben je een concurrent, ook al zou Vitesse heel graag met de grote jongens mee willen doen wat maar niet lukt.

19 mei 2020 om 19:38

Omdat jullie nu een keertje goed gepresenteerd hebben hoef je niet gelijk zo te reageren

19 mei 2020 om 19:51

Mwah, ook al ben ik niet tevreden over vitesse de afgelopen tijd schaar ik Heracles echt niet onder de concurrenten voor vitesse. Hoe vaak heeft Heracles de play-offs precies gewonnen sinds de oprichting van de play offs?

19 mei 2020 om 19:53

Het gaat hier toch niet over Willem II? Dit zou ik namelijk ook zeggen als we gedegradeerd waren. Vitesse doet het toch qua support en op financieel gebied al jaren belabberd? Halen vaak te dure spelers die weinig laten zien en anders huurspelers waar je op korte termijn baat bij hebt maar waarmee je op lange termijn niet veel opschiet. Dat zie je nu ook gelijk bijvoorbeeld met de huur van het stadion. Vitesse had afgelopen jaar 288 uitsupporters mee als gemiddelde. Dat is gewoon beschamend laag.:

19 mei 2020 om 20:00

Vitesse is natuurlijk wel beter dan Heracles. Maar op basis van de ranglijst zijn ze momenteel toch wel concurrenten?

19 mei 2020 om 20:09

@026vitesse Als je gezamenlijk regelmatig in de play-offs staat, ben je gewoon concurrent van elkaar. Heracles heeft 1x de play-offs gewonnen tegenover 3x van Vitesse. Dat vind ik nu ook weer geen groot gat. Dat jij Heracles niet als concurrent ziet mag, maar in de praktijk blijkt dat ze in de laatste jaren heel weinig voor jullie onder doen, puur geredeneerd van het eind resultaat. Heracles staat dichter bij Vitesse, dan dat Vitesse bij een AZ, Psv, Ajax en Feyenoord staat. 2 ploegen die zich richten op de play-offs.

19 mei 2020 om 20:12

Met deze argumenten ben je niet serieus te nemen. Sorry hoor!

19 mei 2020 om 20:12

Met deze argumenten ben je niet serieus te nemen. Sorry hoor!

19 mei 2020 om 20:12

En toch hebben wij dit seizoen 1000 uitsupporters meer in 13 wedstrijden dan Willem II. Dus het kruipt weer omhoog.

19 mei 2020 om 20:30

Waar heb jij het nou weer over? Gemiddelde van 684 tegenover 288 van Vitesse..

19 mei 2020 om 20:48

@geertje1981 Ik kom tenminste met argumenten, jij hebt ze niet, dus dan is het maar het makkelijkst om nergens op in te gaan. Dat is pas niet serieus te nemen.

19 mei 2020 om 20:54

Jij hebt het over vorige seizoen ik heb het over dit seizoen over die 13 uitwedstrijden gemiddeld

19 mei 2020 om 20:59

Uitsupport is de laatste paar jaar heel goed bij willem2, mede ook door de prijsstelling. Maar Vitesse heeft al 25 jaar op rij meer thuis supporters dan willem2. Terwijl Tilburg toch 20 procent meer inwoners heeft dan Arnhem. Dus over supporters hoeven we het niet te hebben lijkt mij. Verder is Heracles de laatste 30 jaar misschien 3 keer hoger geëindigd dan Vitesse. Dat het dit onafgemaakte seizoen slechts 1 plek (in ons voordeel) scheelt maakt ze nog geen concurrent natuurlijk.

19 mei 2020 om 21:10

@master-d. Staan gezamenlijk regelmatig in de playoffs.. okay, maar er zat wel altijd een flink gat tussen en ze konden vitesse toch niet verslaan in de playoffs. Dat is een beetje zeggen alsof Feyenoord concurrent is voor Ajax omdat ze toch bij elkaar in de buurt staan.

19 mei 2020 om 21:29

Ze hebben nooit tegen Vitesse gespeeld in de play-offs. Dus met jouw goedkope redenering kan ik ook roepen dat Vitesse nooit van Heracles heeft gewonnen in de play-offs. De laatste jaren zijn beiden clubs gewoon dichter naar elkaar toegekropen. Vitesse nog wel iets beter, maar Heracles kan op een goede dag prima mee komen. Inderdaad net zoals Feyenoord bij Ajax. Maar blijf het allemaal lekker ontkennen en doe alsof het normaal is om de huur niet te willen betalen en verlaging te eisen. Terwijl je ondertussen de trainer van de club die 1 plaats lager staat middels een transfersom probeert los te weken.

19 mei 2020 om 23:54

Ik blijf het altijd fascinerend vinden. Wll supporters die over lage toechouwersaantallen bij andere clubs beginnen

20 mei 2020 om 09:09

Hou toch op man. De enige échte concurrent die Vitesse heeft op dit moment is Fc Utrecht. Al een paar jaar. Vitesse laat spelers naar Heracles vertrekken die het bij ons net niet redden. Dat doe je niet als je een concurrent bent. Noem een Gosens, Osman en Diarra. Heracles kan op een goede dag meekomen? RKC ook. Wat een onzin. Maar jij mag het concurrenten vinden. Ik deel die mening zeker niet.

20 mei 2020 om 09:32

Laatste 5 jr posities op de ranglijst:vitesse 9,5,6,5,7 FC Utrecht 11,5,4,5,6, FC Groningen 7, 8, 12, 8, 9, Heerenveen 7, 12, 9, 8, 11 Heracles 14,6 ,10,10,7 zijn allemaal directe concurrenten van elkaar daar waar ze elk jaar om de playoffs plekken strijden. Dat de begrotingen niet allemaal vergelijkbaar zijn of het aantal toeschouwers doet niet af aan de sportieve prestaties.

20 mei 2020 om 10:54

Als je Heracles echt een concurrent vindt, dan snap je er echt niet veel van. Vitesse eindigd 9 van de 10 x boven Heracles. Als Vitesse de beste speler van Heracles wilt, dan gaat die. Als Utrecht de beste speler van Heracles wilt, dan gaat hij. Omdat dat een stap omhoog is. Als Heracles de beste speler van Vitesse wilt hebben, dacht je dat die ging dan? Heracles kan bij Vitesse overbodige spelers ophalen. Osman bv, of Gosens(die zich uitstekend heeft ontwikkeld) Utrecht en Vitesse zijn gewoon een stap hoger dan Heracles, Groningen of Heerenveen. Sterker nog, Heracles staat ook gewoon onder Heerenveen en Groningen. Als die klote PO er niet waren geweest, was Heracles een ploeg geweest die nergens voor speelde. Met een 8e of 9e plek kan je hier nog Europa in, maar dat zegt niets, echt helemaal niets.

19 mei 2020 om 21:42

Ben jij een vriend van de eigenaar?wat kan jij dom praten zeg.het is toch normaal dat als je maanden geen gebruik van het stadion kan maken dat je dan een verlaging van de huur wilt.arnhem had het stadion nooit aan zo'n persoon die niet met de club heeft moeten verkopen.maar aan Vitesse.stelletje lapzwansen gemeente Arnhem

19 mei 2020 om 22:11

Die verhuurder heeft er geen schuld aan dat Vitesse geen gebruik van het stadion kan maken. Voor de rest is de coronacrisis slechts een excuus van Vitesse, want daarvoor wilden ze ook al huurverlaging, daarom hebben ze ook het huurcontract opgezegd. Ook is gewoon aangegeven dat ze de financieel krap zaten en de huur niet konden betalen. Dat kon dus gewoon wel. De gemeente die het stadion aan Vitesse had moeten verkopen? Dat is pas een opmerking van een lapzwans. Ze konden 18 jaar geleden de boel al niet rendabel krijgen met een sterke vinger in de pap en nu kan dat plotseling wel? 100% van de omzet aan salarissen betalen, ja aan zo'n club zou ik ook een stadion verkopen, nadat ze er al eerder janboel van hadden gemaakt. 2 weken na de coronacrisis waren zij de eerste die aangaven in de problemen te zitten.

Lijkt me niet onwaarschijnlijk eerlijk gezegd. Beiden komen uit Baden-Württemberg en kennen elkaar ongetwijfeld.

Dit zou een zware klap zijn. Z’n speelwijze zit er nu aardig in bij de kern van het team. Met 15 vertrekkende spelers om die kern heen kunnen we dus volledig opnieuw beginnen als hij vertrekt. Dat zou doodzonde zijn...

19 mei 2020 om 20:26

Zou wat zijn als Wormuth in februari jl. nog zijn contract heeft verlengd om hem nu al te peren. Geloof er niet zo veel van, maar ja, voetbal he..

Wormuth heeft het geweldig gedaan de afgelopen 2 seizoen. Zou een goede trainer kunnen zijn voor Vitesse. Ben benieuwd of heracles hun trainer wil laten gaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7266
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. PasveerKeeper280
M. WittekVerdediger281
L. OpendaAanvaller288
O. DarfalouAanvaller278
R. BazoerMiddenvelder254
A. BrojaAanvaller259
O. TannaneAanvaller257
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

0 fans
Coach, 57 jaar

In de wandelgangen

Zondag 18 april
Sergio Agüero kondigde onlangs zijn vertrek bij Manchester City aan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren