Contractsituatie Aubameyang leidt tot tirade: ‘Ze moeten hem verkopen’

Dinsdag, 19 mei 2020 om

Pierre-Emerick Aubameyang staat nog maar een jaar onder contract bij Arsenal en daarom moet de club er volgens Jérémie Aliadière alles aan doen om hem de komende transferperiode te verkopen. De oud-aanvaller van the Gunners ziet geen andere optie dan de Gabonees van de hand te doen, zelfs voor een relatief lage transfersom. Aliadière is van mening dat Arsenal moet voorkomen dat Aubameyang over een jaar transfervrij vertrekt uit Londen.

Met een contract tot medio 2021 heeft Arsenal volgens Aliadière een belabberde onderhandelingspositie op de transfermarkt. De club is er nog altijd niet in geslaagd om het contract van de dertigjarige aanvaller open te breken en te verlengen. Barcelona, Real Madrid en Internazionale worden in de wandelgangen genoemd als geïnteresseerde partijen voor de topscorer van Arsenal, die sinds zijn overstap in 2018 van Borussia Dortmund naar Londen goed was voor 61 doelpunten in 97 wedstrijden in alle competities.

'Ze moeten hem verkopen, 100 procent zeker'
Arsenal-manager Mikel Arteta heeft al laten weten dat hij Aubameyang hoe dan ook wil behouden. Aliadière, die in 2004 kampioen werd met de club uit Londen, denkt dat er voor zijn voormalig werkgever niets anders op zit dan hem van de hand te doen. “Ze moeten hem verkopen, honderd procent zeker”, laat de oud-speler weten in gesprek met Goal. “Het mag niet zo zijn dat Arsenal spelers gratis de deur uit ziet wandelen. Ik kan het eerlijk gezegd niet geloven dat er weer een topspeler, onze aanvoerder, de zomer ingaat met een contract dat nog maar een jaar doorloopt.”

Selectie Arsenal weer begonnen met trainen op het trainingscomplex in London Colney

Aliadière vindt dat de clubleiding van Arsenal veel eerder had moeten ingrijpen. “Het had geregeld moeten zijn toen zijn contract nog twee jaar doorliep. Afgelopen zomer had hij een nieuw contract moeten tekenen, of verkocht moeten worden”, stelt de Fransman. “Als je nog maar een contract voor een jaar heb, dan gaat dat in het hoofd van de speler zitten. Als ik Aubameyang was en mijn contract zou nog maar een jaar doorlopen, zou ik een jaar van mijn carrière opofferen om transfervrij te kunnen vertrekken. Je kan er dan een belachelijk hoog salaris aan overhouden en alle clubs ter wereld zullen je willen hebben. Wie zou er niet zo over denken?”

“Ik ben van mening dat er opnieuw verkeerd is gehandeld”, vervolgt Aliadière. “Het had eerder geregeld moeten zijn. Je moet een situatie voorkomen waarin een speler een contract voor nog maar een jaar heeft, zeker bij iemand als Aubameyang. Het hoort gewoon niet.” Volgens de oud-aanvaller zal Arsenal genoegen moeten nemen met een lagere transfersom. “Voor hoeveel kun je hem verkopen als hij nog maar een jaar vastligt? Arsenal verkeert in de meest slechte positie die je je maar kunt bedenken. Je hebt namelijk een topspeler in huis, goed voor 20 tot 25 Premier League-doelpunten, die over een jaar transfervrij is.”

Arsenal valt in herhaling
Aliadière verwacht dat Europese topclubs Aubameyang voor een laag bedrag gaan overnemen. “Hoeveel kun je nog voor hem vragen? Het zal niets zijn vergeleken met wat je had kunnen krijgen als hij vorig jaar was verkocht. Toen konden ze makkelijk 100 miljoen pond (112 miljoen euro, red.) voor hem vragen.” Aaron Ramsey is de laatste grote naam die Arsenal transfervrij heeft verlaten. De middenvelder liep gratis de deur uit en tekende bij Juventus. Eerder had de club vergelijkbare problemen met Alexis Sánchez en Mesut Özil. Sánchez werd uiteindelijk geruild tegen Henrikh Mkhitaryan, terwijl Özil alsnog verlengde tegen een salaris van naar verluidt 390.000 euro per week.

In het verleden slaagde Arsenal er niet in om de gewenste bedragen te krijgen voor spelers als Robin van Persie, Bacary Sagna en Samir Nasri. Van Persie en Nasri werden verkocht aan respectievelijk Manchester United en Manchester City, terwijl Sagna transfervrij vertrok. Volgens Aliadière is dit een van de redenen dat Arsenal niet kan meedoen om het kampioenschap. “Als club moet je bouwen, maar het probleem is dat wij dat niet doen”, vertelt hij. “Wij kopen een speler, om hem twee jaar later weer te verkopen of hem vier jaar later gratis te laten gaan. En dan moet je hem weer vervangen. Zo kom je in een vicieuze cirkel terecht.”

Volgens Aliadière moet er wat veranderen bij Arsenal. “Je moet gaan bouwen met spelers die je zes, zeven of acht jaar bij de club wil houden. Dan hoef je niet steeds op zoek naar een speler die ongeveer even goed is als de speler die je bent kwijtgeraakt. Als je dat niet doet, dan ben je niet in staat om een team te bouwen.” Aliadière benadrukt dat Arsenal er niets aan heeft om Aubameyang nog een jaar te houden als hij een jaar later alsnog vertrekt. “Dat is niet slim zakendoen, toch? Dit zijn de dingen waar de supporters van balen. Dit is hoe de achterban zich tegen de club gaat keren. Je kan niet steeds maar weer dezelfde fouten blijven maken. Hoeveel spelers moeten we nog gratis laten gaan? Of voor een laag bedrag?”Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door sociofan1)

Wel zuur voor Arsenal dat ze nu in een situatie zitten dat Aubemayang verkocht moet worden in coronatijdperk. Nu zal het bedrag nog lager uitvallen. Echter zou je met ruilconstructies een hoop kunnen oplossen. Als Arsenal bijvoorbeeld Aubemayang weet te ruilen voor Jovic, doen ze goede zaken. Lacazette zou ik ook wegdoen in een ruildeal met Partey. Dan heb je voorin iets aan kwaliteit in breedte ingeleverd, maar het middenveld enorm versterkt. Als Arsenal dan ook nog Ake of Pau Torres haalt als CV en Meunier als rechtsback, zie ik ze meedoen om top 4 volgend seizoen.

19 mei 2020 om 12:16

Je begrijpt dat voor een ruildeal er twee partijen nodig zijn die akkoord gaan? Je stelt het nu alsof dit zo even geregeld wordt maar ik gok dat de werkgevers van Jovic en Partey hun spelers niet zomaar zullen ruilen. Vooral Jovic lijkt me onwaarschijnlijk. Hij is nog veel jonger, heeft een contract tot 2025, heeft Real een enorme smak geld gekost en daarbij begint Benzema op leeftijd te raken. Hoewel zijn eerste seizoen absoluut niet gelukkig is geweest vraag ik me af of ze hem zomaar even tegen de veel oudere Aubameyang zullen willen ruilen. Daar schiet Real gewoon niet zoveel mee op.

19 mei 2020 om 12:19

Jovic is juist niet onwaarschijnlijk. Heeft geen pepernoot geraakt. Als Benzema echt af is koopt Real Madrid gewoon een nieuwe spits. Ze kunnen het niet veroorloven om een seizoen te beginnen met Jovic als eerste spits. Auba is veel ouder, maar ik zie nog geen achteruitgang in bijvoorbeeld zijn snelheid. Ik denk dat hij ook nog wel een paar jaar mee kan. Momenteel is Auba namelijk gigantisch veel beter dan Jovic.

19 mei 2020 om 12:37

Maar wil jij Jovic dan zien bij Arsenal? Lijkt me echt een probleemkind. Maar je weet het nooit, was geweldig bij Frankfurt. Ik hoop overigens dat Auba gewoon bijtekent. Iedereen gaat er hier van uit dat hij dat niet gaat doen, maar dat weten we gewoon niet. Heb nog geen enkele betrouwbare journalist hier iets over horen zeggen dus persoonlijk denk ik dat het nog 50/50 is.

19 mei 2020 om 12:40

Het is meer dat ik nagenoeg geen andere beschikbare speler weet op te noemen die waarschijnlijk makkelijk aan te trekken is. Jovic heeft laten zien te kunnen scoren in de Bundesliga en Europa League. Is nog maar 22 jaar dus kan nog groeien. Ik geef je gelijk dat Jovic overkomt als een probleemkind, dat is een groot nadeel. Duidt toch op een gebrek aan discipline en de juiste mentaliteit. Ik hoop ook dat Auba bijtekent.

19 mei 2020 om 12:48

Ze moeten gewoon de kranten vullen. Niemand weet van iets. Iedereen roept hier nu van: ja ze moesten hem vorig jaar al verkopen, ik wist het. Maar stel dat hij bijtekent, zal iedereen gewoon stil zijn. Conclusie: zolang een betrouwbare journalist hier niets over zegt, wees genuanceerd in je reacties. En over Jovic, ben het volledig over je eens. Een ruildeal met Real lijkt ook gewoon beter voor de fans. Dan vertrekt je beste speler naar een top 3 ploeg van de wereld. Daar kan ik mee leven en krijg je een jong talent in de plaats.

19 mei 2020 om 14:24

Auba heeft volgens mij laatst in een interview zelf gezegd, dat als Arsenal CL voetbal haalt hij graag bijtekent omdat hij op z'n plek zit. Maar dat hij wel CL voetbal wil spelen met een club.

19 mei 2020 om 14:28

Probleem kind? dat zeiden ze ook over Auba toen. Ik heb daar eerlijk gezegd niets van gemerkt.

19 mei 2020 om 15:13

Ja maar Auba schoot er wel de ene na de andere in bij Dortmund. Jovic doet dat momenteel niet. Kan je toch onmogelijk vergelijken.

19 mei 2020 om 19:05

Benzema heeft net zijn contract verlengd man, Real heeft helemaal geen behoefte aan Aubameyang. Denk dat die gewoon volgend jaar transfervrij naar China gaat.

19 mei 2020 om 19:26

Dan ken je Auba niet. Hij zou altijd eerder bij Arsenal blijven dan naar China gaan.

20 mei 2020 om 09:52

Jovic heeft mentale problemen. Zodra er druk op komt en het niet loopt gaat de kop hangen. Dit was ook waarom hij bij Benfica niet slaagde. Bij Real zie je dit nu ook met het gebrek aan speeltijd en de blessures.

19 mei 2020 om 14:38

Al die spelers die je op noemt moeten dan drie stappen terug zetten naar een grijze subtopper die in de EL speelt. Je kunt niet zo maar telkens lukraak wat spelers noemen.

19 mei 2020 om 15:16

Partey zijn vader, beste vriend, zijn teamgenoten bij Ghana hebben al zoveel keer aangehaald dat ze het leuk zouden vinden als Partey naar Arsenal wilt gaan. Ornstein die zegt dat Partey graag naar Arsenal wilt komen. Andere betrouwbare journalisten die zeggen dat Partey een transfer naar Arsenal ziet zitten. Dus ja, die wilt wel komen. Is het slim? Neen, maar that's what he wants. Of daar lijkt het tenminste momenteel op. Al de rest speelt zelf geen Champions League of komt amper aan spelen toe in hun ploeg.

19 mei 2020 om 19:31

Wat een grappenmaker ben jij zeg. De situatie van Partey is hier al uitgelegd door @themagician. Jovic speelt amper bij Real. Dus van 5 minuten per wedstrijd naar een basisplek bij Arsenal is 3 stappen terug volgens jou? Dat is eerder 3 stappen vooruit dan terug. Ake speelt bij bournemouth, nou dat is ook gewoon een paar stappen omhoog. Pau Torres speelt bij Villareal dus Arsenal is ook gewoon een paar stappen omhoog. Dan Meunier, die is transfervrij en wordt met Tottenham en Dortmund in verband gebracht, met Arsenal is hij amper tot niet gelinkt dus die zal niet komen. Dus hoe kom je erbij dat het 3 stappen terug zijn? Voor al die spelers is het een stap vooruit.

Dit blijkt dus wel gewoon een structureel probleem! Ozil, Sanchez, Ramsey, Aubameyang, Van Persie en ga zo maar door! Het heeft de concurrentie geen windeieren gelegd, maar het beleid bij die club is op zijn zachtst gezegd lachwekkend te noemen.. Je vraagt je af en toe echt af of die bestuurders er gewoon plezier van hebben dat ze Arsenal Fan TV en grote porties van het publiek wekelijks in een complete meltdown jagen..

19 mei 2020 om 12:20

Ramsey is weggegaan dankzij onze Emery, die wilde liever die Spanjaard, anders was Ramsey gewoon gebleven want er was al een akkoord over contractverlenging.

19 mei 2020 om 12:31

Onzin. Ramsey wilde gewoon blijven alleen het bestuur was niet bereid om zijn salaris te betalen. Hetzelfde deed Gazidis met van Persie.. die wilde Arsenal zien groeien maar Gazidis (de grootste onbenul in de voetbalwereld) deed er niks mee. Ozil geven ze dan wel een achterlijk salaris, Ramsey wilde waarschijnlijk daarom ook een hoog salaris krijgen. Sanchez was toch al minder aan het worden en dat werd meteen pijnlijk duidelijk bij United. En of Auba niet verlengd is nog helemaal geen zekerheid, kans is gewoon nog aanwezig dat hij blijft. Maar je hebt gelijk, als Arsenal fan doet het al 10+ jaar ontzettend veel pijn hoe deze club bestuurd wordt. Echt serieus niet normaal wat voor onbenullen daar zitten en dan ook vooral wat voor spelers ze in het verleden hebben laten lopen..

19 mei 2020 om 12:43

Ozil haalde dan wel een heel hoog niveau vooraleer hij zijn contract tekende, daarna ging het alleen maar bergafwaarts... Ramsey speelde gewoon 'oke', snap dat de club hem geen absurd hoog salaris wou geven. Ik had in zijn laatste jaren bij de club het gevoel dat Arsenal hem moest verkopen om een hoger niveau te kunnen aantikken. Uiteindelijk lieten we hem gratis vertrekken en haalden we niemand in de plaats, dus dan had je hem betere gehouden. Soit, helemaal niet te vergelijken met Van Persie wel. Van Persie was toen de beste spits ter wereld, Ramsey was een leuke speler die niet altijd fit was.

19 mei 2020 om 13:02

voor iemand die fan is van Arsenal ben je slecht geinformeerd. Emery wou Ramsey zelfs aanvoerder maken. maar het bestuur wou niet aan zijn salariseisen voldoen. Als je hem ziet kwakkelen bij Juve is dat achteraf niet eens zo gek. Interview met Emery heeft hier pas geleden nog op de site gestaan.

19 mei 2020 om 13:07

Amazingninja, correct. Maar Emery heeft al iedereen de schuld gegeven behalve zichzelf. Verschillende interviews gegeven waar hij zichzelf een aantal keer heeft tegengesproken. Onder Wenger wouden ze Ramsey een contract aanbieden, onder Emery niet. Aan wie ligt het dan?

19 mei 2020 om 12:22

Het is inderdaad een structureel probleem. Jongens zoals Ramsey en dergelijke wachten de situatie bij Arsenal af om te zien of de club vooruit komt. Zodra ze zien dat het nergens naartoe gaat laten ze gewoon hun contract aflopen en vertrekken ze. Het probleem is met name dat topspelers bij Arsenal niet bij willen tekenen vanwege tegenvallende prestaties of uitblijvende aankopen. Door gebrek aan daadkracht op verschillende fronten gebeurt dit steeds weer. Na de aankoop van Auba had Arsenal wederom door moeten pakken en dat is niet het geval geweest.

19 mei 2020 om 12:40

Die Aliadiere helpt ook niet echt met de onderhandelingspositie van Arsenal.

19 mei 2020 om 13:06

Hij is dan ook geen bepalende factor.

19 mei 2020 om 14:34

Ramsey en Aubameyang zijn toch twee behoorlijk verschillende gevallen - Ramsey was aan het eind van zijn contract 28 jaar en zit in de bloei van zijn carriere, Aubameyang zal aan het eind van zijn contract 32 jaar zijn, en sowieso weinig meer opleveren. Mensen hebben geloof ik nog steeds het idee dat Auba een frisse jonge gozer is ofzo.

19 mei 2020 om 13:23

Er is absoluut een probleem. Echter kan de gemiddelde voetbalsupporter de situatie ook niet juist inschatten. Als je als club zijnde geen aansluiting meer vindt bij de top 4, de financiële draagkracht niet hebt om dit wel te bewerkstelligen (zoals Liverpool heeft kunnen doen) én de positie van een lang-zittende manager niet direct op een juiste manier kunt invullen na diens vertrek, dan gaat het snel bergafwaarts.arsenal is nog steeds een topclub (in grootte fanbase, financiële huishouden, faciliteiten etc) maar staat sportief gezien de laatste jaren op gelijke hoogte met clubs als Everton, West Ham United, Leicester City. Dan is het eigenlijk juist absurd dat Arsenal nog steeds spelers als Ozil, Aubamayang en Lacazette in de gelederen heeft, toch?je kan die spelers dan willen behouden, maar tegen welke kosten? Ik ben blij dat we Sanchez hebben kunnen lozen, moet je zien wat voor een problemen hij veroorzaakt bij United met zijn absurde salaris. Zelfde geldt voor Ozil. O wat waren we blij dat hij tekende... Nu heb je spijt.het eventuele vertrek van Aubamayang hoeft geen teken te zijn van onkunde. Misschien juist goed om hem uit te zwaaien en frisse, jonge spelers de kans te geven. Je moet er echter voor zorgen dat een groeibriljant (bv Martinelli) over een paar jaar niet in eenzelfde situatie terecht komt. Hoe? Eigenlijk lukt dat alleen door sportief succes te behalen. Lukt dat niet, dan ga je net als andere subtoppers elk jaar de goede spelers verkopen (bv Everton: Gueye, Lukaku, Stones etc.)

19 mei 2020 om 13:34

Dat we sportief de laatste jaren op gelijke hoogte staan met West Ham en Everton is natuurlijk zwaar overdreven. Finishen die twee teams op 1 punt van de top 4? Halen die twee teams de finale van de EL? Zijn die twee teams überhaupt een keer boven ons geëindigd in de afgelopen 20 jaar? De situatie is slecht maar we staan nog steeds ver boven Everton en West Ham ook op sportief gebied. Eerder qua financiën lopen we achter want die twee teams zijn bereid meer geld uit te geven dan Arsenal..

19 mei 2020 om 15:28

Leuk 'op 1 punt na top 4', maar daar koop je niks voor. Je haalt top 4 of je haalt het niet. Of je voor Europa League kwalificeert boeit de Engelse clubs niet. Pas als je met een verkapt B-elftal de kwartfinales van de Europa League haalt beginnen de Engelse clubs er wat in te zien, zolang dit de kortste weg naar Champions League kwalificatie is (zie Chelsea, Arsenal en United voorgaande seizoenen). Financieel staat Arsenal juist mijlenver voor, nagenoeg gelijk aan de top van de Premier League.

19 mei 2020 om 23:25

Het gaat er niet om dat je er iets voor koopt. Het gaat erom dat clubs als Everton en west ham dat niet presteren. Aangezien jij zegt dat die clubs op hetzelfde sportieve niveau zitten wat natuurlijk onzin is, al helemaal West Ham is lachwekkend. En ik zeg dat Arsenal niet meer spendeert dan die clubs. Kunnen ze wel meer geld hebben maar ze geven het niet uit..

19 mei 2020 om 14:27

Dit is in het geval van Aubameyang niet zo'n rare situatie, hij is deze zomer 31 jaar oud en als hij uit zijn contract loopt is hij 32. Dat is een leeftijd waar je niemand langdurig vastlegt. Een Cavani bijvoorbeeld loopt ook contractvrij weg.

Arsenal handelt redelijk amateuristisch en dat al jaren aan een stuk. Je zou denken dat het simpel is maar ze laten topspelers gratis of voor weinig geld gaan. Heel vaak versterken ze directe concurrecten ook. Hub businessmodel laat hen ook niet meer toe om zomaar alleen op andere inkomsten te teren aangezien ze vaak CL mislopen. Hij had inderdaad vorige zomer verkocht moeten worden, heel simpel.

19 mei 2020 om 12:16

Auba vorig jaar verkopen zou catastrofaal zijn geweest voor het huidige seizoen. Zonder Auba stond Arsenal waarschijnlijk maar twee punten boven de degradatiestreep. Dat is dus iets te makkelijk denken Busby.

19 mei 2020 om 12:35

Hem vorig jaar verkopen zou ook moeten betekenen dat zij met dat geld versterkingen zouden hebben gehaald. Stel dat zij hem vorig jaar voor 100 mil hadden verkocht dan hadden ze echt met een goed plan ook zonder hem kunnen verbeteren. United heeft dezelfde probleem, dat zij te lang aan spelers volhouden en zelfs contracten verlengen. Alleen kan United zich dat zonder problemen veroorloven op financieel gebied.

19 mei 2020 om 12:37

Zo kan ik het ook. Wie zou in vredesnaam Auba kopen voor 100 miljoen? Arsenal kennende zou dat hooguit 60-70 miljoen zijn geweest. Wie zou je hebben gekocht als zijn vervanger?

19 mei 2020 om 13:00

Daarnaast denk ik dat hij 100 procent zeker had bijgetekend indien we CL hadden gehaald. Dus dat is een risico die ik ook zou nemen. Had Emery niet Jenkinson, Mustafi, Eleny en Mavropanos opgesteld tegen Crystal Palace, hadden we het hier waarschijnlijk nooit over.

19 mei 2020 om 13:06

Wat een heerlijk rijtje noem je op. Mustafi doet het onder Arteta wel weer prima trouwens.

19 mei 2020 om 13:14

Zeker. Benteke maakte ook zijn eerste in 300 (of zo iets, het was allesinzs absurd lang geleden) dagen tegen Arsenal. Ik kon het niet geloven. Drie simpele matchen winnen en je eindigt derde. Weer CL, meer geld, spelers die bijtekenen, betere spelers die we kunnen halen. Maar Emery dacht er anders over.

19 mei 2020 om 13:37

Sterker nog. De 37ste speelronde thuis winnen van Brighton en we zaten al in de CL. Uiteindelijk speel je 1-1 door een idiote penalty die Xhaka weggeeft op het einde. Wat een schande, dan had Auba inderdaad allang verlengd en dan had Arsenal waarschijnlijk ook meer geld uitgegeven.

Wat een verrassing. Arsenal en belabberde uitgangsposities met eenjarige contracten. Nu Auba verkopen voor een laag bedrag betekent dat je volgend seizoen geen aanvaller met scorend vermogen hebt. Arteta ziet het niet zitten in Laca. Dan heb je alleen nog Pepe, Martinelli , Nketiah en Nelson over in de voorhoede. Geen van die spelers gaat meer dan 10 maken per seizoen. Misschien dat Arsenal eventueel voor Jovic kan gaan aangezien het hem niet goed afgaat in Madrid, maar verder.. Geen idee.

19 mei 2020 om 12:20

Zie jij het wel zitten in Laca?

19 mei 2020 om 12:28

Ik zag het zitten in Lacazette. Hij was een echte big-game player die altijd opstond in de grote duels. Helaas is het, het afgelopen seizoen echt bergafwaarts gegaan. Gezien zijn leeftijd verwacht ik niet dat Lacazette zich snel zal herpakken. Mocht een team als Atletico echt concreet interesse tonen zou ik hem voor een goed bedrag verkopen. Daarnaast zou het te riskant zijn om het seizoen te beginnen met Lacazette als basisspeler in de spits. 7 goals in 20 duels is niet goed genoeg. Martinelli heeft bijvoorbeeld in een paar duels meer 10 goals gemaakt als vleugelspeler. Dan kan je net zo goed Martinelli voor de leeuwen gooien want Lacazette is ook verre van een stabiele factor.

19 mei 2020 om 12:59

Martinelli maakt absoluut meer dan 10 per seizoen, geeft Nketiah en Pepe ook wat vertrouwen.

19 mei 2020 om 13:05

In alle competities wel ja. Martinelli heeft een goed seizoen gehad, maar het is allerminst een zekerheid dat hij het volgend seizoen weer doet. Vertrouwen geven is prima, ik vind alleen het risico te groot om met zo weinig 'goals' het seizoen in te gaan.

19 mei 2020 om 13:18

Snap ik, maar ja zekerheidjes ook "Lacazette, Lukaku, Morata" doen het helaas ook niet altijd. Wel een vrij jonge aanval maar dit lijkt me de korte termijn toekomst van Arsenal want waar haal je het geld vandaan?

19 mei 2020 om 13:51

Ik noem Lacazette ook geen zekerheid. Morata is nooit een killer geweest. Lukaku heeft een seizoen maar 12 gescoord, het jaar ervoor nog 16 wat gezien de vorm van United toen niet eens zo heel slecht was. Geen idee waar het geld vandaag moet komen. Indien Auba verkocht wordt is er wat budget voor een nieuwe aanvaller, maar veel zal het niet zijn.

19 mei 2020 om 14:53

Lukaku heeft in de afgelopen 8 (!) seizoenen er maar eentje gehad waar hij slechter dan 1 op 2 liep (dat rampseizoen van United), die kan je toch wel een zekerheidje noemen. Ik bedoel, er loopt maar 1 speler onder de dertig rond met meer goals dan Lukaku, en dat is Neymar.

Onze aanvoerders gaan altijd voor nop weg, dit is oud nieuws. zou ontzettend jammer zijn als we Auba verliezen, krijg je nu echter 30+ miljoen voor hem, dan zou ik hem gewoon verkopen. Laca kan hem niet vervangen, dus dan moet je wel nog een spits kopen of hopen dat Pepe en die andere jonge gast uitgroeien tot doelpuntenmakers.

Ik denk dat Aubameyang naar Real Madrid zal verkassen deze zomer. Zij hebben het financieel allemaal keurig op orde en zijn opzoek naar een spits die makkelijk doelpunten maakt. Benzema is niet zo'n type spits en Jovíc is er nog niet klaar voor gebleken. Als Bale vertrekt zal er de nodige ruimte in het salarishuis ontstaan, waardoor ze Aubameyang ook een goed salaris kunnen bieden. Bovendien heeft hij meermaals aangegeven dat het zijn droom en belofte is om eens in het witte shirt te spelen. Ik denk dat dit het ideale moment is om die stap te maken.

19 mei 2020 om 12:24

Als Jovic de omgekeerde weg bewandeld heb ik er vrede mee. Dan heeft Arsenal in ieder geval weer een jonge spits die heeft bewezen goals te kunnen maken. Ik begrijp Auba daarnaast volledig. Dit is zijn laatste kans om voor Real Madrid te spelen.

19 mei 2020 om 14:48

Benzema heeft net twee maanden terug verlengd bij Real, die zit er nog twee seizoenen. Ze gaan daar echt niet nog een oude spits bij kopen.

Waarom verkopen? Wat schiet je daar als fan mee op vraag ik me altijd af..laat em gewoon tot eind contract spelen, kost jou als fan niks en je kunt nog n jaar van je speler genieten..

19 mei 2020 om 12:29

Omdat je als fan graag ziet dat de club ook inkomsten genereert om andere spelers te kunnen kopen. Door het matige beleid van Arsenal m.b.t. topspelers hebben ze al bijna geen geld meer over.

Als hij goedkoop op te halen is hoop ik dat Madrid zich meldt. Tenminste, als ze er in slagen om Bale, vazquez, Mariano, Diaz en Rodrygo (laatste twee op huurbasis) kwijt te raken. Je selectie wordt dan dunner maar nog steeds breed genoeg en kwalitatief ga je er volgens mij op vooruit terwijl je netto transferkosten in het groen vallen en je een godsvermogen aan salaris uitspaart.

19 mei 2020 om 20:03

Ja echt, dit is een prima oplossing voorin.. Hij is ook enorm atletisch dus kan nog vele jaren mee. Ik denk dat dit een prima aanvulling is. Zal de nodige goals brengen. En Zizou kan eventueel 442 spelen met Auba en Benzema voorin. Tjsa ik ben zeker voorstander hiervan, hij zal ook niet veel kosten. Hij is een dertiger met een 1 jarig contract. Deze zomer kan je op hem richten en eventueel een Pogba die ook goals zal leveren. Dan kijk je in 2021 verder om er alles aan te doen om Mbappe binnen te halen.

20 mei 2020 om 01:20

Sws Bale, vazzie, odriozola, James, Mariano verkopen, eventueel modric en Marcello ook afhankelijk van wat ze zelf willen. Diaz en evt Rodrygo op leenbasis laten vertrekken. Als je dan Hakimi terug haalt en eventueel Odegaard of Ceballos en Reguilon als vervangers voor modric en Marcelo mochten ze vertrekken dan is je team op zich rond en goed uitgebalanceerd. Mocht je dan auba kunnen halen doen natuurlijk. Ofwel inderdaad vaker 4-4-2 spelen ofwel Jovic dan uitlenen in dat geval. Kijken of camavinga haalbaar is verder, pogba ben ik geen voorstander van. Als alles klopt maak je sws profijt op de transfermarkt en tevens spaar je tussen de 40 en 70 miljoen aan salaris uit volgend jaar. Dan inderdaad lekker wachten op een kans op mbappe en/of haaland. Een 4-4-2 met Hakimi en Reguilon of mendy op de backs, Casemiro, Valverde en camavinga strijdend om de 2 plekjes centraal en mbappe en haaland of Jovic als koningskoppel voorin is iets om kippenvel van te krijgen. Alleen zaak om de vleugels goed in te vullen dan, de spelers zijn er wel maar kunnen ze defensief genoeg brengen om centraal te helpen, van die spitsen gaat het niet komen alleszins

Hier valt toch weinig tegenin te brengen. Er wordt bij Arsenal al heel lang slecht beleid gevoerd, dit is gewoon de nieuwste aflevering in een lange soap die helaas een beetje lachwekkend wordt. Op de een of andere manier lijken de spelers ook totaal geen binding met de club te hebben. Bij andere clubs in Engeland heb je vaak boegbeelden, jongens die echt bij de club horen en daar al lang spelen. Dat zie je bij Arsenal ook niet.

19 mei 2020 om 23:38

Dat laatste valt ook wel mee natuurlijk. Ik denk dat je daar meer op naam denkt dan qua lang dienstverband. Arsenal had natuurlijk Wilshere en tot voor dit seizoen bijvoorbeeld Ramsey. Eigen jeugd en de ander 10 jaar bij de club. Daarvoor Walcott, Koscielny, Sagna. Van Persie natuurlijk, maar dan gaan we nog verder terug. En ook Ozil zit er alweer 5-6 jaar uit mijn hoofd. Het verschil is denk ik de kwaliteit van de spelers, wat jij denk ik laat meewegen in het feit of je dat een boegbeeld vind of niet. Maar binding met de club hebben genoeg spelers. Alleen is het beleid inderdaad belabberd. En er zijn nooit voldoende topspelers, omdat er niet wordt doorgezet. Ozil en Alexis gekocht, daarna alleen Cech op z'n retour. Op papier Lacazette dan weer, Auba erbij, daarna niets van hetzelfde niveau. En uiteindelijk tegen de tijd dat de topspelers weg zijn haal je weer 1-2 nieuwe topspelers. Alleen kom je daar dus nooit mee verder, omdat je dan nooit meer dan 2 toppers in je elftal hebt. Nou heeft Arsenal wel spelers met potentie en is de selectie niet zo slecht als velen doen voorkomen. Echter, dat moet nu aangevuld worden. En niet pas over 1,5-2 seizoenen. Eigenlijk is het alweer te laat, omdat je Auba hoogstwaarschijnlijk verliest.

20 mei 2020 om 00:11

Ja precies, dat bedoelde ik ook, je kan Ozil toch niet als een boegbeeld van je club beschouwen, die is op geen enkele manier een leider, en lijkt ook geen clubman. Sagna en Walcott vind ik ook niet echt overtuigend wat dat betreft. Van Persie en Wilshere komen misschien nog het meest in de buurt, maar die zijn toch geen Henderson, Vardy, Kompany... het type Lampard, Terry, Gerrard, Giggs, Scholes... United had er veel van, nu is het meer Liverpool. Van Dijk wordt ook zo’n speler. Kane bij Spurs. En wat heeft Arsenal nu eigenlijk voortgebracht uit de jeugd de laatste jaren? Saka... verder kom ik even niet, tenzij we Nketiah en Nelson al meetellen maar dat is nog wat vroeg misschien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.Arsenal13-1
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
WillianAanvaller80
E. NketiahAanvaller81
B. LenoKeeper90
N. PépéAanvaller81
A. LacazetteAanvaller73
R. NelsonAanvaller10
BellerínVerdediger90
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

161 fans
Aanvaller, 31 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 24 november
Yusuf Yazici staat wellicht voor een avontuur in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren