Feyenoord kansloos geacht: ‘Alleen Ajax kan hem betalen’

Maandag, 18 mei 2020 om

Klaas-Jan Huntelaar beschikt over een aflopend contract bij Ajax en er is nog geen definitieve beslissing genomen over het al dan niet aanblijven van de routinier in Amsterdam. Als een andere mogelijkheid wordt een terugkeer naar sc Heerenveen geopperd en clubicoon Riemer van der Velde zou een dergelijke move voor Huntelaar verwelkomen.

“Maak hem aanvoerder, maak hem belangrijk. Ik zou het heel fijn vinden als The Hunter terugkomt”, vertelt de oud-voorzitter van de Friese club bij Omrop Fryslân. “Hij is 37 en in de bloei van zijn leven. Zijn kinderen en vrouw willen dat hij doorgaat en hijzelf eigenlijk ook. Maar niet meer als reserve”, beweert Van der Velde op basis van informatie die hij ‘hier en daar’ te horen heeft gekregen.

‘Naar die feestjes gaat Joey Veerman volgens mij minder vaak’

‘Naar die feestjes gaat Joey Veerman volgens mij minder vaak’Lees artikel

“Als ze hem bij Ajax serieus zouden nemen, was hij nu nog topscorer van Nederland”, is hij stellig over Huntelaar. Naast de ex-spits van Heerenveen kwam met Joey Veerman ook een speler die op dit moment bij de club actief is ter sprake. De 21-jarige middenvelder wordt nadrukkelijk aan een overgang naar Feyenoord gelinkt, maar Van der Velde ziet hem juist eerder bij Ajax spelen.

“Er is maar één club die dat kan betalen en dat is Ajax. Ajax had vroeger Lasse Schöne. Veerman is nu al beter dan Schöne op die leeftijd was. Hij was een toegevoegde waarde, maar was op alle fronten net iets minder dan Veerman. Veerman is sneller, heeft meer inhoud, is technisch vaardiger en heeft een goede eindpass. Hij kan een heleboel. Goed genoeg voor Ajax? Ja.” Van der Velde is dan ook van mening dat Feyenoord eigenlijk geen kans maakt: “Feyenoord gaat met een lege beurs naar de winkel, dat heeft geen zin. Vroeger zeiden ze: ‘zonder kloten naar de hoerenkast’”, sluit hij lachend af.


Poll

Waar zie jij Joey Veerman eerder terechtkomen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door fcb_catalunya)

Ik ben het hier persoonlijk dus absoluut mee eens. Ik moet daarbij wel eerlijk zeggen ontzettend groot fan te zijn sinds mijn jeugd van Huntelaar. Echter heb ik wel het idee dat als hij volle potten kan spelen, of in ieder geval kan starten(ja hij is wat ouder indd) maar dat Klaas absoluut nog van waarde is voor elk team in de Ered. Ik kan mij wel vinden in de woorden van Riemer, maak het aanvoerder en belangrijk. Ik weet zeker dat hij er 20 in jaagt!

18 mei 2020 om 22:13

Huntelaar kan met ieder team mee. Hij is traag, maar dat was hij altijd al. Het is niet dat hij nu nog trager is ofso. Hij moet het hebben van zijn doelgerichtheid, goede kopper, tweebenig, trekken, duwen, goede positionering. Dat is nooit anders geweest. En hij is hongerig en oogt fitter als normaal. En hij ligt ook goed in de groep. De man is echt ondergewaardeerd. Als hij alle wedstrijden voor Ajax had gespeeld was hij met gemak topscorer. Hij is dan geen technische voetballer, maar who cares als je z’n cijfers ziet? Hij heeft dan de look van een klein kind ook niet mee

18 mei 2020 om 22:55

In principe klopt het wat je zegt maar het ligt er natuurlijk wel aan wat voor soort voetbal er wordt gespeeld. Stel je speelt snel countervoetbal, dan heb je dus vrijwel niks aan Huntelaar. Denk wel dat Huntelaar voor elk team in de eredivisie een versterking zou zijn. Bij Ajax, AZ en PSV niet voor de basis maar bij de rest denk ik wel.. al heb ik bijvoorbeeld zelf liever een spits als Pavlidis (Willem II als voorbeeld). Heeft snelheid en kan ook op de zijkant spelen etc. Zou leuk zijn als Huntelaar bij Heerenveen gaat spelen.

Lekker Riemer, wat was dat een legende, en die is sluw er nog mee bezig. FF Huntelaar geil maken voor een stap naar Friesland, slim hoor. En ook nog even de marktwaarde van Veerman opschroeven!

18 mei 2020 om 22:33

Ik denk niet dat geïnteresseerde clubs zich gek laten maken om meer te betalen door wat zo'n man in een interview zegt... 😅

18 mei 2020 om 22:43

Riemer is een behoorlijk gerenommeerde naam in voetballand en niet zomaar iemand. Hij was de tweespan die van een subtopper in de Eerste Divisie een subtopper in de Eredivisie heeft gemaakt en waar spelers als Tomasson, Huntelaar en Van Nistelrooij groot zijn geworden. Ik weet niet of jij ooit Ruud van Nistelrooij over Foppe en Riemer hebt horen praten, maar zij presteerden wel het onmogelijke en zagen als eerste de potentie in deze topspelers. Ik vind je reactie een beetje naã¯ef en ook een beetje denigrerend overkomen.

18 mei 2020 om 23:08

Als je uit mijn reactie een naïeve en/of denigrerende ondertoon haalt dan ligt dat meer aan jou dan aan mij vermoed ik. Het enige wat ik namelijk zeg is dat de marktwaarde van een speler echt niet opeens omhoog gaat omdat iemand die relaties met de verkopende club heeft in een interview zegt dat hij veel geld waard is. Of die persoon dan Riemer van der Velde, Johan Derksen of de paus is maakt geen verschil. Of dacht jij dat een feyenoord nu opeens denkt: verrek we moeten misschien toch maar 2 miljoen meer bieden? Daarnaast heb ik het nergens over een gebrek aan kennis bij van der velde dus ik snap niet helemaal waarom je uitlegt wat hij in het verleden gedaan heeft, ik weet namelijk wie hij is.

18 mei 2020 om 23:16

Skede heeft toch gewoon een goed punt? Alsof er ook maar een club zo dom is om meer te betalen door iets wat Riemer van der Velden heeft gezegd. Allemaal leuk hoor wat deze meneer heeft gepresteerd en voor Heerenveen gedaan heeft, maar als je serieus denkt dat clubs door zijn woorden meer gaan betalen, is het niet Skede die naïef overkomt...

18 mei 2020 om 23:56

Idd. Wat een domme uitspraken voor iemand met ervaring. Je kunt nooit een jong talent vergelijken iemand die het jaren heel goed heeft gedaan. Feit is nl dat Veerman het nog niet heeft bewezen en Schöne wel.

Dat werd eerst ook gezegd over Sam Larsson.. Van wat ik gehoord heb, moet Heerenveen elk jaar minimaal één speler voor een aantal miljoen verkopen voor een sluitende begroting. Verder zal de corona crisis hier absoluut geen positieve impact op hebben. Ik zie verder ook niet veel spelers van waarde naast Veerman. Alleen van Bergen en Ejuke zijn echt wat waard. We zullen zien voor welk bedrag hij echt zal mogen vertrekken. Ik verwacht toch echt voor minder dan de helft van die 10 miljoen.

18 mei 2020 om 20:41

Ejuke, weet ik nog niet hoor. Vind hem vaak te wild en mist overzicht. Hij is idd snel en dat is dreigend, maar rendement is gezien de kansen die hij heeft gehad is veel te laag.

18 mei 2020 om 20:44

Met een contract tot en met 2022 (plus een optie voor een jaar) denk ik dat Heerenveen hem zeker niet voor minder dan 5 miljoen zal laten we gaan. Als de transfermarkt hersteld krijg je dat volgende zomer ook nog makkelijk voor Veerman. Daanaast hebben ze meer spelers (konoglo, dresevic, Van Bergen, ejuke) die allemaal tot minimaal 2022 vastliggen. Ze zullen vast wel gaan verkopen, maar zo slecht als de onderhandelingspositie misschien op het eerste aanblik lijkt is het niet. Ik denk ook niet dat Heerenveen qua verkoop zich richt op de binnenlandse markt.

18 mei 2020 om 21:27

"Van wat ik gehoord heb, moet Heerenveen elk jaar minimaal één speler voor een aantal miljoen verkopen voor een sluitende begroting." Het vorige seizoen zijn er in de Eredivisie maar twee clubs geweest die zonder transfers een positief operationeel resultaat hebben behaald. FC Emmen en FC Twente. Je kan dus eigenlijk wel stellen dat elke club in Nederland afhankelijk is van transfers, behoudens Europese resultaten die beter zijn dan begroot (bv de halve finale CL van Ajax). De manier waarop Heerenveen werkt is dus niet zo bijzonder als je in eerste instantie wellicht zou denken.

18 mei 2020 om 22:20

Waar heb jij de info mbt operationeel resultaat zonder transfers zo snel vandaan? Ben wel benieuwd!

18 mei 2020 om 22:23

Klopt wel hoor. 6,1 mln structureel tekort al is er nog een eigen vermogen van miljoenen, kunnen t ongeveer 3 jaar volhouden zonder grote verkopen

18 mei 2020 om 22:32

@FR-RKC, ik kan je de link niet sturen. Zoek in je browser eens op "Financiële gevolgen van de Coronacrisis voor de Eredivisie". Dan kan je een onderzoek van de HAN downloaden met die naam. Daar staat erg veel interessante info in. Bijvoorbeeld dat Ajax het meest negatieve operationeel resultaat heeft, maar door de transferopbrengsten de hoogste (netto)winst behaald. Sowieso is sprake van een omgekeerde situatie, want PSV, AZ en Feyenoord hebben na Ajax de meest negatieve operationele resultaten. Maar ook die clubs maken dat goed met transfersommen. Het collectieve resultaat voor transfers voor de huidige clubs van de Eredivisie voor het boekjaar 2018/19 was € 114,1 miljoen negatief, dat zegt genoeg over de noodzaak om spelers te blijven verkopen natuurlijk.

18 mei 2020 om 22:49

Dan zou ik dat stuk nog maar eens lezen... Ajax draait het meest positieve resultaat zonder transfers. Dat ‘rapport’ is echt broddelwerk. Als je de 17M winstbelasting wel meeneemt en de 40M afschrijvingen op je spelers ook, maar niet je transferinkonsten dan ben je aan het goochelen met cijfers.

18 mei 2020 om 23:20

@Maykel24. Ik ben van mening dat het rapport wel degelijk bepaalde inzichten biedt. Je hebt gelijk dat Ajax het meest positieve resultaat draait zonder transfers, alleen vergeet daarbij wel te vermelden dat de omzet 100 miljoen hoger lag dan het voorgaande seizoen door de halve finale CL. Over 2019/2020 slaat de balans voor Ajax een stuk minder positief uit. Feit blijft dat elke ploeg in Nederland inkomsten uit transfers nodig heeft en dat hebben de onderzoekers willen benadrukken. Dat feit blijft gewoon overeind.

19 mei 2020 om 06:22

Dat is geen feit en in hun eerste hoofdstuk geven ze zelf aan dat 6 clubs een positief operationeel resultaat draaien. Daarna gaat men goochelen door de afschrijvingen op transfers (en eventuele winstbelasting) wel mee te nemen maar inkomsten niet.Absoluut is iedere club in NL gebaat bij transfers, maar dat is wat anders dan een negatief operationeel resultaat wat je hierboven schrijft.Ajax heeft sinds Overmars overigens slechts 1 seizoen een negatief operationeel resultaat gedraaid, dus ‘het komt door de CL’ is ook niet helemaal waar hoewel het uiteraard wel helpt.

Dit is misschien puur inhoudelijk wel waar, maar veel te kort door de bocht. Schöne bleek te excelleren als er druk op hem werd gezet en zijn trap is een extreem groot wapen.

18 mei 2020 om 21:09

onder leiding van tan hag, stond het middenveld altijd perfect.in bijna alle champions league wedstrijden had ajax de controlle op de helft van tegenstander, heus wel een paar counters.schã¶ne kon het niet belopen in zijn eetje, ten hag had eerder uitgelegd dat ze twee 6en hadden op het meiddenveld, frenkie ondersteunde Schã¶ne, zou dat Schã¶ne het kon belopen lopen, frenkie had een ondersteunende rol naast Schã¶ne, als dat nodig was.maar Schã¶ne is ook gewoon een klasbak, een echte ajax speler en een intelligente speler.

Allemaal leuk en aardig, schone was gratis en wist zijn waarde op meerdere posities voor Ajax te bewijzen. Van rechtsbuiten tot aan verdedigende middenvelder. Daarnaast was zijn vrije trap een enorm groot wapen. Zie in veerman een Marin 2.0 (waarbij Marin daadwerkelijk het wapen van de vrije trap heeft), nog een speler die zogenaamd schone gaat vervangen. Om vervolgens in alles te kort te komen. Daarbij Ajax betaalt helemaal niets. Seinen op rood, grote kans dat dit we de befaamde Marc Netto weer te zien krijgen de komende seizoenen met maximums van enkele cijfers en niet tientallen miljoenen. En laten we wel wezen, voor de enkele miljoenen is er meer succes in het buitenland te halen.

Uiteraard zegt Riemer dit, niet eens in een officiële functie bekledende. Die wil, als supporter, natuurlijk niet dat hij vertrekt en wil de clubs afschrikken of de club een hogere som laten ontvangen. Bozenik kon niet komen, want er was een lege pot.. Senesi kon niet komen, want er was geen cent.. We zullen creatief om moeten gaan met het beschikbare geld, maar kansloos is een groot woord. Overigens ben ik het wel met 'm eens omtrent Huntelaar. Zou het mooi vinden als hij bij Heerenveen nog even z'n laatste kunsten komt vertonen. Spelen aanvallend, creeren veel kansen en zo'n sluwe killer kunnen ze altijd gebruiken.

18 mei 2020 om 21:21

Veerman lijkt me alleen realistisch bij een recordverkoop van kokcu en dan nog is het de vraag of feyenoord een miljoen of 6+ af kan tikken. Het zou al helpen in de onderhandelingen voor het drukken vd vraagprijs als er eens namen van andere middenvelders genoemd gaan worden. Nu lijkt het alsof feyenoord alle pijlen op 1 speler richt en dat is lekker onderhandelen voor heerenveen

18 mei 2020 om 21:28

Zeker waar en kan momenteel ook niet anders denk ik ook dan dat we pas bij verkoop kunnen toeslaan. Gelukkig is Feyenoord/arnesen wel om zich heen aan het kijken in het buitenland, maar die namen zullen maar zelden het Nederlandse nieuws gaan bereiken gok ik zo.

18 mei 2020 om 22:02

Ik denk niet eens dat deze meneer dergelijke ideeën achter deze uitspraken heeft. Het is gewoon een supporter en die zijn niet altijd even objectief. In de ogen van dit soort clubiconen is een jongen als Veerman al snel beter dan hij werkelijk is en stilletjes droomt hij van Huntelaar die nog 1 keer het Heerenveen-shirt aantrekt. Hij vergeet alleen gemakshalve dat Heerenveen verre van dominant is ter vergelijking met Ajax en dat Huntelaar alleen erg goed is in de 16. Verder voegt hij namelijk niets toe. Bij Ajax komt zo'n speler dan nog tot z'n recht op die leeftijd, maar bij Heerenveen zal scoren al een stuk lastiger worden.

De slimme Riemer probeert een mooie ruildeal te forceren. Huntelaar naar Heerenveen en Veerman naar Ajax. Probleempje is dat Heerenveen er enorm op vooruit gaat en Ajax er op achteruit. Ajax heeft betere spelers nodig dan Veerman en in Heerenveen zouden ze weken de polonaise lopen als KJH zou tekenen. Mooi geprobeerd. Maar wel een mooie kerel die Riemer.

18 mei 2020 om 21:48

Er is nog een probleempje, Huntelaar is transfervrij. Die is dus niet te betrekken in een ruildeal.

18 mei 2020 om 22:50

Dat mag Huntelaar iig zelf beslissen en zou wel een leuke deal zijn😉😂

Dit is een mooi staaltje in en verkoop techniek. Huntelaar vertellen dat ie bloeit en serieus genomen gaat worden en je eigen speler alleen maar gaat slijten aan clubs met serieus geld, Ajax dus. Hoop dat Huntelaar naar Friesland gaat, want ik denk ook dat hij daar volgend seizoen kan zorgen dat Heerenveen die subtopper blijft, mits Ejuke ook blijft.

Het is natuurlijk een beetje onderhandelingspraat, maar ik kan me niet voorstellen dat Feyenoord miljoenen aan een transfersom gaat besteden deze zomer. Heerenveen zal ongetwijfeld wel degelijk mikken op de verkoop van enkele spelers. Maar gezien de mogelijke gevolgen van de coronacrisis lijken binnenlandse transfers minder voor de hand te liggen. We zitten in Nederland allemaal in het schuitje dat onze inkomsten voornamelijk op wedstrijden met publiek gebaseerd zijn en niet op televisiegelden. Voor het buitenland gaat die vlieger niet op, dus als ze daar het televisiegeld keurig uitbetaald krijgen dan is dat toch waar de gewenste transferbedragen vandaan moeten komen. Heerenveen heeft meerdere spelers die transfersommen kunnen opbrengen en die waarschijnlijk niet slecht in de markt liggen, waarvan het voordeel in ieder geval is dat ze allemaal minimaal een 2 jarig contract hebben. Heerenveen zal zijn sterkhouders zeker niet voor spotprijzen wegdoen.

18 mei 2020 om 21:50

@adzevedo voor Feyenoord is een Veerman nu gewoon niet realistisch wat jammer is want het is zeker een talentvolle speler. we moeten het echter ook weer niet te dramatisch maken want in Zuid Amerika lopen heel wat van deze creatieve talentjes rond. als je een beetje creatief scout kan je daar voor haalbare prijzen nog wel wat pareltjes ontdekken

18 mei 2020 om 22:15

De wereld vergaat niet als je een talent misloopt. En ik denk dat we het hier in grote meerderheid het er over eens zijn dat Veerman niet een potentiële speler uit de buitencategorie lijkt te worden. Vooral in Europa en Zuid-Amerika zijn dit soort spelers best te vinden. Even goed je werk doen en een beetje geluk hebben als je beet hebt. In tegenstelling tot onder Martin van Geel is de visvijver weer een stuk groter geworden voor Feyenoord.

18 mei 2020 om 21:56

Dit zijn altijd van die holle praatjes. De intenties van deze meneer zijn heel duidelijk, maar hij vergeet dat we het over Heerenveen hebben, niet over bijvoorbeeld AZ. Er zit eigenlijk altijd een limiet op wat marktconform is voor Heerenveen. Die gaan geen spelers slijten als ze 10 miljoen euro gaan vragen en spelers gaan niet bijtekenen als een club als Heerenveen zo hoog in de boom gaat zitten. Het is ook niet zo dat Veerman overduidelijk een enorm talent is. Zo'n indrukwekkende speler zie ik niet als ik 'm zie spelen. Ik denk daarom ook niet dat zo'n speler meer dan 6-7 miljoen euro op gaat leveren. Dat zijn bedragen die Ajax, Psv, maar ook Feyenoord en AZ gewoon neer kunnen leggen.

18 mei 2020 om 22:02

@sirius misschien doen ze hem ook wel voor die prijs die jij noemt de deur uit maar voor de onderhandelingen beginnen ze natuurlijk met een zo hoog mogelijke vraagprijs

18 mei 2020 om 22:17

Dan moet de speler in kwestie wel z'n mond houden. Die jongen heeft al aangegeven open te staan voor Feyenoord en nam een eventuele vraagprijs van 10 miljoen euro niet serieus. Dat komt de onderhandelingspositie van Heerenveen dus niet ten goede. Maar goed, ik snap de hype rond deze jongen ook niet echt. Vooralsnog een aardige speler voor de subtop, maar dat was het dan ook wel. Het valt me altijd op dat mensen in potentie denken, terwijl de overstap naar Ajax, PSV en Feyenoord vanuit de middenmoot vaker fout dan goed gaat. Zeker bij creatieve(re) spelers is dat het geval.

18 mei 2020 om 22:19

@sirius - Ik denk niet dat hij het vergeet, en mocht hij het vergeten dan zal de realiteit vanzelf snel genoeg indalen. Ik denk dat de bedragen die je noemt hele redelijke bedragen zijn, alleen vergeet je even dat zeker AZ en Feyenoord gedurende deze coronacrisis dat soort bedragen niet snel op tafel leggen. Bij PSV heb ik ook mijn twijfels of die dat momenteel doen. Ajax zou zoiets kunnen doen, maar die zullen de ontwikkelingen van uitgaande transfers ook gewoon eerst afwachten. Al met al denk ik dat de inschatting momenteel correct is dat Veerman voor Feyenoord even niet haalbaar is. Als de situatie zich heeft hersteld (wat best over een jaar het geval kan zijn) dan zal Veerman wel haalbaar zijn.

18 mei 2020 om 23:13

Mijn betoog was ook vooral van toepassing op normale omstandigheden. Deze zomer zal afzien worden voor de hele voetbalwereld. Aan de andere kant hebben clubs misschien minder uit te geven, maar spelers worden ook minder waard. Maar goed, ik denk sowieso dat nog een seizoen bij Heerenveen beter voor Veerman is. Hij is daar momenteel verzekerd van een basisplaats en die zekerheid heb je bovenin de Eredivisie aanzienlijk minder.

Geen enkele club kan hem betalen, behalve Ajax. Toen ik dat las, dacht ik dat we het hier over een grootheid over het buitenland hadden. Maar nee, het gaat over Veerman. Wat heeft die al laten zien dat hij het budget van Feyenoord en PSV is ontgroeid? Volgens mij moet hij zich nog bewijzen en zijn de laatste aankopen uit Heerenveen nou niet van die geweldige successen geweest. Larsson zal nog vers in het geheugen zitten bij de Feyenoord fans en bewijst dat het een hele stap is, van provincieclub Heerenveen naar de top met druk.

18 mei 2020 om 21:52

ik snap je punt en ben het niet met je oneens maar het is begrijpelijk dat Heerenveen zoveel mogelijk voor die jongen wil cashen. dit soort clubs moeten het hebben van spelers opleiden en om daar zoveel mogelijk geld aan te verdienen, zoals bv een Ajax ook doet alleen die verkopen dan weer aan de grote buitenlandse clubs. Heerenveen moet het doen door aan de Nederlandse top 3 te verkopen

19 mei 2020 om 16:02

Ik begrijp het ook volledig als Heerenveen zijnde, mijn enige twijfel is of het wel terecht is. Ik denk het in dit geval namelijk niet. Veerman heeft zeker potentie, maar dat had Larsson ook. Je hebt nou eenmaal niet de garantie dat hij het gaat halen. Een speler die zogenaamd 'alleen Ajax kan halen', dan moeten we dus aan 15 miljoen denken, mag in mijn optiek geen twijfelgeval zijn en moet wel iets meer hebben laten zien dan een Veerman. Een Marin, die Ajax 12,5 miljoen kostte had al een groepsfase EL en al 2 seizoenen in de Belgische competitie gehad.. Dat vind ik nogal scheef in vergelijken met wat er hier over Veerman wordt geroepen (daarbij ook in ogenschouw nemend dat Marin dreigt te floppen).

18 mei 2020 om 22:20

Maakt niet uit. Dat is de prijs haha

18 mei 2020 om 22:25

De recordaankoop van Feyenoord is slechts 7 miljoen. Nu met corona zal dat budget nog lager zijn. Dat de laatste aankopen niet geweldig zijn hebben ze aan zichzelf te danken. Ze hadden ook een Dumfries kunnen halen, past perfect bij Feyenoord

Zo erg ben ik niet onder de indruk van Veerman. Een leuk talent, maar hij heeft ook nog aardig wat tekortkomingen. De stap naar Ajax, PSV en Feyenoord blijkt toch vrij vaak erg moeilijk. Sinkgraven was zogenaamd ook een toptalent, maar je zag eigenlijk tijdens zijn eerste wedstrijden in het Ajax-shirt al dat die jongen genoeg tekortkomingen had. Veerman vind ik eigenlijk niet eens zozeer beter dan Sinkgraven. Sam Larsson kan het bij Feyenoord ook niet bolwerken. Bij clubs als Heerenveen trekken die jongens het spel naar zich toe en dan worden ze belangrijk gemaakt, maar bij de grotere clubs in Nederland zul je van goede huize moeten komen. Anders ben je slechts 1 van de 11 (als je 'geluk' hebt) en meestal redt je het dan niet.

The Hunter is happy bij Ajax en zal nergens meer een basisplaats eisen. Lekker afbouwen en dan door als (spitsen)trainer in de onderbouw bij Ajax. Veerman doet het zeker goed bij Heerenveen maar is te weinig dwingend om al bij Ajax in de basis te komen. Dan wordt het een soort Pierie. Dus laat The Hunter maar in Amsterdam en Veerman in Heerenveen. Iedereen tevreden !!

We kunnen ff ruilen want Eiting komt niet meer ad bak bij Ajax hoe sneu ook.. of Gravenberch en Marin moeten weggaan, ook niet verkeerd natuurlijk

Tja, trappen topclubs werkelijk nog in dit soort hoogdraverij van middenmotors en subtoppers in de Eredivisie. Na Bakircicolgu en Larsson zou ik nog wel een keer nadenken voordat Feyenoord Ejuke haalt bijvoorbeeld en na zijn debuutseizoen bij Heerenveen zou ik ook nog wel een keer bedenken dat Joey Veerman vorig jaar rond deze tijd in het shirt van Volendam speelde en buiten de radar van de topcblubscouts en zelfs die van AZ bleef. Dan is het leuk te lezen dat Riemer van de Velde zijn ongevraagde taak om woordvoerder van Huntelaar te zijn combineert met een onduidelijke verantwoordelijkheid over het uitgaande transferbeleid van Heerenveen, maar de tijden dat de Friezen Samaras, Afonso Alves en Klaas-Jan Huntelaar voor veel geld van de hand deden zijn wel voorbij. Met Pierie, Schuurs, Haps, Botteghin, Van der Heyden, Ayoub, Toornstra, Kramer, Larsson, Bakircicoglu, Maher, Ramselaar en Labyad zijn er toch heel wat spelers bij topclubs beland de afgelopen jaren die regelrechte miskopen bleken of op zijn best structureel niet het vereiste niveau wisten te bereiken. In die wetenschap zou ik als topclub - zeker in deze tijden - nog even aankijken of Joey Veerman geen dun laagje chroom blijkt te zijn dat je weer niet verder brengt. Laat Heerenveen en Riemer zelf nog maar een tijdje van de Volendammer genieten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.FC Emmen32-13
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina sc Heerenveen.

556 fans
Aanvaller, 36 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 18 9 0 0
2018/2019 Ajax 28 16 4 1
2017/2018 Ajax 28 13 4 0
2016/2017 Schalke 04 16 2 1 0
2015/2016 Schalke 04 31 12 2 0

In de wandelgangen

Vrijdag 10 juli
Arsenal ondervindt hevige concurrentie inzake de krabbel van Dani Ceballos. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren