Jack van Gelder: ‘Ik denk dat Ajax hem dan zo snel mogeljk weg moet brengen’

Maandag, 18 mei 2020 om

Sergiño Dest wordt al langere tijd in verband gebracht met een overstap naar Bayern München en een paar dagen geleden doken ook de eerste geruchten op over belangstelling van Barcelona in de rechtsback van Ajax. Jack van Gelder vindt dat de Amsterdammers mee moeten werken aan een vertrek van het talent, als er inderdaad interesse is vanuit het Camp Nou.

“Met alle respect, ook Dest wordt door een aantal mensen bij Barcelona genoemd. Dan denk ik: als Dest wordt genoemd bij Barcelona, al mag je door een aantal landen niet rijden, breng hem weg. Zo snel mogelijk, onder een deken en weg”, stelt hij maandagavond bij Paniekvoetbal van Ziggo Sport. “Hij is een hartstikke leuke voetballer met veel enthousiasme, maar als hij nou één ding niet heeft, dan is het discipline. Hij doet maar wat.”

“En ik denk dat er bij Barcelona best wel behoefte is verdedigers die eroverheen gaan, maar die toch ook wel wat discipline hebben. Dit wordt genoemd door zaakwaarnemers en journalisten, ik kan me daar niets serieus bij voorstellen”, gaat de journalist verder. Jan van Halst is minder stellig en acht een transfer, ondanks dat Dest nog weinig ‘bewezen’ heeft, niet onmogelijk: “Het is ook zaak voor clubs om potentiële talenten relatief goedkoop aan te trekken. Ik denk dat er bij hem nog wel rek in zit.”

Van Gelder blijft echter kritisch: “Hij heeft één ding niet als verdediger: hij kan niet verdedigen. Hij corrigeert dat op snelheid, maar hij kan niet verdedigen.” Met de tegenwerping van de eveneens aanwezige Youri Mulder dat Jordi Alba defensief ook weleens een steekje laat vallen, kan hij dan ook weinig: “Die is positioneel nog stukken sterker dan Dest hoor.”


Poll

Denk jij dat Sergiño Dest ooit voor een club van het kaliber Barcelona zal spelen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door migi)

Blijft toch het voordeel van de merknaam Ajax. Dertien in een dozijnspelertje als Dest staat opeens in de belangstelling van Barca. Althans, als het waar is. Volledig eens met Jack.

18 mei 2020 om 19:32

dat het merk Ajax handig werkt is natuurlijk een feit. alleen ben ik het er niet mee eens dat het een 13 in het dozin speler is. vind hem beter dan bvb veltman, wat ik dan wel weer een typische 13 in een dozijn speler vind van alles iets maar niets echt goed. Rest heeft no snelheid, techniek en bal beheersing

18 mei 2020 om 19:48

Als jij zegt dat Dest no snelheid, techniek en balbeheersing heeft, wat ik met je eens ben, dan zeg je toch hetzelfde als Migi dat dit echt totaal geen bijzondere speler is?

18 mei 2020 om 20:08

Ik vind Dest niet minder dan spelers als die Zappacosta en Emerson die Chelsea heeft gehaald enkele jaren terug. Ook backs, en daar hebben ze allebei 20 miljoen of meer voor betaald hoor.

18 mei 2020 om 20:29

@Orgullo: ik denk uit ikbenjouniet's post op te maken dat hij 'nog' bedoelt i.p.v. 'no'.

18 mei 2020 om 21:13

Vergelijk Dest eens met Carvajal. Dat zijn spelers die enigszins op elkaar lijken. Dest rechtsback Ajax en Team USA en Carvajal rechtsback Real Madrid en Spaans nationale elftal. Beiden klein, gedrongen en fel. Maar Dest is sneller, technischer, aanvallend sterker, nog bewegelijker. Verdedigend vindt ik het verschil ook niet heel groot. Een op een verdedigt Dest best goed (dumfries is daarin de beste), positioneel kan het beter. Het grote verschil tussen deze twee spelers is ervaring. Dest heeft ontegenzeggelijk meer talent dan Carvajal. En met de jaren en veel speeltijd ben ik ervan overtuigd dat hij een veel betere (aanvallende) rechtsback zal worden dan Carvajal. En als Carvajal basisspeler is bij Real en in het Spaanse nationale elftal dan is het niet zo gek, eigenlijk gewoon logisch, dat absolute topclubs Serginho Dest er graag bij willen hebben. Het enige wat ontbreekt is ervaring want talent heeft hij genoeg voor de top.

18 mei 2020 om 21:32

@holland8 ik heb wel geweldige wedstrijden gezien van Carvajal hoor. zeker in de tijd dat Real de CL nog domineerde. vergeet ook niet dat Carvajal vaak utkomt in een topcompetitie en in de CL ook vaak tegen de absolute top heeft gespeeld, waar we Dest voornamelijk in actie hebben gezien in de Eredivisie en dan een keer tegen Lille in de CL. daar zit toch wel een groot verschil in. ik zou Dest dan eerder vergelijken met zijn leeftijdsgenoten uit de Europese top zoals Hakimi, Davies en TAA bv en die vind ik echt vele malen beter. ik zeg daarmee niet dat Dest een of andere koekenbakker is en wie weet zit er nog volop rek in maar op dit moment vind ik hem niet klaar voor de Europese top

18 mei 2020 om 22:02

@Holland8Heel veel onzin lees ik. Hoe jij bij een vergelijking komt van Ajax en USA met Real en de Spaanse nationale ploeg is voor mij een raadsel. Carvajal is al jaren basisspeler bij Real dus hoe durf je zulke spelers te vergelijken?

18 mei 2020 om 22:27

@japie Ik ben misschien niet heel duidelijk geweest maar natuurlijk ben ik het met je eens dat Carvajal nu verder is dan Dest. Dat geef ik ook aan. Carvajal is een gearriveerde speler en Dest een talent. Maar ik probeer ook aan te geven dat het verschil vooral in ervaring zit (carvajal heeft veel meer ervaring) en dat Carvajal daarom nu beter functioneert dan Dest. Maar als ervaring vooral het verschil maakt kan het dus zomaar zo zijn dat Dest met de jaren (en dat kan al heel snel zijn) Carvajal voorbij streeft als rechtsback. Ik ben er namelijk wel van overtuigd dat Dest (veel) meer talent heeft dan Carvajal. En daarom vind ik het niet zo gek dat er interesse is van voorname clubs in deze jongen.

18 mei 2020 om 22:39

@holland8 dat zou zomaar kunnen alleen als hij nu al de stap maakt ben ik bang dat het niet goed komt. ten eerste is het niveauverschil extreem groot en hij komt nu als een nobody binnen bij zo een club. hij kan dan beter gaan als hij een paar titels achter zijn naam heeft staan

18 mei 2020 om 22:47

@jwtw030 Iets meer dan een jaar geleden maakte ik ook zo een vergelijking tussen Frenkie de Jong aan de ene kant en Busquets en Rakitic aan de andere kant. Spelers op dezelfde positie bij hun clubs Ajax en Barcelona. Frenkie had toen nog amper interlands achter zn naam en Busquets en Rakitic waren gevierde en gearriveerde internationals. Ook toen gaf ik aan dat Frenkie meer talent had dan de spelers van Barcelona en het verschil vooral ervaring was. Wat mij betreft was het slechts een kwestie van tijd voordat Frenkie de twee spelers van Barcelona voorbij zou streven want hij had in veel facetten van het spel ontegenzeggelijk meer talent dan Busquets en Rakitic. Maar ik begrijp van jou dat dit soort vergelijkingen onzin zijn (verder motiveer je jezelf niet) en achterlijk want hoe durf ik dat te doen. Tsja, gelukkig hebben sommigen iets meer kijk op voetbal en kijken ze verder dan namen van clubs of aantal interlands.

18 mei 2020 om 22:48

@japie Ben ik helemaal mee eens. Ik weet ook niet waar die drang van hem vandaan komt om perse weg te willen bij Ajax. Want die indruk krijg ik wel. Best gek.

18 mei 2020 om 22:50

@Japie_Krekel, ik kan best wel in vinden in de comments van @holland8. De vergelijking met Carvajal en Dest zijn bijna hetzelfde type spelers, (al vind ik Dest meer een clown op het veld). Aanvallend zeer aanwezig en verdedigend beide zwak. Ook ben ik niet zo met 'vergelijking' leeftijdsgenoten. Een tiener/20tiger kan best ook met een ervaren speler meten.

18 mei 2020 om 23:00

@holland8 ik snap je punt maar als Frenkie toen naar Barca was gegaan was hij heel anders binnengekomen dan na het CL succes en de titel. voor een trainer is het makkelijker iemand zonder status te passeren als de resultaten tegenvallen dan om iemand te passeren die al wat bewezen heeft

18 mei 2020 om 23:03

@Holland8 Frankie is Busquets nog niet voorbij gestreefd en dat gaat nog wel even duren. Rakitic heb ik nooit een Barca speler gevonden, maar Frenkie komt bij lange na niet in de buurt bij Busquets. Volgens mij onderschat jij het echt wat deze spelerd al jaren presteren. Zowel Dest en Frenkie komen net kijken en mogen de veters van zowel Carvajal en Busquets nog lang niet strikken.

18 mei 2020 om 23:04

@canniggia een clown gaat me wat ver maar ik vind hem verdedigend vaak nog teveel steken laten vallen. in de Eredivisie kom je daar mee weg maar in Laliga of de Bundesliga wordt zoiets snel afgestraft. daarom vindt ik het nog te vroeg voor hem want hij heeft nog genoeg te bewijzen op dit niveau. wie weet is hij er over twee jaar wel klaar voor, wie weet gaat hij dat niveau niet halen maar als hij nu gaat ben ik er bijna van overtuigd dat hij het zeker niet gaat redden. is hij bv veel beter als een Cucurella die Barca niet goed genoeg vond?

18 mei 2020 om 23:30

Clown in de zin van: Een nutteloos trukendoos gaat open. Even aan aan de wereld laten zien wat ik bezit aan techniek en hoe ik deze speler ga vernederen met mijn skills. Daar legt hij meer nadruk op. Ik heb meer het idee dat ie voor 'complicaties skills' voor YouTube wil maken. Ik ben in ieder geval niet gecharmeerd van zijn attitude. Cucurrella vind ik juist veel meer volwassender spelen dan Dest.

Zo snel vind ik dest niet,hij is er vaak genoeg uitgesprint in de cl en tegen dessers met bal!

18 mei 2020 om 20:26

Hij is er wel een paar keer uitgesprint ja (vaak genoeg is vrij overdreven mijns inziens maar enfin), waaronder door Cyriel Dessers inderdaad. Maar dat heeft niet enkel met acceleratie en sprintsnelheid te maken maar ook, en in het geval van Dest grotendeels wat mij betreft, met een slechte positionering en verdedigend inzicht. Dat zijn zwakkere punten van hem, niet zo super gek ook als je 18/19 bent en je pas je eerste seizoen bij het eerste elftal speelt, maar dat moet hij zeker nog verbeteren. Dat hij niet zo snel is lijkt me feitelijk onjuist, hij is namelijk echt wel rap. Ik kan geen 3 verdedigers in de ED opnoemen die sneller zijn dan hij namelijk.

18 mei 2020 om 20:52

@sanderk91 er wordt vaak naar leeftijd gewezen maar is dat niet te makkelijk? De Ligt, Taa, Hakimi, Upemecano, Cucurella en Davies bv zijn allemaal van ongeveer dezelfde leeftijd maar die vind ik verdedigend vele malen beter. er zijn gewoon bepaalde basiselementen die je moet beheersen en die los staan van leeftijd. Veltman bv was op zijn 18e geen intelligente verdediger en is dat nu nog niet. sommige eigenschappen zoals timining en intelligentie die heb je of die heb je niet en bij Dest mis ik dat een beetje. positie kiezen is wel iets dat je kan leren door ervaring maar niet alles

18 mei 2020 om 21:18

@japie Ik vind De Ligt echt fantastisch en ik geniet van zijn spel. Maar ik heb hem op de leeftijd van Dest, en nu nog steeds, echt veel meer en veel grotere verdedigende fouten zien maken dan Dest hoor. Dat komt omdat Dest op bepaalde onderdelen gewoon veel meer talent heeft dan De Ligt. Zo hebben beide spelers plussen en minnen en is De Ligt natuurlijk in zn overall spel op dit moment stukken verder dan Dest. Maar dat komt ook omdat hij al veel meer meters heeft gemaakt dan Dest.

18 mei 2020 om 21:27

@holland8 De Ligt heeft wat mindere wedstrijden gekend in Oranje, bij Juve en natuurlijk vorig jaar tegen de Spurs maar die was op zijn 17e al geweldig aan het spelen in de EL onder Bosz en was in de CL op die tweede halve finale na ook fenomenaal. Dest is nu 2 jaar ouder als toen De Ligt debuteerde en dat exceptionele natuurtalent wat ik in de De Ligt zag in zijn debuutseizoen en daarna zie ik niet echt. ik zie in Dest geen exceptioneel talent en het is leuk dat je voetballende kwaliteiten hebt maar je moet als back ook wel kunnen verdedigen

18 mei 2020 om 21:37

Mwa nee vind ik niet echt eerlijk gezegd Japie, bij 18-jarige jongens mag je hun leeftijd (en daarmee gebrek aan ervaring) echt nog wel belichten hoor. Ik vind dat we in Nederland wel eens door slaan met hoe vroeg talenten al alles moeten kunnen, dit zijn gewoon nog junioren he. Je noemt met De Ligt, Upamecano, Hakimi, Davies, etc. ook wel wat absolute buitencategorie talenten op he. Dat zijn eerder de uitzonderingen dan de regels wat mij betreft. Voor Dest geldt dat hij echt wel potentie toont en hij heeft ook wel sterke potten gespeeld op hoog niveau, maar ik schaar hem toch niet in die categorie waar o.a. De Ligt en Davies zitten, bij die jongens zie je gewoon meteen dat ze het in zich hebben om wereldtop op hun positie te worden, Dest schaar ik persoonlijk toch net een trapje lager in hoor.

18 mei 2020 om 21:46

@sanderk91 maar moet je geen buitencategorie talent zijn normaliter om het te redden in de Europese top? niks tegen die jongen verder maar als hij nu al vertrekt naar clubs van dat niveau ben ik bang dat het niet veel gaat worden. die stap is nog veel te groot imo. dat Ajax dat wel wil als ze 20 miljoen aan hem kunnen verdienen snap ik dan weer wel maar of Dest dit moet willen in dit stadium van zijn carriere daar heb ik mijn twijfels bij

18 mei 2020 om 21:53

Jawel dat moet je wel zijn inderdaad, ik denk dan ook dat een club van het kaliber Barca of Bayern absoluut nog te hoog gegrepen is voor Dest. Ik zie hem graag nog een jaar of 2 bij ons spelen hoor. Maar ja, zoals je zegt, als er een club gek genoeg is om 20 miljoen (of meer) te bieden is het logisch dat Ajax dit wel serieus overweegt, zeker nu in deze tijd.

18 mei 2020 om 22:05

@sanderk91 dat zou het beste voor hem zijn idd verwacht ik. Frenkie brak ook pas definitief door op zijn 20e of 21e bij Ajax en speelt nu wel in de basis bij Barca. als Dest nog twee jaar blijft en hij ontwikkeld zich spectaculair kan hij die stap altijd nog maken. dan heeft hij misschien ook wat prijzen achter zijn naam staan en komt hij heel anders binnen bij zo een club. natuurlijk kan hij ook denken die trein komt misschien maar 1 keer voorbij wat ik me kan voorstellen alleen we hebben gezien dat dat vaak niet goed afloopt. hoeveel talenten zijn er echt geweest die met heel weinig Eredivisie ervaring zijn geslaagd in de Europese top? kan zijn dat ik een aantal spelers vergeet maar het zijn er niet veel denk ik. Malen bv is dan nog terecht gekomen bij een grote club als PSV na zijn mislukte avontuur bij Arsenal maar vaak zie je dat soort jongens belanden in de KKD of ergens in een Oostblokland als Bulgarije

Precies wat van Gelder zegt; als je er twee keer langs bent, kom je hem nog een derde keer tegen. Het probleem ligt hem echter dat je er heel makkelijk twee keer langskomt. Verdediger van het kaliber van der Wiel, van Rhijn en (mogelijk) Mazraoui. Aanvallend heel leuk en talentvol; verdedigend niet zo veel soeps.

19 mei 2020 om 00:01

Ik vind het aanvallend best meevallen. We lijken te vergeten dat deze jongen van nature een aanvaller is, maar buiten zijn snelheid is het toch niet zo speciaal? Z'n voorzet is gewoon heel erg matig en overzicht heeft hij niet. Ik vind het maar een rare gewaarwording, al die matige aanvallers die als back ineens worden opgehyped.

19 mei 2020 om 00:11

Zijn passing is daarentegen wel echt goed, kan makkelijk in de kleine ruimte spelen en is altijd aanspeelbaar. Ik geef je helemaal gelijk in dat zijn voorzetten erg matig zijn, maar ik ben wel erg benieuwd hoe (en of) hij zich verder zal kunnen ontwikkelen.

19 mei 2020 om 08:40

Toen Van der Wiel er nog zin in had (eerste paar jaar) was hij echt een goede rechtsback en echt wel een stapje hoger. Zeker dan Van Rhijn, kom op zeg.

In principe ben ik het met van Gelder eens, maar wat zou er gebeuren als Dest iets volwassener gaat worden? Er is geen garantie dat hij een wereldspeler gaat worden, maar hij is nog erg jong. Dat vind ik altijd zo jammer met deze jongens. Meteen weer weg willen, als of ze bij clubs als Bayern en Barcelona meteen een basisplek gaan krijgen? En toch, welke spelers van het kaliber Dest heeft Ajax laten gaan die later echte toppers werden? Tja, dan maar gewoon verkopen...

19 mei 2020 om 00:06

"en toch, welke spelers van het kaliber Dest heeft Ajax laten gaan die later echte toppers werden? Tja, dan maar gewoon verkopen..." - Dat is ook direct het probleem. Dest is eigenlijk gewoon een pure aanvaller die momenteel als back speelt. Het feit dat hij van nature aanvaller is, zie je ook in alles terug. Hoe ga je 'm dan beoordelen? Als aanvaller is hij niet eens goed genoeg voor een basisplaats bij de Nederlandse top 4 en als back is het verdedigend ook niet best. Het begint zo langzamerhand wel heel interessant te worden voor aanvallers om het eens te proberen als back.

Interessant dat er een enorme verdeeldheid bestaat over Sergiño Dest. Sommigen schilderen hem af als 'dertien in een dozijn' speler, sommigen zien in hem een moderne vleugelverdediger. De waarheid ligt waarschijnlijk ergens in het midden. Natuurlijk komen topclubs als Barcelona en Bayern München bij hem uit door de schaarste van de markt op de rechtsbackpositie. De enkele wereldtoppers lijken hun ideale club al te hebben gevonden, terwijl er weinig echt aanstormend talent is. In combinatie met de nieuwe nationaliteit van Sergiño Dest (en het enorme marktpotentieel dat daarachter schuilgaat) lijken me dat redenen voor topclubs om zich toch te melden. Maar we moeten nou ook weer niet doen alsof we het hier hebben over een 'dertien in een dozijn' voetballer. De ruwe ingrediënten voor een moderne vleugelverdediger zijn absoluut aanwezig: een enorm loopvermogen, technische bagage, een goede voorzet en gif in de duels. Maar het lijkt enorm onrustig te zijn in zijn hoofd, alsof er geen structuur zit en hij moeite heeft om 'boven het spel te staan'. Die ervaring komt met de jaren bij sommige spelers. Juist daarom zou het onverstandig zijn om hem nu al van de hand te doen, zeker als je daar echte 'dertien in een dozijn' voetballers als Mazraoui achter hebt in de selectie. Als Sergiño Dest en Ajax verstandig zijn, dan gaan ze nog minimaal twee seizoenen met elkaar door.

18 mei 2020 om 19:59

Precies, hij heeft een aantal basisfacetten die hem heel interessant maken. Naast wat jij noemt is hij nog tweebenig en erg snel. Als hij consistenter wordt en de wedstrijd beter leert lezen kan het een hele goeie back worden. Maar dat is altijd de vraag, dan heb je de juiste begeleiding nodig op de juiste plek.

18 mei 2020 om 20:25

Een goede voorzet? Voor een back in de eredivisie heeft hij statistisch gezien een enorm slechte voorzet.

18 mei 2020 om 21:34

@guaporta je noemt Mazraoui die het verschil heeft gemaakt tegen een Benfica, Bayern, Juve en Real "13 uit een dozijn" en een Dest die het aardig heeft gedaan tegen wat Eredivisieteams niet "dertien uit een dozijn". ik ben heel benieuwd naar je beweegredenen daarvoor

18 mei 2020 om 22:31

@Japie Toppunt van selectiviteit haha. Nu noem je wel dat aangeraakte schot tegen Benfica, maar niet de ongelooflijk stomme rode kaart tegen PSV die ons wonder boven wonder niet de landstitel heeft gekost. Of zijn andere talloze waardeloze wedstrijden waar hij er met zijn hoofd niet bij is. Ik denk dat het bij hem een mentaal probleem is, aangezien hij alleen tegen tegenstanders van naam scherp is.

18 mei 2020 om 22:37

@feast hij heeft wel wat onnodige kaarten gepakt inderdaad maar het is toch niet zo dat hij structureel tegengoals inleid en dat hij aanvallend niks brengt. hij deed het in de CL natuurlijk niet alleen maar goed tegen Benfica. we hebben het wel over de Europese top waar hij dit tegen liet zien en niet tegen een paar clubs uit de middenmoot van de Eredivisie

18 mei 2020 om 23:07

Mazraoui is beter dan Dest. Dat Dest nu in de belangstelling staat van topclubs maakt hem niet opeens beter.

19 mei 2020 om 00:15

Dest heeft Mazraoui dit seizoen uit de basis gevoetbald. Dat heeft Ten Hag gewoon goed geconstateerd. En dat is iemand die dagelijks met beide werkt. En daar komt ook nog eens bij dat Mazraoui een lieveling is van Ten Hag. Dus nee, Dest heeft laten zien dat hij heel erg gegroeid is in 9 maanden. Vanaf de Johan Cruijffschaal al basis volgens mij. Mazraoui is boven zichzelf uitgestegen vorig jaar, maar Dest is nu beter en meer potentie. Topclubs zien dingen in Dest die je graag ziet bij de moderne back, dat heeft Mazraoui allemaal niet.

19 mei 2020 om 00:21

Mazraoui heeft het welbekende dipje die elk talent gaat krijgen, zo ook waarschijnlijk Dest. Je bent zo goed als de beste wedstrijd en zo slecht als de slechtste. Het verschil is dat Mazraoui niet meer word bekeken als dat jonge talent die aan z'n eerste seizoen bezig is. Als jij constateert dat Mazraoui vorig seizoen boven zichzelf is uitgestegen, waarom zou dat dan niet het geval zijn geweest bij Dest dit seizoen?

19 mei 2020 om 00:09

Ik denk dat het vooral te maken heeft met het feit dat er momenteel een rage gaande is waarin clubs aanvallers gebruiken als backs. Als aanvaller vind ik Dest niet eens basisplaats-waardig bij de Nederlandse top 4 en dan is het vreemd dat je ineens belangstelling geniet van de wereldtop. Dan wordt het voor aanvallers wel erg interessant om het te gaan proberen als back. Ik vind het verschil in verwachtingspatroon binnen het huidige voetbalklimaat astronomisch groot tussen een rechtsbuiten en een rechtsback.

19 mei 2020 om 00:17

Kijk maar naar Davies van Bayern dat was ook een linksbuiten en is wat mij betreft momenteel top 3 van de wereld samen met Robertson en Alba. Geweldig seizoen speelt hij tot noch toe.

19 mei 2020 om 00:25

Het verschil is dat de verdedigende en aanvallende statistieken van Davies indrukwekkend zijn voor een gelegenheidsback in een top competitie, terwijl de statistieken van Dest in een aantal gevallen (aanzienlijk) lager zijn en dat in de Eredivisie. Nu bedoel ik overigens niet dat Dest een slechte speler is hoor, maar ik kan ook niet zeggen dat ik onder de indruk ben van Dest.

Ik vind Dest een prima speler maar als ik eerlijk ben hoeven we niet Dest, Mazraoui en evt Timber/veltman te hebben. Dest mag wat mij betreft verkocht, het is echt een degelijke voetballer maar ik snap niet waarom Barcelona en of Bayern Munchen hem willen, een niveautje lager zou beter passen (valencia/schalke). Vind hem misschien wel de betere rechterverdediger van Ajax maar zie ook wel toekomst in Mazraoui die zich uit behoorlijk kansloze positie, zonder contract, heeft teruggevochten. Ik mag die mentaliteit wel, ook al vind ik hem geen topper. Als die elk jaar 10% beter wordt doet die het hartstikke goed!

Wat maakt het voor Ajax nou uit of het Barcelona is dat hem wil kopen? Het gaat om het bedrag dat ze neerleggen. 20 miljoen voor Dest is prima, maar je hoeft daar niet zo overdreven over te doen. Jonge speler met veel potentie die al Amerikaans international is en CL heeft gespeeld met Ajax. Het is geen bizar bedrag.

Ik denk dat Barca en Bayern ook begrijpen dat een Amerikaan erbij hebben heel goed is voor de markt. Ik vind Dest moeilijk, hij heeft niet de top discipline of het rendement, maar hij is ook erg jong, hij is erg snel, en wele frivool. Soms pakt dat heel goed uit, soms heel slecht, maar die jongen is nog lang niet uitgeleerd. Vind t een moeilijke kwestie.

Natuurlijk, Serginio Dest doet maar wat. Daarom hebben alleen van die onbenullige clubs als Bayern en Barca interesse in hem.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

USA
1 fan
19 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 10 juli
Arsenal ondervindt hevige concurrentie inzake de krabbel van Dani Ceballos. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren