‘Real Madrid wil BBC-tijden laten herleven en werkt aan droomaanval’

Maandag, 18 mei 2020 om

Real Madrid is vanwege de aanhoudende coronacrisis niet van plan om deze zomer flink uit te geven. De Koninklijke wacht liever een jaar om enkele topaankopen naar de Spaanse hoofdstad te halen, zo verzekert AS. In 2021 moet de voorhoede van het elftal van trainer Zinédine Zidane naast de reeds aanwezige Eden Hazard bestaan uit Erling Braut Haaland en Kylian Mbappé, zo klinkt het. Een transferbudget voor de ambitieuze plannen is echter nog niet bekend.

Met de komst van Haaland en Mbappé, die al eerder zijn gelinkt aan Real, moet het publiek in het Santiago Bernabéu weer tweewekelijks vermaakt worden, voegt bovenstaande krant daaraan toe. Er wordt in dat kader verwezen naar de ‘BBC-aanval’, bestaande uit Gareth Bale, Karim Benzema en Cristiano Ronaldo. Met dit trio voorin legde de Spaanse grootmacht maar liefst viermaal beslag op de Champions League. Het Real-bestuur wil volgend jaar een nieuwe glorieperiode inluiden met de komst van enkele topaanvallers.

Real Madrid toont plannen voor verbouwing Estadio Santiago Bernabéu

AS wijst tevens op de gemiddelde leeftijd van 24,3 jaar van Hazard, Haaland en Mbappé medio 2021, waardoor Real in aanvallend opzicht nog jaren vooruit kan. Nadeel is echter wel de blessuregevoeligheid van Hazard. Ook in dit opzicht wordt een vergelijking getrokken met voorgangers Bale, Benzema en Ronaldo, die in september, kort na de komst van eerstgenoemde naar Madrid, een gemiddelde leeftijd hadden van 25,6. Bale en Benzema staan nog steeds onder contract, terwijl Ronaldo sinds 2018 voor Juventus uitkomt.

Het is niet de eerste keer dat Real bij Dortmund rondkijkt voor eventuele versterkingen. Robert Lewandowski was jaren geleden ook in beeld bij de beleidsbepalers, maar door twijfel kwam de deal nooit van de grond. De Poolse topschutter koos in 2014 uiteindelijk voor een contract bij Bayern München. Real wil niet dezelfde fout maken en is er daarom op gebrand om Haaland op jonge leeftijd naar LaLiga te halen. Mbappé heeft bij Paris Saint-Germain een contract tot medio 2022 en de Franse topclub wil ten koste van alles voorkomen dat hij over twee jaar gratis vertrekt. De aanvaller op zijn beurt wil na afloop van volgend seizoen uit Parijs vertrekken, zo is her en der al gemeld in de buitenlandse media.


Poll

Zie jij Erling Braut Haaland en Kylian Mbappé bij Real Madrid tekenen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

60 reacties (laatste reactie door millonario)

Ik blijf het toch opvallend vinden dat mensen denken dat Hazard blessuregevoelig is. Buiten dit seizoen is hij namelijk zeer weinig langdurig geblesseerd geweest. En aan de tweede blessure dit seizoen kon hij niet eens veel doen aangezien zijn enkel kapot werd getrapt.

18 mei 2020 om 12:11

Heel ongelukkig allemaal idd Liers, maar betere tijden komen er hopelijk aan voor Hazard. Volgend seizoen zal hij heel belangrijk zijn voor Real, want zonder hem is het voorin toch wel een stuk minder gevaarlijk. Het is ook pas zijn eerste seizoen, hopelijk krijgen we hem volgend seizoen volop te zien in actie!

18 mei 2020 om 15:02

Ik vond de aanval BBC helemaal niet zo extreem gevaarlijk. Christiano natuurlijk wel maar de andere twee stonden echt in zijn schaduw. Dan had Barcelona een veel beter uitgebalanceerde aanval. Overigens moet Haaland zich eerst nog maar eens bewijzen en valt Hazard erg tegen tot nu toe.

18 mei 2020 om 18:04

Ronaldo is een heel andere speler dan Messi. De ene is een doelpuntenmaker en de andere is een spelmaker. Om Ronaldo optimaal te laten renderen heb je een spits als Benzema nodig die ruimte maakt voor Cristiano. Bij Messi is dat niet het geval. Bale is door blessureleed inderaad niet geworden wat men had verwacht.

18 mei 2020 om 12:49

Al denk ik wel dat Hazard zijn lichaam niet lang meer meegaat. Ik denk dat die over een jaar of twee helemaal op is. Een beetje als Van der Vaart, sommige spelers hebben een lichaam dat gewoon langer meegaat dan anderen.

18 mei 2020 om 12:55

Het zou natuurlijk kunnen, maar ik zie toch niet meteen een aanleiding naar een dergelijke situatie.

18 mei 2020 om 14:34

Wat mij meer opvalt: Veel spelers die op hele jonge leeftijd al heel goed zijn houden het niet tot ver in hun 30 vol. Zie Vdv, Rooney, Fabregas

18 mei 2020 om 15:50

Ver in hun 30 is ook voor weinige weggelegd,dat is voor mij 37 38 39,de namen die jij opkomst begonnen al voor hun 30e minder te worden..maar je ziet tegenwoordig genoeg topsporters die een hoog niveau hallen zelfs als ze bijna 40 zijn..

18 mei 2020 om 12:51

In de PL werd hij ook wekelijks overhoop geschopt, ik vind het toch gek dat het bij Real de eerste beste keer gelijk zo goed mis gaat.

18 mei 2020 om 12:53

Aan die tackle van Meunier doe je echt niets als speler hoor, pure pech.

18 mei 2020 om 13:42

Naast zijn blessures moeten we gewoon eerlijk zijn en heeft hij geen enkele keer laten zien waarom er zoveel betaald is voor hem. Vinicius is upcoming, denk dat Hazard het niet gaat flikken bij Real. Hij had eerder moeten vertrekken naar Madrid.

18 mei 2020 om 13:43

De maand voor zijn blessure was hij gewoon de beste speler bij Real, dus hij heeft echt gewoon veel pech gehad.

Real mist scorend vermogen en toch ook wel de "wauw"-factor voorin. De Clasico's hebben aan waarde ingeboet nu Messi de enige echt speciale speler op het veld is en hij de afgelopen twee seizoen zich ook niet heeft kunnen onderscheiden (wat niet verwonderlijk is, aangezien hij ouder wordt en Real al zo bizar vaak gepijnigd heeft). Het wordt tijd dat Real weer Galactico's haalt. Mbappe is voor de hele club echt een must en Haaland erbij zou ook mooi zijn. Misschien over 5 jaar een Clasico met bij Real als aanval Mbappe-Haaland-Vinicius met erachter spelers als Odegaard, Valverde en Casemiro en bij Barcelona een aanval met Dembele, Lautaro Martinez en Neymar voorin met op het middenveld Arthur, Frenkie en Pjanic?

18 mei 2020 om 12:12

Pjanic is niet realistisch, die is dan 35. Verder wil Barca volgens mij erg graag van Dembele af... zouden wel droomelftallen zijn maar ik acht het niet realistisch dat iedereen die nu in dat Real en Barca elftal staat daadwerkelijk bij de club blijft en of de versterkingen haalbaar zijn is ook afwachten. Maar dromen mag altijd

18 mei 2020 om 12:14

Lijkt mij niet echt logisch over 5 jaar. Pjanic is al 30 jaar, zal dus niet spelen op zijn 35ste bij barca. Daarnaast is Neymar tegen die tijd ook al 33. Dan zou die ook niet heel lang meer doorspelen.

18 mei 2020 om 12:21

Over 5 jaar is Neymar al klaar, dan is hij 33. Wellicht Fati, Martinez en Dembele (mits hij nog een kans krijgt en daadwerkelijk Dortmund niveau laat zien). Uiteindelijk had hij beter moeten worden dan bij Dortmund, dat is 3 jaar later niet gelukt. Ben benieuwd, talent en potentie genoeg namelijk.

Stel je voor dat Florentino Perez dit in 2021 voor elkaar weer te krijgen, dat zou echt fantastisch zijn. Maar de Madridistas moeten dan ook begrijpen dat er deze zomer niet zo heel veel vuurwerk zal plaatsvinden, heel misschien alleen een extra middenvelder als Modric en James vertrekken, 1 van die 2 plekken zal worden ingenomen door Odegaard. Nog een jaar met deze aanval zou mij wel pijn doen maar aan de andere kant, we hebben nog niets van Hazard gezien. Geduld is een schone zaak in deze, maar Real heeft alle potentie om een decade lang te gaan schitteren straks. Mbappe en Haaland zou zo een giftig duo kunnen zijn en dan ook nog Hazard en Odegaard erom heen en Fede Valverde en Casemiro als brekend blok. In Madrid zelf gaat het gerucht dat Florentino in 2021 ook Mathijs De Ligt wil kopen. Ik heb wel weer behoefte aan zo een ouderwetse Galactico transferwindow. Wie herinnert zich nog 2009? Cristiano, Benzema, Kaka, Alonso, Albiol, Arbeola en Garay. Wat een tijden waren dat zeg! Maak er een mooie week van Madridistas!

Courtois
Carvajal
Varane
De Ligt
Mendy
Fede
Casemiro
Odegaard
Mbappe
Haaland
Hazard
18 mei 2020 om 12:31

En hoe zou je de bank eruit laten zien dan? Isco, Asensio, Vinicius ?

18 mei 2020 om 14:05

Vergeet ook niet Rodrygo, Jovic, Kubo, Reinier en Diaz. Spelers waar een kleine 150 miljoen voor betaald is, dat wordt vechten voor een plek op de bank.

18 mei 2020 om 15:48

Levski/ je hebt gelijk, dat wordt zeker vechten. Real Madrid zal Jovic nog wel een jaar de kans geven en hem dan ruilen voor Haaland, dan zijn zowel Dortmund als Real wel tevreden

18 mei 2020 om 12:52

Odegaard kan ook op rechtsbuiten uit de voeten, laat dat precies de positie zijn waar we een speler nodig hebben die goed is in de kleine ruimtes en voor assists kan zorgen. Hazard-Benzema-Odegaard met daarachter Kroos-Casemiro-Valverde. En op de bank dan: Asensio, Vinicius, Rodrygo, Jovic, Isco, Ceballos of Modric (De verdediging laat ik even erbuiten) Van de rest verwacht ik dat ze verkocht of verhuurd zullen worden. Dit kan prima mee tot 2021. En anders Odegaard naar het middenveld verschuiven en Asensio voor de rechtsbuiten positie, laten we niet vergeten hoe vreselijk goed Asensio was voor zijn blessure. Ik zie ook wel voor me dat Real deze zomer Aubameyang binnen haalt aangezien hij niet veel zal kosten en we dringend een tweede spits nodig hebben die er gelijk staat. Jovic oogt onzeker en heeft niet veel drive. Ik denk dat een verhuurperiode hem goed zal doen.

18 mei 2020 om 13:44

Vinicius, Rodrygo, Jovic en Ceballos werden met zoveel bombarie binnen gehaald als absolute toptalenten en die wil jij allemaal banken? Daarnaast moet je ook verdedigers op de bank hebben. Over Reinier lees ik niet eens wat in je post, die lijkt nu dus al vergeten. Dat middenveld mist trouwens een creatieve voetballer. Kroos, Valverde en Casemiro is te behoudend.

18 mei 2020 om 15:21

Zij zijn ook nog niet op het niveau om week in week uit in de basis te staan bij Real Madrid. Reinier zal beginnen bij Castilla. Daarnaast heb ik in mijn bericht gemeld dat ik verdedigers even erbuiten gelaten heb voor het idee. Het middenveld mist helemaal geen creatieve voetballer. Er zit veel loopvermogen in. Kroos als spelverdeler, Valverde als box-to-box en Casemiro als verdedigende middenvelder. Afgelopen seizoen is gebleken dat het team echt wel kan aanvallen, het enige wat mist is het afmaken van de kansen. Het team maakt heel de wedstrijd door kansen alleen is er niemand om ze af te maken.

18 mei 2020 om 15:33

Ze creeren idd veel kansen maar hebben moeite met afronden. Maar daarnaast was de verdediging dit seizoen echt een zwakte met Ramos voorop. Heel veel tegengoals die ze zelf inluidde of persoonlijke fouten. Over het middenveld ben ik het toch niet eens met je. Casemiro als verdedigende middenvelder en Valverde box to box staat goed, maar daarnaast/voor moet je wel een echte creatieve voetballer zetten zoals een Isco of James. Kroos vind ik teveel vanuit de controle spelen. Die echte verbindingsspeler tussen de linies (met name middenveld naar aanval), ontbreekt.

18 mei 2020 om 15:50

B-real / Odegaard kan ook op rechtsbuiten uit de voeten, laat dat precies de positie zijn waar we een speler nodig hebben die goed is in de kleine ruimtes en voor assists kan zorgen. / Zo had ik het nog niet eens bekeken maar idd ook Odegaard kan daar uit de voeten, en dan gaat Zidane misschien nog Pogba erbij kopen voor het middenveld als James en Modric vertrekken. Zidane heeft al een paar keer 442 geprobeerd te spelen, onder meer met Hazard en Benzema voorin, en dat liep best wel aardig (zoals tegen Psg)

18 mei 2020 om 16:52

Die verbindingsspeler kan hazard wel zijn dan vanop links. Hij komt altijd naar binnen en heeft de bal graag in de voeten. Zeker als je met mbappe op rechts speelt, die kan dan dichter bij Benzema/Jovic/haaland gaan spelen wanneer hazard naar binnen komt en speel je in een 4-3-1-2 met hoge backs die de wings voor zich nemen zoals we onder Zidane met momenten al deden. Voordeel is dat dit middenveld meer loopvermogen heeft en je met hazard vanop links meer opties en onvoorspelbaarheid hebt dan met isco die sws centraal al begint en vaak gedekt werd

Mbappe en Haaland zijn natuurlijk allebei top aankopen, en het is geweldig als dat plaats gaat vinden. De belangrijkste slag op de transfermarkt heeft Perez de afgelopen twee jaar al gedaan. Veel jonge grote talenten gehaald die nog jaren mee kunnen om door te selecteren. Spelers als Modric, James, Isco kunnen hierdoor allemaal vertrekken.

Het is niet dat ie blessuregevoelig. Ik geloof gewoon niet dat Hazard een grote rol kan gaan spelen bij Real. Dit seizoen is een flop, dus volgend jaar is het echt van moeten en dan is het maar afwachten wat ie kan als hij onder immense druk komt te staan.

18 mei 2020 om 12:50

Hazard is ook gewoon overschat, absoluut geen wereldtopper. Staat er weinig in grote wedstrijden zoals in de knockout fase van de en heeft bij België op het afgelopen WK na nooit iets gepresteerd.

18 mei 2020 om 12:55

Hazard is echt allesbehalve overschat. Hazard was jarenlang de beste aanvaller in de PL. Was in grote wedstrijden altijd de grote man bij Chelsea.

18 mei 2020 om 13:01

Hij is overschat. Ik kan me geen match van Hazard herinneren in de KO fase van de CL. Op het wk was hij inderdaad wel goed. De beste man is 28? Het mag toch stilletjes aan komen in de CL.

18 mei 2020 om 13:01

Geen wereldtopper, tuurlijk. Daarom was hij in z'n laatste PL seizoen bij meer goals betrokken dan Mane en bij maar 1 goal minder betrokken dan Salah, die wekelijks bejubeld worden als de beste aanvallers in de PL en wereldtop zijn. Hoe ver de afgunst van sommigen richting bepaalde spelers wel niet kan gaan..

18 mei 2020 om 13:21

Ik kan jouw koppigheid wel waarderen. Elk topic waar hazard in genoemd wordt ben je er weer met je copy-paste reactie over hoe overschat hazard is en elke keer zijn er meteen tig aantal leden die reageren dat je lulkoek uitslaat. Een ander mens zou aan zichzelf beginnen twijfelen en zijn mening bijstellen. Jij niet, jij gaat lekker door.

18 mei 2020 om 13:47

Hij heeft gewoon gelijk. Misschien is overschat een groot woord, maar er zijn zat aanvallers die ik beter vind dan Hazard. Mane, Salah, Neymar en Dybala zijn een paar namen die mij zo te binnen schieten. Daarnaast zou ik op dit moment ook Sancho en Gnabry liever in m’n basis willen hebben dan Hazard. Wat hij heeft laten zien bij Real is tot nu toe gewoon matig. Wat zeg ik, voor dat bedrag en de geleverde arbeid is het tot nu toe gewoon een miskoop. Ben echt benieuwd. Als Asensio zijn vormeenmaal heeft staat hij gewoon basis. Stel dat Vinicius nog meer stappen maakt, dan wordt het nog leuk om te zien of Zidane hem durft te banken. De beste 11 horen immers altijd te spelen.

18 mei 2020 om 13:50

Hoe kun je nu in hemelsnaam Dybala noemen? De beste man heeft de laatste seizoenen gewoon regelmatig op de bank gezeten bij Juventus.

18 mei 2020 om 14:17

‘Wat hij tot nu toe heeft laten zien is matig’ de beste man heeft welgeteld 5 wedstrijden gespeeld (3 in de competitie en 2 in Europa). Als jij zoiets zegt kan ik je met alle respect echt niet serieus nemen. Als hazard niet geblesseerd is is het 1 van de beste aanvallers.

18 mei 2020 om 15:37

Dus? De minuten die hij speelt bewijst hij keer op keer het tegendeel. Het is volgens mij voor iedereen een groot raadsel waarom hij soms op de bank zit. Zodra Dybala speelt, speelt Juve direct zichtbaar beter voetbal en zijn ze ook veel sterker. @arsenal890,In wat dan? Continue dribbelen, passeren zonder echte daadkracht of doelgevaar te stichten? Is hetzelfde als met Vinicius: die sprint iedereen eruit, kan iedereen eenvoudig passeren maar zodra hij het strafschop gebied binnen komtChoked hij. Daar heb je weinig aan. Kanttekening: Vinicius is nog jong en afwerken is trainbaar. Overzicht minder, maar als je er vaak genoeg op blijft hameren kan dat ook aanzienlijk verbeteren. Hazard is al 29? 30? Ik heb Hazard kansen zien missen 1 op 1 bij Real, dat is gewoon schrijnend om te zien. Maar hou vooral de hoop en vooral je oogkleppen op. Geniet ervan!

18 mei 2020 om 16:53

Garrincha dan vraag ik me oprecht af of je wel naar Madrid kijkt? De wedstrijden voor meunier hem eruit schopte was hij imo (en die van vele kijkers met mij) de beste aan de kant van Madrid. Enige minpunt was dat hij nog geen rendement had helaas

19 mei 2020 om 13:42

Ik zou hem niet overschat noemen. Hij heeft zeker wel wat te bieden. Maar ik geloof gewoon niet dat het wat gaat worden bij Real. Wekelijks presteren, goals en assists maken, belangrijk zijn voor het elftal. Bij Chelsea kon ie zich soms wegcijferen want dan kwam hij terug met een goeie prestatie. Ik weet niet of dat bij Real zal pakken.

19 mei 2020 om 13:43

15 wedstrijden, Arsenal890. En die waren echt niet goed, dat was wel duidelijk. Tegen PSG liet hij wel zien dat ie belangrijk kan zijn. Maar echt uitzonderlijk goed was het nu ook weer niet.

Blessuregevoeligheid van hazard? Hij is in zijn carrière echt zo vaak niet geblesseerd geweest. Dit seizoen is een uitzondering

Toch zeker 400 miljoen om die twee binnen te halen. Wellicht nog meer. Ik heb voorspellingen voor Haaland gezien die nergens meer over gaan. Zou schandalig zijn in deze tijd. Je als land in voetbal onderscheiden door te smijten met geld maar een landje als Nederland moet wel bijlappen om de Spaanse economie op niveau te houden.

18 mei 2020 om 14:48

Nee joh. Haaland heeft vanaf de zomer 2021 een afkoopclausule van 75 miljoen euro. Mbappe is heel duur maar 325 miljoen euro wanneer hij nog maar 1 jaar onder contract staat lijkt me wel heel gortig 😅 daarom is volgende zomer ook een ideaal moment. Mbappe zijn vontract loopt dan nog 12 maanden en wil sws graag naar Madrid dus goedkoper wordt hij niet. Haaland heeft dan weer gewoon een relatief lage clausule. Bij hem is het dan natuurlijk zaak om hem voor Madrid te doen kiezen. Voor 75 miljoen meldt elke topclub zich natuurlijk en itt mbappe heeft hij voor zover ik weet geen uitgesproken voorkeur voor Madrid.

Als ze slim zijn kopen ze alleen Mbappã© en bouwen ze het team om hem heen. Dan kan je de komende 15 jaar meedoen om de CL-zege.

18 mei 2020 om 15:53

Tjer/ En de komst van Haaland zou volgens jou Mbappe belemmeren op een bepaalde manier? Er moet toch ook een nummer 9 spelen, Mbappe is voor de zijkanten

18 mei 2020 om 17:15

Ik denk dat ze wel samen zouden kunnen spelen. Echter zou ik het geld dat je aan Haaland uitgeeft, uitgeven om een team om Mbappe heen te bouwen. Kijken welke spelers hem het best kunnen ondersteunen en niet voor een droomaanval gaan. Daarnaast moet ik ook maar zien of Haaland op lange termijn genoegen neemt met een plekje achter Mbappe als belangrijkste speler.

De prijs zal wel lager uitvallen dan men vooraf verwacht. Haland kost ''slechts'' 75 miljoen en Mbappe zijn contract loopt het jaar erop af en zal ook nog maar een fractie van het bedrag gaan kosten wat er komende zomer gevraagd zal worden. Denk daarom ook dat dit geen onmogelijke actie zal zijn.

18 mei 2020 om 16:03

Haaland 75 en Mbappe 150 , zou echt een mooie deal zijn in 2021, Florentino heeft ook een goede relatie met de heren van Dortmund en Psg, dus dat scheelt

Als Haaland in Madrid nu in Madrid ineens wordt gezien als de "droomspits" hebben ze daar een paar maanden geleden toch flink zitten slapen.hij was toen voor 20 miljoen op te halen en moet nu plm.80 miljoen kosten. Of hebben ze hem een verkeerd praatje voorgelegd indertijd ?

18 mei 2020 om 15:52

Of hij wilde zelf niet komen nog, wie weet wat er mis gegaan is destijds Theo. En nu hebben we dus Jovic gekocht, en dan valt die precies ook nog tegen, heel ongelukkig allemaal. Maar heel veel dingen op transfergebied gaan juist wel goed bij Real dus dit kan een keer gebeuren, nu moet je wel meer betalen voor Haaland maar je hebt hem ook een paar jaar aan het werk kunnen zien. Laten we het een investering noemen

18 mei 2020 om 15:56

Ik denk dat Haland dit niet bij Real voor elkaar had gekregen. De druk is hoger en benzema heb je voor je. Denk dat na Dormtund, Real wel een logische vervolg stap zou zijn. Bij Dortmund leren met de druk omgaan, die erbij komt kijken bij een topclub en dan na 1 of misschien 2 seizoenen naar de absolute top te gaan.

18 mei 2020 om 16:02

Domen/ Ja klinkt als een goed plan! Hopelijk komt het uit maar gaat hij eerst nog mooie dingen laten zien bij jouw club.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4247 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona7944
4.Sevilla6317
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
K. BenzemaAanvaller3418
Vinícius JúniorAanvaller273
RodrygoAanvaller172
T. CourtoisKeeper320
CarvajalVerdediger291
G. BaleAanvaller162
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

768 fans
Middenvelder, 29 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Real Madrid 15 1 0 0
2018/2019 Chelsea 37 16 2 0
2017/2018 Chelsea U23 1 0 0 0
2017/2018 Chelsea 34 12 2 0
2016/2017 Chelsea 36 16 3 0

In de wandelgangen

Zondag 12 juli
Barcelona denkt momenteel absoluut niet aan een terugkeer van Neymar, mede door de financiële gevolgen van de coronacrisis. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren