Kraay junior baalt: ‘Hij kan het heel goed, Feyenoord heeft dat bijna niet'

Maandag, 18 mei 2020 om

Bryan Linssen is bij Vitesse in het bezit van een aflopend contract en is derhalve komende zomer transfervrij op te pikken. Feyenoord had concrete belangstelling voor de 29-jarige aanvaller, maar de onderhandelingen tussen beide partijen draaiden op niets uit. Mario Been en Hans Kraay junior vinden het jammer dat Linssen zijn carrière niet bij de Rotterdammers gaat vervolgen.

“Als ik tussen de regels door mag lezen, heeft Steven Berghuis het ongelofelijk naar zijn zin. Hij ziet dat er weer een absolute voetbalcultuur is, met het aanblijven van Dick. Dat is voor hem ook best wel bepalend geweest”, zo begint Been als Feyenoord tijdens het programma Voetbalpraat van FOX Sports ter sprake komt. “Ik denk dat Leroy Fer gaat bijtekenen, verder komen er wat jonge spelers terug. Of die goed genoeg zijn, zal moeten blijken. Bart Nieuwkoop voor de rechtsbackpositie, want Rick Karsdorp zal niet meer terugkeren.”

“Ik heb gehoord dat ze graag met Edgar Ié en Eric Botteghin willen verlengen. Ié heeft me in het begin kunnen bekoren, maar naarmate het seizoen vorderde, vond ik dat hij wat steekjes liet vallen”, vervolgt de voormalig speler en trainer van Feyenoord. Been stelt dat de linksbuitenpositie bij Feyenoord ‘een dingetje’ blijft. Kraay jr. vraagt hem of hij het ook jammer vindt dat Feyenoord en Linssen er niet uitgekomen zijn. “Ik vind het heel jammer, op drie fronten. Het lijkt me een jongen die in De Kuip geweldig tekeer kan gaan, ik denk dat hij er helemaal niet bang voor zou zijn.”

“Hij speelt bijna iedere wedstrijd. Ik heb dat zitten nakijken en hij is haast nooit geblesseerd. En hij maakt tien tot twintig goals, dus dat was een uitstekende speler voor Feyenoord geweest”, benadrukt Been. Kraay jr. denkt dat Feyenoord Linssen vanwege een andere, specifieke kwaliteit had kunnen gebruiken. “Feyenoord heeft bijna geen koppers, hij kan heel goed koppen. Los van Botteghin en Senesi hebben ze geen echte koppers. Jörgensen is dat ook niet echt.”

Presentator Jan Joost van Gangelen vraagt aan Been of het een ‘pure centenkwestie’ was. “Ik hoorde dat ze hem vier keer een nieuwe aanbieding hebben gedaan en hij heeft vier keer geweigerd, omdat hij ergens anders meer kon verdienen”, aldus Been. De eveneens aanwezige Vincent Schildkamp stelt dat het logisch is dat Linssen op deze leeftijd een lucratief contract wil ondertekenen. Linssen speelde voor achtereenvolgens Fortuna Sittard, MVV Maastricht, VVV-Venlo, Heracles Almelo, FC Groningen en Vitesse.

“Ik weet niet wat hij aangeboden heeft gekregen bij Feyenoord, natuurlijk. Hij heeft heel vaak gezegd: ‘Feyenoord, dat lijkt me geweldig’. En dat is het natuurlijk ook”, antwoordt Been. Hij is wel van mening dat Feyenoord iemand nodig heeft voor de linksbuitenpositie, omdat Luis Sinisterra voorlopig nog uit de roulatie is met een kruisbandblessure. Kraay jr. benadrukt nog eens dat hij het jammer vindt dat Linssen dit niet is geworden. “Hij had prima gepast, want hij is geen ingetogen Limburger. Hij is net als Mark van Bommel, gelijk aanwezig in de kleedkamer. Dat was wel geslaagd. Dit komt nooit meer voor hem.”


Poll

Had jij Bryan Linssen bij Feyenoord willen zien?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door curtazimo)

"dit komt nooit meer voor hem." Lekker makkelijk praten. Hij is 29, het geld dat hij ergens anders verdienen komt ook nooit meer. Ik snap de keuze van Linssen wel.

18 mei 2020 om 10:36

Dat vraag ik me af. Stel, na twee jaar Feyenoord, zou hij 31 zijn en weer transfervrij. Ook dan kun je nog zeker twee jaar cashen

18 mei 2020 om 11:03

En hoe zeker is dat? Wat als hij geblesseerd raakt, wat als hij die kans niet meer krijgt? 4 jaar cashen op deze leeftijd, of pas na 2 jaar. Ik snap de keuze wel. Hij heeft nu de aanbiedingen, en geen garantie dat hij die over 2 jaar ook nog heeft.

18 mei 2020 om 12:06

Ik denk dat de kans op nu Feyenoord en over twee jaar cashen, groter is dan andersom. Zekerheid heb je nooit

18 mei 2020 om 12:29

Het is ook maar net wat de ambities van zo'n jongen zijn. Verder haalt Feyenoord dan de zoveelste speler die geen toekomstige waarde vertegenwoordigt en enkel de interesse van Feyenoord geniet vanwege z'n transfervrije status. Verder zijn er betere aanvallers dan Linssen geweest die het niet gered hebben bij Feyenoord, dus garanties heeft hij sowieso niet.

18 mei 2020 om 13:35

Want Feyenoord heeft geen spelers die geld waard zijn? Kokcu, Senesi, Sinisterra, Berghuis, Bijlow, Haps, Malacia. Valt allemaal wel mee hoor. Een transfervrije, ervaren kracht is dan echt niet zo gek. Laten we niet doen alsof Feyenoord alleen maar spelers zonder restwaarde heeft.

Waar komt dat toch vandaan dat alleen mensen uit de randstad een grote mond kunnen hebben .ik woon in het oosten maar hier heb je er ook genoeg in het zuiden ook genoeg in het noorden ook alleen op een andere manier iets meer achter de rug om

18 mei 2020 om 10:44

In het noorden zijn we meer achter de rug om? Die is nieuw voor mij

18 mei 2020 om 11:54

Dat (stigma) lijkt me vooral iets van vroeger; alles in de randstad is modern en heeft n grote bek. Alles daar buiten boers en timide? Als dat al zo was dan is t inderdaad niet meer van deze tijd lijkt me...

18 mei 2020 om 18:45

Ook in de Randstad is groot onderling verschil. De hele media, toegegeven door de Nos, is op éã©n stad gericht. Problemen uit die ene stad worden in de politiek als landsproblemen gezien. Terwijl de rest van Nederland hunkert naar toeristen (behalve Giethoorn) probeert men in de ene stad het toerisme de nek om te draaien. Bij de NOS zijn medewerkers die zeggen dat journalisten nauwelijks de stad uitkomen. Of er moet een enorme ramp gebeurd zijn. Veel opinie (dit is mening vormend) komt vanuit Amsterdam. Legendarisch is de spreuk: "we schakelen nu over van het Leidseplein naar Amsterdam!!!".maar ik kan me voorstellen dat als je niet in de Randstad woont dit nog erger over komt, maar er klaagt van uit die regio's nooit iemand openlijk. Flikken Maastricht, gespeeld door Amsterdammers, Flikken Rotterdam idem dito, met een afgrijselijk accent. Een serie over Zeeland, waar een gezin vanuit Amsterdam naar vertrekt, wordt als achterlijk neergezet. De opnames...….voornamelijk rond Amsterdam!!!!!!!, want Zeeland is zover weg????zeiden de acteurs?? Nee Ibiza is dichterbij.

19 mei 2020 om 09:29

Ja, kennelijk vinden mensen het fijn om in hokjes te denken en te stigmatiseren... Best maf, uiteindelijk is NL een klein land, maar met grote verschillen...

Snap dit wel van Linssen. Zal bij Fortuna, MVV en VVV geen miljoenen hebben verdiend. Heeft zijn carriere zorgvuldig opgebouwd en wil nu gaan cashen. Klinkt logisch.

18 mei 2020 om 14:49

Het zou me zelfs verbazen wanneer hij bij Fortuna, Mvv, VVV en Groningen alles bij elkaar een miljoen heeft verdiend. Zeker niet netto.de salarissen in het rechterrijtje komen zelden boven de 2 ton bruto uit.

Snap niet dat Feyenoord steeds maar weer wil inzetten op oude ervaren (huur) spelers, durf gewoon een paar jaar te investeren in jongens als Summerville, Malacia, Geertruida etc. Gevolgen zijn dan wel dat je een aantal jaar misschien echt niet om de titel mee doet, maar wie weet kan je dan wel een keer een aardige klapper maken door zo’n talent na een aantal jaar weer te verkopen. Altijd maar maximaal begroten en ervaren spelers terughalen die ze vervolgens weer kunnen afschrijven zonder rest waarde.

18 mei 2020 om 10:15

Hetzelfde als gedaan is/wordt met Malacia, Geertruida, Senesi, Bijlow, Sinisterra, Kokcu? Linssen was gewoon een transfervrije kans om erbij te halen (kost hij geld is het namelijk een ander verhaal) waardoor je jonge jongens juist kan verhuren voor minuten. Je kan juist niet altijd alleen maar met talent spelen. Al moeten ze wel kwaliteit hebben, want op een Ie zit ik niet weer te wachten bijvoorbeeld.

18 mei 2020 om 12:34

Linssen komt ook niet gratis voetballen. Je betaalt misschien geen transfersom, maar op andere vlakken betaal je dan (aanzienlijk) meer. Hij heeft wel enigszins een punt. Natuurlijk hoef je niet met enkel jonge talenten te spelen, maar hoe wil je waarde creeeren als je dit soort jongens blijft halen? Zo geweldig goed in Linssen niet. Men moet ook beseffen dat Linssen op de top van z'n kunnen zit en op 29-jarige leeftijd nooit hoger dan de lage subtop van de Eredivisie gespeeld heeft. Genoeg jonge aanvallers die vergelijkbare cijfers weerleggen in hun eerste of tweede seizoen in de Eredivisie, dus is Linssen dan echt zo nodig? Ik denk namelijk dat er jongere alternatieven zijn, al zul je die even moeten vinden.

18 mei 2020 om 13:33

Makkelijk praten. Alsof je een talent met meerwaarde zo goedkoop ophaalt. Neem Joey Veerman daar wil Heerenveen minimaal 7 miljoen voor zien. Dat kan Feyenoord niet betalen. Bovendien geeft het nooit garantie dat talenten presteren. Linssen daarentegen is ervaren in de eredivisie, hoeft zich niet aan te passen en scoort 10-15 goals. Nu is dit ook geen zekerheid dat die dit bij Feyenoord gaat doen, maar transfervrij kan je dit prima proberen. Sinisterra is bovendien geblesseerd dus er is ook noodzaak om een vervanger te hebben die er gelijk staat.

18 mei 2020 om 11:56

Linssen kost geen transfersom dus snap t wel. Daarnaast moet je n sterke bank hebben en met Linssen wordt ie dat, ervan uitgaande dat Sinisterra basis speelt,

Ach ja, Linssen. Het is jammer dat hij niet komt, maar niet onoverkomelijk. Heb namelijk veel vertrouwen in Arnesen dat hij ergens een speler op de kop kan tikken. Maar gezien ook de analisten zich vaak blindstaren op één naam die ze horen, wordt er vaak gedaan alsof het nu niet meer goedkomt of iets dergelijks.

18 mei 2020 om 11:48

Snap niet dat je het jammer vindt dat hij niet komt, dit is toch geen speler die je verder brengt? Misschien leuk dat z'n karakter bij Feyenoord past maar een speler die voetballend je ook wat brengt lijkt me toch een stuk fijner. En ben het met je eens, de media en analisten hebben zichzelf getraind om eindeloos over een speler te kunnen doorzeveren als die eenmaal aan een club gelinkt is. Zo houden ze zichzelf ook lekker in stand.

"feyenoord heeft geen koppers" Feyenoord is de ploeg die zo'n beetje het vaakst heeft gescoord uit corners sinds Advocaat de coach is

Natuurlijk heeft hij gelijk als het om de knikkers gaat. Alleen moet je je hedentendage afvragen of je wel in een ver land wil zitten met Corona e.d. Daar komt bij dat zn zaakwaarnemer allang gesprekken heeft gevoerd met de club die hem 2 miljoen per jaar biedt exclucief tekengeld. Al praat je dan een half jaar met Feyenoord dat gaat hem nooit worden. En terecht. Kijk eens hoeveel Nederlandse spelers zo,n salaris hebben in deze competitie. En die het wel hebben zijn van een categorie die toch wel hoger ligt als Linssen. Maar ik hoop dat hij slaagt in het buitenland.

Sinds wanneer is Bryan Linssen volgens de media ineens zo'n goede speler? Die staren zich blind op cijfertjes die jonge talenten tegenwoordig al in hun eerste of meestal tweede seizoen halen. Beter gaat het bij Linssen niet meer worden en je moet maar afwachten hoe Linssen zich acclimatiseert bij Feyenoord. Dat is toch even wat anders dan de lage subtop. Je betaalt dan wellicht geen transfersom, maar in andere financiele aspecten betaal je meer vanwege de transfervrije status. Goedkoop zal hij dus niet zijn. Overal in Europa lopen er jongere spelers rond die minstens gelijkwaardig zijn of dat al worden na een seizoen. Je moet ze alleen vinden en daar heb je een nieuwe technisch directeur voor aangesteld.

linssen heeft zijn carriã¨re prima uitgestippeld en als het eerste bod van Feyenoord niet zo teleurstellend laag was geweest had hij misschien toch voor Feyenoord gekozen. Feyenoord wilde voor een dubbeltje op de eerste rang zitten, heeft gegokt en verloren. Linssen was een prima aanwinst geweest voor Feyenoord. Een echte vechter die er alles aan doet om te winnen, past precies bij de mentaliteit van de club. Daarnaast heeft hij bewezen dat hij garant staat voor 10 goals en assists.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

27 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Vitesse 25 14 6 0
2018/2019 Vitesse 34 12 6 0
2017/2018 Vitesse 37 17 5 0
2016/2017 FC Groningen 30 11 5 1
2015/2016 FC Groningen 30 3 6 0
Laatste voetbalnieuws

Bryan Linssen werd ‘gek gemaakt’ door ‘cowboys’: ‘Je wilt niet weten'

Bryan Linssen werd maandag eindelijk gepresenteerd door Feyenoord. De 29-jarige aanvaller zette zijn handtekening onder een driejarig contract in De Kuip, waardoor hij tot 2023 aan de Rotterdammers verbonden is. Nadat...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 9 juli
Paul Pogba staat opeens open voor een nieuw contract bij Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren