Oranje-international ziet Eredivisie-transfer niet zitten met oog op EK

Zondag, 17 mei 2020 om 21:28Demen Bulbul • Laatste update: 21:32

Javairô Dilrosun is blij dat het EK dat aanvankelijk aankomende zomer zou plaatsvinden verplaatst is naar volgend jaar. De 21-jarige vleugelaanvaller van Hertha BSC debuteerde in november 2018 voor het Nederlands elftal in het Nations League-duel met Duitsland, maar behoorde sindsdien niet meer tot de selectie van bondscoach Ronald Koeman. Dilrosun hoopt dat hij de komende maanden dusdanig veel indruk kan maken bij Hertha dat Koeman voor het EK niet meer om hem heen zal kunnen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Javairô Dilrosun volgend jaar meegaat naar het EK?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

12 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Ik zou ook zo snel niet weten welke club interesse in hem zou moeten hebben. Ajax en PSV lijken me aardig voorzien voorin en gaan hem echt niet huren voor één seizoen. Hij lijkt me ook niet te passen in het huidige beleid van AZ. Ik zie eventueel alleen Feyenoord als een optie, maar ik heb geen idee wat Dilrosun zou moeten verdienen. Al met al snap ik best dat hij de Eredivisie niet als beste optie ziet.

Zou denk ik goed zijn voor Dilrosun om bijvoorbeeld naar een club als PSV te gaan. Kijk hoe jongens als Malen en Bergwijn zich daar hebben ontwikkeld. Veel speelminuten maken en dan kijken hoe je je verder ontwikkeld. In de jeugd vond ik het echt een goede speler en hij heeft bij Hertha een aantal leuke dingen laten zien maar ben nog niet echt onder de indruk.

17 mei 2020 om 22:01

Hij zou denk ook wel goed passen in het spel dat Schmidt gaat spelen, maar denk dat hij momenteel onhaalbaar is voor PSV.

17 mei 2020 om 22:44

Bovendien vergeten veel talenten hoe belangrijk zelfvertrouwen is voor de ontwikkeling en die kweek je sneller in de Eredivisie. In de Bundesliga gaat alles een aantal tandjes sneller en het niveau is veel breder. Zeker als jonge speler is het dan moeilijk om je te onderscheiden en dat geldt des te meer als je bij een ploeg speelt die in zo'n 80 procent van de wedstrijden de onderliggende partij is. Een jongen als Dilrosun is in de Eredivisie wel min of meer verzekerd van een mooie club en een basisplaats. Voor de ontwikkeling lijkt me dat een beter pad. Het valt me namelijk op dat Kluivert en Dilrosun het toch lastig hebben in grotere competities en zich niet echt ontwikkelen, terwijl de jongens in de Eredivisie duidelijk stappen maken en bovendien bij betere clubs terechtkomen die vaker op de helft van de tegenstander spelen.

wellicht een idee voor Feyenoord om hem te huren. Sinisterra ligt er uit en zal na zijn blessure ook nog niet gelijk in topvorm zijn verwacht ik

17 mei 2020 om 22:11

Als Feyenoord vooruit wil moeten ze stoppen met huren. Dan gewoon de portemonnee trekken voor dit soort spelers en alleen huren als een speler écht een meerwaarde is die het verschil op de ranglijst kan maken.

17 mei 2020 om 22:45

Ik denk dat je al snel zo'n 10 miljoen euro betaalt voor een speler als Dilrosun. Bovendien zal z'n salaris ook wel behoorlijk zijn voor Feyenoord-begrippen. Dat gaat Feyenoord (zeker op dit moment) niet doen.

17 mei 2020 om 23:01

@-NEC- ik ben dat wel met je eens maar ik weet niet hoe de financiele situatie nu is. ze wilden naar verluid de transfervrije Linssen halen omdat er geen geld was. zelf ben ik r ook geen voorstander van en zou ik Haps nog even laten staan of eventueel een Summerville totdat Sinisterra weer fit is maar als Feyenoord toch tijdelijk perse een nieuwe linksbuiten wil en er is geen geld dan zou dit misschien een optie kunnen zijn. die jongen kan wel goed voetballen

Ik heb begrepen dat Hertha BSC een behoorlijk budget krijgt voor komend seizoenen in de markt is voor Mario Gotze.ik vrees dat Dilrosun voor Feyenoord te duur zal zijn. Huren vind ik sowieso een slecht idee. Dan ben je hem in de markt aan het houden voor Hertha Bsc.kijk dan of je een talent rond ziet lopen waar je geld aan kunt verdienen op langere termijn.

17 mei 2020 om 23:20

Daar heb je natuurlijk wel gelijk in. Maar als je een goede speler huurt dan heeft dat natuurlijk wel degelijk een goed effect. Het budget bij Feyenoord is niet heel hoog en ze hebben weinig opties. Ik denk niet dat Summerville en Azarkan er echt klaar voor zijn om een uitstekend seizoen te draaien. Deze jongen kan dat wel en als een Bozenik er daardoor 7 meer inschiet bijvoorbeeld en Feyenoord wordt inplaats van vierde, derde dan heeft dat wel degelijk een effect op de waarde van de spelers. Zo’n speler kan ook als huurspeler voor Feyenoord gewoon een probleem oplossen, zeker met de blessure van Sinisterra.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet zo goed weet wat ik van deze jongen moet vinden. Hij kan echt wel wat, maar hij is nog wel heel erg wisselvallig. Als het even bij hem loopt, zie je ook direct dat Dilrosun echt goed kan voetballen, maar als het niet gaat zoals hij het wil, valt hij wel erg ver terug. Het verschil tussen een goede en een mindere wedstrijd is bij hem echt nog veel te groot. Dat zal wel moeten gaan veranderen, want z'n concurrenten presteren beter en zijn stabieler over een langere periode. Nu snap ik wel dat het als jonge aanvaller lastig is je te onderscheiden bij een ploeg die tegen degradatie vecht, maar jongens als Bergwijn, Promes, Berghuis, Memphis en Malen zijn wat stappen verder. Kluivert is minstens zo getalenteerd en ik denk dat Boadu ook verder is. Stengs laat ik bewust even buiten beschouwing, want ik heb veel moeite om die jongen te plaatsen.

Hertha is geen slechte stap voor hem geweest omdat hij geregeld kansen krijgt om te spelen in de Bundesliga. Toch is het misschien niet de ideale club om nu te spelen. Hertha mist wat kwaliteit op het middenveld waardoor het moeilijk is voor een jonge buitenspeler om het verschil te maken. Het is te hopen dat er komende zomer een paar goede voetballers bij komen en dat hij een keer een jaar fit is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2218 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
D. BlindVerdediger
F. de BoerVerdediger
M. de LigtVerdediger
D. DumfriesVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

0 fans
22 jaar

In de wandelgangen

Maandag 12 april
Georginio Wijnaldum is recentelijk aangeboden bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren