Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Woede valt Bayern ten deel na publicatie tegen homofobie op Facebook

Laatste update:

Op de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie heeft Bayern München een foto geplaatst van een cornervlag in regenboogkleuren. De grootmacht uit de Bundesliga betuigde daarmee steun aan de jaarlijks terugkerende dag, maar de publicatie op Facebook leidde zondag tot talloze felle reacties van personen die het initiatief geen warm hart toedragen.

"Vandaag, en op elke dag: nee tegen homofobie, ja voor tolerantie en diversiteit", schreef Bayern bij de foto. De meest gelikete reacties zijn veelal negatief. 'Borussia Dortmund is nu mijn favoriete club in Duitsland' is op dit moment verreweg de populairste reactie met circa 1100 likes; andere reacties die populair blijken zijn onder meer 'Bayern is rood, geen regenboog', 'Voor deze bullshit is geen plek in het voetbal, zijn jullie serieus?' en 'Veel succes aan Union Berlin'. De post werd geplaatst voor het duel met Union Berlin van zondagavond, dat Bayern met 0-2 won.

Er zijn ook enkele positieve reacties die bovenaan staan; die gaan veelal over hoeveel negativiteit er te vinden is in de 'commentsectie'. 'Mooi om te zien hoe tolerant iedereen is', schrijft een volger cynisch. Een ander: 'De hoeveelheid haat in de reacties is onwerkelijk. Een schande.' Een vrouwelijke Bayern-fan is blij met de post: 'Als iemand uit de LHBTQ-gemeenschap, en bovendien een groot voetbalfan, betekent dit veel voor me. Dank jullie, Bayern', schrijft ze; haar reactie kreeg 193 likes en 173 hartjes.

Bayern plaatste dezelfde foto en dezelfde tekst ook in het Duits; onder die publicatie zijn de reacties ietwat positiever dan onder de internationale variant. 'Homofobie heeft geen plaats in het voetbal. Het voetbal is veelzijdig, net als de hele samenleving', en 'homoseksualiteit moet langzaamaan een plekje krijgen in het voetbal' doen het goed. Maar ook onder die post worden vijandige reacties veel geliket, zoals 'Het is ook oké om normaal te zijn' en 'Houd het bij voetbal, dat is een stuk interessanter'. Evenwel wordt de post van Bayern veel vaker geliket (4400 keer) dan beantwoord met een boze emoji (73 keer); bij de internationale variant is die verhouding 17.000 likes om 9500 boze reacties.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja triestige figuren heb je overal, gewoon geen aandacht aan schenken. Sowieso een topinitiatief!

Ik vind meestal het overdreven verheerlijken van oa homoseksualiteit een beetje vervelend, omdat ik dacht dat dit door iedereen inmiddels al wel geaccepteerd werd. Dacht dat alleen extreem gelovigen het er nog niet mee eens waren, en hun mening zou je toch nooit veranderen. Maar als de negatieve reacties zoveel likes krijgen moet ik evt mijn standpunt bijstellen. Dat er zoveel mensen zich nog storen aan wat andere mensen in het privé doen, baart mij zorgen.

17 mei 2020 om 20:56

Als je denkt dat het door iedereen wordt geaccepteerd leef je echt in een vreemde bubbel hoor.

17 mei 2020 om 20:59

Ik ben zelf ook.. eh.. niet-hetero. Vaak merk je inderdaad pas dat alles nog niet helemaal klopt in de samenleving wanneer je jezelf even laten zien. Alleen daarom al is deze actie van Bayern prima. Als herinnering dat er nog werk aan de winkel is.

17 mei 2020 om 21:08

De haat richting LGBTQ+ is helaas zeker nog aanwezig. Dat kan je niet onderschatten. Maar natuurlijk is het de laatste jaren beter geworden, daar heb je geen ongelijk in. Maar het percentage van mensen die nog echt gewoon homofoob zijn is groter dan het lijkt. Publiekelijk lijken ze zich minder uit te spreken, maar online durven ze vaak alles.

17 mei 2020 om 21:17

Ik denk dat dit twee kanten heeft. Het feit dat dingen politiek correct moeten zijn en bijna alles geaccepteerd moet worden strijkt bij veel mensen tegen de haren in, en ik denk dat dit hier ook verband mee houdt. En gekkies heb je overal.

17 mei 2020 om 21:25

Nou nee, als je even in de comments kijkt daar, dan zie je dat het gewoon pure haat is.

17 mei 2020 om 21:25

Vergeet niet dat we daar in Nederland heel erg mee voorop lopen maar dat we het ook in Nederland hebben over iets wat pas relatief recent is geaccepteerd. Het eerste homo huwelijk is bijvoorbeeld nog geen 20 jaar geleden. Andere, zelfs westerse, landen lopen daar soms 50 jaar achteraan.

17 mei 2020 om 21:26

‘Dacht dat alleen extreem gelovigen het er nog niet mee eens waren, en hun mening zou je toch nooit veranderen.‘Dat is een hele grove misvatting en ondanks de vele voorbeelden die dit tegenspreken, lijkt het beeld dat alleen (extreem) gelovigen (lees: men denkt dat dit enkel moslims betreft) zich ergeren aan homoseksuelen.

Het zou zo mooi zijn als social media alleen onder je eigen echte naam mag (prima als dat dan ook hier geldt). Dan verwacht ik dat het gros van de haatreacties verdwijnen als sneeuw voor de zon omdat je anders echt een probleem hebt bij je sollicitatiegesprekken (en terecht). Bovendien kan de politie ook makkelijker de haatreacties aanpakken.

17 mei 2020 om 21:00

Je moet het wel erg bont hebben gemaakt wil je met social media een probleem krijgen met sollicitatiegesprekken. Dan moet je echt wel viral ofzo gaan. Deze reacties die hier staan zijn echt niks bijzonders.

17 mei 2020 om 21:18

Denk je dat echt? Ik durf te stellen dat iedere sollicitant eerst gegoogled is voordat er een gesprek plaatsvindt. En wat er op social media staat speelt daar echt wel een grote rol in.

17 mei 2020 om 21:23

@stravven, reacties op nieuwsberichten komen niet naar boven bij zo'n zoekopdracht hoor. Probeer het maar eens. De social media van de sollicitant komt naar boven, de foto's met de biertjes op de pagina en de eventuele berichten op de tijdlijn. Je moet het echt bont maken en als het ware ge-exposed worden wil een bericht waarop je reageert gegoogled worden.

17 mei 2020 om 21:35

@Primetime: elke sollicitatie die wij hebben (ook bij mijn vorige werkgevers) werd eerst ieder z’n social media gescand en als er gekke dingen bij stonden, nodigden we die gewoon niet uit. Het zal je verbazen wat mensen op internet zetten.

17 mei 2020 om 21:39

Ik weet dat dat wordt gedaan maar reacties op een pagina van een voetbalclub komen echt niet naar boven in google, ook niet op de allerlaatste pagina. Daar gaat het mij om, dit soort berichten zijn niet te googlelen. Je eigen timeline als je die openbaar hebt staan wel.

18 mei 2020 om 00:05

En wat voor gekke dingen werden er geplaatst dat iemand niet uitgenodigd werd? Je begeeft je namelijk al gauw op een hellend vlak.

17 mei 2020 om 21:32

‘Het zou zo mooi zijn als social media alleen onder je eigen echte naam mag’

Enerzijds sta ik niet te popelen om mijn paspoort, rijbewijs, identiteitskaart ed. naar bijvoorbeeld een Amerikaans bedrijf als facebook te sturen. Ik weet niet waar wie ik het stuur, hoe mijn data wordt opgeslagen, hoe lang mijn data wordt opgeslagen, voor welke doeleinden het écht wordt gebruikt etc.

En anderzijds zie ik zoiets toch wel zitten, want een heleboel personen zouden een ander toontje zingen als zij met naam en toenaam op social media actief zouden zijn.

17 mei 2020 om 21:39

Hoewel ik het er zeker mee eens ben dat social media door de anonimiteit haatzaaien en dergelijke makkelijk maakt, zal jouw idee enkel averechts werken en de negatieve neveneffecten zijn niet te overzien. De politie en overheid zouden inderdaad maar wat graag hebben dat elke mening, opmerking en opvatting, hoe fout ook, gelijk te herleiden is naar de persoon.

Laat maar weer eens zien waarom dit nodig is, met zoveel mensen die nog steeds om stompzinnige redenen vinden dat mensen niet van elkaar mogen houden als het niet binnen het meest conventionele plaatje valt, terwijl die mensen er niemand pijn/kwaad mee doen.

Als bayern nu daad bij woord zou zetten zouden ze alle mensen die negatief reageren meteen te blokkeren. Dat zou ik nou een mooi statement vinden, anders zijn het ook een beetje loze woorden voor publiciteit.

Wat ik me dan nu afvraag: Is dit toegestaan? Want volgens mij valt dit ook onder politieke statements. Ik kan me herinneren dat Schotland, Engeland, Noord-Ierland en Wales in de problemen kwam omdat ze met een zwarte armband met een poppy speelden, wat in the UK het symbool is om de slachtoffers eerste wereldoorlog en daarna te gedenken. Of hebben ze enkel na de wedstrijd een foto gemaakt?

17 mei 2020 om 21:27

Foto is in het Bayern stadion. Daar is vandaag niet gespeeld. Foto boven aan het artikel is bij Cardiff City.

17 mei 2020 om 21:39

De bovenste foto is overduidelijk Cardiff, maar de tweede ziet er toch echt wel uit als de Allianz Arena. Maar dit verduidelijkt wel iets.

17 mei 2020 om 21:49

Natuurlijk is dat het stadion van Bayern. Foto is ook onlangs gemaakt. Staat ook geeneens een doel op de achterlijn.

17 mei 2020 om 21:46

Dit lijkt me zeker toegestaan. Op zich is het niets anders dan “no to racism” en daar maakt de uefa zelf reclame voor. Daarnaast weet ik niet of opkomen voor mensenrechten echt onder de noemer “politieke statements” valt.

17 mei 2020 om 23:36

Waren die poppies niet juist een probleem in internationale wedstrijden? In de nationale competities wordt dit toch heel vaak gedaan? In de PL zie je de puppies jaarlijks langskomen. Ook hebben PL-clubs eerder ook al de regenboog gebruikt om de LGBTQ-gemeenschap te steunen. Toen Liverpool dit seizoen openlijk hun steun uitte, waren de reacties op social media vergelijkbaar met de reacties nu op Bayern. Vooral de reacties uit Afrikaanse landen en het Midden Oosten waren schokkend. Bij ons is het nog lang niet volledig geaccepteerd, maar daar is de acceptatie nog mijlen ver weg.

Meeste van de reacties komen niet van echte Bayern supporters, maar van 'fans' uit Azië, Afrika, het Midden-Oosten etc.

Ik snap echt totaal niet waarom mensen een probleem maken over zoiets als homo zijn. Iedereen moet lekker zelf weten wat en wie hij/zij wil zijn. Ook als ze dan anders zijn dan ik ben dan heb ik er geen last van. Dit is in mijn hoofd zo'n ontzettende open deur dat ik niet snap hoe mensen niet zo kunnen denken.

De reacties op die foto tonen de noodzaak van dit soort initiatieven aan. Homofobie is zoiets achterlijks. Helaas wordt het er door domme mensen met de paplepel ingegoten bij hun kinderen en blijft het bestaan. En echt niet alleen door gelovigen.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren