Emery benoemt grote dissonant bij Arsenal: ‘Hij kwam gewoon niet opdagen’

Zaterdag, 16 mei 2020 om

Unai Emery blikt in de Engelse media uitgebreid terug op zijn weinig succesvolle periode bij Arsenal. De Spanjaard werd op 29 november vorig jaar na bijna anderhalf seizoen ontslagen en vertrok zonder prijzen uit het Emirates Stadium. De manager noemt Mesut Özil als een van de spelers waar hij het meest in teleurgesteld raakte.

Emery ging in de zomer van 2018 voortvarend van start bij Arsenal en leek the Gunners voor het eerst in drie jaar naar de groepsfase van de Champions League te gidsen. Door een dramatisch einde van de competitie, waarin Arsenal slechts vier punten haalde uit de laatste vijf duels, grepen de Londenaren met een teleurstellende vijfde plek alsnog naast een felbegeerd Champions League-ticket. Tot overmaat van ramp werd de Europa League-finale kansloos verloren van Chelsea (4-1), waardoor ook via die weg geen toegang tot het miljardenbal kon worden afgedwongen.

Ondanks het zwakke einde van het seizoen 2018/19 bleef Emery aan, maar eind november vorig jaar werd de Spanjaard alsnog de laan uit gestuurd. Op dat moment was Arsenal bezig aan zijn slechtste reeks in 27 jaar, waarin zeven keer achter elkaar niet werd gewonnen. In zijn laatste fase bij de club deed Emery amper nog een beroep op Özil, de bestbetaalde speler van de club. "Özil moet echt naar zichzelf kijken. Naar zijn houding en zijn inzet", zo tekenen diverse Engelse media op uit de mond van de oefenmeester.

"Ik heb mijn uiterste best gedaan om Özil te helpen", stelt Emery. "Gedurende mijn carrière heb ik altijd een zwak gehad voor creatievelingen en zulke spelers hebben bij mij altijd een hoog niveau gehaald. Ik heb Özil altijd positief benaderd en heb hem proberen te betrekken in het elftal, maar de houding die hij aannam en de inzet die hij toonde, dat was gewoon niet genoeg." Emery had dit seizoen twintig wedstrijden de leiding over Arsenal en deed daarin slechts zeven keer een beroep op Özil.

Aanvankelijk had de voormalig trainer van Sevilla en Paris Saint-Germain een belangrijke rol voor de 31-jarige spelmaker in gedachten. "Ik wilde hem aanstellen als een van de aanvoerders, maar de rest van de selectie accepteerde dat niet. Ze wilden hem niet vanwege zijn houding." Emery haalt de verloren Europa League-finale tegen Chelsea aan als voorbeeld daarvan. "Ik heb daarna met alle spelers een half uur gesproken, om een nieuwe start te maken. Alleen Özil kwam niet opdagen. Ik weet niet waarom, maar hij was er gewoon niet. Dat is wat ik bedoel met inzet en toewijding."Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door themagician)

Ik kan me helemaal vinden in de woorden van Emery. Sinds zijn transfer naar Arsenal bakt hij er letterlijk helemaal niks van. Geen frivole dribbels en geen assists. Loopt er als een zoutzak bij. Mag lekker naar een turkse competitie gaan en daar zo een houding geven. Daar word ie meteen met de grond gelijk gemaakt.

16 mei 2020 om 19:08

Hahahahaha wat? Ozil was onder Arsene Wenger fenomenaal bij Arsenal. Speelde geweldig voetbal en werkte hard. Toen kwam Emery, een trainer die een andere speelstijl gebruikt en een slechte relatie had met Ozil. Onder Arteta speelt hij weer goed maar mag hij nog werken aan zijn rendement. Je hebt niet genoeg Arsenal gekeken de afgelopen jaren, dat blijkt wel.

16 mei 2020 om 19:22

Fenomenaal? Een slapzak eerste klas is het. Tegen de kleintjes een beetje de grote meneer uithangen, maar in de grote wedstrijden altijd de eerste die niet thuis gaf. Zijn hele houding toont desinteresse. Ook bij Real Madrid was dit al zo. Het is altijd een begenadigd talent geweest, maar zijn eigen mentaliteit zit hem in de weg. En ja, mentaliteit is óók een kwaliteit.

16 mei 2020 om 19:27

Sorry maar dit is gewoon helemaal niet waar. Het is gewoon zijn houding maar dat betekent niet dat hij niks doet? Tot dat Alexis Sanchez weg was was het een geweldige speler met Sanchez samen op het veld. Slapzak🤣🤣

16 mei 2020 om 19:53

Ozil werd de snelste speler in de geschiedenis van de Premier League die 50 assists haalde (nu ingehaald door Kevin De Bruyne), maar inderdaad hij 'bakte er letterlijk helemaal niets van bij Arsenal'. Hoe kan je zo gefaald hebben bij Arsenal dat je de (toenmalige) snelste speler ooit was die 50 assists haalde. Daarvoor moet je minstens 4 seizoen goed voor spelen. Geen 'frivole dribbels, geen assists'. Ben je echt serieus? Wat een onkunde hier. Na Messi de meeste assists het voorgaande decennium. Top assistsgever in elke competitie waar hij ooit speelde: Wk/ek/cl/el/bundesliga/laliga/premier Leauge. Top 5 assistsgever in de geschiedenis van de CL (enkel Giggs, Messi, Ronaldo en Benzema zijn hem voor). Scoorde op vier verschillende internationale toernooien waarvan 1 in een kwartfinale en 1 in een halve finale. Wereldkampioen. 5 keer Duits speler van het jaar. 63 g/a in 92 wedstrijden voor Duitsland. Oke, sinds 2017 speelt hij ondermaats, maar the disrespect hier is echt overdreven. En oke, ik ben een fanboy. Voordat er weer een reactie op de man gaat spelen. Maar alles wat ik opnoem zijn gewoon feiten. Edit: al jaren kan Arsenal niet domineren, niet winnen tegen topploegen. Heeft ook met Ozil te maken, akkoord maar alsof Arsenal echt altijd de kwaliteiten gehad om niet gedomineerd te worden tegen topploegen. Alsof hij bij een City niet constant ploegen als Arsenal, Spurs of Chelsea had kunnen wegspelen met zijn leuke pasjes.

16 mei 2020 om 20:00

Özil is binnen gehaald als een grote meneer. Zo wordt hij ook betaald. Ik mag wel zeggen: vorstelijk zelfs. Dan verwacht ik dat zo iemand ook presteerd als het er om gaat in de grote wedstrijden. Daarin heeft hij keer op keer gefaald. Ook zijn vele blesssures helpen hem niet mee. Hij betaald zijn salaris nou niet bepaald terug. Die mannschaft hoeft hem niet meer, bij Arsenal zijn ze hem liever kwijt...... dat wil toch wel wat zeggen. Dan zijn vijftig assists leuk en aardig, maar altijd in de partijtjes om des keizers baard. Statistieken zijn prachtig, maar ik zie wat ik zie. Statistieken zeggen bij lange na niet alles......

16 mei 2020 om 20:13

Wat zie je dan SneekPSV? Want jij praat over zijn gehele periode bij Arsenal en noemt hem dan slecht. Dat is dus pure onzin, wat iemand jou precies weerlegt. Zijn tijd bij Arsenal is inderdaad helaas wisselvallig geweest, maar jij praat alsof hij helemaal niets heeft gepresteerd. En jij ziet wat je ziet? Jij hebt dus ook gezien dat Ozil in zijn eerste 3 jaar wel degelijk beslissend was in de grote wedstrijden, alleen dat verkies jij nu achterwege te laten om jou punt te maken. Dat Ozil minder aan het worden is de laatste 2 jaar geef ik je geheel gelijk in, maar wees dan wel zo eerlijk om hem over zijn gehele periode te beoordelen en niet zijn laatste 2 jaar te genraliseren naar zijn gehele dienstverband...

16 mei 2020 om 20:16

Je ziet helemaal niets wat correct is. Ronaldo, Sergio Ramos en Arbeloa hebben toen Ozil verkocht werd publiekelijk hun ongenoegen duidelijk gemaakt met zijn transfer. Daarnaast is de ploeg waar hij het beste tegen speelde altijd Atletico Madrid. Zoek maar op, geen ploeg (in Spanje) waar hij meer tegen scoorde. Bij Bale's transferceremonie werd 'ozil is niet te koop' constant geroepen door de Real Madrid fans. Fabregas die jaren later zei dat ze bij Barcelona meer dan tevreden waren toen Ozil werd verkocht. Maar neen, jij hebt gelijk. Je ziet het beter. Hij was bij Real Madrid ook al zo. Daarnaast doe je alsof Ozil de enige voetballer is van Arsenal en het geen teamsport is. We worden keer op keer weggespeeld door grote ploegen. Maar dan zag je paar weken hem later wel een topmatch zien spelen tegen een Italie of een Spanje. Aan wat ligt het dan. Ozil is nooit de speler geweest die een club constant 'sleept' naar een overwinning en hij is op dit moment niet goed genoeg meer voor een (sub)topclub als Arsenal. Maar om heel zijn carriere neer te halen, vind ik compleet ongepast.

16 mei 2020 om 20:17

Ik begrijp dat ik het hier opneem tegen Arsenal-supporters. Het siert jullie dat jullie achter jullie speler staan, maar de eerste 3 jaar beslissend in grote wedstrijden? Echt hoor, ik heb het niet of nauwelijks gezien. Als hij zo ge-wel-dig was bij Real, waarom hebben ze hem dan zo makkelijk laten vertrekken? .......precies.

16 mei 2020 om 20:26

Kijk je dan alles van Arsenal? Goals en assists tegen United, Liverpool, Chelsea, Bayern in de CL, Leicester, Spurs en City. Zijn dat geen grote wedstrijden? Nogmaals, het mag wel wat genuanceerder. Ik ben geen die hard Ozil fan, maar mensen zoals jij komen met onevenredig veel kritiek. Als de club van Ozil niet wint, dan ligt het aan hem. Winnen ze wel, dan doet Ozil niet genoeg. Wees realistisch. Jouw laatste statement is ook zo'n dooddoener. Ozil wou zelf weg en Real had al een vervanger gehaald. 80+ assists in 3 seizoenen Real niet goed zeker? Man man. Je laat je te veel beïnvloeden door de laatste jaren van Ozil, waarin zijn prestaties zeker ondermaats waren. Dat is een realistische kijk. Niet het naar beneden praten van de prestaties van een spelen omdat zijn laatste jaren niet goed waren. Dat betekent niet dat zijn jaren daarvoor slecht waren.

16 mei 2020 om 20:27

Ancelotti was geen fan van de Duitser en Perez die net Bale kocht voor een immens bedrag. Ozil haalde gemiddeld 25 g/a in 35 matchen voor Real Madrid. Uefa team of the year in 2012 en 2013. Maar inderdaad, hij was niet o-zo-geweldig omdat Sneekpsv het niet gezien heeft. Begrepen! Heb jij ooit teamgenoten publiekelijk een spelers transfer hebben zien afkeuren voor een speler die het niet geweldig deed?

16 mei 2020 om 20:33

Ach, het wordt nu een welles nietes discussie. Ik respecteer je mening hoor, maar Özil ging vlak voor het einde van de transferwindow nog naar Arsenal. Zoals jij zegt had Real al een vervanger. Daaruit toonde Real nu niet bepaald honderd procent vertrouwen te hebben in Özil. Lijkt me toch een teken aan de wand. Özil koos eieren voor zijn geld, Real vond het prima en Arsenal was zijn escape. Maar goed, ieder zijn mening.

16 mei 2020 om 20:44

Like uiteindelijk kwam een nieuwe coach en die was niet 100 procent fan van hem, akkoord. Dat is een feit. Maar om zijn tijd bij Real Madrid daardoor neer te halen of te kleineren is gewoon verkeerd. Genuanceerd kritiek op zijn tijd bij Arsenal kan ik helemaal begrijpen. Maar zijn tijd bij Real Madrid was gewoon geniaal. Dat is alsof City Kevin De Bruyne verkoopt aan Bayern en mensen 7 jaar later komen met 'ja zo goed kon hij het toch niet gedaan hebben als City hem zomaar verkocht'.

16 mei 2020 om 20:52

Saillant detail is dat Kevin de Bruyne er wél altijd staat in de potjes die er om gaan.

16 mei 2020 om 22:22

Ja maar je saillant detail slaat nergens op want dat deed Ozil ook toen hij bij Real Madrid speelde? En het is gemakkelijker om goed te presteren tegen topploegen wanneer je bij City/real speelt dan als je bij Arsenal speelt. City is qua kwaliteit een top 5 ploeg, terwijl Arsenal jaren net bij de top 20 hoorde. Daarnaast, KDB speelt de laatste jaren geniaal (en is zeker nu tientallen klassen beter dan Ozil) maar heeft er ook al paar keer niet gestaan in CL-wedstrijden hoor, wanneer net iets meer verwacht werd van hem. Er uit tegen Liverpool, Spurs en Monaco. Idem bij Belgiã£â«. Ben zelf Belg en hij is samen met Hazard onze beste speler maar waar was hij tegen Italie, Frankrijk, Wales of Argentiniã£â«? Stond hij er daar dan ook echt? Of telt dat dan niet? Edit: KDB is een speler die zijn ploeg kan dragen naar de overwinning, stuk meer dan (prime) Ozil. Hij is ook een harde werker. Dus ik zie wel de verschillen maar mijn punt was gewoon dat een City kwalitatief gewoon veel sterker is dan Arsenal. Dan is het gemakkelijker om er te staan tegen de 'grote' ploegen.

16 mei 2020 om 23:08

Dat is zeker waar. Ik ken het verschil tussen deze teams natuurlijk ook. Waar het mij om gaat is dat juist dan een speler die zóveel verdiend en wordt gezien als de grote man van de club voorop moet gaan in de strijd. Maar júist hij speelt dan verstoppertje. Daarmee zijn team in de steek latend. Om vervolgens ongeïnteresseerd en verongelijkt op het veld te lopen. Op een manier dat het voorál niet aan hem ligt. Dat vind ik kwalijk, en heeft verder niets met de mindere kwaliteit van de selectie als geheel te maken.

17 mei 2020 om 17:21

@arsenalfan Hij heeft één seizoen gehad waarin hij heel goed was en bijna 20 assists gaf in de PL. Dat was volgens mij zijn 2e jaar bij Arsenal. Sindsdien is het bergafwaarts gegaan. Hij heeft na dat seizoen nooit meer de 10 assists aangetikt zelfs, maar sommige fans zijn altijd blijven doen alsof hij een geweldenaar is, misschien omdat hij dat ene jaar zo goed was. Het is natuurlijk ook zo dat je niets aan hem hebt als hij niet zo goed is, want hij moet het inderdaad niet van zijn toewijding en passie hebben, dat bevestigt dit verhaal van Emery ook weer. Arsenal had hem jaren geleden moeten verkopen, voordat ze hem dat belachelijk dikke contract hebben gegeven.

17 mei 2020 om 18:34

Ozil heeft de afgelopen jaren gewoon goede potten gespeeld, zeker onder Wenger was het samen met alexis briljant en geweldig wat hij liet zien. Ook nu druipt de klasse er nog vanaf, onder arteta bloeide hij weer op, nog niet helemaal tot zijn glorie dagen maar arteta gaat hem weer aan de praat krijgen, en dan is Ozil nog steeds de nr 10 met de beste visie buiten messi.

18 mei 2020 om 12:36

@hoogindeconcern. Waarom lieg je? Ozil heeft drie seizoen gehad waar hij 10 assists of meer had. Twee andere seizoen waar hij dat ook zou gehaald hebben moest het niet voor zijn blessures geweest zijn. En juist daarom is het feit dat hij de toenmalige snelste speler aller tijden was die 50 assists haalde in de PL een correcte perceptie van hoe goed hij speelde in zijn eerste x aantal seizoenen. KDB doet het (iets) sneller met een (iets) betere ploeg. Alstublieft, in het vervolg of reageer met de correcte feiten of reageer helemaal niet. Denk niet dat er op Voetbalzone iemand is die zo vaak reageert bij Arsenal artikels en die tegelijkertijd zo weinig weet over de club en zijn spelers.

18 mei 2020 om 17:58

@vsop Ozil is nu nog de beste nr 10 met de beste visie na Messi? Haha, ok sorry hoor maar nu haak ik af, ik heb hier blijkbaar met een soort fanboys te maken. Als je zegt dat hij in zijn eerste jaren goed was, ok prima, dat jaar waarin hij zoveel assists gaf was trouwens zijn 3e jaar (ik dacht het 2e eerst). Dat was buitengewoon. Daarna is het snel minder geworden, en de laatste jaren loopt hij er bij als een zoutzak en heeft hij een heel laag rendement. Je denkt dat het nog wat gaat worden met hem in de PL? Ik denk dat Arsenal hem nu transfervrij zou laten gaan als het kon (sowieso gaat geen club een transfersom voor hem neerleggen), maar dat dit niet gaat lukken omdat hij zelf dat contract gaat uitdienen, want hij krijgt bij een andere club niet eens meer een kwart (!) van wat hij nu bij Arsenal opstrijkt.

18 mei 2020 om 18:06

@themagician Ja, je hebt gelijk, het was het 3e seizoen van Ozil waarin hij zoveel assists gaf (ik dacht het tweede). Ik zei dat hij na dat goede seizoen nooit meer de 10 assists haalde maar volgens transfermarkt gaf hij er in seizoen 4 nog 10. In seizoen 5 gaf hij er 9, in seizoen 6 nog maar 2 (24 wedstrijden) en in seizoen 7 weer 2 (18 wedstrijden). Je ziet de dalende lijn van zijn topjaar bij Arsenal: 19, 10, 9, 2, 2. Qua goals is het nooit was geweest bij hem. Dan mag je dus rustig concluderen dat de cijfers laten zien dat het de afgelopen drie jaar niet veel voorstelt, zeker niet voor iemand die de topverdiener in de selectie is. Maar goed, jullie zijn Arsenal fans, dus geloof lekker wat je zelf wil. De Arsenal fans werden ook altijd boos op mij als ik een paar jaar terug zei dat Arsenal geen topclub meer is. Nu is iedereen het daar wel over eens, behalve dan dezelfde Arsenal fans.

16 mei 2020 om 19:11

Ozil speelde totdat Sanchez wegging gewoon goed voor Arsenal, kreeg 0,0 vertrouwen van emery en werd buiten de selectie gehouden. Sinds Arteta presteert die gewoon weer prima

16 mei 2020 om 19:49

De eerste 2 seizoenen en vooral de eerste was hij heel goed. Jij volgt hem niet volgens mij baseert je mening op een paar slechte wedstrijden. Hij heeft niet de niveau kunnen halen van de eerste seizoen maar wie van arsenal heeft continu zijn niveau weten te halen???

16 mei 2020 om 20:57

hard werken heeft nog nooit in Ozil gezeten. niet in zijn Werder Bremen tijd en niet in zijn Real tijd en daar staat hij ook niet voor op het veld. Ozil is iemand die creativiteit moet brengen en de aanvallers in stelling moet brengen met zijn steekpasses

Kan deze man ook een keer accepteren dat hij niet geslaagd heeft bij Arsenal en niet telkens anderen naschoppen om zijn eigen imago te redden? Het is nu gewoon iedere maand iets nieuws vertellen wat er niet goed ging in zijn tijd bij Arsenal, maar het ligt nooit aan hem zelf. Het begint gewoon een beetje sneu te worden

16 mei 2020 om 19:59

Dat Emery mislukt is, dat is duidelijk maar dat Ozil niet thuis gaf, dat kon iedereen ook wel zien. Bij Duitsland willen de spelers hem er ook niet meer bij hebben overigens, dus het is ook niet speciaal iets met Emery of Arsenal.

16 mei 2020 om 20:17

Nou, deels natuurlijk wel Hangover96. Emery heeft sinds zijn ontslag nog geen enkele keer de hand in eigen boezem gestoken. Alleen maar externe redenen geven waarom het niet werkte. Met Ozil ligt de waarheid natuurlijk ook gewoon in het midden, terwijl Emery hem hier van alles de schuld geeft en nergens iets van verbeterpunten bij zichzelf ziet. Terwijl die er genoeg zijn. Terzake Ozil heeft Emery ook meer dan genoeg fout gedaan, maar daar wil hij niets over horen.. En dat gelul over dat de spelers bij Arsenal Ozil er niet meer bij willen hebben is onzin. Ozil ligt juist (te) goed in de spelersgroep. Daardoor heeft Emery o.a. ook het onderspit moeten delven, omdat Ozil beter lag bij de rest dan hij. Maar dat ziet Emery niet en dat is ook zijn probleem. Dat is ook iets waarom het bij PSG met hem mis ging.

16 mei 2020 om 20:22

Genoeg Duitsers die hem wel gesteund hebben hoor. Reus, Havertz, Brandt, Sane, Boateng, Draxler, Gundogan onder andere zelfs publiekelijk. Dus weet niet van waar jij dat haalt. Dat bepaalde andere voetballers het niet erg vonden dat hun eigen onkunde werd afgewimpeld naar Ozil (die ook slecht speelde) en een specifieke foto, is niet geheel onbegrijpelijk.

Wel een interessant interview met Emery. Vertelde in het zelfde interview dat hij ook niet Pepe wilde hebben maar Zaha. Hij wilde een speler die meteen een impact kon maken en niet een die zich moest aanpassen. Ik vind het wel jammer dat het bestuur niet heeft geluisterd naar zijn wensen qua transfers, hij wilde blijkbaar al een nieuwe verdediger, Partey en Zaha maar kreeg geen van deze dingen eigenlijk. Ook wilde hij Ramsey behouden omdat hij hem aanvoerder wilde maken maar het bestuur was niet bereid de financiën te betalen. Zonde.

16 mei 2020 om 20:21

Tja ik vind het dubbelop ArsenalFanehv. Emery steekt nooit de hand in eigen boezem en zeurt alleen maar op van alles en nog wat. Ja hij wilde Zaha, maar Palace wilde 90 miljoen. Dat is gekkenwerk. En ja Pepe was ook duur (te duur), maar er zit wel een verschil in leeftijd. Partey had ik graag gezien natuurlijk. En die nieuwe verdediger heeft hij gekregen. Namelijk Sokratis en later David Luiz. Niet top niveau natuurlijk. Maar wie wou hij dan? En persoonlijk ben ik wat betreft Ramsey blij dat het bestuur niet bereid was de financiën te betalen. Ramsey vroeg belachelijk veel geld. Goede speler hoor, maar ook vaak geblesseerd en heeft slechts 1 top seizoen gedraaid.

16 mei 2020 om 20:43

Ik vind hem in interviews altijd vrij reëel Ook als het om zijn eigen functioneren gaat. Daar lees je hier niets over terug omdat het niet smeuïg genoeg is. Dat wil dan niet zeggen dat je daar een volledig beeld over kunt vormen. De man heeft het overal laten zien, bij Arsenal niet. Dat zegt hij zelf ook, en dat zal hem steken.

16 mei 2020 om 23:33

Dat vind ik dus niet helemaal eruit komen Adonis. Die volledige interviews zie ik ook, dus ik baseer mij niet alleen op hetgeen hier op vz staat. Ik hoor toch grotendeels alleen maar externe redenen. En als hij wel iets van zelfkritiek laat zien, dan nog komt er een "Ja, maar dit en dit was ook zo" achteraan. Dat vind ik dus jammer. Ook omtrent Ozil. Daarin heeft Emery zelf ook veel te veel fouten gemaakt. Maar dat geeft hij nergens toe. En ik vind persoonlijk niet dat Emery het overal heeft laten zien. Bij PSG viel hij ook tegen. Emery is geen coach voor een topteam/team dat weer de top ambieert. Het is een coach voor een underdog team die in een bekertoernooi ver kan komen. Dat is niet erg natuurlijk, maar helaas niet waar Arsenal naar op zoek was. Persoonlijk vind ik het heel erg jammer, want zijn dienstverband begon erg goed. Alleen heeft hij zijn eigen ondergang in gang gebracht met onbegrijpelijke opstellingen en tactieken. En daarin vind ik dat hij te weinig blaam bij zichzelf legt.

Kom op Emery, je zult ooit wel alles moeten los laten en verder moeten gaan...

Deze man is niet serieus te nemen. Commentaar leveren op Özil terwijl je zelf eigenhandig de CL uit handen hebt gegeven. CL lag voor het grijpen 7 wedstrijden voor het einde maar hij heeft door zijn keuzes voor elkaar gekregen om het niet te halen. Hij had geen goede band met Özil en daarom geeft hij hem de schuld.

Ik heb Arsenal destijds goed gevolgd. Als Özil speelde maakte hij echt een inspiratieloze en gedemotiveerde indruk. Net alsof hij het plezier in het voetbal kwijt is en hij niet meer wilt strijden. Misschien maakt het overbetaald zijn hem lui.. en dat hij het idee heeft dat hij het toch niet goed doet.

Gezien het materiaal van Arsenal heeft Emery het niet eens zo verkeerd gedaan. Arsenal heeft gewoon vooral defensief en op het middenveld niet de top spelers die een Liverpool of een City wel hebben. Als je Arsenal de laatste jaren hebt gezien dan zag je duidelijk dat er zoveel fouten werden gemaakt en dat spelers de echte topkwaliteiten niet bezitten. Dus 5e worden met dat materiaal destijds onder Emery was niet eens zo verkeerd en Ozil is best wel een aardige speler maar dan wel met goede spelers om zich heen. En ja, ook Ozil speelt wel eens een mindere wedstrijd en daarom speelt hij ook bij Arsenal en niet bij Real madrid of City.

16 mei 2020 om 23:39

Op papier niet inderdaad sannedijkstra, maar in de praktijk wel. Arsenal had toen namelijk verreweg de makkelijkste laatste 8 games van alle kanshebbers op de top 4. En daarin heeft Emery ook gefaald. In een must win thuis wedstrijd gaat hij zijn halve basis 11 rouleren, met spelers die nauwelijks speelden. Opeens komt Elneny erin, opeens komt Mustafi er weer in. Ga zo maar door. Terwijl je letterlijk met die ene overwinning 3e was geworden... De selectie is inderdaad niet goed genoeg, maar uiteindelijk had hij met die selectie wel CL kunnen halen en heeft hij daarin zelf bepaalde fouten gemaakt die ervoor hebben gezorgd dat het niet behaald werd. Wat betreft Ozil heb je natuurlijk gelijk. Ik mis echter ook een stukje zelfkritiek bij Emery, want waarom loopt Ozil zich voor Arteta wel de pleuris? Dan moet er ook iets zijn waarin Emery iets heeft gedaan waardoor Ozil dat niet voor hem deed. Het komt namelijk van beide kanten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.Arsenal13-2
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
WillianAanvaller90
A. LacazetteAanvaller83
B. LenoKeeper100
E. NketiahAanvaller81
N. PépéAanvaller81
R. NelsonAanvaller20
BellerínVerdediger100
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

1184 fans
Middenvelder, 32 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 4 december
Chelsea is in januari bereid om te luisteren naar aanbiedingen voor Antonio Rüdiger, die in de belangstelling staat van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren