‘PSV krijgt bericht uit Mexico en kan eieren voor zijn geld kiezen’

Zaterdag, 16 mei 2020 om 12:31Robin Bruggeman

Érick Gutiérrez werd een kleine twee jaar geleden met hoge verwachtingen binnengehaald bij PSV. De Mexicaans international is er echter nog niet in geslaagd om uit te groeien tot een vaste basisspeler en het is ook nog niet duidelijk wat de plannen van nieuwe trainer Roger Schmidt zijn met Guti. Als de middenvelder de komst van de Duitse oefenmeester niet af wil wachten, kan hij opteren voor een terugkeer naar zijn geboorteland.

Het Mexicaanse Informador weet namelijk te melden dat twee clubs in Eindhoven hebben geïnformeerd naar de situatie van de negentienvoudig international van El Tri. Hierbij zou het niet gaan om zijn voormalige werkgever Pachuca, maar om Club América en Chivas de Guadalajara.

Het is echter nog maar de vraag of deze clubs in staat zijn om de door PSV verlangde transfersom neer te leggen. De Eredivisionist legde in de zomer van 2018 zes miljoen euro neer om Gutiérrez in te lijven en schotelde hem destijds een tot medio 2023 doorlopend contract voor. Een van de mogelijkheden zou kunnen zijn om spelers in een eventuele deal te betrekken, al is niet duidelijk of PSV hierop zit te wachten.

Een andere optie is een verhuur van Gutiérrez, met of zonder aankoopoptie. De middenvelder speelde vooralsnog 48 wedstrijden in de hoofdmacht van PSV, waarin hij goed was voor 5 doelpunten. In het afgelopen Eredivisie-seizoen kwam hij tot vijftien optredens en maakte hij viermaal de negentig minuten vol.


Poll

Vind jij dat PSV in de eerstvolgende transferperiode afscheid moet nemen van Érick Gutiérrez?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Ik had persoonlijk meer verwacht van Guti bij PSV. Hij werd met veel toeters en bellen gepresenteerd in Eindhoven, maar hij heeft te weinig snelheid in zijn spel en ik vind het een slapzak in zijn duels. Terugkeren naar Mexico zou in zijn carriere geen goede stap zijn, omdat dan zou worden gedacht dat hij niet in Europa geslaagd is. Een club in Spanje zou wel een mooie stap zijn voor Guti, bijvoorbeeld een Real Betis.

16 mei 2020 om 12:56

Tsja, of PSV heeft hem nooit goed gebruikt. Zoals je zelf ook aangeeft is het een speler met specifieke kwaliteiten en tekortkomingen. Die moet je echt helemaal in hun kracht laten spelen. Ajax had met Schone een vergelijkbare speler. Zulke spelers kunnen echt wel een steunpilaar worden bij Nederlandse topclubs. Hetzelfde geldt voor spelers als Marin, Pereiro, Bruma, Alvarez. Echt wel spelers die het niveau aan kunnen, maar wel goed gebruikt moeten worden dan. Op een andere positie of in een andere rol, krijgen ze het al snel lastig en vallen vooral hun tekortkomingen op.

16 mei 2020 om 13:07

In welke rol zal Guti bij PSV moeten spelen dan? Want door zijn lage handelingssnelheid is opbouwen niet geweldig en een stofzuiger op het middenveld is hij ook niet.

16 mei 2020 om 13:08

wat zijn zijn specifieke kwaliteiten dan? ik vind hem niet echt ergens in uitblinken

16 mei 2020 om 13:15

Zijn trap, inzicht en pass vind ik wel erg goed. Dat zijn wel echt specifieke kwaliteiten waarmee hij het verschil kan maken.

16 mei 2020 om 13:20

Een beetje de rol die Theo Janssen altijd had. Hangend op links, gezicht naar voren (dus niet dat hij nog hoeft te openen) en dan de diepte laten zoeken, spelers bedienen en soms eens uithalen. Ja, het vuile werk moeten anderen dan opknappen, maar zo moet er altijd een balans gevonden worden in een elftal.

16 mei 2020 om 13:59

Ik ben het met de Toekomst eens dat hij mits goed gebruikt nog best eens kan verrassen bij een andere club en/of een andere competitie. Ik heb bij hem net als bij een Tapia het gevoel dat als je 'm goed gebruikt en belangrijk maakt hij best een hele goede speler kan zijn.

16 mei 2020 om 14:24

1 probleem met deze vergelijking; qua traptechniek mag hij Theo zijn schoenveters niet eens aanraken

16 mei 2020 om 14:25

Die specifieke kwaliteiten vind ik allemaal wel meevallen bij Guti hoor. Perreiro heeft nog menig (top)wedstrijd beslist door een geniale ingeving, maar Guti heeft echt heel weinig laten zien. Dan ga je als PSV zijnde niet je hele team aanpassen op hem.

16 mei 2020 om 14:47

Pereiro was ook te goed voor Psv, maar dat is mijn mening. Die hadden ze meer vertrouwen moeten geven door hem vast achter de spitsen te posteren. (dus niet hangend vanaf rechts, maar als ouderwetse nummer 10)

16 mei 2020 om 16:57

Als die jongen in de Eredivisie al mislukt is, wat heeft hij dan in godsnaam in de Primera Division te zoeken? Sportief gezien kan hij denk ik beter juist wel terugkeren naar Mexico, of anders zou hij het misschien in de VS moeten zoeken. Als hij echter wilt cashen, dan is het te hopen voor hem dat er iets in Rusland, Turkije, of de zandbak voorbij komt.

Een Mexicaan zonder de felheid en de inzet die je wellicht verwacht van zo’n speler. Te slap in de duels om verdedigend te staan, voetballend niet goed genoeg vind ik voor een aanvallende positie. Als PSV er geld voor kan krijgen zou ik afscheid nemen en wat anders proberen. Ik ben fan van midtsjo maar die zal niet te betalen zijn.

Guti en Alvarez schenen twee van de beste voetballers in de Mexicaanse competitie te zijn maar als ik ze zie spelen zie ik echt niks speciaals. dit soort spelers kan je in de Eredivisie ook wel vinden imo, daar hoef je niet helemaal voor naar Mexico

16 mei 2020 om 13:10

Het voetbal zal daar ook wel anders zijn. Zo'n Berghuis is hier een sterspeler, maar past niet in Engeland, terwijl ik hem bij een Spaanse club wel zou zien slagen. Speelstijlen in competities verschillen en spelers passen soms beter in de ene dan in de andere competitie.

16 mei 2020 om 13:13

dat zou mee kunnen spelen idd maar ik zie ook niet af en toe een klein momentje van individuele klasse bij deze spelers. als je dat vergelijkt met zo een Guardado bv zit er wel een heel groot verschil in niveau tussen imo. Neres was ook niet gelijk top bij Ajax maar je zag wel af en toe een actie of een moment waarvan je dacht die kan wel wat. dat heb ik bij deze twee spelers niet echt gezien

16 mei 2020 om 13:23

Bij Alvarez zie ik het wel hoor. Ik denk dat dat een uitstekende centrumverdediger kan zijn voor een club die lekker achterover leunt. In de duels is hij zeer solide, fysiek uitstekend, goede tackle. En voor zulke clubs is hij voetballend ook niet slecht op die positie. Bij Ajax speelt de defensie echter met veel ruimte in de rug, terwijl hij voor het middenveld voetballend tekort komt. Wel vond ik hem in de Champions League erg nuttig op het middenveld. Hij zorgde daar wel voor meer defensieve zekerheid en bracht bij dode spelmomenten met zijn kopkracht een extra wapen.

16 mei 2020 om 13:25

Maar Guardado had al best wat ervaring opgebouwd en daarnaast woonde hij al een tijdje in Europa en sprak hij best prima Engels. Voor Guti is dit allemaal redelijk nieuw en heeft hij inderdaad zoals velen hierboven noemde, niet de felheid die zijn landgenoten zoals Guardado, Lozano, Moreno, Salcido, en Rodriguez (nooit helemaal geslaagd, maar vond hem niet matig) allemaal wel hadden.

16 mei 2020 om 13:34

Mogelijk krijgt Schmidt hem weer aan de praat. Deze speler heeft naar mijn mening nooit echt het vertrouwen gekregen van de trainers.

16 mei 2020 om 14:04

Vertrouwen moet je ook ren beetje afdwingen. Bij Faber begon iedereen op 0 en zelfs daar heeft hij geen serieuze kansen kunnen afdwingen, in tegenstelling tot een Thomas, wat vooral een degelijke speler is. Als 2 trainers je zo links laten ligggen, dan neig ik toch echt naar een chronisch gebrek aan kwaliteit.

16 mei 2020 om 13:50

Ahzo.. En welke spelers bedoel je dan die CL niveau kunnen spelen? Uit de eredivisie? Zijn er imo bar weinig..

16 mei 2020 om 13:56

Guti en Alvarez vind ik ook geen CL niveau. dan denk ik eerder aan een Ziyech en Vd Beek bv en daar lopen er idd niet veel van rond maar het is niet zo dat ik een Guti en Alvarez bv perse beter vind als een Midstjo, Fer, Eiting, Kokcu en noem het allemaal maar op

16 mei 2020 om 14:49

Apart rijtje Japie. Fer heeft in de PL gespeeld en is in de kracht van zijn leven. Kokcu (een waanzinnig talent) komt net kijken, Midsto vind ik de beste centrale middenvelder van de Eredivisie, Eiting komt niet verder dan wat invalbeurten en dan heb je nog 2 Mexicanen die net een jaar in Nederland zijn. (waarvan 1 zonder familie) Dat kan je toch niet met elkaar vergelijken ?

16 mei 2020 om 16:00

ik noemde gewoon wat random namen op die ik niet minder vind als een Alvarez en Guti. dan hoor ik wel steeds ze zijn pas een jaar in Nederland en ze missen hun familie, maar zelfs dan zou je af en toe iig nog een momentje van iets van individuele klasse moeten zien en dat is gewoon niet waarneembaar bij deze twee

16 mei 2020 om 17:58

Beiden kunnen uitstekend functioneren in een 433 systeem met de punt naar achter. Alvarez op die punt en guti ervoor zet daar een middelmatige middenvelder van topn3 ploeg bij en je hebt een middenveld om kampioen mee te worden in Nederland. Helaas kunnen beiden niet functioneren in een systeem met 2 nr zessen.

Een goede voetballer die nooit in zijn kwaliteiten is gebruikt. Je kan een vis niet beoordelen op zijn vaardigheid om een boom te beklimmen, zoals Einstein zei.

Hoewel ik altijd een zwak heb gehad voor Gutierrez en denk dat PSV hem sinds zijn komst geen enkele keer in de rol heeft gebracht waar hij als voetballer in kan renderen, ben ik bang hij in Eindhoven nooit zijn ware potentie zal laten zien. En als je werkelijk met gesloten beurs een toptalent als Macia retour krijgt, zou ik dat zelfs met de blijvende aanwezigheid van Malen, Romero en Lammers met beide handen aangrijpen. Ik verwacht dat Romero en Malen komend seizoen, ondersteund door Ihattaren en Gakpo de aanval gaan vormen; voor de verwachting dat Malen over een jaar ongetwijfeld vertrekt kun je Macia klaarstomen voor zijn opvolging, want ik denk niet dat Lammers over de lange termijn een diepgaand succes gaat worden bij Psv.

16 mei 2020 om 15:21

Guti had ook veel meer kansen moeten krijgen. Dat Rosario zoveel meer krediet kreeg zal ik nooit begrijpen. En buiten de trainer volgens niemand. Ik zit te wachten op het bericht dat hij vertrekt, anders mag het volgende seizoen nog wat langer worden uitgesteld.

16 mei 2020 om 19:43

Eens. Dat de laatste drie trainers van PSV allemaal zelf opgeleid zijn en ook allemaal een erg behoudende kijk op het spelletje hebben, met voorkeuren voor middelmaat als Hendrix, Rosario en 'de stiefzoon van Mark van Bommel' Michal Sadílek is naar mijn idee een teken aan de wand dat er van Psv's voetbalfilosofie weinig klopt. En als gevolg haar technisch beleid. Wil PSV tred houden met het structureel rijkere Ajax, dan moet je kapitaal 'maken.' Hoe doe je dat? Zelf opleiden en vroegtijdig scouten. In de wetenschap dat je de meeste winst maakt op aanvallers en (aanvallende) middenvelders én je met Romero, Lammers, Malen, Gakpo, Ihattaren, Mauro, Madueke, Ledezma en Pieroe een waanzinnig hoeveelheid jong talent op die posities in huis hebt, vind ik het onbegrijpelijk dat je 22 miljoen neertelt voor Bruma en Doan, die geen enkele meerwaarde bieden. En intussen ook nog blijft beknibbelen op je verdediging. Gevolg: de defensie blijft een zorgenkindje en de clubcultuur weerhoudt geen trainer ervan om met twee matige controleurs slecht en voorspelbaar reactievoetbal te spelen. Ik hoop sterk dat Schmidt de macht grijpt binnen PSV en club eens dieper laat nadenken over het voetbal waar de club voor zou moeten staan. Nu en straks. Mijn advies: richt een behoorlijke viermansverdediging in die zichzelf kan bestieren, identificeer twee technisch begaafde spelers om vóór die verdediging de opbouw te verzorgen en de aanvallen op te zetten en tegelijkertijd de balans te houden die ervoor zorgt dat je wonderkinderen voorin naar hartelust kunnen doen waar ze goed in zijn: aanvallen en zich verder ontwikkelen.

Combrugge
Dumfries
Lyanco
Obispo
Cufré
Thomas
Mauro
Ihattaren
Malen
Gakpo
Romero

Ik geloof nog altijd niet dat hij een miskoop is. In zijn eerste wedstrijden voor PSV was hij zo vreselijk goed, als een nieuwe Guardado, maar dan mét rendement. Om onduidelijke reden gaf Van Bommel hem echter amper serieuze kansen en daarna leek zijn zelfvertrouwen een flinke deuk op te hebben gelopen. Maar ik geloof nog steeds dat Gutierrez een prachtige speler kan worden, als hij een trainer heeft die het écht in hem ziet zitten.

16 mei 2020 om 16:51

Eens! Ik herinner me nog zijn eerste (of één van zijn eerste) wedstrijden voor PSV. Die prachtige pass op Lozano, die het vervolgens fraai afrondde. Volgens mij maakt Guti die wedstrijd ook nog zelf een goal.

16 mei 2020 om 18:04

Inderdaad Kevin. Vervolgens een jaar lang op de bank gezeten, terwijl Hendrix en Rosario maar aan mochten blijven kloten. Ja, dan vind ik het ook niet gek dat het niet veel meer is wanneer hij wel de kans krijgt. Die jongen heeft totaal geen wedstrijdritme en vertrouwen. Kan echt nog wel een goede speler worden voor Psv.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3646
2.PSV3416
3.Feyenoord3219
5.Vitesse26-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
BrumaAanvaller135
Y. VertessenAanvaller133
E. ZahaviAanvaller124
M. DelangheKeeper00
J. DrommelKeeper140
V. MüllerKeeper00
Y. MvogoKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

2 fans
Middenvelder, 26 jaar

In de wandelgangen

Zondag 5 december
Amadou Haidara moet de eerste versterking van Ralf Rangnick bij Manchester United worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren