Nieuwe directeur drukt stempel op NAC-cultuur: ‘Bier drinken en k.. roepen’

Zaterdag, 16 mei 2020 om 07:33Yanick Vos

Matthijs Manders begint op 1 juni als algemeen directeur bij NAC Breda. De nieuwe directeur vertelt in gesprek met BN DeStem waar het bij zijn nieuwe werkgever volgens hem om draait. “NAC is van iedereen in Breda, de club is niet niveau- of wijkgebonden. Als je in Breda woont, hou je van NAC”, aldus Manders, die onlangs vertrok als directeur van de Eredivisie CV.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door richardpraha)

Nou.. Volgens mij wordt NAC nergens gezien als een club die het goed voor elkaar heeft want het is iedere keer weer een puinhoop in het bestuur enz. Trainers worden versleten nog sneller als een paar schoenen.. Met de supporters mogen we blij zijn. Maar dat is het momenteel dan ook. Ruim 2000 seizoenskaarten alweer verkocht in anderhalve dag. En dat is inderdaad omdat de mensen van de club houden maar niet door de manier van werken hoor.

16 mei 2020 om 11:24

Bij ons 2872 verkocht in het eerste uur. Niet dat 't een wedstrijd is, maar 2000 in anderhalve dag is niet erg indrukwekkend.

16 mei 2020 om 11:55

Die 2000 die bij ons verkocht zijn zijn wel kaarten waarbij iedereen ongeacht t aantal wedstrijden er komend seizoen met publiek zijn geen vergoeding terug krijge. Bovendien spelen we kkd

16 mei 2020 om 15:08

Ok, gefeliciteerd. Ga ik ook nog even cool doen goed? Komtie: het jaar dat wij kkd speelde hadden we meer verkochte seizoenkaarten dan de jaren ervoor in de eredivisie.

16 mei 2020 om 15:25

Je snapt toch wel dat je een corona tijd niet kan vergelijken met een normale tijd? Plus NAC speelt al weer een jaartje langer KKD. Je kunt deze twee gevallen niet met elkaar vergelijken. We weten allemaal dat deze cijfers helemaal waren weggevallen als Twente er langer had gespeeld. Dan was het niet meer cult om met zijn allen records te breken en te laten zien hoe cool het is dat jullie nog steeds achter de club stonden.

17 mei 2020 om 00:09

het gaat hier over NAC. Hoewel tukkers normaal bekend staan om hun nuchterheid, is het telkens pochen over hun club en dan in het bijzonder de eigen aanhang erg storend.

Ik heb zoveel waardering voor de hondstrouwe supporters. In dat licht doet het me wel pijn als je ziet hoe slecht de club al heel lang wordt geleid. Ik gun NAC zoveel beter, vrees dat deze clown ook echt niet iets gaat veranderen.

16 mei 2020 om 10:14

Bij zo'n club moet je ook eigenlijk in één keer de top bestaande uit eenlingen vervangen door enkele clubmensen die elkaar kennen met dezelfde visie..

Qua sfeer hoort NAC in het linkerrijtje Eredivisie. Nu qua voetbal nog.

16 mei 2020 om 08:20

Linkerrijtje bedoel je neem ik aan?

16 mei 2020 om 08:30

Wat sfeer betreft hoor NAC bovenaan het Linkerrijtje thuis bedoel je neem ik aan ?sterker nog ik kan eigenlijk niet 1 club opnoemen waar er meer sfeer en trouwheid van de supporters is in zowel goede als slechte tijden. Er zijn wel clubs met een gelijkwaardige sfeer en trouwheid zoals Twente en Feyenoord. ik ben zelf Ajacied en alhoewel de sfeer in de Arena tegenwoordig echt wel bij de beste 5 in de Eredivisie hoort, .vraag me wel af hoe dat zou zijn als Ajax bijvoorbeeld 1 of meer seizoenen niet meespeelt om de titel. Bijj Ajax is het net zoals bij veel clubs dat er maar 1 a 2 vakken echt verantwoordelijk zijn voor de sfeer. Zelf bij Twente en Feyenoord is dat zo. En daarom is NAC echt uniek want daar gaat bijna altijd het Hele stadion los inclusief de Eretribune. Blijkbaar is het zelfs bij NAC is het tegenwoordig iets minder dan voorheen, maar nog steeds schitterend om zo'n avondje NAC mee te maken.

16 mei 2020 om 10:14

Je kent geen club waar net zo’n trouwe sfeer is in goede en in slechte tijden? De wedstrijd na de 10-0 in Eindhoven, was de kuip uitverkocht tegen vvv. Door een dieper dal kon je op dat moment niet meer gaan. Daarnaast doe je supporters te kort als je zegt dat er maar 2 vakken sfeer maken bij Feyenoord. Je hebt daar al de hele Gerard Meijer tribune en vak w en z nog eens

16 mei 2020 om 10:32

Ik ben ook bij NAC en Feyenoord geweest, maar de sfeer was echt niet zo indrukwekkend.. Bij Feyenoord ben ik onder andere naar wedstrijden tegen Utrecht, Ajax en Sevilla gegaan. Die wedstrijden waren nou niet bepaald indrukwekkend qua sfeer, terwijl je dat wel zou verwachten. Dan is de sfeer bij Ajax tijdens voornamelijk Europese duels echt stukken beter. Bij NAC zat ik in het familievak met een groep vrienden. Speciaal naar NAC gegaan vanwege de sfeer, maar die viel erg tegen. Nou was dat in dat vak te verwachten, maar de rest van het stadion was ook niet boeiend. Was volgens mij een wedstrijd tegen Groningen. Natuurlijk heb ik van beide clubs ook beelden gezien en verhalen gehoord over een geweldige sfeer, maar die beelden en verhalen kennen we van elke club. Kan ook zijn dat ik pech heb gehad. Een positieve uitzondering is trouwens Sparta. Die club wordt niet vaak genoemd, maar daar ben ik een paar keer geweest en telkens was de sfeer goed. Ook bij Excelsior enkele keren geweest en bij de harde kern gestaan, was op zich ook wel lachen. Nu ik toch bezig ben, Dortmund viel me ook flink tegen. Was ik kort voor Corona uitbrak en de grootste opleving kwam, hoorde ik achteraf, doordat de harde kern de eigenaar van Hoffenheim uitschold.. Arsenal was wel oké, maar ik genoot toen vooral van de supporters van United. Ook een mooie wedstrijd gehad van een kleinere club in München, weet de naam niet meer. Met voetbalweekend naar München, wij verzamelen voor het stadion en kwamen er een paar vage lui van hun harde kern naar ons toe. Ons bedreigen dat we niet naar binnen mochten en we anders direct na het betreden van het stadion in elkaar geslagen gingen worden. Meer dan de helft durfde toen niet naar binnen, maar de sfeer was fantastisch.

16 mei 2020 om 11:27

De wedstrijd tegen Sevilla was prachtig. Kijk maar eens terug. De sfeer rond de goal van el ahmadi. Het spandoek van te voren. Noem maar op. We frappant dat je Sparta noemt. De sfeer is daar altijd gemoedelijk idd maar het is wel lekker ouwehoeren op plek 1 en het voetbal op plek 2. Het is er lekker gezellig maar een echte voetbal sfeer vind ik er niet hangen

16 mei 2020 om 14:50

@gloryunited Misschien moet je even wat beter lezen: Ik zeg dat ik geen club weet met een Meer(!!!!) trouwe aanhang en sfeer in goede en slechte tijden....ik noem notabene Feyenoord samen met Twente op als 1 vd 2 clubs waar het gelijkwaardig is aan Nac.maar dat voorbeeld wat altijd aangehaald van die 10-0 bij PSV en dan een volle kuip bij Feyenoord - VVV vindt ik wel zo'n ongelovelijk clichematige beargumentatie...wat was daar nou zo bijzonder aan??? Ik ben er vrij zeker van dat dit bij Heeeeeel veel clubs net zo zou zijn..als ik het allemaal maar om een scene te maken.

16 mei 2020 om 14:56

@ De Toekomst...tsja jij noemt nu allemaal persoonlijke eenmalige ervaringen op en dat is natuurlijk prima en jouw interpretatie van wat 'wel meevalt' wat sfeer betreft...maar als je kijk welke clubs structureel een volle bak hebben en waar de sfeer door objectieve mensen en media wordt bewierookt horen Nac, Feyenoord en Twente wel bij de clubs.ik ben zelf dus Ajacied en ben regelmatig naar CL wedstrijden en Europa League wedstrijden geweest, maar de sfeer buiten die wedstrijden om is altijd enorm gemaakt en enkel gemaakt door 1 vak. Ieder zijn ding, sommige mensen zoals jij houden van Ultras achtige sfeer en acties....ja dat kan een avondje NAC tegenvallen waar daar vinden ze een groot spandoek of groots vuurwerk minder belangrijk dan gewoon 90 minuten lang achter je club staan.

17 mei 2020 om 00:33

Tegen Twente dit seizoen iets meer dan 30.000 in de Kuip...

NAC is echt uniek in Nederland voor wat betreft puurheid en rauwheid van de supportersbeleving..manders beschrijft het uitstekend: geen gekke mascottes op het veld, geen achterlijke jingles, gewoon Voetbal EN Bier drinken...en veel KUT roepen.wellicht is GAE enigzins vergelijkbaar maar dan op kleinere schaal,

Qua fans kunnen er zeker een aantal clubs iets van NAC leren, ik kan me bij veel clubs niet zulke toeschouwersaantallen bedenken bij zulk triest voetbal. Aan de andere kant is het stadion eigenlijk gewoon een grote kroeg, een groot deel van de supporters komt er voor de leut, en niet om echt voetbal te kijken. En ergens vind ik het wel fijn dat NAC in de KKD speelt, want een Avondje NAC is toch echt wel geweldig. Momenteel is de verkoop van seizoenskaarten bezig, en het gaat zoals altijd weer hard, 2000 op anderhalve dag.qua fans zit NAC wel goed, nu alleen nog bestuurlijk en sportief een keer op niveau komen. Want, eerlijk, NAC zou qua grootte toch wel mee moeten doen om het linkerrijtje in de ED.

16 mei 2020 om 08:40

Sorry maar dat is toch wel echt redelijk onzin dat de mensen er niet voor het voetbal komen maar meer voor de leut.zelden in een voetbalstadion in Nederland heb ik het meegemaakt dat supporters nog zo achter hun club blijven staan als ze 0-2 ofzo achterstaan als bij Nac.

16 mei 2020 om 11:12

Oh? Eerlijk, het voetbal is al jaren niet om aan te zien, dat is echt niet waar de mensen voor komen. Ze komen omdat ze het leuk vinden, omdat ze er willen zijn. Goed voetbal is iets wat ze al lang niet meer gezien hebben.

16 mei 2020 om 13:39

En dat zeg jij? Ik kom al jaren bij NAC en ik heb er toch behoorlijk de pestpokken in als het voetbal weer eens niet om aan te zien is. Ja er wordt een potje bier gedronken, maar de NAC supporters zijn toch zeker wel behoorlijk kritisch en komen beslist niet voor een avondje uit. Ze komen naar NAC omdat hun hart geel/zwart is en hopen op ee mooie pot met goed voetbal. Avondje uit kan in de stad!

16 mei 2020 om 14:58

@stravven je snapt dus helemaal niks van de NAC cultuur.bij NAC zien ze liever strijd, spektakel dan mooi voetbal, boeit ze wat minder.

16 mei 2020 om 10:42

Qua grootte zou NAC mee moeten doen in het linkerrijtje? Ajax, AZ, Feyenoord, PSV zijn sowieso groter. Utrecht, Vitesse, Twente ook qua begroting en/of stadion. Daarna komen Heerenveen en Groningen nog. NAC komt in mijn beleving daarna pas. Beetje in dezelfde categorie als NEC, Roda, Heracles, Sparta, ADO..

16 mei 2020 om 11:19

Er zijn dit seizoen maar 7 clubs die een hoger aantal toeschouwers getrokken hebben in Nederland, Ajax, Psv, Twente, Feyenoord, Utrecht, Groningen en Heerenveen. Dus nee. Je kan een groter stadion hebben, dat hebben meer clubs, maar het ook vol krijgen is een tweede.

16 mei 2020 om 12:32

Qua grootte reken ik dus niet alleen het aantal toeschouwers mee. Begroting, sponsoren die achter de club staan, imago, verleden qua prijzen/Europees voetbal, spelers die het heeft voortgebracht.. In mijn ogen is het breder dan dat.

Veel stadions met regelmaat van binnen gezien en NAC is leuk maar laten we het ook niet overdrijven zeg... Beetje bescheidenheid zou ze goed doen. Bij vlagen leuke subtopper qua sfeer, niets meer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. El AllouchiMiddenvelder3713
T. HayeMiddenvelder340
D. MaloneMiddenvelder331
N. VenemaAanvaller315
L. ImmersMiddenvelder286
N. OlijKeeper340
S. van HooijdonkAanvaller2815
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NAC Breda.

In de wandelgangen

Vrijdag 14 mei
Chelsea hoopt Benjamin Mendy te verlossen van de bank bij Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren