Zesvoudig Oranje-international meldt zich op trainingscomplex van AZ

Vrijdag, 15 mei 2020 om

Wesley Hoedt houdt de komende weken zijn conditie op peil bij AZ. De 26-jarige verdediger, die tot medio 2022 vastligt bij Southampton, heeft daarover overeenstemming bereikt met zijn voormalige werkgever. Hoedt komt uit de jeugdopleiding van AZ en speelde tussen 2013 en 2015 anderhalf seizoen in het eerste elftal van de Noord-Hollanders, alvorens hij transfervrij naar Lazio vertrok.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zou Wesley Hoedt een versterking zijn voor een Nederlandse topclub?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door binny)

Dit lijkt mij nu een prima aankoop voor psv of Feyenoord. Nederlandse jonge, ideale leeftijd, ervaring in het buitenland en een prima fysiek sterke verdediger.

15 mei 2020 om 22:39

Ik zie hem ook heel graag bij psv komen. Geweldige versterking met de nodige ervaring. Hopen dat hij met baumgartl samen een paar jaar ons centrum kan vormen.

15 mei 2020 om 22:42

Wat heb jij precies gezien in Baumgartl? Ik heb PSV dit seizoen misschien 10x zien spelen en toen was ik niet echt onder de indruk. Niet bepaald de speler die een club als PSV niet zelf kan opleiden? Ik vind het een mindere uitvoering van viergever.

15 mei 2020 om 22:47

Het team was slecht dus is het logisch dat hij ook minder is. Als je bij hem geen potentie ziet ben je blind. Met wat meer vertrouwen en een paar betere spelers om zich heen komt deze jongen er wel. Vergeet ook niet dat hij nog jong is en nog veel te leren heeft.

15 mei 2020 om 22:51

PSV zou zich net als Leipzig en Salzburg eens moeten richten op de Franse markt, op elke positie barst dat land van het talent, niet te geloven hoe makkelijk clubs als Salzburg voor een bedrag van niets dat soort toppers in wording zo even oppikken.. dan heb ik het niet over types Boscagli trouwens. En om het over Hoedt te hebben, bij Lazio erg goed gedaan, maar nu echt niet veel beter dan een Veltman of Viergever..

15 mei 2020 om 22:52

Begrijp ook niet wat mensen in Baumgartl zien. Ik zie er echt helemaal niets in. Dekt altijd op 5 meter, is er altijd veel te laat bij en zijn motoriek vind ik ook niet geweldig. Enige wat hij wel goed kan is in dribbelen maar daar blijft het ook wel bij. 10 miljoen euro.. betaal je er dan voor toe maar.

15 mei 2020 om 22:55

24 jaar? Dat is in het profvoetbal echt niet jong hoor. Dan mag je als centrale verdediger toch wel iets laten zien? En dat het team slecht was heb ik niet echt een boodschap aan, dan kan je je verdedigende taken nog wel uitvoeren? Iets wat ik hem niet echt zag doen. Meer wie weet wordt het nog wat, maar heb er een hard hoofd in.

15 mei 2020 om 23:03

@cuco, van de Belgische voetbalvolgers hoor ik vooral dat Hoedt een ego van hier tot Tokio heeft en dat niet met prestaties kan billijken. Hij is wel links en dat soort centrale verdedigers zijn schaars, maar hij schijnt gewoon niet goed genoeg te zijn. Baumgartl vind ik moeilijk inschatten. Hij was wel echt heel slecht hoor. Chef achteruit lopen. Beetje slap ook. Kan wel eens zijn dat hij gewoon dat killersinstinct mist voor de top.

15 mei 2020 om 23:03

Hoedt heeft naar verluid een salaris van zo'n 3 miljoen euro. Hoe wil je dat gaan betalen als er ongetwijfeld ook nog een transfersom gevraagd gaat worden?

15 mei 2020 om 23:26

@El_Guaje7 Baumgartls grootste tekortkomingen zitten in zijn lafheid en onzekerheid. Ik denk dat die jongen gewoon gebroken is na jaren degradatievoetbal (en dat verliezen). En dan in het slechtste PSV sinds ik voetbal kijk is het weer hetzelfde: alleen maar verliezen. Ik denk dat hij gewoon te bang is om fouten te maken. Als Schmidt hem kan raken kan het misschien nog wat worden? Het moet in ieder geval veel daadkrachtiger en agressiever.

15 mei 2020 om 23:35

Weet je waar hem dat vooral in zit? Investeren in je scouting. En daar heb ik grote twijfels bij in het geval van Psv. Met zijn karrevracht aan miskopen is het een wonder dat TD John de Jong zolang hoofdscout van PSV heeft kunnen zijn. Jeugdscouting niet meegerekend, bestaat de scouting van PSV uit zes man, waarvan alleen Berry van Aerle met 57 jaar een seniore leeftijd heeft, alhoewel hij de bijbehorende status niet heeft door een intensieve scoutingscarriere. Hoe zonder voorgaande ervaring elders Jan Vennegoor met 41 jaar Hoofd Scouting kan zijn is me een raadsel en met Humprey Rudge, Ovidiu Stinga en Bert Kessens - voorheen als scouts actief bij Sunderland in het Championship, Universidad Craiova en MVV - is deze toch cruciale afdeling niet bijster indrukwekkend bemant. Kwantitatief houdt PSV gelijke tred met Ajax, maar in Amsterdam heeft men alleen al met Henk Veldmate, Hans van der Zee en John Steen Olsen een stuk minder koekenbakkers aan boord. Behalve wat meer ervaring vind ik daarnaast ook dat PSV meer een voorbeeld aan RB Salzburg moet nemen: jezelf tevreden stellen met een afgedankte linksback van middenmotor Nice of een gedegradeerde centrumverdediger van Stuttgart halen waar de hele Bundesliga geen zin in had, getuigt van luiheid of op zijn best vroege tevredenheid. Kijk je naar de indrukwekkende verkopen die RB Salzburg door de jaren heen afrond als resultaat van accurate scouting en slim inkopen, dan kun je echt wel met wat beters op de proppen komen dan 36 miljoen verkwisten aan Baumgartl, Bruma, Boscagli en Doan. En naar mijn idee past het aantrekken van Wesley Hoedt - zoals sommigen hier voorstellen - ook niet bij het hoger leggen van de lat. Investeer gewoon eens in een verdediger, in plaats van dat eeuwige beknibbelen. Als je voorste en middenste linie overloopt van kwaliteit en talent, waarom het jezelf dan moeilijk maken met een gemankeerde verdediging?

15 mei 2020 om 23:48

@gomes1psv, het is inderdaad bizar dat we sinds Moreno geen (potentiële) topper meer hebben gehad achterin. Brands heeft die trend ingezet, maar bij hem zou je nog kunnen zeggen dat PSV ook veel verdiend heeft aan alle aanvallende macht. Niet alleen financieel maar ook qua kampioenschappen. Brands nam steeds dat risico, maar werd (ondanks vaak slecht spel) beloond. Zo heeft PSV toch een buffer opgebouwd. Des te vervelender dat De Jong dat geld heeft verdampt. Ik zie niet hoe dit 1-2-3 opgelost kan worden, maar voor de lange termijn is de scouting inderdaad cruciaal. Man, dat is dé peiler onder al het PSV succes.

15 mei 2020 om 23:50

Ik ben het wel met je eens, maar je zou het dan eerder Brands en misschien ook gerbrands als zondebokken moeten aanwijzen. Brands had alleen maar oog voor aanvallende spelers. Voor dat soort exotische spelers was hij bereid om maanden te onderhandelen en te scouten. Voor de verdediging kocht hij enkel middelmaat of voor de hand liggende opties. Je ziet nu ook bij Everton dat er enkel aanvallers worden gekocht. Ik denk dat dat de mentaliteit is die hij bij PSV heeft achtergelaten.

16 mei 2020 om 00:02

@Ajax/barca2014, Brands kun je kwalijk nemen dat hij stelselmatig de verdediging heeft verslonst. Maar het risico dat hij nam heeft wel wonder boven wonder goed uitgepakt en PSV veel geld en succes opgeleverd. De Jong kun je kwalijk nemen dat hij 36 miljoen heeft laten verdampen, het slechtste PSV sinds 25 jaar heeft samengesteld, en daarmee een clubicoon met een veelbelovende trainerscarriere vernaggeld heeft. Het verschil zit tussen spelen met Isimat, en Brenet als linksback (wat kwalitatief uitermate teleurstellend is), en het seizoen beginnen zonder rechter centrale verdediger en zonder linksback. Brands deed het absoluut minimale. De Jong doet niks.

16 mei 2020 om 07:35

@gomees1psv, ik heb het idee dat wij vaak het oneens zijn, maar ik kan mij helemaal vinden in jouw'n analyse. Wat is er gebeurt met de Zuid Amerikaanse scouten daar, Ajax lijkt opeens die Brazilianen te pakken hebben, dat was altijd een goed huwelijk in Brazilie. Ik vind vooral het goed waar je het hebt over Boscagli en niet altijd met de knip er op denken.toch zal het moeilijker worden met Corona.

15 mei 2020 om 22:57

Denk je dat ze 8 miljoen gaan betalen voor een CV in de huidige tijden?

15 mei 2020 om 23:02

En een salaris van zo'n 2-3 miljoen euro per jaar. Ik denk dus niet dat hij haalbaar is voor een Nederlandse club.

16 mei 2020 om 01:17

@houtapp, Feyenoord heeft Senesi al op de lcv positie. Hoedt lijkt me onnodig.

16 mei 2020 om 02:00

Precies dit.

Uiteraard mag hij wat mij betreft zo het stokje overnemen van Vlaar, want ik ga er vanuit dat die niet meer voetbalt. Helaas is dit een utopie aangezien hij teveel verdient en in Engeland nog 2 jaar vast ligt.

16 mei 2020 om 12:06

Hoedt is linksbenig en Vlaar rechtsbenig. Dus Hoedt zou de ideale vervangen van Wuytens kunnen zijn die laatste tijd alleen maar geblesseerd is. En wanneer Hatdizakos weer zo sterk terugkomt als eerst hebben we een geweldig centrum.

Ik zie hem heel graag komen. Nog steeds jong en De manier waarop Hoedt vertrok was niet best, maar goed, dat was bij Vlaar niet anders en die is ook met open armen ontvangen. Er moet deze zomer sowieso een centrale verdediger komen. Vlaar is echt te oud, Wuytens is blessuregevoelig en wordt ook steeds ouder en het is maar de vraag of Hatzidiakos de vorm van voor de blessure hervindt. Vraag me alleen af of az er met Southampton en Hoedt uit zou kunnen komen. Hij verdient nu een miljoenensalaris en AZ gaat ook geen 8 miljoen voor hem betalen vermoed ik. Dat heeft de club nog nooit gedaan en ik denk niet dat dat voor Hoedt verbroken zou worden.

15 mei 2020 om 23:21

Van mij mag 'ie wegblijven. Heel vervelend hoe hij een vertrek heeft geforceerd. Snap totaal niet dat we hem laten meetrainen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
P. JansenUnknown
M. BakkerKeeper
M. BizotKeeper
L. BergsmaVerdediger
P. HatzidiakosVerdediger
J. KramerVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

7 fans
Verdediger, 26 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 15 augustus
Omar Rekik, het broertje van Karim Rekik, staat mogelijk voor een overstap naar Nederland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren