Mark Clattenburg noemt vijf irritantste spelers: ‘Hij kneep me in mijn ballen’

Vrijdag, 15 mei 2020 om 15:15Chris Meijer • Laatste update: 17:53

Mark Clattenburg was de afgelopen jaren een van de bekendste scheidsrechters in het internationale voetbal. De 45-jarige Engelsman maakte in 2004 zijn debuut in de Premier League, floot twee jaar later zijn eerste internationale wedstrijd en was tot 2017 actief op het hoogste podium. Op verzoek van de Daily Mail heeft Clattenburg een lijst samengesteld met de vijf irritantste spelers die hij onder zijn hoede had als scheidsrechter.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

19 reacties (laatste reactie door sammerens)

Racisme in het voetbal is echt verschrikkelijk en pijnlijk dat we anno 2020 nog niet blijken om te kunnen gaan met een multiculturele globaliserende wereld. Maar dit soort dingen vind ik ook heftig om te horen. Iemand van racisme betuigen is iets heel serieus. Dat mag je vind ik niet zo maar roepen. Dit verhaal heeft natuurlijk 3 kanten met Mikel Clattenbirg en Ramires. Maar ik ben echt heel benieuwd naar het verhaal van Ramires in deze.

Wat hij zegt van Roy Keane klopt wel. Maar ik zag hem wel graag spelen. Eric Cantona moet ook vervelend geweest zijn, maar die zag ik ook graag spelen. Het zijn toch wel PL legendes. Ondanks dat ze voor de verkeerde kant kozen

17 mei 2020 om 14:50

Heb ik inderdaad wel bij meer spelers. Gattuso, Van Bommel, Pepe, Toivonen. Waren allemaal jongens die ik als voetballers erg hoog heb zitten. Maar als ik tegen ze had moeten spelen was ik denk er niet leuker op geworden haha!

Zo zie je maar dat het in sommige situaties goed is dat overal in het stadions cameras staan. Je kunt inderdaad iemands leven compleet verpesten door hem vals te beschuldigen van zulke uitspraken.

Kom VZ, de overtreding van Keane betekende niet het einde van de carrière van Haaland. Dat zou je toch wel moeten nagaan voordat je dat fabeltje klakkeloos overneemt.

Haaland heeft na de charge de wedstrijd uitgespeeld, in een Interland voor Noorwegen gespeeld en nog een potje voor Leeds gevoetbald. Daarna is hij onder het mes gegaan voor een blessure aan zijn andere knie, niet diegene die Keane raakte.

15 mei 2020 om 18:12

De echte toedracht zullen we nooit meer achterhalen maar het gaat natuurlijk juist niet om de knie die geraakt werd met het standbeen (dus geopereerde been). Ik heb zo mijn eigen kruisband op die manier ook afgescheurd. Niet door zo’n maar bij het opspringen met mijn linkerbeen. Tijdens de afzet dus. Of dat de echte reden is van het einde van Haalands carrière is niet te bewijzen maar lijkt mij ook geen puur toeval.

15 mei 2020 om 20:00

Het is inderdaad meestal juist het standbeen dat de klap op moet vangen bij zo'n zware tackle, vaak niet eens het deel dat daadwerkelijk wordt geraakt.

15 mei 2020 om 19:59

Zeker geen fabeltje. Medici gaan er nog steeds van uit dat de klap van de overtreding zo groot was dat zijn standbeen kapot ging. De klap voor het standbeen is bij een zware tackle vaak nog groter dan het lichaamsdeel dat daadwerkelijk wordt geraakt. Dit, omdat het standbeen vast in de grond staat en de klap dus op moet vangen. Vaak met een verdraaiing van de knie en/of enkel tot gevolg. Haaland ging niet voor niets voor een schadevergoeding en eigenlijk gaf Keane het zelf ook min of meer toe in zijn autobiografie.

18 mei 2020 om 20:32

Feit is dat Haaland zelf heeft aangegeven dat hij al ruim 2 maanden last had van die knie en met pijn doorspeelde omdat City in degradatiestrijd verwikkeld was.daarnaast heeft Haaland nimmer een zaak aangespannen tegen Keane. Haaland heeft destijds eens geïnsinueerd dat het door Kean kwam, maar in 2014 heeft hij in gesprek met BBC duidelijk aangegeven dat hij nooit heeft gezegd dat Keane zijn carrière heeft beëindigd en tevens aangegeven dat hij Keane niets verwijt. Ik zie dat de tekst inmiddels ook aangepast is.

Dat incident van Mikel ken ik niet. jammer overigens dat het nog steeds voorkomt. De overige 4 die hij noemt zijn ook echt gewoon smeerpijpen/etterbakken. Op het veld lijkt het mij soms echt wel moeilijk om mee om te gaan. We zeiken allemaal wel eens (snel) op een scheidsrechter, maar zo'n makkelijk vak op dat niveau lijkt mij dat ook zeker niet. Je doet altijd wel een keer iets niet goed.

'‘hij kneep me in mijn ballen’ Haha, hier had ik de naam van Roy Keane of Joey Barton verwacht. Ik had in een vorig artikel over de meest gehate spelers uit de Britse premier league ook de naam van Joey Barton verwacht, maar tot m'n verbazing werd hij niet genoemd. Wellicht door de insteek van het stuk o.i.d...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

24 fans
Middenvelder, 34 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren