‘Serieuze belangstelling’ bij Ajax bevestigd: ‘Dat moet worden afgewacht’

Vrijdag, 15 mei 2020 om 14:00Chris Meijer • Laatste update: 14:11

Er wordt de afgelopen tijd veel gespeculeerd over de toekomst van Sergiño Dest. Veronica Inside meldde dat de negentienjarige vleugelverdediger ‘zo goed als rond is’ met Barcelona, wat overigens al snel werd ontkend door zaakwaarnemer Joes Blakborn. De belangenbehartiger zegt in gesprek met Ajax Showtime dat Bayern München wél serieuze belangstelling heeft voor Dest.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij Sergiño Dest komende zomer naar Bayern München vertrekken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door ajax/barca2014)

Als je de belangstelling voor Dest zo leest kan Ajax hem dus beter zelf houden. Is nog maar 19 jaar dus heeft nog genoeg tijd om aan zijn mindere punten te gaan werken. Aanvallend gezien hoort hij al in de top 3 van beste rechtsbacks in de eredivisie. Dus ik zrg laat hem nog maar een paar jaartjes rijpen in de eredivisie en ga met hem zijn contract verlengen. Een betere rechtsback vind je niet zomaar.

15 mei 2020 om 14:17

Voor 20 + miljoen zou ik hem direct verkopen hoor. Zo indrukwekkend vind ik hem niet. Hij heeft nog veel te leren. Zeker als het gaat om het verdedigende aspect.

15 mei 2020 om 14:20

20 miljoen stelt niks voor. Dan kan Ajax hem beter behouden. Een betere rechtsback vind je niet zomaar. Hij is nog maar pas 19 jaar dus kan ook nog veel gaan leren bij Ajax.

15 mei 2020 om 15:05

Alsof Ajax hem niet langer wilt houden. Dest wil zelf gewoon weg. Ik ga niet zeggen dat Dest hoe dan ook bij Ajax moet blijven, die jongen heeft kwaliteiten en is nog erg jong. Als hij bij Bayern of Barca tekent denk ik niet dat hij meteen in de basis start, maar ik denk ook niet dat dat meteen einde carrière betekent. Zou zonde zijn voor Ajax als ze zo’n getalenteerde speler te vroeg verliezen, maar Dest is de baas over zijn eigen carrière.

15 mei 2020 om 14:28

Nog maar 2 jaar contract en ik zie hem niet verlengen. Ajax heeft daarnaast 2 opties op die plek met Mazraoui en Veltman. Rond de 25 gaan ze echt wel akkoord

15 mei 2020 om 14:31

Beste 3 rechtsbacks van de Eredivisie ben ik niet met je eens. Vindt Dumfries, Svensson en Mazraoui allen beter dan Dest op hey moment. Vindt Dest erg overschat en is verdedigend en vaak ook aanvallend niet al te best, zie regelmatig slechte voorzetten van hem. En beheerst ook niet echt de positiespel bik Ajax.

15 mei 2020 om 15:29

Idd, Dest is technisch erg vaardig, maar verder vind ik zijn rendement (bruikbare voorzetten, gecreeerde kansen) erg laag. Daarnaast kan hij zich ook nog wel ontwikkelen in het positiespel en het defensieve aspect wat ook hoort bij een rechtsback. Hij heeft zeker de potentie en als hij zich blijft ontwikkelen heeft hij het zeker in zich om bij de 3 beste backs van de eredivisiente komen, maar nu komt hij nog op veel punten te kort en komt hij snel over als een blind paard.

15 mei 2020 om 14:36

En ook genoeg tijd om clubs te laten inzien dat dit gewoon de zoveelste gehypte back is van Ajax. De laatste 10 jaar heeft Ajax the next big thing als back, maar puntje bij paaltje blijken het gewoon hele modale backs te zijn. Ook deze Dest zal denk ik om dit rijtje terecht komen. Iedereen stapt heel makkelijk over zijn verdedigende mankementen heen, maar zoiets is in veel gevallen gewoon niet aan te leren? Dan heb je ook nog zijn aanvallende kwaliteiten, nou nou, hij passeert soms een mannetje om daarna een hele matige voorzet te geven. Als die al zijn mannetje passeert, want het ziet er allemaal heel leuk uit, maar daar blijft het in veel gevallen ook bij.

15 mei 2020 om 14:38

Als je 20 miljoen weigert voor deze knaap ben je het spoor bijster. Zo bijzonder is hij helemaal niet. Echt een fantastisch bedrag voor een speler Dest.

Ajax is imo echt spekkoper als ze de hoofdprijs vangen voor Dest. het is een leuk talent maar ik vind hem niet uitzonderlijk ofzo

15 mei 2020 om 14:15

Inderdaad. Ik begrijp Bayern zelf ook niet. Waarom zou je minimaal 25 miljoen voor Dest willen neerleggen? Hij heeft namelijk nog helemaal niks bewezen. Bovendien heeft Bayern de laatste jaren wel laten zien dat ze voor een dubbeltje op de eerste rij zitten, dus waarom zouden ze dan zoveel geld voor Dest neerleggen?

15 mei 2020 om 14:51

Omdat Bayern misschien potentie ziet en niet 2 jaar wil wachten en dan uiteindelijk de hoofdprijs neer moet leggen. Het is toch gewoon net zoiets als Ajax die een Jensen ophaalt uit Denemarken voor de toekomst. Bayern is alleen weer een stuk groter dan Ajax dus die kunnen ook bij grotere clubs shoppen

15 mei 2020 om 16:05

Er is wel een verschil tussen 2-3 miljoen voor een jeugdspeler te betalen, dan 25 miljoen voor een speler die zich nog volop moet bewijzen. Bovendien, wat zal dan de hoofdprijs zijn indien hij zich daadwerkelijk tot een topper bij Ajax weet te ontwikkelen? Ik denk zelf tussen de 30-40 miljoen euro. Dan lijkt het me toch veel beter om dan als Bayern zijnde toe te slaan. We hebben het over een rechtsback, en niet over een buitenspeler of spits.

15 mei 2020 om 15:44

Eens! Meteen weg doen voor zo'n prijs. Velen hebben bij Ajax de potentie om uit te groeien tot een topper in Europa, maar Dest gaat dat niet halen denk ik. Hij doet me denken aan andere zogenoemde 'Europese top-backs' bij Ajax vanuit het verleden.

Dest wordt weggezet als een zwakke voetballer, maar ik vind hem potentie hebben. Hij is een voetballende back: goed in de combinatie, snelheid, techniek. Genoeg rek nog in hem. Heb het idee dat hij de schijn tegen heeft, omdat hij een bepaald type is. Indien fit gewoon basis geweest dit seizoen, had de concurrentiestrijd ook gewonnen van Mazraoui.

15 mei 2020 om 14:17

Het is echt heel lastig om dat op die leeftijd al vast te stellen. Van Rhijn had ook de potentie om een wereldtopper te worden. Ik vind dat je een back pas goed kunt beoordelen wanneer die het enkele jaren na elkaar laat zien. Voor 15 miljoen zou ik als Bayern zijnde wel het risico nemen, maar ik denk dat Ajax toch echt minimaal 25 miljoen voor Dest wil vangen.

15 mei 2020 om 14:34

in tegenstelling tot van Rhijn heeft Dest natuurlijk wel aantoonbaar sterke kwaliteiten zoals zijn snelheid. Bovendien lijkt zijn techniek en uithoudingsvermogen prima in orde dus als je die facetten hebt dan heb je al bijna de helft wat je moet hebben als goede aanvallende back. Het enige wat aanvallend gezien nog mist is een goede voorzet.verdedigend gezien kan hij sowieso veel compenseren met zijn snelheid momenteel al zal dat op een hoger niveau natuurlijk minder zijn. Ik vind het echter ook niet gek dat men potentie ziet in Dest, hij heeft een aantal specifieke kwaliteiten die al duidelijk zijn waar je wel iets mee kan.

15 mei 2020 om 14:41

Zie de potentie ook wel, echter weet ik niet of Dest het kan, of sterker nog wil leren. Hij oogt heel nonchalant en flegmatiek. En dat wordt in de top heel hard afgestraft tenzij je echt een wereldtalen bent zoals een Messi. Maar zowel verdedigend, als positioneel, als zijn voorzetten en zijn inzet.... er kan nog veel verbeterd worden. Maar er zit natuurlijk rek in, no doubt

15 mei 2020 om 14:41

Zoals je zegt, in de eredivisie kan hij op snelheid veel compenseren, maar bij een topclub word je daar echt al heel snel op afgerekend. Ik vind ook dat hij daar zich nog niet echt heel erg in heeft ontwikkeld afgelopen seizoen. Hij lijkt zich vooral te verbeteren op voetballend gebied, maar hij zou zich meer moeten focussen op het verdedigende en tactische aspect

15 mei 2020 om 14:36

Wordt vaak overdreven met zijn snelheid. Werd tegen Lille in de CL duel met Ajax vrij makkelijk uitgelopen door Boubakary Soumaré. Dest moet zich nog bewijzen bij Ajax en moet positinoneel betere keuzes leren maken en verdedigend en aanvallend sterken worden dan kan er gesproken worden over sit soort clubs.

15 mei 2020 om 14:38

Mss is Soumaré ook gewoon snel?? Ik verwacht dat Bayern Dest zal halen. Met davies & hem heb je 2 leuke spelers, davies staat natuurlijk veel verder. Brazzo de SD zei we willen een internationale ster halen & een toptalent van europa.. is op sané & ook dus op Dest bedoeld

15 mei 2020 om 15:15

Ik weet niet of je Dest gevolgd hebt, je zeit telkens dat hij alles probeerd op snelheid op te losse n en staat daardoor vaak uit positie en wanneer die doorbreekt bij z'n tegenstander komt er telkens een matig voorzet en ook kwa positie spel en overzicht is het niet als te best. Het beste is als Dest bij Ajax blijft en zich gaat doorontwikkelen en daarna kan die altijd de stap zetten naar een topclubs als Bayern of Barca. Maar nu is hij er niet klaar voor.

15 mei 2020 om 15:25

''Mss is Soumaré ook gewoon snel??'' Dat kan wel zo zijn maar dan nog wordt er overdreven met zijn snelheid. Er zijn heel veel spelers die vele malen sneller zijn en daarover zullen er niet veel spreken maar bij Dest lijkt het wel een gewoonte met met zijn snelheid en dardoor zullen vele denken dat hij zich wel even kam redden bij eem topclub in een grote competitie terwijl er heel veel spelers die veel sneller zijn.

15 mei 2020 om 16:03

@alcantara91 de meeste buitenspelers zijn snel dus dat wordt dan toch wel een probleem

15 mei 2020 om 14:39

Dest is technisch een goede voetballer, dat ontkent niemand. Ik vind alleen wel dat hij verdedigend en tactisch niet erg sterk is. Staat vaak uit positie, wat hij dan moet corrigeren met zn snelheid. Bovendien rent hij vaak als kip zonder kop naar voren, hij moet zn momenten beter kiezen. In de top van Europa wordt dat echter wel gevraagd. Hij kan zeker verbeteren, maar moet nog alles bewijzen. Als Ajax er 20 miljoen voor krijgt, is dat een topprestatie van Overmars

15 mei 2020 om 15:54

Bayern weet er wel raad mee. Bayern is heel erg goed in het oppikken van takenten en ze groot te maken.

15 mei 2020 om 17:44

Anderzijds is hij tactisch, verdedigend en aanvallend uitermate zwak en krijgt hij de bal nauwelijks van de grond af. Toch behoorlijk essentieel voor een back.

Offtopic: als je het artikel op de homepage ziet, staat er een foto van het team bij. Als je goed kijkt zie je dat Onana op zn tenen gaat staan omlanger te lijken, haha de smiecht. Die haalt de 1.85m niet eens als je de foto een beetje goed bekijkt. Ook 1 van de redenen dat teams niet zo happig zijn op hem denk ik. Buiten dat uitstekende doelman natuurlijk.On: Dest vind ik echt een potentiele toprechtsback. Zn attitude mag wat mij betreft wat minder, dat is het enige wat hem ook eventueel gaat weer houden van de top.

15 mei 2020 om 15:16

Onana is 1.90m volgens alle bronnen die ik zo kan vinden (zie het op VZ, VP, transfermarkt, VI, soccerway, goal.com, etc.) maar hij oogt wel ietsje kleiner in ieder geval ja. Wellicht is hij in werkelijkheid 1.87 of 1.88 ofzo, zou goed kunnen. Geen idee waarom je overigens denkt dat 'teams niet zo happig zijn op hem', lijkt mij juist een erg gewilde jonge doelman. In die jonge leeftijdscategorie is een van de beteren ter wereld toch? Verder niet echt heel boeiend hoe lang hij is, hij pakt vaak zat ballen die langere keepers niet pakken. Kwestie van atletisch vermogen

15 mei 2020 om 15:24

@Sander: eens, zoals ik ook zei: uitstekende doelman. Toch zou ik als topclub voor een langere keeper gaan. Ook denk ik dat hij de 1.87m niet eens haalt.

15 mei 2020 om 15:30

Hoe lang was Casillas? Juist ja. Onana heeft zich allang bewezen. Die kan letterlijk bij elke topclub in Europa spelen en in zijn vorm van de afgelopen 2 jaar kan hij ook elke doelman uit de basis spelen. Is super jong en heeft nu al specifieke kwaliteiten wat niet elke keeper heeft. Onana pakt punten, wedstrijden en titels voor je. Oblak, Ter-Stegen en Alisson zijn de absolute top 3 als je het mij vraagt, daarna heb je een categorie waar Onana al in zit met gasten zoals Ederson en Courtois.

15 mei 2020 om 15:31

Ach, een Iker Casillas bijvoorbeeld is ook kleiner dan 1.85 (zie uiteenlopend van 1.82 tot 1.85 op verschillende sites) en die heeft het ook aardig gered in zijn carriere toch? Onana gaat echt wel de top bereiken denk ik persoonlijk! Goed positioneren, goed timen en explosief kunnen springen en je maakt zo weer een paar cm goed ten opzichte van langere keepers! Edit: Haha, wij hadden dezelfde gedachte @garrincha10.

Nou tegen getafe zat hij echt in cuccurella’s broekzak en kwam hij er gewoon niet langs hoor dus als hij dadelijk echt naar barca gaat dan zal hij het nog lastig krijgen in la Liga want naar mijn mening is hij ver van het niveau dat barca nastreeft

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3341
2.PSV3113
3.Feyenoord2918
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder141
D. TadićAanvaller146
S. BerghuisAanvaller135
S. HallerAanvaller139
David NeresAanvaller133
D. KlaassenMiddenvelder112
R. PasveerKeeper110
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren