‘Ajax is na eerder afgewezen bod van 20 miljoen weer bereid te praten’

Donderdag, 14 mei 2020 om

De toekomst van Sergiño Dest is al geruime tijd onderwerp van gesprek en de naam van de rechtsback van Ajax wordt nog altijd in verband gebracht met een overstap naar Bayern München. Sky Deutschland weet donderdag te melden dat der Rekordmeister een stapje dichterbij de komst van Dest is, aangezien Ajax weer bereid zou zijn om aan de onderhandelingstafel plaats te nemen.

Het Duitse medium bericht dat Dest zijn zinnen heeft gezet op een zomerse overstap naar een topclub en daarom graag naar Bayern wil verkassen. Vanuit de Johan Cruijff ArenA was er de afgelopen weken sprake van ‘radiostilte’, maar inmiddels hebben de Amsterdammers zich weer bereid getoond om in gesprek te gaan met de Duitse grootmacht.

Transferadvies Van de Beek van oud-leermeester bij Ajax: 'Daar moet hij stappen maken'

Omdat ook Bayern zich weer op andere zaken dan de coronacrisis kan richten, is de verwachting dat de twee partijen in de aankomende periode de onderhandelingen zullen vervolgen. Sky benadrukt dat eerder berichten die stelden dat Dest hoe dan ook nog een seizoen bij Ajax blijft niet op waarheid berusten: op dit moment zouden alle opties nog open zijn.

Hoeveel Ajax voor Dest wenst te ontvangen is nog niet helemaal duidelijk. Bayern had in januari twintig miljoen euro over voor de negentienjarige vleugelverdediger, maar dat bedrag werd destijds door directeur voetbalzaken Marc Overmars naar de prullenbak verwezen. Bayern werd eerder deze week overigens ook in verband gebracht met de komst van Barcelona-rechtsback Nélson Semedo. Hij zal met een transfersom van vijftig miljoen echter fors duurder uitvallend dan Dest.


Poll

Denk jij dat Sergiño Dest volgend seizoen voor Bayern München speelt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

92 reacties (laatste reactie door wickedman030)

Voor een mooi bedrag lekker laten gaan. Mazraoui weer vaste back maken met Timber en evt Veltman als back up.

14 mei 2020 om 12:16

Mazzraoui is verdedigend een drama. Staat altijd verkeerd. Laat Ajax nou eens op zoek gaan naar een tagliafico op rechts. Verdedigend sterk en aanvallend ook iets toevoegend. Veltman is verdedigend als rechtsback zelfs nog beter dan dest en mazzraoui samen.

14 mei 2020 om 12:24

Helemaal mee eens. Veltman centraal naast Blind was ook een prima keuze. Sterker nog Ajax stond dit seizoen meer dan 10 punten los en dat was in wedstrijden waarbij Veltman een onomstreden basisplaats had. Toen hij wegviel verloren ze plotseling punten. Veel mensen hebben een hekel aan hem maar als je het voetballend bekijkt (hij heeft ook dit seizoen van alle spelers het hoogste gemiddelde aantal punten gepakt)..... hij is van grotere waarde dan iedereen denkt. Zou hem snel een contractvoorstel doen.

14 mei 2020 om 12:25

Ajax moet gewoon wat geld uittrekken voor Svensson. Die behoudt het overzicht, rustig aan de bal, goede pass en voorzet, goed in de combinaties en laat ook verdedigend geen steken vallen. Fysiek ook nog eens dik in orde. Geen idee wat Az er voor wil hebben, maar ik denk dat ze die wel laten gaan voor een miljoentje of 10.

14 mei 2020 om 12:36

@NL Modric Wat denk je van een middenveld Klaassen, Szoboszlai en Gravenberch. Dan ga ik in ieder geval weer graag naar het stadion.

14 mei 2020 om 12:48

Klaassen en Gravenberch ga je ook niets mee klaarspelen,een renpaard en mooi weer voetballer samen op het middenveld

14 mei 2020 om 12:53

Mazzraoui is verdedigend i.d.d een drama alleen had die vorig jaar het geluk dat wanneer ze hem voorbij waren ze daarna tegen de Ligt op liepen.dest is in mijn ogen niet veel beter. zeker aanvallend niet. Ik denk dat een van beiden weg mag omdat ze meer vertrouwen hebben in Timber. Ik denk dat die te klein en voorlopig ook fysiek niet sterk genoeg is (dat laatste kan gezien zijn leeftijd nog komen natuurlijk) om internationaal als centrale verdediger te slagen, maar als rechtsback waar hij ook kan spelen is dat minder een probleem.

14 mei 2020 om 12:54

Gravenberch hebben we sowie en die heeft wel potentie (hoewel ook hij natuurlijk veel wedstrijden belabberd heeft gespeeld maar hij is jong). Klaassen voor Van de Beek. Dan hebben we een middenvelder die wel zichtbaar is, het spel kan bepalen, voorop gaat in de strijd en een leider is. En dan voegen we Szoboslai toe voor de extra klasse die de andere middenvelders missen (marin, Eiting, Ekkelenkamp, dit niveau kan echt niet bij Ajax). Die jongen kan creeren en heeft flair.

14 mei 2020 om 13:05

@xajacfa hoe kan je nou zeggen dat het goed stond terwijl Veltman tegen Chelsea, Valencia, Telstar, Willem II en FC Groningen onnodige tegengoals weg heeft gegeven? dat heeft niks met een hekel aan Veltman te maken maar dat is gewoon een nuchtere constatering want iedereen heeft dat kunnen zien. je moet daar gewoon wat beters hebben staan, tenzij je geen ambities hebt om in de CL te willen overwinteren. Veltman komt gewoon zwaar tekort voor dat niveau. ook tegen Lille werd hij aan alle kanten voorbij gelopen alleen had Ajax toen het geluk dat die spitsen van Lille alles over en naast schoten voor de goal. daarnaast passte hij ook nog zonder dat hij onder druk stond zo de bal in de voet van een Chelsea aanvaller die gelukkig voor Ajax die kans verprutste maar anders was dat weer een totaal onnodige tegengoal geweest. Schuurs wordt op zijn jonge leeftijd afgerekend op twee fouten maar de ervaren Veltman wat een sterkhouder hoort te zijn geeft voortdurend tegengoals weg alsof het kerstmis is en heeft het dan zogenaamd goed gedaan. ik kan mensen daarin echt niet volgen. misschien omdat hij al zo lang bij Ajax zit hebben mensen een soort sentiment voor hem ontwikkeld waardoor ze hem anders beoordelen als andere spelers want hij liep weer meerdere keren flink te blunderen afgelopen seizoen. in de CL heeft hij je zelfs 5 punten gekost met die totaal onnodige sliding tegen Chelsea en dat slaapmoment met die buitenspelval tegen Valencia. waren die 2 cruciale en totaal onnodige fouten niet gemaakt had Ajax gewoon overwinterd

14 mei 2020 om 13:11

Ik ben het in grote lijnen wel met Japie eens. Als het over Veltman gaat is de discussie altijd heel erg gepolariseerd waar hij er ofwel niks van kan ofwel extreem belangrijk is. Ik denk dat Japie het goed zegt, als je ambitie is om te overwinteren in de CL of uberhaupt structureel CL voetbal te spelen, dan komt Veltman tekort. Neemt niet weg dat Veltman een hele nuttige voetballer is met een werkelijkwaar fantastische mentaliteit.

14 mei 2020 om 13:11

@xajacfa Dat Ajax zo los stond was in de wedstrijden dat Ziyech niet geblesseerd was en dat Promes niet geblesseerd was. Veltman schutterde er elke wedstrijd gewoon op los hoor. Opvallend was vorig seizoen verder, maar voor mij niet verrassend, dat Ajax het beste voetbal speelde toen Donny van de Beek geblesseerd was, Promes op 10 ging spelen en er een fantastisch latino blok op het middenveld stond met Alvares en Martines. Toen Van de Beek terugkwam en om wat voor reden dan ook opeens weer basis moest spelen werd Ajax weer een enorme gatenkaas. Want die jongen verzaakte zoals gebruikelijk in al zn elementaire taken als middenvelder. Hij komt echt basiskwaliteiten tekort als middenvelder voor het niveau dat Ajax nastreeft of zou moeten nastreven.

14 mei 2020 om 13:12

En toch begonnen de slechte resultaten bij Ajax toen Veltman weg was dus denk dat hij toch belangerijker is dan men denkt. Ik zal als Ajax zijnde Dest en Mazraoui verkopen en is een goede rechtsback scouten vind Dest en Mazraoui beide te kort komen voor het niveau wat Ajax wil halen.

14 mei 2020 om 13:16

Tja hij heeft nog maar een contract voor 1 jaar. Dat zou het geluk van AZ kunnen zijn. Anders denk ik niet dat je hem voor dat bedrag zou kunnen halen. Maar wellicht is dat nu wel mogelijk.

14 mei 2020 om 13:23

@fcu_030 Dat is helemaal niet waar. Het ging slecht met Ajax toen Neres, Ziyech en Promes wegvielen. Niet toen Veltman geblesseerd raakte. Het ging opvallend beter met Ajax in de periode dat Donny niet speelde vanwege een blessure. Toen speelde Ajax echt de pannen van het dak en het beste voetbal van het jaar. Veel supporters en analisten wisten niet wat ze zagen en dachten toen dat dat Ajax misschien zelfs sterker was dan het team van het seizoen daarvoor. Ajax speelde toen echt fantastisch. Totdat meneer Donny Gebakken Lucht Van de Beek om een of andere mysterieuze reden weer terug moest in de basis. Dat was het begin van het einde en het belabberde spel van Ajax werd ingezet. Maar men wil dat om hele gekke redenen helaas niet zien. Tsja.

14 mei 2020 om 13:24

@ewoud in de Eredivisie kan hij idd wel mee en is het wel een bruikbare verdediger maar in de CL wordt er meer gevraagd van een verdediger en dan valt hij vaak door de mand. dan krijg ik straks weer een argument te horen van sommige Ajax supporters dat alle trainers hem opstellen en dat die er meer verstand van hebben en dat andere verdedigers in de top zogenaamd net zoveel fouten maken maar dan wil ik wel een paar namen horen van die verdedigers die zogenaamd net zoveel cruciale fouten hebben gemaakt als Veltman met de wedstrijden waarin die fouten zijn gemaakt erbij, want ik heb die niet gezien dus ik ben dan echt heel benieuwd naar wie dat precies zijn

14 mei 2020 om 13:38

Wil je CL niveau, dan moet je zeker de helft vervangen. Veltman is geen CL niveau, maar wel 1 van de stabiele factoren en daarmee beter dan Dest en Mazroui

14 mei 2020 om 13:43

@100 Meijer toch heeft Mazraoui in de succesvolle CL campagne vorig jaar veel meer aan Ajax toegevoegd met zijn goals en assists dan Veltman imo. ook heeft Mazraoui volgens mij toen geen goals weg gegeven en hield hij zich verdedigend gewoon staande. Dest vind ik moeilijker te beoordelen omdat die niet echt minuten heeft gemaakt in de CL of iig niet veel zover ik me kan herinneren

14 mei 2020 om 14:24

Op basis van statistieken en veldspel stond veldman een goed jaar geleden in een internationale lijst van beste spelers ter wereld rond plek 25. Daar zitten dus de ronaldo’s en Messi’s ook in. Als je de 25e speler ter wereld bent, dan kan je echt wel wat..

14 mei 2020 om 14:33

@iseldiroed maar waar was die lijst op gebaseerd dan? op welke statistieken werd die lijst samengesteld en werden de cruciale blunders ook in die statistieken meegenomen?

14 mei 2020 om 15:50

Dit is wel onzin hoor. Vind Mazroui een aardige kerel, maar buiten die goals stond hij positioneel wel heel vaak verkeerd. Mazraoui gaf wel goals weg bijvoorbeeld tegen Real Madrid de eerste wedstrijd. Verdedigend was t vaak billen knijpen in de Champions League met Mazraoui.

14 mei 2020 om 17:43

@kolbeinn_sigi ok, maar Veltman is verdedigend gezien op dat niveau nog een veel groter risico gebleken en in tegenstelling tot Mazraoui voegt die aanvallend en qua aanvallend rendement eigenlijk niks toe. dan zou mijn voorkeur toch uitgaan naar Mazraoui die veel meer voetbal in de ploeg brengt en af en toe ook in positieve zin beslissende dingen doet

15 mei 2020 om 00:30

Eens. Als je wil overwinteren moet je een hoger niveau dan Veltman nastreven. Om erbij te hebben niks mis mee, maar niet voor de basis. Ik pleit ervoor om Schuurs of Alvarez een reeks van 10 wedstrijden te geven. Ik ben er van overtuigd dat ze beide meer potentie hebben dan Veltman. Ik zie liever een 22 jarige Alvarez of een 20 jarige Schuurs fouten maken. Veltman speelt al jaren in Ajax 1 en kost Ajax al jaren onnodige tegengoals. Van een sterkhouder verwacht ik meer. On: Dest verkopen voor 20 miljoen klinkt niet verkeerd in deze tijden. Vooral omdat Mazraoui er nog is, Timber op de deur klopt en veltman ook rb kan spelen. Ik zie Timber nu liever als back dan als cv. Ivm onervarenheid en lengte.

14 mei 2020 om 13:09

Ik neem aan dat jij Jurriën Timber als back-up in gedachte hebt, die zie ik op dit moment eerder als CV blijven ondanks dat hij de 1.80 niet haalt. Zijn tweelingbroer Quinten zie ik dan weer wél graag als rechtsback minuten maken komend seizoen, heeft de benodigde dynamiek, die felheid, redelijk wat snelheid en technisch sterk. Voegt daarnaast meer toe aan de bal maar is puur defensief de mindere van de 2, Jurriën Timber zou positioneel wel direct een veiligere optie zijn en is een degelijke back zoals op EK u17 zichtbaar was. Maar zijn broer heeft een skillset in aanvallend opzicht die hem voor een aanvallende ploeg als Ajax een betere fit maakt. Wat mij betreft gaat Q Timber komend seizoen rechtsback spelen bij Jong Ajax en daar wisselwerking met Regeer en Hansen aan de rechterkant aangaan. Links met Salah-Eddine, Taylor en Ünüvar staat een mooi trio, dichter bij hoe het eerste wilt spelen gaan ze niet komen. Jong Ajax kan komend seizoen de basis leggen qua spelsysteem dat doorgetrokken naar Ajax 1 kan worden.

14 mei 2020 om 13:23

Bedoel inderdaad Jurriën Timber. Vond hem het hele seizoen in Jong Ajax al sterk spelen en heeft dit ook laten zien tegen Heerenveen. Heeft in mijn ogen ook genoeg aanvallende kwaliteiten om als back up te fungeren als rechtsback. Quinten Timber kan ik niet over oordelen. Vind hem tot nu toe niet Ajax 1 waardig op het middenveld of voorin, maar wellicht dat hij net als bijvoorbeeld Mazraoui kan verassen op rechtsback. Jong Ajax wordt inderdaad sowieso zeer interessant om naar te kijken volgend seizoen. Een middenveld met Taylor, Regeer en Giovanni, en aanval met Unuvar, Brobbey en Hansen is op papier smullen geblazen. Hopelijk krijgen ook o.a. Rensch en inderdaad Salah Edinne volgend seizoen de kans in Jong Ajax. Alleen nog afwachten wat er met jongens als Castillo, Jensen, Pierie, Ekkelenkamp etc. gaat gebeuren.

14 mei 2020 om 13:40

Salah-Eddine moet door naar Jong Ajax door leeftijd, de o19 gaat eruit en zal een o18 worden en hij is veel te goed om dispensatie voor aan te vragen. Zeker omdat er nog 3 linksbacks zitten in o17 en o18 zonder hem en nog Dirksen of Hillen die er vaker spelen. Rensch gaat met Regeer en Ünüvar uit de 2003 groep direct naar Jong Ajax door. Hoop dat Timber met vd Sloot de rechtsbackpositie bij Jong gaat invullen, Van Gelderen is uit contract gelopen dus geen idee of die blijft. JFC zijn verhuur is bijna afgelopen dus zal snel bekend zijn of optie tot koop is getriggered. Zou Jensen, Pierie en Ekkelenkamp verhuren, of minimaal 2 ervan. Middenveldopties gaan dan Regeer, Taylor, Giovanni/ünüvar (kunnen elkaar tijdens de wedstrijd afwisselen), Mendez, Llansana en Timber waar nodig. Verwacht dat Warmerdam of de Waal wel dispensatie gaat krijgen. Aanvallend loopt het niet over van de opties, misschien dat daarom Jensen kan blijven maar zie hem persoonlijk liever als middenvelder dan als buitenspeler.

14 mei 2020 om 14:10

Veltman is misschien geen absolute topverdediger en ajax moet opzoek naar een betere, maar hij is 10 klasses beter dan mazraoui. Dus laten we hem aub geen vaste back maken. Wat mij betreft moeten we hem tegen elk aannemelijk bod verkopen.

14 mei 2020 om 14:12

Mazraoui, Veltman en Timber is het ook net niet. Zeker in de Champions League kan je net zo goed meteen stoppen als Tagliafico en Ziyech er niet meer zijn.dit is het liefst wat ik zie met versterking graag op de back posities, middenveld en een spits.wissels: Kotarski, Neres, Gravenberch, Marin, Mazraoui, Antony, Magallan

Scherpen/
Veltman
Schuurs
Blind
Martinez
Van den Beek
Eiting
Labyad
Traore
Tadic
Promes
14 mei 2020 om 15:36

@wickedman dit elftal heeft zoveel net niet dat het eigenelijk meer helemaal niet gaat worden. Scherpen, Veltman, Schuurs, Eiting, Labyad zijn zeker net niet spelers waarvan er een paar zelfs helemaal niet spelers zijn. Over Traore heb ik mijn twijfels en Martinez begon goed, maar viel daarna, net als de rest van het team, wel ver terug.

14 mei 2020 om 22:44

Tjahhh onder het succesjaar van Ten Hag had je ook Mazraoui, Schone, Van den Beek, Dolberg en onder het jaar van Bosz Viergever, Kluivert, Younes, Dijks, Klaassen, El Ghazi, Gudelj, Bazoer, Traore, Tete, Westermann, Riedewald

15 mei 2020 om 17:27

Wat doet Vd Beek in dit rijtje?

15 mei 2020 om 17:35

Kan er niks van. Leuke schaduwspits a la Klaassen.

14 mei 2020 om 16:11

Idd, na 1 jaar voelt ie zich al te groot voor Ajax, snel laten vertrekken, zo onmisbaar is hij niet.

Mooi bedrag voor Dest, maar voor Dest en misschien ook Ajax is het beter dat hij nog even blijft. Dest zal nog flink groeien verwacht ik en dat heeft hij ook nodig om jij Bayern te slagen. Waar kun je beter groeien dan bij Ajax? Voor Ajax ook mooi als hij nog even blijft, want voetballen kan hij wel.

14 mei 2020 om 12:16

Voor Ajax is het helemaal niet beter. Aanvallend voegt Dest niks maar dan ook helemaal niks toe en verdedigend begint meneer ook de plank flink mis te slaan. Verkopen nu het nog kan

14 mei 2020 om 13:35

Hahah hij kan juist beiden maar dat zie jij niet omdat hij nog zo jong is. Op die leeftijd maak je elk seizoen grote stappen en als dest blijft zal hij je nog gaan verbazen. Als hij zo slecht is als jij zegt waarom is bayern dan geintresseerd?

14 mei 2020 om 13:05

Zijn vervanger staat in principe al klaar in de vorm van Timber. In tegenstelling tot Dest hebben ze die altijd als top talent gezien, niet voor niets ook aanvoerder geweest in een aantal jeugdelftallen altijd in jong Oranje selecties gezeten e.d. (de reden dat Dest bijvoorbeeld voor de US uitkomt is niet omdat hij daar altijd in de jeugd spleede, hij werd alleen nooit opgeroepen voor een van de Nederlandse jeugd teams en kreeg toen op zijn 17 een uitnodiging voor jong Usa). Ik denk dus dat Timber Dest zo wie zo wel uit de basis zou spelen. Dan kun je Dest beter nu verkopen op het moment dat hij nog basis speler is.

14 mei 2020 om 13:34

Alleen zijn Dest en Timber fundamenteel verschillende types. Dat is net alsof je Mazraoui met Tete gaat vergelijken. Timber als back is net als Veltman en Tete een meer defensief ingestelde back, hij is niet zo extreem beperkt als Tete aan de bal maar heel vergelijkbaar met Veltman. Dat is naar mijn mening een goede back, alleen voegt hij niets extra's toe aan het aanvalsspel, Mazraoui en Dest voegen dat juist wel. Zijn 2 spelers die enorm belangrijk zijn bij drukzetten na balverlies, halen een heel hoog percentage op de passes in laatste fase (dest zelfs het hoogste van alle u21 backs buiten top 5 competities, ook hoger dan Mazraoui, Wijndal etc) met een hele degelijke output in numbers voor een back van zijn leeftijd. Ook nog detail, Dest werd met 15 voor het eerst uitgenodigd voor de VS voor trainingsstage en maakte paar weken later kort na zijn 16e verjaardag zijn debuut. Als je solide Cv's en een goed middenveld hebt zijn aanvallende backs een absolute must, niet voor niets dat de beste backs van dit moment aanvallend klasse zijn of extreem goede passers Davies, Robertson, Taa, Kimmich (als hij back speelt) zijn naar mijn mening 4 van de beste back. Je hebt ook nog klasse backs wat simpelweg geweldige atleten zijn met enorm loopvermogen en snelheid als Walker, Mendy etc. Enkele van de beste backs laatste jaren voegde aanvallend zo extreem veel toe, dat maakt een goed team een geweldig team. Spelers als Alves en Marcelo bijvoorbeeld. Een defensieve back als aanvallende ploeg maakt je te voorspelbaar en makkelijker vast te zetten, je hebt sowieso minimaal één aanvallende back nodig.

14 mei 2020 om 14:34

Ik weet dat het totaal verschillende types zijn. Timber is meer een verdediger die ook centraal kan spelen. Maar uiteindelijk kan er maar 1 in de basis staan. En dan denk ik dat de het overzicht de verdedigende maar zeker ook de paasende kwaliteiten en het overzicht van Timber de doorslag gaan geven. Ik vind het aanvallende rendement van dest ook redelijk beperkt. Hij mist overzicht, ik vraag me bijvoorbeeld af hoe hij op dat hoge percentage paases komt, in mijn beleving vooral doordat daar ook heel veel paases in zitten naar Tadic over een meter niet omdat hij zulke geweldige voorzetten of balletjes tussendoor geeft in ieder geval. Hij begint elke wedstrijd wel aan een paar kansloze dribbels en ik vind juist dat hij in het druk zetten vaak te kort kwam of verkeerde keuzes maakte.

Zou stom zijn van Ajax om deze jongen nu al te verkopen. Met Dest rechts en Nico links heb je achterin een topbezetting op de flanken. Goed genoeg om CL te kunnen spelen. Maar het kan zomaar zijn dat Dest gepikeerd is door het voorval met Tadic en daardoor weg wil. daar mogen we onze aanvoerder dan voor "bedanken".

14 mei 2020 om 12:06

Als Dest om zoiets weg zou willen is hij niet geschikt voor topvoetbal. Lijkt me dan ook niet een reden voor hem om weg te willen.

14 mei 2020 om 12:07

@skede Ben ik met je eens maar toch zijn die jongens soms gevoeliger dan we denken. Ik hoop t niet.

14 mei 2020 om 12:27

Ik denk dat je “gevoeliger” beter kunt verwoorden als misplaatste trots. Niet per se in het geval van Dest, maar in zijn algemeenheid voor die generatie.

14 mei 2020 om 12:07

Nou als het zo'n slappe zak is om daardoor weg te gaan moet die maar snel opbokken. In de top hoef je niet altijd met fluwelen handschoentjes te werken. Hij ging daarna ook weer beter spelen dus hij zou Tadic eigenlijk moeten bedanken.

14 mei 2020 om 12:07

Als je vanwege zoiets weg wil bij een club, lijkt het me vanuit Ajax’ perspectief beter om sowieso afscheid te nemen. Lijkt me ook stug dat Dest vanwege dat incident wil vertrekken.

14 mei 2020 om 12:08

Als Ajax ruim dertig miljoen schade heeft door de crisis dan zijn transferinkomsten natuurlijk welkom. Bovendien ga je spelers die weg willen omdat ze elders veel meer kunnen verdienen nooit behouden, het lot van Nederlandse voetbalclubs.

14 mei 2020 om 12:26

Grappig hoe dramatisch iedereen doet over dat voorval met Tadic. Hebben mensen toevallig de laatste afleveringen van die Chicago Bulls docu gezien? Jordan slaat Steve Kerr vol op zijn oog en daarna worden ze juist betere vrienden. In topsport pak je elkaar hard aan, soms te hard. Zeker omdat topsporters vaak extreem competatief zijn. Maar topsporters hebben meestal ook wel het karakter om daar mee om te gaan. Ik geloof nooit dat Dest weg wil omdat hij een keer een grote mond van Tadic heeft gehad, ik denk dat het voor hem gewoon een fantastische stap is om naar Bayern Munchen te gaan.

14 mei 2020 om 12:37

Ewoud, het is de jeugd van tegenwoordig. Hebben een grote mond, maar wanneer ze op hun plek worden gezet zijn ze gepikeerd. Rubbertje tegeltjes generatie. Feedback is uit den boze. Vroeger was een draai om de oren heel normaal, werd de fout eerst bij jezelf gezocht en bedankte je de ouderen als je feedback kreeg.

14 mei 2020 om 14:05

@ewoud, Ja hahaha maar ik denk dat gemiddelde voetbalcoach al na een week een flinke zenuwinzinking zou krijgen van dat team, overspannen wegrent en een jaar eruit thuis zit met een burnout. Bizarre tegenstellingen wbt topsport in die docu. Pippen die zijn operatie uitstelt because I didn't want to fuck up my summer. Dennis 'i need a vacation' Rodman die persoonlijk moest worden opgehaald omdat hij veels te laat was.

14 mei 2020 om 13:11

Ik vond Dest eigenlijk de zwakste schakel het afgelopen seizoen. Speelde alleen bij gebrek aan beter. Is natuurlijk nog jong dus misschien komt dat nog. Ik denk alleen dat er in de jeud betere spelers lopen. Dan kun je hem beter verkopen nu hij nog basis speler is.

14 mei 2020 om 13:13

Jammer dat Robben niet meer bij Bayern speelt deze tijd, als Dest daar zou komen met zo’n mentaliteit dan zou hij elke training de volle laag krijgen. Nee dan moet je lekker bij een middenmoter in de Eredivisie gaan voetballen dan mag je af en toe slapen.

Ik denk dat Dest het bij Ajax nog lastig genoeg heeft om zijn basisplaats te behouden mocht hij blijven. Dest was voor de crisis al geen 20 miljoen waard en dat is nu alleen maar minder geworden. Ik snap überhaupt niet dat Bayern geïnteresseerd in hem is.

14 mei 2020 om 12:08

Dan gaat hij dus nergens heen Ajax gaat echt geen genoegen nemen met minder dan 25 lijkt me.

Als gevolg van de Coronacrisis ziet ook de transferwereld er in een paar maanden tijd volledig anders uit. En dat werd tijd. Ik schat zelf in dat Ajax zijn handen dicht mag knijpen om voor Serginio Dest een transferbedrag van maximaal 10 miljoen Euro te ontvangen. Dat is, gelukkig maar vind ik, de nieuwe realiteit in de voetbalwereld. .

14 mei 2020 om 12:23

Dat was voor de crisis ook al een mooi bedrag geweest.

14 mei 2020 om 12:30

Voor 10 miljoen mogen ze terug komen als hij aflopend contract heeft, dat gaat natuurlijk nooit geaccepteerd worden. Hij vertegenwoordigd veel meer waarde dan 10 miljoen, het is een 19 jarige Amerikaanse aanvallend ingestelde back die CL wedstrijden achter zijn naam heeft waarin hij in de analyses als éã©n van de belangrijkste krachten tegen Valencia uit en de 2 potjes tegen Lille kwam door met zijn snelheid enorm veel gaten dicht te lopen defensief. Tel erbij op dat hij nog 2 jaar vast ligt, meerdere clubs interesse hebben, international is en statistisch bovengemiddeld scoort voor backs onder de 23 en je hebt een speler die je niet voor onder de 10 gaat ophalen. Edit: voor de mensen met VI pro: zoek maar eens op: waarom-de-club-met-s-werelds-beste-rechtsback-serg... of hoe-sergino-dest-het-antwoord-blijkt-op-de-counter... Voor de mensen zonder VI pro die iets meer inzicht in de stats willen: via Twitter: htt ps://twitter. com/martonballa1/status/1245767750238253057 (zonder spaties) of htt ps://twitter. com/taistofcb/status/1218552010125053953

14 mei 2020 om 12:41

@wolterx hehe dit is nou eens een analyse waar ik warm van word. En zo is het precies. Hoeveel jonge rechtsbacks zijn er in Europa van dit niveau met dit soort kwaliteiten? Snel, fel, wendbaar, technisch goed, aanvallend goed, verdedigend prima (kan positioneel nog beter maar dat heeft vooral met ervaring te maken). Heel weinig. En met een beetje geduld en het spelen van veel wedstrijden bij Ajax en in Team USA wordt het een betere rechtsback dan Carvajal. Daar ben ik van overtuigd.

14 mei 2020 om 13:20

@ Wolter, jij weet als geen ander welke spelers er uit de jeugd - Jong komen. Ik denk zelf dat ze Timber doorschuiven en dat die verdedigend beter is en meer overzicht heeft. Aanvallend heeft Dest misschien meer dreiging alleen kwam er zelden iets goeds uit. Als je mij nu vraagt wie wordt er volgend jaar rechtsback, Dest, Mazraoui of Timber denk ik die laatste.

14 mei 2020 om 13:43

@london, Ik denk dat J. Timber de meest veilige optie is, alleen zie ik bij een aanvallende ploeg liever een aanvallende back die dingen laat gebeuren. Mazraoui en Dest zijn allebei handig onder druk, kunnen zich ook onder druk uitspelen en zorgen voor meer ruimte voor de rechtsbuiten. Voor een meer gebalanceerde ploeg zou ik Timber zeker als optie zien. Alleen is Ajax te aanvallend daarvoor in essentie en om dat te laten werken heb je een back nodig die op helft van tegenstander druk kan zetten en met zijn snelheid gaten achterin dicht kan lopen.

14 mei 2020 om 13:21

Als bovenstaande tekst klopt dat Bayern 20 miljoen heeft geboden en nu verder wil onderhandelen gaat Marc vast niet zeggen doe maar de helft.

14 mei 2020 om 14:20

Palko: Aannames doe je, nergens op gestoeld. Ajax knijpt helemaal niet de handen dicht voor een transferbedrag van maximaal 10 miljoen. Als je voor een basisspeler van dit Ajax met 10miljoen aankomt bij een doorlopend contract, dan denk ik dat Overmars uberhaupt nooit meer met je om tafel wil. Ik weet dat je hoopt dat Ajax zn spelers voor een appel en een ei laat gaan, maar dat is nergens op gestoeld. Ajax is nog steeds een van de gezondste clubs van Europa en waarom zou het zomaar een talent die zeer bruikbaar is voor niets laten gaan?

Kan zo in t rijtje van der wiel, van Rhijn en te. Amper een seizoen in de basis is een garantie voor mislukking. Waarom niet zoals tagliafigo, paar jaartjes in t eerste en dan gaan.

14 mei 2020 om 12:24

Want die namen stonden maar 1 seizoen in de basis? Van der Wiel kwam tot 190 wedstrijden voor Ajax 1. Bijna dubbel van Tagliafico met 99... van Rhijn tot 163 wedstrijden, ook stuk meer dus. Tete is enige van die 3 die minder wedstrijden dan Tagliafico heeft (vanuit gaande dat "te" Tete moest zijn).

14 mei 2020 om 13:28

Van der wiel hoort niet in dat rijtje. deed het bij Ajax prima. Is ook niet mislukt bij Psg (daar als basis speler 4 keer kampioen geworden). toch bijna 50 interlands gespeeld alleen vond hij zijn leven als zakenman leuker dan als voetballer waardoor er redlijk vroegtijdig een einde kwam aan zijn carriere.

Ik vind talent Dest erg overated. Ik denk dat ze bij Ajax de laatste weken ook een paar wedstrijdjes hebben teruggekeken en tot de conclussie zijn gekomen dat Dest verkopen een prima oplossing is.

Als Dest weg gaat ben ik wel benieuwd wat Ajax gaat doen. Het intern opvangen , of een aankoop doen. Ze hebben natuurlijk redelijk wat opties voor de RB , maar zijn ze tevrede met die opties ?

14 mei 2020 om 16:56

Veel slechter als Dest zal het toch nooit kunnen. Heb nog nooit een speler in een seizoen zovaak spelers uit zijn rug laten lopen. En aanvallend stelt het ook allemaal niks voor.

14 mei 2020 om 22:05

Dat die koekenbakkers van Bayern en dan nog 20 miljoen voor willen betalen , die hebben er echt geen verstand van die Duitsers .....

Als je hier 25 voor kan krijgen ,lekker doen. zo geweldig vind ik dest niet.kan je van dat geld is een echt RB halen.

20 miljoen haha, word grootste miskoop ooit. Is net zo goed als de vorige backs van Ajax aan de rechterkant. Bij Ajax bewierookt en daarna word het nooit meer wat. Wel super van Ajax als ze voor zo een matige back zoveel geld kunnen krijgen.

Volgens mij kan je hem prima van de hand doen voor 20 miljoen. Ik denk dat het zelfs fors betaald is en Ajax in z'n handen mag knijpen. Ajax kan zijn vertrek prima opvangen, je hebt Veltman nog, Mazraoui die ook op die positie uit de voeten kan en dan heb je nog Timber. Dest is natuurlijk wel een heel ander type speler dan Veltman, hij is aanvallend sterker, maar Veltman staat verdedigend meer z'n mannetje. Het zijn dan ook verdedigers, dus lijkt mij dat je beter moet kunnen verdedigen dan aanvallen.

Verkopen voor 20 mln joh!! Vond hem dit seizoen al vrij matig. Leuke sierlijke dribbelaar, maar dat is het ook.

20 is te weinig voor Ajax.. 50 voor semedo is teveel voor Bayern.. Mooi 30 mil accepteren met wat clausules extra.. Lekker Mazraoui erin en klaar... Eventueel kijken naar Tête of anders Zeefuik zodat alle posities dubbel bezet blijven ..

Ik zelf persoonlijk zie dit niet als een aderlating. Vond hem erg wisselvallig, maar oke, dat hoort dan bij de leeftijd, echter vind ik Dest verdedigend behoorlijk tekortkomen als hij tegen goede buitenspelers komt te staan. Robin Gosens van Atalanta zou ik een prima opvolger vinden, in mijn ogen completer en heb deze jongen goede wedstrijden in de CL zien spelen en heeft zich ook in de sterke Serie A goed staande weten te houden. Zit wel een prijskaartje aan vast.. denk minimaal hetzelfde bedrag als Dest. Tete wat mij betreft optie B, verdedigend ijzersterk en een jongen van de club en de stad.. speelt altijd met z'n hart

14 mei 2020 om 15:04

Gosens is een linksback...daar zou ik geen miljoenen voor inzetten om hem op rechtsback te zetten.maar ik zou inderdaad een lijstje maken metmazraoui en Timber interntete en Zeefuik extern

14 mei 2020 om 15:36

Kan het zijn dat hij wel rechtsbenig is 🙄 anders heb ik me totaal vergist ja haha.. ben dan ook geen voorstander van linksbenige rechtsbacks 😄 dan maar Hateboer

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2511
L. TraoréAanvaller92
I. El MaachKeeper00
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper240
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

USA
1 fan
19 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Jong Ajax 1 0 0 0
2019/2020 Ajax 20 0 1 0
2018/2019 Ajax U19 8 2 1 0
2018/2019 Jong Ajax 17 1 0 1
2017/2018 Ajax U19 8 0 1 0

In de wandelgangen

Donderdag 4 juni
Napoli heeft een poging van Real Madrid om Fabian Ruíz in te lijven afgeslagen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren