Derksen: ‘Als Narsingh en dat Engelse jongetje zes ton verdienen, wil hij meer’

Donderdag, 14 mei 2020 om

Bryan Linssen vervolgt zijn carrière niet bij Feyenoord. De 29-jarige aanvaller is bij Vitesse in het bezit van een aflopend contract en de Rotterdammers wilden hem transfervrij binnenhalen, maar beide partijen wisten niet tot een overeenstemming te komen. Johan Derksen zegt in gesprek met Veronica Inside wel te begrijpen dat Feyenoord en Linssen niet tot een akkoord zijn gekomen.

“Daar gaat het gewoon om. Dat begrijp ik ook wel”, begint Derksen als wordt gesteld dat Linssen zijn zinnen had gezet op een voor Feyenoord te fors salaris. “Linssen is 29 en wil nog een keer een klapper maken. Zijn contract loopt af, dus hij is transfervrij en wil een goed salaris. Als Luciano Narsingh en dat Engelse jongetje (Liam Kelly, momenteel verhuurd aan Oxford United, red.) zes ton verdienen, wil hij meer.”

“Hij was de nieuwe vleugelaanvaller die Feyenoord van de problemen op de linkerkant moet verlossen. Daarnaast, omdat hij transfervrij is, zal hij flink wat handgeld eisen, omdat ze geen transfersom voor hem hoeven te betalen”, benadrukt de analist. “Maar dat was onder de oude omstandigheden niet zo absurd, maar nu is dat het wel. Frank Arnesen (technisch directeur van Feyenoord, red.) heeft dat budget niet meer, hij kan dat soort salarissen niet meer betalen.”

“Dan gaat Linssen maar lekker in China spelen, als hij daar gelukkiger is. Hij wordt daar natuurlijk niet gelukkiger, maar hij zal daar meer geld verdienen. Hij moet zich realiseren dat het niet meer mogelijk is. Niet bij Feyenoord, maar bij geen enkele club”, besluit Derksen. Er is vanuit het buitenland nog de nodige belangstelling voor Linssen. ELF Voetbal weet te melden dat Al-Nasr SC uit de Verenigde Arabische Emiraten bijvoorbeeld graag met Linssen om de tafel wil.

Maduro blij dat Advocaat bij Feyenoord blijft: 'Hij onderschat zichzelf soms'
Meer video's

Poll

Was Bryan Linssen een versterking geweest voor Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Ik zie hem nog graag naar Eindhoven komen om als backup te fungeren achter de talenten Gakpo en Ihatarren, als zij even in een dip zitten dan kan je altijd terugvallen op Linssen. Een jongen met een (zo lijkt) geweldige persoonlijkheid, een leiderstype en gewoon iemand die garant staat voor goals in de eredivisie. Geen speler die PSV naar een ander niveau gaat trekken maar transfervrij een hele goede selectievuller.

14 mei 2020 om 11:28

Aan Linssen moet PSV geen miljoenen (salaris + tekengeld) aan uitgeven. Met Mauro, Doan, Bruma Madueke, Ihatarren, Gakpo en Malen hebben ze al genoeg opties op de vleugels. Dan zie ik liever dat ze de jeugd de kans geven en dat ze het geld besteden aan de verdediging of het middenveld.

14 mei 2020 om 11:42

Niemand in dat rijtje staat garant voor doelpunten (malen maar het is de vraag hoe hij terugkomt van deze zware blessure en het is eigenlijk gewoon een spits). Linssen laat al 3 seizoenen achter elkaar zien dat hij voor doelpunten kan zorgen en daar ontbrak het juist aan bij Psv. Het was zelfs zo erg dat Dumfries de speler was met de meeste goals in de basiself de laatste wedstrijden. Doan en Bruma zijn naar mijn mening gewogen en veel te licht bevonden dus daar moet afscheid van genomen worden en het is maar de vraag hoe consequent de talenten (gakpo, Madueke, Ihattaren en Mauro) kunnen presteren volgend jaar. Ik snap dat andere posities prioriteit hebben (linksback en een middenvelder (van Ginkel)) echter zou het helemaal geen domme zet zijn om te informeren naar Linssen.

14 mei 2020 om 11:55

Als we Malen en Ihattaren en even weglaten, want de ene speelt in de spits en de ander op rechts, dan kan je toch stellen dat het huilen met de pet op is met de rest? Mauro, Doan (speelt ook op rechts), Bruma en Gakpo, dat is niet veel. Gakpo zou nog kunnen in de toekomst, maar daar ben ik ook niet heel erg onderste boven van. Madueke vind ik trouwens wel een talent, al ken ik die niet goed genoeg om te beoordelen of hij volgend jaar al echt van waarde kan zijn voor PSV 1.

14 mei 2020 om 12:01

Het was ook niet echt de bedoeling om Gakpo al basisspeler te maken dit seizoen, maar door blessures heeft hij zich in de basis gewerkt en hij legt gewoon vrij goede statistieken af.

14 mei 2020 om 12:02

Ik ben zelf ook niet bepaald enthousiast over Doan en Bruma, maar zie andere clubs ze nu ook niet overnemen dus PSV zal het met hun moeten doen. Bruma vindt ik trouwens wel echt een speler die goed past bij de speelwijze van Schmidt met zijn snelheid en het spelen met pressing. Zou daarom best kunnen dat hij volgend seizoen gaat leveren. De overige talenten voorin zijn ook weer een jaartje rijper en die zullen zich ook onder de nieuwe trainer willen bewijzen.

14 mei 2020 om 12:45

Azalkmaar: ik ben het wel enigszins met je eens dat Gakpo eigenlijk (nog) niet klaar is voor PSV 1, het is voor nu een goede oplossing maar ik denk niet dat hij hetzelfde kan brengen als Depay en Bergwijn. Ik denk dat het op zich wel een goede oplossing zou zijn om Malen linksbuiten te zetten, Romero (die het goed doet in Argentinië) of Lammers in de spits en dan nog een rechtsbuiten (ihattaren kan, bruma, doan, gakpo, mauro of madueke)

14 mei 2020 om 11:43

Wat een diskwalificatie van de voetballer Linssen. Hij mag als backup gaan dienen om het laatste kwartier de wedstrijd nog wat energie te geven. Ik gun onze aanvoerder een mooi avontuur in het buitenland en gezien zijn transfervrije status een mooie financiële honorering. Ik hoop dat hij voor een mooie club in de Bundesliga kiest ! FC Köln of Eintracht Frankfurt zou heel mooi zijn !

14 mei 2020 om 12:07

Als hij bij Feyenoord al de 12de man zal zijn wat moet zon gozer dan bij Frankfurt?

14 mei 2020 om 12:07

Linssen is te groot voor het servet, te klein voor het tafellaken. Bij Feyenoord had hij prima gepast, maar zoals je zegt: als basisspeler bij PSV heeft hij teveel concurrentie. En ik vind helemaal niet dat we 'selectievullers' nodig hebben bij Psv. Daar hebben we er juist teveel van. En dat hij transfervrij is, zegt me weinig, want Schwaab en Afellay waren dat ook en voegden weinig tot niets toe. Liever zie ik dat PSV een paar directe versterkingen voor de basis haalt. Wanneer Zoet vertrekt zou, met Derrick Lucassen als ruilmiddel binnen de deal, de komst van Van Combrugge mogelijk kunnen maken. Wanneer AC Milan doorzet om Dumfries op te pikken en Rodriguez de omgekeerde weg bewandelt, kun je je concentreren op de komst van een nieuwe rechtsback. Trek je dan nog een extra centrumverdediger aan, dan ben je verder klaar. Genoeg talent in huis om daar een gebalanceerd geheel mee te vormen.

Combrugge
Zeefuik
Lyanco
Obispo
Rodriguez
Thomas
Mauro
Ihattaren
Malen
Gakpo
Romero
14 mei 2020 om 13:32

Redelijke opstellling. Een middenveld met Thomas, Mauro en Malen is imo echter veel te aanvallend. Malen vind ik sowieso geen 10, die moet lekker ergens voorin gebruiken maken van zijn snelheid. Van Ginkel lijkt mij een fantastische optie voor het middenveld. Echte leider met veel ervaring die denk ik voor een goed bedrag is op te pikken bij Chelsea. Als laatste natuurlijk Viergever i.p.v. Obispo. Viergever is voor PSV echt een prima verdediger links centraal, en Obispo heeft nog niet laten zien dat hij in de basis thuis hoort.

14 mei 2020 om 16:54

Snap wat je bedoelt, maar persoonlijk vind ik dat PSV veel te behoudend heeft gedacht de laatste jaren. Het beknibbelt op de verdediging, verstevigt die vervolgens met twee brekers ervoor en gokt dan op de snelheid van spelers als Lozano, Bruma en Malen. Naar mijn idee moet de club, zeker als je afhankelijk bent van met name de kapitaalvorming waar de vele aanvallers in je selectie voor moeten zorgen, die filosofie omdraaien. Sterke verdediging, twee technisch vermogende controleurs ervoor en daarvoor vier aanvallende spelers die voorin het verschil gaan maken. Naar mijn idee zijn Thomas en Mauro de ideale vervangers voor de nieuwe rol op de posities van Hendrix en Rosario. Spelmakers van origiine, maar met veel loop- en doorzettingsvermogen én bovendien een verbetenheid om ook bij balverlies in een controlerol te kunnen optreden. En wat betreft Obispo: die jongen boogt dit seizoen op betere statistieken dan Baumgartl én Viergever. Het is dan makkelijk te roepen dat hij bij PSV nog niets heeft laten zien - hoeveel kans heeft hij daarvoor werkelijk gekregen - maar of hetgeen een middelmatige verdediger als Viergever heeft laten zien nu het uitgangspunt is. PSV is toe aan wat nieuw elan, wat durf, een frisse wind. Haal een brandkast van een verdediger als Lyanco en zet Obispo ernaast om zich daaraan op te trekken. In het verleden zagen we dat zoiets een goede combi is bij Nikiforov en Hofland en Alex en Bouma.

Ik vind Linssen een goede 12 man voor de top, veel gif en goede basiskwaliteit, maar niet de speler die de top verder opweg helpt. Maar ja, dat zeiden we jaren geleden ook van Schone (leuk voor de bank), we hebben gezien waar dat toe leidde.

14 mei 2020 om 11:44

Schone kwam op veel jongere leeftijd naar Ajax. Linssen zit op zijn 29e wel aan zijn plafond

Hopelijk kan Arnesen het allemaal weer recht krijgen qua salarissen. Qua voetbal leek het een perfecte match. Feyenoord een back up nodig voor Sinisterra, Linssen die ieder geval wel de kans zou krijgen aangezien Sinisterra nog een tijdje geblesseerd is. Qua salaris helaas wel een verschil. Voor Linssen de tijd voor een mooi salaris en Feyenoord wil de verhoudingen niet nog meer scheef laten lopen door een back up weer bij de grootverdieners neer te zetten.

Ik hoop dat het alsnog rond komt!! Hopen dat Linssen geen goede aanbiedingen krijgt, denk het was toch niet zo slecht, Feyenoord er nog een klein beetje bovenop doet en Kelly en Narsingh probeert te lozen🙏🙏🙏 dan heb je een prima aanval staan voor komend seizoen, Linssen Berghuis Sinisterra Jorgenson Bozenik Summerville ..

14 mei 2020 om 13:20

Ik denk dat Linssen snel moet zijn met het tekenen van een lucratief contract in China of Arabië want ik verwacht dat ze straks een hele lading spelers met een grotere naam nagenoeg gratis kunnen ophalen uit Spanje, Frankrijk en Italië. De problemen worden daar straks zo groot dat vele grootverdieners gratis mogen vertrekken om maar van het veel te riante salaris verlost te zijn.

14 mei 2020 om 15:17

Van mij hoeft Linssen niet zo nodig. Is oud, geen restwaarde. Ik zie liever doorstroom van talent op de back-up posities. Dat is je kapitaal. We hebben met Azarkan en Bannis aardige talenten in de aanval. Daarachter eventueel nog tioté. Verder lekker verder gaan met scouten van buitenlands talent.

Narsignh 6 ton, voor een beperkte draver die veelal op de bank zit. Dat is 3x het salaris van de Minister President die de corona crisis het hoofd moet bieden. De overheid zou hier toch eigenlijk geen steun aan moeten bieden tot het salaris van dergelijke spelers terug gaat binnen de Balkenende norm.

14 mei 2020 om 11:54

Vraag en aanbod heet dat. Wat ik wel vind is dat Linssen zich moet beseffen dat de markt niet stabiel is met deze crisis. En die president mag zich dan wel schamen als hij tests weigert uit Duitsland.

14 mei 2020 om 12:01

Hoe is vraag en aanbod van toepassing op de minister president dan? De vraag naar de minister president is momenteel erg hoog, het aanbod erg laag, dus zou ie erg veel moeten verdienen. Raar om er zon economisch model bij te halen, want dat heeft er amper mee te maken.

14 mei 2020 om 12:14

Vraag en aanbod gaat ook niet echt op. Er is maar plek voor een bepaald aantal profvoetballers op de wereld. Dat worden er niet significant meer of minder. Dus de vraag is stabiel. En er zijn steeds meer voetballers beschikbaar die die plekken in zouden kunnen nemen. Toch neemt de prijs per voetballer toe. Volgens mij is het eerder dat de voetballerij doorgeslagen is en bang is om een speler mis te lopen. Terwijl je voor 3 ton ook een speler kunt halen die net zo goed of slecht is als Narsingh. In ieder geval zou de overheid dit niet moeten subsidieren.

14 mei 2020 om 14:50

@wanny de salarissen in het voetbal zijn mij ook een doorn (Zeg gerust een balk) in het oog. Het is gewoon ongelofelijk dat dergelijke bedragen door een sector betaald worden terwijl diezelfde sector vervolgens wel aan alle kanten hun handje gaat ophouden. En dan valt het in Nederland relatief gezien zelfs mee.

14 mei 2020 om 19:02

Dit is echt het domste wat ik in tijden heb gelezen. Ban het voetbal uit je leven, en overtuig de rest van de wereld om dat ook te doen. Je zult zien dat Narsingh dan op den duur vakkenvuller bij de Albert Heijn gaat worden en ook een mager salarisje zal gaan verdienen. Ik daag je uit! En als je t groter wilt aanpakken kun je ook de wereld overtuigen om geen gas en olie te gebruiken, dan pak je niet alleen de voetballers aan Maar ook de mensen die die voetballers betalen. Ik heb alle vertrouwen in je, je reactie bewijst mij dat je een uiterst intellectueel persoon bent.

Ik vind het beter dat het is afgeketst. Dit soort aankopen van niet exceptionele voetballers uit de subtop en middenmoot van de Eredivisie is bij ons zelden een succes gebleken

14 mei 2020 om 11:59

Aan de ene kant heb je gelijk en aan de andere kant momenteel niet. We zijn niet in de gelegenheid dit jaar om buitenlandse aankopen te doen die de nodige miljoenen kosten. Op die voet zou Linssen dus een versterking zijn geweest. Maar de kanttekening die ik erbij plaats is dat hij teveel wou verdienen bij Feyenoord en dat die bedragen voor vele scheve verhoudingen zouden gaan zorgen in de groep. (dat ze die Kelly 6 ton 'geve' is lachwekkend. Narsing verdient veel meer en ook dat is ridicuul)

14 mei 2020 om 12:45

Een dat de salarissen voor Kelly en Narsing ridicuul zijn, maar omdat je dat ooit betaald hebt, moet dat niet opeens de norm zijn

14 mei 2020 om 12:46

@fr_jc die salarissen slaan idd ook nergens op. verder zie ik liever alleen nog kwaliteit ipv kwantiteit komen, dat scheelt je op langere termijn een hoop geld waardoor je wel echte versterkingen kan halen en stappen kan maken. laat nu dan Haps nog maar even linksbuiten staan met Summerville als back up totdat Sinisterra weer fit is. het is ook weer niet zo dat Linssen Feyenoord naar een hoger niveau zou gaan tillen. Kelly en Narsingh waren ook "transfervrij" maar met tekengeld en salaris zie je dat uiteindelijk toch miljoenen aan zulke spelers kwijt bent en dat zou ook gelden voor Linssen

14 mei 2020 om 13:15

Nj; De norm is dat salarissen tegenwoordig hoog zijn. Als je het lijstje van spelers langs loopt verdient het merendeel een half miljoen+. dus het is dan wel opeens de door jou genoemde norm. Ik heb mij vorig jaar uit een goede bron bij de club laten vertellen dat een Narsing (ook Fer) een miljoen tekengeld heeft ontvangen en dat hij +/- idem p.j verdient (met wedstrijd en inval premies), absurd...

14 mei 2020 om 13:19

Japie; Of dat Linssen dat wel of niet zou doen is toekomst voorspellen, dat kun je niet weten, dat leg ik naast me neer om de simpele reden dat hij voor Vitesse een aardige speler is met goed rendement... Ben het verder wel met je eens, zo schreef ik het al eerder deze week naar je over Linssen en dat we gewoon onze eigen jeugd in moeten zetten ipv een miljoenen verslindende transfer halen als Linssen.

14 mei 2020 om 13:33

@fr_jc ik hoop daar ook op. De Vrij, Bmi, Clasie, Boeitus, Vilhena, Kongolo, Karsdorp etc. maakten ook nog wel eens foutjes toen ze pas debuteerden maar omdat er geen geld was kregen ze het vertrouwen en werden het hele belangrijke krachten voor Feyenoord en zelfs internationals en daardoor hebben we ook wat geld kunnen binnen halen. nu er weer geld is krijgt de jeugd nog wel een kans maar minder als voorheen. dat snap ik wel als er spelers bij komen die echt van een hoog niveau zijn maar Linssen valt imo niet in die categorie en dan zie ik liever een jeugdspeler of iemand die we al in de selectie hebben tijdelijk de plek van Sinisterra innemen

Vanuit Feyenoord gezien logisch dat ze Bryan Linssen geen topsalaris geven , 29 jaar en nooit in top gespeeld , ik denk niet dat hij Feyenoord beter had gemaakt al was hij best een leuke spelers voor in de breedte zeg maar , ik zie liever dat Feyenoord geld stopt in of ; ervaren speler met wat meer ervaring op hoger nivo of jonge spelers met evt restwaarde . En Linssen ? Die moet gewoon naar Duitsland in 2 Bundesliga een mooi contract zien te krijgen bij een mooie club

Goed dat het niet doorgaat hij wil niet bij feijenoord spelen. Wel als hij er flink voor betaald word. Kies dan voor een talent die zich wel in de kijker wil spelen .

In Nederland zullen nieuwe contracten lager worden. Het is niet meer te vergelijken met vorig jaar. Vele inkomsten vallen voorlopig weg .

Tja Linssen wordt bij Feyenoord binnengehaald als breedte versterking en ik ben zeer blij dat wij vast hebben gehouden aan een niet al te extreem hoog salaris. Was hij de opgevolger geweest van Sini dan was de situatie anders geweest. Er zit een nieuwe leiding die een nieuwe koers wilt varen en dan kun je continue beginnen over salaris van Narsing, Kelly maar dat was toen. De situatie vanwege Corona is veranderd en inkomsten lopen terug, je spelers zijn minder waard en nieuwe salarissen worden mede hierdoor lager ingeschaald. Dus Linssen, take it or leave it!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. ToureAanvaller
S. BerghuisAanvaller2415
L. FerMiddenvelder232
O. KökçüMiddenvelder222
J. ToornstraMiddenvelder215
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

27 fans
Aanvaller, 29 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 4 juni
Napoli heeft een poging van Real Madrid om Fabian Ruíz in te lijven afgeslagen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren