Derksen weerlegt uitspraak van Driessen: ‘Dat moet Blind zich realiseren'

Donderdag, 14 mei 2020 om

Valentijn Driessen vroeg zich afgelopen week af waarom Daley Blind ‘zomaar een miljoen euro’ aan salaris zou moeten inleveren. De chef voetbal van De Telegraaf pleitte voor ‘individuele afspraken’ om tot bezuinigingen te komen. Johan Derksen is het niet met Driessen eens en zegt in gesprek met Veronica Inside ‘geen medelijden’ te hebben met de dertigjarige centrumverdediger van Ajax, die maandag verklaarde dat de spelers van de Amsterdammers ‘solidair’ waren en het ‘vanzelfsprekend’ vonden om een bijdrage te leveren.

“Daar ben ik het niet helemaal mee eens”, zo reageert Derksen op de uitspraken van Driessen. “Kijk, door corona is alles veranderd in dit land. Niet alleen in dit land, maar in de hele wereld. De bomen groeien niet meer tot in de hemel. Clubs zullen met andere budgetten moeten werken, want het is nogal wat dat ze niet voetballen en straks zonder publiek moeten spelen. Blind moet zich realiseren dat Ajax wat makkelijker de salarissen kan uitbetalen als er wekelijks vijftigduizend mensen een kaartje kopen dan wanneer er niemand zit.”

Driessen verbaasd: ‘Waarom moet hij een miljoen inleveren bij Ajax?'

Lees artikel

“Al die overbetaalde miljonairs zullen ook wat moeten inleveren. Je kan dat hard spelen, al kan je het volgens mij niet verplichten. Je doet een moreel beroep op mensen, dat ze daar enig begrip voor hebben”, gaat de analist verder. Derksen ziet elders in het Nederlandse voetbal grotere problemen. “Ik heb helemaal geen medelijden met Daley Blind, ik heb medelijden met de spelers van TOP Oss, Telstar en dat soort clubs in de Keuken Kampioen Divisie. Dat zijn mensen die bruto dertigduizend euro verdienen en daarmee hun hypotheek moeten betalen en hun gezin moeten runnen. Ik vind het onverantwoordelijk om die mensen nog te korten.”

Derksen vreest dat de situatie in de Keuken Kampioen Divisie nu al slechter is dan men doet voorkomen. “Ik denk dat ze allemaal met hun rug tegen de muur staan. Dit kan weleens een slachtveld worden, want de Keuken Kampioen Divisie heeft helemaal geen vet op de botten. Ik denk dat heel veel clubs omvallen en ik sluit niet uit dat de hele Eerste Divisie een soort onafhankelijke afdeling wordt. Ze hebben nu al het aantal verplichte contractspelers teruggeschroefd van zestien naar veertien. Ik zie het nog gebeuren dat je straks als Keuken Kampioen Divisie-club nog maar vijf spelers onder contract hoeft te hebben. De rest voetbalt dan voor een kilometervergoeding of dinerbonnen, zoals ook in de Tweede- en Derde Divisie is geregeld.”

Blind: 'Stoort me dat medici zichzelf een podium willen geven'
Meer video's

Poll

Ben jij het met Johan Derksen eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Botst? Hij heeft gewoon een andere mening. Normaal nemen ze elkaars opvattingen klakkeloos over.

De reden dat Valentijn Driessen nog een podium krijgt is om zijn afwijkende, ietwat provocerende en onnozel overkomende mening. Als niemand bij Ajax er bezwaar tegen maakt, maar zou meneer Driessen dan stennis schoppen? Het antwoord: aandacht en een eigen agenda! Die eigen agenda is vorig seizoen pijnlijk duidelijk geworden toen Ten Hag de best presterende Ajax-coach in 25 jaar was en een legendarisch Ajax leidde, maar Driessen er telkens weer in slaagde negatief te zijn en te doen. De enige reden dat die man een podium heeft, is omdat we ons allemaal dood irriteren aan die man. Veel verstand heeft hij er niet van, zelden een journalist/voetbalkenner gehoord die er zo vaak naastzat

14 mei 2020 om 09:59

Ach een beetje tegengeluid af en toe is ook niet verkeerd. Als alles hosanna is en iedereen met elkaar mee lult is de journalistieke wereld ook niks meer aan. Ik kan prima naar Driessen luisteren ook al ben ik het af en toe niet met hem eens.

14 mei 2020 om 12:19

Ja? Een columnist, opinierend journalist die aandacht zoekt? Jij bent ook niet van gisteren, he? Natuurlijk zoekt hij naar spraakmakende dingen. Driessen doet gewoon zijn werk, moet daarvoor een scherpe mening hebben en zit er wel eens naast. Zo arrogant en zelfingenomen als hij dat doet - stuitend irritant - zo meedogenloos is ook iedereen die een hekel aan hem heeft. Ik lees in jouw reactie vooral veel weerzin tegen Driessen, die natuurlijk heus wel verstand heeft van het wereldje. Maar het zit veel mensen nog steeds dwars dat hij zo kritisch richting Ajax is en is geweest, wat maakt dat hij er in hun ogen bij voorbaat naast zit.

14 mei 2020 om 20:11

Nee, hij schrijft gewoon te vaak net als de hele telegraaf riooljounalistiek. Probeert stemming tr maken door grote uitspraken te doen gebaseert op zijn eigen mening omdat dat voor clicks zorgt. Heeft het heel vaak over ajax en zijn hetze tegen Ten Hag is ronduit zielig.

14 mei 2020 om 20:38

Vreemd dan dat je van Driessen hoogwaardige objectiviteit verwacht als je je er wel van bewust bent dat dat nu niet helemaal het concept is van De Telegraaf. En dan de klacht dat hij het heel vaak over Ajax heeft is helemaal lachwekkend! Wake up and smell the coffee! De in Amsterdam opgerichte en gevestigde krant die vaak en uitvoerig Ajax als onderwerp gebruikt in zijn sportrubriek? Man, dat is al zou lang als De Telegraaf bestaat zo! De hetze tegen Erik ten Hag, wiens gedrag zich overigens ook regelmatig leent om aangeschoten wild te worden bij dit soort journalisten, mag dan zielig zijn, maar erover liggen janken dat het om de clickbaits te doen is vind ik niet minder zielig. Helemaal als je dat hier doet: Voetbalzone heeft dat ongeveer bedacht. Op het moment dat ik dit schrijf gaan de laatste drie berichten die zijn toegevoegd (in een dik half uur tijd) over Ajax of een Ajacied! En nu?

Vaak oneens met johan derksen maar hier duidelijk wel. Blind heeft geld zat en kan heus wel een miljoentje inleveren, hij zal heus niet er minder van eten of slechter van slapen.

14 mei 2020 om 10:16

Lees je nou wat je zelf zegt? Een miljoentje inleveren. Dat is echt niet niks hoor. Dat is een enorm besluit.

14 mei 2020 om 11:07

Ajax heeft in verhouding nog zoveel meer geld en kan de miljoentjes aan salaris heus wel missen. Zelfde zin, ander perspectief. Maar goed, ik snap de ophef rond dit onderwerp niet. Ajax wou de salarissen 'gewoon' doorbetalen en nu blijken er spelers te zijn die zich solidair opstellen en toch salaris inleveren. Alleen maar prijzenswaardig.

Tja voor Blind zal het makkelijker zijn om 1 miljoen in te leveren dan dat de topscorer van TOP Oss 1000euro inlevert. Daarom snap ik de opmerking van Valentijn ook niet, zeker niet in deze tijd.

Nou, ik heb dus ook geen medelijden met spelers van TOP Oss of welke betaaldvoetbalspeler dan ook. Zij hebben de beste baan in de wereld. 30k is geen vetpot, maar als je er beter naar gaat kijken krijgen ze nog steeds 30k om te voetballen. Zij maken minder arbeidsuren dan iemand met een normale baan. Is het niet genoeg dan zoek je er toch een baan bij.

14 mei 2020 om 09:57

Vind ik te makkelijk. Waarom ben jij dan geen voetballer geworden? Niet iedereen kan het je moet er nog wel wat voor kunnen. Ook moet je er genoeg voor laten. Altijd maar leuk doen tegen jan en alleman, alles wat je doet ligt onder een vergrootglas. Met een beetje pech heb je op je 38e verrotte gewrichten.

14 mei 2020 om 10:34

Zou jij een speler van Top Oss herkennen op straat?

14 mei 2020 om 12:17

Ik moet voor mijn werk toch ook wat kunnen, ik heb toch ook een opleiding moeten volgen.de spelers van TOP Oss liggen niet onder een vergrootglas hoor, en die verrotte gewrichten dat geldt ook voor heel veel andere beroepen die toch echt wat meer uren per week maken dan de gemiddelde voetballer. Wat ik er sowieso mee wilde zeggen is dat je niet meer meelijden hoeft te hebben voor een speler van TOP Oss of een speler van Ajax of Feyenoord. Die gasten hebben een fantastisch beroep en of je nou een miljoen verdient of 30k.

14 mei 2020 om 10:23

Makkelijk praten. Veel voetballers hebben door het voetbal nauwelijks een goede opleiding. Die moeten zich dan nog weer laten scholen etc. Daar gaat veel geld enz in zitten. Als voetballer moet je toch vooral zoveel mogelijk verdienen tijdens je voetbalcarriere

14 mei 2020 om 12:24

Dus, dat is het risico wat ze nemen er zijn er ook genoeg die wel hun maatschappelijke opleiding afmaken( De Ligt). Omscholen kost geld ja vast, een opleiding ook die moeten vele studenten ook zelf betalen of houden er grote schulden aan over. En waarom moet een voetballer tijdens zijn carrière zoveel geld verdienen dat hij als hij 35-38 nooit meer hoeft te werken?? ze kunnen na hun voetbal carrière toch een maatschappelijke baan zoeken.... dat vind ik altijd zo'n onzin. uiteindelijk dus nee je hoeft gene meelijden te hebben met voetballers....

14 mei 2020 om 14:59

De Ligt heeft zn vwo afgemaakt. Verder niet. Je hebt geen garanties als voetballer. Dus kun je beter je pensioentje veilig stellen. En dan is een miljoen heel veel geld. Ik heb geen medelijden en vind de salarissen schandalig. Maar 'een miljoentje inleveren' is echt veel te makkelijk gedacht.

Derksen kan zelf ook wel een miljoen inleveren. Waarom horen we mensen alleen over voetballers. Er zijn genoeg mensen met een nkg dikker salaris. Tiger Woods mag dan ook wel wat inleveren. Persoonlijk boeit het me niks wie wat geeft. Ik vind het altijd wel makkelijk om te zeggen dat de rijkere maar voor alles moeten opdraaien. Terwijl die mensen vaak al veel meer belasting moeten afdragen. Zal wel weer met afgunst en jaloezie te maken hebben ofzo.

14 mei 2020 om 10:10

Voetballers voegen helemaal niets toe aan maatschappij, ze zitten lekker thuis te 'nixen' terwijl de zorgmedewerkers naar de klote moeten werken voor heel weinig net als andere burgers.

14 mei 2020 om 10:45

Heel veel mensen kijken graag voetbal en willen er zelfs voor betalen, dus voetballers voegen wel degelijk iets toe. Ze hebber er ook niet voor gekozen "thuis te nixen". De competitie is stilgelegd door anderen. Nu zijn ineens de zorgmedewerkers de helden en de voetballers de boemannen, terwijl de voetballers eerst de helden waren waar zelfs plaatjes en posters van gespaard werden en er niemand omkeek naar de zorgmedewerkers, terwijl er op de zorg bespaard werd en zij voor weinig geld moesten werken. Hoe krom en hypocriet.

14 mei 2020 om 11:09

Alsof een Johan Derksen iets toevoegt aan de maatschappij. In bijna alle gevallen loopt hij er de laatste jaren enkel tegenaan te schoppen. Iedereen kan op een stoel gaan zitten en een uur lang onzin uitkramen over van alles en nog wat. Verder leggen de voetballers nog gewoon trainingstrajecten af.

14 mei 2020 om 10:11

Volgens mij is het punt van het artikel je een beetje ontlopen. Het gaat juist om voetballers die iets moeten inleveren omdat hun club minder geld binnen krijgt. Het gaat niet om giften van de rijken aan de maatschappij maar het gaat hier om voetballers die minder salaris krijgen omdat hun werkgever minder inkomsten heeft.

14 mei 2020 om 10:22

Derksen werkt wel gewoon door..

14 mei 2020 om 10:40

Die voetballers hebben er zelf niet voor gekozen dat de competitie stil is gelegd en dat er wanneer er al weer gevoetbald mag worden, zonder publiek moet worden gevoetbald.

14 mei 2020 om 11:12

Dat is nou ook niet bepaald intensief, maar over z'n eigen salaris hoor je hem niet. Het is gewoon pure hypocrisie om in zijn situatie naar anderen te gaan wijzen. Hij strijkt ook doodleuk z'n (volledige) salaris op bij een voetbalpraatprogramma, terwijl er nauwelijks nog iets is om over te praten.

14 mei 2020 om 13:41

Iest over te praten of niet. Het is wel nog steeds op TV en er kijken mensen naar. De vergelijking tussen Derksen en Blind klopt niet.

"blind moet zich realiseren dat Ajax wat makkelijker de salarissen kan uitbetalen als er wekelijks vijftigduizend mensen een kaartje kopen dan wanneer er niemand zit. Ik heb helemaal geen medelijden met Daley Blind, ik heb medelijden met de spelers van TOP Oss, Telstar en dat soort clubs in de Keuken Kampioen Divisie." Ik begrijp niet dat Derksen zegt dat Blind zich moet realiseren dat de situatie is veranderd en dan reageert alsof Blind om medelijden heeft gevraagd. Blind heeft al eerder aangegeven solidair te zijn en een deel van zijn salaris in te leveren. Hij heeft nooit gezegd hier problemen mee te hebben. Dan vraagt C-journalist en wereldvreemde meneer Driessen af waarom hij dat zou moeten doen en reageert Derksen hierop alsof Blind zich verongelijkt heeft opgesteld in plaats van Driessen.

De meeste spelers van TOP Oss en Telstar zullen er hopelijk een baan of studie naast hebben. En de jongere spelers wonen wellicht nog thuis. Full prof voetbal in de eerste divisie zal steeds minder worden.

Haha Derksen zou beter moeten weten, met ze voetballen voor een dinerbon. Kijk naar de top van de 2e en 3e divisie, daar lopen zat spelers die in de 1e divisie mee kunnen komen. Probleem is alleen dat ze nu zoveel meer onder de tafel verdienen, dat het voor hun helemaal niet interessant is om naar een Telstar, Top of pak m beet Helmond te gaan.

14 mei 2020 om 11:14

Dat geldt toch vooral voor de oudere spelers daar. De jonge spelers hebben nog de ambitie om profvoetballer te worden en dat wordt je toch een stuk gemakkelijker in de Keuken Kampioen Divisie dan in de Tweede of Derde Divisie.

Snap de hele ophef niet, Blind is het dus eigenlijk met Derksen eens. Alleen Driessen vind iets anders.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

337 fans
Verdediger, 30 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 20 0 2 0
2018/2019 Ajax 34 5 0 0
2017/2018 Manchester United 7 0 0 0
2016/2017 Manchester United 23 1 2 0
2015/2016 Manchester United 35 1 2 0

In de wandelgangen

Donderdag 4 juni
Napoli heeft een poging van Real Madrid om Fabian Ruíz in te lijven afgeslagen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren