‘Dat wil ik heel graag bij Ajax, en dan de stap naar een Europese topclub’

Woensdag, 13 mei 2020 om

Razvan Marin wijst Dusan Tadic in de rubriek Real Talk op Instagram Stories aan als zijn favoriete ploeggenoot bij Ajax. De vorig jaar van Standard Luik overgenomen middenvelder heeft in zijn eerste seizoen in Amsterdam veel geleerd van de Servische aanvoerder, terwijl Tadic ook buiten het veld een grote steun is voor Marin, die bij Ajax niet kan rekenen op een vaste plaats op het middenveld.

"Hij is op de eerste plaats enorm professioneel", deelt Marin een groot compliment uit aan Tadic. "Hij doet altijd wat extra’s en doet oefeningen voor én na de training. Ik leer veel dingen van hem. Zowel op als buiten het veld. Natuurlijk ga ik ook goed om met andere teamgenoten, maar met hem ga ik ook nog wel eens uiteten of iets dergelijks. Hij is als een grote broer voor me."

Hakim Ziyech in tranen bij afscheid van Ajax in Tuschinski

Marin heeft daarnaast ook een goede band opgebouwd met Quincy Promes en Klaas-Jan Huntelaar. "Klaas-Jan zorgt altijd voor de positieve vibes!", aldus de jonge middenvelder, die gelijk zijn ambities voor komend seizoen naar voren brengt. "Ik wil heel graag basisspeler worden bij Ajax. Als ik het dan hier goed doe, zou ik graag de stap willen maken naar een Europese topclub."

De 21-voudig international van Roemenië hoopt dat trainer Erik ten Hag hem na de zomerstop op een andere manier gebruikt bij Ajax. "Ik denk dat ik het beste tot mijn recht kom op de ‘nummer 8-positie.’ Bij Ajax speel ik vaak kort voor de verdediging, maar ik denk dat ik beter ben als dynamische middenvelder." Marin kwam voor de coronacrisis tot zeventien wedstrijden in het shirt van Ajax, met twee assists als resultaat. De miljoenenaankoop van vorig jaar zomer wist nog niet te scoren voor de Amsterdamse club.


Poll

Zie jij Razvan Marin volgend seizoen een basisplaats veroveren bij Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door joafca)

Ook onbegrijpelijk dat je een box to box speler met gevoel voor diepte gaat gebruiken als verdedigende middenvelder. Deze jongen heeft bepaalde kwaliteiten waar hij goed in is, maar om nou een aanvallende middenvelder voor 12,5 miljoen euro te kopen en vervolgens nooit in die positie te gebruiken kan ik echt niet bij. Koop dan voor dat geld een goede verdedigende middenvelder. Het zelfde geldt eigenlijk ook voor Alvarez.

13 mei 2020 om 14:36

Alvarez vind ik opmerkelijker. Gekocht als Dé opvolger van De Ligt, en vervolgens speelt hij er eigenlijk nooit. Je verkoopt dus het grootste verdedigende talent, tevens je aanvoerder, en je haalt er niet iemand voor terug op die positie. Alvarez geeft zelf aan dat zijn favoriete positie op het middenveld is, daar had Ajax van te voren toch ook achter kunnen komen?

13 mei 2020 om 17:43

@messibazoer Alvarez heeft letterlijk geen enkele eigenschap van een middenvelder. dit laat me denken aan die buitenspelers vroeger die allemaal dachten dat ze een nummer 10 waren terwijl ze daar alle eigenschappen voor misten. als je hem ziet spelen zie je echt een pure verdediger aan het werk op het middenveld

13 mei 2020 om 14:37

Alvarez is toch van oorsprong een verdediger. Of bedoel je dat hij ook op een voor hem onnatuurlijke positie gebruikt wordt?

14 mei 2020 om 00:52

Yes dit bedoelde ik

13 mei 2020 om 14:51

Ik roep al maanden dat ten hag deze jongen totaal verkeerd gebruikt. Maar veel mensen kijken niet verder en kraken hem af op een paar invalbeurtjes waarbij hij gewoon niet kan laten zien wat ie allemaal kan. Zo triest

13 mei 2020 om 15:19

@soccerfan Ten Hag zal toch ook niet helemaal achterlijk zijn? Als het echt een solide verdediger was dan had hij hem toch wel achterin gezet? Hij heeft de Ligt ook nooit op het middenveld gezet.

13 mei 2020 om 14:59

Van de Beek is onder Ten Hag de aanvallende box-to-box speler. Nu van de Beek vertrekt, kan Marin wellicht proberen om die rol over te nemen.

13 mei 2020 om 15:12

Van de Beek was een soort aanvallende box to box. Weet niet of Marin aanvallend goed genoeg is in die rol.

13 mei 2020 om 15:24

Dit is ook mijn gedachte. Marin was gewoon een prima speler bij Luik, ik zit me al het hele seizoen af te vragen of hij dat dan allemaal verleerd is. Maar goed, ik heb het idee dat Ten Hag wel meer spelers niet altijd op hun beste positie zet.

13 mei 2020 om 15:29

Bij Standard maakte hij in een meer aanvallende rol furore. Al moet er bij gezegd worden dat hij alleen in de Play-Offs heel goed was. In de gewone competitie viel hij zeker in het begin een stuk minder hard op. Maar in een Van De Beek rol zou hij zeker moeten kunnen renderen.

13 mei 2020 om 15:45

Ik snap heel goed dat hij op deze manier gebruikt wordt. Hij is positioneel goed, heeft een Goed overzicht, fantastiche pass en kan fel op de bal verdedigen. Allemaal kenmerken van een nummer 6 en de natuurlikke opvolger van Schone. Alleen denk ik dat hij zich te graag wil laten gelden doormiddel van goals en assists maar dat hij steeds het tempo niet aan kan rond het strafschop gebied van de tegenstander. Dit had Ajax kenbaar moeten maken bij zijn aankoop. Als 6 zie ik hem misschien zelfs ooit de stap maken. Als 8 of 10 komt hij zelfs tekort voor Ajax

Ben benieuwd. Speelde in België echt goed. Maar leek hier in handelingssnelheid te kort te komen. Speelde nooit op zijn positie omdat er kennelijk andere beter waren volgens ETH. Dat kan dat hoort bij een topclub.

13 mei 2020 om 15:23

Mocht Donny weg gaan (die kans lijkt me gezien Corona niet heel groot), zou ik hem op de plek van Donny zetten. Is niet 1-op-1 vergelijkbaar, maar zou op die positie goed uit de voeten moeten kunnen komen.

Ik hoop dat de interviewer de woorden van meneer Marin iets anders heeft opgevat. Om nu te spreken over de stap naar een Europese topclub terwijl je absoluut niet overtuigd is natuurlijk wel een beetje raar... Eerst maar eens laten zien dat je het geld waard bent, dan praten we wel verder...

13 mei 2020 om 14:52

Niet overtuigd? Waarop is dat gebaseerd? Die paar minuten die hij elke keer krijgt in een rol die hem totaal niet ligt? Eerst maar eens een tijdje laten spelen op de positie waar hij hoort te spelen. Dan kan je commentaar hebben.

13 mei 2020 om 15:17

Kennelijk overtuigt hij op de training ook niet, anders had hij immers wel meer kansen afgedwongen.

13 mei 2020 om 15:21

Dat hoeft natuurlijk niet waar te zijn. Eigenlijk is van de Beek zijn concurrent want Marin is meer een aanvallende speler dan verdedigend. Donny speel je er natuurlijk niet zomaar uit..

13 mei 2020 om 17:45

@soccerfan_1 ik heb hem bij Ajax zien spelen en ik heb nou niet echt gezien wat hem nou zo bijzonder maakt. zeker zijn techniek aan de bal en balaannames vind ik erg pover. ik heb letterlijk geen moment van hem gezien waarvan ik dacht dit verraad iets van individuele klasse. mensen vinden tegenwoordig dat je pas wat van een speler mag vinden na een stuk of 93 wedstrijden van hem gezien te hebben. meestal zie je echt wel na een wedstrijdje of 5 of een voetballer iets speciaals heeft of niet. Neres was ook niet gelijk een basisspeler bij Ajax maar in de minuten die hij maakte zag je af en toe een actie van hem waardoor je dacht die kan volgens mij wel wat. dat heb ik bij Marin en Alvarez niet gezien

Bakt er tot nu toe echt helemaal niks van. Weinig aanknopingspunten voor volgend seizoen. Hij komt denk ik wel het beste tot zijn recht als Ajax weer met een 6 gaat spelen en hij speelt als een van de twee diepe middenvelders. Heb er nog weinig vertrouwen in, maar wie weet gaat hij nog verrassen.

13 mei 2020 om 14:35

Nah ik heb er helemaal geen vertrouwen in, die gozers heb ik letterlijk bij Ajax nog geen bal zien aannemen die niet 5 meter verder van z’n voet af sprong. Dus ookal speelt hij als diepgaande middenvelder, wordt het nog niks. Beter zsm verkopen nu hij nog waarde heeft.

13 mei 2020 om 14:42

Dat viel me ook op. Beetje gevalletje Magallan.

13 mei 2020 om 14:56

Is dat niet geval een vertrouwensding? Stel je verkoopt van de Beek dan kan je Marin toch op zijn plek zetten en geef hem het vertrouwen en de kans om zich te bewijzen. Mocht dat mislukken kan je altijd een Promes op 10 zetten of het proberen met Ekkelenkamp. Dan heb je Neres en die nieuwe Braziliaan op de vleugels. Je zal alleen moeten kijken wat je met de 6 positie doet, je weet nu dat een Marin daar zich niet thuisvoelt en dus niet rendeert maar dat is geen probleem.

13 mei 2020 om 15:15

@sebasjuh precies, zo sta ik er ook in. Op 6 zou ik dan gewoon kiezen voor Martinez. Achterin Schuurs naast Blind zetten, ik geloof heilig in die jongen. Elke jonge speler maakt in het begin nog wat foutjes, maar Schuurs heeft in principe alles in zich om een goede Ajax verdediger te worden. Daarnaast heb je met Blind ernaast 2 verdedigers die elkaar uitstekend aanvullen. Zoals we vorig jaar ook zagen met De Ligt erlangs.

13 mei 2020 om 15:26

Inderdaad, achterin op rechtsback Dest (als hij niet weg is) of Mazraoui, verdediging met Blind en Schuurs en op links Nico of als hij weg is Familia-Castillo. Kan je een middenveld met Martinez, Marin en Promes met voorin Neres, Anthony op de flanken met Tadic (traore als backup) in de spits. Is voor Eredivisie-begrippen een superfijn elftal en denk voor Europese begrippen ook prima (overwintering in de CL wordt wel een kluif denk ik).

Ik denk als we hem volgend seizoen/ voorbereiding op zijn favoriete positie laten spelen en hem wat vertrouwen geven. Hij veel mensen kan laten verbazen, ik heb in hem meer vertrouwen dan in Alvarez die van alles een beetje beheerst en dat is dan ook gelijk het probleem. Hoop tevens ook op kansen voor Taylor

Onbegrijpelijke aankoop geweest , schijnt 2 goede wedstrijden tegen Ajax te hebben gespeeld en kort daarna is er maar even 12,5 miljoen overgemaakt. Hij beschikt over een aardige traptechniek , maar daar is ook alles mee gezegd. Geen fysiek, geen loopvermogen , geen duelkracht en een veel te lage handelingssnelheid. Het is gewoon een Roemeense kopie van Eiting die je al hebt lopen. Met dezelfde plussen en minnen, waarbij Eiting tenminste al bekend is met het spelsysteem.

13 mei 2020 om 15:11

Geen loopvermogen? Dan heb je overduidelijk niet op zitten letten. Dat is toch wel 1 van zijn beste eigenschappen, stond in België bovenaan in de klassementen als het ging om gemaakte kilometers. Daarnaast heeft hij ook veel meer scorend vermogen dan Eiting, en fysiek is hij toch ook echt wel een aantal stappen verder dan Carel. Heeft inderdaad absoluut nog niet gebracht wat we misschien verwacht hadden, maar we kunnen toch ook wel stellen dat hij niet veel kansen heeft gehad. In België had deze jongen ook een aanpassingsperiode nodig, voordat hij kon uitblinken, En kijk anders even naar een Neres, dat was ook niet anders bij hem. Alvarez durf ik al wel af te schrijven bij Ajax, maar ik heb nog wel vertrouwen in deze jongen. Als ETH hem op de juiste positie neerzet, kan hij nog wel eens verrassen. Wel zal zijn handelingssnelheid wat omhoog moeten om te gaan slagen.

13 mei 2020 om 15:22

Als je Marin een kopie van Eiting (of andersom) noemt heb je er weinig kaas van gegeten. Het enige wat identiek is aan de twee is dat ze (om wat voor reden dan ook) nog niet overtuigend waren in het spel van Ajax en inderdaad niet veel handelingssnelheid hebben. Marin is een box to box speler, Eiting is dat duidelijk niet en meer een spelverdeler. Ik vraag me toch of waar je jouw mening op baseert. Lijkt wel uit de lucht gegrepen.

13 mei 2020 om 15:36

Tijdens zijn gehele Play-off 1 van vorig seizoen was hij ook gewoon de beste van Standard. Hij was zeker niet 1 van de beste van België (daar liet hij het nog maar te kort voor zien), maar hij liet het wel echt meer zien dan in die twee wedstrijden tegen Ajax.

13 mei 2020 om 19:26

Daarom ik kan me ook niet voorstellen dat hij dat zomaar verleerd is. Zelf vermoed ik dat het een kwestie van druk, gebrek aan vertrouwen is en wennen aan zijn nieuwe club. Wat ook niet helpt is dat hij door Ten Hag niet altijd op zijn positie wordt gezet.

Ben het wel eens met hem dat hij simpelweg verkeerd gebruikt wordt door Ten Hag. Ik schrijf Marin ook nog niet af, heeft te weinig zichzelf kunnen laten zien op de positie waar hij het beste uit de voeten komt. Denk wel dat hij het aankomend seizoen moet laten zien omdat hij anders echt van de radar zal verdwijnen...

13 mei 2020 om 19:30

Ook al was het tegen met alle respect Spakenburg in de beker, toen zag je wel een glimp van zijn individuele klasse met heerlijke balletjes waar hij mee strooide. Niet veel later heeft hij ook de kans niet meer gekregen door de competitie stop als gevolg van de corona omstandigheden. Ik schrijf hem ook nog niet helemaal af, wat hij in België heeft laten zien kan hij ook niet zomaar verleerd zijn.

Ik denk dat de aankopen van Alvarez en Marin zijn gedaan omdat er verwacht werd dat er naast De Jong / Schone en De Ligt nog meer spelers zouden vertrekken (neres / vd Beek / Zyech).deze spelers bleven echter en Zyech werd de nummer 10 en VD Beek werd de nummer 8. Komend seizoen opnieuw een kans. Maar Gravenberch zal ook azen op de 8 positie.

Wat ik van Marin heb gezien tot nu toe is dat hij een buitengewoon trap heeft maar in de veldspel nog te weinig gezien om een mening te hebben wat hij nou precies toevoegt in het team.

Wat ik van Marin heb gezien tot nu toe is dat hij een buitengewoon trap heeft maar in de veldspel nog te weinig gezien om een mening te hebben wat hij nou precies toevoegt in het team.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

0 fans
Middenvelder, 24 jaar

In de wandelgangen

Zondag 5 juli
Mocht Manchester United Jadon Sancho willen aantrekken, dan moet men minstens 120 miljoen euro neerleggen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren