‘Logische’ optie haakt af bij Twente na vertrek García en Van Leeuwen

Woensdag, 13 mei 2020 om 07:24Yanick Vos • Laatste update: 07:30

FC Twente hoeft niet aan te kloppen bij Fred Rutten voor de rol van trainer of technisch directeur. Zijn naam zingt sinds een aantal weken rond in Enschede, nu de club heeft besloten om te breken met Ted van Leeuwen en Gonzalo García. Rutten is bereid om de Tukkers te helpen. “Maar wel op mijn manier”, zo legt hij uit in gesprek met TC Tubantia.

“Ik hoor het ook overal waar ik kom en dat is ook logisch als je in de regio woont. De mensen hier zijn enorm betrokken bij de club en dan krijg je elk jaar dit soort vragen. Dit is mijn club, dus als ik kan helpen, dan doe ik dat”, aldus Rutten, die Twente op zijn eigen manier wil helpen. "Een functie als trainer of technisch directeur is nu niet aan de orde en dat was vorig jaar ook al zo. Binnen de raad van commissarissen is dit ook bekend. Ik vind dat ik zelf mag bepalen hoe ik mijn leven invul."

De ex-trainer van onder meer PSV en Anderlecht heeft de laatste tijd weinig voor Twente kunnen betekenen door een aantal gebeurtenissen in zijn privéleven. “Voor dit seizoen heb ik er voor gekozen me te laten opereren aan mijn heup, dat was echt nodig. Daarnaast zijn in vrij korte tijd mijn broer en zus overleden en ik wilde mijn handen vrij hebben toen ons vierde kleinkind werd geboren. Dan ga je toch nadenken over bepaalde dingen in het leven.”

Rutten is nog altijd adviseur van de raad van commissarissen van FC Twente. “Als er een thema is waar niet voldoende inhoudelijke kennis over aanwezig is, kan ik mijn voetbaltechnische achtergrond inbrengen. Of ze er wat mee doen is aan de commissarissen”, zo besluit hij tegenover het regionale dagblad.Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door jeron)

Ron Jans lijkt mij wel een geschikte trainer voor Twente.weet alleen niet of hij wel haalbaar is.rutten in de luwte als raadgever is prima.

13 mei 2020 om 09:16

Zie ik ook graag, maar zal me verbazen of hij voor een Twente-loontje zijn hoofd op het hakblok wil leggen. Het is momenteel een wespennest in Twente en (als het goed is) betaalt Twente peanuts. Het zal wel weer een of ander aapje worden

13 mei 2020 om 13:22

Weet niet of Jans een keuze heeft, hier in Nederland kennen we hem al jaren waardoor we zijn 'foutje' in de VS kunnen wegdenken, maar - hoe oneerlijk het ook mag zijn - zal het buitenland wss niet zo snel zijn handen aan hem branden. Vele buiten Nederland zullen Jans alleen kennen van het incident (of het zal bovenaan google verschijnen wanneer men hem opzoekt).

Was te verwachten. Dat er supporters waren die weer dachten dat hij het zou gaan doen......hij wil gewoon niet meer. Nu maar hopen op Ron Jans.

13 mei 2020 om 11:31

Hij wil wel maar niet onder deze omstandigheden. Hij wordt niet gehoord door de rvc. Hoe kun je als club zijnde nu zo omgaan met iemand die de grondlegger van je jeugdopleiding/ topsportklimaat en kampioenschap is. Zo’n man die als speler en trainer gigantisch veel betekend heeft voor de club, zo passeren. Het geeft maar weer eens aan dat het op bestuurlijk vlak nog steeds 1 grote bende is.

13 mei 2020 om 11:59

Dat het bestuurlijk een puinhoop is dat is een feit idd. Hij was ook gesteld op Van Leeuwen toch? Helpt dan ook nie mee. Ben echt benieuwd wie de nieuwe TD gaat worden. Gaat een monsterklus worden in deze bende.

13 mei 2020 om 12:32

Ja wat daar van waar is, is ook een raadsel. Ik heb weleens gelezen dat Rutten niets bij Twente wilde doen omdat van Leeuwen er zat en nu hoor je weer dat hij niets wil doen omdat hij weg is. Dat de supporters Fred willen als trainer of td is ook gebaseerd op sentiment en ook geen garantie dat het goed komt. Is Fred capabel, ja dat zeker. Maar ja elk jaar horen we zijn naam en die van Douglas en Ruiz. Die tijd is geweest en laten we eerlijk wezen Fred is niet heel chique weggegaan naar PSV geloof ik destijds en heeft daarna ook weinig gepresteerd. Hij zal gezien de leeftijd nog wel een keer naar het buitenland willen en niet zijn kop op het hakblok bij zijn jeugdliefde willen leggen als laatste klus. Aan de andere kant hopen wij supporters op meer tukkers in de gelederen van de club en zou je denken Fred de cirkel is rond wanneer jij weer voor eenheid zorgt zoals je dat destijds voor elkaar kreeg. Hoe je het went of keert onze club is na dat eenmalige kampioenschap zeer zeker niet de makkelijkste klus, zonder echt goede jeugd en zonder geld.

13 mei 2020 om 12:40

Fred heeft altijd wel een reden om niet in te stappen. Ondertussen kunnen andere clubs(anderlecht bijv.) hem wel bellen om trainer te worden. Wat mij betreft rot ie gewoon op in plaats van z'n kont tegen de krib te gooien en via z'n netwerk te gaan stoken als ie z'n zin niet krijgt.

Ik sprak gisteren een collega die een trouwe Twente fan is. Hij gaf aan dat fct het liefst iemand wil halen die de club een beetje kent. Namen van Patrick Kluivert en Mo Allach werden genoemd.

13 mei 2020 om 10:04

Er worden wel meer namen genoemd, ik snap dat we geen Thomas Doll binnen gaan halen, maar Kluivert in combinatie met Allach als td is om te janken en gedoemd te mislukken. Allach is 1 jaar speler geweest van Twente en 1 jaar technisch directeur. Die kent de club nauwelijks. Daarbij gaat Kluivert het nooit doen met zijn huidige job. Die 2 gaan het niet worden, in ieder geval niet beiden. Ik hoop op Ron Jans als trainer, td vind ik lastiger in te vullen.

13 mei 2020 om 10:22

Ron Jans is ook mijn ideale Twente trainer. Zijn laatste klus als trainer in Nederland wist Jans toch maar steeds weer iemand bij PEC te vinden die het stokje over nam van vertrekkende sleutelspelers. Dat is wat Twente nu nodig heeft. Maar wat nog veel belangrijker is als trainer is een TD. Een trainer is uiteindelijk zo goed als het elftal zelf. Ik ben bang dat Twente een grote fout heeft gemaakt met het wegsturen van Van Leeuwen. Ted mocht dan wel een tussen oplossing zijn. Maar we zijn nog alles behalve een stabiele eredivisie ploeg.

13 mei 2020 om 10:22

Ron Jans is ook mijn ideale Twente trainer. Zijn laatste klus als trainer in Nederland wist Jans toch maar steeds weer iemand bij PEC te vinden die het stokje over nam van vertrekkende sleutelspelers. Dat is wat Twente nu nodig heeft. Maar wat nog veel belangrijker is als trainer is een TD. Een trainer is uiteindelijk zo goed als het elftal zelf. Ik ben bang dat Twente een grote fout heeft gemaakt met het wegsturen van Van Leeuwen. Ted mocht dan wel een tussen oplossing zijn. Maar we zijn nog alles behalve een stabiele eredivisie ploeg.

Hoezo haakt hij af, terwijl hij altijd eigenlijk de boot heeft afgehouden in deze functies? Ik verwacht dat Foeke Booij een dezer dagen zal worden gepresenteerd (mocht dat zo zijn, waarschijnlijk als TD)

13 mei 2020 om 10:56

Als ik er een niet vind passen bij Twente is het Foeke Booy, mag toch hopen dat ik die nooit bij Twente hoef te zien, lijkt mij ook vrij stug, om een understatement te gebruiken, die heeft nog nooit een positief woord over Twente gezegd.

13 mei 2020 om 11:53

We gaan het zien. Zijn naam dwarrelt wel rond in de wandelgangen.

13 mei 2020 om 11:55

Dat zou toch wel beschamend zijn, de Foeke Booijs en de Groenendijks en Maaskants. Waar is ons zelfrespect, ja we hebben weinig te besteden, maar ik mag toch hopen dat er wat beters uit de pet komt.

De club is gebaat bij rust en dat creëer je door ervaren mensen die de club kennen of al jaren in de voetballerij zitten. Mensen als van Staa, Heubach, Rutten moeten toch wel iets voor onze club kunnen betekenen. Ik ben de van den Kraans en andere passanten wel een beetje zat. De club is nog steeds ziek en nog een behoorlijke schuldenlast. Maar met rust, zo’n aanhang en achterland moet je toch verder kunnen komen dan wat er de laatste jaren wordt gepresteerd. De trap veeg je van boven naar beneden, bij ons doen ze het net andersom. Ga eens voor een ervaren td en trainer en niet voor van die korte termijn oplossingen als García.

13 mei 2020 om 13:32

Rust creeer je door kwaliteit aan te nemen, niet door interne mensen door te schuiven omdat ze de organisatie kennen, maar nog altijd vriendjes en vijanden hebben. Een Heubach is veel te onervaren voor zoietsdaarnaast creeer je rust door goede bedrijfsvoering neer te zetten. Het lijkt me dan een meerwaarde om iemand het beleid te laten bepalen die rationeel kan denken, en niet al die mensen die op emotie beslissingen nemen omdat Twente ze naar hun hart staat

13 mei 2020 om 17:23

Een van staa en Heubach kennen de club en kunnen zich uitstekend met de jeugd en het tweede elftal bemoeien. Ik noem maar iets, ik snap ook wel dat je Heubach niet op de stoel van td of financiële directeur moet zetten. Ik bedoel ermee te zeggen dat er meer tukkers met een verleden bij de club door de hele organisatie moeten zitten en geen passanten zoals een van der Kraan die met een jaar weer ergens anders zijn zakken vult.

Ik denk dat droomkandidaat 1. Ron Jans is. Hij zal alleen wel wat kosten ben ik bangverder zou een Maurice Steijn, Erwin Koeman, Maar ik zou een Joop Gall ook een mooie keuze vinden.hij kent het noord oosten goed, kan werken met jeugdige spelers. Heeft ook ervaring binnen clubs waar weinig geld is.wellicht is hij ook nog wel als assistent te halen

13 mei 2020 om 12:01

@jeron, voor mij is Maurice Steijn de voornaamste kandidaat voor de trainersfunctie bij FC Twente. Op de voet gevolgd door Ron Jans. Waar de Tukkers op dit moment vooral behoefte aan hebben is een gepokt en gemazelde trainer-coach die het klappen van de voetbalzweep al onder de knie heeft. En dat niet meer hoeft te leren. Ik mag toch hopen dat ze daar inmiddels wel achter zijn gekomen in Tukkerland? Een club waar bij elke thuiswedstrijd minstens 25.000 hartstochtelijk meelevende toeschouwers op de tribunes zitten zou nooit meer een hoofdtrainer moeten aanstellen die het vak van oefenmeester nog moet leren.

13 mei 2020 om 15:44

Twente is geen wereldclub om te werken he.waarom zou een beginnende trainer daar nooit mogen werken?frank de Boer bij Ajaxgio bij Feyenoordcocu bij Psvslot bij Azlukkien bij Emmenstegeman bij Heraclestoch allemaal beginnende trainers die het goed gedaan hebben bij hun club.3 bij top1 bij het laagste

13 mei 2020 om 12:24

Onhaalbaar maar ik had Lukkien wel willen zien. Nuchter en avontuurlijk voetbal, realistische interviews. Ron Jans zou een goede optie kunnen zijn, deed het bij Zwolle met beperkt materiaal toch erg goed. Steijn heeft bij clubs onderin de eredivisie goed werk geleverd, maar of hij zoiets bij onze club ook kan? Met alle respect voor een club als vvv, maar hier is het afbraakrisico gewoon groter. Koeman nooit doen; overal weggestuurd en bijna overal als assistent gewerkt, misschien wel voetbal know-how maar ik vraag me af of dat de gedroomde kandidaat is.

Ik zeg al tijden dat ik Hans de Koning wel zou willen, maar die zie ik niet instappen nu, volgens mij zit die nu op zijn plek...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.AZ3416
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. DrommelKeeper170
T. EbuehiVerdediger170
Julio PleguezueloVerdediger171
DaniloAanvaller1711
J. BoschMiddenvelder161
G. RoemeratoeMiddenvelder160
V. ČernýAanvaller166
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

42 fans
Coach, 58 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 21 januari
Heracles Almelo is dicht bij de tijdelijke komst van Ahmed Kutucu. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren