RKC Waalwijk grijpt door coronacrisis hard in en zwaait elf spelers uit

Dinsdag, 12 mei 2020 om 16:49Rian Rosendaal • Laatste update: 16:59

RKC Waalwijk neemt afscheid van in totaal elf selectiespelers, zo meldt de club dinsdag in een officiële verklaring. De maatregel is volgens het bestuur van RKC noodzakelijk, nu er door de coronacrisis extra op de financiën moet worden gelet. Daarnaast wordt er met ingang van volgend seizoen met één selectie gewerkt, met als doel om de kwaliteit in het Mandemakers Stadion te waarborgen.

Kees Heemskerk, Fabian Sporkslede, Ingo van Weert en Henrico Drost hebben te horen gekregen dat hun aflopende contracten niet worden verlengd. Tevens neemt RKC afscheid van Hannes Delcroix, Tijjani Reijnders, Clint Leemans, Dylan Vente, Stanley Elbers en Emil Hansson, die voor de coronacrisis op huurbasis in Waalwijk speelden. De huuroptie in het contract van Stefan Velkov wordt niet gelicht, waardoor de verdediger terugkeert naar FC Den Bosch.

De clubleiding van RKC meldt voorts dat Hans Mulder, Paul Quasten en Mike Grim de mogelijkheid hebben om hun aflopende verbintenis te verlengen. Het drietal heeft inmiddels een aanbieding ontvangen van het bestuur. Over het al dan niet aanblijven van Darren Maatsen, die eveneens beschikt over een contract tot aankomende zomer, wordt in een later stadium een definitieve beslissing genomen.

Teun van Grunsven, Sebbe Augustijns, Luuk Wouters en David Min maken de overstap van het tweede elftal naar de hoofdmacht van RKC, terwijl Nigel Langras wellicht op een later tijdstip aansluit bij het elftal van trainer Fred Grim. De overige spelers van het beloftenelftal mogen uitzien naar een andere werkgever, zo klinkt het. RKC weet sinds eind april dat het ook volgend seizoen in de Eredivisie speelt, omdat de KNVB het seizoen nietig verklaarde en de promotie- en degradatieplaatsen voor het seizoen 2019/20 schrapte.Gerelateerd

Meer sportnieuws

24 reacties (laatste reactie door fvddb)

misschien wordt dit wel het jaar waar meer jeugdspelers een kans krijgen vooral bij de kleinere clubs.

12 mei 2020 om 17:13

Heeft RKC de jeugdopleiding niet wegbezuinigd een paar jaar terug?

12 mei 2020 om 17:19

RKC De hele jeugdopleiding is wegbezuinigd na de degradatie in 2014

14 mei 2020 om 08:56

Jeugdspeler in nederland krijgen toch altijd veel kansen?

Hoezo was Leemans eigenlijk uitgeleend door Pec? Vond het bij VVV een leuke speler en hem afgelopen seizoen ook goed tegen Twente. Helaas ligt hij nog een jaar vast bij Pec.

12 mei 2020 om 18:10

Voor RKC echt een hele goede speler. Los van zijn voetballende vermogen zorgt alleen zijn trap al voor zoveel dreiging in een wedstrijd. Kan me niet voorstellen dat wat er bij PEC nu rondloopt veel beter is. Daarnaast is de verhouding met de fans van Zwolle ook niet echt best, op zijn zachtst uitgedrukt.

12 mei 2020 om 19:02

Mee eens, de wedstrijden die ik dit seizoen gezien heb van hem vond ik hem ontzettend goed spelen. Bij PEC zie ik Saymak en Strieder wel als een niveau hoger dan Leemans. Hamer, Clement en Dekker spelen ook regelmatig, daar durf ik niets over te zeggen. Had hoop dat hij transfervrij was, het leek mij wel wat voor Twente. Van zulke spelers zullen we het moeten hebben, helaas ligt hij nog een jaar vast.

12 mei 2020 om 20:03

Hamer is ook zeker een klasse beter!! Als iedereen bij Pec fit is dan zit die echt op de bank. Hij heeft bij Pec ook echt veel wedstrijden gespeeld (als die überhaupt speelde) dat je hem niet zag en er weinig dreiging van hem uitging. Inderdaad vreemd dat het er bij RKC wel uitkomt.

12 mei 2020 om 22:22

Bij ons werd er hoe gek het ook klinkt meer van hem verwacht, net als bij VVV destijds. Hij nam het iniatief, en probeerde het spel te dirigeren. Bij PEC staan er nog meer spelers die dat misschien nog wel beter kunnen.

Raar om het vertrek van deze spelers aan de coronacrisis te verwijten. Appartement en sensationele titel dus weer. Dat de huurspelers terugkeren is niet meer dan normaal, en was in elke andere situatie ook gebeurd. Clubs gaan hun selectie evalueren, en beslissen pas op een later moment of een speler eventueel weer verhuurd mag worden. Daarnaast vertrekken er met Drost, Heemskerk en Van Weert twee spelers die al moeite hadden met het niveau in de KKD. Hun contracten liepen nog door na de onverwachte promotie, waardoor er op dit moment pas afscheid genomen wordt. Voor deze spelers geldt hetzelfde als voor de huurspelers: heeft niks met de crisis te maken, deze spelers waren sowieso vertrokken. Dan blijft Sporkslede over, die het niveau nu eenmaal niet aankon.

Oeff.. 5 van de 10 verdedigers uitgezwaaid van de huidige selectie. Benieuwd hoe ze dit gaan opvangen. Maar RKC heeft vaak bewezen creatief te zijn met weinig middelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

RKC Waalwijk

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
A. TahiriMiddenvelder281
L. DaneelsAanvaller282
S. BakariAanvaller271
K. LamprouKeeper290
F. StokkersAanvaller265
R. van der VenneMiddenvelder244
S. SowAanvaller231
Voor de complete selectie: Clubpagina RKC Waalwijk.

In de wandelgangen

Woensdag 21 april
Tottenham Hotspur moet voor volgend seizoen op zoek naar een nieuwe trainer na het ontslag van José Mourinho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren