Transfer lijkt aanstaande voor James: ‘Het is voor tachtig procent rond’

Dinsdag, 12 mei 2020 om

James Rodríguez is op weg naar de uitgang bij Real Madrid, maar blijft naar alle waarschijnlijkheid actief in de Spaanse hoofdstad. De Colombiaanse aanvallende middenvelder wordt namelijk nadrukkelijk in verband gebracht met Atlético Madrid. Volgens de Colombiaanse journalist Javier Hernández Bonnet is een transfer nabij.

Voordat het huidige seizoen werd onderbroken door de coronacrisis, speelde James een bijrol in het team van trainer Zinédine Zidane. In alle competities kwam hij niet verder dan tien wedstrijden en een doelpunt. Daar hij beschikt over een contract tot medio 2021, wil Real Madrid hem de komende transferperiode van de hand doen. Wanneer hij niet verkocht wordt kan James, voor wie de Koninklijke in 2014 een transfersom van 75 miljoen euro aan AS Monaco betaalde, een jaar later transfervrij vertrekken.

De opbrengst van James wil Real Madrid gebruiken om een of meerdere spelers naar het Santiago Bernabéu te halen. Diverse clubs azen op de handtekening van de 28-jarige middenvelder, maar Atlético Madrid lijkt aan het langste eind te trekken. Naar verluidt zijn de onderhandelingen tussen beide clubs in een vergevorderd stadium. “Als Real Madrid nog geld wil ontvangen, dan moeten ze snel een deal sluiten”, zo vertelt Hernández Bonnet, een gerespecteerde journalist uit Colombia.

In gesprek met Blu Radio wijst hij op de contractsituatie van de 76-voudig-international. “Real Madrid moet de deur openzetten voor James. Als ze hem nu niet verkopen, vertrekt hij over een jaar transfervrij”, zo klinkt het. Volgens de journalist is James bijna speler van Atlético Madrid: “Dezelfde bron die mij informeerde dat hij naar Bayern München zou gaan, heeft mij nu verzekerd dat de operatie voor tachtig procent is afgerond.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door branquinho)

James is totaal niet gemaakt voor dat intense vecht voetbal dat Simeone hanteert. Zet hem alvast maar in het flop rijtje Lemar, Felix.

12 mei 2020 om 11:20

Lemar een flop, okay ja daar lijkt het wel op, want Atletico speelt eigenlijk geen 433. Maar Felix is nog te vroeg om te spreken van een flop, hij is 19 jaar en zit pas in zijn eerste seizoen. En Atleti zal vast niet zijn laatste club zijn

12 mei 2020 om 11:38

Felix is toch een verfijnde speler die totaal niet bij Atleti past. Ik zie ook niet echt het perspectief dat hij volgend jaar ineens wel de intensiteit aankan. Het is een aankoop die (nog) niet rendeert, dan spreken ze in de Europese top toch al snel van een flop. Grotendeels ligt de fout bij degene die hem gekocht heeft voor 126(!) miljoen

12 mei 2020 om 12:42

Niguez is toch ook een verfijnde speler en die zit heel goed daar. Felix heeft tijd nodig, in de voorbereiding was hij bijvoorbeeld super goed bezig. Ik zou een andere aanvalspartner voor hem zoeken i.p.v. hem aanpassen.

12 mei 2020 om 12:59

19 jaar jongens, 19 jaar. Geef die jongen een paar seizoenen de tijd aub zeg.

12 mei 2020 om 15:53

Het is nog te vroeg om hem af te schrijven, maar met een prijskaartje van +100 miljoen hadden we wel iets meer mogen verwachten.

12 mei 2020 om 11:36

Felix mislukt? Ik vind hem juist erg indrukwekkend. Zeker voor een 19-jarige. Eigenlijk de enige echt gevaarlijke aanvaller van atletico.

12 mei 2020 om 11:36

Flop van lemar of Felix liggen niet aan hun, dus k snap someone niet of de voorzitter met dit soort transfers...verander de stijl Etc en je kan prachtig voetbal spelen en zker meedoen voor de titel

12 mei 2020 om 12:11

Het lijkt me sterk dat je met het gigantische financiele gat tussen Atletico en Real/Barca ooit structureel voor de titel gaat spelen. Je moet het hebben (zoals altijd) van een minder jaar bij die clubs en tegelijk een periode waar de ploeg boven zichzelf uitstijgt. Dat heb je misschien eens in de 5-6 jaar? Belangrijker voor Atletico is constant genoeg presteren zodat je gewoon altijd 1 van die twee overblijvende CL tickets pakt.

12 mei 2020 om 11:44

Je kan je afvragen waar hij tegenwoordig nog wel zou kunnen spelen. Je ziet steeds meer dat de traditionele nummer 10 uitsterft en daar is hij er ook een van. Zelfs Ozil, die ik hoger inschat dan James, kan tegenwoordig niet meer meekomen. Alleen in een competitie waar hij veruit de beste is kan hij het denk ik maken. Niet in de absolute top.

12 mei 2020 om 12:15

Dit is het een beetje, hij past niet in zo’n “modern” middenveld met drie dravers, en als buitenspeler in zo’n systeem is hij niet snel genoeg.

12 mei 2020 om 15:12

Veel te vroeg om felix af te gaan schrijven, hij was ook één tijdje geblesseerd geweest.

Van alle clubs waar hij uit kan kiezen waag het niet om naar Atletico te gaan.

12 mei 2020 om 11:16

Lucas/ Wat bedoel je daar precies mee? Recent zijn Morata en Llorente ook die kant op gegaan, en wij hebben Courtois die weer ex-Atleti is. Ik snap je reactie niet zo. Dit is een prachtige club voor James, want de echte wereldtop lijkt niet meer weggelegd voor hem. Ik vind jouw reactie echt not done, op die manier hoef je RMA in je vz-naam echt niet te representen. Je doet meer kwaad met je reactie. Persoonlijk hoop ik dat James in de Laliga blijft want dat is toch wel de mooiste competitie van de wereld en Atletico is een prima club, die hebben net Liverpool uitgeschakeld in de CL en met een beetje gunstige loting staan ze zelfs al in de halve finale.

12 mei 2020 om 16:40

Zul je net zien dat als hij tegen Real Madrid speelt, hij de wedstrijd van zijn leven speelt en een paar scoort. Zo gaat het altijd met ex-Real Madrid spelers. Daarom heb ik liever dat ze verkocht worden naar een andere competitie.

Denk dat hij wel lekker woont in Madrid, want om te voetballen zoals hij dat graag doet ga je niet naar Atletico.

12 mei 2020 om 11:18

JJ/ Ik denk wel dat het Atletico spelletje hem beter zal liggen dan het Real spelletje. Bij Atletico kan hij een beetje op de verdedigende middenvelders leunen en dan uit het niets exploderen, terwijl bij Real moest hij de hele tijd aanvallen en jagen, en dat lukte hem niet echt meer. Zijn steekpass kan je wel gebruiken met snelle spelers voorin die ruimte genieten. En dat hij lekker woont in de mooiste stad van de wereld is een feit. Atletico heeft toch wel een paar goede spelers van ons gekocht al, iedereen blij, Laliga blij want die blijft een sterke speler behouden, Atleti blij met een nieuwe speler en Real blij met wat geld. Wordt Donny zijn vervanger? Of Odegaard? Spannende tijden in Madrid komende zomer

12 mei 2020 om 21:27

Denk dat dit gewoon Ödegaard wordt. Donny zal geld kosten (teveel in deze tijd) en ze hebben met Valverde een meer dan capabele speler op de plek van Donny. Wat Atletico betreft, ze hebben jaren lang mooie aanvallers gehad, ook op de flanken, maar ze spelen toch enorm behoudend en dat gaat ten koste van de creativiteit van die spelers. Dit is iets wat in de trainer Simeone zit en ook niet zal veranderen daar.

Ik ben heel benieuwd hoe Atletico dan gaat spelen zeker omdat ik niet zie gebeuren dat Koke, Partey en Saul op de bank komen te zitten. Partey zou misschien nog kunnen vertrekken maar dan nog past die niet helemaal in het systeem van Atletico. James kan ook hangend vanaf de zijkant maar als je dan met de eerder genoemde namen speelt heb je totaal geen diepgang op de flanken. Prachtige speler mits hij het vertrouwen voelt, een middenvelder met creativiteit konden ze wel gebruiken. Heeft nog een paar hele goeie jaren voor zich en hopelijk zien we wat terug van de James die de wereld betoverde op het WK 2014.

12 mei 2020 om 11:13

Vwatcher/ Atletico speelt vaak (eigenlijk altijd) met 2 spitsen, dus James zou een prima versterking zijn op een 4-mans middenveld en iemand die de steekpass heeft om een goede counter in te lassen

12 mei 2020 om 11:24

Ze spelen met 2 echte middenvelders waarvan er eentje echt een controleur is (partey) en de ander een loper is (koke), daar past die dus helemaal niet in. Er wordt dus helemaal niet met 4 middenvelders gespeeld omdat er altijd gekozen wordt voor 1 echte winger en dan een hangende middenvelder op de andere kant. James moet op 10 als je hem optimaal wilt benutten dus dan moet je je systeem gaan aanpassen.

12 mei 2020 om 11:37

Koke een loper noemen vind ik te geen recht doen aan wat een geweldige technische voetballer dat is. Ook een geweldige traptechniek.

12 mei 2020 om 11:40

V- Ik denk dat je er een beetje naast zit. Twee echte middenvelders? Neem bijvoorbeeld die wedstrijd tegen Liverpool op Anfield. Daar speelde ze met Koke, Party en Saul (3 echte middenvelders zijn dat). En dan Corea wat aan de linkerkant (een soort van winger I guess maar ook weer niet echt), en dan de statische Costa voorin met de bewegelijke Felix. Daar zou James makkelijk op de plek van Corea kunnen spelen, een beetje hangend vanaf de zijkant. En misschien dat ze James niet voor de basis halen maar voor de breedte (net als met Llorente). Immers speelt James ook niet basis bij Real. Stel Atletico speelt met twee bewegelijke spitsen (bijv Morata Felix) dan kan je James al wat makkelijk invoegen.

12 mei 2020 om 12:00

James gaat echt niet de ene bank voor de andere inruilen, als die naar Atletico vertrekt is dat voor de basis. Daarnaast geef ik exact aan wat jij nu zegt dat er vaak gekozen wordt voor 1 hangende middenvelder op de flank en een echte winger. Als je James wilt halen dan moet die niet op de flank, daar komt die niet het beste op tot zijn recht en daarnaast heb je totaal geen diepgang meer op de flanken als je op beide flanken een middenvelder hangend posteert.

12 mei 2020 om 15:34

Je bent vast in de war met Saul..

Lijkt me echt totaal geen match dit. Snap sowieso niet waarom real spelers verkoopt aan atleti, vorig jaar ook al met llorente. Voor hetzelfde geldt doet zo'n speler het wel heel goed en heb je je aartsrivaal versterkt want in potentie zijn zowel jamer als llorente hele goede spelers.

Volgens mij heeft Simeone steeds minder inspraak.. wat moet James nu bij Atletico. Heeft werkelijk niets meer gepresteerd. Het geld van alle miskopen hadden ze beter in de jeugd kunnen steken.

Dat kan een mooi middenveld worden als ze met een ruit gaan spelen. Marcos Llorente met de punt naar achter (ontzettend veel potentie en vond hem op Anfield echt indrukwekkend), niguez linkshalf, Koke rechtshalf en James op 10.

12 mei 2020 om 11:38

Nul diepgang heb je dan op de flanken. Is in bovenstaande opmerkingen ook al gezegd.

Die jongen zal wel hoger in de pikorde komen te staan dan die Rodrigo Riquelme, die eerder nog in verband werd gebracht met onder andere Nederlandse clubs. Zal die jongen dan naar Nederland komen? Is daar iets bekend over?

Slim, haal een speler die Joao Felix zijn ontwikkeling nog verder gaat blokkeren. Een talent van 126 miljoen. Het is prachtig hoe Atletico is opgeklommen van de middenmoot tot in de Spaanse subtop of zelfs top, maar de vervolgstap zetten is toch moeilijk. Ik volg de club onvoldoende om echt de vinger op de wonde te kunnen leggen, maar het is zelfs voor een verre buitenstaander wel duidelijk dat hun matige transferbeleid toch 1 van de belangrijkste factoren is. Ze hebben veel talentvolle jonge jongens gelanceerd, maar ook heel wat flops gekocht. Dat heb je natuurlijk als je elk jaar een hele lading nieuwelingen haalt. Dat moet natuurlijk wel als je beste spelers vertrekken (griezmann, Godin, Lucas Hernandez...) maar het is elk jaar toch wel een komen en gaan van spelers. Real Madrid heeft nochtans getoond dat stabiliteit de sleutel tot succes is met haar 3 Cl's op rij. Achter veel transfers lijkt er ook geen echt idee te zitten. Ook dit weer, ik krijg de indruk dat ze gewoon een grote naam willen aantrekken en dan maar lukraak James nemen omdat die toevallig beschikbaar is. Anderzijds is het misschien wel eens tijd om afscheid te nemen van Simeone. Dan kan James misschien wel in de ploeg geã¯ntegreerd worden, samen met Joao Felix. Natuurlijk heeft Simeone veel indruk gemaakt en heeft hij vlak voor de lockdown zelfs nog Liverpool uitgeschakeld, wellicht de beste club ter wereld. Het is zijn verdienste dat Atletico zich kan meten met de besten ter wereld en altijd mee doet om de prijzen. Maar ze komen toch telkens net tekort.. Om echt prijzen te pakken, zullen ze toch meer moeten beheersen dan dat eeuwige defensieve vechtvoetbal. Het is geen toeval dat ze enkele keren net voor de finish in het zand beten.

12 mei 2020 om 11:40

Ze kunnen inderdaad veel beter eindelijk eens een goede spits halen, of een echte winger. Osimhen van Lille zie ik wel potentie in voor Atletico, Ferran Torres van Valencia ook.

12 mei 2020 om 11:52

Of zelfs Luka Jovic van Real, als ze toch zo graag bij de stadsgenoot willen winkelen. Die jongen is wat te beperkt voor Real, maar hij kan bij Atletico op de counter misschien meer brokken maken. Osimhen vond ik bij Charleroi een geweldige opwindend talent, maar ik heb hem bij Lille niet meer gevolgd en weet niet hoe hij de vervolgstap naar een grotere competitie heeft verteerd. Ik lees wel goede dingen over hem, maar ook dat hij nog veel werkpunten heeft (vooral technisch). Ferran Torres kan ik me ook niet over uitspreken. Ben het er wel mee eens dat het hen vooral ontbreekt aan scorend vermogen en een goede spits veel noodzakelijker is dan een type James.

Ik heb Atletico twee maal "live" gezien in het nuafgebroken seizoen; uit bij Bayer Leverkusen en uit bij Real Madrid. Atletico speelt zoals Simeone zelf altijd speelde. Slim,intens,goed georganiseerd maar weinig spectaculair. Een beetje "voor een dubbeltje op de eerste rang voetbal". Ik miste vooral de inbreng van een vormgever bij de uitvallen die Atletico probeerde op te zetten. Ik kan mij voorstellen dat James Rodriguez in die leemte kan voorzien.

Ik vind James nou niet een speler voor Atletico, Had hem wel graag Bij Inter Miami willen zien, als grote uithangbord voor de Mls.

Nice! Weer een sierlijke voetballer naar het strijd-beton-voetbal van Diego. James en Joao. Garantie voor waanzinnig aanvallend voetbal. Alleen als de trainer dat niet wilt kan je dat direct gaan vergeten. Jammer, als James daadwerkelijk naar de buurman overstapt. Prachtige club, dat daar niet van. Maar niet voor het voetbal dat bij James past.

12 mei 2020 om 12:44

Lekker laten gaan James. Weer ruimte voor salaris platform. Nu Bale nog.....

Ik zie wel hoe Atleti James in kan passen. Met Cavani erbij bijvoorbeeld als die komt. Dat is wel een sterk team dan zeg.

Oblak
Vrsajlko
Gimenez
Felipe
Lodi
Koke
Partey
Saul
James
Cavani
Felix
12 mei 2020 om 13:33

dat zou inderdaad een sterk team zijn en hoeft niet veel te kosten. misschien kunnen ze ook nog proberen om Costa en Lemar te verkopen, en dan Depay ophalen bij Lyon die heeft nog maar een kort contract en zal dus ook niet extreem duur zijn.

Wat moet Atletico met zo'n slapjanus? James is al lang over zijn hoogtepunt heen. Namelijk zijn mooie goal op het WK.

12 mei 2020 om 15:16

Speelde vorig seizoen gewoon erg goed nog bij Bayern, mits goed gebruikt en met vertrouwen nog steeds een topspeler.

13 mei 2020 om 05:10

Meer respect is op zijn plaats was een van de beste spelers tijdens het WK in 2014. Porto, Monaco , Real & Bayern heeft die goede prestaties geleverd en een van de beste spelers dat Colombia heeft geproduceerd. Met vertrouwen is hij een van beste nummer 10 ter wereld en denk dat die onder Simeone kan uitblinken in een vrije rol achter de aanvallers.

Zeer verrassend dit . Een club die niet zovaak genoemd werd. Had eigenlijk verwacht dat het Everton zou worden. Carlo Ancelotti is een groot fan van hem en Everton zou al meerdere keren contact hebben gehad met James en Madrid. Wel leuk dat hij in dezelfde stad blijft werken. Scheelt weer verhuizen. Dit is alweer de 3de speler die realmadrid verkoopt aan atletico. Terwijl het Andersom bijna onmogelijk is en de supporters van atletico dat nooit zullen pikken. Griezmann en arda hebben dat zelf nog naar buiten gebracht. Ze mochten over heen behalve naar real Madrid

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4250 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
K. BenzemaAanvaller61
L. JovićAanvaller30
RodrygoAanvaller30
T. CourtoisKeeper60
M. DíazAanvaller00
A. LuninKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

328 fans
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 29 oktober
Naast Barcelona en Juventus is ook Manchester United in de markt voor Ryan Gravenberch. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren