Sparta troeft ‘bijna hele rechterrijtje’ van Eredivisie af met tweejarige deal

Maandag, 11 mei 2020 om 17:18Yanick Vos

Sparta Rotterdam gaat zich versterken met Lennart Thy. Maandagmiddag gingen al geruchten de ronde over een transfervrije overstap van de 28-jarige Duitse spits van PEC Zwolle naar Het Kasteel. Henk van Stee, technisch directeur van de Rotterdammers, laat tegenover De Telegraaf weten dat Thy op komst is. “We hadden twee prioriteiten, een centrale verdediger en een spits. Daarbij mikten we op jongens met ervaring en we zijn heel blij dat dat is gelukt.”

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

9 reacties (laatste reactie door laurens92)

Sinds het vertrek van het Team Vloet en de rampbestuurders daar omheen. Gaat het echt goed bij Sparta Henk van Stee laat echt zien hoe je met beperkte middelen mooie dingen kan doen beleidtechnisch super. Wat ik niet snap hoop dat een spartaan me dat kan uitleggen graag. Sparta is een van de oudste clubs in Nederland met een redelijk grote aanhang. Waarom kan Sparta niet groeie tot het niveau van een FC Uterecht. Waarom willen rijke koopmans liederen niet in Sparta geld pompen? Rotterdamse bedrijfsleven is groot zat toch

11 mei 2020 om 17:47

Ik weet ook niet hoe het zit, maar als ik erover nadenk, dan komt dat denk ik omdat er 3 bvo's in 1 stad zitten. Uiteindelijk kan je als sponsor maar 1x een euro sponseren hé, en dan neig je denk ik als bedrijf sneller naar aan Feyenoord. En volgens mij hoef je van de Rotterdamse haven niet veel te verwachten, dat begint haast een mythe te worden als het gaat om sponsering. Al zijn de bedrijven in Rotterdam natuurlijk internationaal gericht, dus weet niet het voor die bedrijven interessant is om de clubs in Rotterdam te sponseren?

11 mei 2020 om 20:49

Ik denk dat dit argument nog wel meevalt. Waar Excelsior toch wel volledig in de schaduw van Feyenoord spelen, is Sparta wel echt een eigen club met een eigen achterban. Er zijn genoeg grote geldschieters die nooit van hun leven naar de Kuip zouden gaan. Echter, waar bij Utrecht, Zwolle, Groningen, etc. een hele regio bediend worden door één club, daar heeft Sparta natuurlijk wel concurrentie. Tuurlijk speelt dit mee, maar zie hieronder mijn uitleg en de uitleg van Thijs Ouwerling (beter dan de mijne) wat daadwerkelijk de reden is naar mijn mening!

11 mei 2020 om 17:52

Denk dat Sparta inderdaad groter is dan genoeg clubs in Nederland die normaal in de Eredivisie spelen, maar het is gewoon moeilijk met 3 prof clubs, waarvan 1 de 2de populairste club van het land is. Dat vermindert je marketing etc.., Hoop dat het goed blijft gaan, ik ben maar een fan van een club, maar heb wel een zwakte voor Sparta, prachtclub. Lennart Thy is gewoon een goede speler hoor, had niet misstaan bij de subtop denk ik.

11 mei 2020 om 17:53

Dat komt omdat Sparta sowieso als standpunt heeft dat het minimaal 51% in de aandelen wilt houden zodat we altijd een meerderheid behouden tov een eventuele investeerder. Dat is het mooie van onze club en daardoor niet interessant voor geldschieters die onze club zou willen overnemen. Verder moeten we het voornamelijk hebben van onze eigen centjes en gaan de gemeentelijke centjes richting een project op Zuid wat al jaren duurt en nog jaren gaat duren waarbij de vraag is of er überhaupt ooit iets van terecht gaat komen. Daarbij komt ook dat onze talenten (denk aan Dervisoglu, Ache en hoogstwaarschijnlijk Harroui deze zomer) vrij interessant zijn voor grotere clubs en voor een relatief laag bedrag verkocht worden. Gelukkig hebben we met Henk van Stee iemand zitten die er voor zorgt dat ze niet voor een appel en een ei verkocht worden. Hopen dat we de komende jaren meer van dit soort seizoenen gaan krijgen waarbij de prestaties goed zijn wat ervoor gaat zorgen dat we een stabiele Eredivisieclub gaan worden met hopelijk een enkele uitschieter naar boven toe.

11 mei 2020 om 20:45

Sparta wil altijd baas in eigen huis blijven, waardoor grote investeerders geen voet aan de grond zullen krijgen op het Kasteel! Daar komt bij dat Sparta financieel altijd verstandig handelt, zonder grote risico's. We schuiven liever een jeugdspeler door, dan een dure aankoop of gekke buitenlander. Dat is goed beleid, maar als deze jongens het goed doen, dan zijn ze ook meteen aantrekkelijk voor grote clubs. Wel heeft Van Stee een hoop geld voor transfers weten op te halen, wat in het verleden vaak uit bleef. Als we dit kunnen doorzetten en daarvoor dit soort ervaren spelers mixen met de altijd aanwezige talenten, dan zie ik mooie jaren tegemoet en kan onze club hopelijk in ieder geval weer een mooie middenmoter à subtopper worden!

Snap die Lennart Thy wel, zo naar de club in het rechterrijtje in de mooiste stad!zal vast ook wel een redelijk salaris krijgen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sparta Rotterdam

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. PintoVerdediger170
L. ThyAanvaller179
M. HeylenVerdediger160
A. AuassarMiddenvelder160
S. MijnansMiddenvelder162
D. DuarteMiddenvelder154
T. BeugelsdijkVerdediger150
Voor de complete selectie: Clubpagina Sparta Rotterdam.

0 fans
Aanvaller, 28 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 16 januari
Olympique Marseille heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Arek Milik, maar is nog niet rond met Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren