Javier Tebas deelt opvallende complottheorie na besmettingen in Duitsland

Maandag, 11 mei 2020 om 11:37Rian Rosendaal

LaLiga-voorzitter Javier Tebas mikt op een hervatting van de competitie op 12 juni en de bestuurder voorspelt dat er vanaf die datum elke dag gespeeld zal worden in Spanje, om zo de jaargang 2019/20 tijdig af te ronden. In LaLiga staan nog elf speelronden op het programma. Barcelona-verdediger Gerard Piqué is echter van mening dat Tebas veel te hard van stapel loopt.

"Normaal gesproken zullen er vanaf 12 juni elke dag wedstrijden zijn", verklaart Tebas in een reactie aan Movistar. "Als we ons gewoon houden aan de sanitaire voorschriften, dan zullen er geen problemen ontstaan. Overigens is het nog niet bekend wanneer er precies weer gespeeld zal worden in Spanje, want het coronavirus is er nog steeds. Maar 12 juni zou een heel mooie datum zijn. Fans zijn uiteraard niet welkom in de stadions, maar we werken aan plannen om de supporters vanuit huis mee te laten genieten van de duels."

De opmerkingen van Tebas zorgen enigszins voor verbazing bij Piqué. "Ik snap de belangen van LaLiga wel, er staat een hoop op het spel", laat de routinier weten aan bovengenoemd medium. "Maar ondanks het feit dat we met Barcelona bovenaan staan zou het heel slecht voelen om op deze manier kampioen te worden." Piqué legt uit waarom hij weinig ziet in een hervatting op 12 juni. "Daar heb ik Tebas over horen praten. Maar we spelen nu al een poos niet meer. We moeten ons dus eerst heel goed voorbereiden, om zo het risico op blessures zo klein mogelijk te maken. Wat later beginnen zou dus een groot verschil kunnen maken."

In Duitsland wordt het voetbal komend weekeinde hervat, al zijn de eerste twee duels van Dynamo Dresden alweer uitgesteld. Bij de hekkensluiter in de 2. Bundesliga zijn twee spelers besmet geraakt met het coronavirus, waardoor de volledige selectie en technische staf twee weken in verplichte quarantaine moet. Tebas vindt het tijdstip van de besmettingen nogal verdacht, zo laat de bestuurder optekenen in de Spaanse media. De voorzitter van LaLiga spreekt van een soort ‘vrijwillige nalatigheid’, daar Dresden de laatste plaats bezet. Tebas acht het onmogelijk dat er met de strikte protocollen die zijn ingevoerd er in deze fase alsnog meerdere besmettingsgevallen zijn in hetzelfde elftal.


Poll

Vind jij de besmettingsgevallen bij Dynamo Dresden ook verdacht?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

19 reacties (laatste reactie door real8madrid)

Lijkt me een beetje vergezocht want de kans is zeer groot dat Dresden ook zal degraderen als ze de wedstrijden niet kunnen spelen. Dus waarom risico lopen? En wat zegt deze man eigenlijk? Dat die spelers bewust corona hebben opgelopen/verzwegen?

11 mei 2020 om 11:57

Dat zegt ie inderdaad. Zoals de waard is, vertrouwt ie zijn gasten. Wat een maftoeter is het. Het is juist ook totaal niet onwaarschijnlijk als 1tje het heeft opgelopen, dat mensen uit hetzelfde team het ook krijgen.

Dat is nogal een aantijging van Tebas. Die zegt dus in feite dat Dresden deze besmetting 'opzettelijk' veroorzaakt heeft. Benieuwd of deze canard nog een staartje krijgt. Hoogst opmerkelijk en buitengewoon ongepast om dit als voorzitter van de Spaanse voetbalbond te gaan beweren.

11 mei 2020 om 12:30

@constant kante: Helemaal mee eens, dit kan echt niet wat Tebas zegt. Ook gaat hij op de stoel van virologen zitten door te zeggen dat het zonder opzet niet kan. Nu staat Tebas wel bekend om zijn vreemde uitspraken.

11 mei 2020 om 12:45

Je hebt helemaal gelijk over deze vogel. Hij staat in Spanje vooral bekend om zijn uitgesproken, vaak ondoordachte meningen. Zo gaf hij openlijk toe dat hij bij de laatste verkiezingen op de Franco fascistische partij VOX zou stemmen.

Overigens is hij geen voorzitter van de Spaanse voetbalbond. Hij is voorzitter van LaLiga. De voorzitter van de.bond is Rubiales en die twee liggen continue en openlijk met elkaar in de clinch.

11 mei 2020 om 13:04

Joh, hij is of was lid van Fuerzanueva in het verleden. Vergelijkbaar met verboden neo-nazi partijen. Hij is voorstander van het inperken van persvrijheid. En dan heb je nog die bijzonder "shady" contracten met Saudi Arabië.

11 mei 2020 om 13:26

Ah, inderdaad, voorzitter Laliga en niet van de voetbalbond. Dank voor de correctie. Maar dan nog, ik vind het een godspe dat een bestuurder dit soort aantijgingen doet.

11 mei 2020 om 17:03

Constant Kante Zoals wel vaker op deze site worden er artikelen van een Spaanse website creatief vertaald. Je kunt het artikel lezen op MARCA. Daarin wordt er in het verlengde van een alinea waarin bepaalde clubs allerlei bezwaren maken, vooral die clubs die het seizoen met deze stand of annulering willen laten eindigen de vraag gesteld of de situatie zoals bij dynamo zich ook in Spanje zou kunnen afspelen. Daarop antwoordt Tebas dat wanneer men de richtlijnen van de gezondheidszorg volgt dat onmogelijk zou zijn, tenzij men nalatig is. Dat is een hele andere werkelijkheid dan er in dit artikel voorgesteld wordt.

12 juni is nog een maand weg. Barca is nu al weer begonnen met voorzichtig te trainen. Hoeveel meer tijd wil je piqué? Trainen om blessures te vermijden is sowieso onzin als iedereen zijn werk heeft gedaan. De spelers waren immers gewoon thuis verder aan zulke dingen aan het werken.

11 mei 2020 om 12:47

Ah ja, thuis kun je nét zo goed trainen als op het veld. Inspelen, schieten, lange passes geven. Lukt wel. Gewoon van de woonkamer naar de keuken knallen.

11 mei 2020 om 18:02

schieten op doel en passjes geven heeft niets met blessurevermijding te maken. Dat is fysieke training (uithouding, coretraining, balanceren van gewrichten etc etc), precies de dingen die ze thuis hebben moeten doen dus. Begrijpend lezen is moeilijk of niet? Zelfs als je meer groepstraining nodig hebt heb je daar nu dus nog een maand voor, meer dan genoeg lijkt me. Ergo, wederom gezever van Pique.

Tebas is een extreem-rechtse gek waar we niet naar moeten luisteren. Je moet wel volslagen achterlijk zijn om te denken dat een club twee werknemers ziek laat worden. Mooie rechtzaken kunnen dat worden.

11 mei 2020 om 17:09

Het lijkt me verstandig om het originele artikel eerst leest vooral je weer met al je politieke prietpraat klaar staat. Hij doet helemaal geen uitspraak over dynamo Dresden maar over de mogelijkheid of dat kan gebeuren. Daarnaast moet je deze man beoordelen op zijn functioneren als voorzitter van la Liga en niet naar zijn politieke voorkeur. Dat doet er namelijk niet toe. Als voorzitter van la Liga heeft hij geweldig werk verricht en verdient hij daarvoor de erkenning. Al het andere is onzin.

Deze idioot tebas wil toch ook barca en real in de vs en china laten voetballen? Deze man denkt alleen maar aan geld.

Ik mag toch hopen dat dergelijke uitspraken consequenties voor deze staatsidioot gaan hebben. Nu doet deze meneer wel vaker ontzettend hypocriete, domme en/of ondoordachte uitspraken, dus wat dat betreft verbaast het me niets. Echter kun je het toch niet verkopen dat een voorzitter van de Spaanse nationale competitie met dergelijke uitspraken aan komt zetten? Dat is voor niemand goede reclame. Deze meneer is me sowieso veel te actief over zaken waar hij zich buiten zou moeten houden.

11 mei 2020 om 17:11

Hij heeft dan ook deze uitspraak niet gedaan. En net als met meerdere uitspraken wordt het hier wel heel vrij vertaald. Overigens is hij een bijzonder bekwame voorzitter gebleken. Daar vind ik opvallend genoeg weinig over terug op deze site.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Dynamo Dresden

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 2. Bundesliga
SpelersPositieW
C. DafernerAanvaller168
R. KönigsdörfferAanvaller152
K. BrollKeeper160
P. HosinerAanvaller80
P. SohmAanvaller80
A. AidonisVerdediger100
M. AkotoVerdediger140
Voor de complete selectie: Clubpagina Dynamo Dresden.

166 fans
Verdediger, 34 jaar

In de wandelgangen

Maandag 6 december
Chelsea-trainer Thomas Tuchel wil in januari een middenvelder aantrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren