Willem II-fans schenden coronaregels bij massaal huisbezoek aan Pol Llonch

Zaterdag, 9 mei 2020 om

Een grote groep supporters van Willem II heeft zaterdagmiddag een ode gebracht aan enkele spelers van de club. Ruim honderd fans gingen in het dorp Maaskantje op bezoek bij het huis van clubicoon en aanvoerder Jordens Peters en reisden daarna terug naar thuisstad Tilburg, waar middenvelder Pol Llonch massaal werd toegezongen bij diens woning.

Het Brabants Dagblad meldt dat de supporters van Willem II rekening hielden met de coronamaatregelen, door zich met maximaal twee personen per auto te vervoeren. Op beelden die op Twitter opdoken van de ode aan Llonch is echter te zien dat de fans het niet zo nauw nemen met de anderhalve meter afstand die tijdens de coronacrisis in acht genomen dient te worden. De aanhangers staan in een grote groep zeer dicht bij elkaar, terwijl de naam van de Spaanse middenvelder wordt gescandeerd.

Jordens Peters kon de actie van zijn eigen supporters in ieder geval wel waarderen. "Mij was verteld dat een paar supporters een bedankje zou komen overhandigen voor dit mooie seizoen. Werd ik daarna gebeld of ik even naar buiten wilde lopen. Vijf minuten later stond er een file in Maaskantje. Geweldige actie", aldus Peters tegenover het Brabants Dagblad.

Het is niet voor het eerst dat Willem II-supporters massaal hun blijdschap tonen. Op vrijdag 24 april trokken aanhangers van de Tricolores en masse het centrum van Tilburg in, om te vieren dat de KNVB het ticket voor de voorronde van de Europa League aan Willem II heeft toegekend. Ook dat leidde vanwege de timing, middenin de coronacrisis, tot verontwaardiging.Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door mcmulenga)

En dit is dus waarom voetbalwedstrijden, ook zonder publiek, gewoon een slecht idee is in deze situatie.

10 mei 2020 om 00:14

Laatst werd ik nog gekapitteld door een aantal leden hier omdat ik vond dat dit 1 van de redenen waren waarom het niet zou kunnen. Bij PSG zag je het ook al natuurlijk, in Duitsland ook en ook hier zal dit vaker te zien zijn. Hopelijk loopt dit met een sisser af. Brabant is al genoeg het haasje geweest.

10 mei 2020 om 08:49

@4evwrajax Onzin en vooraf invullen van negatieve scenarios. PSG was helemaal in het begin toen de Corona nog niet serieus genomen werd en de BL gaat volgende week gewoon lekker van start. Willem II spelers moeten deze actie dan ook niet loven Maar veroordelen en politie moet ze die 360 euro boete geven.

10 mei 2020 om 00:45

In het voetbalstadion en onder voetbalfans komen wel vaker rare dingen voor. Dat wil niet zeggen dat je dan maar moet gaan betuttelen. Maar op de een of andere manier heerst er een dubbele standaard onder sommige voetbalfans. Veel zaken binnen de economie worden langzaam weer hervat, echter wordt hierbij gerekend op het verstand van mensen. Of het nu om het bezoeken van een winkelcentrum, het park of het volgen van een voetbalwedstrijd gaat (thuis nota bene). Ik snap best dat je tegen het organiseren van betaald voetbal bent, al vraag ik mij dan af wat je op een voetbalforum doet, maar wees dan tegen elke vorm van open gooien van de economie.

10 mei 2020 om 02:30

Je kent mijn standpunten verder niet, maar gaat er voor het gemak vanuit dat ik het puur over voetbal heb, interessant. De maatregelen worden ook op andere vlakken niet nageleefd en ik vrees eveneens voor de gevolgen daarvan. Rekenen op het verstand van mensen? De geschiedenis leert dat de meeste mensen het IQ van een gebakken aardappel hebben. Vrienden die bij het strand wonen zien de mensen massaal op het strand de regels aan hun laars lappen. Mensen die in de binnenstad wonen zien drommen mensen in nauwe steegjes en op pleinen. Wat ik op een voetbalforum doe? Nou, doorgaans mijn mening geven. Bij deze. Ik mis het voetbal ook enorm, maar we hebben aan Atalanta - Valencia gezien hoe 1 wedstrijd een complete stad en regio plat kan leggen en letterlijk honderden levens kan kosten. Bergamo was de hel op aarde, met het leger dat elke dag de lijken moest komen ophalen. Of dat hier nou in zo'n sneltreinvaart gaat is niet belangrijk, het risico is te groot. Voetbalevenementen behoren tot de grootste vormen van samenscholing, net als festivals, grote concerten etc. Er hoeft maar 1 zo'n evenement plaats te vinden met een paar besmette mensen ertussen en alles begint van voor af aan. Uiteindelijk zit je straks dan langer in die lockdown dan als je nog eventjes voorzichtig bent en niet meteen alles open gooit als het virus net op zijn retour is. Ja, dat is ontzettend kut voor de Bvo's en verder alles wat geraakt wordt door de lockdown en crisis, maar het lange termijn en de volksgezondheid is het belangrijkste.

10 mei 2020 om 02:32

Voetbal kan je niet vergelijken met andere sectoren. Bij het voetbal komt een stukje emotie bij kijken. Dat toont deze actie van de Willem II supporters maar weer aan. Als het seizoen door zou gaan en een club wordt kampioen, wint de beker of bemachtigt na jaren weer eens een Europees ticket, dan kan je er vanuit gaan dat er grote groepen bij elkaar komen. Want zoals ik al eerder zei komt er bij voetbal een stukje emotie bij kijken. Snap verder niet dat wanneer je vindt dat het voetbalseizoen moet stoppen, dat je kennelijk niet op een voetbalforum mag komen. Gezien de omstandigheden lijkt het mij logisch dat er mensen zijn, waaronder een grote groep voetballiefhebbers, die tegen het voortzetten van het seizoen waren.

10 mei 2020 om 05:02

@buitenspelgoal Ik irriteer me ook aan de hele situatie. Ik werk zelf in een vitale groep (manager supermarkt) en heb dus gewoon (gelukkig) gewerkt de afgelopen weken, maar als ik dan zie wat de mensen onder hun zogenaamde werktijd deden/doen niet normaal. In een gewone tijd zou men 8 uur per dag werken of naar school, maar nu gaan ze sporten, wandelen, tuinieren, opruimen en naar de stort rijden, huis opknappen, etc... In de supermarkt worden mensen hysterisch omdat ze een winkelmandje moeten meenemen, gaan ze spugen, personeel uitschelden of gewoon de confrontatie aan met als gevolg dat we ze eruit moeten zetten. Verder houden ze zich niet aan de 1,5 meter, ze pakken gewoon wat ze nodig hebben. En nu de versoepelingen gaan toenemen en ik naar huis rijd, zie ik weer grote groepen in het stadspark of terrassen innemen die nog helemaal niet open zijn. Dat zegt wat over hoe we denken en zijn als mens. Natuurlijk weten we niet wat het virus nog doet en velen geloven dat de overheid misbruik maakt van de situatie, maar we kunnen niet om al die IC patiënten heen en velen overledenen in verzorgingshuizen, dat zijn feiten en of een 1,5 meter maatschappij echt werkt blijft een vraag, maar tot nu toe krjgt de overheid gelijk in hun handelen, waarom dan niet volhouden? In Spanje lopen de cijfers weer op en als je ziet hoe massaal de mensen daar weer de straat opgingen. Het is absoluut een rot tijd, zeker ook als je voetballer bent van beroep, maar we zijn pas een paar maanden onderweg en het geduld is alweer op. Met alle risico's van dien, dan is zo'n actie van Willem II het beste voorbeeld dat er schijnbaar regels nodig zijn om erger te voorkomen, wat zelf kunnen we het niet.

10 mei 2020 om 07:37

@romarky, ik ben het helemaal met je eens. Dat stukje supermarkt blijft me verbazen, alsof mensen het belabberd vinden dat je voor je eigen veiligheid een mandje of karretje mee moet nemen, om die vervolgens ergens neer te zetten en half de winkel door te waggelen. De versoepelingen zorgt ervoor dat mensen ineens denken vrij spel te hebben en alles weer te kunnen en te mogen. Voetbal is emotie zoals sommigen hier zeggen, maar juist door emotie ga je raar reageren en ervoor zorgen dat niks gehandhaafd wordt. Net als mensen die gaan protesteren tegen de corona maatregelen. Dan ben je echt niet goed in je krentenbol

10 mei 2020 om 00:45

Zoals je ziet zijn er gewoon een stel malloten die het toch wel doen, wel of geen voetbal. Dus de kans bestaat dat dit soort dingen gebeuren als het voetbal weer vast beginnen. Maar zoals je bij deze actie ziet, gebeurt het ook als het voetbal stil ligt.

10 mei 2020 om 07:11

Welke wedstrijd is er gisteravond gespeeld dan? Idioten vinden altijd wel een reden om regels aan hun laars te lappen.

10 mei 2020 om 16:28

En tegen de tijd dat er weer gevoetbald wordt zijn de cafés en terrassen ook weer open. Dat wordt gezellig.

Ik snap dit niet. Tilburg, als een van de zwaarst getroffen steden, en niet voor het eerst met z'n allen de straat op. IQ van 0 en gewoon levensgevaarlijk voor ouderen in de directe omgeving van alle aanwezigen.

10 mei 2020 om 06:04

Tja. Sommigen hebben gewoon schijt aan de maatregelen. Ik heb zelf ook vrienden (op de universiteit) die samenkomen en openlijk zeggen dat ze dan liever hebben dat er wat zwakke oudjes doodgaan dan dat de hele samenleving ontwricht wordt. En weet je. Ik begin hun standpunten te begrijpen. Want ik werk zelf in een supermarkt. Gisteren 5 uurtjes gewerkt. 86 keer gezegd dat mensen in hun elleboog moesten hoesten in plaats van in hun hand. 60 van de 86 was 65+. Dan denk ik zelf ook van ja waarom doen we dit eigenlijk. De mensen die er het minst om lijken te geven, naast de jongeren die na 2 maanden knettergek worden van het binnenzitten, zijn de oudjes. Mijn oma op het hart gedrukt dat ik voortaan haar boodschappen doe want ze was van 'ach kan toch wel?' Nee Oma dat kan niet. Toch stond ze 2 weken ineens in mn woonkamer en liep met uitgestrekte armen op me af. Ik hoor ouderen zeggen dat ze per se zelf naar de supermarkt willen, ze de maatregelen onzin vinden en alles wel meevalt. En dan denk ik ook bij mezelf: okee ga dan maar lekker dood. Laten we dan alles maar weer open gooien. Want waarom doen we dit dan allemaal? Waarom gooien we de hele economie plat, voeren we allemaal maatregelen in en heb ik al 2 maanden mn vrienden niet gezien als jullie er toch niets om lijken te geven? Sorry van deze rant en dit zal niet veel duimpjes krijgen maar ik moest even mijn hart luchten. Ook heeft deze crisis (lange termijn)gevolgen die wellicht erger zijn dan het virus zelf. Miljoenen mensen vrezen voor hun baan. Hun bedrijf. Hun toekomst. Al deze stress, geldzorgen en depressie zorgt ook voor doden en een verminderde kwaliteit van leven. Ik hou me aan de maatregelen en vind het goed dat ze er zijn maar begin me langzamerhand af te vragen of het middel niet erger is dan de kwaal...

10 mei 2020 om 07:42

De ouderen hebben natuurlijk het gevoel dat de regie uit handen genomen wordt en ergens snap ik dat wel. Maar vele oudjes snappen ook niet dat hun gezondheid de voornaamste reden van alle maatregelen is. Daarin snap ik ergens wel jouw denkwijze, het is cru geformuleerd maar ergens begrijpelijk. Ik doe nu zelf al weken boodschappen voor de opa en oma van mijn vriendin, maar zie het zo gebeuren dat oma ook binnenkort zelf weer naar de supermarkt gaat. En qua jongeren die gaan samenscholen, tsja. Er is daar veel over te zeggen. Aan de ene kant is er lak of "schijt" aan de regels, want het duurt te lang of ze denken in complottheorieën en noem het maar op. Aan de andere kant lijken genoeg jongeren niet te beseffen het virus door te kunnen geven. Naast ouderen heb je zat mensen die een leeftijd van 30-50 jaar hebben, maar bepaalde ziekten hebben en dus ook een risico vormen. De meeste jongeren die het hardste schreeuwen dat het ze niks uit maakt en anderen wel dood mogen, zodat de economie weer zn gang gaat, zijn degene die het hardste huilen als een dierbare van hun komt te overlijden. Het is allemaal heel dubbel, want iedereen zijn/haar gedachtegang is ergens te begrijpen. Maar hoe het nu met zijn allen gaat, durf ik te stellen dat we binnen een paar weken weer hoge cijfers gaan zien

10 mei 2020 om 07:55

Ik denk ook dat er een tweede golf gaat komen. Zomer en mooi weer zorgt automatisch voor meer samenkomst. Versoepelde maatregelen zorgen voor een gevoel dat het ergste voorbij is. Als het hartje winter was geweest was het virus beter in de hand te houden. Toch ben ik heel benieuwd wat de overheid dan gaat doen. De maatregelen weer aanscherpen kan voor sommigen de druppel zijn (ook financieel). Maar aan de dalende cijfers zie je wel dat het werkt. Heel lastig dilemma, ik ben blij dat ik Rutte niet ben in deze tijd want net als 17 miljoen bondscoaches heb je ook 17 miljoen amateurvirologen die het allemaal beter weten. Toch ben ik blij met hem. Zeker als je hem afzet tegen Trump, die om de week wat anders roept om zijn eigen falen te verbloemen.

"we zien jullie in de Europa League" duurde toch iets te lang voor de supporters. Jammer dat zo'n goed bedoelde actie dan uiteindelijk zo het nieuws haalt.

10 mei 2020 om 00:13

Het is wel te verklaren dat het op zo’n manier het nieuws haalt. Het is namelijk gewoon een dikke middelvinger die ze, al dan niet bedoeld, opsteken.

10 mei 2020 om 00:26

Het is prima te verklaren waarom dit het nieuws haalt ja. Alleen mis ik een sluitende verklaring waarom de supporters dit zelf niet hadden kunnen bedenken dat dit negatief uitpakt. Zonde, actie was goed bedoeld.

10 mei 2020 om 01:15

Ah oké, zo bedoel je. Ik vraag me af of ze daar over nagedacht hebben. Ze hadden een behoefte en gaven daar gehoor aan.

In het filmpje is ook gewoon een politieagent te zien. De beste man stond erbij en kijkt ernaar. Dat is voor mij de bevestiging dat je gewoon de regels kunt overtreden zonder dat hier gevolgen aan vastzitten

10 mei 2020 om 01:09

Wat verwacht je dat een agent in zijn eentje gaat doen tegen zo veel man?

10 mei 2020 om 01:12

Jij verwacht dat die agent alleen tegen al die mannen in gaat? Die gaat gefileerd worden dan.

10 mei 2020 om 01:16

Ik snap wat je zegt, dacht hetzelfde. Echter wat moet die ene agent doen? Collega’s oproepen? Dat gaat hoe dan ook uit de klauwen lopen. Aan de ene kant moet de politie handhaven maar aan de andere kant zitten we ook niet op taferelen te wachten die we in het buitenland zien. Het is voor (deze) politieagent(en) heel lastig.

10 mei 2020 om 02:03

Dus als het uit de klauwen dreigt te lopen moet een agent maar geen collega's oproepen? Nee dan wordt het heel veilig op straat.. De desbetreffende agent moet hier zeker wel zijn collega's oproepen, deze mensen hebben geen privilege m.b.t. de regels waar de rest van de samenleving zich wel aan moet houden. Daarnaast is het niet anders dan een 'normale' wedstrijddag, er komt meer politie, zij roepen in koor 'acab' en rennen dan weer een zijstraatje in als de paarden komen. Fijne avond.

10 mei 2020 om 03:09

Nee, hier kan en moet een agent niks doen dan de situatie in de gaten houden tot er echt een zwaar vergrijp of gevaarlijke situatie plaatsvindt. Dergelijke dingen kan je niet tegenhouden en als je alleen hiervoor al versterking op moet roepen is het einde zoek..

10 mei 2020 om 08:51

Ze zouden supporters met zulke lullige spreekkoortjes sowieso op moeten sluiten joh

Het leuke aan deze tijd is wel dat je elke dag weer opnieuw verrast wordt met iets absurds. De ene dag gaan mensen telefoonmasten in de brand steken omdat ze bang zijn voor 5G, daarna heb je weer een groep die naar Den Haag komt om te demonstreren tegen de lockdown, dan worden er een hele hoop mensen boos op Arnon Grunberg omdat hij een oproep doet tegen racisme en vandaag heb je dan weer een paar gekkies die de onbedwingbare behoefte voelen om voetballers toe te zingen. Het zou hilarisch zijn als het niet zo droevig is

10 mei 2020 om 10:18

Sommige geesten zijn niet lockdown-proof. Daar hadden ze in Spanje en Italië een andere oplossing voor. Ben benieuwd of de ‘ondenkers’ (mag ze kennelijk geen gekkies noemen) dan hun zin hebben. Niemand de deur uit (dus de demonstranten van de lockdown hebben pech), dus een toename in dataverkeer (cue de 5g), nog langer zonder voetbal (supporters naar niemand kunnen zingen behalve de huisgenoten).. Gek genoeg zijn dan alleen de boze mensen op Grunberg niet getroffen in hun doel. Genoeg moreel te verwerpen in ieder geval.

Willem 2 viert het behalen van de Europa League als een stel blije kinderen. Eerst dat spandoekje en nu dit filmpje. Ik vind het echt tenenkrommend om te zien hoe ze die plek (die ze niet eens verdiend maar gewoon gekregen hebben) aan het vieren zijn.

10 mei 2020 om 09:53

En dit is precies de reden dat we het zo vieren. Het is gewoon genieten om it soort reacties te lezen. Helaas niet onze traditionele pitch invation kunnen doen en het op het veld vieren met de spelers maar dit maakt veel goed. Reacties en acties van 4jarige utrecht supporters (die alle realiteit kwijt zijn) is echt vermakelijk. Geloof het of niet ben nu blijer dat we europees hebben gehaald dan wanneer ik de bekendmaking hoorde en kijk al uit naar eind mei om het nog een keer te vieren. "Toeterend naar de Heuvel ohohoooohooohoh"

10 mei 2020 om 10:45

Je zegt nu letterlijk dat je het verkrijgen van een EL plek viert om te trollen en reacties uit te lokken. Niet omdat je trots bent op je club of iets dergelijks? Dat maakt het toch nog misplaatster? Begrijp me niet verkeerd, ik vind die actie van FCU "supporters" nog veel triester/dommer/kinderachtiger (zijn eigenlijk geen woorden voor die op een forum passen) en ik schaam mij als Utrechter zwaar voor dat achterlijke gedrag. En ik snap dat je blij bent met het cadeautje van de Knvb, zou ik ook zeker zijn. Maar om dat nou zo te vieren...hou is ff op joh, daar kan je toch niet serieus trots op zijn. Dit past in het rijtje met Feyenoord dat de 2e plek vierde alsof ze kampioen waren geworden.

10 mei 2020 om 13:23

Dat trollen is door jullie zelf ontstaan. Het toeteren op de heuvel is spontaan ontstaan uit vreugde en clubliefde had niets met jullie dan doen. Alleen de reacties van veel utrecht supporters en o.a. die van jou hier maakt de vreugde nu nog leuker waardoor het trollen ook leuker is geworden. Nu weer reageer je mbt het EL ticket terwijl dit bericht daar helemaal niet om gaat. Elk bericht van Willem II wordt er in de reacties gerefereerd aan het zogenaamd oneerlijke behandeling van Utrecht. Tja dan lok je het ook uit. Ik zie AZ niet piepen jij wel? Het seizoen is WELLICHT te snel geëindigd helaas pindakaas. Maar nergens een garantie dat het eindresultaat anders was geweest men kan alleen doen met datgene wat wel een feit is en dat betekent voor ons een 5e plek. Het enige waar je over mag huilen is de bekerfinale die moeten ze als nog laten spelen dat is gewoon geweldig om mee te maken. Die moet eind volgend seizoen alsnog gehouden worden met publiek en waarbij de winnaar de beker en een EL ticket krijgt.

10 mei 2020 om 18:13

Oke is goed rakker 😂

Ze vieren het alsof ze de Europaleague al gewonnen hebben... Ze hebben niks bereikt, het is ze in de schoot geworpen. Het seizoen had nog aardig wat wedstrijden te gaan. Nieuwe seizoen staan ze op de degradatielijst, omdat het ze naar het hoofd is gestegen 😂

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Willem II

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.AZ50
11.Willem II5-4
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. SağlamMiddenvelder61
M. TrésorMiddenvelder61
M. KöhlertAanvaller60
V. PavlidisAanvaller63
R. RuiterKeeper60
J. YeboahAanvaller51
C. NunnelyAanvaller40
Voor de complete selectie: Clubpagina Willem II.

0 fans
Middenvelder, 28 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 28 oktober
De naam van Dayot Upamecano staat voor volgende zomer bovenaan het verlanglijstje van Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren