Ajax opent gesprekken en zet in op flink aantal contractverlengingen

Vrijdag, 8 mei 2020 om 13:16Robin Bruggeman • Laatste update: 13:35

Ajax voert momenteel gesprekken om de contracten van een grote groep talenten open te breken. Ajax Showtime meldt vrijdagmiddag dat de club inzet op een ‘enorme slag’, waarbij een aantal veelbelovende spelers langer gebonden moet worden. Het gaat hierbij onder meer om Brian Brobbey, Sontje Hansen en Naci Ünüvar.

Ajax richt zich op verschillende spelers die zijn geboren in 2002, terwijl ook een aantal talenten uit 2003 een voorstel kan verwachten. Bij de jongelingen die dit jaar achttien zijn geworden, of het nog moeten worden, wordt gesproken met onder meer Brobbey, Anass Salah-Eddine, Kenneth Taylor en Hansen.

Van deze spelers maakte Hansen onlangs al zijn debuut in de hoofdmacht, terwijl ook Brobbey en Taylor dit seizoen vaste waarden zijn bij het in de Keuken Kampioen Divisie uitkomende Jong Ajax. Bovengenoemd viertal tekende in 2018 een eerste jeugdcontract bij de club en ligt daardoor nog vast tot medio volgend jaar. Ook Ryan Gravenberch gaat naar verluidt op korte termijn een nieuw contract tekenen. De middenvelder ligt eveneens vast tot volgend jaar en speelde dit seizoen al twaalf wedstrijden in het eerste.

De zestienjarige Ünüvar en zeventienjarige Devyne Rensch komen eveneens in aanmerking voor een nieuwe verbintenis. De twee beschikken momenteel over een tot medio 2022 doorlopend contract en kunnen voor een jaar bijtekenen. Van met name Ünüvar wordt veel verwacht: hij maakte in januari al zijn debuut in de hoofdmacht in de bekerwedstrijd tegen Spakenburg.Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door primetime)

Dat zou mooi nieuws zijn. Gravenberch ook erg blij mee, gezien de relatie Raiola-Ajax. Er komt weer een mooie lichting aan, lijkt het althans op.

8 mei 2020 om 13:32

Klopt en waarschijnlijk zullen er uit de groep talenten van Scherpen, Timber, Schuurs, Botman, Pierie, Ekkelenkamp, Eiting, Danilo, Lang ook nog 1 of 2 uitgroeien tot bepalende speler. Daarachter komt een op papier zeer getalenteerde groep met jongens als Gravenberch, Unuvar, Brobbey, Traore, Hansen. Dat ziet er allemaal heel erg gunstig uit.

8 mei 2020 om 13:43

Ik denk niet dat uit de lichting Scherpen, Timber, Schuurs, Botman, Pierie, Ekkelenkamp, Eiting, Danilo, Lang 1 of 2 bepalende spelers komen. scherpen vind ik maar een matige keeper die alleen zijn lengte mee heeft. timber moet ik nog zien en schuurs is wel oke, maar is bijlange na niet het talent dat Ajax even op sleeptouw gaat nemen. Pierie vind ik helemaal niets en gaat ook niets worden. ekkelenkamp en eiting, tja die zijn er ook nog lang niet en vind het super talent er zeker niet van af spatten. en dan nog lang. Heeft bij twente dit half jaar niets laten zien, maar kan eventueel nog komen. Heb zelf veel meer vertrouwen in de volgende lichting. Gravenberch vind ik dan nog wel tegenvallen tot nu toe in ajax 1, maar dat kan nog komen. unuvar, hansen en brobbey vind ik wel echt grote talten. vooral unuvar laat vaak veel moois zien op de toekomst. En dan nog traore, wie ik wel wat vind tegenvallen in ajax 1, maar wat nog kan komen wanneer hij wat rustiger wordt.

8 mei 2020 om 13:57

Ondanks dat de Toekomst het zichzelf wel heel makkelijk maakt door te zeggen dat uit 9 talenten wel 1 of 2 basisspelers naar voren komen, zie ook ik in deze spelers niet direct de echte talenten die ik snel in mijn elftal zou zetten (zeker als je in de CL iets wilt behalen.

8 mei 2020 om 14:11

Wat betreft talent valt het mee enige die talentvol is van dat rijtje is Hansem de rest voegt weinig of zal weinig toevoegen

8 mei 2020 om 14:12

Dat was juist het hele punt.. Uit de groep spelers waarvan we het niet verwachten staan er ook jaarlijks enkele spelers op. Zie jongens als Veltman, Dest, Mazraoui, El Ghazi, Kluivert om er even een paar te noemen. Allemaal stonden ze niet bepaald te boek als enorm talent en toekomstige basisspeler in het eerste..

8 mei 2020 om 14:19

@Janssen, het "geluk" is dat Ajax aan die groep talenten ('98-'01) al enkele tientallen miljoenen heeft verdiend met De Ligt en Kluivert en met Dest ook nog miljoenen gaat verdienen. Alles dat erna nog erbij komt is pure winst. Ook nog kleinere bedragen die ze verdiend hebben aan spelers als Sierhuis, Zeefuik, De Wit etc wat die groep al ruim 100 miljoen aan inkomende transfers heeft opgeleverd vanuit de opleiding. Als 1 of 2 het daarvan halen is dat pure winst imo omdat je de doorstroom van deel van die groep al hebt gehad. Zelfs onder die namen die hij noemt zitten iets meer dan 50 wedstrijden in Ajax 1. Van die groep die hij noemt zullen er nog wel paar enkele miljoenen op gaan leveren en wat wedstrijdjes pakken maar het echte geld zit in de categorie erachter weer. Als je van elke groep 1 à 2 spelers hebt die waarde voor eerste ploeg hebben en nog paar die wat geld opleveren dan heb je een oké lichting. Maar groepen als '97, '99 en hopelijk '02/'03 brengt je team verder en daar zit het geld.

8 mei 2020 om 14:42

@ajax1! Van de groep die jij opnoemt zijn Schuurs, Timber en Noa Lang sowieso Ajax waardig. Moeten volgend seizoen wel speeltijd gaan krijgen om te groeien. Ekkelenkamp zou vanwege zn dynamiek een goede nummer 15 of 16 in de selectie kunnen worden. Botman is een vraag. Als hij kansen krijgt kan hij zomaar een verassing worden. Maar op internationaal niveau tegen topspitsen kun je je als CV geen uitglijer veroorloven. We gaan het zien.

8 mei 2020 om 15:01

@holland8, Schuurs zie ik ook nog wel toekomst in. Klopt, hij maakt nog wat slippertjes en deze zijn helaas een aantal keer op belangrijke momenten gekomen, maar verder speelt hij best wel solide. Een deel van die foutjes komt ook gewoon door een gebrek aan ervaring. De Ligt maakte ook een paar cruciale fouten tegen Bulgarije bijvoorbeeld, mede door een gebrek aan ervaring. Leuk is het niet, maar ook dat is onderdeel van het leerproces. Noa lang heb ik minder vertrouwen in persoonlijk, heeft wat leuke dingen laten zien bij Twente, maar niet consequent genoeg. Kan eerlijk gezegd ook meespelen dat ik een gruwelijke hekel heb aan Lang dat ik het daardoor minder snel zie gebeuren. Timber ken ik totaal niet en durf ik niet over te oordelen.

8 mei 2020 om 15:01

@AJAX1!, Lang heeft het bij Twente prima gedaan en ik denk dat Ajax de afgelopen seizoenshelft beter wat vertrouwen in hem had kunnen steken dan in een gehuurde Babel, en daarbij, Ik weet eerlijk gezegd wel zeker dat er 1 of 2 spelers van dat rijtje gaan doorbreken bij Ajax, dat zie je nu in de selectie toch ook? Veltman en Mazraoui hebben ook niet het talent van Ziyech, de Jong of De Ligt maar zijn wel best nuttige krachten om erbij te hebben. Bij Botman en Ekkelenkamp zie ik dat wel gebeuren.

8 mei 2020 om 15:08

@tvl11 Tuurlijk zou Ajax beter moeite in Lang kunnen stoppen dan telkens Babel opstellen. Maar toch zie ik in Lang geen groot talent. Jij weet zeker dat er uit het rijdje Scherpen, Timber, Schuurs, Botman, Pierie, Ekkelenkamp, Eiting, Danilo, Lang 2 gaan doorbreden, maar dat vraag ik mij toch ten zeerste af. zoals ik al beschreef vind ik dit geen super talenten en geen spelers waarvan ik denk dat ze over de komende tijd ajax even op sleeptouw gaan nemen. Ik hoop natuurlijk ongelijk te hebben, maar tot nu toe heeft geen van deze spelers mij echt kunnen overtuichen.

8 mei 2020 om 15:26

@tvl11. Ik snap jouw redenatie wel deels. Enerzijds hoeft natuurlijk niet elke speler in je selectie/basis een speler van formaat te zijn en zijn nuttige krachten als een Veltman ook top om in je team te hebben. Hier wil ik alleen wel de kanttekening bijzetten dat het "maar" je rechtsback is. Ziyech, De jong en De Ligt speelden wel echt op belangrijkere posities. Daarnaast zie je ook wat voor verschil een wel goede voetballer op je backpositie ook kan maken. Kijk maar naar tagliafico.

8 mei 2020 om 16:02

@ajax1, maar je hoeft ook niet per se een supertalent te zijn. Zeker op zo'n positie als rechtsback kan Timber prima een basisspeler worden. Mazrouai, Dest, van Rhijn, Veltman waren ook geen supertalenten.

8 mei 2020 om 17:54

@026vitesse Haha ik begrijp dat je misschien soms wat ongemakkelijk wordt van Noa Lang maar probeer dat soort emoties even opzij te zetten als je een voetballer beoordeelt. Dan zul je zien dat die Lang verdomde goed kan voetballen. En daar gaat het uiteindelijk om. En wat jij zegt over Schuurs, zo is het precies. Geef die jongen vertrouwen en hij mag een foutje maken. Hoeveel heeft mathijs er niet gemaakt. Maar zoals Schuurs tegen Lille speelde heeft hij echt laten zien dat hij internationale potentie heeft.

8 mei 2020 om 19:13

@De Toekomst terecht ook want al die namen hebben ook niks aan Ajax toegevoegd imo. Mazraoui uitgezonderd, die speelde vorig jaar als rechtsback geweldig in de CL

8 mei 2020 om 19:22

Kluivert en El Ghazi hebben zo'n 30 miljoen aan Ajax toegevoegd. Vind ik best prima. Dest en Mazraoui gaan ook nog wel wat miljoenen opleveren

Verlengen van deze spelers is logisch. Jeugd is en blijft de levensader van Ajax en ondanks de gezonde financiële situatie bij Ajax gaan we de opleiding en jeugdspelers waarschijnlijk keihard nodig hebben de komende paar jaar. Hopelijk lukt het om ze allemaal te verlengen en kan er in de selectie ook plaats voor ze worden gemaakt, zodat ze komend seizoen vaker mee kunnen spelen in het eerste.

Mooi nieuws, zijn paar talenten die als je ze van buitenaf moet halen op deze leeftijd simpelweg enkele miljoenen kosten, ze behouden is van enorm belang met oog op de waarde die ze kunnen gaan vertegenwoordigen als ze die laatste stap succesvol kunnen zetten. Verlengen van Salah-Eddine lijkt mij ook samen te hangen met vertrek van JFC dan, aangezien allebei aangesloten zijn bij zelfde kantoor en kan me niet voorstellen dat ze een linksback van 18 en eentje van 20 samen willen laten concurreren bij Jong Ajax. Ik zou persoonlijk ook de keuze voor Salah-Eddine maken dan. Verwacht dat Regeer op later moment voor verlenging staat, is net als Rensch en Ünüvar van 2003 en doorgeschoven naar Jong Ajax. Gaan stuk minder contracten komen dit seizoen maar dit zijn paar spelers waar het een absolute must was. Nu wachten op de handtekeningen dus.

8 mei 2020 om 13:57

Ja toch, mee eens. Zijn jongens met potentie, of ze het halen zien we later. Maar als er 1 of 2 voor miljoenen verkocht worden later is het pure winst omdat ze uit de eigen jeugd komen. En bijkomend natuurlijk nog de vraag hoe het met de corona issue gaat lopen, wat prijzen doen, wie er wel of niet gaat en wie je er bij kunt halen. Goede zet derhalve

8 mei 2020 om 14:01

Die pure winst haal je er al uit, zou je nu al die namen deze zomer willen verkopen haal je er alsnog best wat miljoenen uit. Puur omdat clubs liever nu 5 miljoen betalen dan risico lopen 2 jaar later er 25 te moeten betalen. Maar deze namen muv Gravenberch moeten de kern van Jong Ajax gaan vormen komend seizoen en de stap naar Ajax 1 proberen te zetten. Als deze groep net als de 1997 groep een paar basisspelers aan kan leveren zit je goed, die kans is er zeker. Het zou mij verbazen als er niet minimaal 3 spelers van 2002/2003 tot 50+ wedstrijden in Ajax 1 komen.

8 mei 2020 om 13:58

Die regeer is toch de volgende groeibriljant van het Nederlands voetbal? Heeft op mij tijdens het WK onder de 17 echt verast en toen las ik ook nog dat die nog maar 15 was en niet op zijn normale positie speelde.

8 mei 2020 om 14:06

Regeer is enorm solide, multifunctioneel inderdaad en fysiek dik in orde. Ben benieuwd waar hij uiteindelijk gaat spelen, heeft het scorend vermogen om als een nummer 10 te spelen, het loopvermogen voor 8 en het spelinzicht en kwaliteiten in de opbouw voor op 6 en op 3. Ik verwacht dat ze hem als soort B2B nummer 8 gaan gebruiken of als 10 maar zou hem zelf ook langere periode op 6 zien spelen weer, denk dat hij daar momenteel het meest van waarde kan zijn. Hij was op dat WK inderdaad de jongste van Oranje, was net 16 geworden en is paar weken jonger dan Ünüvar. Ze schuiven hem niet zonder reden in de winter al door naar Jong Ajax, was daar jongste speler na Ünüvar (op moment van debuteren) dit seizoen. Ik heb persoonlijk meer met spelers als Ünüvar die wat kleiner zijn met echt enorm veel techniek maar Regeer is fysiek echt heel interessant met zijn lengte en natuurlijke fitheid.

8 mei 2020 om 14:37

@wolterx: denk je niet dat JFC door wordt geschoven naar Ajax1? Verwacht dat Tagliafico vertrekt en denk niet dat Martinez op die positie vast komt te spelen. Ga ervan uit dat Pierie en JFC als backup zullen dienen voor de linksback (JFC) en linksachter (Pierie) posities. Of zie jij dat anders?

8 mei 2020 om 14:54

Ik verwacht dat het management van zowel JFC of Salah-Eddine Ajax voor keuze heeft gezet. Want allebei hebben talent om Ajax 1 te halen, dat wilt ook zeggen dat 1 van de 2 wisselspeler gaat zijn. Zou me daarom verbazen als allebei onder contract komen bij Ajax. Puur vanuit oogpunt van de zaakwaarnemer is dat niet handig, denk dat Ajax dat wel graag ziet gebeuren.

8 mei 2020 om 14:58

Snap je punt. Misschien dat de zaakwaarnemer of speler in dit geval misschien toch kiest voor zekerheid vanwege de mogelijke gevolgen van de coronacrisis. Bij Ajax weten ze wat ze hebben. Wellicht kiezen JFC en Salah-Eddine ervoor om in hun eigen belang en niet dat van de zaakwaarnemer te handelen. Hopelijk! Zou ze allebei graag behouden

Wat verdient iemand eigenlijk met een eerste contract?

8 mei 2020 om 13:57

Verschilt enorm, hier zal geen vast getal op geplakt kunnen worden. Maar een eerste jeugdcontract kan al flink wat nullen hebben bij enkele clubs in Nederland. Een eerste profcontract logischerwijs nog meer.

8 mei 2020 om 14:00

Een groot talent kan met een jeugdcontract al gauw een paar ton per jaar verdienen. Zitten vaak wel bepaalde voorwaarden in het contract. Bijvoorbeeld opwaardering van het salaris bij debuut of bij bepaald aantal wedstrijden. Of een stijgende salaris elk contractjaar. Grofweg is een jeugdcontract wel tussen de 50-300 duizend euro per jaar.

8 mei 2020 om 14:01

Met jeugdcontract bedoel ik bijvoorbeeld wat een Rensch en een Unuvar nu krijgen voorgeschoteld. Eigenlijk eerste profcontract dus!

8 mei 2020 om 14:15

Het verschilt per talent en ligt er ook aan of er veel aan een speler getrokken wordt vanuit het buitenland. In deze tijd is het natuurlijk iets makkelijker voor Ajax, een speelr zal niet zo gauw even op stage gaan bij een Engelse club. Maar jeugdspelers verdienen over het algemeen goed tegenwoordig. Daarna hebben ze ook nog vrij snel contractverlenging want het eerste contract is maximaal 3 jaar.

Heel goed nieuws dit. Regeer zal er ook snel aankomen. Zitten hele grote talenten tussen (brobbey, Unuvar en Hansen) en een paar redelijk goede. Regeer en Sala Edinne schat ik nog in aan de bovenkant. Ik voorzie dat Ajax problemen kan krijgen met het vastleggen van Brobbey. Dat is misschien wel de beste spits van zijn lichting in Europa maar hij is niet helemaal blij met hoe een en ander tot nu toe is gelopen bij Ajax. Zou fantastisch zijn als ook die jongen wordt vastgelegd voor een langere termijn.

8 mei 2020 om 14:40

Taylor schat ik op eenzelfde niveau als Regeer en Salah-Edinne. Ik verwacht dat Brobbey het moeilijk gaat krijgen wanneer hij tegen de ‘grote jongens’ gaat ballen. Hij is niet zo snel en technisch als Lukaku bijvoorbeeld. Wellicht komt dat nog, maar denk dat Traoré meer kans maakt om de eerste spits van Ajax te worden

8 mei 2020 om 14:47

@lasse Regeer is echt een niveautje beter dan Taylor hoor. Vind Taylor echt de minste van dit groepje. Dat is echt geen internationaal niveau en Ajax moet echt van dat soort type middenvelders af. Salah-Edinne heeft zich op topniveau in de jeugd bewezen als een betrouwbare linksback. Daar zijn er niet zoveel goede van. Traore is een interessante speler, maar geloof me, Brobbey is twee klassen beter. Die kan morgen bij elke topclub in Europa tekenen en daar zou ik me als Ajax zijnde echt zorgen om maken.

8 mei 2020 om 14:54

Oh dat Brobbey overal kan tekenen geloof ik, maar ik vrees dat hij de hype niet waar zal maken. Net als een Redan bijvoorbeeld. Die werd weliswaar minder gehypet maar die ging het ook makkelijk af in de jeugd. En ik denk dat je Taylor onderschat. Het is imo een zeer dynamische en moderne middenvelder en is ook nog eens tweebenig. Verwacht wel dat hij zich tot een speler van internationaal niveau gaat ontwikkelen. Misschien niet op het niveau van de absolute topclubs, maar verwacht dat hij het NL elftal kan halen

8 mei 2020 om 14:42

Waar is Brobbey niet blij mee dan? Helemaal niets van meegekregen

8 mei 2020 om 19:00

Brobbey het beste talent van zijn lichting.. In Europa?! Ik vraag me sowieso al wel af of hij het écht gaat redden bij Ajax in het eerste. Ik vind hem echt veel te veel op z'n fysiek teren. Maar waar is hij niet blij mee dan?

Ik denk dat Ajax de corona crisis tijd wel goed gaat doorkomen. Ze zijn al verzekerd van minimaal 84 miljoen aan inkomsten voor volgend seizoen. En kunnen nog steeds de vraagprijzen vragen die ze willen voor hun beste spelers waarschijnlijk. Ze hebben tot nu toe ook nog geen salarissen hoeven te korten van de spelers. En nu ook weer contractverlengingen die eraan zitten te komen voor de grootste talenten uit de eigen jeugdopleiding. Dat moet de Ajax fans wel gerust stellen dat Ajax goed door deze crisis heen gaat komen. Het scheelt enorm dst Ajax de afgelopen jaren een grote financiële buffer heeft opgebouwd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2535
2.PSV215
4.Feyenoord1912
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MazraouiVerdediger104
R. GravenberchMiddenvelder101
S. BerghuisAanvaller102
S. HallerAanvaller106
D. TadićAanvaller104
J. TimberVerdediger91
E. ÁlvarezMiddenvelder92
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

0 fans
Middenvelder, 19 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren