‘FC Twente hoopt op miljoenen na interesse van Club Brugge en Duitse clubs’

Vrijdag, 8 mei 2020 om

Joël Drommel beschikt bij FC Twente over een contract tot medio 2021, terwijl de club de eenzijdige optie heeft om de verbintenis met een jaar te verlengen. De kans lijkt echter klein dat de doelman ook volgend seizoen in de Grolsch Veste te bewonderen is. Drommel wordt begeerd door verschillende clubs uit het buitenland en bij een aantrekkelijke aanbieding laat FC Twente hem gaan, zo meldt Voetbal International.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Is Joël Drommel klaar voor de stap naar het buitenland?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door remarkable)

Uitstekende keeper in mijn ogen, 1,5 miljoen vind ik een koopje voor een keeper met deze kwaliteiten en leeftijd. Is al aantoonbaar beter dan Scherpen en Kotarski.

8 mei 2020 om 11:54

Hij heeft ook laten zien dat hij ook veel punten kan laten schieten voor z'n ploeg. Drommel maakt bijna elke wedstrijd wel een fout die een tegendoelpunt oplevert. Technisch een leuke doelman, maar ik vind hem mentaal bij vlagen erg zwak. Ik weet niet of dat onzekerheid of concentratiegebrek is, maar als FC Twente hier een leuk bedrag voor kan krijgen, moeten ze het doen.

8 mei 2020 om 12:02

Sirius hij heeft weleens fouten gemaakt inderdaad die punten gekost hebben, maar heeft er ook behoorlijk veel gepakt en vooral vorig jaar in de KKD toen we moesten promoveren. Ik vind dat je wel vaker te kritisch bent op onze spelers en hierin ben ik het weer totaal oneens. Heeft een goeie reach, uitstraling, kan meevoetballen en is mentaal zeker sterk als je kijkt naar zijn huidige prestaties in combinatie met de bakken stront die hij in zijn beginperiode gevangen heeft. Hij maakt weleens een fout inderdaad, maar zeker niet elke wedstrijd. Ik houd mijn hart vast als we die halfbakken Belg weer in het doel moeten zetten die de hoeken niet haalt als hij duikt. Als Twente er een smak geld voor kan krijgen prima, maar dat mag wat mij betreft wel iets meer zijn dan een 'leuk bedrag'.

8 mei 2020 om 12:12

Hopelijk krijgt Jeffrey De Lange een Kans om eerste doelman te worden

8 mei 2020 om 12:23

''.. en is mentaal zeker sterk als je kijkt naar zijn huidige prestaties in combinatie met de bakken stront die hij in zijn beginperiode gevangen heeft.'' Ben het zeker met je eens over z'n mentale weerbaarheid. Vind het ontzettend knap waar hij nu staat, aangezien hij inderdaad behoorlijk wat shit over zich heen kreeg. Ondertussen vind ik het ook echt een hele prima doelman. En gezien z'n leeftijd zit er echt nog wel meer in de komende jaren.

8 mei 2020 om 12:46

Technisch is het juist een hele matige doelman. Hij wist zich af en toe te onderscheiden omdat hij elke wedstrijd zoveel schoten op doel kreeg. Kwalitatief is het echter een clown. Ik vraag me af op basis van wat die clubs scouten.

8 mei 2020 om 12:56

Azalkmaar2 een clown nog wel? Drommel heeft ons vorig jaar nog net niet persoonlijk laten promoveren (gechargeerd) en geloof me: ook toen kreeg hij genoeg te doen. Daarbij keept hij dit seizoen ook gewoon sterk op Feyenoord-uit en Ajax-thuis na. Hij wordt steeds betrouwbaarder. Maar jij hebt je mening waarschijnlijk gebaseerd op het feit dat je alle wedstrijden van Twente van de laatste 2 jaar gezien hebt? Of toch gebaseerd op de samenvattingen tegen Feyenoord en Ajax?

8 mei 2020 om 13:05

Ben het helemaal met je eens. Vind het samen met Bijlow 2 goede keepers die zeker voor top lees Ajax en psv horen te keepen. Het zou jammer zijn als de top ligt te slapen

8 mei 2020 om 14:11

Wat ik afgelopen jaren van hem gezien heb, vind ik dat hij zich goed ontwikkeld heeft, en toe is aan een stap hoger. Of dit nu direct in het buitenland moet zijn, vraag ik mij dan wel af.

8 mei 2020 om 14:17

@twenteov: Ik zie hem vaak genoeg keepen om het gewoon een matige keeper te vinden. Volgens mij mag ik dat vinden toch? Ik vind het onbegrijpelijk dat er clubs zijn die miljoenen willen bieden voor deze grabbelaar. Maar goed, het zal mij verder ook een zorg zijn, al zie ik hem liever bij Twente blijven ;-)

8 mei 2020 om 15:09

Azalkmaar2 jij ziet hem vaak genoeg keepen ja? Hele wedstrijden de laatste 2 jaar ook toevallig of alleen tijdens samenvattingen? Jij mag zeker vinden wat je wil. Als je hem voor clown en ergens hieronder waardeloos uit gaat maken, dus in vrij sterke bewoordingen, dan mag ik daar ook iets van vinden en jouw oordeel in twijfel trekken. Zelf heb ik over weinig spelers van andere clubs zo'n sterk oordeel omdat ik ze te weinig zie. Kan mij het verrotten. Jij vindt het onbegrijpelijk dat miljoenen geboden worden, ik niet. En aangezien ik hem en de rest van dat brandhout voor hem meerdere jaren intensief volg en ik er mijn kinderen op durf te verwedden jij niet, ga ik eerder op mijn gevoel af en vind ik jouw woordkeuze van 'clown' overtrokken en dus waardeloos. En dat mag ik ook vinden.

8 mei 2020 om 15:10

Tuurlijk mag je dat vinden. Toch heeft het AD hem wel opgenomen als keeper in het Eredivisie team van het jaar.

8 mei 2020 om 22:57

Dat kan, maar ik ben een andere mening toebedeeld. Drommel doet absoluut goede dingen, maar zolang hij elke wedstrijd wel (mede-)verantwoordelijk is voor een tegendoelpunt, acht ik hem niet in staat om het in een grote competitie te kunnen laten zien. Technisch vind ik hem goed, maar vooral mentaal lijkt hij nog behoorlijk matig naar mijn inzicht.

8 mei 2020 om 12:48

Vind het lastig om ze te vergelijken. Scherpen was uitstekend in zjin eerste jaar bij Emmen in de eredivisie. Pakte daar ook punten voor zijn club, maar sinds hij bij Ajax zit lijkt het allemaal wat minder. Denk nogsteeds dat het zeker een goede keeper is, maa zoals het cliche al zegt, blijkbaar is het lastig om bij Ajax een bepaald spelletje te voetballen.van Drommel wil ik dan ook weleens zien wat hij op een hoger niveau waar meer druk staat kan. Vind hem dit jaar redelijk goed, maar zoals al meer gezegd wordt zitten er heel veel slordigheid in zijn spel. Ik ben dus wel verbaasd dat dit soort clubs interesse tonen. Al moet wel gezegd worden, zelfs in corona tijd, kun je voor 1,5 miljoen wel een gokje wagen.

Lijkt me heel straf dat Club Brugge in de huidige situatie 1,5-3 miljoen gaat betalen voor een tweede doelman. Zeker omdat ze met Letica en Horvath twee vergelijkbare doelmannen als Drommel hebben.

Als ze hier een mooi bedrag voor kunnen krijgen, moeten ze het doen. Drommel is nog steeds verre van betrouwbaar. Een redelijke doelman naar mijn mening, maar meer ook niet. Hij heeft soms uitstekende reddingen, maar daar staan weer domme fouten tegenover. Ik heb het idee dat de hype groter is dan z'n daadwerkelijke kwaliteiten. Technisch een goede doelman, maar mentaal veel te kwetsbaar. Hij is jong en heeft nog een 1-jarig contract met een eenzijdige lichting voor nog een jaar. Een goed moment dus om hem te verkopen.

8 mei 2020 om 12:13

Ik heb hem afgelopen twee seizoenen toch weinig fouten zien maken. Noem mij één keeper die foutloos keept. We hebben één zekerheid de vervanger van Drommel zal in geval van Twente niet beter zijn.

8 mei 2020 om 12:43

Bizot

8 mei 2020 om 12:47

Bizot is ook niet geheel foutloos maar wel stabiel inderdaad.

8 mei 2020 om 12:51

Drommel is inderdaad behoorlijk gegroeid. Een stuk constanter en meer vertrouwen dan een paar jaar terug. Ik hoop zelf uiteraard dat hij nog een jaar blijft, maar we kunnen het geld ook goed gebruiken. Hopen dat de Lange het op kan pakken als Drommel vertrekt.

8 mei 2020 om 23:00

Daar ben ik het ook wel mee eens, maar dat hebben we momenteel al snel gezien de situatie van de club. Dat is goed genoeg voor ploegen die zonder druk spelen, maar naar mijn mening nog niet goed genoeg voor ploegen die onder druk staan. Hij is dan ook nog jong, maar mentaal lijkt er nog wel wat werk aan de winkel bij Drommel.

8 mei 2020 om 13:47

Hij maakte wel eens fouten idd, maar heeft ons ook vaak gered. Ijzersterk bij corners en voorzetten en durfde ook te komen. Onze beste keeper sinds Mihaylov. Stuk beter dan Brondeel, Marsman en Stevens.

8 mei 2020 om 15:11

Helemaal eens Jansen, prima keeper die Drommel. Beetje een ijdeltuit maar dat mag als je zulke kwaliteiten hebt. Ik hoop van harte dat Jeffrey de Lange een goeie gaat worden, zo lang als Brondeel er maar niet meer komt te staan. Die mist gewoon lengte en haalt de hoeken niet.

Drommel is naar mijn mening klaar voor een stap hogerop. Het liefst zou ik zien dat hij in Nederland een stap maakt (richting een club als Utrecht of Vitesse bijv). Volgens mij zijn er veel mensen die Drommel niet wekelijks zien keepen en hun mening vormen door te luisteren naar Johan Derksen of afgaan op zijn eerste (slechte) periode bij Twente. Drommel is op dit moment 1 van de betere keepers in de eredivisie. Dus laten we hem vooral voor de eredivisie behouden

8 mei 2020 om 13:17

Wat moet Utrecht met deze matige keeper? We hebben in Utrecht met Paes en De Keijzer die nu al beter zijn dan Drommel en nog veel meer rek hebben dan Drommel. Ik ben totaal niet kapot van de techniek van Drommel waardoor ik denk dat hij nooit een verdere groei kan maken.

8 mei 2020 om 17:41

Bedoelde meer een club van het niveau als Utrecht. Maar om er even verder op in te gaan: Paes heeft nu een half seizoentje gekeept en hij is volgens jou beter dan drommel? Paes heeft mij alles behalve overtuigt in die korte periode, kan zo 5/6 blunders/fouten voor je opnoemen. De keijzer heeft 0 wedstrijden op het hoogste niveau dus daar begin ik niet eens over. Ik zeg niet dat ze niet beter kunnen worden dan Drommel maar op dit moment zijn ze dat allebei absoluut niet

8 mei 2020 om 18:41

Zullen we gewoon afspreken dat de twentesupporters hem beter vinden en de Utreg supporters niet? Dat scheelt een hoop getouwtrek. Dank je.

9 mei 2020 om 02:59

kunnen we dan ook benoemen dat AD hem heeft uitgeroepen tot beste keeper van de eredivisie het afgelopen seizoen. Gebaseerd op cijfers die ze elke wedstrijd gegeven hebben.oke utrecht heeft geen reden om een keeper te kopen nu omdat ze vertrouwen hebben in het huidige talent. Maar als dat niet het geval was zouden ze zeker blij worden met drommel nadat ze hem een vol seizoen hebben gezien onder de lat.

Deze keeper heeft mij nooit kunnen bekoren. Natuurlijk maakt iedere keeper fouten en hij is nog jong maar dit gebeurt gewoon te vaak. Ook de reddingen die hij wel maakt, zijn vaak niet heel overtuigend. Deze meneer speelt dus ook bij Jong Oranje.... De toekomst van de Nederlandse keepers is zorgelijk. Voor hem is Club Brugge natuurlijk wel een fantastische stap!

8 mei 2020 om 11:58

Waarom zou Club een mooie stap zijn? Hij speelt er Mignolet namelijk nooit van zijn leven uit en zal dus tevreden moeten zijn met een rol als tweede doelman.

8 mei 2020 om 12:02

Mignolet is ook al op leeftijd. Van een degradatie kandidaat in Nederland naar een topclub in België. Geen slechte stap lijkt me dat, toch? Hij heeft op dit moment niet de kwaliteit om gelijk als eerste doelman te worden aangetrokken. Maar gezien de leeftijd van Mignolet, zou hij zomaar een paar wedstrijden mee kunnen pakken.

8 mei 2020 om 12:05

Mignolet is net 32 geworden, die kan dus echt nog wel jaren mee. Als drommel nog 3-4 jaar op de bank wilt zitten, zou het wel kunnen natuurlijk.

8 mei 2020 om 17:52

Als Mignolet 40 is blijft hij nog beter dan deze zeer matige keeper. Hoe komen de clubs erbij om interesse te tonen in zo'n grabbelaar? Technisch slecht,meevoetballend slecht,hoge ballen slecht,kortom pakt geen punten voor zn ploeg

9 mei 2020 om 03:04

Ik denk dat je slecht verkeerd hebt gespeld. Je noemt nu juist zijn goede kwaliteiten op, en voornamelijk hoge ballen uit corners.je wordt niet voor niets gekozen te beste keeper van de eredivisie gebaseerd op cijfers die elke wedstrijd worden gegeven.beste speler van Twente by far, al zegt dat niet veel.

8 mei 2020 om 11:59

Drommel speelt al een geruime tijd niet meer voor Jong Oranje. En ik ben het met je eens dat Drommel dit seizoen te veel foutjes heeft gemaakt maar daartegenover staan wel degelijk erg overtuigende reddingen waarmee hij punten heeft gepakt voor Twente.

8 mei 2020 om 12:04

Wel een tijd lang voor gespeeld. Ook toen begreep ik er weinig van. Maar er zal wel een gebrek aan goede keepers zijn. Bij een club als Twente heb je veel te doen. Dan mag je ook wel ballen pakken. Maar het komt mijn inziens nog te vaak voor dat hij onbegrijpelijke fouten maakt. Fouten maken doet iedereen maar hij wel meer dan gemiddeld.

8 mei 2020 om 12:54

Dat hij niet meer uit komt voor Jong Oranje heeft een andere reden. Daarnaast heeft Drommel dit seizoen helemaal niet 'te' veel foutjes gemaakt (ja elke fout is er 1 teveel..) Hij is zelfs keeper van het jaar volgens AD (wat ik zelf overigens overdreven vind). Ik denk best dat dit een redelijke keeper kan worden, gezien z'n vele ervaring al op vrij jonge leeftijd voor een keeper. Het belangrijkste is dat hij zichzelf verbeterd, en dat is gebeurd de afgelopen jaren.

Normaal gesproken zou onze FC geen bedragen gaan noemen, want als je al zegt tussen de 1,5 en 3 miljoen zullen clubs nooit meer gaan bieden dan die anderhalf miljoen. Deze bedragen zullen wel genoemd worden door zijn zaakwaarnemer. Hij is 1 van de weinige spelers waar FC Twente geld voor zou kunnen vangen en dat kan onze FC natuurlijk heel goed gebruiken door de Corona crisis en voor het aflossen van de nog bestaande schulden. En met Brondeel en de Lange heeft Fc Twente ook nog een ervaren en een talentvolle doelman achter de hand dus bij een bedrag rond de drie miljoen een mooie rode strik er om heen en bedanken voor zijn tijd bij onze FC. Ik ben er van overtuigd dat Drommel ook in het buitenland zal gaan slagen en ooit nog wel eens het shirt van het grote oranje zal gaan dragen.

Miljoenen voor een keeper uit het rechter rijtje met een contact dat nog maar een jaar loopt....i Don 't think so. Hoop voor Twente dat ze niet teveel inleveren zo...bijna alle huurspelers weg, trainer weg en creatieveling Ted v Leeuwen ook nog weg. Veel aan de jeugd heeft Twente ook niet gedaan de afgelopen jaren dus ik hou mij hart vast voor de Tukkers.

8 mei 2020 om 12:47

Twente heeft een eenzijdige optie om het contract met een jaar te verlengen, dus Drommel heeft niet een contract dat nog maar een maand loopt. Desondanks denk ik dat Twente met 1,5 miljoen zijn handen mag dichtknijpen, want in de huidige omstandigheden zullen er geen miljoenen betaald gaan worden voor een keeper terwijl Twente waarschijnlijk niet in de positie is om een bod van 1 tot 1,5 miljoen af te wijzen.

8 mei 2020 om 13:15

Bedoelde uiteraard jaaris aangepast nu, vrees ook dat Twente hier niet de miljoenen voor krijgt die ze hopen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.FC Emmen32-13
13.VVV-Venlo28-27
14.FC Twente27-12
15.PEC Zwolle26-18
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina FC Twente.

3 fans
Keeper, 23 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 FC Twente 25 0 0 1
2018/2019 FC Twente 36 0 3 0
2017/2018 FC Twente 18 0 0 0
2016/2017 Jong Twente 12 0 0 0
2016/2017 FC Twente 0 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Gewilde Tukker reageert op enorme belangstelling uit Bundesliga

Joël Drommel is klaar voor een stap hogerop. De 23-jarige doelman van FC Twente heeft over belangstelling niet te klagen. Onder meer Club Brugge en een aantal Duitse clubs hebben interesse...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 7 juli
Dat Barcelona bereid is om de vraagprijs voor Ivan Rakitic te laten zakken, heeft de aandacht van Manchester United getrokken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren