Bruggink wijst naar Klaassen: ‘Sommigen zullen er voordeel bij hebben’

Woensdag, 6 mei 2020 om 16:55Rian Rosendaal • Laatste update: 17:04

De Eredivisie wordt vanwege de coronacrisis definitief niet meer hervat, zo maakte de KNVB onlangs wereldkundig. In de Bundesliga wordt echter binnenkort wél weer gespeeld, zo bracht de Duitse voetbalbond woensdag naar buiten. Half mei is het streven, al wordt donderdag een exacte datum geprikt voor de hervatting. Arnold Bruggink, die een verleden heeft bij Hannover 96, is maar wat blij met de besluitvorming in Duitsland.

"Ik heb er heel veel zin in. Ik heb de ontwikkelingen in Duitsland ook met grote belangstelling gevolgd", zo stelt Bruggink in een reactie aan FOX Sports. "Deze beslissing heeft denk ik ook te maken met de benadering van topsport in Duitsland. Daar heb je meer een echte topsportgedachte en -cultuur. Als speler van een Bundesliga- of 2. Bundesliga-club word je meer gezien als ster. Wat ook af en toe wel wat overdreven is, maar het zegt wel iets over het land en hoe men naar sport kijkt. Niet alleen naar het voetbal, maar ook naar andere sporten."

'Hervatten Bundesliga hoeft geen groot risico te zijn'

"Voetbal is ook entertainment, een belangrijke bedrijfstak, en dat beseffen ze daar heel goed", voegt de tegenwoordig als analist werkzame Bruggink daaraan toe. "Volgens mij willen ze ook graag de eerste competitie zijn die weer gaat spelen. Ze weten ook dat ze weer kunnen stoppen als het nodig, maar hebben de gedachte: laten we het in ieder geval eerst proberen. Ze denken in oplossingen en daar houd ik van." Bruggink vraagt zich wel af hoe de spelers in de Bundesliga er na een onderbreking van twee maanden voorstaan op fysiek gebied. "Je hebt wel het gevoel dat ze elk moment weer kunnen beginnen, maar echt wedstrijdfit kan natuurlijk een ander verhaal zijn."

De resterende duels in de Bundesliga zullen zonder publiek worden afgewerkt, wat volgens Bruggink invloed kan hebben op de spelers. "In Duitsland zijn de stadions normaal gesproken vol en is er heel veel sfeer. Maar hier hebben alle clubs mee te maken. En sommige clubs zullen er misschien wel wat voordeel bij hebben." De oud-aanvaller noemt gelijk een voorbeeld. "Kijk naar het Werder Bremen van Davy Klaassen, die club staat nu in de degradatiezone. Daar zitten normaal 50.000 man op de tribune en de druk zal daardoor ook enorm zijn. Misschien spelen ze straks wel beter zonder al die toeschouwers." Bremen bezet momenteel de zeventiende plaats in de Bundesliga, wat rechtstreekse degradatie inhoudt. Voor de laagvlieger staan nog tien speelronden op het programma.


Poll

Denk jij dat Werder Bremen degradatie weet af te wenden?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

8 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Wat een stom gel*l zeg. Je speelt toch juist graag voor een vol stadion al is de druk erg hoog..

6 mei 2020 om 17:42

je hebt het over Bruggink. heb je die ooit wat zinnigs horen zeggen over voetbal?

6 mei 2020 om 18:05

Ja, vaker dan jou Japie en jij bent dagelijks aanwezig hier 😂.Tuurlijk heeft bruggink hier een punt. Iedere voetballer speelt liever voor publiek, maar dat wil niet zeggen dat iedere speler beter speelt voor publiek.

6 mei 2020 om 18:07

Dus wilt het ook niet zeggen dat iedere speler beter speelt zonder publiek? Lijkt mij niet bepaald goed voor je moraal, als je in een leef stadion speelt tegen degradatie. De sfeer om je heen is dood en dan ben je sneller geneigd om in het gat te gaan liggen wat ervoor je gegraven is.

6 mei 2020 om 18:19

Daarom gebruikt Bruggink ook het woord ‘misschien’. Hij heeft ervaring op het hoogste niveau en ik kan me best voorstellen dat niet alle spelers even geschikt zijn voor degradatievoetbal. Het zou wel erg kortzichtig zijn elke speler dezelfde psychologische karaktertrekken toe te wijzen.

6 mei 2020 om 18:56

@ijsmuts gelukkig betrap ik jou wel vaak op zinnige uitspraken zoals over het geweldige aankoopbeleid dat onze grote vriend Van Geel jarenlang bij Feyenoord heeft gevoerd bovendien krijg ik er niet voor betaald om wat open deuren in te trappen op de nationale TV. als je als profvoetballer bang bent voor je eigen publiek kan je beter in je huiskamer een balletje gaan trappen, want dan ben je niet geschikt voor het profvoetbal als je niet eens voor publiek durft te spelen

6 mei 2020 om 19:32

Het heeft niets met bangigheid te maken. De een zal net ff wat beter presteren als hij wordt uitgescholden en de ander slecht en de 3e maakt het geen reet uit. Wat dat betreft zijn het net mensen.

Wat een onzin allemaal lult doe Bruggink. De voornaamste reden is natuurlijk geld, wat ze niet krijgen als de competitie niet wordt uitgespeeld...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Hannover 96

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
16.Sandhausen8-12
Voor de complete stand: 2. Bundesliga
SpelersPositieW
H. WeydandtAanvaller81
J. JansenUnknown
L. HinterseerAanvaller50
V. SulejmaniAanvaller20
R. ZielerKeeper100
J. BörnerVerdediger80
Voor de complete selectie: Clubpagina Hannover 96.

44 jaar
1 fan

In de wandelgangen

Zaterdag 16 oktober
Fiorentina wil in januari een poging wagen om Andrea Belotti in huis te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren