Supporters van FC Utrecht steken Willem II-spandoek in brand

Dinsdag, 5 mei 2020 om 11:36Robin Bruggeman

De KNVB besloot een ruime week geleden de Eredivisie-stand voordat het voetbal werd stilgelegd aan te houden als eindstand voor de verdeling van de Europese tickets. Dit betekent dat nummer vijf Willem II de Europa League ingaat, waardoor nummer zes en bekerfinalist FC Utrecht met lege handen achterblijft.

Dit besluit van de voetbalbond leidde tot veel woede in de Domstad en supporters van de club hebben hun frustratie nu botgevierd op een spandoek dat fans van Willem II in Tilburg op hebben gehangen. Het Brabants Dagblad weet te melden dat het doek maandag door een klein deel van de FC Utrecht-aanhang is meegenomen en in brand gestoken.

Het doek dat de Willem II-aanhang op had gehangen bij het trainingsveld van de Tilburgers bevatte de boodschap ‘Stay safe and stay fit. And we see you again in the Europa League!’ De supporters van FC Utrecht maakten een foto van het doek, inclusief hun eigen boodschap ‘kk Willem II, gr. Utrecht’, voordat zij het meenamen om het in brand te steken.

Algemeen directeur van Willem II Martin van Geel heeft zich inmiddels in gesprek met bovengenoemde krant uitgelaten over de kwestie: “Er staat niks op dat spandoek wat kwetsend is. Maar hoe vervelend het is, we willen onze supporters oproepen om er niet op te reageren. Ook namens technisch directeur Joris Mathijsen zeg ik: laat maar gaan.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

22 reacties (laatste reactie door constant kante)

Jezus Christus hier schaam ik me als Utrecht supporter toch weer kapot voor. Blijft jammer dat wij een kleine groepje hersenloze hebben die de club vaak in diskrediet brengen. Ben ik zelf blij met de gang van zaken? Nee, natuurlijk niet en ik vind dat wij extreem zijn genaaid door de fantastische Knvb maar dit is toch weer bizar. Echt extreem triest weer

5 mei 2020 om 12:01

Tja helaas heeft elke club zo’n groepje. Bij de wat grotere clubs, is dat groepje helaas ook weer groter. Wat ik me meer afvraag, waarom de woede richten op Willem2? Die hebben toch geen invloed op de beslissing van de KNVB..

5 mei 2020 om 12:07

Logica moet je niet zoeken bij hoodies en petjes...

5 mei 2020 om 13:11

Dat die gasten de weg naar Tilburg hebben gevonden is al knap.

5 mei 2020 om 14:04

Hoezo zijn jullie extreem genaaid dan? Jullie stonden zesde met een inhaalwedstrijd tegen Ajax tegoed. Kans dat je die had gewonnen is nu ook niet echt 100%. Daarnaast had Willem II een beter gemiddelde qua punten per wedstrijd. Dus logisch dat zij dat ticket krijgen. Zuur voor jullie, maar zo is er wel meer zuur. Wij stonden notabene gelijk met Ajax en zij krijgen het betere ticket voor de CL. Dat is zuur, maar wel terecht. Daar kan je heel lang over blijven janken, maar dit is overmacht. Utrecht pist toevallig net buiten de boot, maar de Europese tickets zijn op een logische manier verdeeld.

5 mei 2020 om 14:16

Ik vind dat Utrecht best een punt heeft. Die hadden niet één maar twee kansen op Europees voetbal. Via de bekerwinst (wat ook nog eens het beste EL ticket is) én via de competitie. Het is niet relevant of die wedstrijd tegen Ajax was (hoewel Utrecht daar vaak thuis van wint maar dáár gaat het niet om) of tegen RKC of Ado. Ze hadden in ieder geval niet evenveel wedstrijden gespeeld als Willem II. Als je die twee dingen bij elkaar optelt, en je dus ondanks twee opties langs een flinterdun lijntje (omdat een wedstrijd was afgelast vanwege een storm) uiteindelijk met lege handen staat, nou dan vind ik het best begrijpelijk dat men bij Utrecht zeer boos is. En dat men zich genaaid voelt. Dat het daarnaast ook nog eens zo is dat de Knvb nu eenmaal keuzes moet maken, en iedere keuze voor de ene optie automatisch betekent dat er ook clubs de dupe zijn, dat mag zo zijn. En dat snap ik ook nog wel. Maar daarmee zal het gevoel in Utrecht echt niet minder zijn. En dat dit 'terecht' zou zijn, dat weet ik ook nog zo net niet. Voor een andere oplossing zijn argumenten en redenen zat aan te voeren. Die even 'logisch' zijn als de keuze voor Willem II. Enfin, ik kan verder prima leven met Willem II dat een rondje tegen Wisla Krakau mag spelen en daarna weer het toernooi uit vliegt. Van mij krijgt dit besluit van de Knvb alle credits. Maar de gevoelens in Utrecht, die snap ik absoluut.

5 mei 2020 om 16:17

Kante, goed verhaal, netjes uitgelegd. Vind echter persoonlijk wel dat het uitmaakt tegen wie de inhaalwedstrijd is. Dat Ajax het daar traditiegetrouw lastig heeft is waar, maar dat Utrecht daar wint is echt al een tijd geleden. Seizoen 15-16 was het de laatste keer. In de competitie dan wel te verstaan, want bekerwedstrijden zijn sowieso anders en voor Utrecht echt de enige kans op een prijs (en voor Ajacieden de kleinste prijs van de drie echte prijzen). Dus andere krachten etc etc. Maar sec in de competitie was het al even geleden. Dus de drie punten waren veel minder zeker dan menigeen nu ineens denkt en zegt.

5 mei 2020 om 20:04

Ik snap je redenering. En ik vind niet eens dat wat je zegt over die inhaalwedstrijd onbilljk zou zijn. Maar dát is nou net het punt. Je moet echt iedere discussie op dat vlak vermijden. Vanwege het simpele feit dat je in geen enkel scenario (niet in dat van Ajax, ivm landstitel, evenmin in dat van AZ, maar zelfs niet in dat van RKC (al hadden die 99% kans om te degraderen)) op weke wijze dan ook kunt uitgaan van 'waarschijnlijkheid', ' verwachting', etc. etc. Je weet dat simpelweg niet, hoe dat uitgepakt was. Nooit niet. Zullen we ook nooit meer weten. En nou snap ik ook nog wel dat een Liverpool (25 punten voor en nog exact twee zeges maar noodzakelijk) zoiets pas echt zuur is. Dat is echt een andere orde van Ajax/az en Willem Ii/utrecht. Je moet echt heel ver weg blijven bij dat soort redeneringen omdat die exact zelfde redenering even eenvoudig ook de andere kant op gaat. Dus vandaar dat ik kan billijken dat de keuze op Willem II is gevallen puur op ranglijst en zelfs zonder geljik aantal wedstrijden. Dat vind ik een steekhoudene argument, waar 'ja maar Utrecht moest tegen Ajax, ik ga ervan uit dat ze dat niet hadden gewonnen, dus we sturen Willem Ii.' Dat is echt geen redenatie die hout snijdt. Die eerste wél.

Kansloos niveau waar geen enkele normale FC Utrechtsupporter achter zal staan. De Knvb heeft besloten het ticket aan Willem II te geven, die daar logischerwijs blij mee zijn. Hoezo ga je dan in Tilburg rotzooi trappen en dat spandoek in de fik steken? Richt je frustratie lekker op de Knvb, zonder daarbij een grens zoals vernieling over te gaan.

5 mei 2020 om 12:17

De intelligentie van die zogenaamde supporters straalt er weer van af inderdaad. Pfff.

5 mei 2020 om 12:59

Frustratie richten op de Knvb ook niet. Die hebben ook maar gewoon 5 Europa Cup plaatsen en 6 clubs die denken er recht op te hebben. Neem je verlies en richt je op volgend seizoen.

Goeie reactie van van Geel en (namens hem sprekend) Mathijsen: lekker laten gaan. Wat een kneuzen, zeg. Je frustratie afreageren op een club die hier niks aan kan doen. Wat ben je dan diep gezonken.

Op zich wel schattig dit. Mijn 4jarige zoon reageert soms zo ook wel eens als ie zn zin niet krijgt. Huilen stampvoeten en soms dingen stuk maken. Ach laat lekker niet op reageren werkt het beste. Bovendien doel is al bereikt spelers hebben het spandoek al gezien en er op gereageerd. Dit is toch mosterd na de maaltijd. Overigens snap ik niet dat VZ dit post als het nou een Utrecht speler was die dit doet. Dit is toch geen voetbalnieuws

En daar staan ze weer, lafaarden met bivakmutsjes. Waarschijnlijk zitten ze nu glunderend thuis en zijn ze zeer trots op deze trieste actie. Als men erachter komt wie er hier achter zitten (wat waarschijnlijk niet gaat gebeuren) hoeven deze mensen van mij nooit meer een stadion van binnen te zien.

5 mei 2020 om 13:13

Wat mij betreft ook niet. Helaas denk ik dat elke club wel zo ongeveer weet wie er achter dit soort acties zitten, maar het bewijzen...

Typisch een gevalletje van club"supporters" die destijds na hun geboorte bij het uitdelen van de hersencellen voor het verkeerde loket van het gemeentehuis stonden. .

Wat een droeve actie. Niet dat er iemand wakker zal liggen van zo een verbrand spandoekje. Zijn ze daarvoor op en neer naar Tilburg gereden, dan heb je echt niet veel te doen. Utrecht had gewoon 3 punten meer moeten halen, zo simpel is het.

5 mei 2020 om 15:00

@pprins dat is erg kort door de bocht met een wedstrijd minder gespeeld waarin Utrecht die 3 punten gewoon had kunnen pakken. Het is nu gewoon geen gelijke situatie in de ranglijst.

Kunnen we alstublieft stoppen met dit soort mensen supporter noemen. Dit zijn hooligans/raddraaiers/.. vul zelf maar verder in. Heeft niks met je club supporten te maken

Lekker volwassen weer maar ze hebben wel hun doel bereikt ze krijgen weer alle aandacht...

De bekende debiele minderheid van de supporters van een club moeten zich weer laten gelden. Wat wil je hiermee bereiken? Het toont alleen de eigen zinloze woede en frustratie. Het enige wat je bereikt in de rest van Nederland is dat ze zeggen "hopelijk veranderen ze niks aan het besluit en zijn die kneuzen nog maanden gefrustreerd". Je helpt je club op geen enkel vlak met dit soort acties, het werkt alleen averechts. Maar goed, dat kun je natuurlijk tot inzet einde der jaren schrijven of zeggen maar dat zal weinig veranderen.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Willem II

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.RKC Waalwijk23-14
15.VVV-Venlo22-29
16.Willem II18-27
17.ADO Den Haag15-33
18.FC Emmen13-32
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. TrésorMiddenvelder254
V. PavlidisAanvaller258
M. KöhlertAanvaller230
C. NunnelyAanvaller235
G. SağlamMiddenvelder192
K. WriedtAanvaller155
W. SpieringhsMiddenvelder140
Voor de complete selectie: Clubpagina Willem II.

In de wandelgangen

Zaterdag 6 maart
Rick Karsdorp is akkoord met AS Roma over een nieuw contract. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren