Salomon Kalou keihard gestraft door Hertha BSC om ‘Skandal-Video’

Maandag, 4 mei 2020 om 18:51Demen Bulbul • Laatste update: 18:56

Salomon Kalou heeft zijn laatste wedstrijd voor Hertha BSC mogelijk gespeeld. De Duitse club laat maandagavond via de officiële kanalen namelijk weten de 34-jarige aanvaller voor onbepaalde tijd geschorst te hebben, nadat de Ivoriaan eerder op de dag een video verspreidde waarin hij de coronamaatregelen ogenschijnlijk aan zijn laars lapt. Het contract van Kalou bij Hertha loopt per 1 juli af.

Een livevideo van Kalou op Facebook deed vanmiddag veel stof opwaaien. Op de beelden is onder meer te zien te zien hoe de ex-Feyenoorder zijn ploeggenoten in de kleedkamer begroet met een handdruk, terwijl er ook weinig rekening gehouden lijkt te worden met de aanbeveling om anderhalve meter afstand te houden. Van mondkapjes in de kleedkamer is eveneens geen sprake bij Hertha. In Duitsland werd al snel gesproken van een Skandal-Video.

Hertha neemt de zaak niet licht op en heeft maandagavond laten weten dat Kalou per direct is geschorst voor trainingen en wedstrijden. "Met de video heeft Kalou niet alleen grote schade aangericht aan Hertha BSC: hij heeft als profvoetballer de indruk gewekt dat individuele spelers het coronavirus niet serieus nemen. Ik wens te benadrukken dat we bij Hertha iedereen wijzen op de hygiëneregels en regels met betrekking tot het nemen van voldoende afstand. Kalou is een gerespecteerde en ervaren speler, maar zijn gedrag vraagt om ferme maatregelen", licht sportief directeur Michael Preetz van de Duitse club toe op de clubsite.

Kalou zelf heeft inmiddels ook het boetekleed aangetrokken. "Het spijt me als ik de indruk heb gewekt dat ik het coronavirus niet serieus neem. Het tegenovergestelde is het geval. Ik ben namelijk zeer bezorgd om de mensen in Afrika, omdat de medische zorg daar lang niet zo goed is als in Duitsland. Ik heb niet goed nagedacht en ben blij dat al onze tests negatief zijn uitgevallen. Ik wil ook excuses maken aan de mensen die zonder dat zij het wisten in de video zijn verschenen", laat hij weten.Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door harmr)

Idioot dit als je 15 of 22 mei wil starten met de competitie. Niemand in de video lijkt verbaasd over het contact, ik heb het idee dat ze we meer contact met elkaar maken.

En dan altijd zo’n spijt hebben achteraf...........

4 mei 2020 om 18:59

Spijt als hij die indruk heeft gewekt...

4 mei 2020 om 19:48

Spijt komt toch altijd achteraf..?
Ik vind het nogal zwaar gestraft, alsof Hertha, Kalou straft omdat ze hun zaakjes niet op orde hebben.
Niemand heeft een mondkapje en neemt de regels serieus, want ze geven Kalou ook gewoon een hand.

Dus kalou wordt gestraft... Terwijl iedereen in de kleedkamer hetzelfde doet? Het laten zien dat niemand zich aan de regels houd is erger dan het daadwerkelijk niet volgen van de overheids richtlijnen. Man man man....

4 mei 2020 om 19:16

Precies dat! Herta doet het overkomen alsof hij wordt gestraft vanwege het niet naleven van de regels, maar ze doen dit omdat ze snel een zondebok nodig hebben die de rest van de selectie uit de schijnwerpers haalt

4 mei 2020 om 20:42

En dan ook nog eens extra makkelijk om een speler voor onbepaalde tijd te schorsen waarvan het contract over 1 maand toch al afloopt.

4 mei 2020 om 19:46

Haha echt hè? Nou is dit natuurlijk verschrikkelijk dom, maar het lijkt nu net alsof een bedrijf een klokkenluider straft, omdat hij grove misstanden binnen het bedrijf in de media aankaart. Het zo hard straffen is echt buitensporig. Het lijkt er echt op dat ze Kalou straffen, omdat hij het bekend maakt en niet omdat hij zich niet aan de regels houdt.

4 mei 2020 om 19:55

Daarnaast las ik dat ze iedereen in de Bundesliga 1 & 2 hadden getest toch? En wel de competitie weer starten over 2 weken en weer trainingen doen maar nu geen contact meer mogen maken? Wat een onzin van Herta

Niemand trekt ook ze hand weg haha. Kunnen ze beter gelijk iedereen schorsen.

5 mei 2020 om 10:37

Precies. Waarom alleen Kalou dan straffen? Omdat hij het filmt? De rest doet het "stiekem" of "onder druk" en dan is het niet erg blijkbaar.

Nou is over het algemeen bekend dat voetballerd niet de meest snuggere personen zijn. Maar dit soort video's zijn echt te gek voor woorden. Zo iemand heeft echt onder een steen geleefd de afgelopen maanden...

4 mei 2020 om 19:10

Nou nou moet zeggen dat ik ook niet altijd de regels in de gaten heb als ik vrienden of zo zie. Om dan meteen onder eens teen gelegd te hebben. Kunnen ook lekker overdrijven met zijn alle

4 mei 2020 om 19:41

Dat je weleens uit gewoonte iemand een hand hebt gegeven of minder dan anderhalve meter afstand hebt gehouden zullen alleen de ergste coronazi's je kwalijk nemen. Dat kan gewoon gebeuren, zo ongelooflijk verkrampt hoef je je ook niet bewust te zijn. Dit is echter een volkomen bewuste provocatie om de draak te steken met de maatregelen, vergelijkbaar met die Amerikaanse basketballer die het nodig vond om alle microfoons van journalisten aan te raken (en ironisch genoeg zelf als eerste NBA-speler besmet raakte). Dat is wel een verschil met iemand die onbewust de regeltjes niet altijd volledig naleeft.

4 mei 2020 om 19:40

Wat een onzin. Bundesliga wilt deze maand al weer beginnen met voetballen. Of denk je dat ze in het veld ook 1,5m afstand houden?

Feyenoord doe je ding

Dikkie heeft z'n speler gevonden, en je moet er niet eens voor betalen.

4 mei 2020 om 19:23

Wil je zo'n idioot aantrekken dan? Zou er zeker mijn vingers niet aan willen branden. En dan ook nog zielig over Afrika beginnen terwijl hij in 2006 maar wat graag voor Oranje wou uitkomen. Haha wat een grap van een man die Kalou.

4 mei 2020 om 19:44

"En dan ook nog zielig over Afrika beginnen terwijl hij in 2006 maar wat graag voor Oranje wou uitkomen." Ik zie niet in wat dat ertoe doet. Is het soms alleen toegestaan om je slechts met één land verbonden te voelen?

4 mei 2020 om 20:05

Haha wat is hier idioot aan. Stel je voor dat de plannen van dfb doorgaan (ik zeg als lijkt me niet waarschijnlijk) dan zou je dus over een week al 11 tegen 11 tegen elkaar gaan voetballen full contact. Dan is kalou die al geteste teamgenoten een Hand geeft een idioot? Ongelofelijk dat je dit zegt. Ik begrijp echt niet naar wat voor maatschappij we gaan als dit soort mensen als idioot gaan noemen.

4 mei 2020 om 20:08

Ja? Dit is gewoon dom, maar het is niet dat hij na een avondje zuipen met 180 iemand heeft doodgereden ofzo. Het is ook geen structurele enfant terrible ofzo. Van mij is die hartstikke welkom in Rotterdam-Zuid.

Ze hebben negatief getest, dus op zich is handen geven geen probleem. Het is zelfs een mogelijk toekomstscenario van onze maatschappij: hebben jij en anderen negatief getest, dan hoef je je onderling niet aan alle regels te houden. Echter, helaas zijn dit soort regelverfijningen nog niet van toepassing en is zijn straf terecht.

Oer- en oerstom natuurlijk, hij steekt volledig bewust de draak met de maatregelen. Het heeft mij alleen een zure nasmaak dat alleen de speler wiens contract afloopt gestraft wordt terwijl hij overduidelijk niet de enige is.

Mensen overdrijven echt nu. Deze jongens moeten volgens de bond deze maand alweer voetballen. Hoe verklaar je dan dat je een week eerder elkaar niet mag aanraken...

Hoog tijd dat die gasten weer kunnen gaan voetballen. Er beginnen er steeds meer domme filmpjes te posten.

Scheelt ze 2 maandsalarissen! Gewoon een makkelijke manier om van hem af te komen, terwijl je iets meer respect mag hebben voor iemand die er al jaren speelt. En waren ze echt consequent geweest hadden ze iedereen moeten schorsen die zich niet hield aan de regels.

Zal me niks verbazen als dit bij meerdere clubs voorkomt. Spelers begroeten elkaar soms automatisch met een handdruk. Het is alleen dat Kalou het online heeft gezet

Achjoh alsof iedereen nog bezig met is met het virus... Loop alleen na buiten of supermarkten en zie genoeg samenscholingen etc. Leven moet gewoon doorgaan... Aanstellerij allemaal jeetje

Ik ben de Corona Gestapo een beetje zat. Gaan jullie mij nu echt vertellen dat jullie al een paar maanden je maatjes geen hand geven en alleen thuis in een hokje leven? Dom dat hij dit naar buiten brengt, maar als je mensen al geen hand kunt geven hoe wil je dan deze maand aan wedstrijden beginnen? Heel overdreven dit allemaal.

4 mei 2020 om 21:50

... en ondertussen in de supermarkt koelingen openen en boodschappen vastpakken die je op de band legt, gescand wordt (met blote handen) door een medewerker/ster en vervolgens zelf weer aanpakt om in je tas te leggen alvorens naar huis te gaan (en daar pas eventueel je handen te wassen).. Als je geluk hebt mag je je karretje ook nog "ontsmetten" middels een papiertje en een flesje ontsmettingsmiddel waar iedereen met z'n klauwen aan zit.. Exact! Heel overdreven en vooral hypocriet als je ziet wat je allemaal wel aanraakt..

5 mei 2020 om 10:33

Ik vind de maatregelen ook nog steeds wat extreem maar ik heb toch echt niemand van mijn maatjes een hand gegeven en borrels e.d. gewoon via een videoplatform gedaan.
Natuurlijk ga ik echt ook wel eens ergens op visite maar wel zonder direct contact en op voldoende afstand.

Dat ze hier Kalou als boeman aanwijzen slaat inderdaad nergens op. Zijn teamgenoten weigeren de handdruk ook niet en over een paar weken knuffelen ze weer tijdens duels en hijgen ze elkaar in de nek met 20 man op een kluitje.

Heel overdreven en allemaal aanstellerij. Zo is dat. Die 400.000 alleen al in Amerika. Die meer dan 4000 in ons eigen land. Gecremeerd of begraven. Allemaal aanstellers.

4 mei 2020 om 21:03

~70000 in Amerika en ~5000 in Nederland. Oftewel, in Nederland ~3 per 10000 inwoners, en in Amerika "slechts" ~2 per 10000 inwoners.Maar je punt klopt wel, het zijn flinke aantallen in absolute cijfers.

5 mei 2020 om 18:14

Het merendeel was er aan toe. Zuur als het een familielid is maar alleen zwakke mensen overlijden hier aan.

De ontvangers schudden ook de hand. Is dit een vorm van selectieve verontwaardiging van een stelletje moraalridders die een wit voetje willen halen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Hertha BSC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
S. SerdarMiddenvelder52
L. TousartMiddenvelder50
M. RichterAanvaller50
I. BelfodilAanvaller30
S. JovetićAanvaller31
A. SchwolowKeeper50
D. BoyataVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Hertha BSC.

33 fans
Middenvelder, 36 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren