Salomon Kalou zorgt met ‘Skandal-Video’ voor ophef in Duitsland

Maandag, 4 mei 2020 om 16:44Robin Bruggeman • Laatste update: 18:54

In Duitsland wordt er inmiddels weer voorzichtig toegewerkt naar een hervatting van de Bundesliga en de Duitse voetbalbond heeft nu het weekend van 15 of het weekend van 22 mei geprikt als datum waarop er idealiter weer gevoetbald kan worden. Om dit voor elkaar te krijgen zullen de clubs in de Bundesliga echter wel de striktste hygiëneregels in acht moeten nemen en hier blijkt het een en ander mis te gaan.

Een livevideo van Salomon Kalou op Facebook heeft maandag namelijk veel stof doen opwaaien. Op de beelden is te zien hoe de aanvaller van Hertha BSC onder meer zijn ploeggenoten in de kleedkamer begroet met een handdruk, terwijl er ook weinig rekening gehouden lijkt te worden met de aanbeveling om anderhalve meter afstand te houden. Van mondkapjes in de kleedkamer is eveneens geen sprake bij Hertha.

In Duitsland wordt onder meer gesproken over een Skandal-Video en de uitspraken die aanvoerder Vedad Ibisevic op beeld doet tegenover Kalou helpen hier niet bij: “Dit is gestoord, bro. Ik begrijp niet waarom ze dit doen. Ik ga hen vragen of ze ons in de maling nemen”, moppert de aanvaller wat over het voornemen van Hertha om de salarissen van de spelers met tien procent in te korten.

Een ander onderwerp van gesprek in de Duitse pers is een later deel van de video, waarin Kalou zich meldt voor de medische keuring. De ex-Feyenoorder roept onder meer ‘coronavirus, coronavirus’ terwijl hij een trap oploopt en blijft filmen als hij de behandelkamer binnenkomt waar ploeggenoot Jordan Torunarigha een coronatest ondergaat. Een teamarts wendt zich daarna rechtstreeks tot Kalou: “Salomon, verwijder dit alsjeblieft.”

De Duitse voetbalbond heeft maandag bekendgemaakt dat tien spelers in de Bundesliga en 2. Bundesliga positief zijn getest op het coronavirus. Zij zijn direct in quarantaine geplaatst. Onder de voetballers, stafleden en andere begeleiders zijn in de afgelopen tijd 1.724 tests uitgevoerd. Bij 1. FC Köln, waar afgelopen week drie positieve gevallen werden geconstateerd, zijn geen nieuwe besmettingen waargenomen. In de komende weken zullen de spelers opnieuw getest worden.


Poll

Denk jij dat het seizoen in Duitsland nog afgemaakt zal worden?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

19 reacties (laatste reactie door tukkertje91)

Het is wel ironisch dat het handen schudden van teamgenoten als een 'schandaal' gezien wordt, maar om straks 22 transpirerende mannen een contactsport te laten beoefenen is daar schijnbaar geen probleem. Dat snap ik dan weer niet helemaal...

4 mei 2020 om 17:05

Haha daarom... Schijnheilig allemaal.. Als ze dagelijks samen trainen en douchen, kom je net zo goed in contact met elkaar als met je huisgenoten. Dan mag handen schudden ook.. Het is natuurlijk niet wenselijk, maar we moeten dit ook niet overdrijven. Als Kalou iemand in zijn gezicht had geniest, had ik het kwalijker gevonden.

Niet echt snugger om zo te handelen, het te filmen en het vervolgens ook nog live op Facebook te streamen. Echt wereldvreemd. 10 spelers die positief testen op corona helpt ook niet echt voor het hervatten van de competitie. De kans op besmetting is na ruim 6 weken aan maatregelen nog steeds serieus.

4 mei 2020 om 17:12

Enige wat zou helpen, is om iedere speler en staflid (eventueel met partner en kinderen) in quarantaine te plaatsen in een hotel met strenge regels en zonder contact met mensen van buitenaf. Maar ja, dat is haast onmogelijk. Ook gezien het vervoer naar de stadions etc. Ik zie het nog wel gebeuren dat ook in Duitsland en Engeland de competities nietig verklaard gaan worden.

Ze willen toch spelen met 11 tegen 11. Dan is er ook sprake van contact.als iedereen in die ruimtes die hij een hand heeft al getest zijn, kan hij die toch een hand geven (als hij zelf ook negatief getest is).maar goed, ik snap sowieso niet waarom men nog probeert om het seizoen uit te spelen. Al zou ik het natuurlijk wel amusant vinden als er weer wat voetbal komt op TV. Tenminste nog één reden om die dure TV eens een keertje aan te gooien.

Zodra je de samenleving weer open gooit gaan mensen het gevoel krijgen dat het virus is overwonnen en ga je dit soort taferelen krijgen. Het handen schudden gaat gewoon door. Je ziet een Wilfred Genee tijdens een uitzending van VI ook 80 keer aan zijn gezicht zitten. Nu ook tijdens de gedeeltelijke lockdown zelf zie je vele mensen, die al baanzekerheid hebben, die niet kunnen wachten om terug te gaan naar hun middelmatig leventje, zodat zij ook weer in het weekend hun problemen kunnen wegdrinken op een feest of aan een strand. Die tweede golf komt zeker.

4 mei 2020 om 17:21

We kijken nu eenmaal niet allemaal zoals Porque snobbistisch vanuit zijn ivorentoren op mensen met hun middelmatige leventjes en behoefte aan meer vrijheid neer. Hoe durven mensen te verlangen naar iets wat vertrouwd voelde en waar ze tot op zeker hoogte tevreden mee waren. Zeker in vergelijking met het 2 maanden thuiszitten van de afgelopen periode.

4 mei 2020 om 18:07

Ach joh, laat hem. Die "tweede golf" waar hij het over heeft is al minstens 5 keer aangekondigd. Laat het hem nog 10 keer roepen en misschien krijgt hij een keertje gelijk. Gun hem dat genoegen.

Laten we het erop houden dat het niet slim van Kalou was om dit te doen, te filmen en online te plaatsen. Verder is het echter ook niet zo boeiend. Ik had niet verwacht dat de spelers afstand zouden houden en wie dat wel dacht is redelijk naïef. Het werk en je collega's zijn net zo vertrouwd als je thuissituatie. Daar ben je sowieso wat losser. En zeker als het gaat om teamgenoten met wie je samen een contactsport uitoefent en gaat douchen. Dan is er (makkelijker) contact.

4 mei 2020 om 17:51

Het getuigt wel van een gigantisch gebrek aan intelligentie als je weken lang bepaalde regels wordt ingepeperd, andere voetballers al de publieke opinie over zich heen hebben gekregen en de hele wereld op zijn gat ligt. Dan ga je toch niet live filmen dat je je niet aan de regels houdt. Dat hij zich er niet aan houdt vind ik niet eens zo spannend maar het gelijk livestreamen kan toch niet.

4 mei 2020 om 18:12

Het is inderdaad zeer dom.

Vind het toch altijd vreemd hoe je je kan vergissen in iemand met een voetbalshirtje. Voor dit bericht zag ik Kalou als weldenkend sympathiek mens.
Eerder vandaag ook die Lovren van Liverpool.

Vind het toch altijd vreemd hoe je je kan vergissen in iemand met een voetbalshirtje. Voor dit bericht zag ik Kalou als weldenkend sympathiek mens.
Eerder vandaag ook die Lovren van Liverpool.

4 mei 2020 om 18:28

Waarom zou hij niet meer sympathiek zijn dan? Heb jij je ook afgesloten van je vertrouwde omgeving of mag jij wel naast je vriend of collega staan praten?

Achterlijk wat Kalou doet iig, maar zouden Korfbalregels een idee zijn ?

4 mei 2020 om 17:40

Met een hand boven de bal mag de ander niet schieten bedoel je?

4 mei 2020 om 20:17

Partij.... zou wat zijn wisselen van van, dat de aanvallers verdediger worden en de spits keeper 🤣🤣

Raar gedrag van Kalou, zoals ik die praat van Dejan Lovren ook raar vind.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Hertha BSC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.VfL Bochum16-8
14.Hertha BSC14-14
16.FC Augsburg13-10
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
M. RichterAanvaller133
D. SelkeAanvaller90
I. BelfodilAanvaller80
S. JovetićAanvaller72
A. SchwolowKeeper130
D. BoyataVerdediger80
M. DárdaiVerdediger70
Voor de complete selectie: Clubpagina Hertha BSC.

33 fans
Middenvelder, 36 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren