Karius verscheurt huurcontract en haalt geldkwestie met Besiktas aan

Maandag, 4 mei 2020 om 15:18Rian Rosendaal • Laatste update: 15:25

Lorius Karius heeft zijn huurcontract bij Besiktas per direct laten ontbinden, zo meldt de Duitse doelman maandag in een verklaring op Instagram. De sluitpost, eigendom van Liverpool, heeft de afgelopen vier maanden geen salaris ontvangen bij de Turkse topclub, wat door zaakwaarnemer Florian Goll al aanhangig was gemaakt bij de FIFA en waarvoor Besiktas al regelmatig was gewaarschuwd. Volgens BILD gaat het om de salarissen van januari tot en met april en de Duitse krant meldt er tevens bij dat Karius hierdoor het recht heeft om zijn huurovereenkomst te verscheuren.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Verdient Loris Karius een tweede kans bij Liverpool?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door baronvonborsig)

Ookal verdient Karius het niet, je hebt een contract met hem getekend. Een contract is een contract, hoe slecht iemand ook speelt.

4 mei 2020 om 15:37

Je maakt een enorme fout, hij verdient het wel. Dat je fouten maakt in je werk betekent toch niet dat je geen salaris verdient?

4 mei 2020 om 15:55

Ik denk dat hij bedoelt dat hij vindt dat Karius dat contract niet verdiend heeft. Oftewel, hij vindt dat Karius daar niet hoort te spelen. Anders ben ik het met je eens.

4 mei 2020 om 16:04

Ik denk ook dat hij dat bedoelt, maar het is dermate irrelevant in deze kwestie dat ik vind dat het niet benoemd hoeft te worden.

4 mei 2020 om 15:39

Dus spelers op de bank verdienen het in jouw ogen ook niet...

4 mei 2020 om 16:03

Salaris van betaald voetballers is niet beperkt tot het spelen van wedstrijden alleen. Dat salaris telt ook voor de trainingen, voorbereidingen en zelfs de clubverplichtingen en verplichtingen bij sponsors die de spelers hebben. Dus ook de bankzitters 'verdienen' hun salaris.

Allisson blijft 1. Maar je kan mij toch niet zeggen dat die koekenbakker van een Adrian als een goede back-up wordt gezien door Klopp en alles of ook maar iemand die Liverpool een warm hart toe draagt?adrian is echt alles wat een keeper niet moet zijn. Zenuwachtig, blunderend en dat op momenten dat hij er moet staan als reserve keeper.nee. Karius was tot die beruchte Champions League finale wat mij betreft een prima keeper. Daarna heeft hij (buiten die hele belangrijke slipper) nog enkele slippers gehad bij Besiktas. Maar dan is hij nog altijd 10 maal zo goed als deze Adrian...ik hoop dat Karius tweede viool wilt spelen bij Liverpool. Zal hun kansen ook vergroten volgend seizoen (zeker als Allison zo ''vaak'' geblesseerd is voor een keeper). Verder apart: Hij heeft niet gespeeld, dus dan krijgt hij niks. Hij heeft toch een huurovereenkomst getekend? Dan moet je toch gewoon betalen. Dit soort praktijken en voorzitters moeten eens keihard aangepakt worden door de Fifa. Desnoods straf je de gehele club Besiktas maar. Jammer voor de fans, maar dit soort bizarre praktijken komen steeds vaker en vaker voor in Turkije... Gewoon betalen waar iemand recht op heeft... En dat had Karius gewoon. Al zat hij een jaar lang op de tribune...

4 mei 2020 om 15:38

Adrian heeft het echt wel behoorlijk gedaan. Was in de Europese supercup erg goed en ook in de competitie. Ik durf zelfs te zeggen dat hij wat punten heeft gepakt. Tegen Chelsea in de competitie stond je zonder hem niet met drie punten.

4 mei 2020 om 16:22

Adrian was goed? Mijn god. Als er iemand echt zwaar door de ondergrens zakte, was het deze Adrian wel.schiet hem tegen Southampton zomaar op tegen Danny Ings. Doelpunt.die bal uittrappen tegen Atletico (belangrijkste moment van het seizoen, Liverpool had het BPL seizoen al zo goed als binnen, dus CL was de volgende stage). Daarna gaat hij ook nog eens niet voluit (lijkt zijn arm in te trekken bij het schot).en ook die laatste goal van Llorente, ook gewoon dramatisch gekeept.zijn belangrijke momenten, dan moet je gewoon presteren als reserve keeper. Dat is jouw moment. Maar nee, meneer Adrian ging weer eens de fout in...

4 mei 2020 om 16:38

Vooral niet slecht. Hij heeft absoluut fouten gemaakt, maar ben ik blij dat hij beschikbaar was. Zelf denk ik dat Karius beter is, maar Adrian was geen ramp. Zelfs Alisson maakte tegen Leicester en Manchester United grote fouten.

Goede stap van Karius! Hoop dat Besiktas zo nog meer in de problemen komt🤣

5 mei 2020 om 10:41

Vind Besiktas toch wel een van de mooiste clubs. 15 jaar geleden naar de wedstrijd tegen Club Brugge geweest. Ik krijg er nog steeds kippenvel van als ik eraan denk. Ook heb ik live meerdere wedstrijden van Galatasaray gezien. Maar dat gevoel bij Besiktas was toch heel anders. Bij Besiktas werd er gezongen en bij Galatasaray juist alleen maar wat geroepen en geschreeuwd. Verder begreep ik dat Besiktas de producer is van al die zongteksen en dat die andere clubs hiervan proviteren.

5 mei 2020 om 21:54

Gast ga op youtube en schrijf ultraAslan, vooral de wedstrijd tegen man u is een aanrader om terug te kijken dan zal je het zelf zien wie zingt of schreeuwt.

Dag he! Eindelijk lekker af van deze model. Toen we hem transfereerde wilde ik hem al niet. Wat een blunder doelman!

4 mei 2020 om 15:47

Hopelijk grijpt de FIFA in, want het lijkt ze niet duidelijk dat je moet betalen als gebruik maakt van iemands diensten. Ze zijn meester in personeelsleden niet te betalen. Bijzonder dat je, je richt op zijn prestaties terwijl hij niet krijgt waar hij recht op heeft. Dit model moet gewoon zijn centen krijgen. Schandalig hoe het gaat daar in Turkije. Ik zou mij schamen voor mijn club in deze situatie, maar jij lijkt er alleen de voordelen van in te zien.

4 mei 2020 om 15:57

Waarom zouden we hem moeten betalen voor een periode waarin er geen voetbal is? Er zijn geen inkomsten he. Vele clubs verwachten van de spelers een beetje sympathie in deze moeilijke tijden. Zelfs de wereldclubs hebben gevraagd om een vermindering van de salarissen. Dat probeert besiktas ook te doen door te onderhandelen met de spelersselectie! Als karius dat niet heeft geaccepteerd en besluit om zijn contract te ontbinden, dan zijn we lekker van hem af! Ik hoef zulke spelers niet bij mijn club! Het is waar dat personeelsleden een tijdje niet werden betaald door het vorige bestuur (dat zou ook niet mogen gebeuren) , maar dat is allang opgelost door het huidige bestuur. Grappig dat het 1 keer is gebeurd in de afgelopen jaren, maar dan worden we zo te zien de meester erin.

4 mei 2020 om 16:01

Omdat hij uit moet kunnen gaan van financiële compensatie zoals afgesproken in zijn contract. Het is toch het risico van een ondernemer als het gaat om verlies van inkomsten en niet van de werknemer. Zouden consultants nu ook geen salaris moeten krijgen, omdat ze niet bij klanten zitten en daarom niet facturabel zijn? Als je een contract hebt dan hoor je als werknemer uit te kunnen gaan dat je salaris krijgt. Anders ben je gewoon ondernemer binnen een bedrijf.

4 mei 2020 om 16:07

"waarom zouden we hem moeten betalen voor een periode waarin er geen voetbal is?" Omdat in de meeste (West-) Europese landen het Arbeidsrecht is ingericht in die mate dat het risico van het doorbetalen van het salaris in beginsel voor rekening en risico komt van de werkgever. Karius kan het niet helpen dat hij nu niet kan spelen. Dus tenzij het niet spelen en dus het niet hebben van inkomsten aan Karius verweten kan worden, is de uitgangspositie dat werkgevers dat salaris gewoon door moeten betalen. Maar ik begrijp dat men in Turkije een geheel andere visie op dit leerstuk heeft. Dat mag. Maar denk nou niet dat jouw insteeek vanzelfsprekend is. Of zou jij het billijken als jouw werkgever nu tijdens Corona jou naar huis stuurt, je vakantiedagen inneemt en je salaris niet door betaald?? Echt waar joh? Of snap je dan wel waar het om gaat?

4 mei 2020 om 16:10

Aadmaat, leuk bedacht dat de Fifa moet ingrijpen. Maarreh, jij vindt, kennelijk, dat de Fifa dus mag ingrijpen in de lokale wetgeving van soevereine landen. Dat Fifa eventjes gaat bepalen, aan landen en die landen gaat voorschrijven hoe zij hun wetten en hun regels toe moeten passen? No way, never! Of zou jij het bijvoorbeeld prima vinden dat Fifa eventjes Mark Rutte op het matje roept om hem te vertellen dat het verbod op betaald voetbal tot 1 september van tafel moet?? Want dat is ongeveer wel wat je suggerreert. Alsof Fifa het Turkse Arbeidsrecht eventjes de wet voor gaat schrijven? Dacht het niet he.

4 mei 2020 om 16:18

@BJK-Q7 Lieve schat, ik zou het bericht nog eens lezen. Het niet betaalde salaris gaat over de periode januari tot en met april. Er werd in die periode wel gevoetbald. Daarnaast heeft Karius nog voorgesteld een lager salaris te accepteren. Besiktas betaalt op eigen initiatief helemaal niks uit. Dat is gewoon schandalig. Wees een vent en geeft gewoon toe dat je club gruwelijk fout zit in deze situatie.

4 mei 2020 om 16:27

@Constant Kante je moet iets voorzichtiger zijn met de aannames. De klacht is ingediend bij de FIFA en die hebben voldoende macht om deze organisatie tot betalen te dwingen. Kan me trouwens niet voorstellen dat het Turkse arbeidsrecht schrijft dat je zomaar mag stoppen met betalen. Het feit dat arbeidsrecht geen obstakel vormde bij de poging van Turkije om toe te treden tot de EU of denk je dat het arbeidsrecht er is hervormd in de afgelopen jaren?

4 mei 2020 om 16:42

Waarom doe je zoveel foute aannames in je posts, om ze vervolgens te onderbouwen met boekwerken? Ik heb natuurlijk nooit gezegd dat een organisatie als de FIFA boven de nationale wetgevers staat. Wel zeg ik dat een organisatie als de FIFA een grote rol kan spelen in dergelijke conflicten, vandaar dat de klacht ook bij hen is ingediend. Logisch toch?

4 mei 2020 om 17:14

Beginnen over zogenaamde 'aannames' van mij en dan terug komen met drie aannames:1. Fifa heeft voldoende macht om Besiktas tot betaling te dwingen.2. Turkse Arbeidsrecht geeft niet het recht om zomeer te stoppen met betalen van salaris.3. Het Arbeidsrect vormde geen obstakel toen Turkijke tot de EU wilde toetreden. Waarbij alle drie de aannames, op zijn minst, niet kloppen of uitgaan van verkeerde premissen. Waar is jouw kennis van Turks arbeidsrecht op gebaseerd? Ik neem aan op niets, (=aanname). Dus waarom kun jij je dan ook maar enige conclusie veroorloven die op je ontbrekende kennis gestoeld is? Dat zijn dus aannames 2. en 3. Wat betreft aanname 1. welke middelen heeft Fifa denk jij zoal tot haar beschikking om op deze wijze in te grijpen in een kwestie tussen speler en club? Graag onderbouwd met de juiste artikelen en concrete voorbeelden.

4 mei 2020 om 17:23

En kennelijk is het concept moeilijk, maar jouw suggestie dat Fifa hier moet i'ngrijpen' kan niet anders gekwalificeerd worden als inbreuk op de lokale wetgeving en regels. Snap best dat je jezelf nuanceert in je latere post door het opeens over 'een grote rol' te hebben die Fifa kan spelen. Maar eerder zei je gewoon letterlijk: "ingrijpen". Die vlag heeft een andere lading dan 'rol spelen'. Wat ik je probeer duidelijk te maken is dat de nationale wetgevingen gaan over dit soort kwesties. En dat die in Engeland en Duitsland anders zijn dan in Nederland, is iets waar Fifa ook rekening mee moet houden. En ik snap best dat nu het om Turkijke gaat we maar meteen in de stand springen van 'erdogan, boef, Turken deugen niet, bananenrepubliek en pak ze maar aan!' maar dat maakt echt niet dat daardoor Fifa eventjes als een soort rijdende rechter komt bepalen dat Karius nou wel of niet zijn geld moet krijgen. En inderdaad, Fifa kan de club uit Europese competities zetten, als ultimium straf, maar als jij denkt dat Fifa omwille van een doelman die zijn centen niet krijgt een club uit Europa verband dan heb je totaal geen idee van verhoudingen en van hoe dingen werken. Fifa gaat dergelijke draconische maatregelen echt niet nemen om een zaak die op het nveau van Karius groot leed is maar mondiaal gezien niet meer is dan een bagatel zaakje. Vergeet niet, er zijn diverse clubs in Griekenland, Bulgarije, Roemeniã«, Spanje en Portugal die exact hetzelfde hebben gedaan. Heeft Fifa die clubs ook allemaal geroyeerd?? Nope. Labyad had in zijn tweede seizoen bij Sporting recht op 1,9 miljoen Euro. Maar de voorzitter die dat contract had gegegven aan hem vond dat gewoon teveel geld en zei: ik betaal niks, jij levert eerst salaris in! Gebeurde niet. Maar Labyad heeft zijn centen uiteindeljik niet gekregen.

4 mei 2020 om 18:07

@BJK-Q7: hij wordt al sinds januari niet meer betaald, dus jouw betoog over Corona is totaal niet waar. Besiktas laat wederom zien dan ze mensen niet respecteren en zich zich in de top een God wanen. Je kan dan wel blind in alles geloven als een klein jongetje, maar je kan ook gewoon de tekst lezen.

4 mei 2020 om 18:20

@Constant Kante
Ik zal even jouw punten nagaan en ik moet opbiechten dat ik te weinig weet van de Turkse wet om echt artikelen te geven.

1. “Geheel in lijn met het beleid van FIFA is nog een andere wijziging doorgevoerd: artikel 24 bis.[5] Nadat de afgelopen jaren beslissingen door o.a. de Dispute Resolution Chambre (hierna: DRC) niet gerespecteerd werden, heeft FIFA besloten dat de DRC meer individuele bevoegdheid dient te krijgen.[6] Aan de hand van dit artikel moeten besluitvormers van de DRC en het Player Status Committee (hierna: PSC), wanneer zij een financiële verplichting aan één van de partijen opleggen, ook meteen een sanctie vaststellen tegen het niet nakomen van de verplichting binnen een afgesproken termijn.[7] Dit is een groot verschil met de situatie van vóór 1 juni 2018. Toen was het zo, dat als een monetaire beslissing niet werd nageleefd, de schuldeiser de FIFA disciplinaire commissie (‘FDC’) eerst moest vragen een procedure in te leiden en mogelijk een sanctie op te leggen om de betaling af te dwingen. Instead, such sanctions will now be included in the monetary decision, which in principle means less delays for creditors, and less cases for the FDC to deal with. Voortaan zit de straf al in het besluit van één van de besluitvormers, waardoor deze bij niet-naleving direct afdwingbaar is. De bij voorbaat vastgelegde straf kan bestaan uit een transferverbod met een maximum van drie hele transferperiodes. Wanneer spelers na een uitspraak een financiële verplichting jegens een andere partij niet nakomen, hebben zij als hoogst mogelijke straf een wedstrijdverbod van zes maanden. De opgelegde straf kan voor zowel clubs als spelers eerder eindigen, wanneer zij het niet nagekomen bedrag alsnog betalen.“ Zelf vind ik dit een aardig machtsmiddel van de FIFA waar Besiktas denk ik niet mee geconfronteerd wil worden( dat is wel een aanname)

2. Volgens het Turkse consulaat moeten buitenlanders om aan de slag te gaan in Turkije een tewerkstellingsvergunning krijgen, de werkgever dient deze aan te vragen. Daarbij zijn zaken als primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden een onderdeel. Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd mag in Turkije opgezegd met wederzijds goedvinden of gedurende de proefperiode van twee maanden. Dus ook in Turkije zijn organisaties bezwaard met loonplicht.

3. De Commissie( van de EU) is altijd erg open als het gaat om aspirant leden. In het geval van Turkije kwam het volgende naar boven: “Turkije diende zijn aanvraag in voor aansluiting tot de EU in 1987 en begon de onderhandelingen in 2005. De Commissie van Buitenlandse Zaken ziet de invoering van de constitutionele amendementen als een stap in de juiste richting, maar niet als uiteindelijke oplossing. De leden maken zich nog steeds zorgen over de persvrijheid, rechten van de vrouw en de bescherming van de religieuze minderheden. Het verslag van de Commissie vermeldt ook de spanningen van Turkije met buurlanden Cyprus en Griekenland en roept op om de relaties te verbeteren.”

Andere belangrijke bronnen om in deze kwestie te raadplegen:

- Associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en Turkije
-Regulations on the Status and Transfer of Players

Het moet een keer klaar zijn met die malafide Turkse, Griekse en soms zelfs Spaanse clubs. Betaal je geen salaris, dan is het klaar en moet je worden uitgesloten van Europees voetbal totdat je het restant uitbetaald.

4 mei 2020 om 15:57

In Spanje gaan die ploegen gelukkig wel failliet wanneer ze geen salaris meer kunnen betalen (zie Elche). Overigens krijgen de ploegen in Spanje ook veel meer televisiegeld dan voorheen het geval was. Over Griekenland en Turkije ben ik het ook met je eens, maar het gaat mij toch wat te ver om die landen met Spanje ter vergelijken. Ook ik vind dat de Uefa hier eens naar moet gaan kijken, want je benadeelt hiermee ook andere Europese clubs. Stel dat Fenerbache nu met Rodriques aan de haal was gegaan in plaats van Psv, en stel dat de speler in kwestie ook geen salaris meer krijgt uitbetaald, dan is er toch sprake van oneerlijke concurrentie omdat een club kan profiteren van een minder functionerende rechtstaat dan de andere cllub.

4 mei 2020 om 16:47

Kan mij verhalen van Malaga en Hercules herinneren waar ook daar geen salarissen betaald werden, zodoende dat ik het noem. Eens met de oneerlijke concurrentie. Wil nog aanvullen dat het wellicht beter is om te zeggen dat alle spelers per direct transfervrij zijn op het moment dat er een achterstand is van 2 maanden. Anders blijven ze de sterspelers gewoon doorbetalen. Europees voetbal is natuurlijk leuk, maar niet noodzakelijk voor overleving, en dit soort praktijken moeten gewoon kiezelhard afgestraft worden. Clubs die dit soort praktijken acceptabel achten, mogen wat mij betreft kapot.

4 mei 2020 om 18:48

Prachtig hoe je zelfs in zo een topic de link kan leggen met de Turkse rechtsstaat. Een verhaal over een doelman dat z'n contract laat ontbinden wegens het niet krijgen van salaris, eindigt met minder functionerende rechtsstaat 🤣

4 mei 2020 om 20:35

Beide ploegen hebben hun verdiende loon gekregen en zijn nu in de tweede en zelfs derde divisie te bewonderen. Bovendien was dat inderdaad nog een tijd dat de Spaanse ploegen er nog weg mee konden komen met dat soort praktijken. Gelukkig is dat nu anders.

ik denk niet dat Besiktas daar wakker van ligt. hij heeft daar toch weer een aantal cruciale blunders gemaakt in het doel

4 mei 2020 om 15:48

Ze moeten er ook niet wakker van liggen, ze moeten gewoon betalen. Denk ook niet dat Karius hier wakker van ligt.. Besiktas is geen Liverpool.

4 mei 2020 om 15:51

@Japie_Krekel: dus jij vindt het logisch als je werkgever jou ineens 4 maanden geen loon geeft, ook al maar je wellicht fouten? Het is walgelijk gedrag dat de uefa keihard zou moeten bestraffen.

4 mei 2020 om 15:57

@4ever4ajax dat bedoel ik niet. natuurlijk moet Besiktas gewoon zijn salaris betalen, alleen of deze actie van Karius ervoor gaat zorgen dat Besiktas hem eerder betaald daar heb ik mijn twijfels bij

4 mei 2020 om 16:08

Ik vrees dat ze helemaal niet betalen, ze zullen inderdaad niet wakker liggen dat hij zelf weg gaat om sportieve redenen.

4 mei 2020 om 16:18

@4ever4ajax ik zou gewoon een rechtszaak aanspannen als ik Karius was. ik kan me niet voorstellen dat Besiktas hier mee weg komt, alleen zal hij nu niet 123 zijn geld ontvangen

4 mei 2020 om 16:28

Dat zou inderdaad het meest logische zijn. Helaas dan wel via het Turkse recht, via uefa zou wellicht logischer/makkelijker zijn maar juridisch minder verplichtend naar Besiktas toe

4 mei 2020 om 15:51

Dat ze er niet wakker van liggen mogen deTurkse overheid, deTurkse bond, de UEFA en de FIFA zich aanrekenen. Dit flikken ze vaker en ze komen nooit in de problemen. Schandalige gang van zaken.

4 mei 2020 om 17:29

Paok Saloniki, Olympiakos, Panatinaikos, Clubs in Slowakije, Bulgarije en Roemenië, Spaanse clubs en Sporting Club de Portugal hebben allemaal diverse malen exact hetzelfde gedaan. Neem aan dat we dus de overheden van al die landen, de bonden van al die landen en Fifa/uefa namens jou dat allemaal aan moeten rekenen. Oeioei, dat gaat me een gebabbel geven!

4 mei 2020 om 20:38

Van Malaga weet ik dat ze werden uitgesloten van Europees voetbal wegens financiële malversaties. Het klopt wel dat de UEFA niet gelijk is met het uitdelen van straffen omdat ze daar wss te laf voor zijn.

Het lijkt mij toch de normaalste zaak van de wereld dat karius recht op die 4 maanden salaris heeft? Besiktas kan toch niet zomaar bepalen welke spelers het wel of geen salaris uitkeert?

Als aanhanger van een Turkse club vind ik het echt beschamend dat er Turkse ploegen (ongeacht welke) zijn die zulke fratsen uithalen. Als je contractuele afspraken hebt, moet je die nakomen. Punt. Lukt dat niet, dan ga je met de speler aan tafel en kijk je of er te onderhandelen valt. Anders heb je gewoon pech. De Turkse competitie heeft de laatste jaren al een kelderend imago en dit maakt het er niet veel beter op. Op den duur zal het alleen maar moeilijker worden om dan (goede) buitenlandse spelers aan te trekken, puur door zulke fratsen. Maar ja, zoals er in het cruijffiaans wordt gezegd: elk nadeel heb zijn voordeel. Misschien gaan Turkse clubs in het vervolg minder miljoenensalarissen betalen en meer vissen uit eigen vijver.

4 mei 2020 om 17:10

Wat zijn de aankomende Turkse talenten waar je de komende tijd wat van kan verwachten? Demiral en Soyuncu ken ik wel, maar zijn er nog meer? Hoe is het overigens met Emre Mor? Talent spatte er wel vanaf bij Dortmund echter was hij echt Mr. Bigstar daar qua gedrag helaas..

4 mei 2020 om 18:33

Van de huidige lichting spelers hebben in mijn optiek Ozan Kabak (20 jaar, Galatasaray jeugd) die momenteel speelt bij Schalke en Abdülkadir Ömur (ook 20) van Trabzonspor de potentie om ver te komen in hun carrière. Ook Cengiz Ünder (22 jaar) van AS Roma doet het niet verkeerd.

En Emre Mor? Die is een grote flop geworden bij Galatasaray. Heeft vaak invalbeurten gekregen, maar wat die daarin liet zien was om van te janken. Ik denk dat het vooral mentaal niet helemaal goed zit bij die jongen. Hij is veel meer met het uitgaan bezig. Dan is een wereldstad als Istanbul met zijn flamboyante uitgaansleven toch een van de laatste plekken op aarde waar je als profvoetballer met zo'n mentaliteit moet wezen.

4 mei 2020 om 18:55

Bedankt voor je bericht, ik ga die Ömur even opzoeken want die ken ik niet. Kabak vind ik inderdaad wel een leuke speler, dan heeft Turkije straks (net als NL nu) 3 goeie centrale verdedigers staan. Hoe is het afgelopen met Ozan Tufan? Weet nog wel dat City en andere grote clubs jaren geleden interesse hadden. Tja Emre Mor, zo zonde.. Waarschijnlijk heeft z'n omgeving hem niet met z'n (kleine) pootjes op de grond kunnen houden en is hij gaan zweven.

5 mei 2020 om 10:43

Ozan Tufan? Die man kan niet ballen joh. Kijk de wedstrijd van Turkije tegen Frankrijk. Dan ga je zeker wel veel namen opschrijven.

5 mei 2020 om 18:27

Ömür is inderdaad een groot talent die niet lang meer in Trabzon zal spelen. Ook Çakır van Trabzonspor is een goede keeper die door veel Europese clubs gevolgd wordt. Kutucu is trouwens ook een speler om in de gaten te houden, die kan wel goed ontwikkelen bij Schalke de komende jaren. Verder heb ik zelf grote verwachtingen van Ravil Tagir, wederom een CV. Hij speelt bij Altinordu (club waar Ünder en Söyüncü zijn opgeleid ook) en speelt op zijn 16de al in de basis en tevens bij jong Turkije bij de laatste interlands.

5 mei 2020 om 18:48

Ik zeg toch ook nergens dat hij kan voetballen? Ik zeg dat hij jaren geleden door grote clubs begeerd werd maar het mij is opgevallen dat hij niet de stap heeft kunnen maken en waarom. Als je dan toch die wedstrijd gezien hebt, noem dan even de namen. Anders is het echt een uiterst beroerde comment van je.

Uefa zou keihard moeten ingrijpen en Besiktas weren voor een flink paar jaar uit de Europese competities. Walgelijk gedrag van een club om een speler zo te kakken te zetten. Eigenlijk zou de Turkse bond keihard mogen optreden maar dat doen ze amper.

Je hebt hem gehuurd, je hebt een contract, dan moet je gewoon dat contract nakomen en het salaris doorbetalen. Zo simpel is het. Dat ie slecht gekeept heeft doet daar niks aan af. Hij kan er niks aan doen dat de competitie is stilgelegd en dat er daardoor geen inkomsten zijn. Dat risico komt voor rekening van de werkgever.

4 mei 2020 om 16:28

Is al vanaf januari he, dus Corona is helemaal geen excuus.

Vind dat ze vanuit FIFA/UEFA een strengere algemene regel moeten opstellen. Bij het niet tijdig betalen van loon (zeg 3 maanden) is de speler transfervrij om elders een dienstverband aan te gaan.

Of te blijven maar dat is eigen keus.

Tis echt altijd zelfde liedje in Turkije. Groot speler gaan halen en daarna salarissen niet kunnen betalen. Wanneer gaan ze er mee stoppen!.

Volgens Bild, zelf overigens ook nooit vies van een leugen, beweert dat Karius na 4 maanden geen salaris het recht had het huurcontract te verscheuren. Voor Karius pleit daarnaast dat het vorig seizoen ook al gebeurd is en Karius bereid was over salarisverlaging te praten. Maar die narcist Torunogollari denkt dat hij onwettelijke grappen mag uithalen. Het is naar mijn smaak hetzelfde gedonder dat NEC onlangs eindelijk kon afsluiten over het niet betalen van de helft van het transfergeld dat was afgesproken inzake ex NEC speler Kardioglu .het wordt tijd dat dergelijke clubs harder worden aangepakt door Ueaf/fifa.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Besiktas


316 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
K. KaramanAanvaller80
M. BatshuayiAanvaller74
C. LarinAanvaller61
G. YalçınAanvaller53
U. MeraşVerdediger20
Javi MonteroVerdediger21
Voor de complete selectie: Clubpagina Besiktas.

2 fans
Keeper, 28 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 16 oktober
Fiorentina wil in januari een poging wagen om Andrea Belotti in huis te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren